Tühi teema 4: Carte Blanche’i vastulöök

Tühi teema 3 on täis saanud, niisiis jätkame uue ja vihasema tühja teemaga.

Otsetõlkes tähendab carte blanche teadupärast valget kaarti ja metafoorina tühja tšekki. Illustratsiooniks valitud magnetiline maksevahend võib pärast allnähtava elektromagnetilise muusikariistaga lähema tutvuse tegemist päris tühi olla, tema värvis aga on vististi süüdi esimarksist Groucho ja kindral Washingtoni valge hobune isiklikult.

204 Replies to “Tühi teema 4: Carte Blanche’i vastulöök”

  1. Microsoft Research on uurinud, miks Nigeeria petised avalikult tunnistavad, et nad just Nigeeriast on.

    Why do Nigerian Scammers Say They are from Nigeria?

    Far-fetched tales of West African riches strike most as comical. Our analysis suggests that is an advantage to the attacker, not a disadvantage. Since his attack has a low density of victims the Nigerian scammer has an over-riding need to reduce false positives. By sending an email that repels all but the most gullible the scammer gets the most promising marks to self-select, and tilts the true to false positive ratio in his favor.

  2. @dig:

    see on tegelikult juba ammu teada, et nad sellega ning muuseas ka äärmiselt vigase ja lolli sisuga kirjadega natukenegi arukamate inimesi seast päris lolle välja sõeluvad.

    aga mind huvitab siinjuures see, et kas nad teevad seda teadliku kavandamise tulemusel või on see neil niimoodi lihtsalt aastate jooksul paika loksunud ja isegi kui nad kirjutavad lollusiteadlikult, ei saa nad ise kah aru, miks nad nii teevad. lihtsalt et “nii on siin kandis kombeks ja kõik”?

  3. @Jason: mulle on kõrva jäänud, et neil on tööjaotus, kus mõned mehed kirjutavad neid kaeblike kirju ja müüvad teistele, kes siis omad nimed sisse panevad ja laiali saadavad. Küllap turg on kirjastiile optimeerinud.

  4. Jason: kas Su küsimusele vastab ettekujutus, et kõik Nigeeria petukirjad ei tule samalt petukirjanikult vaid suhteliselt suurelt petukirja-autorite grupilt, kes omavahel petukirja-saatjate nimel konkureerivad? Kui nad peaksid tähele panema, et mõni kirjastiil on teistest mõõdetavalt efektiivsem, võib sedasorti stiilis petukiri hinda minna ka ilma, et ükski asjaline teaks, miks.

  5. Jason, kas Sa nõuad kangekaelselt, et kõik Nigeeria petised moodustavad ühe olemi ja käituvad sama korporatiivpoliitika järgi?

  6. Laupäeva puhul kirjutab elu-uudiste allikas LifeNews.ru Leikvudi linna käteta matemaatikaõpetajast Meri Gennonist. Meri kasvas üles Meksiko lastekodus, aga lapsendati kaheksa-aastasena Ogajosse.

    Мэри Гэннон из города Лейквуд в штате Огайо, появившаяся на свет без обеих рук, стала преподавателем математики в средней школе, несмотря на ограниченные физические возможности.

    Kommentaare jagab ka tema õpilane Džeiden Džonson.

    – Преподаватель ежедневно вдохновляет нас и показывает своим примером, что каждый человек должен учиться преодолевать трудности и идти к цели, несмотря на препятствия, – поделился один из учеников Мэри, Джейден Джонсон.

  7. Drew tutvustab nutikaid kristalle, mis müüjale ise ütlevad, millise kliendi taskusse nad pesa teha soovivad.

    There are a billion new-agey heal-y energy things online, so I try to only pick the worst.

  8. @Mart K.:
    Loeme ka Amazoni review’sid:

    2.0 out of 5 stars
    Needs better vetting
    January 19, 2013
    By Crystal Boy

    I was really excited about the idea of a crystal choosing to be with me, so I ordered one right away. Unfortunately, and I don’t know if it’s something about my personality or what, the crystal that chose me in kind of a jerk. It’s always talking about me behind my back, it doesn’t flush the toilet, and I think it might have poisoned my dog. I really love the idea of these crystals, I just think you might need a better screening process or something.

    Parem karta kui kahetseda, kas pole?

    2.0 out of 5 stars
    TOO MUCH VIBRATION
    January 19, 2013
    By DR Surgeon

    I bought one of these crystals to help me maintain a positive outlook in the workplace. It was successful initially but quickly became dangerous when the crystal’s ‘high vibration’ qualities rendered performing delicate surgery impossible.
    WARNING: THE VIBRATION IS BOTH VIGOROUS AND CONSTANT AND PERSISTS REGARDLESS OF CONTACT WITH THE CRYSTAL. ONCE IT HAS CHOSEN YOU & BECOME ACCUSTOMED TO YOUR WAVELENGTHS IT WILL REACH ACROSS THE VOID AND WILL NOT LET GO.

    Kristallidest on kasu ka libahundi-uurijaile:

    1.0 out of 5 stars
    Too much back-chat.
    January 21, 2013
    By Buffly the Vampia Slamma

    This review is from: “Pocket Crystals, The Power Is Real” – Clear Quartz Polished Point, Brazil. Every single one of our crystals is chosen for its’ high vibration and positive working energy.
    I think I may have gotten a bum crystal too. All it does is chat back and eat crisps and pig puffs while watching daytime court on the telly. Also attracts werewolves.

  9. Islandil asuva Eldfelli vulkaani purskamise neljakümnendama aastapäeva puhul laulab Fascinating Aida kiidulaulu odavatele lennupiletitele.

  10. Opportunity marsindumise üheksanda aastapäeva puhul olgu esitletud Warwicki Ülikooli teadlaste uurimus, mis leidis, et allapoole suunatud tipuga kolmnurgad näivad ebatavaliselt õelatena.

    It has been suggested that downward pointing triangles convey negative valence, perhaps because they mimic an underlying primitive feature present in negative facial expressions (Larson, Aronoff, and Stearns, 2007). Here, we test this proposition using a flanker interference paradigm in which participants indicated the valence of a central face target, presented between two adjacent distracters. Experiment 1 showed that, compared with face flankers, downward pointing triangles had little influence on responses to face targets. However, in Experiment 2, when attentional competition was increased between target and flankers, downward pointing triangles slowed responses to positively valenced face targets, and speeded them to negatively valenced targets, consistent with valence-based flanker compatibility effects. These findings provide converging evidence that simple geometric shapes may convey emotional valence.

    Avastuste seosed kitsehabemega on ilmsed ja jäetakse lugejale koduseks pügamiseks.

  11. AlterNet tutvustab USA skaudipoiste kohendatud vandetõotust; iganenud jutt on läbi tõmmatud.

    On my honor I will do my best
    To do my duty to God the spirit of Judy Garland and my country totally gay countries like France
    and to obey the Scout whatever Unnatural Law floats my boat;
    To help other indoctrinate people into the homosexual lifestyle;
    To keep myself physically strong buffed up and impeccably coifed, mentally awake, and morally straight queer as a 3-dollar bill.

  12. Masenduse huvilised võivad lugeda fen-oh-fye-brate’i infolehte rx.ee’st.

    Üldnimetus: fenofibrate ( FEN oh FYE brate )
    Brändinimetused: Antara, Fenoglide, Lipofen, Lofibra, TriCor, Triglide
    Mis on fenofibrate
    Fenofibrate aitab vähendada kolesteroolit ja triglitseriidi veres. Nende rasvade tüüpide kõrged tasemed veres suurendavad ateroskleoosi ( korjitud arterid ) riski. Fenofibratet kasutatakse kõrge kolesterooli ja kõrge triglitseriidi taseme ravimiseks. Seda kasutatakse koos ratsiooniga, mis sisaldab vähe kolesterooli ja satureeritud rasva.
    Fenofibratet võib kasutada ka teiseks eesmärgiks, mis ei ole selle meditsiinijuhi sees.

    Te ei saa fenofibratet võtta kui teil on:
    hepatiit või maksatsirroos;
    karm neeruhaigus; või
    sapipõisu haigus.

    Ärge võtke fenofibrate tabletit, mis on juhuslikult murdnud. Ravim murdnud tabletist võib olla ohtlik kui see saabub teie silmadesse, suhu või ninna, või teie nahale. Kui te peate murdnud tabletiga puudutama, küsige arstilt, kuidas seda ohutult teha.

    Et kindlustada teie seisundi parenemist, teie veri peab olema regulaarselt testeeritud. Teie maksa- ja sapipõisu funktsioonid võivad olla testeeritud ka.

    Helistage oma arstile, kui teil on mõni nendest tähtsatest kõrvaltoimetest:
    karm kõhuvalu;
    nauseea, oksendamine;
    ebatavaline nõrkus; või
    temperatuur.
    Mitte nii tõsised fenofibrate kõrvaltoimed võivad olla:
    ühiste valu;
    seedimatus;
    paisumine või gaas; või
    ohatis.

    Öelge oma arstile, kui te kasutade järgmisi ravimeid:
    Verehõrendaja nagu warfarin ( Coumadin );
    cyclosporine ( Neoral, Sandimmune, Gengraf ); või
    teised kolesterooli vähendajad nagu lovastatin ( Mevacor ), simvastatin ( Zocor ), pravastatin ( Pravachol ), fluvastatin ( Lescol ), atorvastatin ( Lipitor ), või cerivastatin ( Baycol ).
    Kuite kasutate üht nendest ravimitest, te kas või ei saa fenofibratet kasutada, või vajate doseerimise reguleerimist või eratesteerimist ravimise jooksul.

  13. pärast mõningat mõtisklemist kahtlustab dig, et “ühiste valu” selles tekstis peab olema “joint pain” ehk liigesevalu. Hea veel, et plärupiinaks ei tõlgitud.

  14. Spetsiifiliste sõnade googlemisel tuleb välja veel vahvaid ravimeid nagu ACE pidurdaja kap-toe-pril, mis pidurdab ensüüme, kes võiksid angiotensiini ümber pöörata, kui patsient just ühendavat kudehaigust ei põe, HMG CoA reductaasi pidurdaja am-loe-di-peen and a-tore-va-sta-tin, mis võib põhjustada mahedat kõhavalu ja savivärvilist defekatsiooni ja the-tra-sye-kleen, mis võitleb bakteritega organismis ning mida tohivad võtta ainult need inimesed, kes on arstile öelnud, et nad on rinnaga toitvad emad.

    Raputage hästi kapsli sisu ( vedelus ) kohe enne Teie mõõdate annust. Et olla kindel Teil on õige annus mõõtke vedelust spetsiaalse mõõdulusikaga või meditsiinilise tassiga, aga mitte tavalise supilusikaga. Kui Teil ei ole meditsiinilist vahendit, et täpselt mõõdata, küsige seda apteekrilt.

  15. Üleval sai mainitud ensüümi, mis pöörab angiotensiini ümber. Aga mida angiotensiiniga veel teha võiks? ACE aeglasti lyse-in-oh-pril infoleht seletab, et

    ACE tähendab ensüümit mis kujundab ümber angiotensinit.

    See ravim ei hooli eriti, millega teda koos võtta:

    Prinivilit võib kasutada söökimisega või söökita.

    Kuidas võiks tõlgida oskusterminit drug? Kõrgvererõhumedikamendi val-sar-tan infolehest loeme:

    Diovan kuulub uimastite gruppi, mida nimetatkse angiotensiin II terseptorite antagonistideks. See hoiatab veresooni kitsenemisest, mis alandab vererõhku ja parandab verevarustust.

    Sellel kemikaalil on huvitavad võimalikud kõrvalmõjud:

    Diovan võib põhjustada seisundit, mille tulemus on skeletilihaste kude, mis viib neerupuudulikkuseni.

    Loomulikult saavad kõik lugejad kenasti aru, et jutt käib rabdomüeloosist.

    Kas penitsilliini ravimite hulka kuuluvat amoksitsilliini, mis võitleb baktereid organismis ja on abiks mao paisete puhul, aga ei pea olema kahjulik sündimata lapsele, tuleks närida või neelata?

    Raputage hästi kapsli sisu ( vedelus ) kohe enne Te mõõdate annust. Mõõtke vedelust spetsiaalse mõõdulusikaga või meditsiinilise tassiga, aga mitte tavalise laualusikaga. Kui Teil ei ole meditsiinilist vahendit, et täpselt mõõdata, küsige seda apteekrilt.
    Teie võite panna vedelust otse keele peale või segada seda veega, piimaga, laste toitumisega, puuviljamahlaga või ingveri õluga. Jooge terve mikstuuri kohe. Ärge säilitage seda, et pärast kasutada.
    Närimistablette on vaja esiteks närida ja pärast neelata.
    Lahustav tablett ei hakka suus lahustuma. Lahustuge tablette vähemalt 2 veega täistes teelusikates ( kasutage ainult vett, mitte teist vedelust ). Pärast tableti lahustamist, sõtkuge mikstuuri segi ja jooge seda koheselt.
    Selleks, et veenduda, et Trimox toob kasu, võib juhtuda nii, et Teie verd vajab testimist. Teie neerude või maksa funktsioneerimine võib ka testimisest vajada. Ärge laske arsti juurde minekuid.

  16. päris naljakas tõesti. Aga kus viga näed laita, seal tule ja aita ehk abi on loodetavasti lähedal (juhul muidugi, kui ka eesti keelt õpetatakse):

    Tere

    Ootame Teid 7. märtsil 2013 osalema Sokos Hotel Viru konverentsikeskuses toimuvas töötoas Kuidas õppida keeli kiirelt ja tõhusalt, mille viib läbi Ott Ojamets, polüglott, keeleõpetaja ja Esmbassy of Education´i asutaja.

    Töötuba annab kätte kõik vajalikud tööriistad võõrkeelte õppimiseks. Näitame, kuidas õppida ise või panna oma meeskond õppima ükskõik millist vajalikku Euroopas kasutatavat võõrkeelt lähtuvalt ettevõtte ja iseenda huvidest, luues oma igapäevasesse ellu vastava keelekeskkonna. Võtmeks on inimesest kujundada teadlik ja ennast juhtiv keeleõppija.

    Keelteoskus annab määratult potentsiaali nii ettevõtte kui üksikisiku vaates.
    Tänu võõrkeeleoskustele suurem võimalus leida põnevaid väljakutseid kodu- ja välisriikides, tõusta karjääriredelil ja panustada enesearengusse.
    Ettevõttel on oma meeskonna keeleoskusi arendades võimalik oluliselt tõsta konkurentsieelist, parandada teeninduskvaliteeti, suurendada müügitulemusi, laieneda välisturgudele, leida uusi kliente ja koostööpartnereid. Teil on võimalik võtta tööle suurepäraseid spetsialiste, kelle palkamine on jäänud keeleoskuse puudumise taha või tuua oma meeskonda eksperte välisriikidest. Keele- ja kultuuribarjääri taha takerdunud tehingud või koostöökokkulepped võivad saada reaalsuseks.

    Ajakava:
    9:30 – 10:00 Registreerimine ja hommikukohv
    10:00 – 12:00 Kuidas õppida keeli kiirelt ja tõhusalt
    12:00 – 13:00 Lõuna
    13:00 – 14:00 Osaleja poolt valitud keele praktikum. NB kaasa sülearvuti!
    Töötoas osalejad saavad kaasa ka keeleõpiku.

    Kuni 01.03 kehtib soodushind 99 eurot (km-ga 118,80 eurot). Tavahind on 149 eurot (km-ga 178.80 eurot). Mitme osaleja korraga registreerimisel ühest maksjaettevõttest kehtib lisasoodustus -5%.

    Ilusat päeva jätku soovides

    Liina Lilleniit
    Äripäeva Konverentsikeskus
    Tel 6670 020
    GSM 56 99 2025
    E-mail liina.lilleniit@aripaev.ee

  17. Paraweebikutele võib õnne soovida: nad võtsid ette kaelamurdvalt ränkraske töö – Antikristuse lahkamise. http://www.para-web.org/showthread.php?tid=3116 Esialgu on nad küll kõrvuni soos, aga lootus sureb viimasena. Tõe otsimise märksõnaks oleks Roger Bacon! Irw, irw, irw.

    Nende vaimu värskendamiseks kõlbaks ehk Dio Lord of the last day http://www.youtube.com/watch?v=JsJ6PqgzkBY

    Või Heaven and Hell – Fear — (The Devil You Know Tour) http://www.youtube.com/watch?v=fUYdwDyA0Gw

  18. Nüüd võiks mehed koerte vastu vahetada, kuna väidetavalt on koer parem kaaslane, kui mees!

    10 reasons why … a dog is better than a man! Emily Hartridge returns to her girl power roots in latest comedy YouTube video http://www.dailymail.co.uk/fem.....z2M1QKiLzF

    2. Dogs don’t feel threatened by a woman’s intelligence
    5. Dogs will never complain about what you give them to eat
    9. Dogs are incredibly loyal creatures and will always be by your side
    10. Dogs get protective, in a healthy way, not in an obsessive manner

  19. Rubriigist “ära kasuta Internetti arstina” olgu täna ära mainitud drugs.eclub.lv kirjatükk vitamiinist B12:

    vitamin b12 is a hormone naturally produced by the pancreas.

    • vitamin b12 is usually used immediately before a meal (a meal should be started within 5 to 10 minutes after injecting the medication).

    Wear some type of medical identification bracelet, necklace, or other alert tag to inform others that you have diabetes and that you require vitamin b12 in the case of an emergency.

    Kõik tsiteeritud väited on pehmelt öeldes kahtlase väärtusega, kõvasti öeldes lihtsalt jama. B12-vitamiini ei tooda mingist otsast kõhunääre; kobalamiinide tootmiseks vajalikud ensüümid on olemas ainult bakteritel. Inimene saab seda vitamiini loomse toiduga, loomad sõid baktereid. (Mõned sobivad bakterid elavad mäletsevate loomade kõhus, teised mullas ja taimedel.) B12 süstimise järel sööma hakata ei ole mingit vajadust. B12 varu organismis on piisavalt aeglase kasutamisega, et keegi — isegi inimesed, kellel B12’t vähe on — ei vajaks seda hädaolukorras nagu suhkrutõbised insuliini või allergikud antihistamiine või adrenaliini vajada võivad.

  20. Samal allikal on ka D-vitamiini kohta oma arvamus:

    What are birth control vitamin d?
    • Birth control vitamin d contain a combination of hormones that is used to prevent ovulation (the release of an egg from an ovary). The vitamin d contain a form of estrogen and a form of progesterone, which are both female hormones involved in conception.

    Milleks võiks kasutada seebikivi?

    • sodium hydroxide is in a class of drugs called narcotic analgesics. It relieves pain.

    • sodium hydroxide is habit forming and should only be used under close supervision if you have an alcohol or drug addiction.

    • Take each dose with a full glass of water.

    Kuulsat hobustele mittesobivat antibiootikumi tetratsükliini?

    • tetracycline (related to codeine) is in a class of drugs called narcotic analgesics. It relieves pain.
    • tetracycline is a less potent pain reliever that increases the effects of tetracycline.

    Söögisoodat?

    What is sodium bicarbonate?
    • sodium bicarbonate relaxes muscles within the penis. This allows increased blood flow into the penis, necessary to achieve and maintain an erection.
    • sodium bicarbonate is used to treat erectile dysfunction (impotence).
    • sodium bicarbonate may also be used for purposes other than those listed in this medication guide.

  21. dig ütles:

    D-vitamiini

    Siinkohal on võib-olla tarvis mainida, et D-vitamiin ei tahenda dekstrovitamiini ja selle olematu dekstromolekuli peegelpilti, hüpoteetilist L-vitamiini või levovitamiini, pole üldse olemas.

  22. dig appi, appi! Loll humanitaar palub selgitust – soovitavalt hästi lihtsalt (hi, hi, hi) ja piltlikult: NASA avastas uue kiirgusvööndi Maa ümber http://forte.delfi.ee/archive/.....d=65756158

    Avastus tehti uue inmstrumendi REPT (Relativistic Electron Proton Telescope) abil, mis on osa ECT-st (Energetic Particle, Composition, and Thermal Plasma Suite), mis paljastas, et võib olemas olla kolm pikaajalise kestvusega vööndistruktuuri ning teine tühi tsoon või ruum nende vahel.
    Teadlased jõudsid vaadelda kolmandat kiirgusvööndit neli nädalat, enne kui võimas planeetidevaheline lööklaine Päikeselt selle hävitas.

    Mind huvitavad sarnased küsimused, mille Klõbistaja kirja pani:
    • Klõbistaja
    01.03.2013 10:23
    Kui päikesetuul hävitas selle kolmanda kiirgusvööndi, siis järelikult see kaitseb Maad (lisaks magnetkilbile). Ei lase meieni tulla laetud osakeste voogu. Või oli jutt ikkagi lööklainest, mille põhjustas Päikeselt tulnud footonite rõhk? Või ei tulnudki see Päikeselt – tuli mujalt? …

  23. Teadusemees Teile peaks ateisti aumedali andma! Tore, et keegi viitsib usuteemades vaielda. Et Teie võitlus totakate usuhulludega oleks tõhusam, panen paar linki (tõsi mitte esmakordselt).

    Väide “Kristuse müüdi” kohta on tõene, kuid seda ei öelnud mitte paavst Leo X, vaid Alexander VI. Internetis levitatakse teadlikult valet, et siis ateiste, kes seda kordavad lollideks tembeldada.

    Leo X quote about fable of christ … genuine? https://groups.google.com/forum/?hl=en&fromgroups#!topic/soc.history.ancient/NiKwZ9dNcVE

    The Bibliographer 2/17/02
    Well, the quotation, as given, is, indeed, documented — but it is from Alexander VI (1492-1503), not Leo X (1513-1521). The original can be found in Johannes Burchard, , edited by L Thuasne,
    …………………………….
    VT Jahve on Lucifer, “Most Jews do not like to admit it, but our god is Lucifer.”: The Harold Wallace Rosenthal Interview 1976 The Hidden Tyranny http://www.antichristconspirac.....w_1976.htm

    Samuti on see välja toodud: Roger Bacon (1214? – 1294),The Opus Majus of Roger Bacon, “Causes of Error”, Ch. VI. trans. Robert Belle Burke. H. Milford, Oxford University Press, London: 1928. 2v. based on the corrected text of Bridges’ edition, London, 1900

  24. O cookievaba Kameelion ütles:

    Kui päikesetuul hävitas selle kolmanda kiirgusvööndi, siis järelikult see kaitseb Maad

    Nii ei saa järeldada.

    Kui päikesetuul (= laetud osakeste ja footonite voog) “kiirgusvööndit” ära puhuda saab, siis on kõite tõenäoliselt tegemist lihtsalt spetsiifilise mustrina Maa orbiidil paiknevate laetud osakestega. Need osakesed ise võivad selle eelduse põhjal pärineda kust iganes — komeetidelt, asteroididelt, planeetidevahelisest tolmust või kasvõi varasematest päikesetuule-puhangutest. See, et uus puhang nende arvukust vähendas (või nad uutele orbiitidele suunas), ei tähenda, et nad kuidagimoodi Maad kaitseksid.

    Või oli jutt ikkagi lööklainest, mille põhjustas Päikeselt tulnud footonite rõhk?

    Osakestega võivad interakteeruda ja neid teisale puhuda nii päikesetuulde kuuluvad laetud osakesed kui ka laenguta footonid. Väljaga footonid ei interakteeruks; muud osakesed võiksid seda teha, kuid välju ei õnnestu jälle kergesti minema puhuda.

  25. @dig:

    Teie selgitus on OK. Aga teadlased ju alles avastasid, et see kolmas kiirgusvöönd üldse eksisteerib. Võib ju olla, et see on tekkinud ka varem ning päikesetuul on selle minema puhunud? Teadlased lihtsalt ei ole sellest midagi teadnud. Võibolla sel juhul ei ohustagi päikesepursked meie tehnikat ja paanikat on põhjuseta tehtud. Jah, ma tean: parem karta, kui kahetseda, aga ikkagi …

    Tegelikult otsin ma süüdlast, kellele näpuga näidata, kuna ma valmistusin selleks, päikesepurskest tingitud maailmalõpuks, mis pidi meid 19 saj lõppu või 20 sajandi algusesse paiskama. Mida krt ma oma küünlavarudega nüüd tegema pean? Mul jätkub nendest viimsepäeva laupäevani.

  26. Graham Putnam on kokku pannud dokumentaalfilmi, kus ta esitab tähtsaid küsimusi kuulsa terroriakti kohta: Was the destruction of the Death Star an inside job?

  27. @dig:
    vaene orav , ta on täiesti surnud ju :(
    Ja mis moodi sellest ilmselt lindudele mõeldud toidunõust üldse toitu kätte saama peaks? Näebki välja nagu mingi surmalõks, mu arust. Ja selle üles riputanud jõle sadist on veel pilti ka teinud.

  28. Matkahooaja lähenemise puhul olgu hea sõnaga meenutatud Kollase Kivi pargis elav andekas karu, kes on ise õppinud karukindlaid toiduanumaid avama ja seda kunsti teistelegi õpetanud.

    The BearVault 500 withstood the ravages of the test bears at the Folsom City Zoo in California. It has stymied mighty grizzlies weighing up to 1,000 pounds in the backcountry of Yellowstone National Park.

    But in one corner of the Adirondacks, campers started to notice that the BearVault, a popular canister designed to keep food and other necessities safe, was being compromised. First through circumstantial evidence, then from witness reports, it became clear that in most cases, the conqueror was a relatively tiny, extremely shy middle-aged black bear named Yellow-Yellow.

    Some canisters fail in the testing stage when large bears are able to rip off the lid. But wildlife officials say that Yellow-Yellow, a 125-pound bear named for two yellow ear tags that help wildlife officials keep tabs on her, has managed to systematically decipher a complex locking system that confounds even some campers.

    So last year Mr. Hogan introduced the 450, a two-pound cylinder costing about $60, and a larger version, the 500, each with a second tab. On them, a camper must press in one tab, turn the lid partway, then press the second tab to remove the lid. “We thought, ‘O.K., well, one bump didn’t work so maybe two bumps will thwart her,’ ” he said.

    But Yellow-Yellow figured that lid out, too.

  29. olles nüüd fotot tähelepanelikult põrnitsenud, arvan, et pildi autor võib tõtt rääkida küll, kuigi näost paistab orav täiesti meelemõistuseta välja, ilmneb tema jalahoius justkui teatavat elumärki.

    PS. dig, nr 192-s olev esimene link, mis peaks ilmselt kollase kivi parki juhatama, viib hoopiski kohta, kus räägitakse miskit paradoksaalsetest reaktsioonidest, nende kohta sai juba lugeda mingis teises postituses, oleks mul nagu meeles.

  30. Gagarini karussellipäeva puhul olgu viidatud 33 aastat vanale Ühendriikide Kaitseministeeriumi Vene Uuringute Instituudi uurimusele, mis imevärgi pärast Nõukogude teadlaste seas nii palju dissidente on.

    This study is an analysis of the Soviet dissident scientists of the 1960’s and 1970’s – who they are, what they have protested, and why they have protested. Over 550 names of scientists involved in dissident activities have been culled rom unofficial samizdat material available in the West and relevant biographical information on these scientists had been arranged in tabular form. On the basis of correlations found in this data conclusions have been reached on what has caused the scientists to turn to dissident activity. This study also includes a chronology of dissidence in the Soviet scientific community in the period 1966-78, an analysis of the groups within the dissident movement with which the dissident scientists have aligned themselves, and some predictions on the prospects of future dissidence among scientists. (Author)

    Uurimus ei ole salastatud, aga veebist ei õnnestunud mul täisteksti leida.

  31. Keset poeetilist Limericku linna on poe püsti pannud alkeemikud:

    Ei tea, kas tänava nimetus vastab ka tervisele, mida sellelt saab?

    (Pilt on udune, aga sildil seisab SARSFIELD ST.)

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga