Evangelist Todd Bentley tervendab? Ei usu. (video)

Todd Tentley. Pilt: The Courier-JournalEesti Ekspressis kirjutas ajakirjanik Toivo Tänavsuu eestlastest, kes käivad Todd Bentley äratuskoosolekutel jumala ligiolekut tundmas. Loo kommentaarides ütlesid mõned inimesed, et vaatavad tema koosolekuid läbi GodTV ja kavatsevad peagi ka ise teda vaatama minna.

Nagu äratuskoosolekutele omane, koguneb sinna hulk tervisehädade ja tõsiste haigustega inimesi, kes jumala abil ning jutlustaja vahendusel terveks loodavad saada. Todd Bentley kohta väidetakse, et tervenemisi on tuhandeid, osad isegi arstide poolt dokumenteeritud ning selliste tõendite otsimisega tegeleb lausa eraldi meeskond. Todd Bentley olla ka surnuid ellu äratanud. Ekspressi artiklist selgub, et isegi Vello Salo näib uskuvat mõnede inimeste võimet imetervenemisi korda saata.

Associated Pressi ajakirjanik Travis Reed võttis väitest kinni ja hakkas uurima, kas väidetud dokumenteeritud tervenemised ka tõele vastavad. Bentley meeskond oli juba aegsasti ette valmistanud 15 juhtumit, mida peeti kõige ilmsemateks tõenditeks toimunud imede kohta.

Kahe inimese telefoninumbrid olid valed.
Kuus ei vastanud tagasihelistamispalvetele.
Ülejäänutest kaks ütlesid, et neil on meditsiinilisi tõendeid oma imetervenemise kohta. Üks naine aga ei soovinud oma arsti andmeid anda, et saaks täpsemalt tõendid üle vaadata, teise puhul ei vastanud arst kõnedele, kuigi patsiendilt oli luba olemas.

Bentley ütleb kahtlejatele, et kui usute piibli imelugudesse, siis miks ei võiks uksuda sedagi, et imed juhtuvad ka tänapäeval.

Paljud teised evangelikaalsed äratajad on Todd Bentley suhtes aga kahtleval positsioonil ning tsiteerivad piiblit kohast, kus Jeesus hoiatab valeprohvetite eest (Mt 24:11).

Allikas: Associated Press

Väike video ka:

Posted in usk

6 Replies to “Evangelist Todd Bentley tervendab? Ei usu. (video)”

  1. Tegelikult kipub nende tõenditega täpselt sama moodi olema ka teiste tervendajatega. Olgu kristlike, taimsete, kosmiliste või njuueidslikega. Jutt on esmapilgul kena ja innustav, aga kui lähemalt uurima hakata, haihtub usutavus nagu pildamisvõime Randi testil.

  2. Martin kirjutas:

    Tegelikult kipub nende tõenditega täpselt sama moodi olema ka teiste tervendajatega. Olgu kristlike, taimsete, kosmiliste või njuueidslikega. Jutt on esmapilgul kena ja innustav, aga kui lähemalt uurima hakata, haihtub usutavus nagu pildamisvõime Randi testil.

    Ilmselgelt on skeptikutel Kuradist pärinev maagiline võime imetervendajate võimeid neutraliseerida.

  3. Nende imetervendajatega ongi säärane lugu tavaliselt, et need, kes silmapiirile ilmuvad on tavaliselt ühest-kahest “oskusest” niivõrd pöördesse sattunud, et seda nüüd oma andeks peavadki. Tegelikkuses ei vaja inimesed, kes tõesti midagi oskavad, üldse teiste abistamist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga