skeptik.ee kutsub kohtuma (2)

teine raundPäevakorras saab kindlasti olema arutlus ja otsusele jõudmine selle üle, kellele anda Umbluu preemia.

Kandidaadid

* Päästeamet ja Sniffex kui näide haldussuutlikusest ja teaduspõhisest riigijuhtimisest. Sündmus leidis vastukaja ka peavoolumeedias. Skeptik.ee-s saab sündmusest ja asjaoludest lugeda pildamse teema alt.

* ETV saade Pealtnägija kui pikaaegne tondipüüdjate ja teadusnäolise umbluu kajastamise erisaade. Arvasime küll, et see on Vahur Kersna pärisosa, aga ka ilma Kersnata oleme näinud nii mõndagi huvitavat (õhusööja Jasmuheen, Vuti tänava vuuduu-teadus).

* ETV saade Meie – saade indigolastest ja muud huvitavad juhtumused.

* Postimehe Tarbija24 kui usin imetoodete kriitikavaba propageerija (Ionic Detox jalavann, rakenduskinesioloogia jne), kusjuures SLÕhtuleht on viimasel ajal selles osas suutnud positiivselt üllatada (tänane esikaas kuulutab, et posija Volli mõjus haigetele rängalt).

* Võluvesi. Pikaajaline töö libateaduse meinstriimi integreerimisel ja Masaru Emoto ümmardamine.

* Tuhala kandi jõeleidjad. PR on nii kõva olnud (Postimees, ETV), et osade inimeste teadvuses ongi kinnistunud uued maa-alused jõed, mis on leitud ainult võluvitsa abil.

* Adik Levin Role programmi eduka müügitegevuse eest.

* Tallinna Tervishoiu Kõrgkool homöopaatiakursuse eest.

* Kutsekvalifikatsiooni Sihtasutus homöopaatide, refleksoloogide, aroomterapeutide ja muude posijate riikliku tunnustamise eest.

* Stelior vaktsiinivastasuse edendajana, mis lausa vastavasisulise teaduskonverentsi korraldas.

* Haridus- ja Teadusministeeriumile, kes lubab koolijuhil lapsi palvetama panna.

* Tarbijakaitseamet magnetiliste pesupallide kiitmise eest.

* Klassikaraadio saade Roheline saade, mida juhib Peeter Liiv.

* Veel ettepanekuid?

Valik nii väärikate kandidaatide vahel saab muidugi väga raske olema, oodata on suuremat kaklust, seega kiivrid ja tinapaberimütsid pähe.

Koht ja aeg

Preemia kuulutatakse välja kuupäevaga 31. aprill.

Kohtumise aeg ja koht.

Kuku klubi.

Variant 1: neljapäeval (17. või 24. aprill) algusega kell 19:00 (reede õhtul on lärm, aga Tartu tulijad ei saa neljapäeval eriti tulla).
Variant 2: laupäeval (19. või 26 aprill) algusega kell 14:00 (kui just kartulipaneku aeg käes pole).

Ettepanekud?

25 Replies to “skeptik.ee kutsub kohtuma (2)”

 1. tegelikult võiks lisada ka mõningad netifoorumid. näiteks vaimumaailm.ee ja para-web.org/today.php kõige naha ja karvadega sest liba, mida neis ühtekokku toodetakse ja inimestele tõe pähe esitletakse, ületab igasuguse teise kandidaadi.

 2. Minul isiklikult on neljapäeva-õhtud kinni kuni 20:30, aga muudel aegadel katsuks liituda. Tõsi, tööpäeva-õhtu oleks parem kui nädalavahetus mille tahaks pühendada väikeste skeptikutega tegelemisele :-)

 3. Hjarg, siin tuleb ka muidugi teataval määral vahet teha – kui vaimumaailmas on koos 90% hullud, siis parawebis on samas oakaalus õnnetud inimesed, kellele nende vanemad lapsepõlves muinasjutte ei jutustanud ja kes nüüd vanemana (aga mitte oluliselt targemana) neid ise otsivad.

  tjaa, kallid lapsevanemad, pöörake oma laste kasvatamisele ÄÄRMIST tähelepanu, et neist para-zombisid ei saaks! muidu tulevad nibiru planeedilt koledad reptiloidid ja söövad teid ära (teie lapsi nad muidugi ei söö sest nemad loevad “Elulille saladust” ning õpivad sealt kunste, kuidas minna üle seitsmendasse tihedusse).

 4. Kandidaadid: kõik eesti ajalehed, horoskoopide avaldamise tänuväärse töö eest
  Auhind: võluvesi, saab ise kraanist pudelisse lasta

 5. Kui keegi minult küsiks, siis annaksin preemia ilma vaidluseta Päästeametile, sest tegemist on ikkagi riigiametiga ning see näitab ka riigi taset. Miks mitte premeerida, järgmine kord tehakse ehk neil koosseisulise võluri koht, see on hea soe koht, kandideeriksin meeleldi, võlukepp on minu enda poolt.

 6. Päästeamet on valik jah. Mul pole oma sõnu millegagi tõendada aga see snifferdamine käib juba min. 12 aastat. 1995 naerdi tolleaegne imeriist küll välja , sest katseklassi tassiti kastide kaupa plastiiti kuni terve koridor selle järgi haises ja aparaat ei teinud piiksugi. Aga et see jant siiamaani käib, see on juba kurjast. Terve maailm on aru saanud, et asjalikku pommikoera tehnika veel niipea ei asenda.

 7. Hjarg, siin tuleb ka muidugi teataval määral vahet teha – kui vaimumaailmas on koos 90% hullud, siis parawebis on samas osakaalus õnnetud inimesed, kellele nende vanemad lapsepõlves muinasjutte ei jutustanud ja kes nüüd vanemana (aga mitte oluliselt targemana) neid ise otsivad.

  näe, kurjad keeled teavad rääkida, et suuresti just selle siin tehtud sõnavõtu pärast bännitigi mind parafoorumist ära :-)

  eks seal oli muidugi ka see lugu, et nõrganärvilisematele muinasjutuvestjatele käis vastu asjaolu, et ma keskmisest erakordsematele väidetele järjepidevalt tõestust nõudsin. kuna see nende maailma sassi ajas ja unenägudele keskendumist häiris, siis tuligi segavast faktorist vabaneda.

  võtaks nende maailmapildi kokku lühidalt niimoodi: “millal iganes teaduslikud testid üleloomulikele veendumustele vastanduvad, ei mööna paramehed ega usklikud kunagi, et viga võib olla nende usus. Alati on viga teadusliked testides!”

 8. Alati on viga teadusliked testides!

  Ei, viga on inimeses. Nii testija kui ka testitava poolel. Esimene läheneb inimesele kui masinale ja teine on lihtsalt rumal.
  Siin ongi leidnud kajastuse vaid see kooslus.

 9. nii, et usus viga olla ei saa?

  usklikel tekivad vead tekivad siis, kui usku sõnadega seletama hakata.
  Paramehed tavaliselt ei saa ise ka aru, mida, kuidas ja miks. Võimed on, aga …

 10. see tähendab siis seda, et loomine iseenesest on veatu tõsiasi seni, kuni seda sõnadega seletama ei hakata?

  ja ka telekineetik väänab lusikaid niikaua, kuni ta ei püüa selgitada, kuidas see toimub?

  olgu. minule isiklikult polegi vaja seletust. ma tahan kõigest demonstratsiooni. tunned mõnda?

 11. see tähendab siis seda, et loomine iseenesest on veatu tõsiasi seni, kuni seda sõnadega seletama ei hakata?

  Loomisel pole mingit tähtsust. Tähtis on isiksuse areng.

  a ka telekineetik väänab lusikaid niikaua, kuni ta ei püüa selgitada, kuidas see toimub?

  Mõttetus. Kasutu.

  olgu. minule isiklikult polegi vaja seletust. ma tahan kõigest demonstratsiooni. tunned mõnda?

  Tunnen ja olen näinud, aga aega tagasi pöörata ei saa, et sinu nõudmist täita. Sorri.

 12. ma ise arvan, et seni, kuni seda kuradi rahvuseteemat üles haibitakse, tekitab see rohkem probleeme, kui muidu. kuni viimaste aastateni ei kobisenud keegi taoliste asjade üle. siis avastati “punane raud” ja nüüd taotakse seda, kuni võimalik. üldiselt võib ju loota, et see pikapeale jahtub aga teatavasti toimub ka ehtsa rauaga selline lugu, et tagudes läheb see ise kuumemaks. nii, et kui liiga kõvasti taguda, jääbki see hõõguma.

  soovitaksin omalt poolt lõpetada see mõttetu mulisemine. vastasel juhul hakkab keegi analoogseid asju venemaalt otsima ja vabandage väga aga seal on neid kõriauguni. vahe üksnes selles, et nende üle ei mörise keegi…

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga