skeptik.ee teine miljon!

2. detsembril 2010 täitus skeptik.ee-l teine miljon lehevaadet (page views). Esimene miljon täitus 2009. aasta 30. septembril. Esimese miljoni kogumiseks kulus 2 aastat ja 7 kuud, teine miljon tuli aasta ja kolme kuuga ehk poole lühema ajaga.

Selle vahepealse ajaga on loetuimad lood:

Kuidas Rubiku kuubik kokku keerata (‎13938)
Kuhu lähed, rahvusülikool? (‎9816)
Maailmalõpp aastal 2012 (‎7518)
Liisa Pakosta keldris on õunu ja teisi lugusid (jaanuari leiud kohalikust meediast) (‎6339)
Leiud juuli ajakirjandusest (‎6041)
Minu bakalaureusetöö kritiseerimine (‎5928)
Raadio 2 kah libamaailma propageerimas (‎5852)
Arutame nõiduse, maagia, müstilise ja üleloomulikkuse üle (‎5672)
Augusti leiud ajakirjandusest, meilt ja mujalt (‎5449)
“pH IME” — imemuinasjutt lapsemeelsele täiskasvanule (‎5082)

Kõigi aegade top 5:
Kuidas Rubiku kuubik kokku keerata (‎19049)
Maailmalõpp aastal 2012 (‎17048)
Kuhu lähed, rahvusülikool? (‎9816)
Selgeltnägijate tuleproov (‎9377)
Adik Levin ja Role programm (‎7054)

Lugusid kokku 581, kommentaare umbes 32770.

Raha saate kanda sedasi:
MTÜ Eesti Skeptik
a/a 333004870000

Kas teeme peo?
Jah. Detailid hiljem.

11 Replies to “skeptik.ee teine miljon!”

  1. Pöörane. Samas võib aga olla kasvanud inimeste hulk, kes, nähes veebivaidluses linki skeptik.ee-le, teatavad, et nad põhimõtteliselt ei klõpsa sellel. (Vähemalt olen taolist suhtumist tihemini kohtama hakanud, olgu teemaks alt-meditsiin, kvantmüstika, evolutsioon või pH-dieet.)

  2. Kolmas miljon tuli ka 1 aasta ja 3 kuuga nagu teinegi miljon, mis on arvestades suvest peale tulnud uute lugude ilmumise sageduse kahanemist isegi veidi märkimist vääriv.

    Aga eks ta ole jah mingi maine endale nende aastatega kujundanud, see skeptik.ee. Kellele meeldib, kellele mitte ja keda lausa ärritab. Mõni võtab skeptik.ee-s kolkimist kui reklaami, et justnimelt peab seda proovima ja ostma. Või tahetakse sedasi öeldes anda mõista, et nt homöopaatiast ei tohi pahasti rääkida, kuna võib hoopis suurendada inimeste pürgimist homöopaatide poole, kuna me teeme neile reklaami.

    Peaks vist hakkama müüma kaubamärgistust “Skeptik.ee kirub!”, mis kinnitab siis seda, et kaup või toode on korralik umbluu, alternatiiv, teadusvastane, mittemõistuspärane, tõendamata toimega või miskil muul moel riskantne.

  3. Palju õnne. Teadusliku ja tõenduspõhise mõtteviisi diskrediteerimiseks on maailma skeptiline liikmine igatahes tubli panuse andnud.

    Enamik meist tegeleb oma asjadega ning ei viitsi padaajajate igasse väitesse sügavuti süveneda vaid stereotüübib.

    Kui mingi sekt promob kliimasoojendamist, pepuseksi, kuue miljoni hukkumist mingi apokalüptilise sündmuse läbi ning marksistlikku kreatsionismi mingist kõikide inimeste ühisest Aafrikast pärinevast eellasest tänu kellele me kõik ühesugused oleme, siis ongi uhuu inimestel kerge pealiskaudset ja ignorantset kuulajat veenda, et homöpaatiat ja muud umbluud kiusatakse taga samamoodi üdini poliitilistel ja mitte mingisuguse teadusega kinnitatud põhjustel.

    No ja edasi on juba lihtne. Kui skeptik räägib järelikult valetab. Pravdas ja Vremjas oli ka kellaaeg ja kuupäev õige, samamoodi nagu palju muudki aga sellegi poolest ei võtnud keegi neid allikaid kuigi tõsiselt vaid pigem lihtsustas oma elu vastandumisega. Vremja ütleb jaa, järelikult tõde on ei.

    See “skeptik kirub” kaubamärk on küll huvitav aga problemaatiline. Kujutagem nüüd pilti, kui skeptikute poliitilises kallutatuses veendunud rahvamass kaubamärgistatud nõia juurde tuiskab ja keegi tõsise haiguse kimpus kodanik viskab sussid püsti.

  4. Konspiraator ütles:

    No ja edasi on juba lihtne. Kui skeptik räägib järelikult valetab.

    Kogukonnajuhi seisuses skeptikud pole ju eriti varjanudki, et kohati on tegemist ausa skeptitsismiga, kohati aetakse aga ideoloogilist joru.
    Iga saidi külastaja võiks eeldada, et tegemist on töötoaga, kus tema ülesandeks on see joru skeptitsismist eristada, kõikvõimalikest autoriteetidest mitte hoolides.
    Kus mujal ja kuidas see skeptikuks õppimine veel käima peaks.

  5. Ehk võiks Konspiraatori mõneks ajaks blokeerida? Mitte et ma arvaks, nagu võiks ta hiljem kuigivõrd adekvaatsemat teksti postitada. Ta on oma vaated juba piisavalt selgeks teinud ja väljendanud, et ta oma kolba alla nö rohkem nüansse polegi võimeline mahutama.

  6. Ilmselgelt on õelad kultuurisadistlikud skeptikud siin vaese märterluse-himulise Konspiraatori kiusamiseks valinud tema kangekaelse mitte-peedistamise taktika.

    Anyway, ekspluateerime teda siis eksponaadina ka. Konspiraator teatas muu ilulillelise retoorika seas:

    Kujutagem nüüd pilti, kui skeptikute poliitilises kallutatuses veendunud rahvamass …

    Seda hüüdis vana Sigmund projektsiooniks. Tähelepanelik lugeja märkab muidugi ka kaks ühe hinnaga diili, nimelt projitseerib Konspiraator rahvamassile oma isiklikku veendumist, et skeptikud on poliitiliselt kallutatud ja skeptikutele oma isiklikku tundmust, et rahvamass teda poliitiliselt kallutatuks peab.

  7. K_V pani ette:

    Iga saidi külastaja võiks eeldada, et tegemist on töötoaga, kus tema ülesandeks on see joru skeptitsismist eristada, kõikvõimalikest autoriteetidest mitte hoolides.

    Tahad Sa alustada selle lingi, mille ma Konspiraatorile hambusse andsin, põhjalikku närimist? Hakatuseks olgu ära märgitud säherdune põnev üdikont nagu veebipesa autori biograafia:

    Internationally renowned Parapsychologist and researcher Dr. Stanley Krippner, documents Karl’s work in the recent book, Spiritual Dimensions of Healing; first published in German and more recently in English. The book chronicles the practices of ten practitioners in North America; from native healers to contemporary health care providers.

  8. dig ütles:

    Seda hüüdis vana Sigmund projektsiooniks.

    Eks tal oli omast kohast õigus ka.

    Classic racism is an example of psychological projection; “It’s all their fault that I feel the way that I do,” says the racist. I am a victim of another persons thoughts or actions.

    Neegrid, moslemid, mustlased, pederastid ja kommunistid ning paljud teised toredad inimesed just nii arvavadki. Et siis nende hädad on kellegi teise süü.

    Või siis mõni muu sekt, kes rahu ei leia ja tunneb vajadust barrikaadidel võidelda eelmainitud seltskonna ja muude maailma hädaliste eest ilma küsimata kas kellelgi nende võitlust üleüldse vaja on.

    Sellekohta on paar uurimust ka tehtud.
    The Liberal Mind: The Psychological Causes of Political Madness
    http://www.amazon.com/Liberal-.....0977956318

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga