abort.ee peab aru andma

Paradiisist välja!Eesti Päevaleht annab teada, et Ministeeriumi rahadega loodud abordivastane portaal ei vasta nõuetele, autor Kadri Ibrus.

Loos räägitakse, et

Hasartmängumaksu nõukogu rahadega radikaalse abordivastase internetiportaali avanud MTÜ-l tuleb sotsiaalministeeriumile aru anda, miks avatud portaal ei vasta algselt rahataotluses esitatud põhimõtetele.

Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Eli Lilles esitab ministeeriumi seisukoha:

Leiame, et abort.ee puhul on tegemist pigem abordivastase portaaliga.

Valel on lühikesed jalad ja tore, et rahajagamist ja selle tulemusi ka jälgitakse:

Taotluses rõhutati, et portaal abort.ee saab sisaldama vaid faktidel põhinevat informatsiooni, mitte arvamusi ega poliitilisi argumente. Portaal pidi taotluse kohaselt olema maailmavaateliselt neutraalne infoallikas. Samas on hetkel portaalis üleval ka eraldi poliitilised argumendid.

Elukultuuri instituut esindaja Maria Joanna Madise ei mõista kriitikat:

Taotluses kirjutasime, et portaal lähtub elujaatavast väärtussüsteemist (mis annab ka selgelt mõista, milline on maailmavaateline orientatsioon) ja keskendub põhjalikult ennekõike inimese lootelisele arengule ning selgitab selle taustal abordi füüsilist, psüühilist ja sotsiaalset reaalsust.

Sama lugu koos kommentaaridega Delfis.

Muidugi peavad ametnikud taotlejatesse erapooletult suhtuma, kuid väikene taustauuring ei teeks halba ja tihti jääks palju jama olemata. Kui ise ei oska, siis võib minu käest tellida ;-)

Igaks juhuks lisan juurde, et minu roll piirdus seekord siinsete lugude avaldamisega ja mingit ametlikku pöördumist ma ei teinud.

8 Replies to “abort.ee peab aru andma”

  1. Taotluses kirjutasime, et portaal lähtub elujaatavast väärtussüsteemist …

    Mis on suurepärane näide valetamisest läbi hämamise.

    Tavalised Inimesed(tm), kes fraasi ‘elujaatav väärtussüsteem’ tõlgendavad, seostavad seda tavaliselt ‘Elada on tore — ela sina ka!’ suhtumisega. Prolaiferid jälle arvavad, et elujaatamine tähendab prolaiferlust. Ja tulemuseks on (sellel juhul võib-olla isegi taotluslik) vääritimõistmine.

    … ning selgitab selle taustal abordi füüsilist, psüühilist ja sotsiaalset reaalsust.

    Tavalised Inimesed arvavad, et jutt käib abordist reaalses maailmas. Aga prolaiferid, kelle meelest abort on läbinisti kurja täis fenomen, arvavad, et “abordi reaalsus” tähendab tolle kurjuse paljastamist.

  2. abort.ee kirjutab:

    4. septembril 2007 Sotsiaalministeeriumile esitatud teabenõudes küsis Elukultuuri Instituut muu seas, kuidas toimitakse Eesti tervishoiusüsteemis kirurgilise abordi läbi tapetud inimeste surnukehadega.

    Sotsiaalministeeriumi vastuses on kirjutatud: “Inimese sünnitushooldel ning haiguste diagnoosimisel, ravimisel või ärahoidmisel tekkinud jäätmetega, sealhulgas abordi jäätmetega, toimitakse vastavalt „Jäätmeseadusele“.

    Sellest vastusest (sõna “sealhulgas”) nähtub Sotsiaalministeeriumi suhtumine, et raseduse näol on tegemist haigusega ning abordi näol selle haiguse raviga. Samast suhtumisest kantuna käiakse abordi läbi tapetud beebide surnukehadega ümber nii, nagu need oleks prügi.

    Selle peale ei saa jätta Atheist Eve #6 suunas linkimata. Lihtsalt ei saa. :-)

  3. … ja uudis ka meie mailt õkva hobuse suust:

    MTÜ Eesti Skeptik on Martin Välliku suu läbi algatanud oma kodulehel laimukampaania portaali Abort.ee tegijate vastu, väites, et nad valetavad, esitades aborteeritud embrüote ja loodete pähe pilte iseenesliku abordi läbi surnud embrüotest ja loodetest ning võltsides nende vanuselist dateeringut. Seejuures ei esita Vällik hoolimata süüdistuste tõsidusest mingit tõestust ühegi konkreetse pildi kohta käiva informatsiooni väärsuse kohta.

    Artikkel mainib veel ära järgmise doominokivi raha-ahelas — asutuse nimega The Center for Bio-Ethical Reform (aka Abortion No), mis on goatse-usku Ameerika prolaiferite organisatisoon. Ilmselt on see üks põhjuseid, miks “materjali” loetelus niipalju Ameerika abordipoliitikat leidub.

  4. Seetõttu nõuame ühingult Eesti Skeptik Abort.ee laimamise lõpetamist ning vastavasisuliste materjalide viivitamatut eemaldamist oma kodulehelt.

    On nad sulle juba ka mingi ametliku taotluse/ähvarduse esitanud? Mida teha kavatsed?

  5. Mina kirjutasin:

    Tavalised Inimesed(tm), kes fraasi ‘elujaatav väärtussüsteem’ tõlgendavad, seostavad seda tavaliselt ‘Elada on tore — ela sina ka!’ suhtumisega.

    Tãna nägin poes toodet sildiga “Jah elule — ei tubakale”. Kindlasti kvalifitseerub see üheks võimaluseks elu jaatada.

    Veebileht on ka.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga