David Lynch Berliinis: täielik uinamuina (video)

Režissöör David Lynch jätkab oma usukuulutuslikku müügireisi Euroopas.

Paistab, et eestlased on kultuursemad, vaoshoitumad, kuulsuste suhtes lugupidavamad või hoopis aupaklikumad, küürutavamad, sinisilmsemad, usklikumad jne kui sakslased. Või lihtsalt ei julgeta kõva häälega oma arvamust välja öelda isegi siis, kui põhjust oleks. Võibolla polegi oluline…

Lynchi külaskäikude skeem paistab igal pool samasugune — kuulsa nimega haibitakse üritus üles, udutatakse juurde, et tehakse juttu ka kuulsa režissööri filmidest, kuid tegelikult hakatakse ilma igasuguse valehäbita oma müügiprojekti promoma. Võitmatuse Ülikool. Kuulsa nime kelgul üritatakse kohalike võimukandjate ustest sisse liuelda. Õnneks olid meie presidendi vastavad nõuandjad tasemel, et sedalaadi lähenemisüritus sujuvalt mööda lasta.

Igas riigis paistab olevat vähemalt üks kohalik kloun, kes peaks hakkama selle “ülikooli” juhiks või midagi sellist.
Nojah…

Inspiratsioon: http://nosedef.blogspot.com/2007/11/david-lynch-lecture-in-berlin-turns.html

Lynch Berliinis, osa 1:

Lynch Berliinis, osa 2:

Sarnasel teemal:
David Lynch usukuulutajana Eestis
Mediteerijad lubavad maailmale rahu ja õnne

2 Replies to “David Lynch Berliinis: täielik uinamuina (video)”

  1. Olgem ausad, videost paistab, et ka sakslased küürutasid kuulsuse ees: kui Lynch ajas uinamuinat, ei seganud keegi vahele ega küsinud teravaid küsimusi… kui aga puldis oli “kloun”, oli pilt hoopis teine. Võib-olla oli asi ka keelebarjääris või ameeriklase esinemisoskustes, aga siiski – Lynchi pikalt ei saadetud, pigem öeldi, et teine mees on “vale mees”. Et kui oleks olnud “õige mees”, siis oleks uinamuina ka peale läinud?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga