Randi miljon dollarit ohus?

James Randi, JREFSelle nädala kommentaaris järgmised teemad:

Ilmas liigub ringi hulk inimesi, kes arvavad, et neil on eriline paranormaalne omadus tänavalampe kustutada. SLIde. Mõned mõjuvad omaarust ka kaugjuhtimisseadmetele, käekelladele, küllap ka arvutitele ja igasugustele muudele tehnikale. (Mul on ka selline omadus – kui keegi kolleegidest kurdab, et tal on arvuti või printeriga mingi proebleem, siis tihtipeale aitab see, kui ma muretsejal üle õla vaatan või kui ta hakkab abiotsivalt minu nime hüüdma, siis imekombel ja mitte midagi konkreetset tegemata probleem laheneb. Küllap sai aparaat aru, et minu käest pole tal pääsu ja hakkas kiirelt korralikuks tagasi. :-) )

Derek Ogilvie väidab, et ta suudab lugeda beebide meeli ja vahendada seda teadmist lapsevanematega, et ka need saaksid teada, mis lapsel tegelikult viga. Suunatakse meid ühele artiklile ja videole, kus ta oma võimeid demonstreerib.

Koguja raamatust leiame salmi 10:19:
Mõnu pärast valmistatakse rooga,
vein teeb elu rõõmsaks,
ja raha eest saab kõike.

Piibel.net

Kas raha eest saab ka lunastust?

Veel Koguja tarkusesõnu, seekord 3. peatükist:
18 Ma mõtlesin südames: See on inimlaste huvides, et Jumal neid
läbi katsub ja et nad näevad, et nad on iseenesest vaid loomad.
19 Sest mis sünnib inimlastega, see sünnib loomadega – neile
kõigile sünnib sama: nagu sureb üks, nõnda sureb teine, ja neil kõigil on
ühesugune hing; ja inimesel ei ole paremust looma ees, sest kõik on
tühine.

Kas mõni kreatsionist ka neid sõnu tähele on pannud? Piiblis peaks ju iga sõna püha tõde olema.

Penn ja Teller saatest Bullshit rebivad ühe selgeltnägija-surnutega suhtleja meetodi ribadeks, kui too leinavaid inimesi emotsionaalselt röövib.

Meenutatakse eelmise nädala inglitega suhtlejat ja tutvustatakse huvitavamaid ingleid ning nende huvialasid. Praegu läheb ilmselt vaja taimeingli Allisoni abi. Ta aitab taimedel kasvada. Kui auto rikkis, siis on abiks ingel Rex, arvutihäda korral aitab Raymond…

Me juba teame, et USAs avas Ken Ham loomismuuseum, aga selle avamise läheduses viibisid ka protestijad, kes kandsid plakatit “TEADUST, MITTE EBAUSKU.” Meedia pööras neilegi tähelepanu.

Üks lugeja sirvis David Hume raamatuid ja tõi mõned skeptitsismiga seotud tsitaadid.

Hollandis juhtus selline lugu, et libameditsiini vastu võitlemise ühendus avaldas nimekirja seal levinumatest libaravimeetoditest. Aga ühe nimekirja sattunud meetodi esindaja kaebas ühenduse laimu pärast kohtusse. Esimese astme kohus andis õiguse ühendusele, aga see otsus kaevati edasi ning seekord sai võidu libaravitseja. Näis, kuidas edasi.

7.-9. septembril toimub Dublinis 13. Euroopa skeptikute kongress. Esinejate seas on Barry Beyerstein, James Alcock, Massimo Pigliucci, Victor Stenger, Ben Goldacre. Lisateavet Iiri skeptikute kodulehelt.

Ja nüüd pealkirja juurde. Nimelt korraldas JREF miljoni dollari väljakutse raames kaks suurt testi, mis on telesaadete jaoks videosse võetud. Tulemustest ei saa enne saadete eetrisse tulemist teada anda, kuid James Randi poetab kaks omadussõna – väga huvitav ja klassikaline. Kas tuleb miljon dollarit lõpuks ometi välja maksta? Millest küll selline pingeline piinlik vaikus?

2 Replies to “Randi miljon dollarit ohus?”

  1. Leidsin väikese vea antud leheküljelt. See huvitav psalm Koguja raamatust ei ole mitte 3:19, vaid 10:19.

    Loodan, et see näpukas parandatakse:)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga