Maharishi ja Sai Baba tagakamber

Conny Larsson: Klouni maski tagaIlmus raamat Klouni maski taga, autoriks rootslane Conny Larsson, kes oma keeru-käänulise elutee jooksul nii mõndagi näinud ja sellest ta oma raamatus nüüd räägibki.

Raamat on ehk abiks neile, kes tegelevad aktiivselt nö vaimsete otsingutega, otsivad omale teejuhte, gurusid, kes oma sõnul on küll jumalad maa peal, imetegijad, tervendajad, vooruse verstapostid, maailma päästjad, eelmiste sarnaste taaskehastused ja mis kõik veel, aga osutuvad lähemal ja kriitilisel vaatlusel ei enamaks kui trikitajaks, seksmaniakiks, pedofiiliks, võimusõltlaseks, manipulaatoriks, hirmutajaks, rahaahneks petiseks…

Või neile, kelle lähedane millegi sellisega kokku puutub, sest ka Eestis on nii Maharishi kui Sai Baba järgijaid, kes keelduvad kuulda võtmast pisimatki kriitikat oma armastatud vaimse õpetaja kohta ja sooviksid sellesisulise sõnumi toojat ennast laimukampaaniaga põrmustada.

Laimukampaaniast ei pääsenud ka Conny Larsson, aga see näitab pigem igat masti vaimlejate tegelikku mannetust ja reaalsuskaugust, kus tõsiasjad asendatakse muinasjutuga ja võimalikud mullipurustajad demoniseeritakse.

Lugu Sai Babast Eesti Ekspressis. Vaadake ka kommentaare, kus võib tutvuda ‘tõsiuskliku sündroomi‘ avaldumisvormidega.
Väljavõte raamatust Klouni maski taga (see tekst võib tänu toimetamisele erineda raamatus trükitust).

Endiste Sai Baba järgijate koduleht.
Kriitiline leht Maharishi trantsendetaalse meditatsiooni kohta.
Eestikeelne tõlkeartikkel Trantsendentaalsest Meditatsioonist, tõlgutud Robert Todd Carrolli Skeptiku sõnaraamatust.

Eestis on (olid) tuntumad Sai Baba kummardajad psühhiaater Ilmar Soomere, haridustegelane Tiiu Kuurme, lahkunud Luule Viilma, joogaõpetaja Holger Oidjärv, Tallinna Ülikooli kasvatusteaduse õppetooli juhataja (!!) Maria Tilk ja küllap veel…

5 Replies to “Maharishi ja Sai Baba tagakamber”

  1. Aga see Conny Larsson ju ise ka mingi sekti moodustanud…mis mees siis tema ise on? Tahaks tema tagakambrisse ka vaadata.Tunne selline et teeb endale lihtsalt reklaami ja raha ka muidugi!

  2. konny oli bi homosexsuaalse kallakuga ja vaimse diagnoosiga isik.seda tuleb tema raamatut lugedes silmas pidada.selline isik võib tohutuid fantaasiaid kokku laduda ja igast liigutust homerootilisena tõlgendada.seega jäägu tema arsti otsutada, kuidas raamat on kokku pandud, kas fantaasiatest või tegelikkusest.meie arvamused on siin küll üleliigsed:)

  3. Näeh…4 aastat möödas ja “Jumal” surnud….sealjuures maksumaksjate kulul enne seda veel päevi hingamisaparaadi küljes kõlkudes…khm-khm…

  4. Miks ta siis ei võinud, nagu kõik teised inimesed, ära surra?
    Kas maksumaksjate kulul hingamisaparaatide toel olla on keelatud.
    Kas oled ses osas kade või, igatsedes samasugust kogemust, “väljategemist?”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga