“Bad Astronomer” Phil Plait hakkab Randi fondi juhtima

Vaat, kus lugu! Mustkunstniku ja kriitilise mõtlemise eestvedaja James Randi poolt asutatud James Randi Educational Foundation (JREF) saab uue presidendi – Phil Plait – Bad Astronomy blogi pidaja, samanimelise raamatu autor, astronoom, teaduse populariseerija, pseudoteadlaste tümitaja jne.

Randi saab 7. augustil 80-aastaseks ja juba mõnda aega on sosistatud, kellest võiks saada tema asja edasiajaja. JREF-i eesmärkideks on kriitilise mõtlemise populariseerimine, pseudoteaduslike pettuste paljastamine ja päris teaduse ning ratsionaalsuse edendamine. Randi pühendab vabaneva aja oma kahe raamatu lõpetamisele.

JREF poolt välja pandud miljon dollarit auhinnaraha on senini välja maksmata, kuna kontrollitud tingimustes pole kellelgi õnnestunud oma paranormaalset võimet demonstreerida.

Phil Plait soovib tegevust laiendada teadushariduse edendamise suunas. Selleks luuakse muu hulgas pilkuhaaravad õppematerjalid, mida lapsed koolides kasutada saavad.

“Lapsed on loomu poolest teadlased, me peame seda omadust julgustama, aitama sel areneda ja laskma kasvada,” ütles Phil Plait ametlikus pressiteates.

Jõudu tööle, Phil!

Uudis on jõudnud veidi juba levida:
* Skepchick
* Pharyngula, kus Myers jätkab oma igipõlist (nalja)rivaliteeti Philiga, mis sai alguse vist teadusblogide võistluselt, mille Myers napilt Plaiti ees kinni pani.
Küllap varsti rohkemgi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga