Juurika auratransformatsioon, kohalikud vaktsiinivastased ja muid lugusid Eesti ajakirjandusest (mai)

Aura enne ja pärast

  • Totaalne auratransformatsioon
    Anne Memedova, Postimees

    «Sa ei kujuta ette, kui vabastavalt see mõjub!» pajatas õhetav Evelin, demonstreerides fotosid oma vanast ja uuest aurast. «Juur- ja päikesepõimiku omadused koondusid hara tšakrasse, kõritšakra koondus südametšakrasse ning kroon tšakra kolmanda silma tšakrasse. Tasakaalukeha ühendab nüüd kõrgema vaimse keha otse füüsilise kehaga! Mistõttu energiakehad, astraalkeha ning eeterkeha kaovad sootuks, ainuüksi tänu sellele kaotasin kaalus üle 20 kilogrammi!»

  • Ürgemade võitlus tavameditsiini reeglite vastu
    Stina Eilsen, Postimees Tarbija24

    Uriiniteraapia ja vaktsineerimisvastasus, aga mind isiklikult hämmastas kõige enam õppinud arsti jutt:

    Eesti waldorfkoolide arst ja antroposoofilise meditsiini spetsialist Anne Silbaum valib vaktsineerimisest kõneldes ettevaatlikult sõnu. Ta annab vihjamisi mõista, et arstiharidusega inimesena ei saa ta ajakirjaniku küsimustele avameelselt vastata. «Maailm ei ole mustvalge. Ühest vastust ei ole olemas… kas vaktsineerida või mitte, jääb lapsevanema otsustada,» mainib Silbaum ja soovitab lugeda raamatut nimega «Laps».

  • Kaika Laine paneb südamele: usk peab olema!
    Priit Pullerits, Postimees

    Miks tavameditsiin ei suuda aidata, aga teie suudate? Milles on trikk?
    Trikk on selles, et arstid on sündinud siia ilma, otsa ees karikas ja uss. Neil puudub rist. Nemad ei saa roosihaigeid üldse ravida, neid ravisin kõiki mina. Roos on ravitav ainult jumalasõnaga, mitte meditsiiniga.

    Päris hea lugu sellest, kuidas kujuneb ja kulgeb üks inimelu.

  • Narva kiriku halastamatu äri surnutega
    Kadri Jakobson, Äripäev; sama asi Delfis

    Kiriku hinnakiri näeb ette, et kes koguduse liige pole, peab hauaplatsi eest maksma 5000 krooni. Vähe sellest. Kõikidel, kelle lähedased on kalmistule maetud alates 1945. aastast, tuleb kirikule tasuda 1500kroonine haua vormistamise tasu. Vastasel juhul maetakse peale.

    “Kes pole luteri- ega õigeusku, on kommunistid! Ja nemad vaadaku, kuidas ise saavad,” ütleb Jürjo kõva häälega. “Vald ei saa inimesi lahterdada, kuid kirik saab! See kalmistu on mõeldud ristiinimestele!”

    Ilmekas lugu sellest, kuidas kirik häda, muret ja vaenu külvab ning inimesi nende usutunnistuse kohaselt diskrimineerib.

  • Milles peitub libaravimite menu saladus?
    Delfi Forte

    Raisakotka söömine ei ravi kedagi terveks rängast süüfilisest, nagu ei aita mädandatud madudest pruulitud rüübe ka leepra vastu. Kuid need ja muud võlts-teraapiad levivad just seetõttu, et need ei tööta. Sellise tulemuse andis libameditsiini matemaatiline mudel.

    Ebatõhusad ravimeetodid ei ravi haigust, mistõttu kannatajad demonstreerivad neid suuremale hulgale inimestele kui need, kes päris ravimeid manustades kiiresti tervenevad, vahendab New Scientist.

  • Ufoloogid: Marsi pinnal lebab tulnuka pealuu
    Delfi Forte

    Üks ufoloog arutleb, et pealuu on 15 cm lai ja selle väike ja kitsas suu andvat tunnistust sellest, et tegemist on ilmselt lihasööjaga. Teine foorumis osaleja murrab pead, kas pea on kehast eemaldatud või on tulnukas hoopis pinnasesse kaevatud.

    Mina arvan, et see on hoopis ufonaudi poolt Marsile viidud Jeesuse pealuu.

  • Ilmamärul kinolinal – Hollywood müüb, klimatoloog naerab
    Ain Kallis, Maaleht

    Jack teeb kliimamudelitega arvutusi, mis osutuvadki täpseks – loodust reostavate suurlinnade elanikke tabab ilmataadi kohutav kättemaks: Tokyo omi tapavad tohutud raheterad, Los Angelest lammutavad hiigeltornaadod.

    See pole veel midagi: põhjapoolkera kohale tekivad kolm “supertsüklonit”, mis kukuvad maad külmutama! Ja teevad seda põhjalikult – õhutemperatuur langeb järsult -102 kraadini (vana ilmarekord oli -89,2 °C).

  • Millega pesta välismaiseid puuvilju?
    Kirsi Lattu, Maaleht

    Tervisekaitseinspektsiooni keskkonnatervise ekspertiisiosakonna peaspetsialist Natali Promet ütles, et analoogne puhastusefekt ei ole välistatud ka õuna hoolikal pesemisel kraaniveega. “Pealegi esineb pesuvahendi koostises aine d-limoneen, mis on allergeen. Selle aine suhtes ülitundlikel inimestel tuleb vältida nimetatud pesuvahendi kasutamist ja kasutada puu- ja köögiviljade pesemiseks kraanivett,” lisas Promet.

  • Reformierakond kasutab kaardimoori Europarlamendi valimistel. Tõmmis Postimehe kodulehelt:

    Reformierakonna Euro-ennustaja

106 Replies to “Juurika auratransformatsioon, kohalikud vaktsiinivastased ja muid lugusid Eesti ajakirjandusest (mai)”

  1. ei tea, kuidas lood martiniga, aga mind see maatüki kuuluvus ja rahapärimine ei morjendagi (sinu öeldud põhjustel). küll aga morjendavad mind austatud jeebuseesindaja muud väljaütlemised. eriti luterluse ja kommunismi teemal. tegelt oleks ka martin võinud ennekõike sellele tähelepanu juhtida sest see, mismoodi, kellele ja mis hinna eest keegi oma maad jagab, on tõesti tema enese asi (iseasi muidug, kust ja kuidas ta selle ma ülepeakaela üldse sai…)

  2. Täitsa nõus, kiriku maatükk on nende oma ja kas nad matavad sinna luterlasi, linnugripis flamingosid või rikkiläinud peete, on nende asi. Mulle meeldis hoopis see, kuidas Jürjo kühveldab ühte hunnikusse kokku kommunistid, katoliiklased, mormoonid, nelipühilased ja mis-kõik-veel – tore sõbralik seltskond saab :)

  3. @Martin Vällik – Sellesisulised uudised on alati mind kurvalt muigama pannud – lapsi nagu oskavad teha aga samas kasutavad selliseid idiootseid meetodeid.

    Siinkohal mainiks ära ka selle, et enamus elu24 kommenteerijaid tunduvad sama ideoloogiat jagavat.

  4. Lihtsalt märkusena, et seda auratransformatsiooni lugu edastas täiesti kriitikavabalt ka lugupeetud “Pealtnägija” nii umbes mõned nädalad tagasi. Ei mingit kontrollkatset suvalise tüübiga, kes kah endast aurofoto teeb, kuid auratransformatsioonis ei käi. Ei mingit seletust, mida nn “aurofoto” endast kujutab jne.

    Ning sellele lõigule sattusin kah telekat vaadates peale, kus uudistes (võimalik isegi, et AK-s) näidati Kaika Laine riiklikul tasemel tunnustamist – kultuuriminister Laine Jänes ise käis tublil hambassepuhujal kätt surumas. Ja arvake ära, mida Laine Lainele kinkis? Kaks pudelit “Võluvett”! Promo missugune!

  5. Lea Liitmaa: Läksin pendlimehe juurde, sest hing oli nii katki
    Nataly Koppel, Õhtuleht
    Algtekst Linda Raska, TervisPluss

    “Arstid ei osanud enam mitte midagi teha, sest analüüside järgi olin ma täiesti terve inimene. Lihtsalt väikese palavikuga,” meenutab Lea.

    “Veeliks oli ainuke, kes mind aidata oskas ja terveks ravis. Seega võin teda oma elupäästjaks pidada, mistõttu usaldan teda jäägitult,” kiidab Lea pendlimeest.

    TervisPlussist loen juurde:

    Tiibeti kella näiteks saab kasutada nii tšakrate tasakaalustamiseks kui ka energiate puhastamiseks.

  6. Siit äriidee: müüa puhast energiat. Energia kapseldame spetsiaalsetesse containment device‘idesse, mis on saadaval AA- ja AAA-mõõdus.

    Paraku on energia kinnihoidmine parajalt raske tegevus ning nood säilituskarbid tuleb looduse puhtuse säilitamiseks prügikasti viskamise asemel ohtlike jäätmete kogumise punktidesse viia. Tänapäeval on sellised olemas suuremates toidupoodides.

  7. Juhin tähelepanu, et kui Digi puhta energia kapsleid lisada autokütusele, väheneb detonatsioon, kasvavad võimsus ja pikeneb mootori eluiga.

  8. Kriku, kysimus ei ole kiriku ja haudade puhul eraomandis, vaid selles, et armu- ja halastusprintsiibiga ei làhe seesugune kàitumine sugugi kokku. Kiriku tavaline silmakirjalikkus lihtsalt :)

  9. Lass24.ee: Kui su jutt on nii segane, et isegi “Nelli Teataja” seda ei avalda!

    Hannes Vanaküla: “Millest toituvad parteid?”

    Laulva revolutsiooni ajal oli Eesti rahvusegregor väga tugev. Avastasin, et selles olen süüdi mina ise. Omal ajal, kui uurisin üht vaimset maailma, ei teadnud ma, et see on rahvusegregor. Mul oli abiliseks üks lilla mulliga naine. Ma koolitasin ta välja, et teha seal muudatusi. Kui ta oli aga piisavalt arenenud, lõid vabamüürlased ta minult üle. Nad ostsid ta hüvedega ära. Selle naise abiga programmeerisid rahvusegregori ümber.

    Hannes Vanaküla: “Miks meid kummitab gripp?”

    Kuna on tekkinud uus gripivorm, mida nimetatakse tinglikult seagripiks, tekib küsimus, millist hingeosa tuleb endas arendama hakata? Kasutan vastamiseks šamanistlikku maailmanägemust. Metssiga tähistab oskust leida mudast söödav juurikas. Tavakeeles tähendab see oskust leida olulisi asju ebameeldivatest kohtadest ja olukordadest.

    See on nii kenijaalne…. aga vähemalt väga kõrge meelelahutusliku väärtusega :D

  10. Kriku, kysimus ei ole kiriku ja haudade puhul eraomandis, vaid selles, et armu- ja halastusprintsiibiga ei làhe seesugune kàitumine sugugi kokku. Kiriku tavaline silmakirjalikkus lihtsal

    Siiski on pseudoteadusliku jura dekonstrueerimise kõrval mingi üldise antiklerikaalse agenda omamine nagu raudhammas suus.

    Kui korraliku “skeptiku” vaimuarsenali kuulub ka üldise võitleva ateismi raames ka usku(sid) halvustavate märkuste tegemine ning puhtalt materialistliku ning saientistliku elukorralduse propageerimine, nagu tihti käesolevas portaalis võib näha, on kahju.

    Faktuaalselt kriitikalt, mida suudetakse nende “faktidega” toetada, ronitakse otseselt ideoloogilistesse ja maailmavaatelistesse vaidlustesse, milles kompetentsi väga ei ole ega tule.

  11. Kriku, kysimus ei ole kiriku ja haudade puhul eraomandis, vaid selles, et armu- ja halastusprintsiibiga ei làhe seesugune kàitumine sugugi kokku.

    See, et kiriku osadus laieneb kiriku liikmetele, läheb kõigi kiriku printsiipidega väga ja väga hästi kokku.

  12. mina ütles:

    Siiski on pseudoteadusliku jura dekonstrueerimise kõrval mingi üldise antiklerikaalse agenda omamine nagu raudhammas suus.

    Kui korraliku “skeptiku” vaimuarsenali kuulub ka üldise võitleva ateismi raames ka usku(sid) halvustavate märkuste tegemine

    Uues testamendis on lahe kild kividega loopimise teemal, aga paraku hetkel ei tule meelde, kus see tähendamissõna täpselt oli…

    Faktuaalselt kriitikalt, mida suudetakse nende “faktidega” toetada, ronitakse otseselt ideoloogilistesse ja maailmavaatelistesse vaidlustesse, milles kompetentsi väga ei ole ega tule.

    Mulle meeldiks väga, kui sellises arutelus osalejad valdaksid loogika baaskursust, analüütilist metafüüsikat, eetikat, poliitikafilosoofiat, jne. Aga paraku ei paista sedalaadi teadmust usuhullude ja kristlaste (auratransformeerijatest rääkimata) laagris tekkivat. Nii et suures osas läheb selline … maailmavaateline arutelu … selgelt tühja.

  13. Kae veidrikku:
    Teadlane üritab jumalat tõestada kvantfüüsika abil

    Jutt pole mitte niisama külaullikesest, vaid Francis Collinsist:

    Kuhu jääb siis jumalik sekkumine ning kuidas saab palvetest kasu olla, kui jumal ei sekku? Selle dihhotoomia lahendamiseks sukeldub Collins raskestimõistetavasse kvantmehaanilisse füüsikasse, püüdes tõestada, et jumal siiski sekkub, aga sellisel moel, mida teadlastel pole võimalik märgata – võib-olla looduslikke konstruktsioone kaduvväiksel, praktiliselt hoomamatul moel müksides.

    Collinsit toetab Templeton Foundation, millest pajatab kriitilisel moel PZ Myers:

    Pharyngula: The Templeton conundrum

    They have an agenda, and it is one of the most corrupting and untrustworthy causes of all, religion. They already know the answer, and they only want to pay for results that can be interpreted to bolster their unsupportable claims.

  14. @Martin Vällik – Seesama Templeton Foundation annab igal aastal välja suht kaalukat ja suuresummalist auhinda. Tänavu pälvis selle Prantsuse kvantfüüsik Bernard d’Espagnat, kelle loengul (korraldatud, muide, ülikooli kaplaniteenistuse poolt) oli mul võimalus lõppeval nädalal käia.
    Tema peamine argument oli, et suur osa teadusest klammerdub nn ontoloogilise realismi külge, uskudes, et teadus (ja inimmõistus laiemalt) suudab leida vahendid reaalsuse kirjeldamiseks. Kvantmehaanika mitteintuitiivseid ja matemaatikast tulenevaid järeldusi on tihti püütud ontoloogilise realismi piiresse suruda, ent d’Espagnat’ sõnul ainult alati mõnd muud teaduslikku kontseptsiooni ohverdades. Seega väidab ta, et kvantmehaanika on vaid “nõrgalt objektiivne”, mitte kirjeldades, mis on reaalsus, vaid, mida me reaalsusena näeme. Temalt pärineb termin “looritatud reaalsus” (veiled reality). See arusaam on teoreetilise füüsikaga tegelejate seas olnud küllaltki mõjukas, kindlasti mitte marginaalne ega pseudoteaduslik.
    See, mille eest ta preemia sai, on aga ilmselt järgmine samm, et kvantmaailm annab meile aimu, et on olemas mingi kõrgem reaalsus, mida pole võimalik inimmõistusega kontseptualiseerida. Tunnistamine, et on olemas midagi suuremat, kui me seda kujutleda oskame, ongi see tasand, kus teadus ja religioon kenasti ühilduvad. J-sõna ta aga vältis.
    Nagu loengu sisse juhatanud teoreetilise füüsika professor tõdes, siis tänapäeval tegelevadki metafüüsiliste küsimustega, mis sajandeid oli filosoofide pärusmaa, hoopis füüsikud. Aga eks siit ole ka näha, miks see valdkond nii kerge pseudoteaduslikule kuritarvitusele alluma on.

  15. Arko Olesk ütles:

    Seesama Templeton Foundation annab igal aastal välja suht kaalukat ja suuresummalist auhinda.

    Selle auhinna summa on täpselt ja kaalutletult suurem kui Nobeli preemia summa. Jumala otsimine on paremini tasustatud kui tõe väljaselgitamine.

  16. Ma nüüd löön küll lehma labidaga, aga… kvantfüüsika puhul on ilmselt nii erutav ja ligitõmbav see, et ega ilma väga põhjalike alusteadmisteta matemaatikas ja füüsikas sellest aru ei saa. Mina näiteks ei saa, aga see ei sunni mind ka religioonist või parateaduslikest lobatekstidest abi otsima – ma otsin välja tunnustatud füüsikute raamatud, võtan vajadusel ette oma ülikooliaegsed õpikud, otsin artikleid internetist. Ja kujundan endale arusaamise.

    Nö inimesele tänavalt on keerukus jällegi üks jumalikkuse väljendus – pidavat ju Jumala teed olema imelikud ja neist ei peagi aru saama, pole mõtet üritadagi. Seda on üks üpris väike osa inimkonnast endale korrutanud ja lasknud korrutada juba päris mitu tuhat aastat, unustades, et selle tema püha ja puutumatu jumaliku saladuse puhul on tegemist vaid ühe püha raamatuga paljude hulgas ja ühe maailmaloomise või -tekke ja maailmapildiga paljude hulgas. Parateaduse-usku inimene haarab aga kriitikavabalt igasuguseid atraktiivsena ja “teaduslikuna” tunduvaid tekste, ilma hetkekski mõtlemata, kas see jutt ka tõele võiks vastata. Sest võtta kätte koolifüüsika käsiraamat – see tundub alandav ega ülenda hinge kriipsu võrragi. Pigem ikka hüpata kohe kvantfüüsikale.

    Religiooni koha pealt võiks hoopis küsida, miks meie siin nii enesekesksed oleme ja enda nabast kaugemale ei näe? Hinduistlik maailmakäsitlus on oluliselt huvitavam, põnevam ja – kvantfüüsikagagi paremas kooskõlas kui primitiivne judaistlik-kristlik-islamistlik maailmanägemus… Ja veel põnevamaid lugusid võime leida erinevate hõimude folkloorist. Miks peaks ÜHEL kunagi ammu kirjapandud raamatul olema kuidagi erilisem ja kvalitatiivselt olulisem tähendus kui nt Rigvedal või Austraalia põliselanike loomismüütidel vmt tekstidel? Vale on tõmmata paralleeli “religioon = islam-kristlus-judaism”. Maailm on oluliselt suurem ja mitmekesisem. Millise religioosse maailmakäsitlusega me siis üldse kvantfüüsikat nö “kokku ajama” peaksime hakkama?

    Muide, siinkohal on näha esimene suur viga kirjeldatud mõttekäigus – meil on valmis järeldused (nt “alguses oli looja”), mida me hakkame sobitama teaduse põhitõdedega – me otsime “põhjendusi” juba olemasolevatele tulemustele. Teadusmaailmas aga ei saa tulemused eelneda hüpoteesi püstitusele ning katsetele ja vaatlustele, see tähendaks koheselt langemist valikulise filtreerimise lõksu, kus välja otsitakse soovitud tulemusi toetavad väited ning jäetakse kõrvale neid ümberlükkavad väited.

    Minu lehma labidaga lööv väide aga on tegelikult see, et teadusel ja religioonil puudub kokkupuutepunkt seal, kus on “midagi suuremat, mida me ette suudame kujutada”. Einsteini poolt kirjeldatuna on meie maailmas (kõiksuse mõttes) neli mõõdet. Palun tõstke käsi, kes suudab endale seda neljandat mõõdet ette kujutada, päris reaalselt kohe, igapäevaselt – kuidas oleks liigelda neljamõõtmelises maailmas (kolm ruumimõõdet ning aeg) ning mis kujuga se maailm peaks olema? Me suudame selle üle teoretiseerida, kuid ette kujutada, ma väidan, ei suuda. Mis siis veel rääkida, kui stringiteooria nt sõnastab, et maailmas on tegelikult 11 mõõdet?

    Seega – teadlased ja teadusega kursisolevad inimesed tunnistavad ja on ammu tunnistanud, et on asju, mida me endale ette kujutada ei suuda. Neljandat mõõdet nt seetõttu, et me ise oleme kolmemõõtmelised? Kahemõõtmeline olend ei suudaks endale jälle meie maailma ette kujutada. Aga see ei tähenda, et me ei peaks püüdma neid uurida ja seletada, üritada neid mõista esialgu kasvõi teoreetilisel tasandil. Paljutki oleme sel moel suutnud seletada ning kui näiteks kunagi tundus inimesele mõte ümmargusest maast ja taevas “vabalt” vihisevatest planeetidest, rääkimata tillukestest osakestest meie sees ja ümber, millest moodustub aine, täiesti kummastav ja arusaamatu, siis nüüd on see igapäevane ja tavaline. Meil on olemas vahendid nii planeetide liikumise jälgimiseks kui aatomite ehituse uurimiseks, nii et need asjad on teooriast liikunud “praktikasse”. Religioon aga näeb ette, et sellised asjad tuleb kuulutada pühaks, puutumatuks ja arutlust ning uurimist, saati veel vaidlemist välistavaks tabuks, omamoodi postulaadiks. See on oluline vahe teaduse, religiooni ja kõikvõimalike parateaduste vahel – esimene muutub ja areneb koos areneva inimmõttega, kaks viimast aga mitte.

  17. Huvitav, et on see, et kõigest mõni tuhat aastat tagasi ei olnud vaja kvanfüüsikat, et tõestada jumala olemasolu, aeg-ajalt ilmutati end Moosesele, pandi põõsaid põlema, ka õnnestus isaks saada, karistati patuseid, ilmutati end Taavetile jne.

    Ning nüüd, äkki, on vaja laskuda kvantfüüsika olemusse, et ära tõestada Jumal, edasi saaks küsida, kas Jahve või Allah või keegi kolmas?

  18. @Marv – Kui sa seda niimoodi ütled, siis… ma pean oma väite tagasi võtma – toimub areng! Toimub küll – vanasti oli Jumal, nüüd kvantfüüsika! Kuigi see väide on juba sündides surmale määratud, sest tuleb välja – arenes ikkagi teadus, religioon võttis aga ühe sobiva portsu sealt endale kasutamiseks.

    Mesmeril oli fluidum, tänapäeva imeravijatel kvantfüüsika. Paralleel on sobiv, sest kasutas ju ka Mesmer oma aja teaduse uusimaid saavutusi. Sai neist vist isegi aru, sest ta olevat andnud teistele imeravijatele oma magnetilise fluidumiga ravimiseks nõu – vaata, et seltskonnas poleks kahtleva meelega inimesi!

  19. Maailm on oluliselt suurem ja mitmekesisem. Millise religioosse maailmakäsitlusega me siis üldse kvantfüüsikat nö “kokku ajama” peaksime hakkama?

    Alati võib astuda usuteaduskonda ja asuda koos ülejäänud võrdlevate usuteadlastega nende ühisosa välja selgitama… Kui tuemus ka jumala kohta midagi ei peaks ütlema, ütleb see kindlasti midagi inimese kohta.

  20. Aurast ja selle transformatsioonist plämajad erinevad neegrisuguharu nõidadest vaid selle poolest, et neil on teistsugune atribuutika, tõsi, petetavad on ka erinevate teadmistega, ühtedel on midagi hämarat kooliskäimisest meelde jäänud, kuigi nad seda süstematiseerida ei suuda, teised pole üldse koolis käinud. Lõpptulemus on ikka ühesugune. Kas peame järelduse tegema, et inimeste koolitamine ja vaimne harimine on paljudel juhtudel tühi töö.

  21. Tjah, kellegi tuntud kirjaniku (millise täpselt, ei mäleta, võib-olla Velleri) tegelane mainis üht oma kunagist koolivenda, kes oli kõigist oma klassikaaslastest kogu aeg ees. Näiteks vaimse arenguga, mille kallal jutustaja ja tema kaaslased veel viimastel kursustel kõvasti vaeva nägid, oli kõnealune eesrindlik noormees ühele poole saanud juba 7. klassis.

    Samuti on üldtuntud tõsiasi, et paljud inimesed, kes keskkooli lõpus kõike teavad, langevad ülikooli lõpuks seisundisse, kus nad ei tea enam peaaegu mitte kui midagi.

    Ülikool on vaieldamatult kahjulik asutus.

  22. Jumal küll, see esimene auratransformatsiooniartikkel, millele lingitakse, on mingi humoresk ju. Nende vastu võiks esialgu mitte võidelda :)

  23. Imeliselt saledaks vaid ühe minutiga!

    Kiivikase jutu järgi on iseseisev treening sama efektiivne kui juuksuris endale ise soengut teha: «Lähed juuksurisse, võtad lauanurgalt käärid, lõikad siuh-säuh tuka ära, asetad raha tasakesi letile ja hiilid jälle välja. Algajal, pahatihti ülekaalulisel inimesel, on enne treenimist vaja hädasti nõuandeid, jõusaali minemast takistab aga valehäbi, sest treener on enamasti treenitud kehaga noor mees.

    «Eriti naistel on hirm hästi treenitud heas vormis mehe käest nõu küsida,» räägib Kiivikas. «Tulemus ei sõltu ainult ühest trenažöörist või kreemist, mida kehale määritakse, vaid selleni jõudmiseks peab õiges vahekorras treenima, toituma ja puhkama.»

    Imelugu, “Tarbija24-s” on ilmunud täiesti korralik artikkel.

  24. Ja ütlengi kliendi ja tarbijana, et sitt valik.

    Ei ole ma veel näinud, et skeptik kelleltki sõna ära võtaks.

  25. Haahaa… skeptik ei võta jah otseselt sõna ära.

    Ta sõimab esmalt korralikult läbi ning seejärel ütleb – noh tule nüüd jutustama, mis sa muned!?

  26. Ka seda pole ma märganud, et skeptik kedagi “korralikult läbi sõimaks”. Selliste väidetega koos on viisakas näiteid tuua.

  27. Jah, sõimatakse siin vahel küll. Sõimajad olete sina ja Andres, kes nüüd vist on minekut teinud.

    Aga jah, lõpetan trolli toitmise.

  28. Kohtusid läänemaailma peremehed

    Kokkuvõttes võib öelda, et kui osagi eelpool välja toodud väidetest on tõesed, siis võib edasi unistada, et demokraatia midagi tähendab. Otsuseid langetavad Suured Poisid, aga kas see on ka halb, pole sugugi kindel…

    Ajakirjanik unustab, et osa neist poistest on siiski suureks saanud demokraatlike valimiste abil. Eks sellised teemad ole igale kirjutajale nii intellektuaalseks kui emotsionaalseks proovikiviks – kas õnnestub jääda teadaoleva juurde või hakatakse ise konspiratsiooniteooriaid juurde luuletama.

  29. Milliste demokraatlike valimiste läbi need suured poisid siis sinna Bilderbergi gruppi valiti? Tahaks kah valimisel osaleda…

    Naiivsus kuubis.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga