Vuu-duu jalgpallis ja teisi lugusid Eesti ajakirjanduses (aprill)

  • Kas Nõmme Kalju kutsub musta mammi voodoo’d tegema?
    Ott Järvela, Õhtuleht

    Nõmme Kalju vutiklubi peatreener Fredo Getulio Aurelio kaalub meeskonna täiendamist järjekordse brasiillasega. Seekord poleks aga tegemist mängijaga. “Pean vist black mama (ing k must mammi) kohale kutsuma ja paluma tal voodoo’d teha, et mehed terveks saaksid,”…

    …muigab Aurelio.

  • Teadlane peab lastele suunatud mobiilireklaame ebaeetiliseks
    PM Tarbija 24 Vikerraadio saatest Huvitaja (kuula 2. aprilli saadet).

    Mobiiltelefonidega seotud terviseriskid pole selged ja seetõttu on reklaamid, mis kutsuvad lapsi neid üha enam kasutama, ebaeetilised, arvab Tallinna Tehnikaülikooli Tehnomeedikumi biomeditsiinitehnika instituudi juhtivteadur Hiie Hinrikus.

    kogu inimkond on tehtud katsejänesteks mobiiltelefonidega

    Riske pole tõestatud, aga pole ka tõestatud, et riske ei ole, järelikult tuleb mobiilimastid maha võtta, lastelt mobiilid ära võtta, wifi levialad koolides likvideerida jne

    Kuulaja küsimus: Kas Tallinna teletorn kiiritab inimesi?
    Vastus: Kindlasti kiiritab.

    Kuulaja küsib ka Hartmanni võrgustiku kohta, Hiie Hinrikus loobus vastamast.

  • Elektromagnetkiirgusele pühendatud blogi Kaitse oma tervist, mis on Raylights Investments OÜ frontvõte, et oma vahendatavad gauss-meertit müüa.
    Mõlema omanik on Mihkel Oja.
  • Reporter.ee: paastuda tuleb arstliku järelevalve all

    Inimesed, kes paastuvad ilma arstliku järelevalveta, riskivad mitte ainult oma tervise, vaid lausa eluga.

  • Teadusajakiri süüdistab paavsti faktide moonutamises

    Kirikupea lisas, et kaitsevahendite laialdane levik võib olukorda hoopis hullemaks teha. «Kiriku traditsiooniline õpetus on end tõestanud kui ainus kindel meetod HIVi ja Aidsi leviku peatamiseks,» sõnas paavst.

    Teadlaste arvates on selline jutt aga täielik vale, mis võib hävitavaid tagajärgi kaasa tuua. Ajakirja Lancet hinnangul moonutas paavst aidsiteemat kommenteerides ees teaduslikult tõestatud fakte, et katoliku kiriku doktriini levitada.

  • Briti terapeudid püüavad ravida homoseksuaalsust

    «Teame, et pingutused muuta inimese seksuaalset orientatsiooni ei too märkimisväärset tulemust ja võivad tekitada suurt kahju,» sõnas King ja lisas, et selles valguses on ka uuringu tulemused ärevust tekitavad – ikka leidub neid, kes seda fakti ignoreerivad.

    USAs on homoseksuaalsuse ravimise teemal käinud kuum arutelu ja sealsete psühhiaatrite ühendus on kutsunud kõiki eetikat tähtsaks pidavaid terapeute inimese seksuaalse orientatsiooni muutmise katsetustest hoiduma.

  • Kosmosepsühholoog Aigar Säde: “Riikide algidee on pärit tulnukatelt!”

    NaisteMaailma uus kolumnist kosmosepsühholoog Aigar Säde hakkab paotama saladuskatet ühiskondlikelt ja sotsiaalsetelt teemadelt.

    Mang ja Paukson juba lagastavad meediamaastikku oma idiootsustega, no milleks veel üht “spetsialisti” eetrisse lasta. Kosmosepsühholoog? No andke armu…
    Aigar Säde on meilgi siin külas käinud seoses maailma lõpuga aastal 2012.

  • 911 – Iisraeli poolt vastaspoole lipu all korraldatud terrorilavastus?
    Christopher Bollyn, Eesti Ekspress

    Algusest peale olen ma arvestanud võimalusega, et 11. september oli Iisraeli poolt vastaspoole lipu all korraldatud terrorilavastus.

    Et selgitada, kas faktid seda hüpoteesi kinnitavad, uurisin ja töötasin ma läbi hulga materjale. Ma leidsin palju Iisraeli-hüpoteesi toetavaid tõendeid, millega olen nüüdseks töötanud ligi seitse aastat.

    Kõlab meetodina, kus võtame alustuseks omaks mingi huvitava kinnisidee ja siis leiame seda kinnitavad tõendid.

82 Replies to “Vuu-duu jalgpallis ja teisi lugusid Eesti ajakirjanduses (aprill)”

  1. Sellelt Gaussmeetri leheküljelt võib lugeda, et tugevam elektromagnetväli kui 2 mG on tervisele kahjulik. Maa magnetväli on samuti üks elektromagnetväljadest ja selle tugevus on ligikaudu 500mG. Seega on Maa peal äärmiselt ohtlik elada. Kas kolime Marsile?

  2. Endel ütles:

    Sellelt Gaussmeetri leheküljelt võib lugeda, et tugevam elektromagnetväli kui 2 mG on tervisele kahjulik. Maa magnetväli on samuti üks elektromagnetväljadest ja selle tugevus on ligikaudu 500mG. Seega on Maa peal äärmiselt ohtlik elada. Kas kolime Marsile?

    Ja vähe sellest. Arvestades, et ka nähtav valgus kujutab endast elektromagnetlaineid..

  3. Kosmosepsühholoogi artikkel kirjutab:

    Kaubavahetuse tasakaal tähendab seda, et üks väärtust omav asi vahetatakse teise samaväärse asja vastu. Kui tahetakse kasumit saada, siis peab teisele tõestama, et asi on väärtuslikum kui tegelikult.

    Niipalju siis lootusest, et siin kunagi eksikombel kajastatud majandusjama tagasi meid kummitama ei tule.

  4. Pealkirjade ja linkimise korral oleks soovitatav lisada ka veidi teksti. Näiteks tsitaat viidatavast artiklist ja ehk veidi ka omapoolset kommentaari. Vastasel korral käsitleb spämmifilter lihtsalt pealkirja ja linki kui üritust spämmi lisada.

    Siinse lugejana huvitaks mind ka, et enne siit lingile järgi purjetamist saaksin veidi täpsemalt aimu, mis lingi taga peidus võib olla.

  5. Minu meelest on siin küllalt tehniliselt õnnestunud kommentaare, milles on ainult link või äärmisel juhul paar sõna juures.

    Aga kui ei saa, siis ei saa, ma ei viitsi mingi idioodist robotiga maadelda.

  6. Kas Itaalia maavärinaennustajat maksab võtta tõsiselt?
    Siim Sepp, Novaator, Reutersi abil

    Itaalia teadlane Gioacchino Giuliani on saanud kiirelt kuulsaks, sest suutis ette ennustada hiljuti Itaalia keskosa tabanud maavärina.

    Giuliani ennustus põhines radooni maakoorest eraldumise andmetel.

    „Kindlat seost radooni ja maavärinate vahel ei ole. Varemgi on mõõdetud radooni eraldumise kiiruse tõusu, millele on järgnenud maavärin. Aga samuti on küllalt näiteid, kus mingit maavärinat pole tulnud. Paljudele suurtele maavärinatele pole eelnenud mingeid muutusi radooni kontsentratsioonis,“ ütles Brian Baptie Briti geoloogiateenistusest.

    Giuliani ennustus oli kaugel täiuslikkusest. Ta ennustas maavärina tekkekoha tegelikult üsna mööda. L’Aquila linna asemel pakkus ta maavärinat hoopis Sulmona linna lähedale, mis asub maavärina tegelikust tekkekohast 50 kilomeetri kaugusel lõuna suunas. Ka maavärina toimumisajaks nimetas ta tegelikust varasema kuupäeva.

    Itaalia tsiviilkaitseagentuuri juht Guido Bertolasi ütles, et kui nad oleksid Giulianit kuulda võtnud, siis oleks Sulmona elanikkond evakueeritud peamiselt L’Aquilasse ning surnute arv oleks võinud olla veel suurem.

    Kui Giuliani tahab, et ka teadlased teda tõsiselt võtma hakkaksid, siis meediale antud intervjuud teda ei aita. Selleks tuleb kirjutada artikkel rahvusvahelise levikuga eelretsenseeritavasse teadusajakirja ning seal oma meetodit põhjalikult tutvustada.

  7. Tuleviku ennustamine on omamoodi nõustamine
    Raivo Raigna, Virumaa Teataja

    Postimees.ee on arvanud, et selline asi kõlbab ka nende esilehele panna.

    Kuidas sai teist ennustaja?

    Minul oli väga suur huvi parapsühholoogia vastu. Ükskord kuulsin tuttavalt, et ta käinud ennustaja juures ning see pannud päris täppi.

    Otsustasin uurida, kas süsteem tõesti toimib, ja läksin kohale. Puht huvist.

    See, mis mind antud hetkel huvitas, öeldi mulle täpselt ära.

    Ütleja oli Virumaa kuulsaim kaardipanija Anette Leet. Ka ütles Anette, et hakkad minu juures õppima ja jätkad sama asja. Nii on täpselt läinudki. Kallis õpetaja on tänaseks meie hulgast lahkunud, aga õpilased on jäänud.

    Küsimused nagu põhikooli ajalehe veergudelt…

  8. Ära ole loll, tunne petuskeem ära
    Finantsinspektsioon koostöös sotsiaalministeeriumi, Eesti Juristide Liidu ja Tallinna võlanõustajatega, PM Tarbija24

    SMS-laenu pettused:
    * Palutakse luba isikliku arvelduskonto kasutamiseks.
    Petturid sobitavad tutvust või isegi sõprust võõraste inimestega,
    […]
    Nii saab pettuse kavandanud isik raha, kuid laenu tagasimaksmise kohustus jääb konto omaniku kanda.

    * Palutakse abi, kuna väidetavalt on kaotatud dokumendid ja rahakott.
    […]
    Selle skeemi puhul on tegemist pealtnäha teise inimese abistamisega ning sularahaautomaadist ei ole näha, kellelt laekunud raha pärineb. Alles hiljem saabub abi pakkunud inimesele kiri võlanõudega, milles palutakse ära maksta võetud SMS-laen.

    Loteriiskeem:
    Inimesele tuleb mõne sidevahendi, näiteks e-kirja teel teade, kus antakse teada raha või mõne muu eseme võitmisest.

    Võidu kättesaamiseks tuleb aga eelnevalt maksta teenustasu. Makstud raha ei näe ohver ilmselt enam kunagi. Nagu tegelikult ei ole ta ka võitnud loteriil.

    Võib juhtuda, et saadetud kirjas räägitakse võimalusest võita suur summa raha või loteriivõidust. Kirjas palutakse helistada lisatud telefoninumbrile. Hiljem selgub aga, et mingit loteriid pole olemas. Telefoniarvest selgub aga, et telefonikõne on olnud äärmiselt kallis.

    Püramiidiskeem:
    Tegemist on nn «raha tegemise klubiga». Klubiga ühinemisel lubatakse inimesele suurt tulu, kuid seda alles peale ühinemistasu maksmist ning uute liikmete värbamist. Püramiidskeemiga liitudes ei teeni inimene aga investeeritud summade pealt mingisugust lisatulu, lisaks kaotab ta ka oma sissemakse! Uute liikmete sissemaksud lähevad pettuseskeemi väljamõtlejatele.

  9. Jaan Lahe: kas Kristus tõusis üles?
    Jaan Lahe, EELK Tallinna praostkonna vikaarõpetaja, Postimees

    Ja ometi usuvad Jeesuse ülestõusmist miljonid inimesed. On nad naiivsed ja lihtsameelsed?

    Nii on arvanud paljud ristiusu kriitikud läbi aegade. Kindlasti on olemas väga naiivset kristlust, nagu seda on näiteks mitmesugused Ameerikast siiagi jõudnud fundamentalistlikud ristiusutõlgendused. Kui ülestõusmisusk tähendaks vaid veendumust, et Jeesuse surnukeha taaselustus, siis võiks seda õigusega naiivseks pidada.

    Ometi ei kuuluta evangeelium ülestõusmisest kõneledes ühe surnukeha taaselustumist, vaid seda, et Jeesusega toimus midagi erakordset, mille kirjeldamiseks meil puuduvad isegi sõnad. Seepärast kuulutabki kristlik kirik, et Jeesuses toimis Jumal, kes on ühtaegu nii kõiki olendeid armastav Isa kui ka kogu olemise sügavaim põhi, kes on ühtaegu väljaspool aega ja ruumi ja ometi ajas ja ruumis tegev.

  10. Sul võib kodus kasvada kristallilaps!
    Aive Herja, Keskkonnaportaal Bioneer, Delfi vahendusel

    Iga lause on muidugi jama, aga murelikuks teeb see, et keskkonna- ja ökoteemaline portaal Bioneer laseb end solkida sellisest vuu-duust. Keskkond on selleks liiga tõsine asi, et igat masti auranägijad selle varal endale legitiimsust peaksid tekitama.

    Varsti on tõesti sedasi, et kuuled sõna “öko” ja suu kisub muigele, et mis umbluud nüüd jälle tulema hakkab…

  11. Mingi jama on lahti.

    Inno ja Irja blogi pandi blogspotis kinni. Nende tegemised on nüüd lugeda http://www.minueesti.com küljel.

    Postimehes oli mõnda aega sellesisuline teade üleval, aga see koristati kiirelt ära.

    Eesti Päevalehes on jutt siiski olemas:
    Inno ja Irja blogi võeti maha

    Harju maakohtu pressinõunik Kristiina Ots kinnitas, et kohtu otsusega seda tehtud ei ole.

    Ja spekuleeritakse võimalike põhjuste üle:

    Võimalik, et Google kustutas blogi www .blogger. com keskkonna reeglite vastu eksimise tõttu. Keskkonna reeglites on kirjas, et kuigi blogide sisu ei tsenseerita, siis pole lubatud lehele lisada pornograafilisi ja siivutuid pilte.

    Lisaks on keelatud avaldada materjale, mis on viha õhutava sisuga. Avaldada ei ole lubatud isiklikke andmeid ning piltide ja tekstide avaldamiseks peab olema nende autoriõigus.

  12. Ekspressist leiab täpsustusi:
    Kas Tähismaad võtsid ise oma blogi maha?

    Neeme andmeil on AKI-isse pöördunud mitu inimest, kes soovivad, et nende nimede, piltide ja muude isikuandmete avaldamine Inno ja Irja Tähismaa peetavas ajaveebis lõpetataks.

    „Arvestades rikkumiste arvu, ulatust ja seda, et inspektsiooni hoiatustele ei ole reageeritud, alustati Inno Tähismaa suhtes väärteomenetlust,” ütles Neeme.

  13. Seaduselünk keelab lastele hapnikukokteili

    Kuigi hapnikukokteilid on võrdlemisi ammu tuntud kui hingamisteede vaevuste korral kasutatav abivahend, pole tema positiivset efekti piisavalt dokumenteeritud. Samuti puuduvad andmed negatiivsete toimete kohta.

    Näib, et ettevõte on asunud lasteaedadele pakkuma süütut mahlajooki ja pole rahul seadustega, mis keelavad sellele turunduse huvides külajuttudest kuuldud ravitoimeid juurde luuletada.

  14. Lihavõtete aeg käes, järelikult tuleb kõvasti pada ajada:
    Torino surilina – kas ristil surnud Kristuse portree?
    Jaan Martinson, Õhtuleht

    Pildi joonistas surilinale energia?
    Mitu uurijat arvab, et Torino surilinal lebanud keha pidi levitama paari sekundi jooksul ülitugevat kiirgust. Keemiaprofessor Alan D. Adler on kindel, et kujutis sai surilinale tekkida üksnes mingi tugeva energia kaasabil. Kuid ta ei oska sellele nime anda.

    Füüsikalise keemia spetsialist Ray Rogers märkis: “Kujutise tekitas kiirgusenergiapurse – tõenäoliselt valgus.”

    Ühe teadushüpoteesi kohaselt võib täheldada surilina mõistatusliku kujutise ja fakti vahel sarnasust: Hiroshimale heidetud aatomipommi valguskiirgus tekitas kividele inimkujutisi. Nii on toodud näiteks ühele püsti jäänud hooneseinale tekkinud pintsli ja värvipotiga maalri kujutist.

  15. @Martin Vällik

    Siiani olen pidanud Bioneeri ikka tõsiseltvõetavaks portaaliks aga sellise jama avaldamise tõttu kahjuks vist peab oma arvamust korrigeerima. Täitsa uskumatu – või selgeltnägijad räägivad meile, kuidas asjad käivad.

  16. Suur nõid kukutas külanõia jalalt

    Pärnumaa N vallas on külanõid grupi inimesi nii pöördesse ajanud, et need pöördusid oma meelerahuks kogu Eestis tuntud selgeltnägija poole, kes nüüdseks olevat seda biovampiiri pahategude eest karistanud.

    Üle 60 aasta vana ja veidra käitumisega Anna (nimi muudetud) on paljudele silma hakanud. Kuid need, kes temaga lähemalt kokku puutunud, ahmivad õhku nii ehmatusest kui füüsiliselt halvast olekust.

    Nüüd juhtuvad külas imelikud asjad teistegagi, mitte üksi nõiajahigrupi liikmetega. Keegi olla Annale silma vaadanud ja hiljem oksendanud, keegi lasknud oma varbaküüsi lõigata ja karanud öösel üles, hirmuhigi otsa ees.
    Jne jne.

    Holy medieval ages, Batman! Või siis püha lollus…

  17. Postimees: “Meilile lisatud sõnum võib päästa inimelu”

    http://www.tartupostimees.ee/?id=106429

    Hiljuti viis elu mindki kaudseid teid pidi kokku selle meiliga. Asi tundus kahtlane juba ainuüksi selletõttu, et üldjuhul ei levi sedasorti relevantne teave kettkirjadega. Asja uurimiseks läks vaid paar minutit guugeldamist. Hästi hää näide, kuidas ajakirjanik oleks sama ette võinud võtta ja jõudnud kiiresti äratundmisrõõmule, et igasugust solki pole leheveergudel mõtet paljundada. kirjtasin Postimehes ka alljärgneva kommentaari:

    oi-oi-jah
    14.04.2009 10:39

    Kulla inimesed (eriti selle loo kirjutanud ajakirjanik!). Tänapäeval piisab asjade olemuse tuvastamiseks tihtipeale lihtlabasest googeldamisest. Need kirjad on juba ammuilma (vähemalt aastast 1999) levitatud hoax ehk siis petumeilid. Ja neil ei ole muidugi ka midagi pistmist ameerika näitlejanna surmaga. Esimene neist – infarkti puhul pakutav nö. köhateraapia – on lihtsalt pettus, mis põhineb ühel kunagisel oletusel, millel aga uuringutel mitte mingisugust põhja leitud ei ole. Tegelikult aitab siiski kohene abinumbrile helistamine.

    Teise puhul (insuldi sümptomid) on aga peamiseks probleemiks, et, jah, nende sümptomite esinemise puhul on suure tõenäosusega tegemist insuldiga, AGA – nende sümptomite mitteesinemisel ei saa öelda, et insulti ei ole. Nii et tegelikult abi vähe, võimalik aga “isediagnoosimisel” abi otsimisega viivitamisest tekkiv kahju.

    Vaadake näiteks siia:

    http://www.hoax-slayer.com/identify-stroke.html

    ja siia:

    http://www.hoax-slayer.com/sur.....ttack.html

  18. Tänavune kuum uurimisteema – kosmiline inflatsioon
    Alo Lõhmus, Postimees

    Mis või kes kujundas universumi just selliseks, nagu me seda praegu tunneme? Vastust sellele küsimusele tuleb otsida taevast.

    Universum sai alguse Suurest Paugust. Kuid millest sai alguse Suur Pauk? Selgub, et ilma teatavat sorti võimenduseta oleks Suur Pauk jäänud õigupoolest üsna pisikeseks. Füüsikud, kes proovivad kokku sobitada kvantteooriat ja kosmoloogiat, peavad vajalikuks uskuda, et varajane universum oli läbimõõduga 10 astmes miinus 35 meetrit.

    Sellel usul on aga omad nõrgad kohad.

  19. Huvitav, et füüsikute nägemus ei erine suurt sellest, mis niigi teada. Probleem vaid äratundmises. Rööpad peavadki olema enne rongi. Ja miski oli olemas ka enne nn. Suurt Pauku. Kas või ainult tellimus.

  20. Kas astroloogide ja numeroloogide ennustused oleksid samad, kui meil kehtiks näiteks kaheteistkümnendsüsteem? Või kahendsüsteem? Üks kolmikute ema ütles, et astroloogid käigu kuupeale, sest tema lapsed, kelle sünniajad erinevad vaid sekundite võrra, on iseloomult täiesti erinevad.

  21. Maalehest võib ikka ka “tarkusi” leida:

    Kuu muudab iga 2,5 päeva tagant naise meeleolu

    Jooga filosoofia järgi on naistel 11 kuukeskust, mis kordamööda domineerivad 2,5 päeva tagant. See tähendab, et kui mingi konkreetne kuukeskus on aktiivne, on ka naise meeleolu ja käitumine vastav.

    Muidugi tekib lõpuks küsimus, kas meeste kehas kuu ei liigu? Selgub, et mehel on vaid üks kuukeskus – lõua otsas. “See on nagu värav mehe sise- ja välismaailma vahel,” selgitab Mai-Liis Toivar. “Sellepärast kannavadki joogid kikkhabet – nad kaitsevad sellega oma sisemust. Habe filtreerib nende arvates vajaliku ja mittevajaliku.”

    Igatahes on joogid veenvalt tõestanud, et naine pole tõesti loodud nagu mees. Seega on naisel täielik õigus aeg-ajalt olla tujukas, unistada ja … poodelda ennastunustavalt.

    Einoh, tõepoolest on taaskord veenvalt tõestatud, et lolluse mitmekesisus on piiritu.

  22. Transtsendentne arv on selline reaalarv, mis ei ole mitte ühegi täisarvuliste kordajatega algebralise võrrandi lahendiks.

    Pii on transtsendentsetest arvudest ilmselt kõige tuntum.

  23. Piid on hõlbus viljaringi sisse kodeerida. Tõmbame viljaringi, siis avastame, et selle pikkuse ja diameetri suhe ongi pii.

  24. tq ütles:

    See “kodeeritud pii” on siin:
    http://www.dailymail.co.uk/new.....ircle.html

    Üsna vahva asi iseneesest. Üleloomulikku on seal sama palju, kui maja seintele ilmuvas graffitis. Vilja sees trampimine on muidugi kaelakohut väärt temp.

    See on tõesti vahva. Ma pole kaelakohtu osas nõus, sellist iluasjakest salliks oma põllu peal küll, kui neid sinna just tervet pinu sisse ei trambita.

  25. Tarvo, ma ei saa aru, miks printsess ei võiks ulmekirjandust viljeleda. Kui ta väitma hakkaks, et kõik see on sulatõsi, siis iseasi, aga nii palju kui mina aru saan, ta seda ei tee. Ega ta seda ka vahest ei ütle, et see on ulme, aga selle äramärkimine pole ulmes sugugi kohustuslik.

    Kas järgmisena jääb ette Madonna, kes ka mõne lasteraamatuga maha on saanud?

  26. Kui ta väitma hakkaks, et kõik see on sulatõsi, siis iseasi, aga nii palju kui mina aru saan, ta seda ei tee

    Aga vata, Taivo, justnimelt seda ta teeb. Tema raamatud (nagu ka tema inglikool) pole teps mitte ulmekirjanduse nurkadesse mõeldud, vaid ikka esoteerika ja eneseabi riiulitele. Võiksid nii printsessi ennast kui ka ingliteraapiat googeldada. Üks selle “põneva” ala viljeleja oli ka “üliodavaid” auratransformatsioone pakkuv Kätlin Mistaniminüüdoligi, uue nimega Chrystal Ra.

  27. Pendliloeng avardab maailma

    Mis on pendel ja kuidas see toimib? Millist igapäevast kasu võib pendlist olla tavainimesele? Neile küsimustele otsib täna õhtul vastuseid geobioloog Kalju Paldis, kes peab loengu pendlist kui abivahendist infoväljade uurimisel.

    On täheldatud, et ligi 90 protsenti eestlastest on võimelised edukalt kasutama pendlit. Milles aga seisneb edukas pendlitöö? Nutika inimese käes võib see olla nii tööriist kui ammendamatu infoallikas – abivahend omastamaks infot universumi avarustest, vahendab Tartu kultuuriakna teade.

    Korraldajate teatel leitakse kell 18.30 Küütri 14 seminariruumis algaval loengul vastuseid paljudele küsimustele ning lükatakse ümber levinumad väärarvamused.

    Samas on tulemas ka kahepäevased pendlikursused, mis leiavad aset 25.-26. aprillil.

  28. Mina seda pendlit ei usu, nõiavits on ikka palju kindlam! :-)
    Aga kust Sa, Kriku, selle Paldise tänase loengu leidsid? Tartu Kultuuriaknas on küll need pendlikursused ja siis veel üks homne (23.04.09) loeng (“Algelement VESI oma neljas tsüklis“), aga tänast ei näinud. Kultuuriaken, muideks, rubritseerib neid üritusi kui “harivaid ja kasulikke”.
    PS.: Martin, kardan, läheks pankrotti, kui me tema kulul kõiki neid “harivaid ja kasulikke” üritusi külastama hakkaksime! (Ja tänasele, kui toimubki, ma kindlasti ei lähe, isegi kui saaksin ja isegi Martini kulul mitte).

  29. Nupuke oli “Tartu Postimehes” ja nupukese juures on 21.04.2009. Postitamise ajal, tunnistan, kuupäeva ei vaadanud ja arvasin, et loen tänast uudist. Nii et võimalus on vist juba käest lastud :s

  30. Seekordsete pendelajate pesa näib olevat siin:

    http://www.energo.ee


    Missioon

    Energo on pühendunud tervist väärtustava inimese elu- ja töökeskkonna kaitsmisele maakiirguste eest. Harmoniseerime inimese elu- ja töökoha läbi efektiivsete ja ainulaadsete geobioloogia lahenduste. Aitame seeläbi meie klientidel end tunda ning tegutseda parimal võimalikul viisil.

    Tegevusalad

    Energo tuumiktegevuseks on geobioloogiline diagnostika ehk maakiirguste määramine. Ettevõtte sooviks on tuua inimesteni selle uue teadusharu rakenduslik pool. Alates ettevõtte asutamisest 2004. aastal, on meie spetsialistid saavutanud klientide seas tunnustuse töö eest, mille sooritusnäitajateks on usaldusväärsus, kvaliteet ja kliendisuhete väärtustamine.

    2005. aastal töötas Energo välja džuudikiu baasil mitmekihilise džuudivaiba, mida saab efektiivselt kasutada mitmete maakiirguste kahjuliku mõju neutraliseerimiseks.

    Rahvusvaheline koostöö

    Energo lööb kaasa uurimistöös, eesmärgiga põhjalikult välja selgitada maakiirguste olemust ning seeläbi töötada välja efektiivseid meetmeid ning materjale kaitseks nende kahjulike kiirguste eest. Koostööd tehakse teadlastega nii Eestis kui välismaal.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga