Hoiatus algajale lapsevanemale: homöopaat varitseb sind

lahjendatud lahjendusPostimees edastab nupsu.ee teadet, et Tallinnas avas uksed eraämmaemanduse keskus, kus lapseootel ja väikeste lastega pered loengutel ja nõustamistel saavad käia.

Normaalne rasedus teadupärast ravi ei vaja,

selgitas keskuse üks loojatest, ämmaemand Elina Piirimäe keskuse vajalikkust.

Ta lisas, et lapseootel peredel on õigus saada igakülgset informatsiooni raseduse, sünnituse ja sünnitusjärgse aja kohta.

Loengutel räägitakse raseduse lõpust ja sünnituse algusest, sünnituse plaanist, tugiisiku rollist sünnitusel, vette sünnitusest ja sünnitusjärgsest olukorrast.

Perekooli loengud on väga populaarsed,

märkis ämmaemand Ingrid Kaoküla.

Lisaks loengutele saavad lapseootel naised küsida konsultatsioone tervise, toitumise rasedusaegsete vaevuste teemadel. Ämmaemandad annavad imetamisnõu ja käivad ka sünnitusjärgsetel koduvisiitidel.

Huvipakkuv on sünnitanud naistele sünnituskogemuse analüüs, kus räägime naisega läbi tema sünnituskogemuse ja kohad, mis on kriipima jäänud,

ütles Piirimäe ja täpsustas, et osal naistest on vaja üle saada negatiivsest sünnituskogemusest või süütundest, et ta ei langetanud enda ja lapse jaoks parimaid valikuid.

Allikas: nupsu.ee, lugeda saab ka Postimehest.

Lugu oleks peaaegu kena keik, aga valvsaks teeb selle ettevõtmise puhul see, et osad asja vedajad on vajalikuks pidanud end homöopaatide ja refleksoloogidena üles tähendada. Ammutuntud fakt on see, et ruumist, kuhu siseneb homöopaatia, väljub teaduspõhisus.

Homöopaatiaga käib pahatihti kaasas vaktsineerimise vastu ässitamine, vandenõuparanoiade õhutamine, arstide pidamine kurjadeks ravimifirmade käsilasteks ja muu selline. Objektiivselt võttes ei jäägi homöopaatidel muud üle, kuna teadus on nende tegevuse alused korduvalt kummutanud ja näidanud, et pole ilma peal tuvastatud mitte ühtki haigusnähtu, mille puhul homöopaatia aitaks paremini kui platseebo. Ehk homöopaatia on teatud rituaale järgiv platseebo. Ehk usutoiming, mille preester on homöopaat.

Vähemalt maksavad selle eest inimesed ise ja maksumaksja raha selle peale ei kulutata. Küll on aga potentsiaalsel kliendil õigus teada, millega tal tegemist tuleb, sest teaduspõhist ja ausat juttu nad homöopaatia kohta ilmselt ei räägi.

Keskusel kavas lausa eriloengute sari homöopaatiast:

Homöopaatiliste ravimite kasutamine sünnitusel

Homöopaatia tutvustus. Kuidas ja millal seda kasutada? Ohutu kasutamise juhendid. Alustame esmaste sünnitusainete tutvustamisega. (kuini 20 ainet) Räägime täpsemalt kuidas üks või teine homöopaatiline aine erinevates situatsioonides abiks võib olla.

Loenguid peab refleksoloog-homöopaat Elery Tammemägi

Elery on hinnatud homöopaat-refleksoloog oma klientide seas. Kolme lapse ema, alternatiivraviga tegelenud 6 aastat , olles õppinud seda Ülle Liivamägi koolkonnas. Lisaks terapeuditeadmistele omab ta ka head sünnitoetajaks olemise kogemust, olles toetanud lapseootel peresid sünnitusel nii haiglas kui ka kodus.

Mainin siinkohal taaskord ära, et homöopaatia varitseb ohvreid ka riigi rahastatud Tallinna Tervishoiu Kõrgkoolis:

Liikumine ja rüht
40 tundi

Eesmärk: anda teadmisi ergonoomikast tervishoius
Sihtgrupp: õed, ämmaemandad

Kursuse juhtivõppejõud: Ülle Liivamägi

Põhiteemad:
Ergonoomika alused
Lõõgastav massaaž
Stressivaba võimlemine
Refleksoloogia
Täiendmeditsiin (homöopaatia)
Aroomiteraapia
Suhtlemispsühholoogia

Toimumise aeg: 01.12-05.12.2008
Toimumise koht: Kännu 67 Tallinn

Kursuse hind: 3500.-

459 Replies to “Hoiatus algajale lapsevanemale: homöopaat varitseb sind”

  1. Ülle Liivamägi, Anne, 7. august 2007:
    “Mina ei suhtu raseduse katkemisse suure traagikaga, sest loodus teeb ju valikuid,” sõnab endanimelise emadekooli looja ja juht Ülle Liivamägi. “Sageli praagitakse nii välja väärarenguga ja vähese elujõuga looted. Mina ei punnitaks iga hinna eest säilitama rasedust, mille keha on võtnud nõuks katkestada. Alguses küll prooviks homoöpaatiliste vahenditega säilitada, kuid lõpliku otsuse jätaksin kehale.”
    Päris sick soovitus ootavale emale!

  2. Ha-haa, jah, Elver, seda lauset võib tõesti ka valesti (sisuliselt tagurpidi) mõista :) Tuleks vist öelda “lahkub” või “kaob”…

  3. Huvitav milline on teie praktika raseduse katkemise või homöpaatia vallas?
    kas on õige kritiseerida asja, millega te ise tuttavad ei ole?
    Kas te teate näiteks, et homöopaatidel ja refleksoloogidel on põhjalikum meditsiiniline baasõpe, kui enamus haiglates toimetavatel õdedel?
    Rääkige nende meditsiiniharidusega inimestega, kes on läinud mõnda alternatiivmeditsiini ala õppima ja enamus neid tunnistavad, et kooli haridus oli poolik, selles vallas, mis puudutab inimese keha ja selle toimimist.

  4. Kallis Bettani. Raseduse katkemise(ohu) alal on mul väga tõsine (mehena küll mitte liiga isiklik aga 3 lapse isana ja 2 õe vennana vägagi isiklik) praktika. Homöopaatiat olen uurinud põhjalikult nii teoreetiliselt kui ka praktiliselt. Ja see, et homöopaatidel ja refleksoloogidel on põhjalikum meditsiiniline väljaõpe kui enamusel meditsiiniõdedel on vist joke, kuna a) see väide ei baseeru millelgi, b) usklikke ja friike on igal elualal, ka arstide hulgas ning kõige tähtsamana c) nad toimetavad ju ARSTIDE mitte õdede pärusmaal. Kas sa oma tõsisemate haigustega ka meditsiiniõdede poole pöördud????

  5. “…arstide pidamine kurjadeks ravimifirmade käsilasteks…”
    Homöapaatia ja akadeemiline meditsiin peaksid töötama käsikäes, sest on väga palju valdkondi, kus akadeemiline meditsiin on selgelt liidri rollis.
    Näiteks esmaabi.
    Samuti soovitatakse teatud sümptomitega pöörduda ka haiglasse või tavaarstide vaatluse alla.
    Ükski homöopaat ei ole sunni kedagi loobuma vaktsiinist või tablettidest kui inimene usub, et need talle on sobivad või see on arsti poolt kirjutatud.
    Ainuke mida homoöpaat võib soovitada on, minna teise arsti juurde.

  6. Minul on naisena isiklik raseduse katkemise kogemus. Jah see on kohutav kogemus, aga…Kas on parem säilitada laps, kui ta sünnib puudega ja hiljem hooldekodusse antakse.
    Mina olen tänu homöopaatiale saanud lahti rinnapõletikust mida mul on olnud neli- viis korda, aga pärast homöopaatiliste ravimite võtmist pole enam ette tulnud.
    Ka sa tead näiteks, et naerugaasist tulevad lapsel koolikud? Miks on siis paha, kui võetakse paar suhkru baasil tehtud tera. Isegi kui sa ei usu nendesse on see lapsele ohutum.
    Homöopaat ei saa tunnustatud diplomit enne, kui ta on läbinud meditsiinilise baaskoolituse.
    Tead sa et arstid ravivad diagnoosi- tagajärgi, mitte põhjust ja kui nad diagnoosi ei suuda panna saadavad su psühhiaatri juurde. Küsi tuttavatelt ja sa kohtad selliseid juhuseid.
    Uuri ka taustu, kes on need inimesed, kes on õppinud alternatiiv meditsiini ja sa avastad, et väga suur protsent on kaotanud lapse. Kas siis raseduse ajal või sünnitusel või vahetult pärast seda.

  7. “Ükski homöopaat ei ole sunni kedagi loobuma vaktsiinist või tablettidest kui inimene usub”
    Selles asi ongi, et inimene on seda homöopaati uskuma pandud ja tema soovitused seetõttu muutuvadki “sunduseks”. Zoja Gabovitsh (hariduselt anestesionoog) näiteks soovitab süstemaatiliselt inimestel arsti poolt määratud ravikuure muuta või tablette prügikasti visata. Ja inimesi on selle tõttu juba surnud või surma äärel olnud. Tean väga konkreetseid juhtumeid.
    .
    “Ainuke mida homoöpaat võib soovitada on, minna teise arsti juurde”
    Aga seda nad just ei tee, pigem a) vt. eelmine punkt või b) nagu Liivamägi soovitavad sisuliselt mitte midagi ette võtta. Ja et raseduse katkemise vältimise järel sünnivad valdavalt kahjustustega ja puuetega lapsed, see jääb muidugi ütleja südametunnistusele…
    .
    “olen tänu homöopaatiale saanud lahti rinnapõletikust”
    See on kõige tüüpilisem anecdotal evidence, mis baseerub post hoc ergo propter hoc (pärast seda, seega sellepärast) loogikal ja ei vaja meditsiinilise tõestuse mõttes rohkem kommentaare.
    .
    “arstid ravivad diagnoosi- tagajärgi, mitte põhjust” on lihtsalt tüüpiline njuueidzh kräp, mida korrutatakse nagu mantrat ja mille baasiks on luuleviilmaalik maailmakäsitlus haiguste tekkest.
    .
    “Uuri ka taustu, kes on need inimesed, kes on õppinud alternatiiv meditsiini ja sa avastad, et väga suur protsent on kaotanud lapse”
    Jah, hingevalus inimesed on kõige altimad usu ja muu kräpi jaoks ning valmis vastu võtma mistahes valedel baseeruvat maailmakäsitlust. Kui aga aeg mööda läheb, ollakse luuludega liiga kaugele jõudnud, et maailma enam objektiivselt tajuda. Ka seda kõike olen ise näinud ja kogenud.

  8. Bettani, kullake- õige diagnoos seletab ära nii selle, mis toimub kui ka miks see toimub. Lisaks, arstid tõenäoliselt kedagi niisama, igaks juhuks psühhiaatri juurde ei saada. Enamik vähemalt.

    Puhtalt majanduslikus mõttes- ega meil kogemata selline süsteem polnud, et inimesed on pearaha ja iga erialaarsti juurde saatmine võtab sealt tüki maha, nii et arstid pigem kipuvad sind mitte spetsialistide juurde saatma.

    Samas, mõnes mõttes loogiline. Kui arst kahtlustab, et sul on kusagil luu katki, saadab su röntgenisse. Kui kahtlustab, et sul on midagi kupli all katki, saadab su psühhiaatri või psühholoogi poole.

    Ja tänan pakkumise eest, Bettani. Ma siiski eelistaks, et kui mul esmaabi vaja läheb, tuleks kohale korralik õde/arst, kes teaks mis mul viga on ja oskaks seda ravida. Mitte ei pakuks mulle paari tilka suhkru baasil tehtud ning hirmsalt lahjendatud vett.

    Muideks, see oli vist James Randi, kes ükskord lihtsa homöopaatilise katse tegi. Esines mingite USA kongressmanide ees, saatis ühe assistendi poodi homöopaatilist unerohtu ostma. Luges ilusasti pudelilt hoiatuse ette, et paar tilka päevas, ettevaatust, ärge rohkem tarvitege! Võib elule ohtlik olla! Kallas viis pudelit kohapeal endale sisse ja rääkis nende kongressmannidega veel paar tundi, ilma et und oleks tulnud või mingeid muid tüsistusi tekkinud. Bettani, sa võid ju sama proovida- võta üledoos unerohtu. Või sööda mulle sisse, kui ise ei riski. Siis räägime edasi selles, kuidas homöopaatilised ravimid toimivad.

  9. Tarvo ma võtsin peavalurohtu ükskord ja peavalu läks ära. Peaksin tabletid minema viskama vist, sest post hoc ergo propter hoc tuli mängu kohe.
    See on anecdotal propter hoc ergo propter hoc post evidence nii, nii et ära tule seletama.

    Sa vist ei tea palju inimesi ravimitarvitamisest ära surnud on.

  10. Ma ei ole homoöpaat, kuid nii omal käel uurides ja pere peal katsetades võin öelda, et vahel on homoöpaatiast kasu olnud küll. Näiteks nohu, köha, kõrvapõletiku ja muude sedalaadi haiguste puhul ei ole ma abi saanud või no õiget tera leidnud. Samas jalgade suremisel piisas ühest terast, lapse hammaste lõikumisel ja lapse näpu ukse vahele jäämisel oli teradest abi küll. Samuti minu igemevalule mõjus tera. Olen enda jaoks jõudnud otsusele, et kui tegemist ei ole mingi haigusega vaid mingi sümptomiga, siis otsin abi homoöpaatiast, muidu lähen arsti juurde. Minu arst ütleb, et homoöpaatia toimib rohkem mõttejõul. Olgu siis mõttejõud, peaasi et mõjub.

  11. “arstid ravivad diagnoosi- tagajärgi, mitte põhjust” on lihtsalt tüüpiline njuueidzh kräp, mida korrutatakse nagu mantrat ja mille baasiks on luuleviilmaalik maailmakäsitlus haiguste tekkest.

    Tarvo, miks sa nii lolli juttu ajad.

  12. To Tarvo Kruus
    Kas nii teie skeptitsism toimibki???
    Lugesin läbi Anne artikli.
    Sa võtsid tsitaadi, aga millegipärast jätsid sa kõige olulisema lause sellest lõigust välja ” …Ülle toonitab, et tema eelnev ja järgnev jutt puudutab raseduse esimest poolt, ehk seda aega, mis jääb enne 20. rasedusnädalat.”
    Rebisid lause kontekstist välja ja tõlgendasid nii nagu sulle meeldis.
    Artikli alguses räägitakse naisest, kellel on kolm nädalat tähtajani. Ja kolm nädalat enne tähtaega sündinud laps on normaalsel ajal sündinud. Võibolla tegi naine isegi midagi valesti?? Pealegi sellises situatsioonis, millest alguses jutt oli aitabki ainult akadeemiline meditsiin. Seega sinu lõik ei haaku homöopaatiaga.
    Räägiti ka teisest juhtumist, kui sa tähele panid. Sellest kuidas katkemisele järgnes rasestumine. Positiivne kogemus. Millegipärast seda sa välja ei too?? Hoopis see räägib homöopaatiast.
    Miks sa ainult negatiivse välja tood?? On sul selles vallas isiklikke kogemusi??
    Ülle Liivamäe hakkas õppima alternatiivmeditsiini pärast seda kui ta laps suri sünnitusel või pärast seda.
    Need inimesed hakkavad ise õppima kui arstid ei suuda neid aidata. Selles on küsimus. Arstid ei tea miks 50% rasedustest katkevad. Nad ainult oletavad.
    Inimesed hakkavad endale ise lahendusi otsima. sest akadeemiline meditsiin ei ole suutnud neid aidata.
    Homöopaadid näitavad inimestel vaktsineerimise teist külge. Sama hästi võid sa rääkida näiteks Kose elanikega, kes on haigestunud tuberkuloosi ja samas ka vaktsineeritud. Neid inimesi ei sunnita vaktsineerimisest loobuma, neile näidatakse asja teist külge.
    Vaktsineerimine on iseenesest väga vahva asi. Ainult, et… Siis kui haiguskoldest võetakse juba nakatunult või surnud inimeselt haigusetekitaja ja tehakse vaktsiin ning süstitakse kohapeal. Massilisel vaktsineerimisel kasutatakse varem esinenud tüve, koos säilitusainetega. Keegi ju ei tea, kas sa puutud selle tüvega kunagi kokku või mitte. Soomes, Saksas, Rootsis lõpetati massiline vaktsineerimine.
    Homöopaat ei saa lasta sul ravimitest loobuda, ta PEAB soovitama sul pöörduda teise arsti juurde, kui ta kahtleb akadeemilise arsti poolt soovitatud ravis. Samuti ei või alternatiivmeditsiini terapeudid ravida igaühte, kui nad pole profid. Ka alternatiivmeditsiinis on reeglid ja eetika !!! Kohati isegi tugevamad kui akadeemilises.
    See et, arstid ei leia diagnoosi on samuti isiklik kogemus ja ma pole ainuke.
    Tead mis asi on rinnapõletik ja kuidas see mõjub kui sa last imetad??
    Miks ma olen nii kuri sest pealkiri ” Hoiatus algajale lapsevanemale…” on vale ja eksitav.
    Hoiatada tuleks perearstide eest, kes soovitavad vastsündinule D-vitamiini preparaati, aga mitte kalamaksaõli. Hoiatada tuleks arstide eest, kes hakkavad ravima antikehi, sest test näitab nende olemasolu.
    Algaja lapsevanem ei tea neid ohtusid ja võib rikkuda oma lapse luustiku ja hambad ja kilpnäärmetöö sellega. Ta ei tea, sest skeptikud ei too välja selliseid probleeme vaid seavad küsimärgi alla alternatiivsed võimalused.
    Samuti ei tea paljud seda, et enamus lastel, kes varem on haiglas sündinud algavad paljud hädad sünnitraumast, sest ämmaemand on pead liiga kõvasti sikutanud ja selgrool on tekkinud kerge vigastus.( kroonilised nohud, alergiad)
    Teil on õigus alati kaevata homöopaadi peale ja tal võetakse litsents ära, kui teie kaebusel on alust, samuti on ka refleksoloogi peale. Nad töötavad litsentsiga ja see võidakse ära võtta kui nad eksivad töö eetika vastu. Seda on ka tehtud.
    Homöopaadid ei suru peale enda meetode. Nad jätavad sulle alati ruumi enda otsuse jaoks. Alati, või pole tegu professionaaliga.

  13. to hjarg – Kas sellest ka kirjutas, milline oli see kongressman enne ja pärast selle unerohu võtmist? Mis muutus tema käitumises ja iseloomus?
    Akadeemiline meditsiin on esmaabimeditsiin. Ja saab sellega väga hästi enamjaolt hakkama.
    Arsti diagnoos ei pruugi alati näidata ju põjust. Kui sa oled ületöötanud ja sul on stress, siis ravitakse stressi, mitte ei lasta töötempot maha võtta. Imed antidepressante ja arvad, et elu on ilus.

  14. Ehm, ise võttis sisse. St. James Randi kallas need pudelid endale sisse. Mitte ei söötnud kongresmanidele. Ja võttis sisse sellise üledoosi, et kui need tavalised unerohud oleksid olnud, oleks aidanud ainult maoloputus. Lubatud paar tilka, kallas sisse (vist) viis pudelikest. Arvuta ise?

    Ja mõtle, millised muutused Randi käitumises ja iseloomus oleksid pidanud tekkima? Peale selle, et ta peaks nagu nott magama, mitte paar tundi energiliselt rääkima? KUI homöoepaatia oleks toiminud, siis oleksid inimesed kuulanud Randit norskamas, mitte rääkimas. Ja ainus asi, mis muutus, oli see, et tõenäoliselt polnud Randil enam nii suur janu :P

    Muideks, kui sa oled ületöötanud ja sul on stress, siis arst ütleb ka seda sulle. Ja muideks, see ongi diagnoos. Stressi põhjuste täpsustamiseks psühhiaatri juurde saatmine on ka täiesti normaalne ja aksepteeritav tegevus ju? Ise suur inimene, pead otsustama, kas närid tablette või võtad hoogu maha.

    Khm, ja tänan, ma eelistaks siiski pigem kirurgi hoolitsevat kätt nii näiteks silmade korrigeerimisel kui ka pimesooleoperatsioonil kui ka muudes asjades homöopaatilistele tilkadele.

  15. to hjarg: tead sa kui sügavale silmaoperatsioonil laserkiired tegelikult ulatuvad ja mida nad kahjustavad?

    Ma pole väinudki, et esmaabis peaks homöopaadi poole pöörduma. Pigem ikka kiirabisse!

    see, et sa lased ise endal mõne organi välja lõigata on sinu enda otsustada ja ei kuulu enam sellesse teemasse.
    Iseasi, et kui sa oled selle asja sündinud, siis on sellel ka oma eesmärk. Seega peab ju midagi valesti olema, kui see on vaja eemaldad, aga just nimelt eemaldatakse pimesool, mitte neid probleeme, mis pimesoole põletikuliseks ajasid. Ja huvitav miks mõndadel inimestel pimesool tagasi kasvab? Ja kui probleemi ei eemaldata, mis pimesoole põletikuliseks ajasid, kuhu see siis järgmisena lööb, mis sul järgmisena vaja maha lõigata on?

  16. Kõigepealt, kuidas on siis selle mõttega? Kallan rõõmsalt sinu nähes täieliku üledoosi homöopaatilist unerohtu sisse ja vaatame, kas toimib või mitte?

    Khm, kui aus olla, siis ei tea. Kas sina tead ja valgustad mind natuke? Aga mitte liiga sügavalt, jumal teab, mida sa veel kahjustad :P

    Muideks, pimesoole olemasolu põhjuseid pole seni veel leitud. Inimesed, kellel seda pole, funktsioneerivad sama hästi, kui inimesed, kellel need olemas on ja mingeid tüsistusi pole täheldatud. *Oletatakse*, et pimesoolt kasutasid inimese eellased siis, kui nende dieedis oli palju puulehti, just nende lehtede paremaks seedimiseks. Ehk siis, rudiment. Hmmm, ja kui ma nüüd väga ei eksi, siis pimesoole väljalõikamisega eemaldatakse ka need probleemid?

  17. to hjarg: Homöopaatilise ravimi võiks ikkagi soovitada terapeut. Või vähemalt keegi, kes teab neist ainetest nii üht kui teist.
    Homöopaatiline preparaat määratakse erinevate sümptomite alusel. Igal ainel on iseloom.
    OLETUSLIKULT – see mees võttis sellist preparaati, mille sümptomeid temal üldse ei olnud. Sellepärast see ka ei toiminud. Hiljem võivad tal avalduda iseloomu ja käitumis muutused, kuna ta sai nii suure koguse preparaati – SEE JUTT ON KÕIK OLETUSLIK.

    Pimesoolest – tsooniteraapiast lähtuvalt seostatakse pimesoolt egoga, enda arvamuse välja ütlemise/ütlemata jätmisega. Sellepärast kasvab ta ka tagasi mõningatel juhtudel.

  18. Unerohi. Nigu unerohi. Sümptom- und ei ole. Võtad sisse, norskad. Unerohi. Või isegi, sümptom- oled üleval. Võtad unerohtu sisse. Asi muutub ja sa norskad. Ehk siis, ma kordan veel kord üle- unerohi! Mitte midagi köha ega nohu ega vähi ega jumal teab mille vastu, vaid unerohi. Rohi, mille eesmärk on sind magama panna. No igaks juhuks veel kord ja suurelt- UNEROHI!

    Mina olen nõus igatahes riskima. Võime seda ju haigla ooteruumis teha, nii et eluohtlikuks muutudes saab mind kiiresti toibutada?

    Muideks, mul on pimesool läinud. Egoprobleeme ei ole. Arvamust, nagu näed, ütlen ka välja. Peaks arsti juurde minema ja vaatama, et äkki on midagi tagasi kasvanud? Või olen mingi imelik erand?

  19. Mait,
    “ma võtsin peavalurohtu ükskord ja peavalu läks ära”. Vaata, Mait, nende peavalutablettide puhul on tegemist kliinilistel katsetel tõestatud mõjuga mitte ainult mind-aitas-lugudega. Vastupidiselt detoxidele ja homöopaatiataele.
    .
    Bettani, võin kogemuse (ja lugemuse) põhjal kindlalt väita, et see alternatiivikute-homöopaatide eetikakoodeks ei tööta kohe teps mitte. Ja Eestis seda muide tegelikult ei eksisteerigi, ei õiguslikult ega ka praktikas…
    .
    Ja see, kui Ülle Liivamägi enda mure lahenduseks leidis, et “ju see nii pidigi minema”, ei anna talle mingit õigust teistele emadele sellist kräppi ajada

  20. Homöopaatiline unerohi EI TOHIKS olla sama tähendusega UNEROHI nagu on akadeemilise meditsiini UNEROHI.

    Need on kaks erinevat asja. Läheneda tuleks sellest MIKS sul und ei ole, mis on enne või pärast seda olnud jne.

  21. Et siis on mitu erinevat unerohtu? Tore, ma võtan neist kõigist pudelikese-kaks, mõni ikka toima peaks? :P

    Aga palju erinevaid UNEROHTUSID siis homöopaatidel on?

  22. Homöopaatidel ei ole UNEROHTU.
    On erinevad ained mis võivad aidata unepuuduse korral, kui sul on selle ainega sobivad sümptomid
    Homöopaatias on olulised SÜMPTOMID, selle alusel määratakse preparaat.
    On VÄHEMALT 11 erinevat, mis võivad aidata unepuuduse korral. Kõik sõltub SÜMPTOMITEST.

  23. Nii et kui ma 11 pudelikest vett ära joon, siis suure tõenäosusega peaksin sattuma millegi peale, mis mind magama paneks?

  24. to Tarvo Kruus – Tead Sa mida Ülle Liivamägi teistele emadele ajab? Ja mis eesmärkidel?

    Minu kogemuse järgi lähtuvad alternatiivmeditsiini terapeudid sellest et,
    1.) Ühe patsiendiga tegeleb korraga ainult üks terapeut
    2.) Preparaati ei määrata silma vaatamisel või probleemi nimetamisel
    3.) Patsient PEAB ise teraapiaga nõus olema.

  25. to hjarg: Milleks Sulle homöopaatia preparaat?
    Kui Sa pole nõus konsulteeria spetsialistiga, et probleemi põhjuseid ravida, miks sa neid tagajärgi likvideerida tahad?
    Mine küsi arstilt retsept ja maga, kui sa sellist lahendust otsid.

  26. bettani: tead sa kui sügavale silmaoperatsioonil laserkiired tegelikult ulatuvad ja mida nad kahjustavad?
    ____

    kas sina tead? räägi siis. ja paluks jutule lisaks ka tõendeid.

  27. To Jason: Teadlased pole jõudnud nii kaugele oma uuringutes, et nad teaksid laseri kiire täpsest ulatusest, täpselt nagu ka ultraheli ulatusest.
    See on poolik toode ja keegi ei oska hetkel prognoosida selle ulatust.
    Teatakse, et see on poolik teadmine, mida kasutatakse. See on kõik.

  28. Sa ikka veel ei saa aru? Uneroht on kõige lihtsamini mõõdetav ravim üldse. Kui selle sisse võtad ja magama ei jää, siis asi ei toimi, eks?

    Nii et tänan, ma ei otsi lahendust oma probleemile, ma otsin suurepärast homöopaatilist ravimit, mille toimet saab lihtsalt testida.

    Seega- ma küsin veel kord- kui ma kõik need 11 unemisiganesasja sisse kallan, on tõenäoline, et vähemalt üks neist mind magama paneb?

  29. Sa ei saa ikka veel aru, et UNEPUUDUS on mingite probleemide tagajärg.
    Selleks, et tagajärge likvideerida peab teadma põhjuseid ja alustama nendest.

    Ma ei tea, mis juhtub, kui sa need kõik endale sisse kallad.
    Muideks neid ravimeid on erineva potentsiga nn. tugevusega.

    Homöopaatia ravib põhjuseid mitte tagajärgi.
    Tagajärjed kaovad ise, kui põhjused likvideerida. Nende tagajärgede tekitajad siis.

  30. bettani, aga miks siis rääkida ja vihjata? nagunii ei tea me millestki sadat protsenti. nii, et hoidugem kõigest? kui sa pole paranoik, kes sa siis oled?

  31. “Homöopaatia ravib põhjuseid mitte tagajärgi.”

    antud teemas ei suudakski paremat kaitselauset udrumudrule välja mõelda! sedasi väites kaob ju igasugune vajadus tõestada ravimite tegelikku toimimist. kui sisse võtab terve, saab öelda, et “toime puudus, kuna polnud põhjust”. kui sisse võtab haige, saab aga öelda “toime puudus, kuna põhjus oli muus”.

    joo parem pits head iiri viskit. on vähemalt midagigi tunda.

  32. Seega, isegi kui ma need kõik 11 sisse võtaks, siis ei pruugi see ka tulemust anda? St mind magama panna? Et kogu selle 11 seas ei ole ühtegi, mis sunniks mind silmakesi kinni panema ja uinuma?

    Muideks, mina kujutan ette küll, mis juhtub, kui ma need sisse kallan. Mingi aja pärast tuleb tualetti minna. Muude toimete suhtes olen ma natuke skeptiline :P

    Muideks, ultraheli = heli, mis ulatub inimese kuulmislävest ülessepoole, nii 20kHz-lõpmatus. Nii et jahh, lõpklik ulatus pole teada, aga seda vaid kuna definitsioon jätabki lõpliku ulatuse lahtiseks. Mis see muidu siia puutub?

  33. “Minu kogemuse järgi lähtuvad alternatiivmeditsiini terapeudid sellest et,
    1.) Ühe patsiendiga tegeleb korraga ainult üks terapeut
    2.) Preparaati ei määrata silma vaatamisel või probleemi nimetamisel
    3.) Patsient PEAB ise teraapiaga nõus olema.”
    .
    Minu kogemusel lähtuvad nad peamiselt hoopis sellest, et kuidas rohkem häma ja soga eest pappi saada! Ja võluveenapade ja detoxileinatammede aktsioonide alusel ka sellest, kuidas selleks vajalike usklike hulk võimalikult suurena hoida.
    Kõik, nüüd vaja ka tööd teha :)

  34. Karin kirjutas:

    …lapse näpu ukse vahele jäämisel oli teradest abi küll

    Lapse näpu ukse vahele jäämisel on abi ka peale puhumisest. Paraku ei julgeks ma sellist “ravimeetodit” sellise “tõestuse” põhjal mõnede muude ihuhädade ravimiseks soovitada.
    Aga üldiselt on su arstil õigus: homöopaatia toimib jah samamoodi mõttejõul nagu see pealepuhuminegi. Ja palun väga, harrasta seda, kui usud, et toimib. Aga ära tule väitma, et tegemist on teadusega või tõsiselt võetava alternatiiviga teaduspõhisele meditsiinile.

    Bettani kirjutas:

    tead sa kui sügavale silmaoperatsioonil laserkiired tegelikult ulatuvad ja mida nad kahjustavad?

    Bettani, palun seleta mulle siis ära, mida ma kartma peaksin. Ma nimelt elan juba teist aastat õnnelikult oma “uue” silmaga. Ja olen üüratult tänulik, et teadus nii kaugele arenes, et silma laseroperatsioonid lihtsurelikele kättesaadavaks muutis. Sest ilma seda oppi tegemata oleksin ilmselt praegu pidanud nentima, et… midagi pole enam teha. Või leidub mõni homöopaatiline ravim, mis asja samamoodi ära ajab? Kui jah, siis palun soovita sellist, mul oleks vaja teine silm ka korda teha. Arstid, räägivad, et peaks tegema sarvkesta siirdamise, aga seal on hulgaliselt riske. Aga äkki on olemas hoopis mingi pudelike vedelikku, mille joomise järel mu silma armistunud sarvkest end ise ära parandab? Hea meelega jooks kohe terve kasti ära, kui ainult abi loota oleks. :D

  35. hjarg – sa vist ei mõista senimaani, et unerohi ei ole ravim, kuna ta ei ravi midagi. homöopaatiline unerohi on rahustava toimega ning ta ei saagi sinule mõjuda, kui sul just unetust ei esine. kui esineks, siis ka töötaks. unerohi apteegist ostetuna on aga keemiline kompott, mis lihtsalt julmalt sinu aktiivse tegevuse katkestab ja magama sunnib. äkki saad erinevusest aru?

    Celtic tervitab teid skeptikuid. Ta ise ei saa seda teha kahjuks, kuna esiskeptik bännis ta ära, et oleks siin lihtsam oma perset soojendada.

  36. costello: Ma nimelt elan juba teist aastat õnnelikult oma “uue” silmaga.
    ___

    siinpool sama lugu juba 8a. seepärast tahtsingi täpsemalt teada, mis selle laseriga siis on. kahjuks ei saagi vist teada ja pean ilmselt pimedaks jääma või ehk suudab veel homöopaatia mind päästa?

  37. Ok, ok, kui nii siis nii. Apteegi unerohi paneb magama, homöopaatide omad võib-olla, kui tingimused õiged on ja päike sellise keskmise suurusega pilve tagant paistab.

    Aga ikkagi, mis minuga juhtuks, kui ma kõik need 11 erinevat homöopaatilist unehäirete põhjuseid ravuvat jooki sisse tõmbaks?

    Ja üldse, mis me siin vaidleme. Näe, mul pimesoolt pole, seega tsooniteraapiast lähtuvalt ei ole mul ka oma arvamust või julgust seda väljendada ja egot ka mitte :D.

    Aga Celticu võiks tõesti unblokkida, Martin? Üks ees või taga ei muuda enam midagi.

  38. Bettani ütles:”Rääkige nende meditsiiniharidusega inimestega, kes on läinud mõnda alternatiivmeditsiini ala õppima ja enamus neid tunnistavad, et kooli haridus oli poolik, selles vallas, mis puudutab inimese keha ja selle toimimist.”
    Mina tean kahe eestis tegutseva meditsiinilise baasharidusega homöopaadi tausta – üks ei pidanud arstiteaduskonnas vastu ja langes välja, teine sattus oma isiklikus elus sügavasse kriisi ja “keeras ära”. Homöopaatiaga hakkasid mõlemad tegelema alles peale oma läbikukkumisi. Sellest minu järeldus homöopaatia on vabandus olla nõrk ja tahtejõuetu.

  39. Ütlesin Celticule, mille eest ta bännisin ja ta teab väga hästi, kuidas sellest üle saada…

    Aga arvestan hjarg-i ettepanekuga, pidasin endaga aru ja hääletasin ta tagasi. Muidugi lootuses, et ta enam nii ei tee :-)

    Thorondor, unista aga edasi, et asi puudutas Celticu mingeid arvamusavaldusi või seisukohti, mis millegipärast kellelegi ebamugavaks muutusid. Küsimus oli elementaarses käitumises “kiusu pärast” trollida. Loe selleteemalist postitust või oled ise persesoojendaja :-D

    https://skeptik.ee/index.php/2008/02/26/kustutasin-kommentaari-ja-blokeerisin-trollija/

  40. Kas keegi homöopaatia austajatest võtaks vaevaks seletada nende ravimite toimemehhanismi selle valguses, mida ma juba korra tsiteerinud olen:
    “Homöopaatilistest doosidest annab aimu järgmine võrdlus: oletame, et ämbris vees on üks molekul raviainet ja selle veega piserdatakse 200 kg homöopaatilist piimasuhkrust graanulit, millest patsient võtab sisse kolm.”
    Et nigu möh? Selle molekuli püha vaim mõjub või? Humanitaaridele teadmiseks, et niipea, kui molekul kasvõi kuidagi “pooleks teha”, pole seal esialgse aine omadustest haisugi.
    Ootan huviga.

  41. Minu arvates ei omagi esialgu erilist tähtsust KUIDAS see mõjub, kui hoolimata paljudest uuringutest ei ole mingeidki tõendeid, ET see mõjub, vähemalt kuidagigi rohkem kui platseebo. Ehk siis see, millise vedelikuga neid suhkrutükke leotatud on, pole nagu oluline…

  42. To duhh: Asi on vees, tema kristallilises ehitses ja võimes kanda informatsiooni, informatsiooni hulk ehk siis lisatava aine tugevus annab ravimile ka tugevuse
    Nagu on ibumetiin 100, 200, 400.
    Homöopaatilistel ravimitel on samamoodi erineva tugevusega preparaadid.
    Doos, mille patsient võtab sõltub tema sümptomitest ja nende sobivusest aine omadustega.
    Erinevad inimesed vajavad sarnases situatsioonis eri tugevusega preparaate.

    To hjarg : Ma ei tea mis juhtub, kui sa võtad 11 erinevat ainet, kas või kõige madalama potentdiga sisse. Aga kuna igal ainel on iseloom, neid kirjeldatakse kui psühholoogilisi tüüpe. Siis kujuta ette kui anda 11 liikmelisele gruppile ülesanne panna sind magama, aga üks neis on üliaktiivne, teine pisut loid ja omaettehoidev, kolmas paranoiline, neljas vägivaldne, viies rõõmus, kuues flegmaatiline jne. Milline näeks nende koostöö välja?
    Tegelikult oleks see huvitav katse. Kui sa oled nõus ise võtma vastutuse ja selle läbi tegema võin sulle hankida need preparaadid? Ainult sellel tingimusel, et mina endale vastutust ei võta.
    Mina seda katset läbi teha ei julgeks.

    Laseri silmaoperatsiooni võrdluse võiks tuua silikoon rindadega on neid, kellel on läinud hästi ja on neid kellel mitte. Selle näite tõin sellepärast, et meditsiinis tehakse palju reklaami asjadele, mille varjukülgi inimestele ei tutvustata. Sellepärast teevad ka noored emad teadmatusest lapsele halvastu mõjuvaid otsuseid, sest neile ei seletata mündi teist külge. Ja kuna artikkel oli noortele vanematele, siis on minu meelest inetu võtta neilt ära alternatiivne võimalus ravida oma last, kui akadeemiline meditsiin on neile käkki keeranud.

  43. “Kui sa oled nõus ise võtma vastutuse ja selle läbi tegema võin sulle hankida need preparaadid? Ainult sellel tingimusel, et mina endale vastutust ei võta.
    Mina seda katset läbi teha ei julgeks.”
    .
    Mina küll julgeks! Tule järgmisele skeptikute koosviibimisele ja too aga kraam kohale. Muidugi peame enne kuidagi kindlaks tegema, et sa oma pointi tõestamiseks neid nt. polooniumiga pole kastnud ;)

  44. to Taivo Oled sa joonud rohuteesid – pärnaõis, kummel, jne. Mingi mõju on olnud?

    Homöopaatilised ravimid on loodusest võetud ja tehtud lahjendused.
    Põhimõttel, et sarnane ravib sarnast. Samamoodi nagu vaktsiinidelgi, mis peaksid haigused ära hoidma. Miks te vaktsiinides ei kahtle?

  45. Ja kui ma sulle arseeni preparaate annan ja sind päästa ei suuda, kas ka selle vastutuse võtad sa endale?
    Ja elavhõbeda preparaadi?
    ja veel mõne raskemetalli?
    Ma võin sulle muidugi platseebona ka puhast magneesiumi sisse sööta ja kui põhja alt ära lööb siis seda sa usuksid.

  46. “Homöopaatilised ravimid on LOODUSEST VÕETUD ja tehtud lahjendused.”.
    Oi, Bettani, selgub, et sul on homöopaatia kohta ikka veel palju uurimistööd vaja teha! Need ei ole sugugi kõik “loodusest võetud”…
    Kuigi sel pole mingit vahet, kuna nt. lahjendus 30C on juba üks tilk kogu universumi kohta, nii et olgu selleks lähteaineks kasvõi strühniin või poloonium-210, pole sest lugu ühti.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga