Kas pahalased tapavad massiliselt meie lapsi?

Vinkel ja sirkelMitut sorti vandenõuteooriad räägivad, et mingisugune hämar vandenõu on huvitatud rahvastiku üldarvu olulisest vähendamisest. Mõned säärased väited näitavad näpuga niinimetatud Uue Maailmakorra peale, teised süüdistavad kurje kapitaliste, kolmandad jälle räägivad salakavalast telgitagusest revolutsioonilisest eliidist.  Mõned säärased väited räägivad, et inimeste arvu vähendatakse raadiosidega, teised, et reaktiivlennukite sabadega, kolmandad jälle, et vaktsiinidega. Kui säärane kurikaval vandenõu olemas oleks, oleks ilmselgelt tegemist inimkonna jaoks olulise küsimusega ning tõsise rahvatervise probleemiga. Aga kas on?

Seda, kui paljud inimesed lapsena surevad, on üsna hõlbus kokku lugeda ning riikide kaupa on need andmed kenasti kätte saadaval näiteks CIA World Factbook’i vahendusel. Mida me näeme? Näeme näiteks, et 224 riigist, maast ja territooriumist tervenisti 73’s on laste suremus enne aastaseks saamist alla ühe protsendi. 124’s — see tähendab, rohkem kui pooltes — on laste suremus alla 2%. Seega, kui tõepoolest keegi laste massilisest suremusest huvitatud oleks, ei ole ta ilmselgelt oma eesmärkide saavutamisele ligilähedalgi.

Edasi, peaaegu kõik vahendid, mida vandenõuteoreetikud “rahvaarvu kontrollimiseks” kasutatavatena postuleerinud on, on omased arenenud majandusele. Kui noid teooriaid veidigi uskuda, võiks arvata, et laste suremus arenenud majandustega riikides on oluliselt kõrgem kui laste suremus agraarsetes, “kolmanda maailma” riikides, kus inimeste eluviis on oluliselt lähedasem eelajaloolisele ja looduslähedasele idüllile. Kui aga statistikale otsa vaatame, näeme, et tegelikkus on õkva vastupidine: kõrgeim on laste suremus Angoolas, Afganistanis, Niigeris, Malis ning Somaalias. Kõik viis on just nimelt niisugused riigid, kus nii vaktsiinid, mobiiltelefonid kui lennukid kallid ja raskesti kättesaadavad on. (Peale Afganistani on kõik esiviisiku riigid Aafrikas.) Teistpidi, viis madalaima laste suremusega riiki on Monako, Singapur, Bermuuda, Rootsi ja Jaapan — kõik hästi arenenud majandusega riigid, kus nii vaktsiinid, mobiiltelefonid kui lennukid igapäevased on. Kuna arenenud majandusega riikides laste massilist suremust ei esine, pole aga ka põhjust kahtlustada, et majanduse areng toda mass-suremust põhjustaks.

Kokkuvõtteks võib isegi ilma konkreetsete väidetavate lastetapuvahendite väidetavaid toimemehhanisme süvitsi analüüsimata järeldada, et tänapäeval ei vii meie planeedil massilist lastetapuprogrammi läbi ei illuminaadid, tulnukad teistelt planeetidelt ega varjulised finantsmahhinaatorid. Vastus pealkirjas esitatud küsimusele on: ei, mitte keegi — isegi mitte pahalased — ei tapa massiliselt meie lapsi. Kui aga keegi statistikast hoolimata järjekindlalt selle olematu fenomeni jaoks uusi toimemehhanisme leiutab, on mõtet kahtlustada luulusid.

62 Replies to “Kas pahalased tapavad massiliselt meie lapsi?”

  1. Lastest rääkides tuli meelde sihuke raamat nagu Carolly Ericsoni “Victoria, Tema väike majesteet”, sealt saab lugeda, et igati vooruslikul ja moraalsel viktoriaanlikul Inglismaal kasutati 4-5 aastaseid poisse ja tüdrukuid lossi korstende puhastamiseks, kuna paremaid meetodeid selle töö teostamiseks tollal polnud. Lapsed lasti nööri otsas palavatesse korstendesse, nii mõnedki said surma või ränku põletushaavu. Mis on selle kõrval tänapäevane suts käsivarde (vaktsineerimis eesmärgil) või see et armas saba liputav kutsu tundide ajal korraks su koolikotti nuhutab? Meie maailmajaos on laste olukord ja õigused selle paarisaja aastaga tõesti kõvasti paranenud. Tegelik olukord saab muidugi alati paremaks minna- sellega mõtlen siis näiteks viimasel ajal aktiivset kajastamist leidnud koolivägivalla teemat, mis on kahtlemata olulisem küsimus kui see, et lapsel peaks tingimata olema õigus koolis marihuaanat kaasas tassida, nagu paistavad arvama üleval asuva loo autor dig ja Mart K. näiteks :) Ja vaktsineerimine kuulub rohkem ikka lapse õiguste, mitte nende rikkumiste hulka, ma arvan, mobiili ei pea aga vanemad talle ostma, kui nad seda nii ohtlikuks peavad, kuigi last selline väljavaade kahtemata ei rõõmustaks. Lõpetuseks vabandan veel igaks juhuks võimaliku ebapädeva targutamise pärast.

  2. salvey ütles:

    lapsel peaks tingimata olema õigus koolis marihuaanat kaasas tassida, nagu paistavad arvama üleval asuva loo autor dig ja Mart K. näiteks :)

    Lõpetatagu õlgmeeste peksmine; mina pole kunagi nõudnud lastele uimastite omamise lubamist! Aga see pole muidugi üldse see teema.

  3. Kaks mõtet seespidise korstnapühkimise teemal. Esimene: Benjamin Britteni ooper „Väike korstnapühkija”, olnud ka „Estonia” laval. Sisuks väikese korstnapühkija põgenemine karmide tööolude eest. Teine: vanaisa mäletas pärimust, et Tallinna Oleviste kiriku „lõõride” läbimine olnud kunagi korstnapühkijaeksami osa; kavalad korstnapühkijasellid võtnud kaasa pika nööri, mida mööda leida tee tagasi. (Mujalt on teada, et Oleviste viilutorni keerdtreppi kasutati mingil ajal korstnana.)

  4. Niivõrd kui mina sest korstnapyhkimistraditsioonist kuulnud olen, olid need lapsed ikka mõnevõrra vanemad. 4-5aastast on raske panna mingit tööd järjekindlalt tegema.

    Marihuaanajutt tundub jah kuidagi kontekstitu. Umbes nagu kellelgi oleks aasta tagasi kohvikus jutt pooleli jäänud ja nyyd tuleb seda täiesti suvalisel teaduskonverentsil pyyne peal jätkama (olles nähtavasti ka poolt teksti valesti kuulnud).

  5. Dickensi “Oliver Twistis” on see lapskorstnapühkijate teema sees, muide mingis vormis ka kõigis neis filmides, mida ma selle raamatu põhjal tehtutest nägema olen juhtunud.

    Skeptilisest vaatenurgast tuleb muidugi mainida, et ilukirjandus ja tegelikkus ei pruugi omavahel väga seotud olla. Lapskorstnapühkija on niivõrd hea kujund, et kandub väga kergelt ühest ilukirjanduslikust ja/või propagandateosest teise, ning muutub kiiresti Kõigile Teadaolevaks Tõeks. Nagu näiteks ius primae noctis, kui mõnda analoogi mainida.

    Kui vandenõuteooriatele mõelda, siis laste tapmises ei tohiks vandenõuteoreetik küll mingit salajast gruppi süüdistada, nimelt vastavate mõjude puudumise tõttu. Iseasi on see, et tõesti-tõesti, arenenumates riikides on sündimus madal. Võibolla on see kuidagi põhjustatud… raadiolainetest, miks mitte? Kui otsida ja ajaloolisi andmeid kasutada, siis saaks võibolla tõesti näidata korrelatsiooni või mõnda vähem lineaarset, kuid siiski monotoonset seost raadiosaatjate kontsentratsiooni ja sündimuse taseme juures? Viimase saja aasta jooksul on igatahes esimene kasvanud ja teine kahanenud. Ajaline järjestus vist küll päriselt ei klapi, aga ega see ei pruugi VNT-d häirida.

  6. Te võrdlete olukordi, mida ei saa võrrelda: Arengumaades tapavad lapsi antisanitaarsed tingimused, roiskunud vesi, ebakvaliteetne toit. Põhiliseks laste tapjaks on nälg.

    Läänemaailmas ei tapa keegi lapsi meelega, see on tsivilisatsiooni hüvede kõrvalmõju. Ka ravimid tapavad inimesi (aegajalt on kuulda kuidas mõni ravim müügilt ära korjatakse, kuna kõrvalmõjud on ohtlikud)

    Postimehest 17.11.2010 19:26
    http://www.postimees.ee/?id=343533

    Kaalulangetamistabletid, mida on kasutanud miljonid prantslased, võib olla põhjustanud 500 inimese surma, tunnistas eile Prantsusmaa ravimiohutuse järgi valvav amet Afssaps.
    Servier, millel on praegu käsil neli Mediatori puututavat kohtuasja, aga nimetas hoiatusi liialdatuks, märkides, et selle rohu tarvitamise tõttu suremise risk on vaid 0,005 protsenti. Kutsume seda nn. „loomulikuks kaoks“.

    Ma tegin Teile kunagi põhjaliku ettekande teguritest ja saasteainetest, mis meie tervist rikuvad.

    Teiega Dig ei juhtu midagi, võimalik, et mitte ka Teie lastega, kuid lapselapsed või lapselapselapsed võivad jõuda olukorda, kus ilma skafandrita/spetsrõivastuseta õue minek võib surmavaks osutuda.

  7. kurilane ütles:

    Sündinud lapsi tappa on väga ebapraktiline. Palju lihtsam on viljastumist takistada.

    Tõsi küll. Kas on tõendeid sellest, et mõni kuri pahalaste vandenõu niimoodi teeb?

  8. @Oop:
    Nii palju kui mina sellest raamatust aru sain, siis selle konkreestse lossi korstendesse ei mahunud lihtsalt vanemad lapsed, kuidagi aga pidi neid korstnaid puhastama. Ise loomulikult pealt pole näinud.
    Marihuaana suitsetamist olen näinud seriaalis “Kuumad seitsmekümnendad”, see oli igavesti lahe seriaal ja kui see põhines tõsielulistel sündmustel (mis ei paista mulle võimatuna) siis loodetavasti/arvatavasti sirgusid kõigist prototüüpidest õnnelikud kodanikud, kes elus oma koha leidsid.
    Eelmise posti lõpus ma juba korra vabandasin oma kirjutise võimaliku ebaadekvaatsuse pärast, aga seekord võin ju jälle.

    Vabanda Mart K., kui mu jutust jäi siis misiganes mulje :) Tegelikult ma arvan, et kanepit võiks müüa apteegist retsepti alusel neile, kes seda mingi tervisehäda tõttu vajavad. Võibolla ei juhtuks ka midagi hullu, kui oma tarbeks paari taime lubada kasvatada, ei oska arvata. Pole õige teema küll, aga ega juulikuu ajakirjanduski eriti palju õigem koht pole.

  9. @salvey:
    Tegelikult mul pole kodus “Victoria – Tema Väikest Majesteeti”, vanuse panin mälu järgi ja kui keegi nüüd hakkab sellest raamatust näpuga järge ajama, siis võib juhtuda ka, et need lapsed olid hoopis kuue või seitsme aastased, mitte 4-5 nagu mulle esiteks meelde tuli.

  10. salvey ütles:

    lapsel peaks tingimata olema õigus koolis marihuaanat kaasas tassida, nagu paistavad arvama üleval asuva loo autor dig ja Mart K. näiteks :)

    dig arvab, et lapsel ei peaks sugugi olema õigust koolis tüdrukuid patsist sikutada. dig arvab peale selle veel, et patsisikutamisjuhtumite ärahoidmiseks, lahendamiseks või uurimiseks politseioperatsioone korraldada on kaunis loll mõte.

  11. Tahtsin veel igaks juhuks lisada, et minu poolt väljatoodud raamat ei ole ilukirjandus vaid kuninganna Victoria biograafia, kui see arusaamatuks jäi.
    Dig, ma arvan miskipärast, et lastele võis politsei koos koeraga koolis olemine olla päris meelelahutuslik elamus(vähemalt neile, kellel kanepit kaasa ei olnud), kes teab, võibolla jäi mõni tunnikontroll ka ära.

  12. Seda, et lastele meelelahutuse korraldamiseks tuleks värvata punases mundris kardinalid ja lasta politseinikel oma politseitööd teha, on dig juba kuskil arvanud.

  13. Minule silma jäänud “population control” vandenõuteooriad kipuvad iseäranis sageli muretsema just laste pärast. Tõenäoliselt on selle taga nii psühholoogilised põhjused (vt. ka lugu Hamelni linna lastest) kui ka ülalmainitud efektiivsuse-küsimus.

    Kui tahad üldsuremust analüüsida, siis palun väga, andmed on siin.

  14. @dig:
    Loo ainus viga on, et sa eeldada CIA andmete õigsust. Äkki need samad “pahalased” kontrollivad ka CIAd ja selle poolt väljastatavaid andmeid?

  15. Ühest küljest, kui me juba hakkame uusi konkse lisama, siis miks mitte postuleerida, et kurjad pahalased lapsed järgi tehtud lastega asendavad? Muinasjutud sellest, kuidas härjapõlvlased või metsahaldjad lapsi hällis vahetavad, on ju üleilmselt levinud. (Võimalik, et nende legendide levikule on kaasa aidanud mõned geneetilised defektid, näiteks spetsiifiline deletsioon seitsmendas kromosoomis, mis võib põhjustada Williamsi sündroomi.) Ära vahetatud laste kohta ju statistikat ei peeta.

    Teisest küljest — lisaks CIA’le peavad säärast statistikat ka mitmed teised organisatsioonid, näiteks ÜRO (andmed). Lisaks peavad paljud riigid vähemalt oma ja sageli ka naaberriikide suremuse üle arvet ja koostavad hinnanguid — noid saab aga CIA faktiraamatuga võrrelda.

  16. Juba algus on vägev!
    “MITUT sorti vandenõuteooriad räägivad, et MINGISUGUNE hämar vandenõu on huvitatud… jne.
    Tõesti pädev vorm sama tõsiselt võetavale sisule! :D

    Järgmisena võiks dig kirjutada ntx sellest, kuidas punetavad põsed kahjustavad (ma ei öelnud, et tapavad!) massiliselt meie lapsi!

    Viiteid ma ei lisa, iga huviline leiab need ise vastava sõnapaari kasvõi google-sse toksimise teel.

    Igatahes sama tõsine teemaarendus.

  17. @dig:

    Siin on New Age 10 käsku
    http://vigilantcitizen.com/?p=5496

    The Georgia Guidestones is a mysterious monument on which are carved ten “commandments” for a “New Age of Reason”. The Georgia Guidestones is an enigmatic granite monument situated in Elbert County, Georgia. Also known as the American Stonehedge. Püsti upitati see jama 1980a. 22 märtsil.

    The ten guides for a new Age of Reason are as follows:

    1. Maintain humanity under 500,000,000 in perpetual balance with nature.
    2. Guide reproduction wisely – improving fitness and diversity.
    3. Unite humanity with a living new language.
    4. Rule passion – faith – tradition – and all things with tempered reason.
    5. Protect people and nations with fair laws and just courts.
    6. Let all nations rule internally resolving external disputes in a world court.
    7. Avoid petty laws and useless officials.
    8. Balance personal rights with social duties.
    9. Prize truth – beauty – love – seeking harmony with the infinite.
    10. Be not a cancer on the earth – Leave room for nature – Leave room for nature.

    Artikkel on piltidega ja puha.

  18. Jah, lugesin ka ise Oliver Twisti. Üks elulugude (ka ilukirjanduse) ülesandeid ongi anda teavet olude kohta ja tekitada kahtlusi avaliku propagandistliku versiooni kohta. (Pilt korstnas surevast lapsest ei sobi selle riigi ajalukku, kui ka samal ajal toimunud neegrite loomadeks pidamine koloniaalvaldustes.) Näiteks üks Eesti vabadussõja veteran rääkis gaasi kasutamisest Vabadussõjas. Selle peale öeldi, et ta ehk enam ei mäleta täpselt jne. Iseenesest ei lähe gaasi kasutamine kokku kuvandiga vapratest riigi kaitsjatest jne., samas ju oli tolleaegses olukorras seda vaja teha. Horisondist aga võis hiljuti lugeda uurimust gaasi kasutamise kohta Vabadussõjas, sisuliselt kasutati kõiki relvi ja kui oli siis ka mürkgaasi. Kasutasid muidugi mõlemad pooled. Hiljem peale Vabadussõda Eesti planeeris ka sõjagaasi tootmist.

  19. @dig:

    lugu Hamelni linna lastest

    Ma kusagilt lugesin (täpselt ei mäleta), et see müüdikene on kaja Laste Ristisõjast, mis algas 1212 a. Tuhanded saksa ja prantsuse lapsed kogunesid (umbes 50 000 last), et Palestiinas teoks teha see, mis ristirüütlitel ebaõnnestus – vallutada püha haud. Arvasid, et süütuid lapsi nähes muslimid viskavad relvad maha ja alistuvad. Prantsuse lastest said orjad ja enamus saksa lapsi hukkus Euroopa pinnal, koju jõudsid vähesed.

    Ei mingeid psühholoogilisi põhjuseid, vaid ajalugu!

    http://andre.da3rx.com/Ajalugu.....%20JAD.doc.

  20. @Oakrock:

    ”Laste ristisõda” oli küüniline viis tänavalastest ja hulgustest lahtisaamiseks. Samamoodi toimis ristisõda ka kõiksugu röövlite ja maadeta rüütlite puhul.

    Hamelni linna laste legendist on kirjutatud siin

  21. IvarA ütles:

    ”Laste ristisõda” oli küüniline viis tänavalastest ja hulgustest lahtisaamiseks. Samamoodi toimis ristisõda ka kõiksugu röövlite ja maadeta rüütlite puhul.

    Mitte ainult maadeta ja mitte ainult rüütlite: ristisõtta mindi ka varanduse olemasolul (ristisõjas olemine oli teatud juriidiline eristaatus: omand oli sel ajal spetsiaalse kaitse all jt) ja mitte sugugi kõik osalejad ei olnud rüütlid.

  22. @IvarA:

    Ka Teie poolt viidatud Wikipedia artiklis on mainitud Laste Ristisõda:

    Others have suggested that the children left the city to be part of a pilgrimage, a military campaign, or even a new Children’s crusade (which occurred in 1212, not long before) but never returned to their parents. These theories see the unnamed Piper as their leader or a recruiting agent.

    See oli ju kristlastele suur häbi, et püha hauda vallutama läinud lapsed orjadeks müüdi, seega usun ma, et rotid lisati müüti hiljem. Võltsinguid on keskajast pärit palju (nagu meiegi ajal lörtsitakse tõde), parim näide on kuningas Arthur, kelle algsetes variantides puudus seos Graaliga.

  23. Artikkel ise on jah huvitavalt formuleeritud – ilmselgelt on selle kirjutamiseks miski ajendanud, aga mis? Mulle ei meenu praegu ühtki artiklit või uudislugu kusagilt ajalehest või telkust, kus sihukesest vandenõust juttu oleks. Muidugi, vandenõud ümbritsevad meid iga päev. Vaatasin täna saadet “Ajalik ja ajatu”, mis mulle üpris meeldib. Ja seal küsitleti tänaval inimesi ses suhtes, et kas ja keda nad Eestis usaldavad. Valdav osa inimestest ei usaldanud mitte kedagi, ei ühtki institutsiooni ega inimest peale iseenda. Ma muidugi elukogenuna tahaks väita, et iseenese usaldamine on veel kõikse lollim asi, sest ennast tunneb inimene ikka kõige vähem ja ennast petetakse ja endale valetatakse ikka kõige rohkem. Nojah, aga natuke paranoiline mulje jäi küll sellest tänavaküsitlusest.

    Mulle jääb sellistest põhimõttelistest mitteusaldajatest mulje, et 1. Nad on arengus kuhugi murdeea piirile pidama jäänud ega suuda kuidagi uskuda, et tema ümber siblivad inimesed on täpselt samasugused kui tema, tunnevad valu ja muret, näevad vaeva, armastavad, vihkavad, kasvatavad lapsi, kurvastavad, kardavad, rõõmustavad. St kui neil ei ole just mingit hälvet, ei ole neil mingit põhjust kuidagi eriliselt pahasoovlik olla. Samuti järgneb enamikel töökohatdel, mida mina peast loetleda oskan, pettusega vahelejäämisele vallandamine ja-või hea maine häving, ja enamik inimesi seda ei taha. Arstid, ministrid, kaevurid, autojuhid, kassiirid, traktoristid, akadeemikud…. 2. Neil on lihtsalt hirmsuur ego ja neile ei mahu pähe mõte, et keegi üldse võiks olla aus ja austamistväärt peale nende endi (täielik vastandumine – mina olen see ainus lilleke keset p…amerd, prafraseerides tuntud lastekirjanikku). See võib ju hästi kokku sobida müstilise maailmavaatega – mina (ja võib-olla mõni mu parimatest MSN-i sõpradest) olen puhtuse saareke kurjas maailmas, kus kurjad jõud tahavad võimu üle võtta… Tulevad meelde Jaapani multikad.

    Oleks võinud jah selgitada, et millest üldse säherdune teemapüstitus. Aga ma valan omalt poolt õli tulle sellega, et jagan teiega ühe eaka soome meediku vandenõuteooriaid, kus ta väidab, et Norras kasutab sõjavägi lapsi salajasteks katseteks.

    http://www.youtube.com/watch?v=3AaJT0VPbws

  24. Andres Valdre ütles:

    Mitte ainult maadeta ja mitte ainult rüütlite:

    Just-just. Kui psühholoogilised tegurid ei tingiks laste pärast suuremat muret, oleks meil ka muinasjutud Hamelni linna hulkuritest ja Hamelni linna vagadest rüütlitest.

  25. Oakrock ütles:

    @IvarA:

    Ka Teie poolt viidatud Wikipedia artiklis on mainitud Laste Ristisõda:

    Others have suggested that the children left the city to be part of a pilgrimage, a military campaign, or even a new Children’s crusade (which occurred in 1212, not long before) but never returned to their parents. These theories see the unnamed Piper as their leader or a recruiting agent.

    See oli ju kristlastele suur häbi, et püha hauda vallutama läinud lapsed orjadeks müüdi, seega usun ma, et rotid lisati müüti hiljem. Võltsinguid on keskajast pärit palju (nagu meiegi ajal lörtsitakse tõde), parim näide on kuningas Arthur, kelle algsetes variantides puudus seos Graaliga.

    No ei tea midagi. Valdav enamus Saksa ajaloolaseid pooldab millegipärast vabatahtliku väljarändamise teooriat, mida inglisekeelne Wikipedia artikkel kah möödaminnes puudutab. Laste ristisõda oli 1212, Hamelni lastega juhtus midagi alles 1284. Ja tõepoolest, legendi esimeses variandis oli juttu üksnes laste äraminekust, rotid lisati sellele loole hiljem.

    Selline uurija nagu Jürgen Udolph pakkus juba 1997. a välja teooria, mille kohaselt Hamelni noorkodanikud meelitati välja rändama praeguse Prignitzi ja Uckermarcki piirkonda. Varem arvati, et nad jõudsid välja kusagile praeguse Olomouci kanti.

    Siin üks saksakeelne lugu:

    http://www.rattenfaenger-von-h.....;Itemid=60

  26. KatrinV ütles:

    See võib ju hästi kokku sobida müstilise maailmavaatega – mina (ja võib-olla mõni mu parimatest MSN-i sõpradest) olen puhtuse saareke kurjas maailmas, kus kurjad jõud tahavad võimu üle võtta… Tulevad meelde Jaapani multikad.

    Näedsasiis, misuke stereotüüp :-(

    Jaapanis on multifilm tavaline filmimeedium, mistõttu jaapani multifilmide kujul esitub väga varieeruva sisuga (ja ka väga varieeruva kvaliteediga) lugusid. Kui Sinu teler millegipärast ainult üht sorti animet näitab, on põhjust telekanalile kuri kiri saata ja küsida, miks nad vaatajaid lollideks peavad.

    Teine huvitav nähtus on see, et mõned kultuurid võõrastesse kultuuridesse vaenulikult suhtuvad ja sellepärast importmultifilme väga kummaliselt tõlgivad. Näiteks niimoodi:

    Mis oleks Pingviinipoeg Lolost saanud, kui sisseostjad oleksid kartnud, et pingviine vaatavad lapsed võivad jääkülma merevette sulistama minna või muid pingviinide kombeid üle võtta? Küllap kepsutanuks pärast töötlust Lolo ja Pepe ringi rohelisel aasal.

  27. Wikipedia kirjutab Lolost veel niimoodi:

    This film was dubbed into English twice: Once in the United Kingdom, and once in the United States. The UK version was a mere English dub of the film as it was originally released. The American version, on the other hand, was heavily localised and cuts out most of the violent scenes from the original, including the death of Scamper’s father (which is not even mentioned in this version). All of the characters names are changed, and the original music by Masahito Maruyama was completely replaced by a new score and songs by Bullets.

    That’s right, inglise keeles on Lolo ja Pepe, aga ameerika keeles on Scamper ja Snowflake.

  28. @C_Freak:

    Valdav enamus Saksa ajaloolaseid pooldab millegipärast vabatahtliku väljarändamise teooriat, mida inglisekeelne Wikipedia artikkel kah möödaminnes puudutab

    Seda panin ma tähele, aga võibolla oli mitu sündmust, mis hiljem üheks liideti. Ristisõtta läksid lapsed ka vabatahtlikult ja see sündmus pidi ometi mingid jäljed jätma. Aastaarvu muutmine ei ole keeruline, kui see just mingites reaalsetes ajaloolistes dokumentides fikseeritud ei ole (linnavalitsuse aktid näiteks). Selle kohta mul andmed puuduvad. Otsida pole ka kusagilt, ei valda saksa keelt, kahjuks.

    Keskaja kirjandust usaldada on keeruline, kuna sel ajal võltsiti kõike, alates kuningate sugupuudest, lõpetades ajalooliste ürikute sobivas suunas ümberkujundamisega. (nt. Tacituse Annaalide võltsimine). Ka rüütliromaanid olid väljamõeldis, sellist rüütellikkust tegelikult ei eksisteerinud ja palju muud.

    Naljakas on, et me ei tea ka oma Eesti ajaloo kohta eriti palju. Kas Te teadsite, et Hr. L. Meri oma “Hõbevalge” 8 pt “Poja maa ja Ema maa” toob välja 1215 toimunud Rooma kirikukogu kirjelduse? (Liivimaa Henriku kroonika XIX,7). Selle järgi on Liivimaa Ema maa, samuti püha, nagu Palestiinagi!

    Niipalju salateadmistest, muu maailm paistab seda mitte teadvat.

  29. Oakrock ütles:

    Naljakas on, et me ei tea ka oma Eesti ajaloo kohta eriti palju. Kas Te teadsite, et Hr. L. Meri oma “Hõbevalge” 8 pt “Poja maa ja Ema maa” toob välja 1215 toimunud Rooma kirikukogu kirjelduse? (Liivimaa Henriku kroonika XIX,7). Selle järgi on Liivimaa Ema maa, samuti püha, nagu Palestiinagi!

    Niipalju salateadmistest, muu maailm paistab seda mitte teadvat.

    Teab küll: Eric Christiansen, The Northern Crusades. Väga soovitatav. Eestis on Läti Henriku kroonika tõttu jäänud mulje, et kõik algas aastal 1208 ja lõppes 1227, kuid tegelikult ei olnud kroonika algus algus ega lõpp lõpp.

    Teine märkimisväärt raamat: William Urban, The Teutonic Knights: A Military History.

    Siis Henriku Liivimaa kroonikat käsitlev sekundaarkirjandus, mida on umbes 200 nimetust (seoses konverentsiga “The Chronicle of Henry of Livonia: Crusading and Chronicle Writing at the Medieval Baltic Frontier” avaldas Ajaloo Instituut 2008 loetelu, aga see on internetist kaduma läinud), sh tõlgete eessõnad (olemas on saksa, vene, läti, inglise, soome, uusim on praegu itaalia, prantsuse keelde on tõlkimisel).

  30. laste reaalsetest muredest tänapäeva maailmas (küsitleti 10-12 aastaseid lapsi Aafrikas, Aasias ja Ameerikas): Laps vaesuses: ma ei taha surnud inimesi unes näha

    Olenemata elukohast rääkisid lapsed, kuidas nad hariduse abil kaugele pürgivad. Juhul, kui nad peaksid õnne kombel (kuid ebatõenäoliselt) enda riigi presidendiks saama, lubas 57 protsenti kindlustada kõikidele lastele hariduse kättesaadavus, täiustada olemasolevaid koole ning uusi juurde ehitada. «Kui mina oleksin India president,» vastas üks India laps: «võimaldaksin ma lastele hea hariduse ja koolitarbed nagu pastakas, paberid, pliiatsid, koolivormid jne.»

    Lastelt küsiti veel, mida nad kõige enam vajavad: üks kolmest vastas, et toitu ning 45 protsendi sõnul kulutaksid nad vaba kümneka söögile või veele.

  31. Kus kurat üldse pärineb see eeldus, justkui tahaks keegi kõvasti lapsi tappa? Mina pole selliseid “vandenõuteooriaid” kuskil lugenud. Kui Autor on, siis järelikult tegemist mingite spetsiifiliste lokaliseeritud juttudega. Tore, et skeptikud oskavad ühe-kahe allika põhjal nii paikapanevaid ja lahmivaid järeldusi teha.

    Turumajanduslikult on haiged lapsed ja inimesed märksa kasulikumad, kui surnud.

  32. Celtic ütles:

    Turumajanduslikult on haiged lapsed ja inimesed märksa kasulikumad, kui surnud.

    Ei usu, turumajandusele peaks ikka kõige kasulikumad olema terved ja töövõimelised inimesed, kes tööd teha jaksvavad, olgu suurem inimesed praegu või lapsed tulevikus. Haiged lapsed aga ainult koormavad riigi tervishoiu süsteemi(kuna nendelt makse ju ei laeku) ja takistavad ka nende vanematel täiel määral tööle pühendumast.

  33. Celtic ütles:

    Kus kurat üldse pärineb see eeldus, justkui tahaks keegi kõvasti lapsi tappa?

    Imelik tõesti. Igaühte, kes kuulama on vaevunud, on vandenõuspetsialistid viimase paari kümnendi vältel hoiatanud hoopis selle suhtes, et illuminaatide globaalne eliit (selles, kas need on tulnukad, vabamüürlased, juudid, suurärimehed, rohelised, punased või lillad, pole nad vist päris ühele nõule jõudnud) kavatseb kiiremas korras maha tappa kuus miljardit inimest, et neil oleks rohkem ruumi golfi mängida. Tapaplaanide keskendumisest ainult lastele kuulen ma vist ka esimest korda.

  34. salvey ütles:

    Celtic ütles:

    Turumajanduslikult on haiged lapsed ja inimesed märksa kasulikumad, kui surnud.

    Ei usu, turumajandusele peaks ikka kõige kasulikumad olema terved ja töövõimelised inimesed /–/

    Arvan et viidati sellele kuidas haiged inimesed kulutavad oma raha ravimitele jms ehk siis toetavad “Big Pharma‘t”.

  35. @Andres Valdre:

    See kõik võib olemas olla, kuid laiadel massidel puuduvad ikkagi teadmised. Teie teate, mina tean, aga enamus ei tea!

    Maie Remmel kirjutas raamatu Mõistatuslik Muinas-Eesti, mis on huvitav eel-ajaloo käsitlus. Marek Tamm on kirjutanud Liivimaa vallutamisest ja selle tagamaadest. Lõppkokkuvõttes pole see ju üldse tähtis.

    Tähtis on ainult see, et Digi väljapakutud vandenõuteooriad sellisel kujul, nagu Ta need esitas ei pea paika.

    Panen oma tarandikku Fatima 3 saladusega seotud materjali, kus praegune paavst, lubab avaldada selle saladuse mahavaikitud osa peale selle, kui III MS käimas on!

  36. khm.. ütles:

    http://www.youtube.com/watch?v=e0B8qDQFJ0I
    väike visualiseering uuest maailmakorrast
    nii nad seda ette kujutavadki

    Ma arvan, et M.I.A.-le, kes lapsepõlves oli Sri Lankal tunnistajaks põhimõtteliselt genotsiilide, võiks poliitiline allegooria lubatud olla. Videos kujutatud võtteid on ju igasugu dissidentide ja kahtlase kontingendi kontrollimiseks kasutatud ja kasutatakse praegugi. Seost NWO-hüsteerikutega ma siin ei näe.

  37. Läbi laste saab täiskasvanuid mõjutada ja lapsi ise on veel lihtsam mõjutada. Kui sa ikka oma last ei kasvata, siis teeb seda keegi teine.
    Aastast aastasse jääb järjest rohkem silma see, et lapsed ja teismelised on järjest enam mõjutatud müstilistest maailmavaadetest ning on välja kujunenud anonüümsed eeskujud internetis (mõni julgeb ka oma nägu näidata, kes foorumites lasytele “nõu” annavad), keda usutakse ja järgitakse ning lõpuks hakatakse ise pooltõdesid kuulutama. Siit jääb kaks teed, kas avastatakse, et need müstilised tõed on väljamõeldised või jäädaksegi oma uskumustesse kramplikult kinni (tõusev tendents). Mis on tulemus? Lihtsalt harimatu loll mass, keda saab igasuguse saastaga edasi mõjutada.
    Mõni kellel midagi kohale jõudis, et enamus müstika-tõdeddest ja vandenõudest on väljamõeldised jäävad ka elule jalgu, kuna pole mingit oskust või haridust omandanud. Jne

  38. Asi võib olla ka täiesti pahempidi pööratud.
    Meie teismelisel on ravimifoobia, kuna miskeid imelikke kanaleid pidi on ta selgeks saanud, et “kõik ravimid on mürgid”. Päris raske juhus, eriti kui sel teismelisel juhtub räige migreenihoog ette tulema. Hullemate asjade peale ei taha mõeldagi.
    Ehk – igasugu homöopaatide, vaktsiinivastaste ja alternatiivterapeutide lobi on tekitanud tulemuse, mis pealtnäha on nende taotlustele risti vastupidine. Kui oletada, et nende eesmärgiks on ikkagi inimeste heaolu ja tervise säilitamine / parendamine.

  39. Ega need vaktsiinivastased ja müstikud ei taipa, et kurjadel arstidel on siis hoopiski rohkem tööd ja ravimitööstustel kasum suureneb mitmekordselt, kui vaktsineerimise tase langeb teatud piirini.
    Ei aita mesi ega küüslauk leetrite, mumpsi, punetuse, tuulerõugete vastu ning kvantripatsist ei ole ka siis enam tolku, kui laste suremus tõuseb muidu välditavatesse haigustesse.

    Huvitav, keda siis süüdistama hakatakse?

    Kas tõesti on neil müstik-inimestel sama maailmavaade, kui süvausklikel, et kui nende endi laps sureb, siis oli see jumala tahe ehk siis ikka süüdi arstid ja ravimifirmad ning lastepilastajatest vabamüürlased.

    Kuid samas teemakohast juttu ka ajada, siis saan aru, miks müstikud ja vandenõulased laste suhtes sedasi käituvad, kuna lapsed on kõigele väga vastuvõtlikud ning neil võrdlemiseks puudub elukogemus. Hea omi väärastunud maailmavaateid peale suruda.

    Kordan oma eelpool mainitud sõnui, et kui Teie oma lapsi ei kasvata teeb seda keegi teine! Kuid kes?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga