Superkuu ja mai leiud ajakirjandusest

  • Mai algul lubati meile superkuud. Superkuu tähendab täiskuud, mis on samal ajal ka maale lähimas asendis ehk perigees. Õnneks oli Eestis selge taevas ja paljud tegid pilti. Tegin minagi ja monteerisin märtsikuised Kuud ka pildile, et näha kuuketta läbimõõdu erinevusi.


    Klõpsa pildile, näed suuremalt.

    Õhtuleht vahendab pilte laiast maailmast.

  • Kui kellelgi veel oli mingil hetkel kahtlusi, kas Pussy Rioti liikmete kinnipidamisega taheti kellegi pühadusetunde riivamist hüvitada, siis nüüdseks peaks üsna selge olema, et nii ilmalikud totalitaristid võimukandjate näol kui religioossed totalitaristid usuklounide näol tahavad tüütustest füüsiliselt vabaneda. Selline ebaproportsionaalne ja põhjendamatu kinnipidamiste pikendamine pole muul moel ratsionaalselt põhjendatav.

    Bändi kolmele liikmele – Jekaterina Santsevitšile, Nadežda Tolokonnikovale ja Maria Aljohhinale on esitatud süüdistus huligaansuses ning neid võib süüdimõistmise korral oodata kuni seitsmeaastane vangistus Venemaa presidendi teotamise eest.

    Sellele sobib kõrvale teade Taimaalt, kus inimene mõisteti 20 aastaks vangi kuninganna väidetava teotamise eest SMS sõnumitega. Mees suri vanglas ära, ta naine sai sellest teada alles siis, kui vanglasse külastuskäigule läks.

    Mõnel on ikka nii nõrgad närvid ja õhuke au, et neid peab karmi seadusega kaitsma. Meie kohalikud usutegelased on Pussy Rioti asjaga end paljastanud kui võimuvertikaalidele pugejad, neil on inimlikkuse ja kaastunde taju nihestunud, kuivõrd abstraktne “pühadus” ja imaginaarne “jumal” on neile olulisem, tähtsam, enam kaitset vajav kui konkreetne inimene, sõnavabadus, inimõigused.

  • Vali metalle hoolega: kuld pikendab elu, hõbe kuivatab haigusi, vask ravib kuumust

    Tuleb välja, et metallid on võimelised ravima inimesi mitmetest haigustest.

    Elavhõbedaga ravime kõhukinnisust ja antimoniga kuseteede haigusi? Üks väheseid kasutatavaid tarkusi on vist see, et hõbedaioonid vees ei lase bakteritel elutseda.

  • Tervishoiumuuseum on umbluule oma ukse avanud ja korraldanud koos Von Krahli akadeemiaga loengusarja nimega Uskumise jõud, kus mõttejõud, sümbolid, reinkarnatsioon ja unenägude tõlgendamine on pandud meile tervist tooma.

    Tervishoiumuuseumi esindaja kaitses Facebookis ettevõtmist järgmiselt:

    Tervishoid on veidi laiem mõiste kui vaid terved eluviisid, enda eest hoolitsemine, toitumine, meditsiiniajalugu, anatoomia ja füsioloogia. Tervis ja selle hoidmine on ääretult individuaalne ja subjektiivne. Meie eesmärk ei ole palli pidevalt ühte väravasse taguda vaid leida ka uusi põnevaid nüansse, mis võivad olla seotud Sinu personaalse tervise ja suhtumisega. Samuti ei kuuluta me puhast tõde vaid anname inimestele võimaluse kuulata, mida teised arvavad ja seeläbi luua äratundmisi ning seoseid. Tule ja avarda omi meeli! :)

    Selle loengutsükli eesmärk ei ole näidata muuseumi seisukohta vaid aidata inimestel mõtteid seada ja võimalikke seisukohti kujundada st. saada vajadusel abi iseendast. MINA ise olengi see kõige suurem power, millest saab kõik alguse. “Palli ühte väravasse tagudes” ei muutu tihti midagi. Tuleb leida erinevaid käsitlusi, uusi vaatnurki, ideid! Peamine on, et inimene ise saaks õpitust tuge. See ei peagi kõigile sobima.

  • Muud teemad kommentaarides.

138 Replies to “Superkuu ja mai leiud ajakirjandusest”

  1. Delfit on tabanud Eurovisiooni lauluvõistluse teemalise ennustamise (eurovisiomantia?) palang; Naisteka Horoskoobi tavaliste jaburduste kõrval on seekord esilehel plokk erakorralise jamaga, pealkirjaks “Delfi oraakel: vastakad Eurovisiooni-ennustused”. Väike valik pealkirju:

    Kaardid ennustavad: Otti ei saada Eurovisioonil edu
    PENDEL ENNUSTAB: Rootsi loobub Eurovisioonil osalemisest!
    ENNUSTA SINAGI: Vaata, mida lubavad Otile täringud!
    VIDEO: 29 Iiri eurolaulu autori vaim ennustab Publikule: Ott saab 7. koha!
    Ennustaja Edgar: Oti Eurovisiooni tulemus ei sõltu temast
    Edda Paukson soovitab: Ott võiks oma riietusele midagi lisada!

  2. BuzzFeedi poliitikaosakond teatab, et USA kongressis kirjutati kaitse-eelarve eelnõusse sisse täiendus, mis lubaks levitada propagandat kodumaal. Seni kehtinud oma rahvale luiskamise keeld pärssivat eelnõu autorite sõnul ametkondade võimalusi (vale)info tõhusamaks ja veenvamaks levitamiseks. Eelnõutäienduse toetajad leiavad, et välismaa tarbeks toodetud propaganda on liiga kvaliteetne, et kaasmaalasi sellest ilma jätta, ning aitab lisaks võidelda Al-Qaeda veebipropagandaga.

    An amendment that would legalize the use of propaganda on American audiences is being inserted into the latest defense authorization bill, BuzzFeed has learned.

    The amendment would “strike the current ban on domestic dissemination” of propaganda material produced by the State Department and the Pentagon, according to the summary of the law at the House Rules Committee’s official website.

    The tweak to the bill would essentially neutralize two previous acts—the Smith-Mundt Act of 1948 and Foreign Relations Authorization Act in 1987—that had been passed to protect U.S. audiences from our own government’s misinformation campaigns. /—/

    Thornberry warned that in the Internet age, the current law “ties the hands of America’s diplomatic officials, military, and others by inhibiting our ability to effectively communicate in a credible way.”

    The bill’s supporters say the informational material used overseas to influence foreign audiences is too good to not use at home, and that new techniques are needed to help fight Al-Qaeda, a borderless enemy whose own propaganda reaches Americans online.

    Critics of the bill say there are ways to keep America safe without turning the massive information operations apparatus within the federal government against American citizens.

  3. Raw Story vahendab äsja leitud põnevat korrelatsiooni kõnemustrite keerukuse ja poliitiliste seisukohtade vahel.

    The most conservative Republicans in Congress tend to speak at the lowest grade level, according to an analysis by the Sunlight Foundation.

    The analysis found that the more conservative a Republican was, the lower his or her speech level tended to be. But same is also partially true for lawmakers on the opposite side of the political spectrum. More progressive Democrats in Congress also tend to speak at a lower grade level. However, the decline in speech complexity is less pronounced for Democrats than it is for Republicans.

    “The overall complexity of speech in the Congressional Record has dropped almost a full grade level since 2005,” Lee Drutman of the Sunlight Foundation explained. “And those on the political extremes, especially those on the far right, tend to be associated with the most simple speech patterns.”

  4. dig ütles:

    Raw Story vahendab äsja leitud põnevat korrelatsiooni kõnemustrite keerukuse ja poliitiliste seisukohtade vahel.

    Tõesti põnev, kuigi, kui nüüd mõtlema hakata, tundub ilmne, et kummagi leeri äärmuslased peavadki nii lihtsalt rääkima, et ka kõige juhmim valija kohe aru saab, mida nad öelda tahavad.

  5. Minu isiklik kahtlus on, et leitud korrelatsioon ei kajasta niivõrd äärmuslaste arusaamisvõimet kuivõrd ohtu, et keerulisematest lausetest on hõlpsam poliitiliselt ebamugavaid sound bite‘e ekstraheerida. Ma pean ebatõenäoliseks, et äärmuslaste arusaamisvõime viimasel aastakümnel märgatavalt langenud on, küll aga on poliitilised meetodid tuntavalt muutunud. Blogide poliitiline tõus on üks põnev detail.

  6. Zeit räägib veidrikest, kes huvituvad maailmalõpust ja on Berliini kokku kogunenud.

    Esoteriker und Gurus setzen mit ihren Theorien dort an, wo die Wissenschaft aufhört. Ein internationales Netzwerk von Kritikern wehrt sich mit den Mitteln der Vernunft. Die Wiener Skeptiker haben dabei sogar den Staat zum Gegner.

  7. Ühendkuningriigis plaanib valitsus igasse kooli piibleid saata. Richard Dawkins kiidab plaani heaks.

    For some reason the Richard Dawkins Foundation for Reason and Science (UK) was not approached for a donation in support of Michael Gove’s plan to put a King James Bible in every state school. We would certainly have given it serious consideration, and if the trustees had not agreed I would gladly have contributed myself. In the event, it was left to “millionaire Conservative party donors“.

    I have an ulterior motive for wishing to contribute to Gove’s scheme. People who do not know the Bible well have been gulled into thinking it is a good guide to morality. This mistaken view may have motivated the “millionaire Conservative party donors”. I have even heard the cynically misanthropic opinion that, without the Bible as a moral compass, people would have no restraint against murder, theft and mayhem. The surest way to disabuse yourself of this pernicious falsehood is to read the Bible itself.

    Do you advocate the Ten Commandments as a guide to the good life? Then I can only presume that you don’t know the Ten Commandments. The first two – “Thou shalt have no other gods before me” and “Thou shalt not make unto thee any graven image” – come from a time when the Jews still believed in the existence of many gods but had sworn fealty to only one of them, their tribal “jealous” god.

  8. Mart K. ütles:

    Tõesti põnev, kuigi, kui nüüd mõtlema hakata, tundub ilmne, et kummagi leeri äärmuslased peavadki nii lihtsalt rääkima, et ka kõige juhmim valija kohe aru saab, mida nad öelda tahavad.

    Üks huvitav tõlgendus on veel, et inimestel, kes kalduvad poliitikat lihtlausetega ajama, on seeläbi kalduvus väiksema nüansirikkusega ja seega äärmuslikumat poliitikat ajada.

  9. First Post räägib, miks tasub olla skeptiline börsianalüütikute suhtes, kes soovitavad FaceBook’i ja teisi aktsiaid osta.

    According to data from Zack Investment Research only about 1 percent of the recommendations on some 6,000 companies were sell recommendations. The remaining 99 percent was divided between 69.5 percent buy recommendations and 29.9 percent hold recommendations (ie don’t buy more shares but don’t sell what you already have).

    In comparison there is not much scope for Facebook to grow from its current levels as far as number of users is concerned. Getty Images
    Analysts typically do not like issuing sell recommendations (or, in the case of Facebook, asking investors not to buy the stock) because that does not put them in the good books of the company involved. This is because a sell recommendation might lead the company to stop sharing information and deny the analyst access to its top people. And what good is an analyst who has no access to information on the company he is covering?

    Henry Blodget, one of the premier analysts during the days of the dotcom boom, is quoted as saying in Andy Kessler’s Wall Street Meat: “You’ve got to understand. If I stop recommending stock and the shares keep going up, there is hell to pay. Brokers call you up and yell at you for missing more of the upside. Bankers yell at you for messing up their relationships. There is just too much risk in not recommending these stocks.”

    Facebook is in a similar situation. Analysts are predicting that Facebook will grow its profits by 38 percent and its revenues by 35 percent on an average over the course of the next three years. This is groupthink at its worst.

  10. Pealtnägija on ühe posijakontori ette võtnud, juhtumipõhiselt, aga seekord on ka ametivõimud reageerinud – posijate juurde mindi kohale, võeti kontrollimiseks kaasa müügiartikleid jne.

    PM Tarbija24 kokkuvõte:
    Parasiididiagnoosi saanud naine süüdistab alternatiivravijat pettuses

    Ja saadet saab vaadata ERR arhiivis (esimene lugu).

    Huvitava infokilluna jäi silma, et Eestis sepitsetakse posijaseadust:

    Lisaks kavatseb sotsiaalministeerium sügisel teha seadusettepaneku, mis reguleeriks just neid piiripealseid ilu- ja isikuteenuseid. Samuti tegutseb kuuldavasti juba mõnda aega ümarlaud, mis püüab välja töötada alternatiivmeditsiini kutsestandardeid.

    Kellest küll koosneb see ümarlaud?

  11. Christian Post vahendab Dawkinsi sõnavõttu.

    World-renowned atheist Richard Dawkins says he supports the mission of England’s Department for Education to make sure every public school in the nation has a copy of the 1611 translation of the King James Bible.

  12. Christian Post räägib veel, mis imevärki võib teha transsubstantsieeritud veiniga.

    A New York City artist has stirred up controversy by creating “Christian Popsicles,” which he claims are made out of “frozen holy wine transformed into the blood of Christ” and miniature crosses with the image of Jesus Christ on them.

    The Chilean-born artist, Sebastian Errazuriz, told CNN last week that his plan was to distribute 100 of these popsicles at a party during New York Design Week over the past weekend. He claims the frozen wine was “inadvertently blessed” by a priest after Errazuriz loaded it into a cooler, took it into a church and kept it there through the Eucharist.

    Eelarvamuste tähtsust illustreerib Bill Donohue.

    “I never heard of this guy until about 10 minutes ago, but I already know he is a bigot, a hypocrite and a rip-off artist,” Bill Donohue, president of the Catholic League, said in a statement.

    Pilti näitab CNN:

  13. Martin Vällik ütles:

    PM Tarbija24 kokkuvõte:
    Parasiididiagnoosi saanud naine süüdistab alternatiivravijat pettuses

    digile teeb meelehärmi, et päris hulka kommentaatoreid räägib, et patsient oli ise loll ja peab häbenema.

    See ei ole konstruktiivne seisukoht. Kui inimesed, kes petise ohvriks langesid, nurgas häbeneksid selmet petisest politseile ja ajalehele rääkida, kuidas siis teised inimesed nende vigadest õppida saaksid?

  14. Mart K. ütles:

    Igor Mangi ennustusi võib uskuda või mitte, neid võib kiita või kiruda, ent ajalugu on näidanud, et tulevikku näeb ta tihti selgemini kui nii mõnigi ekspert.

    Tähenärijana loen siit välja, et Apollo kõnetoru kuulutab, et Mang ei ole ekspert. Järelikult… ☺

    (Mu koduarvuti meiliprogrammis läksid Apollo spämmid automaatselt otse prügikasti, aga veebimeilist sedadama spämmi nähes kirjutasin neile ja palusin mulle taolisi kirju üldse enam mitte saata.)

  15. Ars Technica jõllitab levinud vandenõuteooriaid kliimateaduse vallast.

    One of the unfortunate memes that has made repeated appearances in the climate debate is that money isn’t just influencing the public debate about science, but it’s also influencing the science itself. The government, the argument goes, is paying scientists specifically to demonstrate that carbon dioxide is the major culprit in recent climate change, and the money available to do so is exploding.

    Although the argument displays a profound misunderstanding of how science and science funding work, it’s just not going away. Just this week, one of the sites where people congregate to criticize mainstream climate science once again repeated it, replete with the graph below. That graph originated in a 2009 report from a think tank called the Science & Public Policy Institute (notable for using the serially confused Christopher Monckton as a policy advisor).

    The report, called “Climate Money: The climate industry: $79 billion so far—trillions to come” (PDF) and prepared by Australian journalist Joanne Nova for the Science & Public Policy Institute, claims to show how money has distorted climate science. There are several aspects to this argument, but we’ll start with the money itself.

  16. ZeroPaid teatab, et kuulus vandenõu RIAA nõuab kohtu kaudu kuulsalt vandenõult Limewire 72 triljonit dollarit.

    It may be the biggest example of why people don’t trust alleged damages due to file-sharing in recent times. The Recording Industry Association of America (RIAA) is demanding $72 Trillion from the developers of Limewire. No, that is not a typo. The amount is $72 trillion.

    One of the popular points being circulated about this is the value of the entire world economy. According to Wikipedia, the economy of the entire world is valued at $61.96 trillion (USD). I’ll say this right off the bat. At this stage, it’s much better to simply sue every one and every living thing on the planet at this point because they may have heard a song not authorized by the RIAA. I can only picture RIAA executives with their pinky fingers pointing to their evil grins when they asked for that sum of money.

  17. Vaktsiinivastastele kurikuulus, teadust mõistvatele inimestele heas mõttes kuulus Paul Offit on vaktsiinivastasusest ja selle ohtlikkusest mitu raamatut kirjutanud. Üks neist on nüüd saadaval ka eesti keeles:

    Saatuslikud valikud
    Kuidas vaktsineerimisvastane
    liikumine ohustab meie elu

    Kuulsin sellest raamatust Kuku raadio “Nädala raamatu” rubriigist, kus varasemalt on ikka väga mitteteaduslikke raamatuid teaduse pähe pakutud.

  18. Sakala: Kulupõletamise keeld mõjub soodsalt puukide paljunemisele

    Üks võimalus on võtta aluseks terviseameti statistika, mis kajastab puukide levitatavatesse haigustesse nakatumist. Seejuures tasuks teada, millal kulupõletamine põlu alla sattus ja kunas see täiesti keelati.

    Huvitava kokkusattumusena on borrelioosi haigestumine hüppeliselt sagenenud alates ajast, kui päästeamet kulupõlengu keelamisest rohkem kõnelema hakkas.

  19. AlterNet vestab ettevõtjatest, kes müüvad granaatõunajooki ühes kahtlaste terviseväidetega.

    POM Wonderful first hit grocery store shelves in the early aughts, making pomegranate juice accessible to the average American. The stuff is tasty, to be sure, but what makes it popular among shoppers is the company’s marketing, particularly its ads touting the pomegranate’s unique, disease-fighting powers.

    These health claims are now under scrutiny by the Federal Trade Commission, which recently concluded that POM Wonderful has engaged in deceptive advertising by printing claims not backed up by scientific research. The research in question was funded by none other than POM Wonderful, to the tune of more than $35 million.

    To make matters worse, POM Wonderful is now doubling down on its false claims. This week the company put out ads, including a full-pager in the New York Times, that include out-of-context quotes from the recent FTC decision. In the decision, an FTC judge concluded that POM had violated federal law by making false claims about its products’ ability to “treat, prevent, or reduce the risk of heart disease, prostate cancer, and erectile dysfunction.” But you wouldn’t know that from this ad:

  20. CBS Philly tutvustab ahistamiskogemuses kahtlustatavate katoliku preestrite karjäärivõimalusi alternatiivkäperdamise alal.

    The CBS 3 I-Team has learned that a Catholic priest who was removed from the ministry over sex abuse allegations now holds a sensitive security post at Philadelphia International Airport.

    The security checkpoint between Terminals D and E is a busy place where thousands of people – including lots of kids – pass through every day. But you might not believe who the I-Team observed working as a TSA supervisor at that checkpoint this week: Thomas Harkins.

    Until 2002, Harkins was a Catholic priest working at churches across South Jersey. But the Diocese of Camden removed him from ministry because it found he sexually abused two young girls. Now, in a new lawsuit, a third woman is claiming she also is one of Harkins’ victims.

  21. Poynter kajastab värsket uurimust, mille kohaselt Fox News’i vaatajad on uudisfaktidest vähem teadlikud kui inimesed, kes üldse uudiseid ei vaata.

    People who watch MSNBC and CNN exclusively can answer more questions about domestic events than people who watch no news at all. People who only watch Fox did much worse. NPR listeners answered more questions correctly than people in any other category.

    The survey of 1185 random people conducted by landline and cell phone in early February follows a similar poll FDU conducted last November, which surveyed only New Jersey residents and returned similar results.

    Each respondent was asked four of eight questions, which are at the bottom of this post. “On average, people were able to answer correctly 1.8 of 4 questions about international news, and 1.6 of 5 questions about domestic affairs,” the report says. Here’s the breakdown by viewing habits.

    Teadmata on, kas Fox News’i vaatamine põhjustab faktide mittetundmist või vaatavad Fox News’i eelistatult inimesed, kellel’ faktid huvi ei paku, peas ei püsi või rassistlike ning teiste eelarvamustega konflikteeruvad.

  22. @Martin Vällik:
    Terviseamet on uurinud, mida “ilu- ja isikuteenuste” pakkujad ka teevad ja kas nende tegemised tervisele ohtlikud on ja kas riskidest klientidele ka teada antakse:

    Esialgne kokkuvõte sihtuuringust “Ilu- ja isikuteenuste terviseohutuse hindamine“

    Suurem osa teenuse osutajatest on kosmeetikud, küünetehnikud, maniküürijad ja pediküürijad, massöörid jt. Samas on salonge, kus töötavad ka meditsiinilise haridusega spetsialistid ning üksikud nendest on registreeritud Terviseameti tervishoiuteenuse osutajate registris.

    Hariduse ja koolituse nõuded kosmeetiliste protseduuride teostajatele ei ole selgelt reguleeritud. Levinud on video- ning internetipõhised koolitused, mida ei saa aktsepteerida iluteenuse osutaja professionaalse kvalifikatsioonina.

    Enamik iluteenuse osutajatest annavad kliendile infot nii protseduuri, vastunäidustuste kui ka võimalike ohtude kohta. Informatsioon vastunäidustuste või tüsistuste kohta on tavaliselt kättesaadav paberkandjal või veebilehtedelt. Salongides on olemas kliendilehed, kus vajadusel fikseeritakse kõrvalnähud ja tüsistused.

    Osa teenuse osutajaid teavitab kliente vastunäidustustest ning tüsistustest ainult suuliselt, aga on ka selliseid salonge, kus võimalikest tüsistustest ja vastunäidustustest üldse ei räägita, puuduvad kliendikaardid ja tervislikku seisundit ei dokumenteerita.

    Pikem raport on koostamisel.

    Uuringu tulemuste tutvustus huvirühmadele toimub 20. juunil Sotsiaalministeeriumi 5. korruse saalis (Gonsiori 29). Ürituse planeeritud aeg kell 11.00 kuni 13.30.

    Äkki lähen kohale ja uurin ka selle kohta, kas libameditsiiniteenustele ka tähelepanu pöörati ja mis selles osas plaanis ette on võtta.

  23. @O cookievaba Kameelion:
    Vaata, skeptikuid ei huvita eriti, millega katoliku asjamehed oma katakombide hämaruses isekeskis aega viidavad. Sidugu nad end nööridega, palgaku piitsutajaid või pihtigu fantastilisi pattusid — kelle asi see on. Skeptikute huvi kerkib üles siis, kui need asjamehed hakkavad avalikkusele kahtlaseid faktiväiteid esitama — näiteks kuulutades, et euroopalik seksimoraal toetub katoliku kiriku õpetusele.

  24. Orac tutvustab prääkstegelasi, kes üritavad autismist pesuvalgendi abil lahti saada.

    The form of quackery, as you will recall, is known as the Miracle Mineral Solution (MMS). What it is, in essence, is industrial strength bleach, 28% sodium chlorite in distilled water. It is frequently diluted in acidic juices, such as orange juice, resulting in the formation of chlorine dioxide, which is, as the FDA characterized it, “a potent bleach used for stripping textiles and industrial water treatment.” According to its proponents, MMS can cure almost anything: cancer, AIDS, and just about any other serious disease you can imagine. Never mind that there is no biological plausibility and no evidence, either preclinical or clinical, that MMS can do what its proponents claim it can do. True, bleach can kill bacteria or cancer cells in a dish at a high enough concentration, but that doesn’t mean it’s a useful antibiotic or chemotherapeutic agent.

    What condition, though, did I neglect? Well, given that this post is about Autism One, the answer should be obvious. Yep, as my reader pointed out, MMS is being featured in a talk at Autism One on Sunday by a woman named Kerri Rivera, who boasts of 38 Children Recovered in 20 months:

    This presentation will outline the approach Kerri has used successfully to help recover 38 children from a diagnosis of Autism. She will explain how MMS (chlorine dioxide) has become the “missing piece” to the autism puzzle for so many of the families that she works with. MMS is available worldwide, and is extremely cost effective, bringing recovery in reach of all families, despite economic or geographic limitations. This presentation seeks to prove that Autism truly is curable.

    Kõne all on Mehhikos tegutsev naisterahvas, kes pakub autistlikele lastele pesuvalgendit nii oraalselt kui anaalselt.

    (Yes, she subjects autistic children to bleach enemas.) Here’s the protocol:

    Enema:
    10-15 drops MMS enabled and 500 mL water
    In the colon for 12 – 30 minutes
    Use pipette and syringe
    Is applied 2 or 3 times per week

    Kalambuurihuvilised skeptikud võivad nüüd meenutada, mida tähendab inglise keeles klistiiripumpa tähendav sõna douchebag.

  25. NORML teatab ebakonventsionaalsest autismi-sihtasutusest, millega seotud tegelased üritavad välja selgitada, kas kanepist on autismi vastu abi. Nende prääksluse määra ei oska ma kahjuks määrata, aga ehk räägib nende kasuks see, et nad koguvad andmeid ja neist midagi järeldada üritavad.

    Over the last five years there have been numerous media reports about the anecdotal use of cannabis to help autistic children. Two brave women, one on the east coast the other the west, have been at the forefront of this effort to help scientifically explain why cannabis appears to be so helpful. Marie Myung-Ok Lee wrote about her experience in Rhode Island, a state with medical cannabis laws, in 2009. Soon after, inspired by Marie’s writings, Mieko Perez Hester and her son had a similarly positive experience with treating his autism in California. Mieko, soon after going public about their experience, was invited onto ABC’s Good Morning America.

    The reply from parents around the country to these charter members of the NORML Women Alliance experience as parents using cannabis as a therapy for their autistic children has been overwhelming and inspired the need to perform proper scientific research to possibly develop cannabinoid-based treatments for autism in both children and adults.

    To help accomplish this Mieko established The Unconventional Foundation for Autism (UF4A), which is asking the NORML community of hundreds of thousands of cannabis consumers and patients to help with a scientific survey today. /—/

    Target: Persons on the autism spectrum currently using or interested in using cannabis as a safe and effective medication to treat autism.

    Lisatud on link küsitlusele, mida autistlike laste vanemad täita saavad.

  26. Phys.org vahendab uudist Yale’i ülikooli teadlaste adumusest, et kliimasoojenemise eitamine ei ole seotud rahva teadusalase juhmistumisega, vaid pigem vastupidi: mida paremini inimesed mõistavad teadust, seda osavamad on nad üksikuid fakte oma veendumustega sobitama ja seda kõvemini juurduvad nende veendumused, et “nende omadel” on õigus ja “vastasleeril” mitte.

    Are members of the public divided about climate change because they don’t understand the science behind it? If Americans knew more basic science and were more proficient in technical reasoning, would public consensus match scientific consensus?

    A study published today online in the journal Nature Climate Change suggests that the answer to both questions is no. Indeed, as members of the public become more science literate and numerate, the study found, individuals belonging to opposing cultural groups become even more divided on the risks that climate change poses. /—/

    “The aim of the study was to test two hypotheses,” said Dan Kahan, Elizabeth K. Dollard Professor of Law and Professor of Psychology at Yale Law School and a member of the study team. “The first attributes political controversy over climate change to the public’s limited ability to comprehend science, and the second, to opposing sets of cultural values. The findings supported the second hypothesis and not the first,” he said. /—/

    The results of the study were consistent with previous studies that show that individuals with more egalitarian values disagree sharply with individuals who have more individualistic ones on the risks associated with nuclear power, gun possession, and the HPV vaccine for school girls.

    In this study, researchers measured “science literacy” with test items developed by the National Science Foundation. They also measured their subjects’ “numeracy”—that is, their ability and disposition to understand quantitative information.

    “In effect,” Kahan said, “ordinary members of the public credit or dismiss scientific information on disputed issues based on whether the information strengthens or weakens their ties to others who share their values. At least among ordinary members of the public, individuals with higher science comprehension are even better at fitting the evidence to their group commitments.” /—/

    According to Kahan, the study suggests the need for science communication strategies that reflect a more sophisticated understanding of cultural values.

  27. Religion Dispatches kirjutas 18. mail inimestest, kes uskusid ilmalõpuprohvetit Harold Campingut ja tema eeskujul-õhutusel Kuningas Jeesuse mullumaikuist naasmist kuulutasid, ning sellest, mis neist nüüdseks saanud on.

    I wanted to know what happens next. If you’re absolutely sure the world is going to end on a specific day, and it doesn’t, what do you do? How do you explain it to yourself? What happens to your faith in God? Can you just scrape the bumper stickers off your car, throw away the t-shirts, and move on?

    In order to find out, I got to know a dozen or so believers prior to the scheduled apocalypse. /—/

    I learned a lot about the seductive power of radical belief, the inscrutable vagaries of biblical interpretation, and how our minds can shape reality to fit a narrative. I also learned that you don’t have to be nuts to believe something crazy.

  28. Cambridge’is tudeeriv Sergei Skorobogatov räägib, mida ta Hiinas toodetud Ameerika militaarkiipide seest leidis.

    Claims were made by the intelligence agencies around the world, from MI5, NSA and IARPA, that silicon chips could be infected. We developed breakthrough silicon chip scanning technology to investigate these claims. We chose an American military chip that is highly secure with sophisticated encryption standard, manufactured in China. Our aim was to perform advanced code breaking and to see if there were any unexpected features on the chip. We scanned the silicon chip in an affordable time and found a previously unknown backdoor inserted by the manufacturer. This backdoor has a key, which we were able to extract. If you use this key you can disable the chip or reprogram it at will, even if locked by the user with their own key. This particular chip is prevalent in many systems from weapons, nuclear power plants to public transport. In other words, this backdoor access could be turned into an advanced Stuxnet weapon to attack potentially millions of systems. The scale and range of possible attacks has huge implications for National Security and public infrastructure.

  29. Seemneasjade spetsialist Andrus Ansip tutvustab vandenõud Eesti side lausjälitamiseks.

    Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip ütles, et kuna telefonikõnesid kuulatakse Eestis kõigi eelduste kohaselt pealt, peab ta absoluutselt ebausutavaks väidet, nagu oleks partei endine peasekretär Kristen Michal leppinud varjatud annetuse tegemises kokku telefoni teel.

  30. Nature rääkib öko-anarhistide nõiajahist.

    A loose coalition of eco-anarchist groups is increasingly launching violent attacks on scientists.

    A group calling itself the Olga Cell of the Informal Anarchist Federation International Revolutionary Front has claimed responsibility for the non-fatal shooting of a nuclear-engineering executive on 7 May in Genoa, Italy. The same group sent a letter bomb to a Swiss pro-nuclear lobby group in 2011; attempted to bomb IBM’s nanotechnology laboratory in Switzerland in 2010; and has ties with a group responsible for at least four bomb attacks on nanotechnology facilities in Mexico. Security authorities say that such eco-anarchist groups are forging stronger links.

    On 11 May, the cell sent a four-page letter to the Italian newspaper Corriere della Sera claiming responsibility for the shooting of Roberto Adinolfi, the chief executive of Ansaldo Nucleare, the nuclear-engineering subsidiary of aerospace and defence giant Finmeccanica. Believed by authorities to be genuine, the letter is riddled with anti-science rhetoric. The group targeted Adinolfi because he is a “sorcerer of the atom”, it wrote. “Adinolfi knows well that it is only a matter of time before a European Fukushima kills on our continent.”

  31. Telegraph räägib, et Põhja-Korea diplomaatidel on ebatavaline kutsehaigus — neid ähvardab autoõnnetuses surmasaamine.

    Thirty officials of the North Korean regime who were involved in talks with South Korea have been executed or died in “staged traffic accidents,” according to a human rights report.

    North Korea has a habit of executing bureaucrats who are perceived to have failed the regime, even though they are often merely carrying out the orders of higher-ranking officials or members of the ruling family.

  32. Parandamatu optimisti Richard Leakey ennustusi vahendab Huffington Post. Vaeseke usub, et lähema paarikümne aasta jooksul leitakse evolutsioonitõendid, mis ka irratsionaalsed kahtlused kummutada suudavad.

    Sometime in the next 15 to 30 years, the Kenyan-born paleoanthropologist expects scientific discoveries will have accelerated to the point that “even the skeptics can accept it.”

    “If you get to the stage where you can persuade people on the evidence, that it’s solid, that we are all African, that color is superficial, that stages of development of culture are all interactive,” Leakey says, “then I think we have a chance of a world that will respond better to global challenges.”

  33. @dig:

    see on täitsa võimalik. avastatakse nimelt jumal. jumal korraldab seepeale pressikonverentsi, kus kinnitab, et evolutsioon on ehtne – ta ise käivitas selle. ja ongi JOKK.

  34. Jason, aga miks Sa arvad, et olukorras, kus ratsionaalsete kriteeriumite järgi on mõni jumalik olevus tuvastatud, ei leidu piisavas koguses inimesi, kes rakendavad irratsionaalseid kriteeriume?

  35. Üks kahest Saare maakonna ajalehest, Meie Maa ilmutab arvamusloo teemal „Toitumine ja vähihaigused”, autoriks Ülle Hõbemägi, toitumisnõustaja. Loed ja imestad, et täitsa asjalikud nõuanded (mida süüa, et olla terve), aga siis äkki see:

    Vähki tõrjuvate omadustega ravitaimed ja toidud: võta menüüsse erilise väega taimi.

    Probleem: ka naturaalne toit on vaese pinnase tõttu ning intensiivpõllumajanduses kasutatavate võtete tõttu väheväärtuslik. Kas ja mida võiks purgist lisaks võtta?

    Ning kõige lõpuks on teade, et kui soovite teada toitumise ja vähihaiguste (NB! mitmus) seostest (NB! mitmus), tulge meie loengule. Ainus kommentaargi märgib, et lugu ei ole ju arvamuslugu, vaid reklaam.

  36. Ja siis selline teade teemal, mis ei olegi veel jõudnud skeptik.ee huviorbiiti (vähemalt guugli otsing ei leia): Soojas vees hingamine. Üritus on kahjuks juba läbi, aga eks see pidi väärt olema, sest kohal oli guru isiklikult:

    Oma abistava väega on Sinu teenimises suurepärane väga kogenud veeshingamise guru Steen Slumstrup Rootsist

    Millega tegu, ma ei tea; mõistus ja inglise Wikipedia vihjavad, et lõpustega.

  37. dig ütles:

    Andres Valdre ütles:

    Ning kõige lõpuks on teade, et kui soovite teada toitumise ja vähihaiguste (NB! mitmus)

    Vähk ongi palju erinevaid haigusi, mitte üksainus.

    Muidugi, seda minagi imestasin ja mõtlesin, et miks selline uhhuuteaduste suhtes murranguline tarkus on sisse pandud :)

  38. Õigus kasvatada last tervislikku elustiili järgides

    Olles avatud ühiskonnas liikuvale informatsioonile, on teada, et tänane ühiskond oma kunstlike valikute, inimesele mittesobiva toidu, vaktsineerimiste, meeletus koguses ravimite (antibiootikumide, valuvaigistite, rahustite jms) manustamisega jms on viinud eestlase tervise Euroliidu viimaste hulka. Eesti lapsed kannatavad vaktsineerimise tüsistuste käes ja on raskete tänapäeva haiguste – diabeet, ülekaal, südame-veresoonkonna haigused, vähk, autoimmuunhaigused – maailma mastaabis esirinnas.

    Vastutustundega Vanemate Liit kutsub Teid andma allkirja järgmistele punktidele:

    1. Toetagem õigust kasvatada oma lapsi tervislikest valikutest lähtuvalt.

    2. Toetagem õigust loobuda vaktsineerimisest, ravimitest, inimtervist kahjustavast loomsest ja stimuleerivast toidust.

    3. Toetagem nõuet ühiskonnas töötavate ametnike teadlikkuse tõstmiseks.

  39. Martin Vällik ütles:

    Õigus kasvatada last tervislikku elustiili järgides

    1. Toetagem õigust kasvatada oma lapsi tervislikest valikutest lähtuvalt.
    2. Toetagem õigust loobuda vaktsineerimisest, ravimitest, inimtervist kahjustavast loomsest ja stimuleerivast toidust.
    3. Toetagem nõuet ühiskonnas töötavate ametnike teadlikkuse tõstmiseks.

    Parandatagu mind, kui ma eksin, aga need õigused on ju meil kõigil. Vaktsineerimisest on kindlasti võimalik keelduda, samuti keelata oma seaduslike laste pookimist ja kuni surmaoht ei ähvarda, siis vist isegi ravimist.

  40. Hispaania muusikateadlased on avastanud, et popmuusika koosneb vanadest harmooniatest, mida mängitakse uute pillidega ja senisest valjemini.

    Popular music is a key cultural expression that has captured listeners’ attention for ages. Many of the structural regularities underlying musical discourse are yet to be discovered and, accordingly, their historical evolution remains formally unknown. Here we unveil a number of patterns and metrics characterizing the generic usage of primary musical facets such as pitch, timbre, and loudness in contemporary western popular music. Many of these patterns and metrics have been consistently stable for a period of more than fifty years, thus pointing towards a great degree of conventionalism. Nonetheless, we prove important changes or trends related to the restriction of pitch transitions, the homogenization of the timbral palette, and the growing loudness levels. This suggests that our perception of the new would be rooted on these changing characteristics. Hence, an old tune could perfectly sound novel and fashionable, provided that it consisted of common harmonic progressions, changed the instrumentation, and increased the average loudness.

    Tervet artiklit saab arXiv’ist.

  41. Mart K. ütles:

    Parandatagu mind, kui ma eksin, aga need õigused on ju meil kõigil. Vaktsineerimisest on kindlasti võimalik keelduda, samuti keelata oma seaduslike laste pookimist ja kuni surmaoht ei ähvarda, siis vist isegi ravimist.

    Kujuta nüüd ette, et Su sõnavõttu loeb mõni kliiniline paranoik, kes arvab, et vaktsiinidest tulevad kiired tema pähe ja ebateadlikud ametnikud tõstavad ta kodus asju ringi. Kuidas säherdune tegelane Su tsitaati tõlgendada võiks?

  42. Põhja-Carolina seadusemeistrid on käsile võtnud seaduse, mis keelab merevee tõusu ennustada teisiti kui isandad käsivad. Aasib Scientific American:

    Here’s a link to the circulated Replacement House Bill 819. The key language is in section 2, paragraph e, talking about rates of sea level rise: “These rates shall only be determined using historical data, and these data shall be limited to the time period following the year 1900. Rates of seas-level rise may be extrapolated linearly. …” It goes on, but there’s the core: North Carolina legislators have decided that the way to make exponential increases in sea level rise – caused by those inconvenient feedback loops we keep hearing about from scientists – go away is to make it against the law to extrapolate exponential; we can only extrapolate along a line predicted by previous sea level rises.

    Which, yes, is exactly like saying, do not predict tomorrow’s weather based on radar images of a hurricane swirling offshore, moving west towards us with 60-mph winds and ten inches of rain. Predict the weather based on the last two weeks of fair weather with gentle breezes towards the east. Don’t use radar and barometers; use the Farmer’s Almanac and what grandpa remembers.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga