Katoliku kirik maksab 660 miljonit dollarit seksuaalse ahistamise ohvritele

pilt internetistLos Angeleses on jõutud kokkuleppele preestrite poolt seksuaalse ahistamise ohvrite ja kiriku vahel ning selle kokkuleppe on kinnitanud ka kohus.

Üle nelja aasta kestnud läbirääkimised päädisid kohustusega maksta 660 miljonit USA dollarit (7,5 miljardi Eesti krooni). Los Angelese peapiiskopkond eesotsas kardinal Mahonyga peab summa väljamaksmiseks realiseerima osa kiriku valduses oleva kinnisvarast.

Kokkulepe vabastas kardinal Mahony tunnistajapinki astumisest.

Samas ütles piirkondlik süüdistaja Cooley, et see kokkulepe ei vabasta siiski kedagi vastutusest ja kui selgub mõne konkreetse preestri või kellegi teise kriminaalne süü, siis antakse asjale ametlik käik.

Koos selle juhtumiga on USA kirikutele seksuaalse väärkohtlemise eest väljamaksmiseks määratud üle 2 miljardi dollari (umbes 23 miljardi Eesti krooni, võrdluseks, et Eesti Vabariigi eelarve 2007. aastaks on suurusjärgus 75 miljardit krooni).

Allikas: The Washington Post

Posted in usk

7 Replies to “Katoliku kirik maksab 660 miljonit dollarit seksuaalse ahistamise ohvritele”

  1. Katoliku kirik on välja tulnud plaaniga:

    Vatikan hakkab kontrollima vaimulike seksuaalsättumust

    Katoliku kiriku juhtkond on aastakümneid preestrite pedofiiliaskandaalidele läbi sõrmede vaadanud ja vaimuliku ameti peatamise asemel süüdlased teise kogukonda üle viinud.

    See poputamine saab nüüd läbi:

    Kandidaat osutub vaimulikutööks sobimatuks, kui tal on homoseksuaalsed kalduvused, «ebakindel seksuaalne identiteet», patoloogilised ja psühholoogilised häired, raskused tsölibaadist kinnipidamisega ning muud kalduvused, mis ei luba tal preestriks hakata.

    Ainult arumaeitaipa, mismoel see homoseksuaalsus siia puutub, kui enamus preestrite poolt ahistatutest on täiskasvanud naised, mitte “altaripoisid”?

    Ahjaa, õigus küll – homoseksuaalsus on nende meelest ju patt, mida tuleb igal juhul hukka mõista, missest, et homoseksuaalsus ei võrdu pedofiiliaga.

  2. Kuna teatud oluline osa traditsioonilistest katoliiklikest organisatsioonidest on ühesoolised kogukonnad, siis puutub homoseksuaalsus teemasse küll. Ning on sajandeid puutunud.

  3. Kuidas siis Sina eelistad nimetada suhet, kus terve hulk nunnasid ühe meesisiku pruutideks kuulutatud on ja teistega sugulisest läbikäimisest hoiduda lubavad?

  4. Kui sa arvad, et nunnad Jeesusega suguliselt läbi käivad, jääb mul vaid üle avaldada imestust sinu usu tugevuse üle.

    Tegemist on kujundliku kõnekäänuga. Tead sa, et on olemas näiteks raamat “Polgu poeg”? Mis mõtteid see pealkiri sinus tekitab…?

  5. Kriku küsis:

    Tead sa, et on olemas näiteks raamat “Polgu poeg”? Mis mõtteid see pealkiri sinus tekitab…?

    “The Corps is Mother, the Corps is Father …”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga