Aus homöopaatia? Täitsa võimalik.

Toote puhtast loodusest.Olen siin homöopaatiat hurjutanud kahel põhjusel – esiteks on see süsteem ebateaduslik, teooriad reaalsusega vastuolus, ei toimi ega ravi mitte kedagi mitte millestki ning teisalt seepärast, et homöopaadid väidavad vastupidist ja teinekord lausa liialdavad, et homöopaatia on mingist otsast parem ja tõhusam kui tõenduspõhine meditsiin, mis nt vaktsineerimiste ja muu medikamentoosse sekkumisega lausa kahju tegevat.

Seega valetamine (teadlik ja/või teadmatu) ja antiteaduslikkus.

Teadusvastasusega pole midagi peale hakata, sest muuda sa paradigmat mis suunas tahes, rakenda misiganes diskursust – homöopaatia ei hakka tööle.

Küll aga on võimalik mitte valetada. Tunnistada ausalt, et teaduse vaatepunktist on tegu muinasjutuga, tunnistada, et sellega ei saa mitte midagi ravida ja mõjub samapalju kui platseebo.

Suurbritannias, riigis, kus kuninglik perekond kasutab homöopaatiat ja kus kuni viimase ajani maksavad haigekassad selle nõiakunsti eest (trend on muutumas), on ettevõtja, kes müüb homöopaatilisi nostrumeid täitsa ausameelsel moel. (kuigi sealse platseebotõlgendusega ma lõpuni nõus ei saa olla)

FairDeal Homeopathy
Looduslikud tooted, mis aitavad sul end paremini tunda.

* Garanteeritud sama efektiivsus nagu kõigil teistel homöopaatilistel preparaatidel, aga õiglasema hinnaga (4.99 GBP=103 kr);

* Kuidas töötab?
Töötab läbi keeruka mehhanismi, mida tuntakse platseeboefekti nime all. Seda efekti ei osata veel lõplikult lahti seletada, aga aitab mõnede seisundite puhul (nõuab usku).

* Milliseid seisundeid saab käsitleda (ei tähenda ravimist)?
Igasuguseid iseparanevaid seisundeid, nt mittespetsiifilised valud ja vaevad, kerge peavalu, marrastused, kahtlased allergiad ja talumatused, väheveenvad foobiad, ebamäärane iiveldus ja muud seisundid, mille korral ei oska perearst mingit ravi määrata.

* Olen tegelikult ka haige, kas FairDeal Homeopathy aitab?
Mine kiirelt oma arsti juurde. FairDeal Homeopathy ei saa sind terveks ravida, aga platseeboefekt võib vähendada su mõnede sümptoomide ebamugavustunnet. Mitte ükski homöopaatia ei asenda tõenduspõhist meditsiini.
* Kas neid tooteid on loomade peal katsetatud? Ei.

* Kas homöopaatilist vaktsiini ka teilt saab?
EI!!

* Kas kõrvalmõjusid ka on?
Kuna preparaadis pole ühtki bioaktiivset koostisosa, pole sel ei meditsiinilist efekti ega ka ühtki kõrvalmõju, kui sa just pole diabeetik ega allergiline suhkrule või veele.

* Miks ütlete, et te ei valeta?
Homöopaatia töötab läbi keeruka vastasmõju, mida nimetatakse platseeboefektiks. Paljud homöopaadid püüavad homöopaatia mõju selgitada väljamõeldud teaduslike terminitega nagu näiteks “vee mälu”, “nano-osakesed” või mõne muu olematu molekulide omadusega. Tõsi on see, et inimese keha ja mõistus on tähelepanuväärne kombinatsioon ja on võimeline ise ennast ravima [platseeboefektist loe täpsustavalt siit]. Kui sa arvad, et preparaat võib sind aidata, siis see isegi võib seda teha, eriti iseparanevate hädade puhul, mis paraneksid ka ilma igasuguse sekkumiseta. Millegipärast räägivad mõned homöopaadid oma patsientidele valesid ja muinasjutte ning püüavad neid pseudoteadusega segadusse ajada. FairDeal Homeopathy kohtleb inimesi kui täiskasvanuid ja räägib neile tõtt.

Mõned tunnistajate ütlused ikka ka:

Puhastasin köögivilju ja lõikasin kogemata sõrme. Peale haavale plaastri panemist ja teie homöopaatilise pilli võtmist paranes haav täielikult paari päevaga! Suurepärane kraam!

Suurepärased tooted, aga ma ei usu, et need on lihtsalt platseebod. Andsin mõne pilli oma koerale, Oskarile, ja ta ei oksendanudki eile õhtul vaipa täis nagu tavaliselt. Õnneks ei oska ta lugeda, muidu ajaks ta oma sisikonna sisu taas välja.

Soovitan soojalt FairDeal Homeopathy tooteid. Nii kui hakkasin nende tooteid võtma, paranesid mu külmetused paari päevaga.

7 Replies to “Aus homöopaatia? Täitsa võimalik.”

  1. Tõlgi ikka korralikult :D

    Mul oli kerge külmetus ja õhtul läks paremaks. Kui teie toode saabus, olin juba peaaegu täiesti terve.

    Soovitan soojalt, tänud FairDeal
    :D

  2. Fair Deal? Võrreldes teiste homöopaatia tegelastega on nad üks kuradi petturite kamp!
    Homöopaatilistel ravimitel on väidetud olevat erinevaid toimeid. Praeguseks on neist kinnitust leidnud üks – platseeboefekt. Seega, on kinnitust leidnud et paljud homöopaatia ravimid tõesti toimivad.
    Aga platseeboefetki toimimiseks on ju vajalik usk et ravim toimib. Need mehed on oma selgitustega selle praktiliselt likvideerinud ja sellega likvideerinud ka homöopaatia ainsa tõestatud toime. Seega, müüvad homöopaatilisi ravimeid mis on oliselt kehvemad kui konkurentide omad ja kutsuvad seda veel “ausaks”.

  3. No kui inimene ise otsustab, et sellest piisab, mis siis valesti on? :)

    Nagu ytles tuntud meditsiinipraktik H. Simpson: “Pole midagi paremat kui yks hea platseebo!”

  4. Märgin protokolli, et see lugu ilmus 18. märtsi Terviselehes leheküljel 2. Viide loole on ka ajalehe esileheküljel.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga