Septembri sebimised ajakirjandusmaastikul

Suvi on kirjutamise mõttes olnud tagasihoidlik. Püüan koolihooaja algusega ka siinse kirjutamise taas käima tõmmata — järge ootab ülevaade Bauer veetöötlusseadmetest ja 100 ahvi järjejutu viimane osa. Täna aga kaks leidu septembri algusest.

Varro Vooglaid: demograafiline kriis kui Eesti suurim väljakutse
Lool on pikk sissejuhatus, kus arvude ja autoriteetide tsiteerimisega üritatakse luua objektiivsuse muljet. Tagapool saame aga teada tegeliku tõe:

Probleem on kultuuriline, olles seotud ühiskonnas maad võtnud materialistlik-individualistlike arusaamadega inimeseks olemisest, nagu ka sotsialistlike arusaamadega indiviidi ja riigi suhtest.

Selle põhjused on kindlasti mitmetasandilised ja keerulised ning arvatavasti võib neid leida nii sekulariseerumisest, industrialiseerumisest, linnastumisest, regionaalse tasakaalu kadumisest ja külaühiskonna hääbumisest, seksuaalrevolutsioonist ning sellega kaasnenud seksuaalmoraali lagunemisest, perekonna institutsiooni allakäigust, austuse puudumisest inimelu vastu jne ning nende kõigi omavahelistest seostest ja mõjudest.

Hurjutus “elukultuuri” nurga alt (pahad aborditajad ja pahad homod):

Ajal, mil eesti rahvas on sõna otseses mõttes välja suremas, näib hullumeelne nii see, et valitsus rahastab igal aastal tuhandete sündimata laste tapmist, kui ka see, et pidevalt peetakse vajalikuks rääkida moraalse laostumise tõttu niigi nõrgaks jäänud perekonna institutsiooni ümberkirjutamisest.

Perekond on ühe mehe ja ühe naise vaheline lastele avatud liit ning ainult selline perekonna ideaal saab olla rahva püsimajäämise alus.

Lahenduseks on muidugi kirik (ateistid on ka pahad):

Viiendaks, ja eelmise punktiga seonduvalt, oleks tarvis riiklikult pöörduda kristlike ühenduste poole palvega toetada riiki tema püüdluses rahvuslikku ja kultuurilist hääbumist ära hoida.

Praeguses olukorras on selge, et kirik on ühiskonnas ainuke institutsioon, mis seisab väärtuste eest, millele tuginedes võib Eesti rahvas ja kultuur püsima jääda.

Sellest tulenevalt peaks kõnealuse probleemi kontekstis olema arusaadav, et riik vajab kirikut enam kui kirik riiki. Riigil on üha vähem usaldust ning võimalusi tõeliselt inimesteni jõuda, samas kui kirikul on seda võimalust rohkem kui ühelgi teisel institutsioonil.

Küsimus on selles, kas riik on suuteline vaenulikest ateistlikest ja laitsistlikest ideoloogilistest hoiakutest hoolimata kristlike ühendustega tõhusat koostööd tegema ning kas viimased on suutelised tõusma oma ülesannete kõrgusele või mitte.

Teise teemana levitan kuulujuttu selle kohta, et ilmselt hakkab populaarse ETV telesaate Prillitoosi terviseteemalisi ütlusi andma tuntud libameditsiini populariseerija (erialaks pH dieet) ja päris arsti paberitega Riina Raudsik (D03268), kes on väljendanud lootust, et “edaspidi saavad kõik “meie omad” ka võimaluse teistmoodi meditsiinist rääkida..” (tsitaat kirjalistist).

Esimene saade on eetris 4. septembril kell 9:10.

Muud teemad siis teie poolt, head skeptik.ee lugejad.

321 Replies to “Septembri sebimised ajakirjandusmaastikul”

  1. 11. september 2001 – algas sõda, mida peavad veel põlvkonnad

    Bin Laden kui moslemite Robin Hood

    Hardo Aasmäe sõnul on väide, et rünnak teostati 200 000 dollariga, küsitav. Ka ei ole ta sugugi veendunud, et lennukite tornidesse juhtimine islami kamikazede hooleks jäeti.

    “Mina ei usalda kunagi pealispinda, kuigi see on uhke teade. Analüüsime allika usaldusväärsust – kui ütleja tuli bin Ladeni sektorist, pidi ta ju ärplema. Küll aga tekib siin minu meelest hoopis teine küsimus. Mul on alust veendumuseks, et bin Laden võttis teo enda peale kui propagandist, sest ma lihtsalt ei usu, et kusagilt Tora-Bora koobastest võiks kaameli seljas, Kalašnikovi automaat õlal, sellist operatsiooni korraldada.”

    Aasmäe sõnul oli vastutuse enda kanda võtmine bin Ladenile suurepärane võimalus süvendada endast kuvandit kui kõikvõimsast moslemite Robin Hoodist, kes maksis kätte moraalselt laostunud, hedonistlikule ja materialismist läbi imbunud läänele.

    Aasmäe ütleb, et äärmisel juhul võis Osamalt tulla mingi signaal ja vajadus, kuid operatsiooni tegelik läbiviija on tänaseni ebaselge.

    “Sellise operatsiooni läbiviimiseks on vaja teada ka lennujuhtide kõige viimaseid juhiseid, mis tihtipeale ei käi isegi lennujuhtide vahetuse ülema laualt läbi. Neil pidi olema võimalus pealt kuulata lennujuhtide viimaseid korraldusi ja otsuseid.”

    Majandusgeograaf ütleb, et sellist terrorirünnakut sai läbi viia ainult kõrgelt organiseeritud infokeskkonnas ehk New Yorgis endas. Ka ei usu ta, et vaprad enesetapjad, kelle varasemad piloodikogemused piirdusid peamiselt väikelennukitega, suutsid Boeingutega pilvelõhkujate vahel manööverdada. Aasmäe usub, et lennuki hõivajate ülesanne oli paigaldada pärast meeskonna kõrvaldamist lennukite pardaarvutitesse kiibid, mille abil sai õhulaevu mujalt juhtida.

    “Ju seal Manhattanil oli mingi koht, kus sisuliselt mängiti arvutimänge. Minu jaoks pole ametlikud versioonid siiani usaldusväärsed. Sellisel tasemel jama korraldamiseks on vaja väga korralikku salateenistust. Kui vaadata riike, kes võiks sellise asjaga hakkama saada, siis neid on käputäis – Venemaa, Saksamaa, Iisrael, britid, ameeriklased ise muidugi ka. Aga mul on alust arvata, et sakslased ja itaallased juba ei saaks hakkama.”

    Gräzini sõnul elame praegu tegelikult riigis, kus käib sõda ja see kestab veel kaua. “Hüsteerikasse langeda seepärast vaja ei ole. Saja-aastase sõja ajal elas kuus põlvkonda ja sai ka hakkama. Kuid need on faktid, millega meil tuleb reaalselt arvestada.”

  2. @salvey:
    Kõik, mida Hardo Aasmäe räägib, kipub mu ajukäärude vahele ka püsivalt kinni jääma. Ei oska ma seisukohta võttagi, kui tugev ta analüütikuna siis õieti on, millal on tal õigus, millal ei, aga väga meeldejäävad on tema arvamusavaldused küll igal juhul alati.

  3. Mart K. ütles:

    dig ütles:

    AFAIK on tänaseks selles osas asi natuke paremaks läinud, peaasjalikult sellepärast, et riiklikud struktuurid on nüüd paremini rahastatud.

    Loodan, et Sul on õigus. Neis muudes asjades ka.

    Ma ise loodan ka. Selle esimese väite kinnituseks ei suutnud ma kahjuks korralikku allikmaterjali leida :(

  4. 9/11 reaalsus on kahjuks selline: No Hard Evidence Connecting Bin Laden to 9/11
    by Ed Haas http://www.voltairenet.org/article155945.html

    Osama bin Laden’s role in the events of September 11, 2001 is not mentioned on the FBI’s “Ten Most Wanted” poster. On June 5, 2006, author Ed Haas contacted the Federal Bureau of Investigation headquarters to ask why, while claiming that bin Laden is wanted in connection with the August 1998 bombings of US Embassies in Tanzania and Kenya, the poster does not indicate that he is wanted in connection with the events of 9/11.
    Rex Tomb, Chief of Investigative Publicity for the FBI responded, “The reason why 9/11 is not mentioned on Osama bin Laden’s Most Wanted page is because the FBI has no hard evidence connecting bin Laden to 9/11.”

    Though the world was to have been convinced by the December 2001 release of a bin Laden “confession video,” the Department of Defense issued a press release to accompany this video in which Secretary of Defense Donald Rumsfeld said, “There was no doubt of bin Laden’s responsibility for the 9/11 attacks even before the tape was discovered.”
    In a CNN article regarding the bin Laden tape, then New York Mayor Rudy Giuliani said that “the tape removes any doubt that the US military campaign targeting bin Laden and his associates is more than justified.” Senator Richard Shelby, R-Alabama, the vice chairman of the Senate Intelligence Committee said, “The tape’s release is central to informing people in the outside world who don’t believe bin Laden was involved in the September 11 attacks.” Shelby went on to say “I don’t know how they can be in denial after they see this tape.”

    Some believe that the video is a fake. They refer to it as the “fat bin Laden”video. The Muckraker Report believes that while the videotape is indeed authentic, it was the result of an elaborate CIA sting operation. The Muckraker Report also believes that the reason why there is no documentation that demonstrates that the videotape went through an authenticity process is because the CIA knew it was authentic, they arranged the taping.
    It is highly probable that the videotape was taped on September 26, 2001—before the US invaded Afghanistan.

    Ummat Interviews Usamah Bin-Ladin 28 September 2001
    Bin-Ladin Denies Involvement in the 9/11 Attacks http://911review.com/articles/usamah/khilafah.html
    ……………………….
    I have already said that I am not involved in the 11 September attacks in the United States. As a Muslim, I try my best to avoid telling a lie. I had no knowledge of these attacks, nor do I consider the killing of innocent women, children and other humans as an appreciable act. Islam strictly forbids causing harm to innocent women, children and other people. Such a practice is forbidden even in the course of a battle……….

  5. Tuleb välja, et paljudel enesetaputerroristidel olid teisikud, kes nende asemel lennukites hukkusid! Mina olen ametliku versiooni suhtes igatahes skeptiline. Artiklis on ära toodud lingid teistele samateemalistele artiklitele!!!

    Resurrected Hijackers
    Suicide Hijackers Identified by the FBI Proclaim Their Innocence http://www.911research.com/dis.....ities.html

    Abdulaziz Alomari
    Abdulaziz Alomari was identified by the FBI as the hijacker who accompanied Mohamed Atta from the connecting flight from Portland and helped him hijack and pilot Flight 11 into the North Tower. Abdulaziz told the London-based Asharq Al-Awsat newspaper: “The name [listed by the FBI] is my name and the birth date is the same as mine, but I am not the one who bombed the World Trade Center in New York.” 3 Saudi Embassy officials in Washington defended the innocence of Alomari, saying that his passport was stolen in 1996 and that he had reported the theft to the police. 4

    Salem Al-Hamzi
    Al-Hamzi was identified by the FBI as one of the hijackers of Flight 77, thought to have crashed into the Pentagon. Al-Hamzi said: “I have never been to the United States and have not been out of Saudi Arabia in the past two years.” 6

  6. Esiterrorist Osama bin Ladeni pelgupaiga leidis eestlane?

    BBC eilne uudis kinnitab, et kuulsaima terrorijuhi asupaigast saadi esimesed vihjed Illinoisi ülikooli arvutiteaduse instituudi superkompuutrilt. Töörühma juhtis Kalev Leetaru.

    Praegu tegeleb ta projektiga, milles analüüsib miljoneid tänapäeva ja mineviku ajaleheartikleid (näiteks kogu New York Timesi arhiiv 1945. aastast saadik), BBC vaatlusjaama monitooritud raadiosaateid kogu maailmast ja USA administratsiooni avalikke arhiividokumente. See võimaldab ennustada revolutsioonilise olukorra teket ja kulgemist ühes või teises riigis. Oma uurimuste tulemusi tutvustas Kalev Leetaru äsja ajakirjas First Monday.

    Kompuutri abil leitakse miljardeid sidemeid heades või halbades uudistes kajastuvate kohtade ja inimeste vahel.

    Näiteks langes Egiptuses uudiste toon kuu aega enne tollase presidendi Hosni Mubaraki kukutamist madalseisu, mida on täheldatud vaid kaks korda 30 viimasel aastal – kui USA lennuvägi ründas Kuveiti tunginud Iraagi sõjaväge 1991. aastal ja kui 2003. aastal algas USA rünnak Iraaki.

    Kalev Leetaru sõnul suutis superkompuuter paremini ennustada sündmusi kui USA administratsiooni analüütikute ja luurajate hiigelvõrgustik.

    “Arvuti näitas täpselt Mubaraki paratamatut langemist samal ajal, kui administratsioon oletas, et ta jääb võimule,” väidab Leetaru BBC uudistele.

    Superkompuuter osutas ka Osama bin Ladeni asukohale. Tõsi, vaid 200kilomeetrise täpsusega, sest vaid ühes sadadest tuhandetest töödeldud uudistest oli juttu Abbotabadist.

  7. Postimees vahendab kummalist push-poll‘i (mitte segamini ajada pushmi-pullyu nimelise elukaga dr. Dolittle’i raamatutest):

    Enam kui kaks kolmandikku Eesti vene rahvusest noortest soovib küüditamisarutelude lõppu, samas kui nende Venemaa eakaaslaste seas on samasugune seisukoht vähem levinud, selgub USA teadlaste täna välisministeeriumis esitletud uuringust.

    Täpne küsimus, mida küsiti ligi tuhandelt Eesti eestlaselt, Eesti venelaselt ja Venemaa venelaselt oli: «Kas Nõukogude aja repressioonide üle arutlemine ajakirjanduses ja eravestlustes kahjustab Eestit/Venemaad ja kas need tuleb peatada?»

  8. salvey ütles:

    Esiterrorist Osama bin Ladeni pelgupaiga leidis eestlane?

    BBC eilne uudis kinnitab, et kuulsaima terrorijuhi asupaigast saadi esimesed vihjed Illinoisi ülikooli arvutiteaduse instituudi superkompuutrilt. Töörühma juhtis Kalev Leetaru.

    Õhtulehe kirjatüki kõrvale on kaval võrdlemiseks võtta ka BBC originaalartikkel, mis ei kirjuta päris seda, mida BBC originaalartikkel Õhtulehe arvates kirjutab.

    While the analysis was carried out retrospectively, scientists say the same processes could be used to anticipate upcoming conflict.

    Mr Leetaru said that his system appeared to generate better intelligence than the US government was working with at the time.

    “The mere fact that the US President stood in support of Mubarak suggests very strongly that that even the highest level analysis suggested that Mubarak was going to stay there,” he told BBC News.

    “That is likely because you have these area experts who have been studying Egypt for 30 years, and in 30 years nothing has happened to Mubarak.

    In his report, Mr Leetaru suggests that analysis of global media reports about Osama Bin Laden would have yielded important clues about his location.

    While many believed the al-Qaeda leader to be hiding in Afghanistan, geographic information extracted from media reports consistently identified him with Northern Pakistan.

    dig on natuke ise uudiseid arvutiga närinud ja oletab kogemuste põhjal nullindas lähenduses, et kirjeldatud revolutsioonide ennustamise mehhanism tõenäoliselt töötab, kirjeldatud Ladenssoni-otsimise metoodika väidetav edu aga on tõenäoliselt confirmation bias.

  9. Oakrock ütles:

    Tuleb välja, et paljudel enesetaputerroristidel olid teisikud, kes nende asemel lennukites hukkusid!

    Tõsi ka või? Äkki oli tegemist populaarse Ameerika meelelahutusega — terroristid varastasid lennukipiletite ostmise ajaks ausate moslemite identiteedid ära?

  10. @dig:

    terroristid varastasid lennukipiletite ostmise ajaks ausate moslemite identiteedid ära?

    See on ju lausa solvav ja alandav: elad rahulikult oma elu ja ühel päeval saad nagu sapöörilabidaga vastu pead, kui kuuled uudistest, et sa oled massimõrvar ja terrorist.

    Rohkem paneb mind imestama bin Ladeni perekonna suhtumine, et nad lasid oma nime selliselt määrida. Kas Te teadsite, et Bush oli bin Ladenite äripartner? Uudistes oli (vahetult peale tornide kokkukukkumist!), et USAs olnud bin Ladenid viidi sõjaväelennukiga riigist välja.

    Palju maksab tänapäeval au???

  11. @Mart K.:

    Et kogu traditsiooniline Hiina meditsiin rajaneb teaduslikel, mitte ebateaduslikel alustel, meridiaanid on olemas ja akupunktuur ravib haiguseid?

    Esiteks, kulla diletant, akupunktuur ja meridiaanid ei ole kogu THM. THM-is kasutatakse ravimeid ja ka muid teraapiaid. Teiseks, hiinlane ütleb, et kui organismil on võime haigestuda, siis on tal ka võime end tervendada ja sellele ongi THM üles ehitatud. Kui keegi väidab, et ainult akupunktuur ravib, siis kindlasti on see inimene, kes ei tea THM-ist ööd ega mütsi.

    et kogu TCM on sama tõsiseltvõetav kui päris meditsiin? Selles ma kahtlen.

    Muidugi on tõsiseltvõetav, sellepärast seda kasutataksegi, aga keegi, peale diletantide ei nõua, et THM peaks asendama nn päris meditsiini. THM, vähemalt see osa, mis on laias ilmas kasutusel, kuulub ikkagi täiendmeditsiini valdkonda ja teatud terviserikete puhul on ta efektiive.

    Aga muidugi olen ma võhik; mis siis? Kas jalakäijal on keelatud kritiseerida roolijoodikut, kuna tal puudub juhiluba?

    Võrdlusega panite ikka täiesti puusse. Teie oma võhiklikkusega olete loonud arusaama THM-ist, mis ei ole THM vaid võhiku luul ja siis võitlete selle omaenda loodud luuluga ja jagate siin omavahel medaleid.

    Kanepi ega muude uimastite tarvitamist pole ma enda mäletamist mööda kunagi propageerinud — tahaksin seda ka tulevikus vältida, nii et kui oskad osutada mõnele mu tekstile, mis lahterdub “kanepipropagandaks”, siis näita mulle ka, palun.

    Ärge ajage naerma, sellise infantiilse demagoogiaga võite oma dementset vanaema virgutada.

  12. vice versa ütles:

    Teiseks, hiinlane ütleb, et kui organismil on võime haigestuda, siis on tal ka võime end tervendada …

    Kui loll jutt!

    Või soovid ehk hiina portselanist serviisi peal katsetada?

  13. @dig:

    vice versa ütles:
    Teiseks, hiinlane ütleb, et kui organismil on võime haigestuda, siis on tal ka võime end tervendada …
    dig Kui loll jutt!

    Mine tea, kas see ongi loll jutt!

    NIMMEVALU JA RADIKULIIT – ISEPARANEVAD HAIGUSED http://www.kliinik.ee/kliinik/.....e_id-11157
    Nimmevalu ja ka radikuliit paranevad harilikult iseenesest. 80-90% möödub valu 6 nädala kestel, olenemata sellest, missugust ravimeetodit kasutatakse või kas üldse ravitakse. Paljudel juhtudel valu aga kordub.

    Intervjuu akadeemik Ain-Elmar Kaasikuga http://www.med24.ee/apteeker/article_id-633
    Milline on arsti, patsiendi ja apteekri roll nüüdismeditsiinis? Kes peaks vastutama inimese tervise eest?
    Sellele on täiesti ühetähenduslik vastus: inimene ise peab vastutama. Meil on üldiselt forsseeritud või ülehinnatud arstiabi osa tervise säilitamisel. Ma ei taha propageerida nihilismi, aga eriti teatud eas inimesed hakkavad lootma, et nende tervis ja eluõnn sõltub eelkõige ravimitest ning arstiabist. See on meie kultuuritaustas väga tugevalt sees.
    …………………..
    Paljudel ravimitel on ju äärmiselt tugev platseeboefekt. Ma ei taha kindlasti ütelda, et platseebot ei peaks kasutama. Juba vanad kreeklase ütlesid, et ravimi kõige tähtsam koostisosa on see, mille inimene ise ravimile lisab. Samas ei tohi olla liiga suurt usku ravimitesse. Eestis on omavastutus mitmete häirete puhul väike. Meil loodetakse ülearu palju sellele, et inimese elukvaliteet paraneb ravimitest. Kui inimene lahkub arsti juurest retseptita, siis tunneb ta, et teda on petetud. Ameerikas kirjutavad näiteks neuroloogid retsepte 40%-le vastuvõetutest, ülejäänutele piisab nõuandest. Inimesele ongi sageli vaja nõu anda, aga selle eelduseks on tahe nõu saada.
    ……………………
    Viirusinfektsioonid on ju iseparanevad haigused, mida ravida ei saa. Arst ja apteeker saavad anda ainult nõu, mida tarvitada, et leevendada niisuguseid sümptomeid nagu palavik ja nina tilkumine. Askorbiinhape ei avalda siin mingit positiivset toimet. See on teaduslikult tõestatud, aga ikkagi on käibel mitteteaduslik soovitus võtta ohtralt C-vitamiini.
    ……………………
    Näiteks ärevuse ja kurvameelsuse korral ei ole vaja kindlasti ravimeid võtta. Mõni ütleb, et tuleb tingimata võtta rahustit. Mina sellega ei nõustu. Ärevus on normaalselt sisse programmeeritud nähtus ja see tuleb lihtsalt üle elada.

  14. Oakrock ütles:

    See on ju lausa solvav ja alandav: elad rahulikult oma elu ja ühel päeval saad nagu sapöörilabidaga vastu pead, kui kuuled uudistest, et sa oled massimõrvar ja terrorist.

    Mul on kuri kahtlus, et tapahuvilised terroristid ei tunne suuremat muret selle üle, missuguseid süütuid kõrvalseisjaid nad tapmise asemel hoopis solvavad.

  15. vice versa ütles:

    …akupunktuur ja meridiaanid ei ole kogu THM.

    Olen ma vastupidist väitnud?

    keegi peale diletantide ei nõua, et THM peaks asendama nn päris meditsiini.

    Kus ma midagi sellist nõudnud olen?

    Teie oma võhiklikkusega olete loonud arusaama THM-ist, mis ei ole THM

    Ma ei teinud muud kui viitasin õpiku enda tutvustavale tekstile. Meridiaanidest, akupunktuurist ja energiate liikumisest räägib see õpik ise, mitte mina.

    Ärge ajage naerma, sellise infantiilse demagoogiaga võite oma dementset vanaema virgutada.

    Vastuse eest põiklemine ja isiklikud solvangud…. Tundub, et edasine diskussioon on mõttetu.

  16. Oakrock ütles:

    Osama bin Laden’s role in the events of September 11, 2001 is not mentioned on the FBI’s “Ten Most Wanted” poster. On June 5, 2006, author Ed Haas contacted the Federal Bureau of Investigation headquarters to ask why, while claiming that bin Laden is wanted in connection with the August 1998 bombings of US Embassies in Tanzania and Kenya, the poster does not indicate that he is wanted in connection with the events of 9/11.

    Kui FBI ajab bin Ladenit taga ja saab teda saatkonnapommitamistega seostada hõlpsasti, aga tornidelennukitamisega seostamiseks peaks rohkem kulutusi tegema, raskemini kättesaadavaid tunnistajaid kasutama või CIA’st luurematerjale välja vedama, siis ei ole ju midagi imelikku selles, et postri peale lähevad kõige odavamini tõendatavad kuriteod. Ega poster ole autahvel, et sinna kõige hullemad tembud tuleb kirja panna.

  17. Mart K. ütles:

    Vastuse eest põiklemine ja isiklikud solvangud…. Tundub, et edasine diskussioon on mõttetu.

    Mis isand vice versa point on, ei ole mina ka aru saanud. Võib-olla etendab ta siin umbluisti stereotüüpi?

  18. PZ Myers kirjutab värvitajuerinevustest eurooplaste ja Namiibias elavate himbade vahel. Tõenäoliselt toetavad need katsed Sapir’i ja Whorf’i hüpoteesi lingvistilisest relativismist.

    For those who don’t want to watch the whole thing, the observation in brief is that color perception is affected by color language. The investigators compare Westerners with our familiar language categories for color (red, blue, green, yellow, etc.) to the people of the Himba tribe in Africa who have very different categories: they use “zoozu”, for instance, for dark colors, which includes reds, greens, blues, and purples, “vapa” for white and some yellows, “borou” for specific shades of green and blue. Linguistically, they lump together some colors for which we have distinct names, and they also discriminate other colors that we lump together as one.

    The cool thing about it all is that when they give adults a color discrimination test, there are differences in how readily we process and recognize different colors that corresponds well to our language categories. Perception in the brain is colored (see what I did there?) by our experiences while growing up.

  19. @dig:

    Väidetavalt on ainukeseks tõendiks Osama seotusest 9/11ga koduvideo, mida nii tema ema kui araabiamaailm peavad võltsinguks. Ema ütleb väga tähtsa lause: Palun Allahit, et ta elaks, kuni tõde on päevavalgel“, mis võib tähendada ainult ühte, et Osama on suremas. Ema pidi ju poja haigustest teadlik olema, loogiline ju!

    Bush avaldab bin Ladeni süüd kinnitava video
    http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=2674565
    BNS 11. detsember 2001 14:00
    USA president George W. Bush plaanib avaldada videosalvestuse Osama bin Ladenist, mis presidendi sõnul tõestab tema süüd Ameerika Ühendriike 11. septembril tabanud terrorirünnakutes.
    “Kes seda videot näeb, mõistab, et see mees pole mitte ainult süüdi uskumatutes mõrvades, vaid et tal puudub südametunnistus ja hing, et ta esindab tsivilisatsiooni halvimat poolt,” ütles Bush.

    Pentagon avaldas bin Ladeni koduvideo http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=2702162
    BNS 13. detsember 2001 23:20
    Umbes tunnipikkusel videol ajab muheda olemisega naeratav bin Laden juttu kahe oma abi, ühe saudi šeigi ja rühma muude inimestega. Salvestus tehti novembris ja leiti Afganistanist, ütlevad USA ametiisikud.
    Lindil on esmalt kohtumise lõpp, siis tükk muud materjali ning seejärel koosoleku algus. USA ametiisikud on veendunud, et video ei ole võltsing ega lavastus. Salvestuse amatöörlikkuse tõttu on aga osa vestlusest raskesti arusaadav.
    …………..
    “See salvestus on nagu suitsev püssitoru, see kinnitab bin Ladeni süüd,” ütles senaator Bob Graham kolmapäeval CNN-ile.
    “Kuid peale selle näitab see bin Ladeni isikut. Ta räägib, nagu ehitusviga kirjeldav insener, mitte nagu inimene, kes on kavandanud, korraldanud ja juhtinud üht ajaloo hirmsaimat kuritööd,” lisas Graham.
    ”…oma sellealaste kogemuste põhjal arvasin, et lennukigaasidest tekkinud tuli sulatab hoone teraskonstruktsiooni ja paneb kokku varisema ainult kokkupõrkekohast ülalpool asuvad korrused. See oli kõik, mida me lootsime,” ütleb bin Laden, kes päris miljoneid oma perekonna ehitusärist Saudi Araabias.
    “Minu meelest näitab see kaheldamatult tema süüd ja kaasosalust 11. septembri sündmustes. See on kindel tõend Osama bin Ladeni vastu,” arvas vabariiklasest senaator Richard Shelby.

    ***************************

    Lindil on esmalt kohtumise lõpp, siis tükk muud materjali ning seejärel koosoleku algus.

    Kas selline nipp oli 2001 aastal võimalik??? Kahtlane kui asi algab lõpust!

    lennukigaasidest tekkinud tuli sulatab hoone teraskonstruktsiooni ja paneb kokku varisema ainult kokkupõrkekohast ülalpool asuvad korrused.

    Kas see bin Ladeni väide kannatab kriitikat, kas polnud ohtlik mitte lennukikütus? Järsku lennuk peeretab, või kuidas nende gaasidega on????

  20. Osama ema peab videot võltsinguks http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=2757916
    BNS 24. detsember 2001 06:45

    Osama bin Ladeni ema sõnas pühapäeval ilmunud usutluses Briti ajalehele, et video, milles tema poeg räägib 11. septembri terroriaktidest, on võltsing.
    “Usun, et tõendid tema vastu ei ole kindlad. Arvan, et avaldatud video on võltsitud,” sõnas Alia Ghanem bulvarilehe Mail on Sunday veergudel.
    ……………….
    “Osama on liiga hea moslem ja hea inimene, et öelda või teha seda, mida ta video kohaselt ütles ja tegi,” lisas Ghanem. “Palun Allahit, et ta elaks, kuni tõde on päevavalgel.”
    ………………….
    Muid tõendeid bin Ladeni väidetava süü kohta pole Ühendriigid seni esitanud, kuigi kinnitasid vahetult pärast 11. septembri terroriakte, et need on olemas.

    Araabiamaailm peab videot võltsinguks http://www.delfi.ee/archive/article.php?id=2705481
    BNS 14. detsember 2001 14:36
    Washingtoni liitlased kiirustasid neljapäeval kinnitama, et Osama bin Ladeni usutluse videosalvestus tõestab saudi terroristi süüdi 11. septembri terrorirünnakutes, kuid araabiamaailmas peavad paljud videot võltsinguks.

    “Minu arvates on see salvestus võltsitud… Ma ei usu, et see lint on ehtne,” ütles saudi vaimulik šeik Mohammad Saleh.
    Sama meelt on riigiteenistuja Ali. “Pilt on õige, aga hääl ei ole. Hääl võidi peale lindistada,” arvas Ali, kes oli vaadanud videot satelliitkanalilt, kuna Saudi Araabia televisioon seda ei näidanud.
    “Kas ameeriklased tõesti arvavad, et maailm on nii rumal ja usub, et see lint on tõend,” küsis Jordaania suurima islamipartei Islami Aktsioonirinne esimees Abdul Latif Arabiat.

    Bahreini mees on vähem skeptiline, aga arvab, et “kui video on ehtne, näitab see ainult, et bin Lade teadis juhtunust, aga mitte tingimata, et ta oli selle korraldanud”.
    “On võimalik, et selle taga oli mõni teine rühm, kes teavitas bin Ladenit oma plaanist,” lisab ta videosalvestuse kohta, mida televisioonis näidati koos USA ametliku tõlkega, mis mitmete araablaste väitel ei olnud täpne.
    Islamimaailmas usutakse endiselt meelsasti teooriat, et 11. septembri terrorirünnak oli Iisraeli salateenistuse vandenõu moslemite diskrediteerimiseks.
    ********************
    Alltoodud artiklis on ära toodud ka video lingid, kus pardininaga „bin Laden“ tunnistab end süüdi! Inimene ei ole võimeline oma kuju muutma ja nina kuju ei muutu kuni surmani. Siin on välja toodud võrdlevad pildid ninadest.

    New Bin Laden Confession Tape: Fake Like The Rest? Osama flip flops and admits he was solely responsible for 9/11

    The December 2001 “Fat nosed” Bin Laden video, was magically found in a house in Jalalabad after anti-Taliban forces moved in. It featured a fat Osama laughing and joking about how he’d carried out 9/11. The video was also mistranslated in order to manipulate viewer opinion and featured “Bin Laden” praising two of the hijackers, only…

  21. Sorry, liiga pikk sai!

    Viimase artikli aadress: http://infowars.net/articles/n.....7Laden.htm

    The December 2001 “Fat nosed” Bin Laden video, was magically found in a house in Jalalabad after anti-Taliban forces moved in. It featured a fat Osama laughing and joking about how he’d carried out 9/11. The video was also mistranslated in order to manipulate viewer opinion and featured “Bin Laden” praising two of the hijackers, only he got their names wrong.

    Kena pilt vananenud Osamast on siin aadressil: Claim: Bin Laden Told Hamza Al-Qaeda Not Behind 9/11 http://www.prisonplanet.com/ar.....behind.htm

  22. Oakrock ütles:

    Lindil on esmalt kohtumise lõpp, siis tükk muud materjali ning seejärel koosoleku algus.

    Kas selline nipp oli 2001 aastal võimalik???

    Loomulikult on. Võtad kasseti ja hakkad salvestama. Lint saab otsa. Siis taipad, et lindi alguses on veel ruumi, nii et kerid lindi tagasi ja salvestad kohtumise lõpu ära.

    Inimene ei ole võimeline oma kuju muutma ja nina kuju ei muutu kuni surmani.

    Nina kuju muutub väga eduliselt, kui pimedal keskööl valel tänaval liikuda. Kuivõrd Kabuli kandis olevat korralikke politseinikke vähevõitu, on alust oletada, et Kabulis on sobivaid valesid tänavaid rohkem kui näiteks Peterburis.

  23. Mis Kabulis liikumisse puutub, siis Härmel Nestra on umbes kümme aastat tagasi sügissemestriks kokku pannud sellise toreda funprog-kombinatoorikaülesande (allikas):

    Osama kükitab igal päeval ühes n koopast, mis on järjestatud lineaarselt. Igal ööl liigub ta selle järjestuse mõttes kas järgmisse või eelmisse koopasse. George tahab Osamat tabada, puistates iga päev üht neist n koopast. Kui ta puistab seda koobast, milles Osama sel päeval viibib, tabab ta Osama. George peab aga enne operatsiooni algust kuulutama välja täieliku plaani, mis teatab operatsiooni kestuse päevades ning iga operatsioonipäeva kohta konkreetse koopa, mida sel päeval puistatakse.

    Kirjutada funktsioon otsi :: Int -> Int -> [[Caves]], selline et otsi n k väärtuseks on kõik võimalikud operatsiooniplaanid n koopa korral, mis kestavad ülimalt k päeva ja mille kasutamise korral Osama igal juhul tabatakse. Operatsiooniplaan esitatakse koobaste listina, mis näitab järjekorras, milliseid koopaid puistatakse. Koopatüüp Caves tuleb endal tüübisünonüümiga sobivalt defineerida.

    (Mängu nimi on “Kabuli koopad”.)

  24. Oakrock ütles:

    lennukigaasidest tekkinud tuli sulatab hoone teraskonstruktsiooni ja paneb kokku varisema ainult kokkupõrkekohast ülalpool asuvad korrused.
    Kas see bin Ladeni väide kannatab kriitikat, kas polnud ohtlik mitte lennukikütus? Järsku lennuk peeretab, või kuidas nende gaasidega on????

    Ehitusega rikkaks saanud vanahärra kahjuks ei valgustanud, kuidas “lennukigaasid” WTC 7 teraskonstruktsioonid läbi sulatasid.

    Ja veel üliühtlaselt, nii et hoone jalamile varises, mitte ühele ega teisele poole ei vajunud.

    Tornid ka ei vajunud kummalegi poole, vaid langesid otsejoones. Karm asi see “lennukigaas”. Võib olla peaks seda laialdasemalt kasutama hakkama? Hoonete varistamise üks kõige suuremaid probleeme on alati see, et hoone ei tule alla, vaid vajub kuhugipoole ning tekitab ümbritsevale infrastruktuurile koledal kombel kahju.

    Sellega võiks isegi raha teenima hakata. Inimesed, kes hoonete varistamisega tegelevad, õpivad aastaid arhitektuuri ja lõhkamist. Kujutlegem nüüd, kui lihtsaks läheks elu, kui poleks enam vaja kallite lõhkamisspetsialistide armeed, vaid jätkuks suvalisest mölakast, kes “lennukigaasi” kohale tassiks ja nupule vajutaks. Kõik lendaks või kukuks kuhu vaja….:D

  25. Konspiraator ütles:

    Ja veel üliühtlaselt, nii et hoone jalamile varises, mitte ühele ega teisele poole ei vajunud.

    Tahad Sa relevantseid jõude vektoritena paberile joonistada ja näpuga näidata seda, mis gravitatsiooni üles kaalub ja torni ühele või teisele poole kallutab?

    Kujutlegem nüüd, kui lihtsaks läheks elu, kui poleks enam vaja kallite lõhkamisspetsialistide armeed, vaid jätkuks suvalisest mölakast, kes “lennukigaasi” kohale tassiks ja nupule vajutaks. Kõik lendaks või kukuks kuhu vaja….:D

    Tahad Sa rehkendada, kui palju dünamiidipulkasid saaks osta ja lõhkamisspetsialiste palgata selle raha eest, mis ühe Boeingu soetamisele kuluks?

  26. dig ütles:

    Tahad Sa relevantseid jõude vektoritena paberile joonistada ja näpuga näidata seda, mis gravitatsiooni üles kaalub ja torni ühele või teisele poole kallutab?

    Ei, ma tahaks, et tõsiusklikud tõestaks, kuidas kõigis kolmes hoones relevantsete jõudude vektorid Jumaliku Jõu toimel nullistusid.

    Hoonete tugistruktuurid nõrgenesid ju ideaalselt ühtemoodi. Nii, et ainult gravitatsioon töötas.

  27. Niisiis, Sa postuleerid kummalise külgsuunalise jõu, ei vaevu selle suunda määrama ega moodulit hindama, aga nõuad, et keegi teine kuulutaks end tõsiusklikuks ja teeks Su fantoomjõu kohta arvutusi?

  28. Steven Novella analüüsib pulmatordiuhvot.

    We can tell this an an alien speaking because they say things like “receptacle covers” instead of “garbage can lid.” So the aliens were telepathically beaming the designs for their wedding cake beam ships to German engineers, and these advanced ship designs somehow got confused with a garbage can lid, and that’s why they “strikingly resemble” each other. Got it. It’s a good thing the ship designs require a structure that it is the right place to serve as a handle for the garbage can lid. It’s no wonder the German engineers were confused.

    Saadaval on ka hulka pilte.

  29. Tuntud jumalamanaja Gerald Polley vahendab uut avalikku kirja jumalalt, kes vabandab, et Texases ikka veel vihma sadanud pole.

    First of all this morning, I have to apologize for our failure to bring the rain we promised to Texas. We thought sure that we were going to be able to bring the storm over Texas for several hours and cause a great deal of rain. But Obama drew an horrendous surge of dark power up from South America, we believe using his union supporters, and pushed the storm east, causing it to take the track that we have been predicting for several months. Not that we didn’t take advantage of it, but still we would’ve liked to get the rain to Texas. It is obvious this foul creature still has power, though it is weakening.

    Polley is(s)and on asjatundja ka hobusekauplemise alal:

    To give The Republicans more power I am putting forth a proposal. I have asked Conan O’Brien to move his show to Las Vegas, and to have his wife become my servant’s campaign manager in Nevada. When my servant is president have Conan be his press secretary. In exchange in a thousand years I will give Conan power and glory equal to my own and a world to rule over in the stars as I rule over the Earth, especially for the people of Nevada. This is one male that is offered great power. I have also asked the senior President Bush to be my earthly host in Maine for two years, to have his wife Barbara be my servant’s campaign manager in Maine. In exchange, in a thousand years I will give the senior President Bush power and glory equal to my own, and a world to rule over in the stars especially for the people of Maine. Many feel that it would be too much for this good man to be my earthly host, it would be too much of a strain on him. So we have offered the governor of Maine the opportunity to share in that power, to also be my earthly host. He has declined, refused to assist us.

  30. BBC kirjutab plahvatusest tuumamaterjali töötlemise tehases ja -jäätmete ladustamise keskuses Marcoule’is Lõuna-Prantsusmaal.

    One person has been killed and four injured, one seriously, by an explosion at the southern French nuclear site of Marcoule.

    There were no radioactive leaks after the blast, caused by a fire near a furnace in the Centraco radioactive waste storage site, officials said.

    It produces MOX fuel, which recycles plutonium from nuclear weapons, but does not include reactors.

    It is a major site involved with the decommissioning of nuclear facilities.

    Avalikke detaile ei paista seni olevat. Radioaktiivse materjali lekkimisest teateid ei ole.

  31. Reutersi teatel on Pariisi börs järsult kukkunud.

    (Reuters) – France’s share benchmark CAC 40 extended its losses on Monday, down 5 percent after news of an explosion at the French nuclear site of Marcoule.

    At 1208 GMT, the index was down 5.1 percent at 2,823.94 points, while the FTSEurofirst 300 index of top European shares was down 3.6 percent at 882.99 points.

  32. Lõuna-Aafrikas on seaduseonud asja põhjalikult uurinud ja leidnud, et lauluke nimega “Tulista buuri pihta” kujutab endast seadusega keelatud vihkamise väljendust. Kirjutab Telegraph:

    A judge ruled that Mr Malema’s repeated performance of the song was “derogatory, dehumanising and hurtful” to the country’s Afrikaans minority group and had no place in the new South Africa.

    Judge Colin Lamont said that if the 30-year-old sings it in future, he faces criminal charges and a potential prison spell.

    “People must develop new customs in an open society by giving up old practices that are hurtful to the people who share it with them,” Judge Lamont, sitting at Johannesburg High Court, said.

    “The enemy has become the friend, the brother. This new approach to each other must be fostered.”

    Kes osanuks arvata, et afrikaansi vähemuse relvadega peedistamisest laulmine võiks vaenuõhutamist tähendada?

  33. Postimees kirjutab, kuidas NIMBY’st saab genotsiidi-iharus.

    Kallas kinnitas, et liidu seisukoht on kindel: Saaremaa peaks olema huntidest prii. Sellise ettepanekuga pöördub Kallas täna nii keskkonna- kui põllumajandusministeeriumi poole.

    «Me ei näe seda, et üks Läänemere väikesaar peaks olema kohaks, kus peaks hunti kui loomaliiki hoidma, et tema arvukus püsiks,» ütles Kallas, kelle sõnul on Saaremaa ainus huntidega väikesaar Läänemeres. «Huntide koht ei ole sellise asustustihedusega areaalis nagu Saaremaa. Seda liiki võib kuskil mujal hoida.»

  34. @Oop:

    Sellega on nüüd nii, et see on äpardus ja nahaalsus. Tudengid ei kooskõlastanud seda uudist kohe kuidagi TÜ psühholoogia instituudiga ja palusid ise pressiteate teha. TÜ pressiesindaja ei teadnud karta, et asi kooskõlastamata ja nii ta läks. Praegu peaks TÜ kodukalt maas olema.
    See, et psühholoogia tudeng hüpnoteraapiat armastab, on aga fenomen omaette. Kahjuks.

  35. catalina ütles:

    See, et psühholoogia tudeng hüpnoteraapiat armastab, on aga fenomen omaette. Kahjuks.

    Miks kahjuks? Ajakuubimehel lasti ju Georgia Tehnoloogiainstituudis vigureid teha ja ei ole kuulda olnud, et see sealsetele matemaatikutele massiliselt kummalisi luulusid pähe ajanud oleks. Ja tõenäoliselt ajas ta naljakamat juttu kui mõni peavooluveidrik, nagu näiteks need, keda The Flat Earth Society‘st leida võib.

    Isand Biechonskil aga võib soovitada loengut pidada nii, nagu seda juba vanakreeka filosoofid tegid — pargis.

  36. dig ütles:

    BBC kirjutab plahvatusest tuumamaterjali töötlemise tehases ja -jäätmete ladustamise keskuses Marcoule’is Lõuna-Prantsusmaal.

    Prantsusmaa Tuumajulgeoleku Agentuur on
    avaldanud avalduse.

    An oven dedicated to melt low and very low radioactive metallic waste exploded inside the building. The radioactivity was contained inside the building.

    According to a first estimations, there are one casualty and four injured persons, including one severely injured. None of them is contaminated.

    There are no releases outside the installation.

  37. Wall Street Journal kirjutab elektrilisest arstist.

    Watson, the “Jeopardy!”-playing computer system, is getting a job.

    WellPoint Inc. and International Business Machines Corp. are set to announce a deal on Monday for the health insurer to use the Watson technology, the first time the high-profile project will result in a commercial application.

    WellPoint said it plans to use Watson’s data-crunching to help suggest treatment options and diagnoses to doctors. It is part of a far broader push in the health industry to incorporate computerized guidance into care, as doctors and hospitals adopt electronic medical records and other digital tools that can record, track and check their work.

  38. Postimees kirjutab Narva innovaatilisest tulemustasusüsteemist:

    Narva linnavolikogu opositsionäärid saavad praegu 32 korda väiksemat tasu, kui makstakse võimukoalitsiooni saadikutele, aga nüüd esitasid neli opositsionääri avalduse, nõudes volinike tasustamise põhimõtete muutmist.

    Narva endine linnavolikogu esimees, praegune riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin, kelle algatusel kuus aastat tagasi opositsionääre diskrimineeriv tasustamissüsteem loodi, mingit ülekohut selles ei näe.

    «Ei ole midagi ebaõiglast ja ebademokraatlikku selles otsuses, mis võetakse vastu enamuse poolt. Ma tahaks teile meelde tuletada, täpselt nii võetakse vastu otsuseid nii volikogus kui ka riigikogus. See on iga volikogu kompetents, kuidas ta paneb paika maksmise tavad,» selgitas ta.

    Stalnuhhini sõnul tegi opositsioon volikogus tööd halvasti, seepärast hakatigi neile vähem maksma.

  39. Alkoholism on tõeline katastroof, mis on oma haarmed sirutanud nüüd ka süütu looduse rüppe….
    Rootsis leiti õunapuu otsast purjus põder http://publik.delfi.ee/archive.....d=57636236

    Hiljuti leidis koju jõudnud rootslane oma naabri õunapuu otsast huvitava dekoratsiooni – purjus põdra!
    Veidrate häälte peale asja uurima läinud härra Per Johansson nägi, et purjus põder oli okste vahele kinni jäänud.
    Arvatavasti sõi metsaelukas hoopis puudelt langenud ning käärima läinud õunu. “Küllap ta proovis ka puu otsast õunu saada ja libises. Võimalik, et vihmast tekkinud libeduse tõttu,” lisas mees.
    Kohale kutsutud politsei ja päästekomando olid sunnitud puult mõned oksad eemaldama, et huvitav purjutaja kätte saada.
    Lõpuks vabanenud põder tuigerdas mõned meetrid ja jäi siis norinal magama.

  40. @dig:

    Pargis võib sügisel olla na viluvõitu. Märg ka. Hüpnoos ei taha tulla võibolla sedasi?

    Aga “kahjuks” seepärast, et tudengid saavad psühholoogia instituudis teadusejuttu (mis on ja mis pole teadus jms) ikka kamaluga. Kui nad nimetavad Biechonskit teadlaseks ja soovivad ise nt tema meetodeid praktiseerida, siis see jutt on kasutu olnud. Ja isand B jüngrite (e tema kätte oma raha viinute) seas on küll TÜ tudengeid.

  41. dig ütles:

    BBC kirjutab plahvatusest tuumamaterjali töötlemise tehases ja -jäätmete ladustamise keskuses Marcoule’is Lõuna-Prantsusmaal.

    Täna toimus energeetiline plahvatus ka Keenias, kirjutab CNN. Vähemalt 68 inimest on surnud, mõned põrmud ka põrmustunud.

    Nairobi, Kenya (CNN) — A fuel pipeline exploded in a densely populated Nairobi slum Monday morning, flattening homes, reducing some bodies to dust and forcing a massive evacuation of the area amid fears that big pools of leaked fuel could ignite, police and Kenya Red Cross officials said.

    At least 68 people died in the explosion and fire that erupted around 10 a.m. (3 a.m. ET), possibly as a group of people were siphoning fuel from the pipeline in the Sinai slum, the officials said. But the death toll is likely to reach at least 100, Nairobi police spokesman Eric Kiraithe said.

    Fatalities from fuel leak accidents are common in Kenya.

    Scores of residents scramble to scoop up fuel whenever there is a leak or a tanker is involved in an accident. In 2009, more than 100 people died in a fire after an oil tanker overturned in Molo, in western Kenya. In that incident, someone trying to take some of the fuel lit a cigarette, starting the fire.

  42. AlterNet uurib, mis värk nende ohtlike kreatsionistidega on.

    A few weeks ago, Jon Huntsman torpedoed his candidacy for the Republican presidential nomination by making the following announcement: “To be clear. I believe in evolution and trust scientists on global warming. Call me crazy.”

    It’s a pathetic commentary on the anti-intellectualism rampant in American politics that this is newsworthy. A major-party candidate announces that he doesn’t deny a foundational theory of modern science! In fact, given the political atmosphere in the Republican party, it’s not just newsworthy but a daring act: polls have shown that almost 70 percent of Republicans deny evolution.

    But as laughable as the creationists’ beliefs are, the creationist movement is no joke. They want to wipe out all the findings of hundreds of years of scientific investigation, erase everything we’ve learned about the vast and majestic history of the universe, and replace it with a cartoon version that grotesquely magnifies our own importance, treating human beings as the crowning glory of creation and diminishing the immensity of the universe to a tiny stage crafted only so that the Bible’s small stories could play out on it.

  43. Miks New Yorgi pilvelõhkujad ikkagi kokku varisesid?

    Ametliku uurimise läbi viinud NISTi (U.S. National Institute of Standards and Technology) seisis mitmete põletavate probleemide ees. Kõik hooned olid niivõrd põhjalikult hävinud, et hoonete kokkukukkumise eelset seisundit oli pea võimatu taastada. 200st uurijast koosnev meeskond analüüsis 236 teraskonstruktsiooni jäänust, 7000 fotot ja 7000 videolõiku (150 tundi). Nad panid kirja kümneid tuhandeid lehekülgi järeldusi ja analüüsi ja intervjuusid rohkem kui 1000 inimesega, kes olid katastroofi hetkel kohapeal või olid seotud nende hoonete ehituse või hooldusega. Nad korraldasid laborikatseid võimsate tulekahjudega ja lõid nende põhjal erakordselt täpsed arvutimudelid hoonete seisukorra muutumisest, kirjutab Scientific American.

    NIST andis 31 soovitust, kuidas pilvelõhkujate turvalisust tulevikus tõsta. Pilvelõhkujatele esitatavad nõuded on nüüd märksa karmimad kui varem.

    Kuid mitte kõik ei ole nende selgitustega rahul. On mitmeid ühiskondlike organisatsioone, nagu näiteks Visibility 9-11, Architects and Engineers for 9/11 Truth jpt., mis nimetavad neid otsesõnu valedeks ja konspiratsiooniks tõe varjamiseks.

    Teadusajakiri ”Open Chemical Physics Journal” on avaldanud üheksa teadlase poolt läbiviidud uurimuse, millest järeldub, et Maailmakaubanduskeskuse hävitamiseks kasutati lõhkematerjali. Katastroofipaigalt leiti kummalisi kahekihilisi killukesi. Teaduslikul uurimisel selgus, et tegemist on tükkidega, mis sisaldavad üliefektiivset lõhkemata pommiainet. Uurijate arvates on tegemist lõhkematerjaliga, mida saab nagu värvikihti hoone seintele kanda. Uurimis rühma eesotsas on füüsik Steven E. Jones, kes kaotas pärast uurimistöö avaldamist professori koha ülikoolis.

  44. Lastekaitsja: 35 000 surma on vaesuse hind Eestis

    Laane sõnul on Narvas toimetulekutoetuste väljamaksmine kasvanud kolme aastaga 430%. “Meil levitatakse läbimõeldult ideoloogiat, et kui kellelegi midagi anda, siis see on nagu teki enda peale tõmbamise põhimõte – keegi jääb siis paljaks. Kui hakata abistama neid, kes elavad kehvemini, siis keegi jääb millestki ilma. Aga kui ei taheta anda ennetustöösse raha, siis pärast ehitatakse vanglaid juurde, mis on kaugelt kallim,” ütleb Laane. 1000kohaline Viru vangla läks maksma 1,2 miljardit krooni. 350 õpilasele ja 120 lasteaialapsele ehitatud Viimsi lasteaed-algkool läks maksma 130 miljonit krooni. “Vaesus loob riski, kus inimesed on rohkem meeleheitel ja hakkavad otsima toimetulemiseks variante, mida korralikud inimesed ei tee.”

    “35 000 surma,” ütleb Mere ootamatult. “Taasiseseisvumisest alates stressi, murede, mõnuainete tarbimise peale on kokku loetud 35 000 kaotatud inimest ja seda mitte vanadussurmade läbi, need on inimesed oma parimas elueas. See on see hind, mis me oleme pidanud maksma.”

    OECD uuris mullu Eesti toetus- ja abistamissüsteeme ja jõudis järeldusele, et ligi 50% toetusest läheb jõukamatele inimestele. “See on tänu sellele, et meil antakse kulbiga kõigile ühtemoodi, selle asemel, et muuta toetused vajaduspõhiseks.” Mere võrdleb riiki perekonnaga – kui peres on laps haige, siis ei ole loogiline, et isa läheb kallile reisile. “Abi suunatakse sinna, kus seda tarvis on, aga riik millegipärast nii ei käitu.”

    Mere teab, et igal aastal on üha rohkem lapsi sattunud asendushooldusele. “On hästi palju inimesi, kes on nii heitunud, et ei palugi abi. Ja on teine seltskond, kes kardab sanktsioone. Nad on väga hirmunud ega lähe abi otsima, sest arvavad, et elutingimused ja laste toidulaud hinnatakse halvaks ja selle asemel, et toetada hakkamasaamist, on kõige lihtsam viis lapsed peredest eraldada. Selle minu väite peale tõstavad kõik lastekaitsjad häält, et nii me ei tee, aga reaalsus on midagi muud.”

  45. tragi-koomiline kommentaar fataalselt lõppenud loost rääkiva artikli all Leida, 08:30, 13. september 2011

    Kuidas on see võimalik. Arstid on ju andnud hipopotaamuse vande. Miks nad vihastavad neid rakke. Ei tohi niimoodi. See on üks parimaid artikleid Õhtulehe poolt, mis toob välja meie nõrkuse. Alati me tahame solvata ja kritiseerida rakke, ja nüüd on näha kuhu see vaenulikkus välja viib. Usun, et Õhtulehe algatusel suudetakse meil arstid üle vaadata ja lõpetada senine süsteem, kus ainult vihastatakse rakke. Tuleks pöörduda looduse poole. Näiteks paljudes arenenud maades enam ei tehta ka lõikusi, sest õige toitumise ja hingamisega on võimalik kahjulikud organid ise välja immitseda. Miks meil seda ei tehta? Väga hea artikkel.

  46. Asi majanduses nõuab ettevaatlikkust!

    Rootsi rahandusminister hoiatas panku ja firmasid http://majandus.delfi.ee/archi.....d=57636138
    12. september 2011

    Rootsi rahandusminister Anders Borg hoiatas Rootsi televisioonis, et Kreeka ja Itaalia eelarveprobleemid võivad ohustada Euroopa pangasüsteemi, mistõttu soovitab ta pankadel, firmadel ja peredel valmistuda paariks keeruliseks kuuks.
    Kui finantssüsteemis peaks toimuma “õnnetus”, siis võib see tõmmata ka Rootsi majanduse langusse, väitis ta, vahendas BNS.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga