Skeptik visati MPG-CAPs’i tutvustavalt ürituselt välja

Nagu ennist mainitud vedas MPG-CAPs’i müüjalt Rainer Saarelt e-postiga kutse saanud klassivend mind MPG-CAPs’i tutvustavale üritusele, mida Mainori Kõrgkoolis korraldas täna Martin Mander. Jõudsime kohale mõningase hilinemisega ja uksest sisse astudes tabas meid üllatus: hämara klassiruumi ees seisnud Martin Mander teatas: “Ma tean küll kes te olete. Skeptikud ei ole siin teretulnud.” Ja nõnda meid välja visatigi :)

Martin pakkus võimalust rääkida meiega eraldi peale ürituse lõppu (ehk siis ajal mil hämaras klassiruumis viibinud ~10 inimest meid ei kuule), aga kuna tema hinnangul oleks tablettide tutvustus kestnud kella 21ni (ehk üle 2 tunni!) siis otsustasime pigem lahkuda.

Tundub, et umbluu müüjate hulgas on aktiivsete skeptikute nimed ja näod juba niivõrd tuntud, et ei saa isegi avalikele üritustele sisse.

Mainori Kõrgkool on üldse huvitavat alternatiivset haridust pakkuv koht. Kõrvuti MPG-CAPs’i tutvustava ürituse plakatiga oli ka samas koolis toimuva Jüri Lina loengu plakat. Võrdluseks tasuks mainida, et kui kreatsionistid üritasid oma filmiüritust korraldada kõigepealt Tartu Ülikooli füüsikahoones ja hiljem ülikooli raamatukogus visati neid mõlemast kohast välja ja üritus oli sunnitud kolima kohaliku hotelli konverentsiruumi.

31 Replies to “Skeptik visati MPG-CAPs’i tutvustavalt ürituselt välja”

  1. Martin Mander, küllaltki musklis vennike, avas meie järel sulgunud ukse, astus välja ja palus meil lahkuda. Kuna üritus oli nende korraldatud, siis ei näinud põhjust vastu vaielda. Nende privileeg ikkagi.

  2. Kui arvate, et taolised loengud ja üritused ongi MK põhileib, siis paraku eksite. Arvan, et sarnase loengu jaoks oleks võimalik ruume rentida suvalisest teisest (riiklikust) kõrgkoolist :)

  3. Nii pole viisakas. Sedasi eelarvamusega kedagi uksest välja saata. Kust tema teab, äkki oleks Elver just usinaks müügimeheks saanud ja meidki ära värvanud, sest argumendid oleksid võibolla väga veenvad olnud, aga nüüd ei saanudki teada :)

    Veel see asi, et kedagi lahkuda paluda (välja visata) võiks ikka konkreetse häiriva käitumise pärast, mitte aga igaks juhuks ette ära, aga mida neist usujuhtidest ikka oodata – nemad ju jahivad lihtsameelseid, kelle meeli ei tohi kahtlusega mürgitada, muidu hajub aura pühamehe peeniselt.

  4. Palju põnevam on minuarust Amway :)
    Käisin ka ühel olengul ja kuulasin suu ammuli seda juttu. Täitsa lõpp kuidas ikka osatakse jura ajada :)

  5. Huvitaval kombel on eestlased suhteliselt resistentsed sellisele müügitööle. Ainuüksi üks müügimees, Rainer Saar, oli e-kirja välja saatnud 90 inimesele. (Kelle e-postiaadressid Raineri kirja päises kenasti olemas.) Ja kohal oli tõesti umbes 10 inimest.

  6. Nooh, sellise maine puhul on vist kohane suisa õnne soovida. “Skeptikud ei ole siin teretulnud” – kas see on täpne tsitaat? :)

  7. Kui kellelegi veel selline e-postiaadressidega kiri saabub, siis võiks kohe kõigile lingi siinsetele vastavasisulistele postitustele järele saata. Välja visata siis ei saa. Aga jah, küll võib mõni seda spämmiks pidada ja vihaseks saada.

  8. Halb reklaam on ka reklaam, eks nad nüüd lähevad oma vana taktika juurde tagasi. Mina suhtlesin kuue silma all, müügimees ja sõber Tartus mingisuguse Lõuna või misiganes keskuse kohvikus. Ilmselt selleks, et tilk tõrva tervet potti mett ( koosolekut ) ära ei rikuks.

  9. “Skeptikud ei ole siin teretulnud” on mälu järgi täitsa täpne tsitaat.

    eigo: enne kui inimestele linke saata peaks tegema mõningad täpsemad testid ja ühes postituses kogu loo kokku võtma.

  10. Aga vaataksime seda asja teise külje pealt ka.
    Võtame eelmise kommentaariumi, kus ma üritasin Martini tähelepanu juhtida autimsone.org pealt võetud materjalide peale, mis väga otseselt haakus tema poolt tõstatud probleemile ja mille kohta Martinil ei olnud ühtegi asjalikku viidetki pakkuda. Seal toodud argumentatsiooni liiniga Mark Blaxilli esituses ma üldjuhul olen nõus, need on hästi välja toodud. Nendest probleemidest ei pääse üle ega ümber.
    Sellele vastandus kellegi Tonda, keda ma ei tunne tõenäoliselt, kui ta on Tallinas ja kui Tartus, eksisterib tõenäosus, et ma olen sunnitud sellele inimesele võrguühendust pakkuma.
    Tema argumentatsiooni liin oli algusest peale ad hominem,
    Mina olen vandenõuteoreetik ja kõik see, mida ma kasutan oma argumentatsioonis, ei vääri tutvumist.
    Selge joon, järelikult edasine diskussioon on välistatud.
    See ei takista sellel Tondal ANONÜÜMSELT (kuigi minu meil on talle hästi teada, ka tegevusala, kirjutagu, kui julgeb) edasi õiendamast sama joont järgides.
    ma ei näe võimalusi teda oma kohvikulauas pidada, kui seal on veel mõni inimene, kellega ka intelligentselt saab dialoogi pidada.
    Ma vastutan oma kokkutulnud inimeste ees, üritus võiks keskendudad selle probleemile, mis välja kuulutatud – tabletid paagis. Inimesi, kelle kohta on ette teada, et sealt tuleb ainult ad hominem ja kes seda avalikult deklareerivad, kelle vaimunõrkus ei võimalda sisulist arutelu, mul ei ole millegi üle vaielda.
    Te olete ennast ise pannud sellesse positsiooni ja kui kultuurse käitumise nõue, noblesse oblige, kui teadusejüngrihakatised võtaksid vaevalt ennast selle mõistega kurssi viia, kui oponendi olemise valu, olla kõigepealt viisakas, teile tundmatu on,
    viskan ka mina teid oma kommentaariumist või kohvikust etc…. välja. See on elementaarne, Watson.
    Nii et kõigepealt võiksite mõne kraadi ära kaitsta, õppida intelligentselt vaidlema ja siis vahest ei visataks teid ka nii sageli kõrtsist välja, asjad on siin ühiskonnas juba nii seatud.
    kes muhku norib, selle ka saab, nii see elu käib.
    Võtaksite vaevaks tabletiteemaga edasi tegelda, leiaks ka mõne põhjalikuma eksperthinnangu sellele asjale, aga ei, lihtsalt kärada ühe või teise asja ümber, see ongi teie leib.

  11. õppida intelligentselt vaidlema

    Te olete ennast ise pannud sellesse positsiooni ja kui kultuurse käitumise nõue, noblesse oblige, kui teadusejüngrihakatised võtaksid vaevalt ennast selle mõistega kurssi viia, kui oponendi olemise valu, olla kõigepealt viisakas, teile tundmatu on, viskan ka mina teid oma kommentaariumist või kohvikust etc…. välja.

    ???????????????

  12. Sekeldaja probleem on selles, et me oleme neid vaidluseid elavhõbeda ja autismi seostest pidanud juba aastaid. Ma tõsiselt ei viitsi kogu seda juttu uuesti kirjutama hakata. See kõik on juba olnud. Peale 50 kommentaari jõuame me välja selleni, et sa väidad, et tegelikult arstid varjavad kõigi eest nn “tõde”. See, et kõik arstid on mingi kokkuleppe sõlminud on puhas vandenõuteooria. Ma lihtsalt otsustasin seekord vaheetapid vahele jätta. Ja üldse pole see õige koht antud teemat arutada. Kui tahad võime vaktsineerimise teemas seda juttu jätkata. Blaxilli probleem on selles, et olgugi et ta on karismaatiline tegelane, ei tea ta eriti palju ei meditsiinist ega ka statistikast.

  13. Seal toodud argumentatsiooni liiniga Mark Blaxilli esituses ma üldjuhul olen nõus, need on hästi välja toodud. Nendest probleemidest ei pääse üle ega ümber.

    Ütleme nüüd ausalt, et sina tulid lihtsalt lahmima. Kõigepealt sa väitsid, et autismi diagnoosimine on imelihtne. Siis viskasid lihtsalt viite ja ütlesid et kõik on ilmselge. Aga sa oleks võinud lahti kirjutada, et mis on konkreetselt ilmselge. Ma vaatasin Blaxilli ettekannet ja siis lugesin ka kriitikat selle kohta. Ja tegin järelduse, et Blaxill tõlgendab oma andmeid suhteliselt omakasupüüdlikult.

    Tema argumentatsiooni liin oli algusest peale ad hominem,
    Mina olen vandenõuteoreetik ja kõik see, mida ma kasutan oma argumentatsioonis, ei vääri tutvumist.

    Aastatepikkune kogemus…

    Selge joon, järelikult edasine diskussioon on välistatud.
    See ei takista sellel Tondal ANONÜÜMSELT (kuigi minu meil on talle hästi teada, ka tegevusala, kirjutagu, kui julgeb) edasi õiendamast sama joont järgides.

    Sa ise kirjutada ka oma nime alt?

    ma ei näe võimalusi teda oma kohvikulauas pidada, kui seal on veel mõni inimene, kellega ka intelligentselt saab dialoogi pidada.

    Kui ma olen sinu kohvilauas, siis ma nagu pole enam anonüümne? :) Räägi parem asjast.

    Ma vastutan oma kokkutulnud inimeste ees, üritus võiks keskendudad selle probleemile, mis välja kuulutatud – tabletid paagis.

    Aga kas kellelgi oli põhjust arvata, et skeptikud läksid sinna midagi muud otsima kui informatsiooni tablettide kohta paagis?

    Inimesi, kelle kohta on ette teada, et sealt tuleb ainult ad hominem ja kes seda avalikult deklareerivad, kelle vaimunõrkus ei võimalda sisulist arutelu, mul ei ole millegi üle vaielda.

    Sa oled kibestunud inimene… Kõigepealt tuled ise lahmima ja siis oled õnnetu, et inimesed kritiseerivad sind selle eest. Sa võid näidata minu ekslikust ja teha pika ettekande autismi diagnoosimisest.

  14. Ma läksin MPG-CAPs’i üritusele eesmärgiga saada viiteid toote tõhusust kinnitavatele avaliku metoodikaga teaduslikele testidele. Ehk siis midagi põhjalikumat kui “proovisin ja tundub, et töötab”.

    Sekeldaja: enne siinsamuses postituses nimetatud kahe nime (välja visanud korraldaja ja üritusele kutsunud müügimees) ei ole seoses MPG-CAPs’iga skeptik.ee’s vist ühtegi konkreetset nime mainitud. Seega ad hominem rünnakuteks selle teema käsitlemist vast küll määratleda ei saa.

    Mis puutub intelligentsesse vaidlemisse, siis ma arvan, et kõigepealt tuleks seda teha õige teema all ja ise ad hominem rünnakuid kasutamata.

    Ja paluks tulevikus enam mitte varjatud ähvardusteni laskuda. Jutt teemal “pakun talle tõenäoliselt netiteenust” ja “minu eriala on talle teada, kirjutagu kui julgeb” (et siis kirja päisest IP välja rookida ja Tonda nimi, aadress, netiliiklus kindlaks teha?) ei puutu eriti teemasse. Illegaalne jälitustegevus käib paragrahvi alla ja arvatavasti ka sellega ähvardamine.

  15. Ja paluks tulevikus enam mitte varjatud ähvardusteni laskuda. Jutt teemal “pakun talle tõenäoliselt netiteenust” ja “minu eriala on talle teada, kirjutagu kui julgeb” (et siis kirja päisest IP välja rookida ja Tonda nimi, aadress, netiliiklus kindlaks teha?) ei puutu eriti teemasse. Illegaalne jälitustegevus käib paragrahvi alla ja arvatavasti ka sellega ähvardamine.

    Tegelikult teeb see asi mulle rohkem nalja. Tegelikult ei ole ma oma privaatsuse pärast nii väga mures. Ma oleks peaaegu skeptikute koosolekule tulnud ka, aga kahjuks olin väga kaugel sellel ajal. Sekeldaja võib oma maililiiklust filtreerida kuidas tahab, mind jätab see täiesti külmaks. Nii et ärge sellepärast temaga nii väga pahandage.

  16. Pakub netti, aga ainult Tallinnas ja Tartus? Seega, sekeldaja on kas Starmani või STV kaabliahv? Ja kui palju siin tema kallal õiendame, siis istub netikaabli peale ja kõik jääme ilma? See ju pigem naljakas, kui ähvardus.

  17. No igatahes kogu loo kokkuvõte on, et TEHTUD! Mõnele jäi raha ja närvid alles. Eestikeelne Google search annab Mpg Caps,i kohta viited siia lehtedele. Väljaviskamine on paljudele parem selgitus kui tehnilised – teaduslikud vaidlused, millest nad aru ei saa. Need “otsin su ip posti järgi üles” jutud kuuluvad rubriiki, kus puid raiutakse, seal laaste lendab.

    Aga küsiks ikka sama küsimuse, mille kogu jama tutvustuses: ” Kas kellelgi ei ole ligipääsu mõnele laborile ,kus saaks lõppude lõpuks tsiviliseeritud hinna eest teada, mis imesodi see siis on”?

    Külm aruanne stiilis, ilma igasuguse toimeta naftaproduktides lahustuv kemikaal , mille saaks tõlkida ja igale poole üles panna, oleks päris hea umbluutõrje ja minu mätta otsast vaadatuna on propaganda monoloog, mitte vaidlus teemal, et sa ei ole kaamel.

    Erinevalt tavalisest horoskoobilugejast ei ole finantsprobleemides inimese meelitamine sellistesse skeemidessse ( mida hädaline või lihtsalt loll SMS laenu või muu samasugusega finantseerib) mitte süütu nali vaid laussigadus. Samamoodi muud nõidused. Mõnikord on mitte midagi tegemine kõige hullem ja üldse ei imestaks, kui tuleks välja, et mõne ravitseja skoor on suurem kui mõnel seeriamõrvaril. Isiklikult tean inimest, kes rinnavähi ja ravitseja tagajärjel paremasse maailma sattus.

    Igatahes umluutõrje töötas, kahju et ma ise osa võtta ei saanud ja tore oleks kui samas vaimus edasi läheks.

  18. kõige suurem küsimus kogu selle tabletti toimimise juures on minuarust just see, et kuidas on võimalik, et ükski suurem tooraine tootja seda ei kasuta juba algse kütuselisandina.
    isegi 1% kokkuhoidu tähendaks neile ju miljoneid kasumit

  19. Ahet peaaegu puhas naftaliin (C10H8) ehk koimürk?

    Seda peaks ju saama testida küll. Huvitav, kas Eesti seadused, mis kemikaalidega tegelevad, peavad naftaliini vabalt imporditavaks kemikaaliks või peab selle sissetoomisel mingeid rangeid nõudeid täitma? Naftaliin on ju mürgine.

  20. Näib olevat piisavalt selge juhutm, ühesõnaga – jura

    Veel ei ole, see jutt käib MPG konkurendi kohta ( BioPerformance) ja ma manan juba pilti silma ette , kus müügimees räägib, et erinevalt tavalistest pesupulbritest-kütuselisadest teeb meie oma seda ja teist.

    Nii et väike test oleks abiks. Ilmselt on tegu mingi samasuguse ja küllalt kahjutu kemikaaliga.

  21. Oh jaa! Väikesed eestlased pisikeses Eestis ajamas OMA juttu,tegemas põlve otsas katseid ja leiutamas jalgratast! Aga jalgratas on juba leiutatud !Ukraina Kaitseministeerium on juba testinud, ametlikud dokumendid välja andnud… Ameerikas enne toote patenteerimist on juba kulutatud 250 000 dollarit tõestamaks et see ei toimi …ja peale seda patent välja antud jne jne. Aga eestlane tahaks ju ka kulutada 250 000 dollarit selleasemel ,et see teenida! ASI ON MAITSES

  22. patente antakse välja ka mittetoimivatele asjadele. patendiametniku pädevusse ei kuulu mingi vidina katsetamine ja toimivuse kontrollimine. see on leiutaja või tootja asi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga