Mõned “loomakaitsjad” on täitsa ära pööranud

“Loomapiinajad, olge valvel! Me teame, kus te elate. Me teame, kus te töötate. Me ei tagane iial, kui te ei lõpeta loomade piinamist.”

Siis veel süütepommid teadlaste autodele, sissetungimised laboratooriumitesse, kapuutsidega kutid ukse taga koputamas ja lastele ja naabritele jutustamas, millised ilged mõrvarid nende lähedased on. Mingid tegelased kaevasid lausa ühe meriseakasvataja ämma surnukeha hauast välja.

2. augusti (laupäev) hommikul lahvatas süütepommist tulekahju abiprofessori kodus ja ta pidi koos naise, 6-aastase tütre ning 7-aastase pojaga teise korruse magamistoa akna kaudu põgenema.

Animal Liberation Press Office esindaja ja endine loomateadlane Jerry Vlasak kaitseb ründajaid:

Nii juhtub alati, kui revolutsionäärid hakkavad kaasolendite, olgu inimeste või mitteinimeste, kannatusi ja alandusi tõsiselt võtma. On kahetsusväärne, et mõned teadlased asetavad oma pere ohtu sellega, et on tänasel päeval ja ajastul valinud teha raiskavaid loomkatseid.

Veel on Vlasak öelnud, et vajadusel kasutatakse “kõiki vajalikke meetmeid”, et lõpetada loomadevastased jõledused.

Sotsiaalpsühholoog Marty Chemers ütleb, et sellise liikumise liikmeid ei huvita laboriloomade inimlik kohtlemine, vaid tegu on anarhistliku ja inimvaenuliku kultusega.

Allikad:
The war on scientists in America
Firebombs show new tactics of animal activists

Kergemaks lugemiseks Köögiviljade Vabastamise Rinne (VLF):

Julmus kaitsetute taimede vastu peab lõppema! Toeta VLF-i ja võitle selle maailma julmade taimetapjate vastu. Söögem toitvat ja tervislikku liha, selmet tappa hapnikku tootvaid kauneid taimi, kes elavad oma elu vaikuses ja kõigi loomade sh inimese ikke all.

Posted in usk

28 Replies to “Mõned “loomakaitsjad” on täitsa ära pööranud”

  1. ma olen ka ise juba ammust ajast igasugu vegetaarlastele nende tüüpiliste loomade õiguste juttude peale kostnud, et tegelikult on nad ise julmad porgandimõrvarid. loomad saavad vähemalt eest ära joosta või lihunikku sarvedega susata aga abitu porgand ei suuda enesekaitseks midagi ette võtta.

  2. Taimetoitlase käest küsitakse, kas ta armastab loomi. “Jaa, loomulikult”. “Aga miks sa siis nende söögi ära sööd?”, vastatakse taimetoitasele.

  3. kõige lihtsam oleks vaadata, mis looduses toimub. ühed söövad teisi ja teised kolmndaid. nii need asjad lihtsalt käivad. murusööjad söövad muru, lihasööjad söövad liha ja omnivoorid suutäie üht, teise teist.

    inimene on oma olemuselt omnivoor. see tähendab, et talle kõlbab toiduks nii liha, kui muru. samas ta lausa PEAB sööma nii liha kui ka muru, et kõik eluks vajalik kätte saada. seda muidugi eriti meie kliimas. kõik vastupidise väitjad ja vastupidi käitujad on lihtsalt loomulikkuse eitajad, kes tahavad end lihstalt mingi pseudomoraali ja-eetikaga teistest kõrgemale upitada. labane.

  4. Jason kirjutas:

    inimene on oma olemuselt omnivoor. see tähendab, et talle kõlbab toiduks nii liha, kui muru.

    Muru ei kõlba. Liiga tselluloosirikas; inimene ei saa selle seedimisega hakkama.

    Aga inimesele kõlbavad paljud teised taimsed saadused.

  5. Krevettide õiguste eest võitlejaid on juba näha olnud, varsti jõuab kord kindlasti ka sääskede ja kärbeste kätte….

  6. Jason kirjutas:

    dig, ega ma tegelikult pidanudki otsesõnu “muru” silmas…

    Kui Sa piltlikku metafoori tahad, proovi “juurikaid” :-)

    Söömisväärsed juurikad on tavaliselt tärkliste ja suhkrute poolest rikkad ning — kui mõnede juurikate, näiteks kartuli, mürgisus välja arvata — inimestele üsna kenasti söödavad. Muudele omnivooridele niisamuti.

  7. tõsised loomakaitsjad (kes taimetoidulised ei ole ) võiksid loomade säästmise nimel nende piinajad nahka panna.

    aga üleüldiselt paistab nii, et loomakaitsjad on hakanud minetama vahet looma ja inimese vahel. mitte selles mõttes,et loom on lollim aga proovitakse loomi inimliku malli järgi elama sundida. ja mõtlema. näiteks kuskilt lugesin poleemikat selle üle,et miski mutt oli kutsikaid teistele koertele sisse söötnud. kahjuks ma ei mäleta,et kuidas need kutsikad hukka said ja lõppeks poldki sel tähtsust. häda oli selles,et koerad pidi koeri sööma. ja loomakitsjate arvates oli see ebainimlik. ehki siis lõppeks tegin järelduse,et loomakaitsjatele ei meeldi see,et loomad on ebainimlikud.
    aga kes kaitseb loomi loomakaitsjate eest?

  8. “Pealtnägija”: Kas teisitimõtlejate järgi nuhkimine on kapo ülereageering või hind meie turvalisuse eest?

    Kristina Mering ja Martin Garbuz on tavalised gümnasistid, ent ometi on need kaks Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi abiturienti kaitsepolitsei luubi all. “Pealtnägija” küsis, kas selline nuhkimine oma kodanike järele on kapo ülereageering või paratamatu hind meie kõigi turvalisuse eest.

    Ehkki loomaõiguslased ise kinnitavad, et nende aktsioonid on alati seaduslikud ja vägivallatud, ei veena see jutt kaitsepolitseid. Noored ja nende pered on kutsutud salapolitseisse “kohvile”. Kapo sõnul on vestlused preventiivsed – parem karta kui kahetseda. “On väga tõenäoline, et tulevikus saavad teist inimesed, kes hakkavad mässama – aknaid lõhkuma jne.,” edastas Kristina kaitsepolitsei põhjendust.

    Selline kahtlus on paraku õigustatud. Kas just konkreetselt nende mäslevate noorte puhul, aga ülalolev lugu näitab, milleni äärmusliikumised inimesi mahitada võivad. Kapo võiks huvi tunda ka rahvusvaheliste kontaktide vastu, kust ideid, juhendeid ja korraldusi laekub.

    VHK on siis soodne pinnas mitmesuguste äärmusliikumiste kasvuks – religioosne abordivastasus, homovaenulikkus, kreatsionism ja nüüd siis ökofašism. Või on asi teistpidi, et sinna kooli lihtsalt satuvad veidi aktiivsema olekuga inimesed, kus nad saavad kenasti õitsele puhkeda?

  9. Vaevalt et nüüd just VHK-s asi on. Aga politsei tegevuse piiride küsimus on iseenesest huvitav. Kindlasti ei ole KaPo ametnikel õigust kedagi ähvardada ei välismaasõitudest ilmajätmise ega millegi muuga. Teisest küljest, kindlasti on nii KaPo ametnikel õigus väljendada oma muret nii noorte vanematele kui koolile.

  10. Kahjuks ei näinud kõnealust pealtnägijat kuid loetu järgi tundub küll jabur, et neid noori riiklikult taga kiusatakse. Põhimõtteliselt peaks olema vabal maal õigus omi seisukohti avalikult väljendada ja küsimusi esitada – ka selliseid, mis ühiskonna peavoolule ebamugavad võivad tunduda. Homoparaadi võib pidada, kuigi paljude meelest on see demonstratsioon mõttetu ja piinlik. Miks siis ei või samamoodi meelt avaldata meelt teatud tööstusharude või riikide poliitika vastu?
    Kui on hirm et kellegi tegevus ta tulevikus millegi kurjema juurde võib viia, siis võiks ju ette võtta näiteks kõik halva õppeedukusega, mõnuaineid tarbivaid ja muidu antisotsiaalselt käituvaid koolilapsed, kes ilmselt on hoopis suurem riskirühm tulevikus pahategusid kordasaatma. Siin pole küll tegemist organiseeritud tegevusega kuid võib olla veelgi ohtlikum, kuna on nö nakkav ja ilma ohjeldamata levib kulutulena. Võimalik tagajärg – vara hävimine, vigastused, surm… on samaväärsed.

  11. Ennetada on kindlasti lihtsam kui tagajärgi likvideerida, aga olen nõus, et olukord on keerukas. Kui noortest kujunevadki hilisemad ökoterroristid, kelles kunagi krimiuudistes kuuleme, siis küsitakse taas, et kus oli kooli, lapsevanemate, politsei silmad, et midagi varem ette ei võetud.

    Ideelistel protestiliikumistel on tihti kurb omadus mingil hetkel vägivaldseks muutuda. Asetatakse idee ülemaks kaasinimeste turvalisusest, nagu näitab ka lugu ülal.

    ell,
    ökoterrorismi puhul on täheldada seda, et tihtipeale on jüngriteks nn headest keskklassi peredest pärit lapsed, kel justnagu oleks kõik olemas.

    Ja küsimus ei ole selles, et ei võiks või ei tohiks oma arvamust avaldada, vaid imeõhukeses piiris, millest teisel pool on ootamas vägivaldsed ja ühiskonnaohtlikud teod.

    PETA näiteks ei ole vägivalla kasutamist üheselt hukka mõistnud, vaid väljendab sümpaatiat hirmutegude kordasaatjate suhtes ning tasub lahkelt nende kohtukulusid.

  12. Ikka ju kiusatakse, kui nii tõsiseid süüdistusi esitatakse nagu riigi julgeoleku kalle minemine, mis on Kapo päedevuses. Korrarikkujatega tegeleb ju politsei. Ma küll aru ei saa, kuidas antud juhul riiki on õõnestatud või hakatakse õõnestama – isegi kui on karta, et tulevikus võidakse visata mõni aken katki? Igasuguseid organisatsioone – sh rahvusvahelisi – on sadu tuhandeid kuhu on vabadus kuuluda, seegi ei tohiks midagi erilist olla.

  13. Ega ma tegelikult ei imesta, et riiklikult on suurema tähelepanu alla mingid kindlad teemad – need mida on toetamas rahakad huvigrupid. Ega muudmoodi ühiskond vist ei toimikski. Samas aga kui meid hirmutatakse loomakaitjate ja muude protestiliikumiste potensiaalse ohtlikkusega (millel iseenesest võib ju ka alust olla), unustame ära, et suurem osa hirmutegusid sünnib siinsamas peaagu oma silmade all nö tsiviilkuritegevusena. Ohvritele seisukohalt ei ole ju vahet, mille nimel tegu on tehtud, neile on see samamoodi traagika.

  14. Oma seisukoha selgituseks sedapalju, et mul pole miskit selle vastu, et noored inimesed mässavad, üldlevinud seisukohti rängalt proovile panevad, kombivad piire, on aktiivsed, omavad seisukohta ja julgevad seda väljendada. Lapsevanemana võib see mulle kohati küll mitte meeldida, et mind mu mugavustsoonist välja üritatakse nügida, aga selline see elu kord juba on.

    Küll aga on põhjust teinekord sekkuda. Eriti äärmustesse kalduvate usuliikumiste puhul, mis mitmesuguseid meelekontrolli meetodeid kasutavad ja inimesi ohtu seavad.

    Õige sekkumisviisi leidmine on muidugi keeruline.

  15. Nojah, antud juhul pälvis KaPo tähelepanu ilmselt fakt, et tegemist on liikumiste või organisatsioonidega, millesarnased on märkimisväärselt sageli oma aktsioone korraldades seaduses ettenähtud piire ületanud.

    Nagu KaPo komissar televisioonis ka ütles, on igal inimesel õigus sellisest jutuajamisest ka keelduda. Kuigi minu isikliku arvamuse kohaselt oleks targem vähemalt ära kuulata, mis siis politseile muret teeb.

  16. Nägin seda lugu telekast.
    KAPO hakkas nende “loomakaitsjate” vastu huvi tundma peale seda, kui nad olid käinud rootsis mingil rahvusvahelisel “loomakaitsjate” kokkutulekul.Seal aga olid olnud kohal ka tõesti äärmuslike liikumiste esinadajad ning tänu sellele oldi kogu aeg politsei huviorbiidis.Ning eks rootsi poolt tuli ka arvatavasti mingi abipalve.
    Samuti tunnistas kohalik anarhist, et nemad toetavad “loomakaitsjaid” elavjõuga nende üritustel ning ka vastupidi.
    Seega pole midagi imelikku, kui nad on nüüd KAPO-l kõrgendatud huvi objektiks.
    Kes tegi???
    Ise tegi!!!

  17. Ma ei märganud, et siin lehel oleks sellest juttu olnud, aga nunnude loomade õiguste eest võitlev PETA on mõnda aega tagasi teinud kannapöörde ja asunud võitlema ka mittenunnude loomade õiguste eest. Tehtud on seda küll “kavalal” moel, andes mittenunnudele loomadele sobivama nime. PETA annab muuseas mõista, et kalad… vabandust… merikiisud on samuti inimesed, ning räägib ka muid muinasjutte.

    Võtsin heaks paar paremat pala ära tõlkida:

    Forell Tony on oma kooli kõige targem merikiisu. Olles juba kahekuuselt õpetatud asjal käima, läks Tony Molluski ülikooli õppima neuroteadust ja keskkonnateadust, ning lõpetas kiitusega.

    Kui Tony kinni püütakse ja noorele varaküpsele lapsele söödetakse, kes, olles söönud liiga palju elavhõbedat täis merikiisusid, langeb õppeedukuselt klassi viimaste hulka, ei jää iroonia talle märkamata.

    Järgmine kõlaks justkui lugu David Lynchi lasteraamatust:

    Sally on isepäine merikiisu. Sel ajal, kui teised merikiisud end pesevad või lõngakerasid taga ajavad, on Sally ametis vastuvoolu ujumisega, et näha kuhu elu teda viib.

    Kahjuks on ta, olles aastaid näinud kuidas ta sõpru ja pereliikmeid konksu otsa meelitatakse ja üles karmi võõrasse maailma sikutatakse, leinast hulluks läinud.

    Kibestunu ja nõdrameelsena veedab ta oma päevi haududes kättemaksu maakiisude vastu, kes elavad nii õnnelikku elu oma mugavates kodudes, olles vabad hirmust, et neid ära süüakse.

    PETA järgmine kampaania: Ärge tehke liivakutsudele liiga!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga