Lugusid Eesti ajakirjandusest (jaanuari algus)

Seekordne meediaülevaade on tervise-eri.

  • Teadlased: keha toksiinidest vabastavad tooted on müüt
    PM Tarbija24 5. jaanuar

    Suurbritannia teadlaste sõnul pole jookide, kehakoorijate ja muude keha toksiinidest vabastada lubavate toodete tõhususe kohta mingit tõestusmaterjali.

  • 15 müüti psühholoogidest
    Delfi Naistekas 5. jaanuar

    Psühholoog on vilunud manipulaator. Ka seda on ta ülikoolis õppinud. Niipea kui sa hetkekski kaotad tähelepanu, hüpnotiseerib ta sind ning teeb sinuga, mida iganes tahab. Parem on selliseid inimesi lihtsalt vältida.

  • Aidsieitamise tõttu surevad tuhanded
    Delfi Forte 5 jaanuar, eestikeelne versioon Novaatorist, algselt Guardianist.

    Maggiore uskus, et HIV ei põhjusta aidsi ning ravimeist pole HI-viiruse puhul mingit kasu. Maggiore oli HIV-positiivne, ei võtnud ravimeid ning keeldus sellest isegi raseduse ajal, ehkki see oleks võinud aidata ta tütrel aidsist pääseda.

  • Euroopas on leetritesse haigestumine sagenenud
    PM Tarbija24 7. jaanuar

    Leetritesse haigestumise kasvu põhjuseks peetakse turismi ja ebaõnnestunud kaitsesüstimiskampaaniaid

  • Vaktsineerimine on Eestit leetritest säästnud
    Delfi 7. jaanuar

    Eestis möödunud aastal ühtegi leetritesse haigestumise juhtu ei olnud, rääkis Delfile tervisekaitseinspektsiooni pressiesindaja Iiris Saluri. 2007. aastal oli Eestis üks leetritesse haigestumine, aasta enne seda oli kokku 27 haigusjuhtu.

    Tervisekaitseinspektsiooni epidemioloogianõunik Kuulo Kutsar selgitas Delfile, et toona toodi leetriviirus sisse Ukrainast. Nakkus levis haiglas piisknakkuse teel ja levikut soodustas asjaolu, et paljud patsiendid olid leetrite vastu vaktsineerimata.

  • Soome kiirguskeskus piiraks laste mobiilikasutust
    Delfi Forte 7. jaanuar

    Stuk rõhutab, et lastel on eriline seisund mobiiltelefonide suhtes, sest nad jõuavad mobiili elu jooksul kasutada rohkem kui keskmiselt kümme aastat tagasi sellega rääkima hakanud täiskasvanud.

  • Kolm müüti külmetushaigusest
    Maaleht 8. jaanuar
    Külmetushaigus ei ole külmetumishaigus.
  • Külmetusravimid kujutavad väikelapsele ohtu
    Stina Eilsen, PM Tarbija24 8. jaanuar

    «Alla 2-aastastele ei tohi niinimetatud külmetusravimeid üldse anda,» ütles Tartu Ülikooli kliinikumi ägedate infektsioonide osakonna vanemarst Eda Tamm. Vanemate laste puhul soovitab ta täpselt järgida annustamise juhiseid.

  • Tuntud maadleja naasis Aafrikast ohtliku haigusega
    Holger Roonemaa, Eesti Päevaleht 8. jaanuar

    Eelmise aasta lõpus Lääne-Aafrikas Togos vöömaadluse maailmameistrivõistlustel käinud tuntud maadleja Tõnis Naarits haigestus seal malaaria ohtlikemasse vormi.

  • Energiad vahetuvad
    Ajakiri Naised via Naistemaailm.ee

    Sensitiiv Lille Lindmäe ennustab ajakirja Naised vahendusel 2009 suuri energiatemuutusi:
    Elame muutuste ajal, mil uus aeg on alanud ja vana annab uuele vähehaaval järele. On ühelt ajastult teisele ülelibisemise aeg. Kaks ajastut, Kalade ja Veevalaja oma, on veel lainepõhjas ülekuti koos. Kui uus ajastu on läbinud lainepõhja, lahkub ta vanast energiast ja hakkab üksi uue lainena tõusma. See toimub peagi, enam pole palju jäänud. Energiate sagedusi on kogu sel lainepõhjal olemise ajal vähehaaval muudetud ja muudetakse veelgi.

65 Replies to “Lugusid Eesti ajakirjandusest (jaanuari algus)”

  1. Voodoo nõelte torkimist kaltsunuku sisse või Vanaküla “mõttega tapmist” või muud selist tegevust nimetatakse kõlbmatuks katseks ja selle kohta on KarS-is ka norm täitsa olemas. Iseasi on see, et avalik menetlushuvi puudub hetkel täielikult. Politseil on miljard korda tähtsamaid asju kui üht tola taga ajada.

  2. Hannes, Geit ja Teur teevad tegusid:

    Nelja lapse isa Kaido Sirelit nähti viimati 29. novembril Taebla bussipeatuse vastas ristmikul ja Ääsmäe–Haapsalu maanteel.

    Eelmisel laupäeval sai Lääne politseiprefektuur teate, et Taebla jõest leiti mehe surnukeha.

    Leidjaks osutus maag Hannes Vanaküla koos “Selgeltnägijate tuleproovis” osalenud Geidi ja Teuriga, kelle Kaido õde Katrin kohale oli palunud. Paar kuud Kaidot taga otsinud abikaasa Inge sõnul tugineti esmalt kõikvõimalikele vihjetele, kuid kuna ükski neist tulemusi ei andnud, otsustati lõpuks võtta ühendust Hannes Vanakülaga.

    “Ega mina ennast suureks selgeltnägijaks ei pea, aga vahetevahel otsimised õnnestuvad niimoodi hästi,” räägib Vanaküla, et kadunud pereisa leiti silme ette tekkinud vihjepildi abil. “Ma sain sellise pildi, et on kõrkjate juures. No, see tähendab seda, et ta peab veekogus olema,” seletab maag selgeltnägemise tagamaid.

    Õhtuleht, Eiris Teeveere

  3. Lääne Elu kirjutab asjast veel:

    Õde leidis Kaido Sireli surnukeha mehe kadumispaiga lähedalt jõest
    Kaie Ilves, Lääne Elu

    „Koos Hannes Vanakülaga me läksime, teised olid eemal, ja koos me Kaidot ka märkasime,” ütles Elmik, kelle sõnul ei oleks selgeltnägijad surnukeha ilma temata leidnud — tegu oli pimeda juhusega.

    „Vanaküla ütles, et vaatame ümbrust. Mina ütlesin, et hoiame vasakule, ja tema ütles, et tal on niisugune tunne, et peaks hoidma jah,” rääkis Elmik, kes on otsinud venda 30. novembrist nii üksi kui ka tuttavate ja sugulastega peaaegu iga päev.

  4. hihhii, kommentaaride lehekülg on kah olemas: http://fotonr15.eu/?p=79 ja loomulikult ei puudu ka “kohustuslik skeptiku arvamus” :D

    loomulikult on teostatud ka turustatava toote põhjalik uurimine, millest saab lugeda lehelt “uurimused”. sealt võime lugeda ei kellegi muu kui tuntud jaapanlase kamikaze seppuku kuulsast veekristalliuuringust.

    aga lugemist jagub nii mõndagi.

  5. jason leidis teadusemehe šungiitpüramiidile sarnaselt ka endale toreda allkirja:

    Neutralisaator formeerib optilise aktiivsuse parempoolse vektoriga vormi välja.

    ma arvan, et see on hulga lahedam, kui šungiitpüramiidid :-)

  6. ma väga-väga vabandan, et ma rahu ei saa.
    aadress on kah juures: Tatari 27, Tallinn. ja orgunnija nimi Andres Andrekson kah teada. ehkki pole kindel, kas see just päris õige nimi on.

  7. krt, see tekst on seal liiga jabur ja mu aju lakkas töötamast…

    olen vist liiga palju füüsikaõpikuid lugenud ja järelikult olen vanade ja aegunud teooriate poolt nii ära rikutud, et uut sorti info tekitab lühise

    einoh, andke andeks, esimene aprill on ju ka kaugel, et selle kaela ajada

    Pildid paigutamisest

    Arvan, et 3. klassi poiss või tüdruk oskab ka välja mõelda, miks see asi jama on. Mitte lihtsalt jama, vaid täielik, totaalne, globaalne, galaktiline jama astmes kvantiljon.

  8. @Martin Vällik

    Võibolla.

    Mina isiklikult kaldun esialgu asja lähemalt uurima ja siis jamaks tunnistama.

    Tekst on loomulikult raskesti jälgitav aga see ei tähenda ilmtingimata seda, et tegu on mögaga. Kahtlane on see küll.

    Nüüd lugemist mõneks ajaks vähemalt;)

  9. Tekst on loomulikult raskesti jälgitav aga see ei tähenda ilmtingimata seda, et tegu on mögaga.

    Kui raskestijälgitavus tekib seetõttu, et:

    kasutatavaid mõisteid ei defineerita või

    üht ja sama mõistet kasutatakse mitmes tähenduses või

    seos järelduse ja eelduste vahel on arusaamatu või

    eeldused ise on põhjendamata või asjakohatud

    siis on tegu mögaga.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga