Katoliku kirik tahab koolides rohkem mõju, asja uuritakse

Piiskop Patrick O’Donoghue

Katoliku kirik tahab koolides rohkem mõju, asja uuritakse

Lancasteri piiskop Patrick O’Donoghue saatis piirkonna katoliku koolidele 66-leheküljelise ringkirja, kus instrueeritakse koole lõpetama turvaseksi alane haridus ja paigutama igasse klassi krutsifiks. Veel peaksid koolid lõpetama toetuse sellistele heategevusorganisatsioonidele, mis on pro-choice positsioonil. Eraldi sai nimetatud Amnesty International, kuna see organisatsioon pooldab naiste õigust katkestada rasedus, mis on saadud sõja ajal vägistamise teel.

Leidub märke, et ka teistes piirkondades on katoliku koolidel kästud omaks võtta senisest tunduvalt fundamentalistlikum joon.

Piiskop O’Donoghue kirjutas koolidele suunatud dokumendis muu hulgas:

Sekulaarset vaadet abieluvälistele seksuaalsuhetele, kunstlikele rasestumisvastastele vahenditele, seksuaalsel teel levivatele haigustele, sh HIV ja Aids, ja raseduse katkestamisele ei tohi esitada kui neutraalset teavet.

Seda haridusametnikke ja lapsevanemaid ärevaks tegevat olukorda on uurima saadetud parlamendi poolt seatud komisjon.

Komisjoni esimees Barry Sheeman ütles:

Väga suur hulk maksumaksjate raha läheb kirikukoolide ülalpidamiseks ja ma arvan, et me peame välja uurima, mis neis toimub. Paistab, et paljud rõhuasetused on kohtadel muutunud vaatamata sellele, mida mõistlikud juhid räägivad.

Sheeman viitas asjaolule, et katoliku kiriku ametlik esindaja on toetanud pehmemat joont, aga kohapealsed asjaajajad keeravad vindi üle.

Allikas: The Independent

Kogu piiskopi tekst on all sikutatav siit (pdf, 5,8 MB).

Pikk jutt, kus on palju viiteid ka siin blogis mainitud entsükliale Evangelium Vitae, aga kindlasti on selles mitu head õpetussõna ja viiteid ‘kristliku eetika’ olemusele, mille juurutamist ka vähemalt ühes Tallinna koolis deklareeritakse.

Näiteks leiame sealt sellise pärli:

Lapsevanemad ja koolid peavad hülgama niinimetatud turvaseksi promomise, sest see on ohtlik ja ebamoraalne poliitika, mis tugineb väärarusaamal nagu pakuks kondoom piisavat kaitset AIDSi eest.

Üldse paistab see tekst väga seksuaalne olevat – tähekombinatsioon “sex” esineb selles 44 korda. Dokumendis (lk 46) küll väidetakse, et katoliku kirikul ei ole seks kinnismõtteks või mõistaks selle hukka, vaid kirik on kirglik kaitsmaks inimesi rikutuse ja ärakasutamise eest. Iseenesest ju peaaegu üllas eesmärk, aga kõlab umbes sama usutavalt nagu orjapidaja räägiks kirglikult inimõigustest.

Mnjaa, abielueelne seks on hirmus kannatus (lk 10):

Kuidas laseme Isal vabastada neid õpilasi, kes kannatavad materialismi orjuses, abielueelse seksuaalse tegevuse kütkes, alkoholi ja narkootikumide tarbimises, vägivalla ja narrimise orjuses?

Kirjas kästakse, et seksuaakasvatust ajaksid koolis vaid katoliku kiriku poolt heaks kiidetud isikud, kes lähtuvad eelkõige ja üksnes kiriku õpetustest. Igasugused sekulaarsed pro-life seisukohad tuleb hüljata, rasestumisvastastest vahendidest tuleb rääkida vaid kooskõlas kiriku õpetusega ja rõhutama peab ‘loomulikku pereplaneerimise meetodit’.

Loodan, et määratud komisjon ei ole hambutu ja paneb seadused kehtima ka neis tagurluse kantsides.

Posted in usk

One Reply to “Katoliku kirik tahab koolides rohkem mõju, asja uuritakse”

  1. No seks müüb ju. Samamoodi saadakse pildile ka millegi vastandumisega.

    Seega kui seks müüb ja vastandumine müüb, siis vastandume seksile. Liiatigi peetakse ju moraalse allakäigutrepi esimeseks suuremaks astmeks maiste ihade ohjeldamatu ekspluatatsioon, selle reklaamimine ja seksuaalrevolutsioonijärgne seksiseljas sõitmine.

    Millal me viimati nägime auto- või reisireklaami ILMA poolalasti modellideta?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga