Libateadus peavoolu ja muud detsembri leiud ajakirjandusest

detox jalaplaaster

  • Usklikud teevad jumala kohta enesekeskseid oletusi
    Delfi Forte

    Mida võiks uskuda jumal? Usklikud inimesed kalduvad selle küsimuse üle arutledes võtma eeskujuks iseenda uskumusi, kuid seavad endale vähem piiranguid teiste inimeste uskumusi vaagides, selgub värskest uurimusest.

  • Bulgaaria akadeemikud: tulnukad jälgivad meid!
    Delfi Forte

    “Tulnukad on praegu kõikjal meie ümber ning jälgivad meid lakkamatult. Nad ei ole meie suhtes meelestatud vaenulikult; pigem soovivad nad meid aidata, kuid me pole piisavalt arenenud, et nendega otsekontakti astuda,” ütleb Filipov ja lisab, et isegi katoliku kirik Vatikanis on tulnukate olemasolu tunnistanud.

  • Intel tahab inimeste aju kiibiga varustada
    Delfi Forte

    Intel usub, et leidub piisavalt inimesi, kes oleksid nõus ajuimplantaadi paigutamisega.

    Lisaks vaktsineerimisele või vere loovutamisele pisike kiibike ka.

  • Lauri Vahtre: Peksame puruks vanaema serviisi ja teeme perepiltidest lõkke

    Viimasel ajal tundub mulle üha sagedamini, et nüüdismaailma lahkulöömine Kristuse õpetusest ja kõiksugu esoteeriliste imeõpetuste vohamine tuleb lihtsalt laiskusest. Tore on olla ateist ja korrutada jutukesi inkvisitsiooni kuritegudest, aga veel toredam on tegelda tunnetuse kõrgemate tasanditega ja kes teab mis meditatsiooni ning vaimsusega, sest sellel tegevusel puudub too tüütu omadus – nõuda praktilisi ohvreid ja sätestada praktilisi kohustusi.

    Kristlusel ja esoteerikal on rohkem ühist kui ateismil kummagagi.

  • Rohelised tohtrid — taimed aitavad meid
    Delfi Naistekas

    Teadlased on tõestanud biovälja olemasolu taimedel, sealhulgas tavalistel toataimedel.

    Juba 1949. aastal avastasid biofüüsikud, et taimi ümbritseb eriline elektromagnetiline väli, mis ümbritsevate kiirguste taustal mõjutab nende lähedal olevate elusorganismide psüühilist ja füüsilist seisundit.

  • Metsamoori väega taimi täis rohukapp
    PM Tarbija24

    «Ma ei soovita palju taimi kokku panna, sest nii saab keha ja loomulik elujõud korraga liiga palju infot ning võib sattuda segadusse,» räägib Karjus. «Kuna iga taim on võimas arst, tahavad nad kõik mõjutada oma süsteemi ja haige organism ei saa aru, mida temaga teha tahetakse.»

  • Tervisekaitse hoiatab liba-veeproovivõtjate eest
    PM Tarbija24

    Tervisekaitseinspektsioonini on jõudnud info Tallinna kortermajade elanikelt, kelle lauatelefonidele on helistatud sooviga pääseda korterisse joogivee kvaliteedi uurimise eesmärgil. Helistajad väidavad, et tulevad kontrollima raskemetallide sisaldust joogivees.

    Sellised joogivee kontrollijad soovivad inimestele müüa lõpuks joogivee puhastamise filtreid.

  • Doktor: kõik uue gripi vaktsiinid on võrdselt head
    PM Tarbija24

    Saksamaal puhkenud skandaal, nagu saaks valitsusliikmed paremat vaktsiini kui lihtrahvas, on TÜ kliinikumi nakkusosakonna juhataja Matti Maimetsa sõnul rumalate inimeste jutt.

    Maimetsa sõnul on see harimatute inimeste jutt, et üks uue gripi A(H1N1) vaktsiin on parem kui teine. «Need on inimesed, kes joovad uriini ja söövad platsentat. Meil on teaduslikel uuringutel põhinevad andmed, mis ütlevad, et kõik need vaktsiinid on võrdselt head,» märkis ta.

  • Nastja soovitab: unusta suhkur ja sool, loobu singist ja viineritest!
    Postimees Elu24

    Mul näiteks pole kodus üldse suhrut, asendan seda meega! Tavalist soola ma ka ei kasuta, soovitan selle asemel jämedat meresoola või sojakastet.

    Millest mesi küll koosneb? Aga jäme meresool? Järgmisena palun Nastja nõuandeid satelliitide orbiitide arvutuste kohta.

  • Marsi «Troojast» leiti UFO jäänused?
    Postimees Elu24

    «Meie arvates meenutab see mingi masina osa, näiteks tulnukalaeva tiiba või kokpiti,» sõnasid tundmatute lendavate objektidega tegelejad.

    See pole ju tundmatu lendav objekt, vaid tundmatu seisev objekt. Aga PM-l pole vist enam kuhugi langeda.

  • Soome arst: vaktsiin on aidanud säästa elusid
    Kadri Ibrus, Eesti Päevaleht

    Ennekõike oli oluline vaktsineerida raskete haiguste riskirühmad ning esimeses järjekorras rasedad naised. Nüüd oleme näinud, et rasedaid ei ole seagripi tõttu intensiivosakonda pea aegu üldse jõudnud. Küll aga on nende asemel intensiivraviosakonnad pidanud vastu võtma palju ülekaalulisi inimesi. Seega ei ole Soome rasedatel olnud selliseid märkimisväärseid prob leeme, mida on näidanud Austraalia ja Uus-Meremaa ning Kanadas ja Mehhiko kogemus, kus intensiivraviosakondades oli eriti palju rasedaid naisi. Väga suure tõenäosusega tulenebki see sellest, et Soome rasedad said kohe kiiresti algfaasis vaktsineeritud.

  • Loodus ravib, Eesti Päevalehe erileht

    Loodusravi pole tavameditsiini vaenlane, vaid partner. Võib-olla tuleb aeg, kus ka Tartu Ülikoolis saavad tulevased tohtrid kuulata loenguid loodusravi meetoditest nagu toimub Vilniuse Ülikoolis. Siis ei ütle noor arst oma eakale, liigesevalude käes kannatavale patsiendile, et ta võib küll kaaniravi proovida, aga see ei aita teda. Siis ei ütle kirurg operatsioonile tulnud patsiendile, kes on kasutanud kaaniravi ja kannab selle tõestuseks hammustusearme, et kui ta tahab AIDS-i saada, siis kasutagu kaane edasi.

    See eriväljaanne on Kolmanda Silma ja Tervendaja edasiarendus. Kaanest kaaneni valet, pettust, eksitusi, pseudoteadust, jama, loba ja muud sellist täis. Täielik otserünnak tervele mõistusele, teadusele, tervisele. Taas üks näide selle kohta, et seni pikalt vähese “külahullude” seltskonna süütu harrastus on jõuliselt tungimas peavoolu osaks. Selle eest esitan EPL erilehe tegijad Umbluu preemia kandidaadiks. Terje Kõrm ja Signe Kalberg.

    Tänu Krikule selle leiu eest!

137 Replies to “Libateadus peavoolu ja muud detsembri leiud ajakirjandusest”

  1. Mul tuli taas üks selgusehetke peale, alleluuja!
    Ufoloogid, Volke nende hulgas, räägivad, et varsti antakse kogu info tulnukatest vabaks, aga seda ei saa teha korraga, kuna laiad rahvahulgad saaksid šoki. Seepärast toimub pisikene info tilgutamine juba praegugi, näiteks peab Vatikan maavälise elu konverentsi, Obama seisab pildil “juhuslikult” mingi tähendusliku objekti ees, mõned endised ministrid ja kõrged sõjaväelased astuvad vaikimisvandest välja ja räägivad, mida teavad, suurriikide valitsused (kaitseministeeriumid) teevad oma vastavad arhiivid avalikkusele kättesaadavaks ja millist muud eesmärki need vastavad seriaalid ja filmidki meie telekates ja kinodes täidavad – ikka vaimne ettevalmistus kohtumiseks tulnukatega.

    Ühe versiooni kohaselt on selleks vaimse läbimurde tähiseks seesama aasta 2012.

    Nojah, see kõik on kahtlemata õige, aga ma avastasin vaatluse, otste kokkusõlmimise, punktide ühendamise ja ise mõtlemise meetodil, et asjal on veel üks nüanss, millele tähelepanelikud vaatlejad seni pole veel tulnud. Kel vähegi mustri nägemise võimet ehk evolutsiooni käigus ellujäämist soodustavat omadust, see saab ju kohe aru, et kui ma nüüd selle seose välja ütlen, siis loksuvad paljud asjad klõpsti omale kohale ja jääb vaid imestada, et miks küll ise nii lihtsale asjale ei tulnud.

    Asja juurde. See nüanss on selles, et need tulnukad on homod!

    Mõelge nüüd ise – kellele on see kasulik, et selline silmanähtav homopropaganda käimas on? Üldiselt homode suhtes tülgastust või pehmemat võõristust tundvat inimkonda harjutatakse homodega. Suudlevate meeste ja kallistavate naiste pildid on põrandaalusest pornomaailmast jõudnud peavoolu meediasse. Juba on reptiilkombitsad ka valitsustes “sallivuse” sildi all ajamas ajupesu meetodil sulaselget tavalikustamise poliitikat – senised marginaalid muudetakse tavalisteks.

    Ei saa välistada, et tulnukate eelsalgad on juba meie seas pinna ettevalmistust koordineerimas. Teinekord vaadake tähelepanelikult neid homoõiguslasi, kindlasti näete neis nii mõndagi kahtlustäratavat.

    Palun lisage ka oma tähelepanekuid ja isemõtlemise tulemusi, ükski väljapakutav seos ei ole liiga fantastiline, sest tegelik elu on veelgi kummalisem.

  2. http://www.novaator.ee/ET/medi.....n_palavik/

    Tartu Ülikooli meditsiinilise mikrobioloogia ja viroloogia professor Irja Lutsar ütles, et enamustel haigustel on olemas kerged, keskmised ja rasked vormid. Nii ka gripi puhul, nii sesoonsel kui ka pandeemilisel. “Haigussümptomid on paljuski organismi immuunvastus haigusele ja see on paraku inimestel erinev,” märkis ta.

  3. Ma siin oma peaga mõeldes ning kahte ja kahte kokku liites jõudsin järeldusele, et meid mitte ei valmistata ette tulnukate saabumiseks, vaid ammuilma meie hulgas elavate tulnukate tõelise olemuse paljastamiseks — ning selgub, et tulnukad on hoopis naised!

    Mingi raamat vist kandis lausa nime, et naised on Veenuselt. Ma ei imestaks.

  4. Mart K. ütles:

    Ma siin oma peaga mõeldes ning kahte ja kahte kokku liites jõudsin järeldusele, et meid mitte ei valmistata ette tulnukate saabumiseks, vaid ammuilma meie hulgas elavate tulnukate tõelise olemuse paljastamiseks — ning selgub, et tulnukad on hoopis naised!

    Või hoopis transvestiidid? Sellel teemal on isegi üks dokumentaalfilm tehtud.

  5. Ei, tegelikult valmistavad maailma valitsevad kardinatagused jõud meid hoopis selleks ette, et 2012. aastal pool inimkonnast ajas tagasi saata ja Egiptuse püramiide ehitama panna. Tulnukad on kardina taga ainult tehniliste konsultantidena.

  6. http://www.epl.ee/artikkel/484183

    Suurbritannia kaitseministeerium sulges 50 aastat tegutsenud UFO-de kohta laekunud vihjeid analüüsinud osakonna.

    Kaitseministeerium teatas, et neil „pole mingit seisukohta seoses maaväliste eluvormide või nende võimaliku olemasoluga“.

    Lootkem, et osakond avatakse uuesti, kui olud paranevad. Kindlasti on maailmas mõttetumaidki raha kulutamisviise, minu arvates.

  7. Ma tahaksin täpsustada seda Bulgaaria akadeemikuid puudutavat “uudist”. Milles siis asi seisneb? Nimelt, Lachezar Filipov, kes juhtumisi on teadur Bulgaaria kosmoseuuringute instituudis on suhelnud esoteerikuga nimega Mariana Vezneva ning oma peaga jõudnud otsusele, et tulnukad meiega suhtlevad. Seejärel tegi ta pressis vastava avalduse ning andis kohalikule bulgaaria ajalehele intervjuu, kus rõhutas ise, et Bulgaaria kosmoseuuringute instituut asjaga seotud ei ole. Sealt korjas selle üles briti kõmumeedia, millest omakorda korjas selle üles Delfi. Selleks ajaks oli “uudis” juba kohutavalt moondunud infokäkk. Tulemus: hunnik klikke, kommentaare, poleemikat, odavat populaarsust ja Bulgaaria kosmoseuuringute instituudi maine täistegemine avalikkuse silmis.

  8. Õhtuleht: Lapsstaarist autistiks: Juhan veedab päevi voodiserval istudes

    Juhani juures märkas ta esimesi imelikke märke, kui poeg oli 10aastane. “Tal tekkisid näos krambid,” kõneleb Merike. Abi ei osanud ema kuskilt otsida, psühhiaatri juurde minek olnuks selge häbiplekk kogu perele. Ema muutis poja toitumist, käis sensitiivide ja psühholoogide juures.

    Ja esimene kommentaar anonüümselt delfiinilt:

    psühhiaatri juurde minek häbiplekk, aga sensitiivide juures käimine mitte???
    häbi!

  9. Enn Kasak: Kas maailm üldse eksisteerib nii, nagu meie seda ette kujutame
    Jüri Aarma, Maaleht

    Astronoomina oskate kindlasti anda hinnangu ka astroloogiale.
    Eelkõige on see paljude toidulaud. “Iidses tähetarkuses” on mul sees ka lühike astroloogia ajalugu. Omal ajal õppisin isegi iidset akadi keelt ja kirja, et saaks ilma vahendajateta aru, mida astroloogid 4000 aastat tagasi juba teadsid. Vanasti oli astroloogia üks kõige teaduslikumaid õpetusi. Tänapäeva astroloogial ei ole aga teadusega kuigivõrd pistmist.

    On neidki, kes arvavad, et on.
    On ka neid, kes arvavad, et teadusel on tõega mingit pistmist. Ja kuna astroloogia kuulutab nende arvates tõde, siis peaks see justkui olema teadus.

    Minu meelest on astroloogia üks viis viia inimene seisundisse, kus ta on võimeline langetama mingeid otsuseid. Seda saaks kohvipaksu abil ka teha. Astroloogia oli teadus, kuid praegu ei vasta see enam õige mitmele teaduse tunnusele.

    Hea astroloog peaks lausa vältima teadlaseks hakkamist, seda enam, et teadus seisab ise küsimuse ees: kes ta selline on?

    Tegelt on seal palju muudki huvitavat ja “huvitavat”.

  10. dig ütles:
    Ja esimene kommentaar anonüümselt delfiinilt:

    psühhiaatri juurde minek häbiplekk, aga sensitiivide juures käimine mitte???
    häbi!

    Eks see anonüümselt internetis kommenteerimine üks tänapäeva Gygese sõrmus ole.

  11. @dig: need paganama “dieedinõustajad” ja “raskemetallide testijad ja väljutajad” on kui kaarnakari inimeste õnnetuste jahil, et saaks mureliku ja mõistva näoga silma vaadata ning samas küsida raha kasutute testide ja teinekord lausa ohtlike protseduuride eest.

    Loogika on umbes selline, et “murelik lapsevanem teeb mida iganes, et last aidata ja vaid hoolimatu lapsevanem ei proovi kõike pakutavat, olgu selleks kasvõi soolapuhumine”. Ja kes soovib olla see “hoolimatu lapsevanem”?

    Eestis on üheks selliseks libaabistajaks Stelior. Nad testivad asju, testidega, mida keegi teine ei tunnusta (mõni test võibolla on päris), nad annavad nõuandeid, millel puudub tõenduspõhine taust (küllap satub sekka ka mõni täitsa hea nõuanne, aga aluspõhi on mäda), nad eeldavad asju, mida teaduskirjanduses ei kajastata või tegeletakse kirsinoppimisega jne. Ehtne ametliku väljanägemisega posijapesa, kus ehitakse end teaduslikkuse sulgedega.

  12. Psühholoog peaks siiski olema sedavõrd õppinud spetsialist, et pädev edasi suunama? Ma ei näe küll mõtet delfi häbistajate tsiteerimises, artiklis endas ju veelgi noppeid:

    Ema ohkab, et paljud spetsialistid ei võtnud teda tõsiselt, sest kuidas saab nii väljapaistvalt andekal poisil midagi viga olla!

    psühhiaater ütles vaid, et autistidega ongi nii, ja lähedased soovitasid mitte muretseda.

    ja üldpilt viitab pigem ikka pädeva abi puudumisele, mis inimese sensitiivideni välja ise otsima sunnib

    Kui Juhan sai 16aastaseks, jõudis ema omal algatusel Tartu Herbert Masingu kooli. Sealsed testid viitasid Aspergeri sündroomile. “Pärast seda sai ka psühhiaater diagnoosi panna ning soovitas meil autismiühingust abi otsida,” meenutab ema.

    ja kogu tolle õnnetu poisi loo afisheerimise mõte siis promoda üht kavandatavat ettevõtmist, mis ise rohkem tutvustamist ei leia, kui

    kui Juhan oleks saanud oma hädade algul spetsialistide meeskonnalt abi nii, nagu seda kavandatakse Peedule rajatavas psüühikahäiretega laste ja noorte keskuses. Kuid keskuse rajamine on alles väga alguses – laupäeval kell 16 on Tartu Jaani kirikus selleks tarviliku maja ostmise toetamiseks heategevuskontsert.

  13. Ja mina ütlen, et teie, mehed, olete küll ühed kontekstist välja rebimise meisterdemagoogid, aarrrghh

    Mart K. ütles:

    Ma siin oma peaga mõeldes ning kahte ja kahte kokku liites jõudsin järeldusele, et meid mitte ei valmistata ette tulnukate saabumiseks, vaid ammuilma meie hulgas elavate tulnukate tõelise olemuse paljastamiseks — ning selgub, et tulnukad on hoopis naised!

    Mingi raamat vist kandis lausa nime, et naised on Veenuselt. Ma ei imestaks.

    Ja et te ise Marsilt olete, selle jätad kavalasti saladuseks, eksole! Lugu on TEGELIKULT hoopis nii, et Maalased surid välja juba jääajal, siinsed homod on kõik sapiensid, ehk tulnukad. Aga et planeet on tõepoolest väsinud ja tahab tuttu, siis valmistatakse meid ette lahkumiseks tagasi sinna, kust tuldud: varsti oleme läinukad :( ja et mehed siirduvad vasakule, naised paremale, ei jää edasiseks üle muud, kui omasoolembus ja harjuda legaliseeritud homoperedes järelkasvu sallima. Mõistagi saaksid mehed shoki, kui nad kohe teada saaks oma varjatud emaka asupaiga…

  14. Ma jätaks teema, et kas kliima muutub ja kas see on olulisel määral inimtekkeline vaidlustamata. Küll tekitab minus kahtlusi valiitud “lahenduste” spekter. See, et kehtestati CO2 kvoodid, mis said kauplemise objektiks kõlab minu rikutud mõistusele kui otsene üleskutse korruptsiooniks.

    Pikemat juttu inimestel, kes ses suunas pikemalt mõelnud:
    http://www.lomborg.com/publica.....0dbd470c04

  15. Juhuslikult õnnestus mul leida selline õudus.

    Nii palju jama ei ole ma enne veel näinud kontsentreerituna ühele veebilehele, räägitakse orgon-energiageneraatoritest, millega mobiilimastide EM kiirgust neelata(seega terroristid, kes tahavad kommunikatsiooni halvata?), vesinikperoksiidiga vähi ravimisest, alkeemiast, harmoniseerivatest energiaseanssidest, päikese uuestisünnist aastal 2012 ja paljust muust.

    Aivar ja Anu on selgelt ka õigekirja tundidest kooliajal puudunud.

    Tooks veel välja paar lõbusamat tsitaati veebilehelt, et klikkimata oleks juba lugeda, millega tegu.

    ValguseKeel – võiks nimetada ka Iidsete keeleks. Keeleks, mida me kõik oskame, kuid ……………….. on unustusse vajunud. Nii mõnelegi Maagilise Matrixi seminaril ja/või bioenergeetiliste vooluringide ühendamisel osalenule on meenunud ValguseKeel.

    Seega teen ettpaneku teha http://www.skeptik.ee kahekeelseks: eesti- ja valgusekeel.

    ChemBuster-eid kasutatakse enamasti taeva puhastamiseks chemtrail-idest (nähtus mida on rohkesti näha USA-s ja Suurbritannias).

    Ehk siis atmosfäärist vee eemaldamiseks?

    Enamus haigusjuhtumeid allub väga hästi vesinikperoksiidi suukaudsele manustamisele. Praktika on näidanud, et parimaid tulemusi on andnud erinevad ravikuurid. Veenisisese meetodi puhul võetakse teatud hulk veeniverd, rikastatakse see väga madala kontsentratsiooniga vesinikperoksiidiga, ja tilgutatakse veeni tagasi.

    Vähemalt Darwin on hoogsasti töös?

  16. Toomas Tiivel: Darwinist, teaduslikust ehk skeptilisest mõtlemisest ja ideede levikust
    Sirp

    Richard Dawkins, The Greatest Show On Earth. The Evidence for Evolution. Bantam Press, 2009. 470 lk.

    Kogu 2009. aasta on maailm tähistanud Charles Darwini 200. sünniaastapäeva ja ka tema peateose „Liikide tekkimine” („The Origin of Species by Means of Natural Selection, or the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life”) ilmumisest möödus 24. novembril 150 aastat. On põhjust mõtiskleda, kuivõrd siis see 150 aastat tagasi ilmunud teos on muutnud meie arusaamu maailmast ja sellest, kuidas siin kõik on arenenud? Kui aktuaalsed need probleemid praegu on? Kas ja kuivõrd kehtib Darwini ettekujutus praegu, milles see on muutunud? Tollal olid need kahtlemata revolutsioonilised ideed. Kuid kas tänapäeval, kui teame vaieldamatult eluslooduse evolutsioonist palju rohkem, on need üldlevinud arusaamad?

    […]

    Kas siin ei ole üks mõtlemiskohti? Eestis justnagu pööratakse teaduse populariseerimisele tähelepanu, kuid see on ikkagi, arvestades lokkavat ebateadust ja nn vaba ajakirjandust, kuidagi nurgatagune värk. Kui populaarsed on ikkagi teadmised? Horoskoobid ja nõiduse käsiraamatud on palju soositumad rahvateadmiste allikad. Sealt saab tõe kohe kätte, maailm on lihtne ja mõelda pole vaja. Mida on siis vaja? Ja seda mitte ainult eluslooduse evolutsiooni paremaks mõistmiseks. Enam skeptilist mõtlemist. Enam populaarselt ära seletatud teadust, teaduslike avastuste tausta, teaduse tegemist.

  17. SENSATSIOON: Kuul lamab hiigelufo vrakk?

    Praegu Mustal mandril Rwandas elav Rutledge kinnitab, et 1976. aasta augustis toimetas kanderakett Saturn 5 Californiast Vandenbergi õhujõudude baasist maailmaruumi kosmoselaeva Apollo 20.

    Selle meeskonnas oli kolm inimest – William Rutledge, Leon Marietta Snyder ja Venemaa kosmonaut Aleksei Leonov. USA kosmoseagentuuri ülisalajase missiooni raames käidi Kuul lähemalt uurimas hiigelsuurt ufo vrakki, mida oli kosmosest esimest korda pildistanud Apollo 15 meeskond 1971. aastal.

    Ja Merineitsi elab Marsil ning Jeesus ilmutab end triikraual.

  18. Vana Goebbelsi tõdemus – valeta suurelt ,küll massid usuvad.
    Selle Goebbelsi tõdemusega seoses- kas keegi teab kas seda tõdemust
    on ka teaduslikult uuritud ,ehk kui suur peab siis vale olema et massid
    usuksid?

  19. realistJüri küsis:

    kas keegi teab kas seda tõdemust
    on ka teaduslikult uuritud ,ehk kui suur peab siis vale olema et massid usuksid?

    Mina ei tea. Aga mul tekkis kohe küsimus, mida valeks nimetada? Kui mina arvan ennast tõde kuulutavat ja Sina minu tõde valeks pead, siis läheb keeruliseks teaduslikku uurimust läbi viia, et Sina selle tulemusi mitte valeks ei peaks. Või vastupidi. Järgmiseks on sekeldamist massidega – keda sinna sisse või välja arvata. Kas tõsiusklikud, kes teavad püha tõde ja muust ajupesust ega -loputusest suurt ei hooli, lugeda immuunseteks või juba päästmatult valede küüsi langenuteks? Küsimusi on veelgi, ennekõike, mida pidada viimase instantsi tõeks? Sest kui valetatakse, ja veel suurelt, siis peaks olema kuskil peidus Suur Tõde nagu etalonkilogramm, millega asjassepühendatud oma kaaluvihtisid võrdlemas käivad?

    Ma ei näe ühtegi põhjust, miks Merineitsi ei võiks Marsil elada, ehkki ma seni arvasin teda Neptuunil resideeruvat. Ja Jeesus ei ilmuta ennast üksnes triikraual, vaid tihtipeale kõige ootamatumates kohtades nagu näiteks Internet või riiklikus Vikerraadios, mis peaks olema põhiseaduse §40 järgi vaba usulisest kallutatusest, pärast hommikusi poole seitsmeseid uudiseid järjekordse papi suu läbi… Oamen.

  20. Postimees: Haruldase haigusega laps vajab ravimite ostmiseks annetusi

    Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond hakkab koguma annetusi 7-aastase Narvast pärit tüdruku Varvara jaoks, kel on harvaesinev immunoloogiline defekt ja kannatab seetõttu mitmete ohtlike tervisehäirete all.

    Varvara organismil puudub võime võidelda seeninfektsiooniga ja see põhjustab ägenedes naha, küünte ja siseorganite kahjustusi. Infektsiooni allasurumiseks tuleb teha ravitsükleid, kuid ravimid selleks on väga kallid ja Haigekassa ei kompenseeri neid ka erandkorras.

    Midagi on siin mäda. Variandid:
    * haigekassa astus ämbrisse ja ei kompenseeri tarvilikku ravi;
    * kõnealune protseduur ei evi tõendatud toimet.

    Postimehe asjassesegatus annab loomulikult alust eelarvamusteks.

  21. Mina mõtlesin et just praegu kus on kaks konkureerivat suurt valet;
    1, ameeriklased pole üldse kuu peal käinud 2.Apollo 20 salajane
    missioon. Oleks vaja vähemalt kindlaks teha keskooli haridusega inimeste
    hulgast missugune protsent usub neid mõlemat ,ehk teistesõnadega ,
    inimeste protsent kes usuvad igat suurt valet.
    Ajeke,mu sise tunne ütleb et see protsent saaks olema pöörane.

  22. realistJüri tajus:

    Ajeke,mu sise tunne ütleb et see protsent saaks olema pöörane.

    Jaa… Kahtlemata on need põnevad küsimused, kellegi jaoks. Nagu ma aru saan, on Sul vettpidavad ja kaljukindlalt ümberlükkamatud tõendid nii mastaapsete valede paljastamiseks, kuid tunnistan Sulle, et minule jääb see pöörasus kättesaamatuks. Minu poolest käigu nad Kuu peale või selle taha. Kerge huvi küll tekkis: milles seisneb Apollo 20 salajane missioon? Kas nad tõmbasid salaja uttu mõnda, nt Andromeeda udukogusse ja pole siiani tagasi tulnud? See ei tohiks just väga suur saladus olla, et nii mõnedki naudid on nendel keerulistel matkaradadel kaduma läinud või hukkunud. Aga inimesi hukkub ja läheb kaduma märksa lähemal. Võibolla mitte nii saladuslikult, aga ma ei näe põhjust pead valutada asjade pärast, mida ma muuta ei saa. Igal juhul ma loodan, et nad oma õnne leidsid.

  23. :D Mulle meeldis enim see positibism*:

    Miks sa alati nii negatiivne pead olema?

    _____
    * Positiivse mõtlemise eriliik, mida paistavad evivat mõlemast soost isendid.

  24. Rein Raud: koolimatemaatika peaks muutuma

    Paraku tundub mulle, et praegu koolides õpetatav matemaatika ei ole tingimata suunatud selliste oskuste edasiandmisele – ei ole vaja üle küllastada õpilase mälu tohutu valemihulgaga ja treenida teda algebralisi avaldisi teisendama, kui ta sellegipoolest ei suuda praktilises elus hakkama saada toimingutega, mis eeldavad mõningat matemaatilist taipu.

    No mida teab Rein Raud matemaatika õpetamisest…?

  25. Kriku pani imeks:

    No mida teab Rein Raud matemaatika õpetamisest…?

    Meil kõigil on elus hämaraid hetki, mil me räägime asjust, millest me ei tea midagi. Juhtivate töötajate kohta on mul teooria, et neil hakkab teatud aja möödudes ja piisavalt sihikindlalt tegutseva kaaskonna (õukonna) toimel tekkima mina-pildi oluline teisenemine: inimene hakkab pidama ennast valituks ja kompetentseks igal alal arvamust avaldama. Juhtiva koha ja kaaskonnaga on mul praegu veel raskusi, aga mina-pildi olen saanud juba teisenema. :)

  26. @Kriku:
    Ma naersin ennast üleeile selle keskmise peale peenikesteks ribadeks; “trobikond maiasid” võtab minu arust väga kujukalt kokku, mis õudused meil ees seisavad.

  27. HuffPost kirjutab huvitavast usuvabaduse-intsidendist:

    The Tea Party movement is supposed to be all about keeping the government out of your business. But if some California members get their way, the state will force public schoolchildren to sing Christmas carols.

    It’s called the “Freedom to Present Christmas Music in Public School Classrooms or Assemblies” initiative.

    Merry Hyatt, a substitute teacher and member of the Redding Tea Party Patriots, is behind the push. The Record Searchlight reports:

    The initiative would require schools to provide children the opportunity to listen to or perform Christmas carols, and would subject the schools to litigation if the rule isn’t followed.

    Schools currently are allowed to offer Christmas music as long as it is used for academic purposes rather than devotional purposes and isn’t used to promote a particular religious belief, according to an analysis by the California Legislative Analyst’s Office.

    Parents are allowed to have their students opt out of the caroling if they express that desire in advance.

    “We were having Christmas without Jesus,” Hyatt complained of her previous school district.

    […]

    Kokkuvõttes, kohalikud kristlased võitlevad kõigi inimeste usuvabaduse eest: nad taotlevad nii jehoovatunnistajatele, moslemitele kui satanistidele õigust kuulata ja esitada kristlikke jõululaule. Õigus kristlikke jõululaule mitte kuulata või mitte esitada neid miskipärast ei huvita.

  28. Elupõlise (sunnitud) humanitaarina tunnen ma end haridussüsteemi poolt petetuna ja pean dr Raua juttu täiesti õigeks. Kui matemaatika õpetamine tänases põhikoolis on viiendikugi osas sarnane viisile, millisel matemaatikat õpetati Nõukogude aja lõpu poole samale vanuseastmele, on seda kindlasti vaja muuta.

  29. Oih, post postitus enne, kui sain selle lõpetada. Aga oluline sai vist ära öeldud.

    Ma usun, et ülikool rektor võib matemaatika õpetamisest midagi teada küll, eriti veel, kui ta on võtnud nõuks sel teemal arvamust avaldada. Kui prantsuse fililoogist väiketalupidaja võib kirjutada astronoomiateemalise popteadusliku raamatukese, võib humanitaarinstituudi boss matemaatika teemal sõna võtta samuti.

  30. @Mart K.: Kahtlemata on Sul õigus uskuda seda, mida Sa õigeks pead. Ma lihtsalt küsin üle, kas ma sain õigesti aru, et Sinu usk ülikooli rektori mingitest oletatavatest teadmistest matemaatika õpetamise kohta tugineb sellel, et rektor avaldas sel teemal arvamust ja mandaadi selleks annab talle täheteadusest kirjutanud väiketalunik ja prantsuse fill?

    Kuidas füüsikaga oleks? Kui mõni rätsepast rektorkunstnik avaldaks arvamust ja mandaadi selleks saaks näiteks ajakirjanikult, kes teoloogilise traktaadi “Jumala lood” kaante vahele paigutas, kas võiks siis selle ebateadusliku aine käsitluse koolis lõpetada? Või oleks mõni veel ainevõõram pädevam? Kas ei peaks ikka vabariigi esikeemik ise täiendama oma põhjatu filosoofilise sügavusega sententside kollektsiooni näiteks keeleküsimustes. Kindlasti võiks ta teha ettepaneku mitte vähendada emakeelt ja kirjandust, nagu praegu tehakse, vaid need õppekavast üldse välja visata, et teha sinna ruumi teadus- ja maailmakeelele vene keelele (Näiteks: Kui see on keel, siis selles keeles ma tahaksin eladagi). Isegi inglise keelt pole suurt tarvis, võiks ta oma kogemusest ehk arvata.

    Või peaks mõni blond superstaar või värskelt kooli lõpetanud tumedapäine pikast eluteest memuaare kirjutav geoökoloog selgelt nägeva pilguga meie haridussüsteemi üle vaatama ja seda kindla ja karmi käega reformima, sest kindlasti leiaksid nad selles palju ebavajalikku, mis teed kuulsusele, vabandust, edukusele ainult takistab (ennekõike juba segavate tundidega, mida võiks kasutada hängimaks õigete inimestega, et vajalikke tutvusi varakult luua)? Mandaadi selleks annaks vaimustunud uue hariduse järele janunev järelpõlv ja mõistvad ülikooli rektorid.

  31. Teadlased: täiskuu muudab inimesed tõepoolest raevunud libahuntideks

    Austraalaia teadlased avastasid, et aasta jooksul sattus ühe Sydney haigla traumapunkti või kiirabisse 91 patsienti, kes käitusid äärmiselt vägivaldselt ja lausa “libahundilikult”. Veerand neist juhtumitest toimus täiskuu ajal ehk kaks korda sagedamini kui teiste kuufaaside ajal.

    Ja sel aastal on kokku 13 täiskuud! Ja 2012. aastal on ka 13 täiskuud!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga