Debatt uskliku ja ateisti vahel: D’Souza vs Hitchens (video)

D’Souza vs HitchensEsitlen teile, lugupeetud lugejad, debatti teemal Kas kristlus on probleem teeneka ajakirjaniku, mõtleja, ateisti Christopher Hitchensi ning kristluse kaitsja, kirjaniku, Reagani poliitilise nõuandja, katoliiklase Dinesh D’Souza vahel.

Minumeelest huvitav lugu nii teema poolest kui ka tänapäevase debati vormi tundmaõppimise mõttes.

2 Replies to “Debatt uskliku ja ateisti vahel: D’Souza vs Hitchens (video)”

  1. Eesti Päevaleht valgustab lugejaid jumalateemalise artikliga:
    PETER SINGER: Kannatuste Jumal?, kus autor kirjeldab oma väitlust Dinesh D’Douzaga.

    Lõpuks taandus D’Souza kristlaste tuntud väitele, mille kohaselt ei peaks me eeldama, justkui võiksime mõista kõiki põhjuseid, miks Jumal lõi maailma. See oleks sama, kui sipelgas üritaks mõista meie otsuseid – niivõrd mannetu on meie intelligentsus võrreldes Jumala lõpmatu tarkusega. Ent kui me loobuksime mõttest, justkui võiksime kõigele põhjuseid leida, siis võiksime sama hästi uskuda ükskõik millesse.

    Enamgi veel. Väide, et meie mõistmisvõime on võrreldes Jumala omaga piiratud, kinnitab just nimelt väitluse all olnud mõtet, et kusagil on olemas Jumal, kes on kõiketeadev, kõikvõimas ja üdini hea. Meie endi silme ees laiuv tõendusmaterjal aga laseb kergemini uskuda, et maailma pole loonud ei Jumal ega keegi muu.

    Kui me kinnitame oma usku jumalikku loomingusse, oleme sunnitud tõdema, et Jumal, kes lõi maailma, ei saa olla kõikvõimas ja lõpmata hea. Ta peab sel juhul olema kas kuri või lihtsalt soss-sepp.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga