Lugusid Eesti ajakirjandusest (jaanuari algus)

Seekordne meediaülevaade on tervise-eri.

  • Teadlased: keha toksiinidest vabastavad tooted on müüt
    PM Tarbija24 5. jaanuar

    Suurbritannia teadlaste sõnul pole jookide, kehakoorijate ja muude keha toksiinidest vabastada lubavate toodete tõhususe kohta mingit tõestusmaterjali.

  • 15 müüti psühholoogidest
    Delfi Naistekas 5. jaanuar

    Psühholoog on vilunud manipulaator. Ka seda on ta ülikoolis õppinud. Niipea kui sa hetkekski kaotad tähelepanu, hüpnotiseerib ta sind ning teeb sinuga, mida iganes tahab. Parem on selliseid inimesi lihtsalt vältida.

  • Aidsieitamise tõttu surevad tuhanded
    Delfi Forte 5 jaanuar, eestikeelne versioon Novaatorist, algselt Guardianist.

    Maggiore uskus, et HIV ei põhjusta aidsi ning ravimeist pole HI-viiruse puhul mingit kasu. Maggiore oli HIV-positiivne, ei võtnud ravimeid ning keeldus sellest isegi raseduse ajal, ehkki see oleks võinud aidata ta tütrel aidsist pääseda.

  • Euroopas on leetritesse haigestumine sagenenud
    PM Tarbija24 7. jaanuar

    Leetritesse haigestumise kasvu põhjuseks peetakse turismi ja ebaõnnestunud kaitsesüstimiskampaaniaid

  • Vaktsineerimine on Eestit leetritest säästnud
    Delfi 7. jaanuar

    Eestis möödunud aastal ühtegi leetritesse haigestumise juhtu ei olnud, rääkis Delfile tervisekaitseinspektsiooni pressiesindaja Iiris Saluri. 2007. aastal oli Eestis üks leetritesse haigestumine, aasta enne seda oli kokku 27 haigusjuhtu.

    Tervisekaitseinspektsiooni epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar selgitas Delfile, et toona toodi leetriviirus sisse Ukrainast. Nakkus levis haiglas piisknakkuse teel ja levikut soodustas asjaolu, et paljud patsiendid olid leetrite vastu vaktsineerimata.

  • Soome kiirguskeskus piiraks laste mobiilikasutust
    Delfi Forte 7. jaanuar

    Stuk rõhutab, et lastel on eriline seisund mobiiltelefonide suhtes, sest nad jõuavad mobiili elu jooksul kasutada rohkem kui keskmiselt kümme aastat tagasi sellega rääkima hakanud täiskasvanud.

  • Kolm müüti külmetushaigusest
    Maaleht 8. jaanuar
    Külmetushaigus ei ole külmetumishaigus.
  • Külmetusravimid kujutavad väikelapsele ohtu
    Stina Eilsen, PM Tarbija24 8. jaanuar

    «Alla 2-aastastele ei tohi niinimetatud külmetusravimeid üldse anda,» ütles Tartu Ülikooli kliinikumi ägedate infektsioonide osakonna vanemarst Eda Tamm. Vanemate laste puhul soovitab ta täpselt järgida annustamise juhiseid.

  • Tuntud maadleja naasis Aafrikast ohtliku haigusega
    Holger Roonemaa, Eesti Päevaleht 8. jaanuar

    Eelmise aasta lõpus Lääne-Aafrikas Togos vöömaadluse maailmameistrivõistlustel käinud tuntud maadleja Tõnis Naarits haigestus seal malaaria ohtlikemasse vormi.

  • Energiad vahetuvad
    Ajakiri Naised via Naistemaailm.ee

    Sensitiiv Lille Lindmäe ennustab ajakirja Naised vahendusel 2009 suuri energiatemuutusi:
    Elame muutuste ajal, mil uus aeg on alanud ja vana annab uuele vähehaaval järele. On ühelt ajastult teisele ülelibisemise aeg. Kaks ajastut, Kalade ja Veevalaja oma, on veel lainepõhjas ülekuti koos. Kui uus ajastu on läbinud lainepõhja, lahkub ta vanast energiast ja hakkab üksi uue lainena tõusma. See toimub peagi, enam pole palju jäänud. Energiate sagedusi on kogu sel lainepõhjal olemise ajal vähehaaval muudetud ja muudetakse veelgi.

65 Replies to “Lugusid Eesti ajakirjandusest (jaanuari algus)”

  1. Eks kõik inimesed otsivad oma küsimustele vastuseid ja nii ka mainitud sensitiiv. Ainult reaalne elu näitab midagi muud – poolikutest peredest pärit lapsed on puuduva tõttu jõhkramad, altimad vägivallale ja tulemusena on ühiskond pealiskaudsem. Mõistmisest rääkida nendes oludes on julm elu eitamine. Eriti kui võtta kokku kõik viimase 50 aasta jooksul toimunud muudatused ja vaadata mentaliteedi muudatusi.

    Eks see tule kõik New Ages mõtlemistes levinud soovist no kohe kõike mõista ja jaatada, kuni eitatakse kõige jõhkramal moel sind ennast. Või peaksin ma seda võrdlema Hegeli dialektikaga, kus nähtusele tekib vastunähtus ja iga asi omab kohta siin elus? Ka poolikute perede suurem üleküllus on osa millestki suuremast?

    Ma soovin, et kellelgi oleks sensitiivi vastu mingitki südant, mitte ei antaks talle roosamannat.

  2. Delfi juhtkiri:

    Eestlased on täherahvas

    Loomu poolest usuleige ja jumala asemel ajuti vaid „mingit kõrgemat jõudu“ uskuv eestlase kirg igasuguse astrovärgi suhtes on lausa fenomenaalne.

    Pea iga ajalehe aastalõpusabades said sõna tähetargad ning iga telekanal võttis endale vaikimisi kohustuse astrolooge stuudiosse vedada — kuna tuntud nimesid kõigile ei jätku, tuli omavahelises võidujooksus leppida ka vähemate tegijatega, ning tuntud saatejuhid uurisid neilt vähimagi valehäbita, mida siis ka uuelt aastalt loota tuleb. Ja tähetargad rääkisid, nii et suu vahutas. Ja rahvas kuulas, suu ammuli.

    Tuletan lugejale meelde, et 2009. aasta on rahvusvaheline astronoomia-aasta. Möödub 400 aastat sellest, mil Galileo Galilei oma teleskoobi meisterdas, selle taeva poole keeras ja avastusi hakkas kirja panema.

  3. Novaator: Kas armastus on vaid keemia?

    Paljude arvates on armastus üks nendest asjadest, mida teadusega seletada pole võimalik. Young pole nõus. „Ma ei tea, kas me suudame seda täielikult mõista, kuid mina usun, et meie tunded on välja kasvanud loomariigis esinevatest käitumisviisidest ja tunnetest,” ütles ta BBCle. „Ma ei usu, et emaarmastus oleks väga erinev inimesel, šimpansil, reesusmakaagil või isegi rotil.”

    Sama asi rohkemate kommentaaridega PM Tarbija24-s:
    Teadlane: armastus on vaid keemia

  4. Armastus on soov ja soovist tulenev otsus. Keemia tuleb tagant järgi. Armumine on tõesti keemia, mis eelneb. Oleks natuke vale kõike otsesele vulgaarmaterialismile taandada, kuna niikuinii 20-30 aastat hiljem teame me maailma ehitusest palju rohkem kui ida mõtlemised ja neid sünteesinud New Age on osanud teada.

  5. Tõsine uudis PM Elu24 vahendusel:
    Ufod lõhkusid tuuleturbiini?

    Suurbritannias Lincolnshire`is asuvate tuuleturbiinide juures nägid sajad inimesed kummalisi valgussõõre.

    Arvatakse, et tulnukate lennumasin lõhkus ühe 87 meetri kõrguse tuuleturbiini, kirjutab The Telegraph.

    Briti kaitseministeeriumiga seotud tundmatuks jääda soovinud allika sõnul võis tuuleturbiini purustada tulnukate mehitamata laev.

    Guardian teab ehk täpsemalt, miks inimesed huvitavaid valguseid nägid:

    Those mysterious lights were actually the fireworks Emily’s brother Tim had bought at the local garden centre for the 80th birthday party of dad Peter Bell. “It was a medium-sized fireworks display with absolutely no ballistics, and the fireworks were mostly dropping over my parents’ house. But we were laughing that we could have broken the wind turbine,” jested Emily.

    “There we are in the middle of a scoop and we’re beaten to it by a red-top tabloid,” said Emily’s mother Bridget, 74. Emily’s husband Ed Crooks was also beaten to the story – and he’s the energy editor of the Financial Times.

    Et siis ilutulestik tähistamas ühe härra 80. sünnipäeva.

    Miks aga turbiin katki läks?

    Telegraph pakub välja:

    A more down-to-earth theory is that the turbine was damaged due to the build up of ice on the blades.

    Tavapärasem teooria seletab, et turbiini lõhkus labadele moodustunud jää.

    Kuidas turbiin puruneb:

  6. Tiit Kändler kirjutab Eesti Päevalehes:

    Tonditants astronoomia aastal

    Kui tea­dus muu­tub üha kee­ru­ka­maks ja tead­la­sed ühe iso­lee­ri­tu­maks, as­tu­vad tühi­kut meel­sas­ti täit­ma iga­su­gu­sed po­si­jad.
    […]
    See kõik puu­du­tab ka Ees­tit, sui­sa ot­se­sel ja üsna piin­li­kul moel. Möö­du­nud aas­ta lõpul aval­das Ees­ti Eksp­ress lood, mil­lest sel­gus, kui­das mõned meie po­lii­ti­kud suh­tu­vad po­si­mis­se. Ra­han­dus­mi­nis­ter ja sot­siaal­de­mok­raa­ti­de juht Iva­ri Pa­dar kin­ni­tas, et ju­hin­dub oma ka­bi­ne­ti kor­ras­ta­mi­sel meel­sas­ti pend­livõngu­ta­ja­te nõuan­ne­test, küll aga kaht­leb skep­ti­ku­tes.
    […]
    Võib siis ju ar­va­ta, et po­le kau­gel aeg, mil meie tub­li ra­han­dus­mi­nis­tee­rium kuu­lu­tab Ga­li­lei ket­se­riks ja Maa uues­ti uni­ver­su­mi kesk­punk­tiks, loo­tu­ses nõnda lap­pi­da lõhki re­be­ne­vat ee­lar­vet. Ning rii­gi­ko­gu võtab vas­tu sea­du­se, mis kee­lab Dar­wi­ni ni­me mai­ni­mi­se meie koo­li­des.

  7. Kui minister ”kahtleb skeptikutes” siis äkki võiks teha ühe artikli mis seletab lahti mis on skeptitsism ja skeptik kaasajal ja mitte mingi muinasaja tähenduse järgi.

  8. Jääb küll pigem detsembri ajakirjanduse juurde, aga
    Horisont 6/2008
    Toomas Paul “Inglid läbi aja”

    Postkristliku Euroopa ateist on vaktsineeritud ja immuunne traditsioonilise kristluse suhtes. Ta on antiklerikaal, kes kardab kirikut ja Kristust nagu kuradit, aga on aldis uskuma aurasid ja avataarasid, ingleid ja indigolapsi.

    Selle iseenda antud definitsiooni järgi on Toomas Paul kas a) sihilikult valelik või b) ignorant aga kindlasti mitte kapiateist.

  9. Tänan!
    Aga ateismist paistab tal küll siis nõrk arusaam olema. Või siis kasutab demagoogilist arutlusviga nimega straw man.

    Auradesse, inglitesse, avataaradesse, indigolastesse uskuja võib küll olla antiklerikaal ning karta kirikut ja Kristust kui kuradit (kuigi seegi on meelevaldne üldistamine), aga ateistid nad küll ei ole. Nad on lihtsalt selle monoteisliku patriarhi asendanud muude üleloomulike tegelastega.

    Aga kapiateist võib Toomas Paul ikkagi olla, sest nüpeldades ateisti karikatuuri jätab ta endale paiga, kus ta ei usu aurasid, avataarasid, ingleid ega indigolapsi, aga salajas ja võibolla endale kõva häälega tunnistamatagi ei usu ta ka Jeesuse ülestõusmist ega Jumalat, kuna needki on üleloomulikud entiteedid.

    Aga noh, mu jutt Toomas Pauli filosoofilise positsiooni üle on tegelikult soovmõtlemisest tulenev spekulatsioon, kus kasutan selektiivset tsiteerimist ja kontekstist väljarebimist ;-)

  10. Kuidas teda õieti nimetada, seda postkristlikku usklikku, kes Kristust ei tunnista ja kirikus ei käi, aga igasugu avataride ja indigolaste ja muude imeliste asjadega kenasti läbi saab. Ateist on kindlasti vale sõna, sellega olen ma nõus. Aga mis oleks õigem?

  11. Ma natuke siiski selgitan ka veel…
    Kristlus, ristiusu kirik on ilmselgelt oma mõjuvõimu kaotanud. Ta ei oma enam, vähemalt meil siin, suurt mingit tähtsust. Aga mis see on, mis on asemele tulnud? Ateism see pole, aga mis see on, mis seda iseloomustab?

  12. Ma arvan sedasi, et ebausk on uskumine millessegi üleloomulikku, olgu see siis astroloogiasse, jumalasse, needusesse, avataaradesse, tähelt tulnud laste hingedesse, homöopaatiasse jne. Inglise keeles tähistab seda sõna superstition.

    Aga uks ilma “eba”-ta on igapäevane asi – usun, et hommegi hommikul tõuseb Päike, usun, et mul läheb homme ka hästi, et mu lapsed on targad ja abikaasa ilus. Usk sellistesse asjadesse ei eelda mingi üleloomuliku väe või tegelase sekkumist asjade loomulikku käiku.

  13. Ebausk on pigem uskumine lihtsatesse irratsionaalsetesse seostesse nagu “üle tee jooksev must kass toob ebaõnne”. Neid väikeseid asju võib olla palju, ning üldjuhul pole nad omavahel seotud: “suurt pilti” ei moodustu.

    Kui salvey küsis, et kui meil on ebausk, siis mis oleks see “õigeusk”? Võimalik vastus on, et “päris” usuga kaasneb “suur pilt”, mis postuleerib jumaluste olemasolu ja usu viimaste abil ühtseks tervikuks ühendab. Selline maailmavaade – teism – vastandub ateismile.

  14. salvey ütles:

    sõna ebausk eeldab et on olemas ka nö. õigeusk, mis see siis oleks?

    Armas Salvey, meil on õigeusk täiesti esindatud. Koguni kahe kirikuga – üks allub Moskvale ja teine Konstantinoopolile.

    Lisaks nimetavad ka muslimid oma usku õigeusuks. Mine võta kinni, milline neist päris õige on:)

    OK. Tean, sa ei küsinud seda aga ma tahtsin pisut ilkuda(heatahtlikult):)
    Ebausu vastand on tegelikult usk, valeusu vastand võib olla õigeusk.

  15. Aitäh kõigile selgituste eest. Usun, et sain nüüd aru. Minu romaanide lugemise põhjal kujunenud arvamus oli umbes selline, et kui kohalikke pärismaalasi külastasid eurooplased ja misjonärid, siis pärismaalaste jumalad olid automaatselt ebausk, kristlaste jumal oli aga pärisusk.
    Ahh, Martin, Su usk on suurem, kui meil patustel kõigil kokku! :)

  16. Postimehes räägib Marti Aavik:

    Repliik: posijate hääling
    Eestlaste vaimu ei kammitse peapiiskop Põder ega paavst Benedictus XVI. Kahjuks ka mitte füüsikaõpetajate selgitused. Tänapäevase bioloogia tarkustest pole märkimisväärsele osale vanematest valijatest üldse räägitudki. Elu suurtele küsimustele vastab suurem jagu eestlastest, et «küllap seal midagi ikka peab olema», mõeldes umbmääraselt vaimudest või aruka elu maale toonud UFOdest, selmet kindlamate teadmiste järele küsida ja loogiliselt arutleda. Hää küll.

    Ebakindlus võib olla viljakam pinnas maailmavaate avardamiseks kui jäik dogmaatika. Samas sõltub üsna palju sellest, milline seeme mulda külvatakse või külvamata jäetakse.

    Minu tagasihoidlikku veendumust mööda on häbiasi, et 21. sajandi Eestis viljeldakse nõidade, horoskoopide ja kaardimooride kultust. Vahel harva, ent siiski ka rahvusringhäälingus. Sellega võiks leppida, kui tegu oleks algusest lõpuni, tegijast kuulajani ja parimate tarbijakaitse reeglite järgi sildistatult «kerge meelelahutusega» või sisukamalt «Eesti elu peegeldamisega». Aga ei ole ju nii! Vaatajad usuvad! Kas tegijad samuti?

    Üksiku tasandil on uskumine isiklik asi. Kui ühtemoodi uskujaid ja talitajaid koguneb palju, saab isiklike veendumuste summast ja jaotusest avalik probleem.

  17. Ebausk on pigem uskumine lihtsatesse irratsionaalsetesse seostesse nagu “üle tee jooksev must kass toob ebaõnne”. Neid väikeseid asju võib olla palju, ning üldjuhul pole nad omavahel seotud: “suurt pilti” ei moodustu.

    Väga õige.

    Filosoofiline küsimus, kas ebausk on niiöelda suurt pilti moodustavatest süsteemidest ehk siis religioonidest uskujale ohtlikum või leebem variant? Ehk siis kas peaks rohkem muretsema inimese pärast, kelle jaoks must kass, reede ja 13. kuupäev toovad ebaõnne, kes lähtub oma tegevuses “Delfi” horoskoopidest, laseb tänavanurgal mustlastel kätt vaadata, kui võimalus avaneb ning pärib nõu Esmeraldalt või inimese pärast, kelle jaoks üleloomuliku kõik avaldused taanduvad Ühele ja Ainukesele?

  18. äsja loetud ajalehehoroskoop läheb enamasti kohe meelest, ei usu et meil leiduks tõsiselt võetav arv inimesi kes mustlastel laseks kätt vaadata või Esmeralda ohvriks langeks. Tõsiselvõetavamad on homöopaatia, kiropraktika, akupunktuur jne. Aga kui inimesed tõesti abi saavad, on ju hea, sest tavameditsiini vahendid on siis enamasti juba ära proovitud. Ja võib ju loota et üks ja ainumas Looja, kui ta peaks eksisteerima omab pisut huumorimeelt ja tolerantsi ega karista inimesi selle eest kui nad näiteks 13kuupäeva peaks kartma(ühesõnaga pole selline jubedik, nagu ta piiblit lugedes tundub)

  19. salvey kirjutas:

    … ei usu et meil leiduks tõsiselt võetav arv inimesi kes mustlastel laseks kätt vaadata või Esmeralda ohvriks langeks.

    Selle vastu räägib väga oluline tõend: nii mustlaste käevaatamine kui Esmeralda ohvriteenus on tulusad ärid. Järelikult leidub märkimisväärsel hulgal ohvreid.

  20. Ohvrid on nad sinu meelest. Võibolla on nad omaarust tulusa raha paigutuse teinud ja rahul. Väike valikuvabadus võib inimesele tema suurema või vähema vaevaga teenitud raha kulutamisel ikka jääda.

  21. Järelikult leidub märkimisväärsel hulgal ohvreid.

    Mingi aeg jooksis uudistest läbi, et Estdirect OÜ alias Esmeralda teenis pea pool miljonit aastakasumit.

    Ajalehereklaamid on kirved, see saast mida ta müüb, maksab ka midagi ja ametlikult kasumilt makstakse makse. Vaevalt selline seltskond 100% makse maksab.

    Märkimisväärne hulk on suhteline mõiste aga neid tüngasaanuid on aastate jooksul ilmselt tuhandeid.

    Filosoofiline küsimus, kas ebausk on niiöelda suurt pilti moodustavatest süsteemidest ehk siis religioonidest uskujale ohtlikum või leebem variant?

    Ohtlikum kahtlemata, kui äärmuslikud sektid välja arvata. Klassikalise religiooni tavajärgijad üldreeglina ei ole ohtlikud ei endale ega teistele. Religoonid järgivad oma reegleid, need on laialt teada ja aastasadade jooksul on suuremad jamad sealt välja roogitud, kontrolli all või vähemalt teada ( abort näiteks )

    Seevastu igapäevaposimist ei kontrolli keegi. Vahel ilmub küll mõni kurb lugu, kus nõiausklik õigeaegselt arsti juurde ei läinud ja maha kärvas aga keegi ei tee statistikat, kui palju selliseid kokku on. Ma pakun välja, et mõnegi seeriamõrvari skoor kahvatakse selle ees.

    Musta kassiga on meil vähemalt 2 lõhutud autot ja üks raskelt vigastatu. 1996 tuli üks auto Raua tänavat pidi Kadrioru poole ja üle tee jooksis must kass. Niikaua kui paraautojuht 3x üle õla sülitas, keeras Tina tänavalt teine ette. Tina tänava juht sai paugu ukseposti ja kõvasti viga.

    Nii et asi pole sugugi nii süütu kui Salvey räägib.

  22. On olemas lihtne viis kuidas ohjeldada libateadust ja uudiseid väljastavaid meediakanaleid ning pöörata sooja õhu müüjate finantsnäitajad langusesse.Selleks tuleb sisse seada KOLLASE AKTSIISI kohustus.Väljaanded,kes süstemaatiliselt avaldavad kontrollimata teksti,oleks kohustatud tasuma mingit protsenti riigikassasse.Samuti peaks nende pakutavad uudised kuuluma rubriiki meelelahutus,sest inimene peab saama ostu kuuluvust valida enne,kui raha omanikku vahetab.

  23. @valdek

    Selline populistlik kollane aktsiis on muidugi tore väljahõigata aga kes viitsiks hakata kogu meediat ülekontrollima?
    Iga trahvinõue läheks ka kohtusse kus toimuks vaidlus kui kontrollimata see tekst on olnud.
    Reklaamide suhtes saaks hakata närima et kas toode on ikka piisavalt ebatavaline või teistest parem ja selleks tuleks palgata sõltumatud eksperdid kes kasutaksid neid tooteid.

    Äkki lihtsalt panustada sellele ,et kooliharidusega inimesed LIHTSALT EI USU igasugust jura mida keegi lubab!

  24. Pole sugugi vaja mingeid lämmatavaid kohtuprotsesse.Kui põhjus on piisavalt pisike,siis asi kohtuni ei jõuagi ja aktsiisi ei määrataks,kui probleem pole piisavalt tõsine.Tähtis oleks luua päris ajakirjandusele parem seis.Kasvõi 1 protsent.Võibolla mäletate seda koerasuuruste Moskva metrorottide lugu,mis lõi laineid perestroika ajal.Segaduse põhjustas ainult kahe sõna puudumine esialgsest tekstist.Need sõnad olid TEADUSLIK FANTASTIKA.Tol ajal oli kirjapandul veel omamoodi tõeaura ümber ja inimestel ei mahtunud pähegi,et keegi võib karistamatult sarnast rämpsu tõena esitada.

  25. Kui 1% ajakirjanduse paremaks muutmiseks tuleb riigikogul tegeleda ohtralt seaduseloome ja igasuguste kooskõlastustega siis jääb aega ja raha vähemaks muude probleemidega tegelemisele.

    Moskva metroorottide lugu on põnev. Mingeid tõendeid pole aga näha ega kuulda olnud ,seega selle usaldusväärsus saab olla vaid kuulujutu tasemel.

  26. Kollasest aktsiisist.Meil Eestis käis eelmisel aastal üks Norra (vist SDP)partei lipukandja,väga asjalik naisterahvas.Nimi ei meenu.Tema sõnum oli,et vahendeid ei kasutataks riigiaparaadi kulude paisutamiseks,vaid töö tõhustamiseks.Olen Norras elanud ja näinud,et seal reguleeritakse majandust just niisuguste erinevate maksudega.Kallutatakse veidi keskkonna tingimusi maksude abil.Seejuures iga maks eraldivõetuna ei ole suur ja sellest möödahiilimine on vaat,et kulukam,kuna trahvid on soolased.Ja nii ongi,et pole tarvis suurt kontrollide armeed korra tagamiseks.Piisab sellest,kui inimesel on võimalus vahele jääda.Eestil on siin pikk tee käia.Demokraatiaga liialdamine,nagu ka liigne veejoomine võib olla kahjulik.Siiski on Eestil ka eeliseid.Metroorottide jutt oli suht mahlakas tekst muteerunud rottidest,kes elavad metrootunnelites ja kelle süül palju inimesi kaduma jäi.Pani lausa õhku ahmima,kui keegi järjekordselt selle jutuga lagedale tuli.

  27. Heh, kollane ajaleheräbal “Livimaa Kuller” jääbki vist ajalukku metroorottide jutu tõlkega :) Seal ilmus kunagi veel ka uudisnupp, mille järgi Ayrton Senna vanaema elab Võrumaal Sänna külas, aga vaevalt et keegi ühtegi teist teksti sellest väljaandest enam mäletab.

  28. näiteks mina mäletan veel ka sellist artiklit, kus selgitati välja, et Yasser Arafat on tegelikult põline eesti mees – Aravete Jass.

  29. Täna Pealtnägijas:

    Eestis tegutseb üks kummaline sekt, mille liikmed kummardavad oma vaimset juhti nii fanaatiliselt, et on nõus tema eest kas või surema. Nad on maapealsed jumalad, kes arvavad, et määravad maailma saatust. Mõtte jõul on nad proovinud tappa isegi USA välisministrit. Seni küll tulutult.

    Sekti liikmed on veendunud, et seks rühma liidriga parandab naiste staatust.

    Delfi

  30. Auratransformaatorid tahavad teha kalliketti Raekoja platsilt Mustamäele:

    Tallinnas tahetakse moodustada ligi poolekilomeetrist kallistajate ketti

    Kallistusketi korraldajaks on OÜ New Flow, kelle tegevuse eesmärk on oma toodete ja teenustega aidata kaasa inimeste elukvaliteedi tõusule ning grupeering «Loovkulgejad», kes oma tutvumisklubi õhtutega soovivadki ühendada inimesi armastuses, loomes või mõnes muus vabalt valitud valdkonnas, märkisid ürituse korraldajad oma pressiteates.

    New Flow on niinimetatud Crystal Ra äriprojekt – osta omale uus aura.

    Viirused levivad hästi :-)

    Kel rohkem aega ja tuju kehva, leiab new flow lehelt head meelelahutust.

  31. Õhtuleht teab juba ERR vahendusel rääkida:

    Maag Hannes Vanaküla koondab ajupestud sekti

    Väidetavalt on 42aastane endine baarmen ja nahavärvija Vanaküla rajanud isikliku religiooni, mis vastandub ülejäänud maailmale.

    Muuseas usub Vanaküla juhitav seltskond, et on jumalad, kes määravad maailma saatuse. Samuti usuvad nad, et seks rühma liidriga parandab nende naist.

    Täna Pealtnägijas, algus kell 20:05.

  32. Huvitav, mina pidasin teda täiesti ohutuks selliks, elukutseks oleks pakkunud taksojuhti, kui oleks küsitud.

    Üldiselt on vististi nii, et sellistele noortele vastavaid tehnikaid kasutades võib ükskõik mis plära ajada, sisu pole oluline. Tema jutu kõrval oli Ron Hubbard lausa suur filosoof.

  33. no tra ma ju rääkisin lugege komme selle kohta teiste lugude alt.need raktobleerid,kelle käest pääsed kui sekti juhiga magad jne.

  34. Umbluu preemia kandidaat Pamela Parts täiendab meid teadmistega energeetilistest piltidest:

    Ravivad pildid

    Elutuppa aseta energiat kiirgavaid pilte (nagu pilt nr.1). Telekas iseenesest tekitab loidumust ja tahet diivanile vedelema jääda. Siis ongi vaja liikuvat pilti, mille vaatamine ei lase rammestusel jalust niita.

  35. Pealtnägijas oli juttu, et Hannese jüngrid üritasid Condoleezza Rice’i mõttega mõrvata.

    Kui Delfi küsis, kas politsei süüdistuse põhjal ka kriminaalasja algatab, küsis Põhja politsei pressiesindaja Harrys Puusepp vastu, kas küsija on kaine.

    “See on nii jabur, et ma arvasin, et see nalja pärast küsitud,” ütles Puusepp.

    “Kuskil peab ette tulema piir, mida nimetatakse terveks mõistuseks!” lisas Puusepp hiljem. “Kui oodata Eesti politseilt tõsist ja ametlikku vastust küsimusele, kas sellise jutu puhul tuleb menetlus, siis meie jaoks mõjub see nii meie kui politseinike töö naeruvääristamisena.”

    Ootaks samasugust kaine mõistusega suhtumist ka päästeametilt, kes oma töös nõiavitsa kasutab. Veel ei teeks halba, kui riiklik homöopaatia-nimelise nõiakunsti tunnustamine Kutsekoja poolt sarnase adekvaatse suhtumise osaks saaks.

  36. Hannesel ei lähe praegu kuigi hästi:

    Soolapuhuja Hannes Vanaküla löödi pärast tema sekti paljastamist töölt minema

    Aastaid nahavärvijana töötanud Hannes Vanaküla oli sel nädalal sunnitud ameti päevapealt maha panema. Viimane piisk tema ülemuse karikasse oli “Pealtnägija”, kus lahati Vanaküla juhitavat kummalist sekti. Sealt lahkunud noored tüdrukud pajatasid, kuidas end valgusjumal Tokrodaks nimetav Vanaküla inimestega manipuleerib ja naiste tervendamiseks nendega seksida tavatseb.

    Firmaomaniku sõnul – mõistetavatel põhjustel ei soovi ta oma nime leheveergudel näha – hakkas Vanaküla ümber toimuv iga päevaga aina rohkem üle piiri minema.
    Kuid maagi mõju alla ja manipulatsiooni lõksu langemist ülemus eitab.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga