Eesti riik pendlimeeste müügivõrgus

SniffexEi lõpe need imed siin ilmas :-)
Ja Eesti riik oma ametkondade kaudu toidab petiseid ja pseudoteadlasi maksumaksja raha eest.

Alles see oli, kui USA presidendi külaskäigu ajal nähti mundris pildajat (vitsameest, pendlimeest) turvalisust tagamas, vt siit, või tellitakse kummalisi kuu-uurimusi. Nüüd saame ajalehest Dallas Morning News lugeda, et muude lihtsameelsete seas on ka Eesti ametnikud ostnud absoluutselt kasutu, toimimatu ja korralikes testides läbi kukkunud lõhkeaine otsimise seadme Sniffex, mis töötavat parimate vitsandusest tuttavate põhimõtete järgi.

Seoses 9/11 sündmustega on turvalisuse teema USAs ja mujalgi aktuaalne ning abi otsitakse ka muidu piiripealsetest võimalustest. Küllap seda konjunktuuri Sniffexi edendajad oma huvides ära kasutavad. USA armee aga testis seadet ning läbikukkumine oli nii täielik, et isegi firma juht pidi seda tunnistama ja otsima vabandusi. Pikemalt on sellest juttu James Randi uudistes.

Loeme Dallas Morning News artiklist:
More than 800 devices have been sold outside the U.S., including to government agencies in Estonia, Turkey, Russia and the Middle East, Mr. Johnson said.
(USAst väljaspool on ostetud enam kui 800 seadet, nende hulgas Eesti, Türgi, Vene ja Lähis-Ida riikide valitsusasutuste poolt, ütles härra Johnson (Sniffexi juht)).

Artiklis on kirjas, et 8 Sniffexi seadet maksavad 48095,65 USA dollarit, ehk u 6012 dollarit ehk kursiga 11,55 EEK/USD 69 438 Eesti krooni tükk!! Kas tõesti maksis mõni Eesti riigiasutus teleskoopantenniga julla eest ligi 70 000 krooni (+tollimaks + käibemaks)?! Kas tõesti pole vastavates asutustes nii palju tervet mõistust ja skeptilist meelt leida, et sedalaadi katsetustele maksumaksja raha ei raisataks?

Lisaks on teada, et Sniffexit turustav firma on omanike ja meetodite poolest tuntud kui kahtlust äratav.

Sniffexi tootjate endi kirjeldus oma tootest.
Edasimüüjaks Eestis ja Balti riikides on märgitud Stan Reber, Kentmanni 20, 15099 Tallinn (seal asub USA saatkond Eestis). Stan tundub olevat ikka päris sõjaväelane ja lõhkeaineekspert, kes on osalenud mitmetel välismissioonidel ja töötas Raidma ajal Päästeametis demineerimiskeskuse peaspetsialistina.

Täpsustatud andmetel töötab Stanley Reber (erruläinud USA sõjaväelane, seersant?) nüüd Päästeameti erikeemia talituse peaspetsialistina.

Martin Vällik

2 Replies to “Eesti riik pendlimeeste müügivõrgus”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga