Holokausti reaalsus ja Briti luure

Füürer ja tema kindralid. Pilt Daily Mail-i artikli juurest.Suurbritannias on müügile tulemas raamat salajaste lindistuste üleskirjutustega. Aastail 1942-1945 kuulati Briti salajase luureteenistuse (SIS) osakonna MI19 korraldusel pealt kinnivõetud Saksa kindralite ja kõrgemate ohvitseride omavahelisi kõnelusi, millest selgub tõsiasi, et teave juutide, slaavlaste, vaimsete häiretega inimeste ja teiste nn ‘untermensch’ hävitamisest oli neile vägagi hästi teada.

Nii ohvitserid, kes Nürbergi protsessilt läbi käisid, kui praegused revisionistidest holokaustieitajad on väitnud, et seda nn holokausti kui teatud rahvakildude süstemaatilist hävitamist pole toimunud ja kui midagi sedalaadset ka toimus, siis sugugi mitte nii suures ulatuses ja absoluutselt mitte süstemaatiliselt ega kõrgema juhtkonna teadmisel.

Need vestlused aga paljastavad üsna üheselt, et teadmine inimeste massilistest hävitamistest oli ohvitserkonna seas üldine.

Ühes vestluses kirjeldab kindral-leitnant Heinrich Kittel, kuidas nad lätlastega juute tapsid. Kittel teab lätlasti kui ‘kõige brutaalsemad inimesed maailmas’.

Kas raamatus ka eestlasi mainitakse, ei tea.

Pealtkuulamioperatsioon oli algatatud selleks, et teada saada operatiivinfot sakslaste sõjaplaanide kohta. Nüüd aga on need salvestused saladuskatte alt välja toodud ja annavad tänuväärset lisateavet natside poolt toime pandud genotsiidi kohta.

Allikas: Daily Mail

5 Replies to “Holokausti reaalsus ja Briti luure”

  1. Nüüd 60 aastat hiljem tulla lagedale? Miks neid kasutatud Nürnbergi protsessil? Ehk põhjus peitub selles, et interneti ajastul ei seisa see “võitjate” kirjutatud ajalugu kuidagi koos? Nürnbergi protsessil aeti ka NKVD-poolt mõrvatud 20 000 Poola ohvitseri sakslaste kraesse…

  2. Pikem lugu osade holokaustieitajate väidetest, mida üksipulgi ümber lükatakse.

    The Chemistry of Auschwitz, Richard J. Green

    Zyclon B, Auschwitz-Birkenau, juurdlusraportid, kambrite proovide laboriuuringud, Ernst Zündel, David Irving, Fred Leuchter, Germar Rudolf, ventilatsioonikatsed, aerofotod, HCN mürgisus, Preisi sinised plekid kambrites…

  3. Miks alles nüüd need dokumendid avaldatakse? Sellele on väga lihtne vastata – siiani püüti jätta muljet, et keegi ikka täpselt ei teadnud sõja ajal, mis seal koonduslaagrites jm tehti. Tegelikult oli kõik vägagi hästi teada – nii NLis, SB kui tõen ka USAs. Ka nn tavalistel sakslastel ei tasu teha nägu, et nad ei teadnud koonduslaagritest midagi – väga hästi teadsid. Samuti olid siiani kättesaamatud Punase Risti väga paljud dokumendid – seda näiteks ka lihtsal põhjusel, et Punane Rist, või vähemalt selle Saksa juhid said koonduslaagritööstusest mammonat e kasu. Üldse on sõjaaegne ja ka hilisem Punane Rist näidanud ennast üsna kahepalgelisena…
    ja kes seda oma päti ja mõrvadele kaasaaitaja-poolt ikka näidata tahab.

  4. a küsis:

    Nüüd 60 aastat hiljem tulla lagedale? Miks neid kasutatud Nürnbergi protsessil?

    Luuretegevust üldiselt kergekäeliselt ei paljastata, mitmesugustel põhjustel. Näiteks suutsid britid ja ameeriklased sakslaste Enigma-masina krüptot Teise ilmasõja lõpus enam-vähem reaalajas lahti murda (ja erinevatel hinnangutel tõi see kaasa kas liitlaste võidu või lühendas sõda kuni aasta võrra), aga seda hoiti saladuses kuni 1970ndate aastateni. Vahepeal kasutasid Enigmat ja selle edasiarendatud mudeleid usinasti suures osas arenevatest ning arengumaadest, mis tähendas, et nii MI6 kui NSA/CIA said nonde maade salastatud telegramme hõlpsasti lugeda. Üks niisugune täiendatud mudel oli Typex, mida britid ise müüsid — näiteks Uus-Meremaa lõpetas Typex’i krüptograafiaks kasutamise alles 1973. aastal.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga