skeptik.ee kingisoovitused

Ugly Dolls OxAeg-ajalt kargab mulle meelde, et käes on talvine aeg ja läheneb pööripäev, peale pööripäeva on Päike paar päeva “pesas” ja siis hakkab päev kukesammu võrra pikenema. Sel ajal on tänapäeval meie kandis kombeks sugulaste-tuttavatega kokku saada, palju süüa ja üksteisele kingitustega rõõmu teha. Selle kohta on mitmeid versioone, mida täpselt tähistada ja kuidas tõlgendada, mõni põhjendus on täitsa loodusteaduslik ja mida meie kauged esivanemadki loodusvaatluste põhjal oskasid tähele panna, teine jälle seotud mõne muinasjutuga, mida mõned inimesed suurde saali kuulama lähevad. Maastikul Päikese loojangu ja tõusu asimuute mõõta ja võrrelda on muidugi võrreldamatult ebamugavam, eriti sellise külma ilmaga. Prr!!

Mida aga kingikotti panna? Jagan skeptik.ee nimel mõned soovitused ja soovin kõigile rõõmurohket jõulukuud!

Parim kink on raamat ja neist alustangi.

  • Tiit Kändler: Päikeselt näeb kaugemalePäikeselt näeb kaugemale
    Tiit Kändler

    Mõtelda, miks lumi on just selline lumine, miks vikerkaar on just nimelt kaar, miks liivateri on nii palju, miks inimene magab just nimelt öösel, kust tulid kassid ja koerad ja millest tehakse elektrit. Ning mõtelda paljudele muudelegi asjadele.

    Osadele küsimustele ei olegi aga veel vastust ka kõige targematel inimestel. Ja võibolla et mõnedele küsimustele ei leia inimene vastust kunagi. See aga ei tähenda, et vahel ei oleks vahva nendele mõtelda.

  • Pahateadus, Ben GoldacrePahateadus
    Ben Goldacre

    See raamat ei ole vaid lihtsate absurdsuste kogumik, vaid järgib oma ülesehituses loomulikku crescendo’t. Alustades petiste rumalusest ja tavameedia poolt nendele omistatud tõsiseltvõetavusest, jätkates 30 miljardi naelase toidulisanditööstuse trikkidega ja 300 miljardi naelase ravimitööstuse pahelisuse teemaga, jõuame teadustulemuste kajastamises valitseva traagilise olukorra tõttu juhtumiteni, kus inimesed on sattunud vanglasse, muutunud naerualusteks või surma saanud ainult sellepärast, et meie ühiskonnas on levinud vähene arusaamine statistikast ja tõendusmaterjalist.

  • Jaan Kaplinski: Teispool sinist taevastTeispool sinist taevast
    Jaan Kaplinski

    “Mulle tundub, et tänapäeval pakub teadus isegi põnevamat materjali kui müüdid. Tõelus on imelisem kui kujutlus,” seletab Jaan Kaplinski oma tõmmet täheteaduse poole. Kirjanik meenutab, et pidas ise lapsena väga lugu headest teadusraamatutest, isegi huvi ilukirjanduse vastu tekkis tal märksa hiljem.

  • TähistaevasTähistaevas. Entsüklopeedia
    Koolibri

    “Tähistaevas” alustatakse tutvust Universumiga meie kodusest Päikesesüsteemist. Järgnevad sisukad peatükid tähtedest, galaktikatest ja tänapäeva kosmoloogiast, mis käsitleb Universumit ühtse tervikuna. Käiakse läbi astronoomiliste avastuste tee muistsete babüloonlaste ja egiptlaste vaatlustest tänapäeva ja tuleviku moodsaimate teleskoopideni.

  • Bresser Messier N-130Kosmoseraamatute juurde sobib soovitada ka praktilist abivahendit tähistaeva vaatamiseks.
    Teleskoop Bresser Messier N-130

    Ekvaatorilisel monteeringul peegelteleskoop.

    • apertuur 130 mm
    • fookuskaugus 1000 mm
    • 6×30 otsija
    • 10/15/25 mm Plössl okulaarid
    • 2x Barlow-lääts
    • suurendused: 40x, 67x, 80x, 100x, 133x, 200x
    • MON1 ekvaatoriline monteering
    • CD planetaariumitarkvaraga
  • Ajakirja Horisont tellimus
  • Ajakirja Tarkade Klubi tellimus
  • scrabbleLauamäng Scrabble

    Scrabble põhimõte on täheklotsidest spetsiaalsel mängulaual sõnade koostamine. Mängu lõpuks näeb laud välja nagu lahendatud ristsõna. Seejuures annavad erinevad tähed erineva arvu punkte ning punktisumma sõltub ka sõnade asetusest mängulaual. Mängu lõppedes arvutatakse punktid kokku ja selgitatakse võitja.

  • Muna või kanaLauamäng Muna või kana

    Mängus `Muna või kana?` pead sa teadma, kumb oli enne. Kas lusikas või kahvel? Marat või Kommunaar? Lisaks õigele vastustele leiad kaardilt veel ka põnevat lisainfot.

  • Rekato_Trivia_JR_EELaste mälumäng Junior Trivia

    Huvitav ja õpetlik Eesti- teemaline mälumäng noortele lauamängusõpradele! Mäng sisaldab 1500 küsimust, sealhulgas valikuküsimusd ja pildiküsimused. Küsimused on jagatud kuude valdkonda: muusika, sport, geograafia, loodus, kultuur ja varia.

  • TaibulaTaibulast leiate hulga teadusteemalisi mänge ja katsekomplekte. Taibula poed on Tallinnas Tartu mnt 28 ja Kristiine Keskuses, Tartus Lõunakeskuses Ahhaa ukse juures.

    Tartus olev valik on tehtud eelkõige lähtudes AHHAA teaduslikust suunast – parfüümide ja seepide laboratooriumid, elektri-, sõrmejälje-, spiooni- ja magnetikatsed, kristallide kasvatused, dinosauruste ajast pärit kalad – kilbikud, NASA sipelgate akvaariumid ja palju muud! Lisaks põnevaid ja erilisi lelusid pisimatele!

  • Ahhaa TallinnasAhhaa 4D elamuskapsel Tallinnas, 4D elamuskino Tartus

    AHHAA Tallinna 4D elamuskapsel ehitati valmis Saksamaal ja on maailmas ainulaadne nii oma sisekujunduse kui tipptasemel videoprojektsiooni osas, mis võimaldab saavutada tippkvaliteetse HD (High Definition) ruumilise 3D-pildi. Sellised elamuskapslid on populaarsed nii Ameerika suurtes muuseumides kui ka mõnel pool Euroopas, kuid Skandinaaviamaades ja Baltikumis teadaolevalt neid seni paigaldatud pole. Kapsel kaalub koos reisijatega kolm tonni ja selle liikumise tagavad põranda alla peidetud võimsad hüdraulilised seadmed.

Kindlasti on teilegi huvitavaid asju silma jäänud, mida soovitada, need saab siis kommentaaridesse panna.

9 Replies to “skeptik.ee kingisoovitused”

  1. Teleskoop Bresser Messier N-130
    ei ole kahjuks kuigi sobilik nende võltsskeptikute tabamiseks, kes toas jõulukuuske ehivad, olles aknad paksude kardinatega kinni katnud, aga muidu skeptikunahka pugenuna materjalistlik-ateistlikku maailmvaadet kuulutavad.
    Kahjuks pole selliseks otstarbeks mõeldud tehnoloogia veel meie poodidesse jõudnud, kuigi küllap varsti jõuab.
    http://www.sciencedaily.com/vi....._walls.htm

    Tõhusam vahend oleks hoopis üks korralik mõtetelugemisseade, mis ka küllap lõpuks laiatarbekaubana meie poodide kaubavalikut rikastab.
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4715327.stm

    Tore oleks, kui võimalike selliste seadmete kaks funktsiooni omavahel ühendataks, siis oleks vast midagi, mida lähedastele kinkida!
    Ei tea, kas siis üldse sinna taevasse tasubki enam vahtida?

    Aga kui juba elu kunagi niikaugele jõuab, siis tulevad ka muud innovatsioonid peagi turule.
    Näiteks snaiperraviseade, mis väliselt meenutab omalaadset snaiperpüssi. See on siis selline kirurgiline laserrelv, mis võimaldab aju kaugopereerimist ja modifitseerimist, ning mis on täiendatud eelpoolnimetatud läbi seinte nägemist võimaldava mõttelugemisseadmega.

    Kuid seni võib muidugi piirduda teoreetiliste küsimuste uurimisega, ja oma vaimu virgena hoidmisega, milleks soovitatud vaimuvara sobib suurepäraselt.
    Häid pesamunapühi!
    Teie sõber KL
    parun von Münchhauseni kauge järeltulija

  2. KL ütles:

    Näiteks snaiperraviseade, mis väliselt meenutab omalaadset snaiperpüssi. See on siis selline kirurgiline laserrelv, mis võimaldab aju kaugopereerimist ja modifitseerimist, ning mis on täiendatud eelpoolnimetatud läbi seinte nägemist võimaldava mõttelugemisseadmega.
    […]
    Teie sõber KL
    parun von Münchhauseni kauge järeltulija

    dig soovitab sõber KL’ile psühhiaatrit. Mida varem ravi alustada, seda rohkem on lootust pensionipõlveni mõistlikuna püsida. Nagu ma juba ühes teises kontekstis maininud olen, tänapäevased luuluvastased medikamendid toimivad üsna kenasti ja nende vastikud kõrvalmõjud on harvad.

  3. realistJüri ütles:

    Kahtlematta kinnistu kuul on oma 15 senti ruutmeeter ,kõige atraktiivsem
    ja püsivam.

    Ei püsi. Niipea, kui kuulennud piisavalt odavaks lähevad, ilmuvad välja tegelased, kes Su omandist karvavõrdki ei hooli, kuna püssimeest kohal pole.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga