Skeptikute kohtumine Tartus 5. märtsil

Tartus asuvad skeptika-meelsed on oodatud neljapäeval, 5. märtsil algusega kell 18:00 Kotka Keldrisse, Pepleri 14.

Ametlikku kava ei ole. Elver ütleb sedasi, et jagame üksteisega oma inimlikke eelarvamusi lootuses koos targemaks saada. Kõik ideed, arvamused, mured, plaanid, faktid, tähelepanekud ja lood elust enesest on teretulnud koos neid kandvate inimestega.

Kotka Keldris on WIFI.

20 Replies to “Skeptikute kohtumine Tartus 5. märtsil”

  1. Loodetavasti saate üksteisest inspireeritud ning see ei jää esimeseks ja viimaseks. Ma loodan näha arengut lihtsalt kokkusaamisest Skeptic in the Pub-tüüpi regulaarseks ürituseks.

  2. Kahjuks ei saa ise Tartusse tulla, kuigi tahaksin, aga arvan ka , et need kohtumised võiksid olla regulaarsed (näiteks kord kuus), ei pea midagi suurejoonelist ja kulukat korraldama, aga alati võiks olla üks esineja, kes mingil – ka eelnevalt kokku lepitud – teemal jutu üles võtab. Sellele järgneks mõttevahetus. Mina olen ise Skepsis ry liige, nii et võiksin ka Soomest mõne esineja paluda. Meil paistab olema arvel selle võrra raha, et inimese sõit kinni maksta, ega nad mingit esinemistasu võta. Kui minu ettepanek huvi äratab, andke teada. NB! Kogunemiskoht peaks olema selline, kus saaks ka väikese veini ja/või suupiste võtta.

  3. Mina olen Tartu üritusel käsi.
    Kulle mõttega igati päri: üritustele võiks leida huvitavaid esinejaid ja regulaarus võiks kokkusaamistel ka olla.
    Kui kord kuus on esialgu üle jõu, siis kord kvartalis ikka.

  4. Kuidas see päevakava välja näeb. Kas terve päev vaidlete ja noomite teiste tegevuste üle?
    Kas pärast on hea ja kerge tunne või pigem selline, et tahaks kaklema minna. Või hoopis tunne, et saaks kohtumine läbi ja siis kaaslastega õlut jooma minna?
    Küsin huvi mõttes pole kunagi käinud sellistel üritustel?

  5. Kas panete lauale lipu püsti? Sõnaga, kuis avaras kõrtsis skeptikupesa ära tunda, kui jalad peaksid mind kella kuue paiku Kotka Keldri kanti kandma?

  6. Kahjuks ei saa tulla. Kell 18.00 lähen trenni (mitte jooga).
    Ei julgegi teie üritusele tulla olen massöör. Kas ma kuulun ka “pahade” hulka?

  7. Heip! Lõpetasime äsja ürituse ja täitsa õnnestunud oli. Kohale tuli 10 inimest. Teemasid ette ära ei planeerinud muud kui Indrek tõi kohale magnetilise pesupalli, mille puhul tuvastasime, et jah, tegu oli magnetiga, kuid kuna seltskonnas füüsikuid polnud, siis me ei suutnud välja mõelda mil viisil võiks magnet mõjutada katlakivi.

    Priit pajatas oma kogemustest kaugteel ravinud nõiaga, kelle käepuudutusi ta isegi olevat oma kehal tundnud, kuigi nõid asus mitme kilomeetri taga. Kahjuks polnud kogemusest abi ja ka arste nõutuks teinud haigus püsis sama raskena endiselt.

    Kirusime nii pealetükkivaid usklikke kui ka lünke teaduses teemades millest sooviks ehk rohkem teada saada, et paremini pseudoteaduse võlu mõista.

    Tundus üldiselt korda läinud üritus ja vast kellegil väga igav ei hakanud. Mõtlesime kuu pärast üritust korrata, kuid siis juba mõne külalisesinejaga, kel üht-teist huvitavat rääkida. Samas teemasid täna õhtul jätkus ja tundus, et aeg-ajalt vabas vormis kohtumisi teha polegi nii paha mõte.

  8. Teade tartlastele ja teistelegi, kel võimalus huvitavat asja Tartusse kuulama-vaatama minna:

    Kutsume kolmapäeval, 11. märtsil kell 18 kohvikusse Café Shakespeare, kus vestlusringi juhivad dr Christine Hauskeller Inglismaa Exteri Ülikoolist ja Tartu Ülikooli rakubioloogia professor, Euroopa Molekulaarbioloogia Konverentsi asepresident Toivo Maimets.

    Lisateave Ahhaast.

  9. Oot-oot, pea-nd, Martin! Aga kuhu jääb Aivar Haller?! Just eile saime selgeks, et ta ju ka “kohalik rakubioloogia huviline”… ;)

  10. @väike My – See on vist mingi veel ägedam relv. Suisa analoogsihverplaatidega; lisavad selle nostalgiapuudutuse, millest kaasaegsetes meditsiinisaavutustes muidu valus puudus on.

  11. Kae kuripattu. Alles nüüd leidsin sellise eestikeelse lehekülje. Igati kiiduväärt ettevõtmine. Ise sõidan Tartu vahel ringi autoga, millel OutCampaign’i punased A-d külgedel ;)

    See leht võiks ka mingit pudi-padi produtseerida, et saaks igalepoole kleepida-toppida.

    Jaksu.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga