Maailm loodi 6 päevaga 6000 aastat tagasi

Ken HamJa tõestus selle kohta on Piiblis, Moosese esimeses raamatus (Genesis), ütleb Ken Ham, kes avas Ameerika Ühendriikide Kentucky osariigis 27 miljonit dollarit maksma läinud loomismuuseumi, et seda ‘tõde’ kõigile, eriti lastele puust ja punaseks värvitud kujul selgeks teha.

Ta püüded ei lähe sugugi tühja, kuna pooled USA elanikest usuvad pigem loomist kui evolutsiooni ja kaks kolmandikku arvavad, et koolis tuleks kreatsionismi õpetada kõrvuti evolutsiooniõpetusega.

Mõte 6000-aastasest Universumist ja maakerast võimaldab teha konkreetseid ‘teaduslikke’ järeldusi – näiteks elasid dinosaurused ja inimesed ühel ajal nagu Flintstone’ide multikas, ja Suur Kanjon on üleilmse veeuputuse otsene tõend. Ken Ham teab sedagi, et kõik loomad olid enne Aadama-Eeva pattulangemist taimetoitlased, ka T-Rex.

Noja siis need järvemudakihid, mille alusel Eesti maakamara vanuseks on loetud 10220 aastat, on ilmselgelt mingi silmamoondus, mis Piibli kohaselt tõde olla ei saa. No kuidas saab Eestimaa olla üle 10 000 aasta vana, kui terve Universum on alles 6000 aasta vanune?! Küllap peame oma arusaamad ümber hindama, muidu ootab meid moraalne hukk.

Ken Hami jutustuste stiilinäidet saab näha siit videost, tema selline ‘töö’ lastega tekitab minus mingi ebamäärase rahutuse, mälusopist ronis välja emalt kuuldud pioneerilauluke ‘me lapsed Lenini, me lapsed Stalini’.

Pole vaja sinisilmselt loota, et selline jaburdus Eestis kõlapinda ei omaks. Kreatsionistid on juba kohal – nad on vabakogudustes nagu nt Antti Loodus, nad on väljamaiste usuorganisatsioonide toel tegutsevad kohapealsed emissarid, nad üritavad end mõnikord nähtavaks-kuuldavaks teha, nagu on lugeda aatomite blogis, nad on ka meie peavoolu kirikutes, nagu saan ise oma leerikoolis käimise ajast tunnistada, kreatsionismi veidi kaasajastatum vorm ‘intelligentne disain’ on leidnud tee ka meie muidu igati respektaablisse väljaandesse Akadeemia.

Elemente kreatsionismist on minuarust leida ka kavandatavas religiooniõpetuse ainekavas.

3 Replies to “Maailm loodi 6 päevaga 6000 aastat tagasi”

  1. Video on õudne… Aga ma lohutan end sellega, et need on siiski üksikut sektandid ning isegi USA avalikes koolides õpetatakse lastele siiski eelkõige evolutsiooniteooriat.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga