The Secret Swami – BBC dokfilm Sai Babast

Michael Goldstein püha viha täis.Internetti on üles pandud (pole teada kui kauaks) BBC poolt 2004. aastal toodetud dokumentaalfilm ühest hääbuvast, kuid omal ajal kuulsast India ‘pühamehest’ Sai Babast – jumalast maa peal. Filmi nimi on The Secret Swami.

Filmi transkript (filmis räägitud jutt teksti kujul).

Filmis on haruldasi kaadreid nii peategelasest kui tema ustavatest jüngritest, kes otse kaameras või salakaamera silma all endast lausa välja lähevad, kui ajakirjanik (India päritolu naine) neilt ebamugavaid küsimusi küsib.

Eetriaega saab ka Rahmide perekond, üks omaaegsetest üdiustavatest peredest, kes ka oma lapse jumalateenimisele kasvatasid. Kuuleme ka sellest, mis perepojaga Sai Baba juures juhtus.

Üks kuulsamaid jüngreid on Isaac Tigrett – Hard Rock Cafe asutajaid, kes püha ürituse nimel miljoneid dollareid hakkama pani.

BBC-lt ka teine artikkel, kus tuntud India gurukummutaja Basava Premanand ütleb, et Sai Baba on šarlatan, petis ja sekskurjategija.

Filmi saab alla laadida siit:
http://www.rfjvds.dds.nl/thesecretswami/thesecretswami.wmv/ (76 MB).

Posted in usk

6 Replies to “The Secret Swami – BBC dokfilm Sai Babast”

  1. Siin tundub kõigile maailm must-valge olevat, näib, et tegu on materialistide salaurkaga, kust siis oma karvase käega selle suhtes, mida silmaga ei näe ja käega ei saa katsuda, kohe eitav ja mahategev hoiak võetakse – lammutamine on teie peamine tegevus, mitte tõe tagaajamine. TÕDE ongi Jumal, pidage vennikesed seda meeles. Ja mõistus on vaid kompuutri programm, mis asub arvutis, ehk peakolus, mis on luust ja luuvedelikust moodustis. Miski ei ole siin maailmas ise tekkinud, kulla mehikesed. Ja maailm eksisteerib ilma meieta, aga ilma Jumalata ei ühtki sekundit… sellest peaksite aru saama… sest ka teie seesolev liikumapanev jõud on lõppde lõpuks Jumal, mitte miski muu… lihtsalt muud peale Jumala üldse ei eksisteerigi.

  2. Kändleri jutt on tihti ka tagrurlik kooliõpiku teadlase suust tulev sõnavaht – sest teadus ka areneb, eesrindlikud teadlased, nagu Einstein ja Hoppenheimer, Jonathan Wheeler ja Paramahamsa Tewari, aga ka teised nende tasemel mehed – keda Eestis ei leia eriti, on ammuilma tunnistanud Darwini teooria ekslikuks ja vigaseks ja sellest tulekski tänasel päeval koolides ja teadusringkondades rääkida, mitte jahuda vana leierdatud juttu juhuslikkusest ja muust säärasest tühjast-tähjast…

  3. Näekus, jumal ise vaevunud klahve klõbistada :-)
    Peab ikka valu olema, et sedasi oma salaurkast välja ronida.
    .
    Aga valetada pole ikka ilus, ole või jumal. Oma kõigeteadmises võiks ikka teada, et ükski su nimetatutest ei ole bioloog, vaid puha füüsikud, kuigi Tewari osas ma nii kindel pole, kuna ükski füüsikast selgelt arusaav inimene ei tegeleks igiliikuri leiutamisega.
    .
    Ehk pole väga hullu, püüa oma arstiga kenasti läbi saada, loodetavasti oskab ta sulle pädevat abi anda.
    .
    Selget mõistust ja skeptilist meelt!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga