Mobiili kasutamine mõjutab sperma kvaliteeti. Kindel?

Mobiiliga muna ei keeda.Delfi vahendab meile pealkirja all Mobiili kasutamine mõjutab sperma kvaliteeti Reutersi vahendatud teadusuudist ajakirjas Fertility and Sterility ilmunud uurimusest Effect of cell phone usage on semen analysis in men attending infertility clinic: an observational study, autoriteks Ashok Agarwal jt.

Kuigi ka uuringu abstraktis üritatakse vihjamisi väita, nagu oleks mobiilikasutamisest tulenev elektromagnetlainetus kehva sperma põhjuseks, siis põhjus-tagajärje seost niisamalihtsalt sellise vaatluse abil püsti ikka ei pane, aga tondilooks kõlbab küll.

Võibolla on asi hoopis teistes elustiili tegurites – rohkem mobiiliga rääkivad inimesed istuvad rohkem autos, on kerekamad, rohkem stressis või harrastavad muudel moodustel vähemtervislikke eluviise.

Veel: Telegraph.co.uk.

3 Replies to “Mobiili kasutamine mõjutab sperma kvaliteeti. Kindel?”

  1. Arvatavasti makstakse vabatahtlikele väikest päevaraha, nagu sellistes katsetes kombeks. Võib-olla on 100 000 Soome kontekstis veidi optimistlik, aga arvatavasti mitte suurusjärgu mõttes kättesaamatu.

  2. Pingback: sneak a peek at this web-site

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga