Jesus Camp ETV-s täna kell 22:25

ETV kodulehelt:

K 26. septembril kell 22.25,
kordus N kell 13.50

Usuline innukus on Ameerika Ühendriike saatnud läbi aegade. Tänasel usumaastikul on esile kerkimas kiiresti kasvavad karismaatilised evangelikaalsed (NB! Mitte segi ajada evangeelsetega!) kogudused, mille mõju kasvab ka riigi poliitilises elus. Heidi Ewingi ja Rachel Grady film tutvustab vaatajale ühe niisuguse koguduse lastelaagrit. Tutvume Lewvi, Racheli ja Toryga, kes kõnelevad meile oma elust, arusaamadest ja tulevikuplaanidest.

“Jeesuse laager” on film, mis tõstatab väga palju küsimusi. Mil määral on vanematel õigus määrata ja kontrollida oma laste maailmavaadet? Kus muutub kasvatus ja religioon manipuleerimiseks? Millised on lapse õigused oma maailmavaatele ja usule? Kust ammutab koduõppel tsenseeritud haridust saav laps teadmisi erinevate maailma mõistmise viiside kohta, et üldse olla võimeline isiklikke teadlikke valikuid tegema? Kuidas kujuneb tolerants, respekt ning võime dialoogiks must-valgeks muudetud maailmas, kus inimesed jagunevad “päästetud omadeks” ja “teisteks”? Autorite sõnul ei ole selles filmis lihtsaid vastuseid.

Ja veel – enne, kui lasta filmi vaatamisel end emotsioonidest haarata, võiks korraks mõelda – kuidas suhtuksime asjasse siis, kui film käsitleks näiteks põlisrahvaste õigust oma laste ilmavaadet ja haridust kujundada…

Film kandideeris käesoleval aastal parima dokumentaalfilmi Oscari auhinnale.

Pille Valk

http://www.etv.ee/?0543673


Klipp Youtube’st:

2 Replies to “Jesus Camp ETV-s täna kell 22:25”

  1. See oli küll tõeliselt õudne film. Nelipühalased on minus tegelikult kogu aeg ebameeldivustunnet tekitanud, aga see ületas kõik, mida seni olin kujutlenud. Üldiselt pooldan, et misjon laste seas oleks keelatud.

  2. Selliseid usulaagreid ja ajupesu ei poolda vähimalgi määral, kuid taolised filmid meenutavad sageli just seda sama, millele nad tähelepanu tahavad juhtida. Need häälte venitamised ja moonutamised ei kuulu dokumentaalfilmi, mis tõsisest teemast rääkida tahab. Küllap see on aga massidesse jõudmisel abiks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga