Maailm ei lõpe 2012, vaid TÄNA

Viimasel ajal on juttu olnud, et hulk inimesi valmistub maailmalõpuks aastal 2012, mil Nibiru, mis tõsiste ennustuste kohalselt peaks juba 2009. aastal palja silmaga nähtavale ilmuma, mõjub Maa orbiidile ja pöörlemistelje asendile sedasi, et katastroofid on vältimatud. NASA jälgib Jupiteriga sama suurusjärku Nibiru orbiiti juba pikemalt, kuid mõistetavatel põhjustel ei soovita seda teavet liiga avalikult levitada, et vältida üleilmset paanikat.

Õnneks on siiski julgeid kodanikke, kes ohust teavitavad ja õpetavad omakasupüüdmatult kaasinimesi, kuidas rajada varjendeid ja koguda toiduaineid, seemneid. Asja tõsidust näitab seegi, et Norras on spetsiaalne seemnete kogumise ja säilitamise hoidla, mis peaks üle elama ka väga karmid mullistused.

Ettevalmistused on muidugi head, aga kõik ei laabu alati nii nagu teadlikumad kanaldajad vahendavad. Mõni asi jääb ära, kuid mõni asi saabub hoopis kiiremini. Nii ka seekordse maailmalõpuga. Nibiru võib küll aastal 2012 tulla, aga lõpp saabub siiski juba täna ja seda tänu meie kodutähele Päike.

Teadlased on juba pikemat aega hämmastunud pika perioodi tõttu, mil Päikesel pole ühtki päikeseplekki olnud. See näiline rahuperiood on petlik. Füüsika.ee vahendabki viimast sensatsioonilist teadet, et Päikese lõpp ja sellega ka vältimatu elu lõpp siin planeedil Maa on möödapääsmatu.

Kuulduse kohaselt tabab õnnetus esmajärjekorras idapoolseid riike ja seetõttu on paljud haritlased põgenenud läände. Lihtrahva enamus keeldus nii koledat saatust omaks tunnistamast ja elas veel hiljuti õndsas ükskõiksuses, jätkates päevatöid ja -tegemisi. Niisuguse põhjendamatu optimismi põrmustas aga teadustöö, mida interpreteerides on paljud maailma teadusajakirjanikud jõudnud õõvastavale järeldusele, et selle tulemused kinnitavad senist üldtunnustatud seisukohta, mille kohaselt Päike kustub lõplikult juba viie miljardi aasta pärast.

Teatavasti elab Maal üle kuue miljardi inimese ja lihtne rehkendus näitab, et otste kokku tõmbamiseks on jäänud vähem kui aasta inimese kohta.

Meil on inimesi, keda enamus on küll veidrikeks pidanud, kuid kes tänu pikale ja ennastsalgavale ettevalmistusele on endas äratanud sellise vaimuvalguse, mis suudab avarameelsematel kaasinimestel oma eluga ka peale Päikese kustumist hakkama saada. Kahlejatel pole paraku mingit lootust seda paradigmaatilist vibratsioonivahetust üle elada.

Kohtumiseni teispoolsuses!

49 Replies to “Maailm ei lõpe 2012, vaid TÄNA”

  1. @K4nd0r – vat nüüd on sul muidugi tagantjärgi hea naerda, kui oodatav sündmus kadudeta üle elatud.

    Kus sa siis olid, kui kõik teised oma lähedastega ühislõpule kogunesid ja hüvasti jätsid? Värisesid ise samamoodi ja nüüd tuled teiste üle naema. Häbi peaks olema!

  2. Äkki eksiti kuupäevaga? See ei saa ju vale olla! Tuleb! Lihtsalt peab uskuda!
    Need kes piisavalt ei usu peaksid oma viimase vaba raha maailmalõpu kirjandusele kulutama!

    Või siis taimekasvatusse , arvestades majandu.. khm maailmalõppu!

  3. lucid ütles:

    imelik see teispoolsus, tundub väga sarnane elule mida sai maa peal elatud

    Robert Sheckley Mindeswap – loo lõpus kena variatsioon samal teemal, tegemist küll individuaalse “maailmalõpuga” või täpsemalt “maailmavahetusega” aga kuidas iganes – kõik on normaalne, mis meile tundub normaalsena. Vähemalt meie jaoks.
    Mis aga puutub Nibirusse … kas ta meist planeet X nime all juba 2003. aasta mais mööda (või isegi pihta? :) ) ei põrutanud?

  4. Jaak Kikas ütles:

    Mis aga puutub Nibirusse … kas ta meist planeet X nime all juba 2003. aasta mais mööda (või isegi pihta? :) ) ei põrutanud?

    täiesti vabalt võis nii juhtuda. ega valitsused meid, lihtinimesi niisugustest asjadest ju ei informeeri. nii me siis olemegi nüüd, saamata aru, et oleme tegelikult juba 6a surnud.

  5. Einoh, maailmalõpp tuleb ikka kohe kindlasti 2012. aastal – teadlased ju ka ütlevad:
    Maailmalõpp saabub kolme aasta pärast?

    Teadlaste sõnul käivitab hävituse Päikesel toimuv ülivõimas magnettorm, mis mõjutab Maad mitmel viisil.

    «Tekib globaalne katastroof. Tsunamid, maavärisemine, viljaikaldus, levima hakkavad haigused. Infrastruktuurid ja linnad kaovad ning inimkond on oma algusajas – koopas elamise juures tagasi,» kirjeldasid teadlased võimalikku olukorda.

  6. Erik Puura uuris lähemalt, missorti “teadlased” need küll olid:

    Jälle 2012: kas ’kollane meedia’ on vabandus libauudiste edastamisele?

    Mõni ajakirjanik on ikka hämmastav tegelane:

    Kui küsisin, kes need teadlased on, sain vastuseks, et kirjutist ei maksa tõsiselt võtta, sest see on ju Elu24.

    Ajakirjanik arvas, et võib-olla võiks sel juhul sõna ’teadlane’ jutumärkidesse panna ning ütles, et portaal on suunatud eelkõige noortele… Lisaksin: ja rumalatele? Saime kokkuleppele, et ega ikka ükski teadlane niimoodi öelnud pole küll.

  7. Mõned arvavad, et kärvab

    http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=325829

    Maale lähim täht Päike paistab praegu silma erakordselt madala aktiivsusega, teatab viitega Briti teadlastele BBC. See võib tähendada vaikust enne tormi. Nii hoiatab USA kosmoseagentuur NASA 132-leheküljelises aruandes

    Õudusstsenaarium võib saada reaalsuseks juba 2012. aasta sügisel, kirjutab Berliini ajaleht BZ viitega NASAle. Esmalt vallutavad õhtutaeva väga ilusad virmalised, mida tavaliselt saab näha ainult Põhjamaades.

    Kogu see ilu on paraku petlik. Ootamatult jääb Euroopa ilma elektrita. Katkevad mobiiltelefonside ja internetiühendus. Vaikivad televiisorid ja raadiod. Samuti jäävad kodudes kuivaks veekraanid

    Side- ja elektrisüsteemide ootamatu kokkuvarisemise põhjustab Päikesel kärgatav võimas plahvatus, mis paiskab maailmaruumi tavalisest palju suurema koguse laetud osakesi. Kui laetud osakeste suurvoog peaks tabama Maad, siis saabubki katastroof, mille tagajärgede likvideerimine võtab väga kaua aega. Teadlased peavad võimalikuks, et Euroopas ja Põhja-Ameerikas puhkeb kõigi aegade suurim majanduskriis, mille kõrval praegused raskused on lapsemäng.

    Üldiselt Nasa koduleht ja kõik suuremad väljaanded räägivad sellest, nii et päris uhhuuinimeste pastakast välja imetud jama ei tundu olevat.

  8. Ei, stsenaarium kui selline ei ole kindlasti uhhuuinimeste jama. Uhhuuinimeste jama on selle impulsi poolt tekitatud tsunamid ja maavärisemised. Aga muide – asi võib ka selles olla, et ajakirjanik ei oska lihtsalt inglise keelt. Algloos VÕRRELDAKSE ju tekkivat katastroofi tõesti orkaan Katrina jms. suurte loodusõnnetustega.

    Pärast seda, kui “Dilberti” tõlkija Dogberti Neitsisaartel (Virgin Islands) oleva villa pildi tõlkis tema saarel elava pruudi pildiks, ei imesta ma enam millegi üle.

  9. Dilberti tõlke kvaliteet varieerub ajalehetsi väga tugevasti. Kõige jõledamat — ja pikka aega — Dilberti tõlget olen ma Päevalehes näinud. Neil seal tõlkis seda asja vist keegi Dilberti-vihkaja, ta tegi säherdusi tükke, mida lihtsa teadmatuse kaela on raske ajada. Eestikeelsetes Dilberti-raamatutes on õnneks oluliselt parem tõlge.

  10. Katkevad mobiiltelefonside ja internetiühendus. Vaikivad televiisorid ja raadiod.

    Muide, raadiosidehäirete (mis on võimalikud) põhjal mobiilsidehäirete tuletamine on üks klassikalistest näide ilmsetest, lihtsatest ja valedest järeldustest. Ajakirjanik teab, et mobiilside raadioside (üldisemas mõttes) erijuht on, aga ajakirjanik ei saa aru ega isegi seda, kuidas mikrolainepõhine mobiiltelefoniside ja pikalaineline kommertsraadioside või detsimeeterlaineline teleside üksteisest erinevad — rääkimata sellest, kuidas frequency hopping häirekindlust mõjutada võiks.

  11. @Kriku – jah, lugesin ka seda lugu. Mõtlemapanevaid lõike on mitmeid, seega tasub kindlasti kogu lugu lugeda, aga üks näide siiski:

    Eriti kurb on Eesti telemaastik. Meenub, kuidas mõni aasta tagasi sai kau­beldud head eetriaega teadussaadete sarjale „Bionina”. Lahendus oli kõike muud kui hea ja põhjenduseks oli, et ka rahvusringhäälingut huvitab väga vaatajate arv. Ent pseudoteaduse kajastused – nõiad, ufoloogid, sensitii­vid, ravitsejad jne – saavad telekanalites parimat eetriaega. Tagajärjeks on surnud ring: tõsised teadmised ei pääse esile ja me kasvatame uut põlv­konda selliseks, et ka paarikümne aasta pärast huvitab pseudoteadus ja paranormaalsus lugejaid-vaatajaid rohkem kui teadus ja tehnoloogia.

  12. ahahahaha lollid maailma lõppu ei
    toimu aastal 2012.aastal 2002 üeldi ka et maailma lõppu toimub
    see aiab naerma seda võib teha ainultjumal et maa-
    ilma lõppu timuks!!!!!!!!!!!!
    nii et ,,ee,,ärge muretsege
    maailma lõppu ei toimu

  13. http://www.elu24.ee/?id=174053

    «Maiad ei ole iialgi väitnud, et 2012. aastal maailm otsa lõppeb. Nad lihtsalt tähistavad 21. detsembrit 2012 kui oma jumala tulekut,» lisas USA Texases ülikooli maiade asjatundja David Stuart.

    Stuart lisas, et 21. detsember aastal 2012 kattub talvise pööripäevaga ning maiad valisid selle ajahetke, sest see märgib ka Päikese joondumist Linnutee täheparve keskmega.

  14. Samal teemal pikem ja põhjalikum jutt forte.ee-s (allikaks AP):

    Maiad: mingit lõppu aastal 2012 ei tule!

    Enamik arheolooge, astronoome ja maiasid usub siiski, et ainus “meteoorisadu”, mis Maad lähitulevikus tabab, on kombinatsioon new-age-filosoofiast, pop-astronoomiast, internetis levivatest viimsepäeva-kuulujuttudest ja spetsiaalsetest teleprogrammidest nagu telekanali History Channel saade, kus segati kokku Nostradamuse ja maiade “ennustused” ja küsiti retooriliselt: “Kas 2012 on aasta, mil kosmiline kell lõplikult maha käib, jätmata meile ühtegi päeva või terakestki lootust?”

    /…/

    Bernal leiab, et maailmalõpp on “väga läänelik, väga kristlik” kontseptsioon, mis on maiadele külge poogitud tõenäoliselt sellepärast, et läänemaailma müüdid on end ammendanud.

    /…/

    Mõned aga usuvad, et maiad teadsid veel üht saladust: et Maa telg loperdab, muutes igal aastal veidi tähtede näilist paigutust taevavõlvil. Kord iga 25 800 aasta tagant talvisel pööripäeval — kui Päike asub silmapiiril kõige madalamas punktis — satub Päike meie Linnutee galaktika tuumaga ühele joonele.

    See juhtub 2012. aasta 21. detsembril, mil jääb mulje, et Päike tõuseb samast punktist, kus galaktika ere kese loojub. Veel üks kõhedusttekitav kokkusattumus?

    “Ma tahaksin sellise jutu rääkijatelt küsida üht asja: ja mis siis?” ütleb täheteadur ning skeptilise veebipäeviku Bad Astronomy pidaja Phil Plait. Tema kinnitusel ei kattu joondumine täpselt 2012. aasta ennustustega ning kauged tähed ei avalda mingisugust mõju, mis Maad kahjustada võiks. “Nad pingutavad roppu moodi, et leida midagi astronoomilist, mis klapiks nende ettekujutusega 2012. aasta sündmustest,” ütleb Plait.

    /…/

    Veel üks History Channeli saade pealkirjaga “Mineviku dešifreerimine: maailmalõpp 2012: päevad on loetud” väidab, et galaktiline joondumine või magnetilised häired võivad mingil moel esile kutsuda “pooluste nihkumise”.

    “Kogu planeedi vahevöö võib nihkuda loetud päevade, koguni tundidega, nii et põhja- ja lõunapoolus vahetavad kohad, mis tooks kaasa ülemaailmse katastroofi,” kuulutab hääl kaadri tagant. “Maavärinad raputaksid kõiki mandreid, massiivsed tsunamid pühiksid rannikulinnad olematusse. Tegemist oleks ülima planetaarse hävinguga.”

    Selline arusaam pärineb ilmselt 19. sajandi prantslaselt Charles Etienne Brasseur de Bourbourgilt, arheoloogiks hakanud ekspreestrilt, kes samuti muistsete maiade ja asteekide tekste uuris.

    Teadlased kinnitavad, et parimal juhul nihkuvad poolused kiirusega üks kraad miljonis aastas, ning et pole ühtegi märki, mis näitaks, et see protsess algab aastal 2012.

  15. 21. septembri maailmalõpp lükkus tehnilistel põhjustel edasi 21. oktoobrile või siis algab maailmalõpp umbes sel ajal. Igatahes on piiblis midagi kirjas ja järelikult peab asi täpselt sedasi olema.

    Kui veel mõnda maailmalõpu kuulutust näete, pange siia välja ja hakkame loendama, mitu tükki üle elame.

  16. “Maailmalõpp lükkus tehnilistel põhjustel edasi. Vabandame võimalike ebameeldivuste pärast.” on ju igati ontlik jumalik ilmutus.

  17. Tore, et tõde otsitakse ka muudest allikatest peale piibli.

    In 1978, a science fiction radio series aired on BBC called “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy”.  Created by Douglas Adams, it went on to become a spin-off TV series, comics, various books, and even a movie.  One of the repeated themes in the various incarnations of “The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy” is that a “simple answer” is asked of a computer called “Deep Thought” to “the ultimate question”.  After “Deep Thought” has spent 7 ½ million years computing and checking the answer, it spits out the number “42”.  Unfortunately, by this time, “the ultimate question” itself has been forgotten.
     
    Fortunately, in real life today, eschatologists, (those who study end-time Bible prophecy), know “the ultimate question”.  That question is, “When is Jesus Returning?”  And, some of those same eschatologists even know the answer, even if they are at a loss to explain it, which again is the number “42”.

  18. Kusjuures selline tunne võib tekkida küll. Mis pagana põhjusel muidu peaks NASA sellisel teemal ametliku avalduse tegema. Seda, et jõuluvana olemas pole, ei ole nad ju ametlikult väitnud.

  19. Tegelikult ongi maailm juba lõppenud. Maailma lõpp on korduv protsess, mida prohvetid ette näevad. Kes neid kuulutusi ei usu, on ise süüdi, et nii olulise sündmuse maha on maganud:

    10 valeks osutunud viimsepäeva-ennustust
    Delfi Forte

    Pealkiri on muidugi eksitav, kuna sisaldab sõnapaari “valeks osutunud”. Tegelikkuses on need siiski õigeks osutunud nii nagu on õiged ka tänasel päeval tulevikku suunatud maailmalõpud, sh 2012 detsembri oma. Tõde on see, mida usud!

  20. Erik Puura ka ei mõista asja tõsidust ja viskab kohatut nalja olukorras, kus teadlased peaksid vastutuse võtma ja rahvast hoiatama:

    2012 – teaduslikus mõttes nali, mitte katastrooffilm

    Nali nr 5. Tsunami hävitab Tiibeti mungakloostri. Maavärina tagajärjel ei ole võimalik tekitada hiigellainet, mis kannab vee Tiibetisse. Laine ei ole mitte massi, vaid energia ülekandmine. Rannikul laine murdub, kuid mitte ühegi meetodiga ei saavuta vee tõusmist nii kaugele ja nii kõrgele.

  21. Maailm lõpeb meie peades
    Millegipärast on mulle ikka meeldinud ukraina muinasjutud.
    Tiit Kändler, Eesti Päevalehe teadustoimetaja

    Maailmalõppu on kuulutatud välja mitte ainult vanas testamendis, vaid ka sellele eelnenud aegadel. Mulle pakub huvi küsimus: millal kuulutati maailmalõpp välja esimest korda? Kui see vastatud, siis teame, millal täpselt sai alguse inimene, kes hiljem andis endale uhke nime Homo sapiens ehk mõtlev inimene. Sest kindel on üks: mitte ükski elusolend peale inimese maailmalõppu ei kuuluta. Või olete kohanud mõnda kassi, koera ehk kaamelit, kes kaevaks endale varjendi, et maailmalõpp üle elada?

  22. @dig:

    Digikene! Juttu oli elektri kadumisest. Kas Teie tehnika töötab mingi senitundmatu energiaga, mitte seinastepslist tuleva elektrivurtsuga?

    Ootamatult jääb Euroopa ilma elektrita. Katkevad mobiiltelefonside ja internetiühendus. Vaikivad televiisorid ja raadiod. Samuti jäävad kodudes kuivaks veekraanid

    See on reaalne oht. Meie mugav tsivilisatsioon on üles ehitatud elektrienergia tootmisele ja kasutamisele. Mitte keegi ei ole isegi mõelnud alternatiivselelt võimalustele, kuidas hoida tsivilisatsiooni töös, kui elektrivurts ära kaob.

    Mina lollike läksin kunagi poodi, kuid seal oli mingi elektrikatkestus, seega oli pood kinni, kuna kogu arvepidamine käib ju läbi kassade.

    Me jääksime üsna ruttu nälga. Ilma elektrita ei töötaks ka kodutehnika, sealhulgas külmutuskapp. Kuidas hoiaksite Te suvel (nt. 30 kraadise kuumuse juures) söödavana nt. värsket liha? (NB! Jää tegemiseks on vaja elektrivurtsu, mida pole.)

    Suure elektrikatkestuse elaks üle suvel kui soe on, aga mis saab talvel, kui väljas on 20 kraadi külma. Me külmuksime surnuks…või kasutaksime kaminaid?

    Kaua saaksite Te hakkama ilma joogiveeta? Võimaluseks on loomulikult ka hakata ämbritega järvest vett koju tassima… või jänusse surra….

  23. Elektrikatkestusi on piisavalt ka enne 2012 aastat toimunud. Ja see tähendab ühtlasi seda, et suur osa inimesi on ka sellele mõelnud kuidas vähemalt mõnda aega ilma elektrita hakkama saada. Tavapärane variant suuremates ettevõtetes on, et mõni tund saadakse hakkama akude pealt, seejärel tõmmatakse käima diiselgeneraator. Oletatavasti on ka Eesti Energias virnade viisi dokumente erinevate kriisiolukordade lahendamisest, mistõttu võib loota, et tsentraalne elekter enne taastatakse kui firmas diiselkütus otsa saab.
    Kokkuvõttes, pikem üleriigiline elektrikatkestus oleks tavainimesele üsna ebamugav aga maailmalõpust on asi kaugel.

  24. @Santa:

    Elektrikatkestused on lühiajalised olnud ja 9 kuu pärast on seda ka näha olnud.

    Loodame, et pikaajalist elektrikatkestust ei tule, kuid kui see juhtub, siis võivad sellel olla traagilised tagajärjed. Mul puudub ettekujutusvõime, kuidas sellist olukorda lahendada. Ei oska seda päris täpselt ettegi kujutada.

    Maailmalõpuga sarnaneks pikka aega kestev elektrikatkestus juhul, kui see juhtuks näiteks talvel, kui väljas on külma 30 kraadi. Korrusmajades külmutaks vist surnuks või saab olema igas korteris oma kamin. Võrrelda oskaksin seda ainult II MS aegse Leningradi blokaadiga.

    Kuidas saab süüa teha, kui elektripliit ei tööta? Teeme toa keskele lõkke? Seda on kodutud juba tühjades majades proovinud, tagajärjed on traagilised olnud. Hakkame ainult tooreid juurikaid närima? Vahel tahaks midagi toekamat ka ampsata!

    Kriisiolukordadega mitte eriti hästi hakkama saamist on siin näha olnud üle kogu maailma.

  25. Seltsimehed skeptikud , tuletaksin teile meelde et reaalne maailmalõpp
    on võimalik igapäev ,tuumasõja ja sellele järgneva tuumatalve näol.
    See ,et seda veel juhtunud ei ole ,on tekitanud VÄGA petliku
    tunde ,et seda ei juhtugi.Te teate isegi ,et väga halvad asjad
    juhtuvad siis kui keegi neid ei oota.

  26. realistJüri ütles:

    Te teate isegi ,et väga halvad asjad
    juhtuvad siis kui keegi neid ei oota.

    Väga tore. Kuna inimesed on tuumasõda juba mitukümmend aastat oodanud, ei ole meil seda tarvis karta.

  27. praegu aastal 2011 pole veel Nibirut nähtud nii et raske uskuda et eelnevalt räägitud ja maailmalõpp aastal 2012 on tõsi…

  28. Jälle oleme me maailma lõpu maha maganud, kirjutab Singularity Hub.

    Hide ya kids, hide ya wife! According to the Terminator franchise, at 8:11 PM today (April 19th), the military-designed artificial intelligence system called Skynet will become self-aware and turn against its creators (read: us). If that doesn’t have you shaking in your boots…our world will be overwhelmed by a legion of killer robots in approximately 48 hours – a time known as Judgment Day.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga