Augusti leiud ajakirjandusest, meilt ja mujalt

metsvaarikad Ruhnus

Olen puhkusel ja suurt kohaliku ajakirjanduse kammimist pole olnud väga võimalust teha. Seda enam on oodatud viited kommentaarides neile lugudele, mis skeptikule huvi võiks pakkuda. Eelkõige lood Eesti ajakirjandusest, aga kui lugu on väljamaakeelne, siis palun lisada lühike eestikeelne kokkuvõte.

Tõstan mõned kommentaarid juuli lugudest ka siia.

Kaunist suve jätku!

526 Replies to “Augusti leiud ajakirjandusest, meilt ja mujalt”

  1. Medical Daily edastab uudiseid instrumentaalse jurisprudentsi vallast:

    In other words, if the test conducted in the Northwestern lab ultimately is employed for such real-world scenarios, the research suggests, law enforcement officials ultimately may be able to confirm details about an attack – date, location, weapon — that emerges from terrorist chatter.

    In the Northwestern study, when researchers knew in advance specifics of the planned attacks by the make-believe “terrorists,” they were able to correlate P300 brain waves to guilty knowledge with 100 percent accuracy in the lab, said J. Peter Rosenfeld, professor of psychology in Northwestern’s Weinberg College of Arts and Sciences.

  2. Kreatsionistid õpetavad lastele, et inimesed ja hiidsisalikud elasid koos

    Piiblis kirjas olevasse sõna-sõnalt uskuvate kreatsionistide arvates elasid hiidsisalikud ja inimesed kunagi koos ning seda kinnitavad ka fossiilileiud.

    Austraalias Queenslandis asuvates kristlikes koolides õpetatakse algklasside õpilastele, et veeuputuse kangelane Noa korjas hiidsisalike mune ning Adam ja Eeva ei söönud hiidsisalike mune ega liha, kuna need loomad olid kaitse all, kirjutab news.com.au.

  3. Secular News Daily näitab usupõhise “ravimise” tõelist nägu:

    Oregoni osariigis Clackamasis tegutseva, eksklusiivselt usuravi praktiseeriva ja arste vältiva Kristuse Järgijate Kiriku koguduse liikmetest abielupaari süüdistatakse ärahoitava haiguse — hemangioomi — ravimatajätmises oma lapsel.

    Alayna Wylandi vasemat silma katab üleni hemangioom, mis võib olla juba silma jäädavalt kahjustanud. Osariik võttis lapse vanematelt ära ja suunas kohesele ravile juulis.

    Lapsevanemad, keda kuritegelikus hooletuses süüdimõistmise korral võib oodata kuni viieaastane vanglakaristus, võitlevad meeleheitlikult oma vanemlike õiguste taastamise eest.

  4. Seksilusti parandavad Satibo kapslid tekitavad tõsiseid tervisehäireid

    Satibo kapslid on valmistatud Hiinas ja tootja väitel sisaldavad need «traditsioonilisi looduslikke» koostisaineid ning kõrvaltoimed puuduvad. Laborid tuvastasid aga, et kapslitesse on ebaseaduslikult lisatud keemilist ühendit nimega sildenafiil või selle analoogi.

    Antud aine võib tekitada tõsiseid kõrvaltoimeid nagu järsk vererõhu langus, nägemishäired, südameatakk ja äkksurm. Inimestele, kellel on hiljuti esinenud südamelihase- või ajuinfarkti on aine lausa vastunäidustatud.

    Samuti on ohtlikud sldenafiili analoogid. Neid pole põhjalikult uuritud ja seetõttu ei ole täpselt teada nende toime ega ohutus. Senised uuringud näitavad, et erinevatel analoogidel võib olla sildenafiiliga sarnane toime ja mõnel isegi tugevam, mis tähendab, et ka kõrvaltoimete oht on suurem.

    Siinse ravimiameti kinnitusel on Satibo kapslite turustamine Eestis keelatud.

  5. USA kirik asub 11. septembril koraane põletama

    Kirik USAs Florida osariigis kavatseb 11. septembri terrorirünnaku üheksandal aastapäeval avalikult islami pühakirja eksemplare põletada.

    Gainesville’i linnas asuv Dove World Outreach Center teatas eelmisel nädalal Facebookis, et korraldab 11. septembril rahvusvahelise koraani põletamise päeva ning palus teistel usurühmitustel nendega ühineda ja koos «islami kurjuse vastu» seista, vahendas AFP.

  6. Tolerants teise vastu

    Kaarel Kressa, “Arkaadia” toimetaja

    Vasakintellektuaali tüüpkuju Märt Väljataga on pidanud andma vastust sõna „neeger” kasutamise eest. Ülivabameelne kirjanik Aapo Ilves kirjutas samalaadses seletuskirjas „Tolerandi manifest” muu hulgas, et „ikkagi tolereerin / ka neid kes sellest nimekirjast / otsivad seda mille nad endile ise / kõrvade vahele roojanud on”. Sellele on raske midagi lisada. Leidub inimesi, kes aktsepteerivad mõne rahva vägivaldseid usukombeid („niimoodi on neil ju tavaks”), ent saavad šoki mõnd lihtlabast sõna või sümbolit silmates. Tolereerin neidki (nagu ka homosid, venelasi ja oma Eesti leegioni särgiga sõpra), kus ma pääsen, ent vahel hakkab neist lihtsalt kahju.

  7. Teadlane: universumil puudub algus ja lõpp

    Nagu Shu oma töös osutab, on äsja välja pakutud mudelitel neli iseloomulikku tunnust:

    · Valguse kiirus ja nn gravikonstant ei ole konstantsed, vaid muutuvad koos universumi evolutsiooniga.

    · Ajal ei ole algust ega lõppu, st, ei ole ei Suure Paugu ega ka Suure Krõmpsu (kollapsi) singulaarsust.

    · Ruumiline lõige universumist on 3-sfäär (kera kõrgemamõõtmelisem analoog), mis välistab tasapinnalise või hüberboloidse geomeetria.

    · Universumil on nii kiirenemis- kui aeglustumisfaasid.

  8. Maa suunas liigub «päikesetsunami

    Astronoomid jälgisid purset, mis on osa Päikesel toimuvate plasmapursete sarjast. Purske tagajärjel liigub Maa suunas laetud osakeste voog, mis arvatakse meieni jõudvat täna.

    Tegemist on «päikesetsunamiga», mis liigub 148,8 miljonit kilomeetrit läbi kosmose.

    Oletatakse, et mitmes paigas saab selle tõttu näha virmalisi.

    Teadlased hoiatasid, et väga võimsad elektromagnetväljad võivad elektroonikaseadmeid ja satelliite rivist välja lüüa.

  9. Nabala karstialale kavandatakse täiendavaid uurimistöid

    Kose, Saku, Kohila ja Kiili valla esindajatena kuuluvad töörühma Tallinna Tehnikaülikooli geoloogia instituudi vanemteadurid Andres Marandi ja Leo Vallner ning Tallinna Tehnikakõrgkooli professor Rein Einasto. Keskkonnaministeeriumi esindavad lisaks maapõue osakonna juhatajale Tarmo Allile Tallinna Tehnikaülikooli emeriitprofessor Enn-Aavo Pirrus ja Keskkonnaministeeriumi nõunik Rein Raudsep.

  10. Digiboksid on piksemagnetid?

    Teated äikese tõttu häiritud telepildist ja rikutud digiboksidest sunnib küsima, kas digiboksid on pikse suhtes muust koduelektroonikast tundlikumad või lausa tõmbavad äikest ligi.

    Intrigeeriv pealkiri ja sissejuhatus, sisus aga paraku viimasest huvitavast oletusest ei midagi! ☺

  11. Postimehe teadusveerg Elu24 kirjutab kliimateadustest: Leitsakuraport: juuli oli Eestis pooleteisesajandi palavaim

    Ilmateadlase Ain Kallise sõnul purustas möödunud kuu keskmine temperatuur – 21,6 kraadi -, kõik rekordid alates 1886. aastast, mil alustati regulaarseid ilmavaatlusi.

    Kallis lisab, et kuum ilm ei pruugi viidata kliimasoojenemisele ja sügis peaks tulema soe, kuna järgnev aastaaeg sarnaneb eelnenuga.

  12. “Käesoleva aastatuhande leiud eesti ajakirjandusest: täiesti normaalsed artiklid” – selline võiks olla ülimalt tänuväärne teema.
    Jama leidmisega pole peaaegu kellelgi peaaegu ühtegi probleemi.
    Oskab aga keegi viidata kasvõi ühele normaalsele artiklile eesti ajakirjanduses, näiteks sel aastal?

  13. Artiklid võivad mulle subjektiivselt tunduda head või huvitavad või vaimukad, aga seda millised need normaalsed artiklid peaks olema, ma ei tea, ausalt öeldes.

  14. salvey ütles:

    …millised need normaalsed artiklid peaks olema, ma ei tea, ausalt öeldes.

    Ega ma ka tea… Tuli lihtsalt seoke mõte pähe.
    Vahest sellised, milles selle soovitaja arvates nii faktid kui loogika kui teema paigas. Maitse asi muidugi, vähemalt teema.

  15. K_V ütles:

    Vahest sellised, milles selle soovitaja arvates nii faktid kui loogika kui teema paigas.

    Ilmselgelt oled Sa ebapiisavalt tänapäeva ajakirjandust tudeerinud :-(

    Säärased kõrgekvaliteetsed artiklid on täiesti ilmselgelt ebanormaalsed.

  16. dig ütles:

    Ilmselgelt oled Sa ebapiisavalt tänapäeva ajakirjandust tudeerinud :-(

    Ja sellepärast ma profimate abi vajangi.
    Tahaks kohtuda selliste ajakirjanduskvantidega, millele pidulikult kvaliteetajakirjanduse kvaliteedimärk rinda või kaela kõlbab riputada.

  17. Jõhker tädibisness: meid manipuleeritakse nii, et arugi ei saa

    Eesti taasiseseisvumise päevilt kasutusele tulnud negatiivseid termineid kasutavad nii ajakirjanikud kui sotsioloogid pahatihti üldsuse hirmutamiseks, kirjutab Jüri Saar ajakirjas „Akadeemia”(2010/7). Saare artikkel on oluline, sest annab pildi mehhanismidest, millega avalikkust manipuleeritakse.

    Saar liigitab neid manipulatsioone jämedalt kaheks seotud nähtuseks: „kurjad konstandid” ja „moraalipaanika”. Tundub, et mõlemaga on võimalik ühiskonnas põhjendamatut hüsteeriat tekitada.

  18. Täitsa kahju, et “Akadeemia” (kas või pooleaastase viibega) veebis ei ilmu; viimasel ajal on see muutunud väga ebanormaalselt loetavaks žurnaaliks. Ma hakkasin ostma Werner Heisenbergi loengusarja pärast, aga olen leidnud palju muudki lugemisväärset — nagu see kurjade konstantide artikkel Saarelt.

  19. Ennusta, mida tulevik toob

    Tervendaja Maila Reimand: “Kuidas endale ise ennustada? Esimesena tuleb pähe ennustamine kohvipaksu pealt ehk tasseograafia. Kuid niisama lihtsalt tekkinud kujundite ja täpikeste lahtiseletamine ei käi. Kellel on asja vastu tõsisem huvi, olen nõus personaalselt nõustama.

    Vana ennustamisviis on visata kulli ja kirja. Tehke kokkulepe iseendaga: kull on jaa ja kiri on ei. Sõnastage küsimus, millele otsite vastust, visake münt õhku, püüdke see peopesaga kinni ja pange käeseljale.

  20. Tervendaja Ragna: Uuri linnusulgi!

    Minu jaoks on üks tähenduslikumaid märke linnusule nägemine, eriti veel siis, kui ees on kas pikem teekond või tähtis sündmus. Olulised on nüansid: sule värv, kuju, suurus. Sulg võib ilmuda teie teele ka keset kivilinna, hoidke silmad lahti.

  21. Lõika kasu kaduneljapäevast

    Kaarditõmbamisest tõhusam on katsuda sättida oma toimetusi kuufaaside järgi. Kaduneljapäeval saab kerge vaevaga vabaneda kõigest tüütavast ja segavast: vähendada kehakaalu, vabaneda alkoholilembusest ja narkosõltuvusest. Aga ka küüsi lõigata ja meestel juukseid pügada. Konnasilmi ja soolatüükaid võib samuti kaduneljapäeval ravida.

  22. Hea uus energiailm

    Pidevalt kõneaineks olevad kliimamuutused ja katsed piirata fossiilsete kütuste lõpunipõletamist võib jääda tegelikult pinnavirvenduseks. On vägagi võimalik, et rahvusvahelise kliimapoliitika püüdlustele vaatamata põletatakse energianäljas ära kõik mõistuspärase hinnaga kättesaadavad fossiilkütuste varud.

    Kahtlemata tasub terve artikkel läbi lugeda.

  23. Galojan: “Keskaegne nõiajaht toimib suurepäraselt meie vabas vabariigis”

    Eestis omastamise ja dokumendi võltsimise süüdistusega kohtu ette saadetud Anna-Maria Galojan avaldas hiljuti “Baltic Timesis” artikli, kus heitis ette Eesti ajakirjanduse kallutatust ja juhtimist KGB meetoditega. Enda tiitliks märkis Galojan “political scientist and foreign policy analyst at Tartu University“. Anna-Maria Galojan vastas Ekspressi veebitoimetuse küsimustele.

    5. Kas Teil on etteheiteid ajakirjandusele “Teie isikliku probleemi” käsitlemisega meedias?

    Esiteks täpsustaks, et siiski pole tegemist minu iskliku probleemiga, vaid MTÜ Eesti Euroopa Liikumise B-kaardil asunud ehk juhatuses olnud inimeste probleemiga. Nii mõnigi teine oli B-kaardil samal ajal kui mina, kuid ajakirjanduses on jäänud see käsitlemata.

    Kas ükski neist inimestest peale Galojani käis kõnealuse MTÜ kulul endale hilpe ja ehteid ostmas?

    Eesti Ekspress uuris, kuidas Anna-Maria Galojan on Tartu Ülikooliga seotud. Vastas Andres Kasekamp, TÜ Riigiteaduste Instituudi juhataja:

    Ta on lõpetanud politoloogia eriala TÜs ja oli magistrantuuris (aga ta ei suutnud lõpetada). Ta pole enam TÜga seotud.

  24. Natuke ka toredate antifa noorte tegemistest:

    “Regnum” avalikustas Eesti piirivalve «mustad nimekirjad»

    Läti portaal Mixnews.lv kirjutas paar päeva tagasi, et Eesti piirivalvur, kes keeldus lubamast riiki lätlastest ja leedulastest vasakäärmuslasi, unustas nende bussi kausta «musta nimekirjaga».

    Portaali andmetel jäid dokumendid silma bussijuhile, kes andis need üle Läti Antifašistlikule Komiteele, mille aktivistid keelduvad neid tagastamast.

    Politsei- piirivalveameti pressiesindaja Harrys Puusepa sõnul ei ole Regnum.ru portaalis avaldatud fotodel ametlikud dokumendid ega kehtivat sissesõidukeeldu kandvate isikute nimekiri.

    «Praeguse info kohaselt ei vasta tõele väide, nagu oleks politsei- ja piirivalveameti töötaja 31. juulil unustanud mapi teenistusdokumentidega Eesti-Läti piiril kontrolliks kinni peetud bussi,» ütles Puusepp.

    Tema sõnul on võimalik, et dokumentide näol on tegemist võltsingutega. Samuti ei välistanud ta võimalust, et teenistusdokumendid on varastatud.

    Öine Vahtkond on varemgi Eesti piirivalvet diskrediteerida üritanud. Eelmise aasta mais teatas nende aktivist Sarkis Tatevosjan, et piiriületusel oli tema kätte sattunud võtmekimp, mis väidetavalt pidi sisaldama Koidula piirivalvepunkti ametiruumide võtmeid.

    Tegelikult kimp piirivalvele ei kuulunud ning selles polnud ametiruumide võtmeid.

  25. Ebavõrdsuse evangelist Tatu Vanhanen

    skandaali vallandas Helsingin Sanomate kuulisas ilmunud intervjuu, milles Tatu Vanhanen leidis muuhulgas, et Aafrika riikidele oleks kasulik, kui sealsetes ühiskondades saaks juhtivad rollid võimalikult suur hulk ameeriklasi, eurooplasi ja aasialasi. Väite aluseks polnud miski muu kui numbrid: raamatus „IQ & The Global Inequality“, mille Vanhanen avaldas koos oma kauaaegse teaduspartneri, Ulsteri ülikooli emeriitprofessor Richard Lynniga 2006. aastal (nende esimene teos samast sarjast „IQ and The Wealth of Nations ilmus 2002) on ära toodud 192 riigi keskmine IQ maade kaupa. Venemaal on IQ näitaja 97, Soomes ja Eestis 99 ning Suurbritannias 100, kuid Zambias 71, Zimbabwes 66 ja Ekvatoriaal-Guineas koguni 59 (viimase riigi tulemusi on vahepeal veidike korrigeeritud, tunnistab Vanhanen – uutel andmetel on sealseks keskmiseks IQ-ks 64).

  26. Üle 100 miljoni aasta tagasi elas «kass-krokodill»

    Paleontoloogid avastasid üle 100 miljoni aasta tagasi elanud kassisuuruse krokodilli jäänused.

    Pakasuchus kapilimai nimeks saanud iidsel loomal oli sale keha, imetajate hammastele sarnased hambad ja peenikesed jalad, kirjutab sciencedaily.com.

    Krokodill sai teadusliku nime suahiilikeelse sõna «paka» järgi, mis tähendab «kassi», teine pool on aga vanakreekakeelne sõna « souchos», mis on «krokodill».

    Lugu nagu anekdoot.

  27. salvey ütles:

    Ennusta, mida tulevik toob

    Tervendaja Maila Reimand: “Kuidas endale ise ennustada? Esimesena tuleb pähe ennustamine kohvipaksu pealt ehk tasseograafia. […]

    Pakun välja veel ühe, pealtnäha selgema, aga tegelikult veel saladuslikuma ennustamismeetodi: supipaksu pealt. Kasutada tuleb pakisuppi, kus nuudlid on kirjatähed. Maag muudkui võtab lusikaga supipaksu ja loeb oomeneid. :)

  28. Teadupärast näeb üks klassikaline keelatud süllogism välja niimoodi:
    1. Kõik kassid on surelikud.
    2. Sokrates on surelik.
    => Järelikult on Sokrates kass.

    Kahju, et sa vastusest kõrvale hiilid. Too palun näide tunnusest, mida ei ole võimalik kirjeldada kitsendusena või kitsendusest, mida ei ole võimalik kirjeldada tunnusena. See, et objekti klassikuuluvuse kohta ei saa teha järeldusi ainult ühe tunnuse (näiteks surelikkuse) põhjal, on hoopis teine teema.

    Sõlmimine pakub huvi ainult abieluametnikule. Kui tema on oma kontrollid teinud ja abielu ära sõlminud, siis on abielu olemas ja notaril või pankuril või muul kolmandal isikul ei ole enam mingit pistmist sõlmitava suhtega; neid huvitab juba sõlmitud suhe, if any.

    Palun väljenda ennast edaspidi selgemalt. Eestis sõlmib ka notar abielusid.

    Ametnik, kes abielu sõlmib, kontrollib, kas sõlmitakse seaduses sisalduvatele tunnustele ja piirangutele vastav suhe.

  29. See, et objekti klassikuuluvuse kohta ei saa teha järeldusi ainult ühe tunnuse (näiteks surelikkuse) põhjal

    Seda muidugi juhul, kui antud tunnus klassi ei defineeri… Märgin igaks juhuks ära, muidu hakatakse jälle demagoogias süüdistama.

  30. Raivo J. Raave: Poliitika on surnud

    Uus poliitiline teooria ei saa mu meelest sündida ilma teoloogiata. Kui teoloogia sisse tuua, siis näeme kohe, et postkapitalism pole midagi muud kui „antikristuse riik“. See pole pelgalt metafoor, vaid apokalüpitiline tõsiasi.

    On selge, et uue poliitilise teooria teoloogia peab olema vaba modernsest ratsionalismist, sest on vaja maha tõmmata progressi lipp ehk helge tuleviku teooria. Kui progress pole enam iidol, siis muutub tähtsaks vana.

    See tähendab, et uuel poliitilisel teoorial on võimlik ammutada traditsiooni tarkust. Vana on hea — mida vanem, seda parem. See ei tähenda aga sugugi „vana kummardamist“, vaid mõttemudeli „minevik-olevik-tulevik“ asendumist sünkroonilisega, kus tähtsuse omandab igavene, püsiv, jääv. Juured ei ole midagi, mis kunagi olid — juured kasvavad kogu aeg.

  31. @Kriku:
    Sa ilmselt viitad levinud väljendile eesti keeles, mis pärit meie naaberrahvalt venelastelt – pakasuuha ;) Pakasuuha on asi, mida meil palju harrastatakse, riigi juhtimises ja igal pool mujalgi. Eks see meie ajakirjandus ole kah üks suur pakasuuha, eriti see, mida leiate suurema osa ajalehtede rubriigi “Teadus” alt.

    Sattusin NG pealt vaatama saadet krokodillidest, õigemini nende fossiilidest, ja see oli tegelikult väga huvitav – krokodille oli dinosauruste ajal igas erinevas suuruses, osa pikakoivalised, osa lühikoivalised, osa maailmatumasuured ja osa päris väiksed. Kass-krokodill (see sõnaühend ise) toob aga silme ette krokodilli kehaga kassi ;) Ühes lasteraamatus oli selline tegelane nagu krokokass – tema üks ots oli nagu krokodill ja teine nagu kass, väiksena ikka mõtlesin, et huvitav, misotsast ta kakab? Skeptitsism lõi juba siis välja…

  32. @Andres Valdre:
    Mul on vahel raskusi enda talitsemisega, palun ette juba vabandust. Aga mul tuli nii hea mõte! Miks mitte kasutada ennustamiseks urino- ehk pisseograafiat! Kui lähed hommikul välja ja pissid ja lumi läheb kollaseks, siis on kas
    1. talv,
    2. temperatuur nullilähedane või alla selle,
    3. lumi maas.
    Selle järgi saab otsustada, kas minna tööle jalgratta või autoga, kas vahetada ära suverehvid või mitte, kas minna päikest võtma või mitte ja kas on mõtet hakata suuski keldrist välja tooma või peaks veel ootama. Tekkinud pleki kuju järgi saab määrata enda ja ennustada tulevase abikaasa sugu (see, muide, ei ole enam tänapäeval nii üks-üheselt selge midagi).

    Vabandan veelkord, väga labane oli, ma tean, nii sallimatu ja kitsarinnaline ja materialistlik… ;)

  33. Artiklis toimub ka sildistamine — kuna kohtunik paremradikaalidega ei nõustunud, hüüab artiklikirjutaja teda korduvalt gayks.

    Jah, WingNutDaily ja Martini propaganda on tõesti üsna samal tasemel.

  34. Hullumajja saadetud naine nõuab kohtult õigust

    Laste hooldusõiguse üle käiva kohtuvaidluse käigus kuu aega psühhiaatriakliinikus kinni hoitud Hirve kinnitusel polevat ta iial olnud ohtlik endale ega teistele: ta polevat vägivallatsenud ega midagi lõhkunud ning on üksi elades üles kasvatanud kaks poega, kirjutas Õhtuleht.

    Kindlasti ei saa väita, et isikute õigusi rikutakse sageli, kuid üksikuid juhte ei saa välistada, tunnistab psühhiaatrite seltsi juht Andres Lehtmets, kelle hinnangul on viimasel ajal puhkenud skandaalid inimeste vägisi hullumajjapaneku ümber piinlikud.

    Lehtmetsa arvates peaks juhtumid, kus inimese põhiõigusi piiratakse tema mõne haiguse pärast, olema erandlikud ja hästi kaalutletud.

    Isikute põhiõiguste piiramise alused on kindlasti väga oluline teema, aga praeguse juhu kohta tuleks kindlasti hoiduda arvamust kujundamast ainult ajakirjanduses ilmunud info põhjal. Igal juhul on huvitav näha, kas see vaidlus lõppeb kohtus ja kui jah, siis kuidas.

  35. USAs võeti noor Adolf Hitler ta vanematelt ära

    USAs New Jerseys langetas kohus otsuse, et oma lastele natsiteemalised nimed pannud vanematel ei ole õigus oma lapsi ise kasvatada.

    Perekonna poeg kannab nime Adolf Hitler Campbell, kirjutab “The Telegraph”.

    Adolf Hitler Campbellil on kaks õde – JoyceLynn Aryan Nation Campbell ja Honszlynn Hinler Jeannie Campbell.

    Perekond jäi ametivõimudele silma paar aastat tagasi, kui ühe ostukeskuse kondiitrikauplus keeldus tegemast sünnipäevatorti, millel oleks olnud tekst «Palju õnne, Adolf Hitler Campbell!». Kauplus andis kummalisest tellimusest politseile teada.

    Pere vastu huvi tundma hakanud ametivõimude ja sotsiaaltöötajate sõnul kasvatati lapsi vales vaimus ning selle tõttu tuli lapsed riigi hooldusele anda.

    Nüüdsel kohtuistungil tõdeti, et pereisa, 37-aastane Heath Campbell ei ole tervise- ja psühholoogiliste probleemide tõttu kunagi tööl käinud. Ka ta naisel, 27-aastasel Deborah Campbellil diagnoositi vaimseid häireid.

    Täna on vist vaimse tervisega seotud uudiste päev… Kui laste äravõtmise põhjuseks oli vanemate psüühikahäire, siis on see muidugi iseasi, aga “vales vaimus kasvatamine” kõlab Kriku jaoks küll väga kahtlaselt. Muidugi on ka selle loo puhul mõttetu loota, et olulised nüansid ajakirjanduse kaudu meieni jõuaks, nii et tuleb olla ettevaatlik.

  36. Teadlased utsitavad omavalitsusjuhte passiivmaju ehitama

    „Euroopa jaoks on see praegu uudne situatsioon – passiivmajatehnoloogia, mis toob nii eraisiku kui ka riigi tasandil kaasa selged ja radikaalsed eelised, on meetodina kõikidele kättesaadav ja kasutusvalmis, kuid teadlikkuse ja kogemuse puudumise tõttu kasutatakse neid eeliseid vaid vähestes riikides,” rääkis Tartu ülikooli ökotehnoloogia vanemteadur Tõnu Mauring.

    Avaliku sektori osas on neil ilmselt õigus, aga endale sellist elumaja ehitada, mis ilma elektrita elamiskõlbmatuks muutub, ma küll ei julgeks.

  37. Kriku ütles:

    Kui laste äravõtmise põhjuseks oli vanemate psüühikahäire, siis on see muidugi iseasi, aga “vales vaimus kasvatamine” kõlab Kriku jaoks küll väga kahtlaselt.

    Juhuks, kui mõni lugeja peaks suhtuma skeptiliselt Postimehe toimetajate võimesse inglise keelt lugeda, võib kasulikuks osutuda Telegraph’i originaalartikli põrnitsemine.

  38. Perekonna poeg kannab nime Adolf Hitler Campbell, kirjutab “The Telegraph”.

    Adolf Hitler Campbellil on kaks õde – JoyceLynn Aryan Nation Campbell ja Honszlynn Hinler Jeannie Campbell.

    Ei tea kuidas sellised nimed üldse panna saadi. (Eriti poisi oma) Eestis poleks see küll õnnestunud.

  39. salvey ütles:

    Ei tea kuidas sellised nimed üldse panna saadi. (Eriti poisi oma) Eestis poleks see küll õnnestunud.

    Näe, Meerikas on nimevabadus. Üks mees pani endale nimeks koguni Byron (Low Tax) Looper tükkis sulgudega. Ilmselt lootis ta, et säärase nimega poliitikut parema meelega valitakse.

    Tänaseks istub too isand küll vangis ja enne välja ei pääse, kui endale elu muretseb.

  40. Ei tea kuidas sellised nimed üldse panna saadi. (Eriti poisi oma) Eestis poleks see küll õnnestunud.

    Anglo-ameerika maades muide on pikk traditsioon ajalooliste isikute täisnimede kasutamisel eesnimedega. George Washingtone on päris hulgi.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga