Darwin 14. aprillil Tartus!

darwin_rKel täna Tallinnas ei õnnestu tulnukaid jahtida, on võimalus 14. aprillil Tartus evolutsioonist osa saada.

Evolutsiooniblogi teatab ja AHHAA korraldab:

12.-17. aprillil külastab Briti Nõukogu Eesti esinduse kutsel Eestit Charles Darwini lapselapse lapselaps, looduskaitsja ja kirjanik Randal Keynes, esinedes teaduskeskuse AHHAA korraldatud üritustel.

Keynes kõneleb kolmapäeval, 14. aprillil kl. 18 Tartus Dorpati konverentsikeskuses teaduskohvikus teemal “Darwin, loodusilm ja tema aed” (“Darwin, the natural world and his garden”) ning osaleb reedel, 16. aprillil näituse “Ahhaa, omadega metsa!” avamisel.

Randal Keynes on Charles Darwini poja George Howard Darwini tütre pojapoeg, kes on pühendanud Darwini pärandi kasutamisele looduse tõlgendamisel ja hariduses. Tema 2001. a. ilmunud raamatu “Annie’s Box, Charles Darwin, his Daughter and Human Evolution” põhjal on vändatud 2009. a. septembris Londonis esilinastunud täispikk mängufilm Darwini elust pealkirjaga “Creation”. Randal Keynes on Ecuadori valitsust teaduse ja looduskaitse vallas nõustava Galapagose Fondi juhatuse liige ning Darwinist inspireeritud õpetamisega tegeleva haridusorganisatsiooni Charles Darwin Trust usaldusmees.

Toredat evolutsiooni!

11 Replies to “Darwin 14. aprillil Tartus!”

  1. Keegi Darwini järeltulija tegi kaasa ka sellises filmis, aga too polnud vist R. Keynes. Mees ise naljatas, et on tugev vastuargument evolutsioonile: tema esivanem oli murdeline teadlane, tema ise, kui ma ei eksi, stsenarist.

  2. Lahe üritus oli. Randal Keynes oli ka väga tore ja sõbralik. Põhiliselt räägiti Darwini ja tema pere tööst ja elust.

    Üritus viidi suuremasse saali üle aga siis ilmnes, et nii palju meid ei olnudki et suurt saali ära täita. Aaga vähemalt ei pidanud keegi maas istuma sel korral nagu varasemates teaduskohvikutes on ette tulnud.
    “Liikide tekkimine…” võiks ka selle aasta lõpuks eesti keeles ilmuda (küsisin Ivar Puuralt järgi).

  3. Soovitan R. Dawkinsi “The Greatest Show On Earth: The Evidence For Evolution” ja loodan, et kas see raamat ilmub Eesti keelde.

  4. @Andres:
    Miskit seltsi kristlane oli ta noorena kindlasti (kes tollal ei olnud?); õppis ka alul usuteadust. Et ta Beagle’i reisi ja järgnenud teoreetilise töö ajal sujuvalt sisulise usu kaotas, on ka kindel. Veriseks usuvaenlaseks ei saa teda ka pidada.

    Ingliskeelses Wikipedias on sellele teemale pühendet terve artikkel.

  5. Formaalselt oli elu lõpuni, kuigi vanas põlves muutus üha ettevaatlikumaks kuni agnostitsismini välja. Seda võib igaüks Wikipediast lugeda ilma “kuuldusi” kuulamata. Mis siis?

  6. Minuteada oli uskmatu st loobus religioonist mingil eluhetkel. Ta naine muretses ilgelt selle pärast jne sest tema oli vaga kristlane. Aga vaga kristliku naisena aitas oma meest igati sellegipoolest.
    Autobiograafiat olen lugenud.

  7. No vaat’ see ongi niisugune provokatsiooniline küsimus, millele on raske vastust anda, aga millesarnased trollidele väga meeldivad.

    Mis tähendab, “kas Darwin oli kristlane?”? Kas ta oli kristlane surres? Kas ta oli kristlane suurema osa elust? Kas ta oli kristlane oma olulisemaid töid kirjutades? Kui inimene enne surma oma usust lahti ütleb, kas ta siis ei ole kristlane? Aga kui ta ennast surivoodil ristida laseb, kas siis peaks temast kui kristlasest rääkima? Kas Constantinus Suur oli kristlane või ei?

    Ateist ta ei olnud, aga muu üle võib vaidlema jäädagi.

  8. Kriku ütles:

    Mis tähendab, “kas Darwin oli kristlane?”? Kas ta oli kristlane surres? Kas ta oli kristlane suurema osa elust?

    Sa unustasid ära ühe olulise alatooni, mis on “kas Darwin oli õige kristlane(c)(tm)(r)?”.

  9. Charles Darwin: ” Minu kõige äärmuslikumate kõikumiste ajal pole ma kunagi olnud ateist ega eitanud Jumala olemasolu.”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga