Jasmuheen Eestis – üle laipade valgustatuse poole

Jasmuheen. Foto: Wouter HagensVikerkaaresild annab teada, et Eestit külastab 8.-10. juunil Austraalia päritolu kosmiline telepaat ja kanaldaja, breatharianismi ideoloog Jasmuheen (Ellen Greve). Seminar toimub Rahvusraamatukogu suures saalis ja maksab 3400 kr.
Ürituse korraldab OÜ Päikesepillaja, Riina Soone.

Uudise tekst tervikuna Vikerkaaresillal.

See njuueidslaste sõnakasutus on muidugi klass omaette. Kui seda oma ihusilmaga varem näinud pole, siis võib see esmasel kohtumisel jätta mulje millestki üliüdini positiivsest maailmatunnetusest, mida ergutab vaid ülim armastus kõikide olendite vastu ja jumalik vastutustunne, et kõikide elu paremaks teha.

Lähemal vaatlusel ja püüdel ka jutu sisust mingit ratsionaalset iva tabada, leiab tähelepanelikum lugeja paraku suure-suure sisutühjuse, megamulli, milles polegi muud kui sõnavaht. Veelgi terasemal jälgimisel leiame esmamuljele vastupidiselt lausa inimvaenuliku ideoloogia, mis võib järgijatele osutuda lausa eluohtlikuks nagu selle Jasmuheeniga on juhtunud.

Siin pisike stiilinäide Jasmuheeni tekstist:

Kristusteadvuse energia on Jumalanna Armastus, see on universaalne. See voolas Jeesuse mõistujuttude ja tervendamise imede kaudu, toites näljaseid ning jõustades vaeseid/viletsaid. See inspireeris Muhamedi ja andis Koraani põhiiva. See on Buda Maitreya valgus ja juhatab šamaane läbi kõikide tasandite ekstaasiseisundites. See on molekule eluga kokkusiduv liim ja meie kõige tõesem südame laul.
Allikas: ARMASTUSE VÄLI JA TEINE TULEMINE

Oma osa saavad ka skeptikud:

K: Kuidas Te skeptikutega hakkama saate?
V: Kergelt-südamlikult ja huumoriga ning lisaks teatud annuse ümber-hariva teabega. Asjad on haruharva sellised nagu nad näivad. Näiteks minu lemmik kehaline harjutus on viimasel ajal paljajalu tagurpidi rannas kõndimine. Mõni, kes näeb mind seda tegemas võib mõelda: “Seal läheb see kummaline naine, kauboi kaabuga, ilma päikeseprillideta ja jälle kõnnib ta tagurpidi. Huvitav, kas ta on imelik või teeb ta seda mingil muul põhjusel?”
Müts kaitseb mu nägu kuuma Austraalia päikese eest, päikeseprillideta olemine (mis on meie kliimas ebatavaline) võimaldab mul silmade kaudu otse ajusse absorbeerida rohkem praanat. Paljajalu kõndimine tähendab, et ma saan maapinda praanaga toita ja tagurpidi kõndimine tasakaalustab ümber kogu minu seesmise energiavoolu, varustab eneriaga ja treenib minu keha teistsugusel viisil.

Samamoodi ütlevad inimesed: “See on jama, igaüks peab sööma, ta on valetaja”. Kuid nad ei ole hariduslikust vajakajäämisest tingituna mõistnud kõiki neid kasutegureid, millest me siin raamatus räägime, seega skeptitsismi tuleb kohelda austuse ja kergusega ja alati aitab huumor.
Allikas: http://www.paikesepillaja.ee/pdf/ArtikkelJasmuheeniga.pdf

Jasmuheen ehk kodanikunimega Ellen Greve (s 1957) väidab, et ta pole juba päris mitu aastat mitte midagi söönud ega joonud, kuna ta saavat eluks vajaliku energia ja toitained otse õhust või päikesest. Sellist suunda nimetatakse inedia või breatharianism, eesti keeles võiks seda nimetada õhutoitluseks.

Õhutoitlust käib ta propageerimas igas ilmakaares ja juuni alguses tuleb oma ohtlikku ajupesu ka Eestisse levitama. (Vikerkaaresild on njuueidslaste ja muude ‘vaimsete’ otsijate kohtumispaik ja teadetetahvel, kust leiab lisaks kohati asjalikele uudistele ka hulganisti kraami, mida lugedes haarab mind tihti masendusäärne tunne. Aga loomulikult – see on vaid minu probleem :-)

Jasmuheeni väited praanatoidul olemisest äratasid omal ajal tähelepanu ja imekombel ta isegi nõustus ajakirjandusliku eksperimendiga, kus ta arstide ja kaamerate järelvalve all elas oma väidetavat toidu- ja joogivaba elu. Juba 48 tunni möödumisel ilmnesid tal füüsilised tunnused vedelikupuudusest, stressist ja kõrgest vererõhust. Need sümptomid ajas ta saastunud linnaõhu kaela, aga saategrupp organiseeris kiirelt kauni ja värske õhuga maakoha, kuhu ümber koliti. Neljandaks päevaks oli Ellen oma kehakaalust kaotanud üle 6 kg, suuremalt jaolt läbi vedelikukaotuse, ta kõne oli aeglustunud, pulss kahekordne ning arst hoiatas võimaliku neerukahjustuse eest. Eksperiment peatati, kuna selle jätkudes oleks Ellenit tabanud jääv terviskahjustus või ka surm.

Austraalia saade “60 minutes” uuris asja ja tegi ka katse:

Ta oma tõlgendus sellest on järgmine:

K: Pärast naise surma Šotimaal esitati teile väljakutse Austraalia “60 Minutes” poolt teha läbi 7 päevane periood ilma toidu ja vedelikuta. Mis oli selle proovilepaneku tulemus, peale selle, millest mainstream meedia ette kandis?
V: Lõpptulemuseks oli see, et “60 Minutes” lõpetas eksperimendi 5 päeva pärast, kartes, et mul võib see õnnestuda ja see oleks nende jaoks tekitanud probleeme, sest nende kavatsus oli anda minust valet pilti ning samuti tõestada, et ilma toidu või vedelikuta elamine on ohtlik, mis ju seda ka õige ettevalmistuseta on.

Lõpptulemus oli nende poolt juba enne alustamist paika pandud (vaatamata sellele, et mina olin nende kavatsusest naiivselt teadmatuses) seega oli seda alati püütud näidata kui läbikukkumist. Kalibreerimise testid tõendavad seda, sest see kõik erapooletult salvestatud U.F.I. poolt.

K: Mida te õppisite sellest “60 Minutes” väljakutsest?
V: Mina isiklikult sain selgeks, et ei maksa olla nii naiivne ja usaldada ajakirjanduslikku ausameelsust/laitmatust. Ma õppisin ka seda, et tasub olla seotud ainult nende eksperimentidega ja hästiinformeeritud inimestega, kellel on head kavatsused ja südamel globaalse hariduse parimad huvid ning kes jagavad sama rikkumatuse/ausameelsuse tasandit.

Ma taipasin ka, et ei ole võimalik alahinnata auditooriumi intelligentsi, kellest siis, kui küsiti nende algset suhtumist minu lugu käsitleva programmi suhtes, ütles esialgu 70%, et nad peavad seda võimalikuks, mis hämmastas nii mind kui ka “60 Minutes” meeskonda.
Allikas: http://www.paikesepillaja.ee/pdf/ArtikkelJasmuheeniga.pdf

Oleks veel, et ta vaid ennast petab ja enda elu ohtu seab. Ta ju rändab mööda ilma ja valetab kõigile, kuidas inimesed, kes on vaimselt piisavalt kõrgele arenenud, ei vaja elutsemiseks materiaalset toitu (mingu rääkigu seda Eritrea lastele või koonduslaagrid üle elanutele).

Et tegu pole mitte niisama vaimse süütu mänguga, näitavad aegajalt ilmuvad uudislood, mis jutustavad tema ja teiste petiste õpetussõnade järgi surnuks näljutanud inimestest (vt http://www.rickross.com/groups/breat.html).

Jasmuheeni maaletooja Riina Päikesepillaja Soone õnnistab meid ka sellise eestikeelse tekstiga:

K: Tänapäeval on meie maailmas nii palju kannatusi, kuidas saab praana programm seda muuta nii, et meil oleks nii individuaalselt kui ka liigina nauditavam ja tõhusam evolutsioon?
V: Hariduse kaudu saame me innustada inimesi suurendama nende olemust läbivat praana voogu, mis siis muudab nende oma resonantsi ja seda kuidas universum neile vastab. Praana programmi teekonna puhul on tegu sellega kuidas meie sees ja meie ümber energia voolu juhtida nii, et me saaksime teadlikult luua olevikku ja tulevikku, mis tagab kõigile suurema tervise ja õnne taseme.
Allikas: http://www.paikesepillaja.ee/pdf/NauditavJaEfektiivneEvolutsioon.pdf

Sealt leiab pärleid kohe kuhjaga. Millises maailmas need inimesed küll elavad?

Miks ma sellest räägin?

Pagan seda teab, aga äkki keegi ise või kellegi lähedane hirmsasti kipub sinna ‘õnnestavale’ ja armastuseküllasele seminarile, mis maksab 3400 krooni (toidu pead ise ostma), siis üritagu inimesed enne ikka mõelda, kui sellele inimvaenulikku ja eluohtlikku ideoloogiat levitavale libagurule oma raskelt või kergelt teenitud kroone viima hakatakse.

58 Replies to “Jasmuheen Eestis – üle laipade valgustatuse poole”

  1. Ka mulle tundub natuke väheusutav, et ilma söögi-joogita on vaja elada – võib olla on see võimalik aga ma kahtlen selles, et see on vajalik. Selge, et inimesed söövad sageli arulagedalt palju ja kahjulikku kraami aga sellegipoolest on inimene loodud siia maailma koos pidevalt uuenevate toiduvarudega. Et meil on õnnestunud kogu tasakaal uppi lüüa on muidugi teine teema.
    Aga antud teema kohta on olemas päris hea võrdlus.
    Ignaz Semmelweis on hea näide – ungari arst, kes tõestas, et lapsevoodipalavik on nakkav ning et sellesse haigestumist saab drastiliselt vähendada, kui arstid ja muu meditsiinipersonal enne patsiendiga kokkupuutumist käsi peseb. Ta avastas selle 1847 Viini hospidali sünnitusosakonna juhatajana. Teda hakati kutsuma emade päästjaks. Kui varem oli seal vastsündinute suremus lapsevoodipalaviku tõttu 13.10%, siis peale tema nõuet, et käsi desinfitseeritaks enne iga läbivaatust, viis ta suremuse 1,3 protsendile.
    Hoolimata sellisest tulemusest ei kandnud Semmelweis oma meetodist ametlikult Viini õpetatud ringkondadele ette ega pannud seda ka kirja. Ferdinand von Hebra kirjutas lõpuks tema eest kaks artiklit, ent kuigi välismaa arstidele ja Viini koolkonna juhtivatele liikmetele avaldas Semmelweisi avastus muljet, ei leidnud see laialdast toetust. Tema vaatlused olid vastuolus tolleaegse teadusliku arvamusega, mille kohaselt haigused tekivad muuhulgas “kehamahlade” tasakaalutusest. Väideti ka, et isegi kui tal on õigus, on käte pesemine iga kord enne kokkupuudet raseda naisega liiga suur vaev. Arstid ei tahtnud ka tunnistada, et nad on süüdi nii paljude inimeste surmas. Semmelweis oli suur naerualune omal ajal, sest teadupoolest pole kätel näha mitte ühtegi surmavat bakterit ja Semmelweis püüdis tõestada nähtamatut.
    Nii, et eks omad skeptikud igal ajal!

  2. Puhtast õhust ja armastusest elamise kontrollimise katse meenutab Soome ühingu Skepsis ry. 1980. aastail ilmunud raamatu “Paholaisen asianajaja” eessõnas olnud lugu, kus samalaadne katse oli üles ehitatud teistmoodi. Raamatu pealkiri tähendab üht ametimeest kahest, kes XVI–XX sajandil väidetavaid pühakuid käis kontrollimas, ülesandeks kõiges kahelda ja leida vastuargumente (advocatus diaboli) ehk siis roomakatoliku kiriku palgal olnud skeptikut. Teine ametimees oli vastupidise ülesandega advocatus dei. Olevat siis kord olnud abtiss, kes polevat 20 aastat ivagi söönud. Kogu klooster kinnitanud, et jah, just nii on lood. Advocatus diaboli lõpuks küsinud, kas püha ema ikka kempsus käib. Jah, kinnitasid kloostrielanikud, mille peale ametnik küsis, et kui tema kehast ekskremente väljub, siis kuidas need tekivad, kui ta midagi ei söö? Selle vastu ei olnud kellelgi midagi kosta, tunnistatudki pettus üles ja püha ema pühakuks ei saanud.

  3. Great news, folks! Arvestades baltikumi maksejõudu ja turuseisu on homme Rocca al Mare koolis algava Jasmuheeni seminari hind langetatud 3500 kroonilt 2700 kroonile!

    Halleluja!!

    Kuna see teave tuli vaid päev enne sündmust, siis paistab, et nad ei ole piisavalt kergeusklikke kokku saanud… Ja arvavad, et see hinnaalandus neid avitab? Nüüd oleks kena leida keegi, kes enda talle külje alla sokutaks ja kontrolliks kas ta kempsus käib!

  4. Meie lemmikust, Vikerkaaresillast:

    Jasmuheeni seminari hinnast
    08.07.2009 : Riina Soone
    Lühikirjeldus:
    Arvestades meie Baltikumi kohalikke finantsvõimalusi ja konteksti tegid hinnanumbrid läbi kohandumisprotsessi (endisest 3500.-) 2700.- peale. Seminar toimub 10-13 juuli Tallinnas, Rocca al Mare kooli aulas, Vabaõhumuuseumi tee 8

    Tehes hiljuti Leedus 5 päevast retriiti, tunnetas Jasmuheen ilmselt paremini Baltikumi kohalikku konteksti ja inimeste finantsvõimalusi ning tegi ettepaneku alandada seminari hinda. Seminari kogumaksumuseks kujunes 2700.- (endise 3500.- asemel). Jasmuheeni sooviks on jagada oma teadmisi ja valgust suuremale inimeste hulgale, et see võiks levida Eestis ja kanduda edasi ka maailmassse .

    Jasmuheen on helge õhuline inimene, kelle seltsis viibimine võib anda arengukiirenduse pikaks ajaks ja mitmetel tasanditel. Jasmuheen edastab Valge Vennaskonna sõnumeid ja ka mitmeid Ülestõusnud Meistreid. Seminari kava on voolav ja paindlik ning arvestab kokkutulnud inimeste ühisvälja vajadustega. Plaanis vaba vestlus, küsimused ja vastused ning loomulikult ka pikad ümberprogrammeerivad meditatsioonid. Samuti tutvustab ta kindlasti enda väljatöötatud mitmeid programme, kus on ratsionaalselt kokku võetud kõik see, mis meil on vaja teha isiklikult ja globaalselt, et võiksime asuda tõeliselt tsiviliseeritud maailmade hulka.

    Info: http://www.paikesepillaja.ee

  5. @Arvo Soomets:

    Ma tänan Teid südamest Teie teadmiste eest ja püüdluste eest näidata TÕDE siin skeptikute seas.Kui inimeste teadvus ei ole avatud ei saa mõistus infot ümber töödelda ,kogen seda päevast päeva aina sagedamini.
    Me mõlemad teame,et meie mõtlemine ei saa enam muutuda ja mul on rõõm kohata mõttekaaslasi.
    Soovin edu kõigis ettevõtmistes.
    Mare

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga