Ettevaatust: homöopaat tegutseb Eestis

Edward Munch: Haige laps, 1907Ootan konkreetseid lugusid ja viiteid nende inimeste homöopaatiaalastele tegudele. Ootan uuesti ka neid lugusid, mis pikas homöopaatiaalases diskussioonis välja on käidud, kuna sealses pikas jutusabas võib neid raske leida olla. Nimesid võib juurde ka öelda. Ilma nimeta lugusid võib ka pajatada, iseloomustamaks homöopaatiat kui ohtlikku praktikat.

Miks? Et inimesed oskaksid informeeritud otsuseid teha, sest kiidujuttu oskavad homöopaadid ja nende jüngrid küllaga rääkida, kuid kriitikast üldjuhul vaikitakse, sest patsiendil teinekord endalgi häbi, et sellise portsu otsa satuti.

Teaduslikud uuringud on korduvalt näidanud, et homöopaatia ei toimi, kuid need uudised tarbijani eriti ei jõua. Inimest puudutavad ikka lood teistest inimestest ja seepärast inimlikke lugusid siia ootangi.

Nemad on öelnud, et nad on homöopaadid ja tegutsevad sellel alal Eestis aktiivselt:

Zoja Gabovitš

* toimetamiskoht: Kolega Clinic
* ametlik staatus – anestesioloogia. Tervishoiuametil puuduvad andmed töötamise kohta.

anonüümne #13874
25.08.2005 13:50
Olen I tüübidiabeetik ca 4 aastat ja ei suutnud kuidagi diabeediga leppida. Käisin selle Gabovitshi juures, kes soovitas insuliini ära jätta, tulemuseks glükohemo 12 ja atsetoon, muidu ka igati s… enesetunne. Mõelge ikka enne, kui lollusi teete, mul endal kogemus olemas…. Nüüdseks püüan ikka tavameditsiinist abi saada.
Allikas: Eesti Diabeediliidu foorum.

Saima Tišler

* toimetamiskoht – OÜ Saima Tišleri Perearstikeskus
* ametlik staatus – peremeditsiin (nimistut pole)

Ülle Liivamägi

* toimetamiskoht – Ülle emadekool (OÜ Sternum, omab lapsehoiuteenuste tegevusluba) ja Tallinna Tervishoiu Kõrgkool
* ametlik staatus – ei ole tervishoiutöötaja

Sternumist lähtnud homöopaat-refleksoloogide “nõuanded”, mille tagajärjel jäi üks laps vaktsineerimata, tema esialgne põsenahal paiknenud kergekujuline hemofiilus-nakkus ravimata, pereliikmetele ennetav ravi tegemata, tagajärg: imik jäi raskekujulisse hemofiilus-meningiiti ja oli ravil Tartus lastekliinikus.

teine juhus: lapsel keelati ära baasravi inhaleeritavate steroididega (õieti tehti tungivalt selgeks, et see on mürgitamine), selle tagajärjel lapsel rasked astmahood, ravil Tallinnas. mõlemad aastast 2007.

Elin Saks

* toimetamiskoht – OÜ Similimum, homeopaat.ee
* ametlik staatus – ei ole tervishoiutöötaja, Homöopaat DIHom (??)

Homöopaatiat kasutatakse edukalt nii ägedate kui ka krooniliste haiguste puhul

Homöopaatia vaatleb patsienti kui tervikut. Ei ravita mitte haigust vaid inimest.

Krista Koppel

* toimetamiskoht – Nelgi Konsultatsioonid OÜ, homoopaatia.ee
* ametlik staatus – ei ole tervishoiutöötaja

Homöopaatia on tõhus teaduslik ravisüsteem…

… paljud inimesed juba kasutavad homöopaatiat ning ravimid liiguvad käest kätte.

Ülle Pechter

* toimetamiskoht – Jakobi Terapeutikum, SA Tartu Ülikooli Kliinikum
* ametlik staatus – Erialad: taastusravi ja füsiaatria

Sigrid Petrilainen

* toimetamiskoht – ?
* ametlik staatus – ei ole tervishoiutöötaja
Kas vaktsineerida on vaja?: “EI!”

Seitsme aasta eest hakkas Sigrid käima Ülle Liivamäe perekooli tundides, kui pidi ravima oma kolmeaastast tütart Karolini — too oli nimelt väga allergiline. „Arvan, et see on just vaktsineerimise tagajärg,” usub ema.

Sigrid selgitab, miks ta on tavapärase vaktsineerimise vastu: „Tegemist on siiski keemiliste ühenditega ning neid tuleks nagu kõiki teisigi aineid manustada individuaalselt ning lähtuvalt vajadusest — siis, kui on oht haigestuda.

——————————–

Palju on kirja saanud juba teemas
Hoiatus algajale lapsevanemale: homöopaat varitseb sind, aga nagu öeldud, on sealt hoiatussõnu paljude kommentaaride vahelt raske leida.

Taustaks artikkel William T. Jarvis’elt
Miks hakkavad tervishoiutöötajad “imearstideks”?
ning mitmeosaline reportaažlugu, kuidas sõber Zoja juures käis.

182 Replies to “Ettevaatust: homöopaat tegutseb Eestis”

  1. Ma loodan, et te saate aru, et kasutades infot anonüümsetest kommentaaridest võtate te automaatselt ka endale vastutuse selle info tõele vastamise kohta.

  2. Mina tean, et tuleks kasutada ka viidet kust info pärineb ja hinnata allika usaldusväärsust.
    Vastasel juhul omistatakse endale info korrektsuse ja usaldatavuse ning esmasuse eest vastutus.

  3. Ei. Sa kasutad ühest käest anonüümseid konspekte ja võrgus hulkuvaid kuulujutte põhjendamaks oma vandenõuteooriaid, seitsmeaastaseid antibiootikume ja viit vaktsiinitootjat, aga teisest küljest kurdad, kui ebatäieliku viitega, kuid mitte ebatavalisi väiteid sisaldav intsident Sulle ei meeldi. Peaaegu jätab sihukese mulje, nagu huvitaks mitte-anonüümsus Sind ainult siis, kui Sa jutu sisuga nõus ei ole.

    Aga mis puutub viide vaktsiinitootjasse maailmas, siis ainuüksi Euroopa Vaktsiinitootjate Assotsiatsiooni kuulub nendest viiest seitse: Baxter, Berna a Crucell Company, GlaxoSmithKline Biologicals, Novartis Vaccines, Sanofi Pasteur, Solvay Pharmaceuticals ja Wyeth Vaccines. Pole midagi võimatut neile võrukaeltele!

  4. Dig, sa ei saa siis aru, et see on riigi ja ravimifirmade vandenõu, et sind eksiteele viia.

    Ma ise internetist lugesin selle kohta kõik. Aga linki ei anna, sa niikuinii ei usu ja mõnitad mind.

  5. Igaks juhuks mainin siinkohal veel ilmutatult ka ära, et maailm on Euroopast suurem. Konkreetse näitena on Merck suur vaktsiinitootja, kes EVM’is ei figureeri. Loomulikult on neid teisigi.

  6. Kui te nüüd kasutate Ctrl+F võimalust, siis te leiate, ka koha, kust see info pärineb, aga et teil oleks lihtsam siis, see info pärineb
    ARSTIDELE MÕELDUD KONVERENTSILT 2007 aasta sügis, Rahvus Raamatukogus.

  7. Oot-oot, mina osalesin 2007. sügisel rahvusraamatukogus toimunud immuniseerimisteemalisel konverentsil ja SEAL küll sellest, mitu firmat on, üldse ei räägitud.
    (Rahvusraamatukogu kirjutatakse kokku, lihtsalt teadmiseks).

    Just lugesin üht artiklit Jaapanist, tuleb välja, et nendest viiest firmast vähemalt 6 on Jaapanis, sest Jaapanis toodavad läkaköhavaktsiine järgmised 6 ettevõtet:
    Kitsato Insitute
    Denka Seken Co Ldt
    The Research Foundation for Microbial Diseases of Osaka University (Biken)
    Taketa Chemical Industries
    Chemo-Seto Therapeutic Research Institute (Kaketsu-ken)

    Allikas: Harumi Kuno-Sakai, Mikio Kimura. Safety and efficacy of acellular pertussis vaccine in Japan, evaluated by 23 years of its use for routine immunization. Pediatrics International 2004;46:650-655.

  8. Kas pole hoopis nii, et kes tahab homoöpaatiasse uskuda, las usub ja kurat temaga, peaaasi, et ei hakkaks oma usku teistele peale suruma, kuid seal see konks vist ongi, et ei saa mitte vaiki olla, peab teisi ka kaasama. Niikaua võib tahes millega tegeleda, kui see ei muutu teistele kahjulikuks, või kuidas.

  9. asi on jah selles, et ei saa mitte vaiki olla. lisaks veel ka see, et taoline “värbamine” võib viia juhtumini, kus vältimatu eriarsti poole mitte pöördumine põhjustab kroonilise terviserikke või surma. kui see juhtub “uskliku” enesega, on mul sellest siiralt kama sest kuidagimoodi peab ka looduslik valik oma tööd tegema aga pole harvad needki juhtumid, kus inimese usk hoopis tema lastele kurjalt-kurjalt kätte on tasunud.

  10. Ooei, ega me neid, kes homöopaatiasse usuvad, saagi “ümber pöörata”. Sama hästi võib paavsti üritatada budistiks ümber rääkida. :P

    Too jutt on mõeldud peamiselt neile, kes asjast midagi ei tea, aga mõtlevad, et prooviks õige selle homöopaatia ka ära. Põhimõtteliselt, asjaga mitte seotud inimestele, kes on SL Õhtulehest lugenud, et homöopaatia on hea ja horoskoobid toimivad jms. Äkki satub siia ja võtab mõistuse pähe.

  11. Sai hea hulk aega raisatud siin homöopaatia teemas. Põhimõtteliselt asjaga mitteseotud inimesena tegin säärased järeldused:
    1. asi, mis oli naljakas: homöopaatidel ei ole unerohtu, aga Randy demonstreeris ja veel keegi kommentaatoritest püüdis tõestada, et homöopaatide unerohud ei mõju.
    2. asi, mis pani kulme kergitama: homöopaatide võrdsustamine ususektiga.
    3.asi: kumb osapool siis veenvam oli?
    ?

  12. Randi unerohi, muide, oli homöopaatiliselt lahjendatud kofeiin. :-)

    Aga selle Amazoni lehe andmeil pole tolles Hylands Calms Forte’is kofeiinist isegi mälestust, ainus koostisosa on “aktiivsed koostisosad”.

    Tegelikult peaks leiutama uudse unetuse ravimise viisi: hobuse unenägu tabletivormis. Tootmisel kasutatakse hobuseid ja täiesti looduslikke unenäopüüdjaid.

  13. siis polegi hobuse unenägusid vaja, piisab, kui riputada teadaolevalt head und magava inimese kohale 100 unenäopüüdjat, jahvatada need paari öö pärast pulbriks ning pressida tablettideks. ma arvan, et nii mõnelegi ullikesele läheks hästi kaubaks küll. kui veel mingilt huumorisoonega teadlaselt “teaduslik selgitus” kah tellida, võiks asjaga lausa maailmaturule suunduda :-D

  14. Ei-ei, nii ei saa. Inimeste unenäod on stressi, antibiootikumide mälestuse ja negatiivsete mõtetega saastunud. Ainsad puhtad ja looduslikud unenäod on ikka neljajalgsetel.

  15. Aga siis peavad need olema mahetoidul üles kasvatatud hobused, keda ei hoita mitte tallis, vaid lastakse vabalt aasal üles kasvada. Lisaks, inimene ei tohi nende seljas ratsutanud olla, sest inimese negatiivne bioväli mõjutab hobust samamoodi ning tema unenäod ei ole enam nii puhtad.

  16. aga siis peab ka neljajalgne olema vabast loodusest või vähemalt vabapidamisel sest muudel koduloomadel on ju stressimolekulid vere sees, mis teevad liha ja munad ja piima pahaks ja kahjulikuks. samuti on ka nende unenäod stressirohked. vabaduses elavad loomad (hobused näiteks) näevad selles kontekstis kindlasti stressivabamat und. näiteks ilusaid nunnusid roosasid hunte, kes teda taga ajavad ja nahka panna tahavad, toredat talve, kus roosa kõhuni lumi matab rohulibled ja pakasetaat teeb niiiii mõnusat külmavõdinat, et lausa rõõmupisar tuleb silma. ja palju-palju muid stressivabasid unenägusid-elamusi, mida kõike vabana metsas elades nautida saab.

    äkki siis võtaks ikkagi mõne inimese, kes on lihstalt kogu elu metsas elanud? neid teadupärast siin-seal elab ikka. hobuse unenäoga läheks asi ikkagi kahtlaseks, olgus ee nii stressivaba, kui tahes – mis siis, kui ta äkki nägi unes mingit põhjalikku rohusöömisorgiat…mida tunneb inimene, kes näeb samuti unes, kuidas ta kilode viisi muru närib? või enamgi veel – ehk satub mõnele testosteroonist puhevil isasele selline unenägu, kus noor, indlev mära näeb, kuidas ta tummisele täkule teele juhtub ja…mmmmmmm

    eiei, se ehobuseteema on ikkagi kaheldav :-(

  17. Hmm. Aga ehk saab lihtsamini, näiteks unenäopüüdjale stressi filtreeriva kristalli lisamisega?

    Patsiendi soo ning seksuaalse aktiivsuse järgi diferentseeritud unenäokonservid on kindlasti teema järgmise aasta jaoks, kui esialgne uudsus kadunud on ja jälle Postimehesse artiklit tarvis on:

    OÜ Hobuse Unenägu laiendab sortimenti, tuues turule Õnneliku Täku ning Rõõmsameelse Mära mudelid. Uudse võimalusena pakutakse noorpaaridele suunatud toodet Öö Aasal Omavahel.

  18. Geniaalne, dig. Ratsa rikkaks!

    Aga nüüd peaks Martin need viimased kommentaarid kustutama, enne kui keegi teine seda loeb ja selle geniaalse äriidee sisse vehib.

    Muideks, Bettani, soovid äkki proovipartiid?

  19. Artikli “Homöopaatilised ravimid Eestis” all linkis Bettani “bioloogilise meditsiini” (as contrary to mineraalne meditsiin?) juurde. Too peaks oma homotoksikoloogia-jutuga siinse artikli täienduseks minema küll. Midagi nii jaburat ei ole vähemalt mina tükk aega avastanud.

  20. mina tean üht naist
    kes sai homöpaatiast abi ravimatu maksahaiguse puhul kui tavameditsiin oli käed üles tõstnud ja inimese haiglast koju surema saatnud
    raviti artriiti tava tohtrite poolt ja tapeti kangete antibiootikumide ja artriidi rohtudega maks ära
    ja siis öeldi et ravi ei ole
    see naine elab siiamaani rõõmsalt ja on peaaegu terve
    ning ei hakka kuhugi surema kuigi tavameditsiini prognooside järgi peaks juba 10 aastat mulla all olema

  21. Artriidiravimid ja antibiootikumid ei ole ealeski nii maksatoksilised, et inimene ainuüksi nendest niisuguse maksakahjustuse saaks, et surema hakkab. Ja maksakoomas inimesi ei saadeta haiglast koju surema. Tundub, et selle surema saatmise jutuga on tegu lihtsalt hüperboolse kõneviisiga.
    Muidugi, maksa funktsionaalsed analüüsid võisid ravi foonil korrast ära minna (aga ka näiteks normiga võrreldes 50 korda tõusnud transaminaaside tase ei ole kaugeltki eluohtlik seisund), aga kui ravi lõppes, siis üsna loogiline, et nn. maksaproovid ka korda lähevad. Ravi foonil korrast läinud maksaproovid ei ole ravimatu haigus, vaid iseparanev seisund.
    Maksal on tohutu iseregenereerumisvõime. Grammike glükoositeri päevas seda paranemist kuidagi märgatavalt ei kiirenda.

  22. Vaadates johanna-marie kirjaoskust, on täiesti mõeldav stsenaarium selline, et ta pani kolmest faktist:

    * patsiendi maksa talitus oli häiritud;
    * patsient kirjutati haiglast välja, kuna artriidiravi lõppes;
    * arstid kinnitasid, et eraldi maksaravi pole tarvis, kuna maksatalituse häire oli väike ja täielik iseparanemine prognoositav

    iseseisvalt kokku fantastilise lugulaulu ravimatust maksakahjustusest ja maksahaige patsiendi koju surema saatmisest.

    Nagu M ütles, on maks väga regenereerumisvõimeline. Paljusid maksakahjustusi ei ravitagi ka haiglas muudmoodi, kui valitud dieediga, mis maksa iseparanemist võimalikult vähe häiriks. (Delfi pealkirjas võiks niisugust olukorda ehk tõesti kokku võtta kui “ravi pole”.) Ja maksadieedi valimisprintsiipidest peamine on tegelikult alkoholist hoidumine, mida enamikel patsientidel ei ole sugugi raske ka iseseisvalt teha.

  23. M kirjutas:

    Muidugi, maksa funktsionaalsed analüüsid võisid ravi foonil korrast ära minna (aga ka näiteks normiga võrreldes 50 korda tõusnud transaminaaside tase ei ole kaugeltki eluohtlik seisund), aga kui ravi lõppes, siis üsna loogiline, et nn. maksaproovid ka korda lähevad.

    Igaks juhuks mainin ma siin veel ära, et loomulikult teab arst, kas ja kui, siis mil määral konkreetne ravim maksale pahasti mõjuda võib ja loomulikult arvestab arst sellega ravi määramisel. Arst arvestab ravi määramisel ka sellega, et kui ka maks ravi käigus kahjustus, siis paraneb ta teataval määral ise — ja loomulikult hindab ta seda iseparanemist, kui ta peab otsustama, kas patsiendil pärast ravi lõppu eraldi maksaravi tarvis oleks.

    Aga nii maksatoksilisi ravimeid, et eraldi maksaravi tingimata vajalik oleks, kasutatakse üsna väheste haiguste korral. Ja ülejäänud ravimite kontekstis on üsna vähestel patsientidel maks alguses nii korrast ära.

  24. Artriidi ravi polnud teostatud juba aastaid
    See ei olnud nii , et kohe peale artriidi ravi proovid tehti ja inimene koju saadeti
    Ta oli maksa uuringutel ja see alkoholi jutt on nõme ning piiratud jutt
    Maksa haigused ei tule ainult alkoholitarbimisest
    See inimene pole kunagi alkoholi tarvitanudki
    Maksauuringutele sattus ta siis, kui tal oli maksast kahjustunud juba 80 %
    loomulikult teab arst, kas ja kui, siis mil määral konkreetne ravim maksale pahasti mõjuda võib ja loomulikult arvestab arst sellega ravi määramisel.
    aga ei arvestatud ja ei uuritudki ja kui inimene ütles, et tal on nendest kangetest antibiootikumidest tervis palju halvem , öeldi et ärge tulge siis arsti juurde, kui te ravida ennast ei taha
    Nii ta siis kodus ootas surma ja kannatas vaevuste ja valude käes, enne kui sõbrad teda arsti juurde viisid, sest tava arstidest oli pigem kahju kui kasu
    Koos õppinud pediaatriga, kes nüüd tegeleb ka homöpaatiaga, koostati raviplaan, otsiti individuaalselt sellele isikule sobiv dieet, söömispäevikuid kasutades ja homöpaatiliste ravimitega toetades
    Tavatohtrid käskisid joomise maha jätta ja dieeti pidada. Joomist ta ju ei joonud ja rasvast ning kreftist toitu polnud aastaid süüa saanud, need nõuanded olid nagu tulutud

    Aga siinsel leheküljel pole mõtet ühtki teemat kaasa rääkida, sest siin hakkab kohe nõiajaht pihta.

  25. Artriidi ravi polnud teostatud juba aastaid
    See ei olnud nii , et kohe peale artriidi ravi proovid tehti ja inimene koju saadeti

    Ja seost maksahaiguse ja artriidiravi vahel näitas antud juhul … ?

    Ta oli maksa uuringutel ja see alkoholi jutt on nõme ning piiratud jutt
    Maksa haigused ei tule ainult alkoholitarbimisest
    See inimene pole kunagi alkoholi tarvitanudki

    Alkoholist antud kontekstis räägiti ju ainult maksa taastumise seisukohast, mitte algse probleemide tekitajana, milleks sellist kära teha?

    Maksauuringutele sattus ta siis, kui tal oli maksast kahjustunud juba 80 %

    Ühesõnaga väidad, et aastaid tagasi tehtud artriidiravi põhjustas aastate jooksul maksa järjest kasvava kahjustuse?

    loomulikult teab arst, kas ja kui, siis mil määral konkreetne ravim maksale pahasti mõjuda võib ja loomulikult arvestab arst sellega ravi määramisel.

    aga ei arvestatud ja ei uuritudki ja kui inimene ütles, et tal on nendest kangetest antibiootikumidest tervis palju halvem ,

    Antibiootikumide kõrvalmõjude hulgas ongi ka enesetunde ajutine halvenemine, mis ei tähenda, et need antibiootikumid oma vajalikku mõju ei avaldaks, ega ei tähenda ka seda, et sellest on põhjustatud mingid pikaajalised kahjustused.

    öeldi et ärge tulge siis arsti juurde, kui te ravida ennast ei taha
    Nii ta siis kodus ootas surma ja kannatas vaevuste ja valude käes

    Alguses rääkisid antibiootikumidest artriidiravi juures, mis pidi sinu jutu järgi aset leidma aastaid tagasi, ja nüüd äkki on antibiootikumid hoopis seotud maksakahjustuse raviga? Järjepidevusest jääb sul puudu.
    Igal juhul on see väga ebatõenäoline, et kedagi raviasutusest välja visati, ja arvan et tõenäolisemalt ei meeldinud ravialusele lihtsalt ravi kõrvalmõjud, ja kui välja tuli, et sellest ravi vältel lahti ei saa, siis jäädi solvunult koju, ravikuuri ei jätkatud ja arsti juurde enam ei mindud.

    enne kui sõbrad teda arsti juurde viisid, sest tava arstidest oli pigem kahju kui kasu

    Pigem viisid ta nad siis mitte arsti, vaid soolapuhuja juurde.

    Koos õppinud pediaatriga, kes nüüd tegeleb ka homöpaatiaga, koostati raviplaan, otsiti individuaalselt sellele isikule sobiv dieet, söömispäevikuid kasutades ja homöpaatiliste ravimitega toetades

    Mismoodi see homöopaatiliste ravimitega toetamine täpsemalt välja nägi? :D

  26. Populaarses lapsevanemate foorumis Perekool on ühel lapsevanemal rääkida selline lugu:

    Postitas: lihtsalt üks emme | 05/09/2008 19:52

    võib ka olla, et tegu on mingi kroonilist laadi nohu-köhaga. siis ei saagi seda ise välja ravida ja see nõrgestab organismi.

    minu kogemus: poisil oli mingi 6-7 kuud vahelduva eduga pidevalt nohu (2,5-aastaselt). perearst suunas kõrva-nina-kurguarstile ravi tn. polikliinikus. selgus, et adenoid suurenenud. arst aga määras raviks homoöpaatilised terakesed, mida tuli u 6 kuud võtta ja tõesõna, poiss sai terveks ilma igasuguse meditsiinilise sekkumiseta. adenoid on korras ja nohust saime ka lahti.

    ise saab jah ära teha nii palju, et lapsed oleksid välja puhanud ja stressivabad (hea soovitus, eksole:). c-vitamiini võiks kindlasti juurde anda, seda on raske üleannustada, sest ülejääk tuleb joogiga välja. igaühel oma nipid, aga garantiid nagunii pole:)

    Esiteks võib suurenenud adenoid selle aja peale ise taanduda, aga asjaolu, et arst polikliinikus homöopaatilisi terakesi määrab, on muidugi arulage (aga paraku mitte ennekuulmatu).

  27. Veel elu Perekoolist:

    Postitas: oma kogemus | 06/09/2008 15:30
    ühel juhul üritati hakata “ravima” pahaloomulist kasvajat:( jah, see oli küll Venemaalt pärit homöopaat, aga terakesi tema süüa käskis, ja päris ravi jäi hiljaks.
    teistel juhtudel lihtsalt ei olnud abi (mida võiski arvata).

    Loomulikult leiab sealt ka kiitvaid kogemusi.

  28. tõe huvides ja homöopaatide materdamise kõrval võiks välja tuua ka juhtumid, kuis laste tervis on ajutiselt või jäädavalt vaktsiinide tõttu kahjustada saanud. neid juhtumeid on päris mitmeid igal aastal.

  29. tõe huvides ja homöopaatide materdamise kõrval võiks välja tuua ka juhtumid, kuis laste tervis on ajutiselt või jäädavalt vaktsiinide tõttu kahjustada saanud. neid juhtumeid on päris mitmeid igal aastal.

    Tõe huvides võiks hoopis välja tuua neid juhtumeid, kuis laste tervis on ajutiselt või jäädavalt vaktsineerimata jätmise tõttu kannatada saanud – neid juhtumeid on ajaloos “päris mitmeid”. Võrdlusmomendi saamiseks võiks välja tuua ka tänapäevase statistika antud haiguste leviku ja nende põhjustatud tüsistuste kohta.

  30. Olen kindel, et homöopaatide nime all tegutseb väga erineva tasemega inimesi. Selles mõttes on vajalik avalik infi nimeliselt. Mina olen aastataid käinud ühe homöopaadi juures ja alati abi saanud. Esimesel korral sattusin tema juurde, kui mul oli peotäis antibiootikume kotis apteegist välja ostetud ja naistearsti poolt diagnoositud munajuha põletik. Antibiootikumid jäid söömata ja homöopaatiline ravi aitas nii, et see pole juba üle 10 aasta kordunud. Enne seda oli mul neid põletikke mitmeid. Viimane kord oli mu teismelisel tütrel püskkoopa põletik. antibiootikumid ei mõjunud ja perearst suunas ta nina-kurgu-kõrva asrsti juurde, märkides saatekirja, et kaaluda operatsiooni. Sellest kommentaarist mulle piisas, et sellest hädast temaga mitte enam vestelda, võtsin ta kaasa ja käisime sellesama homöpaadi juures. Peale esimest ravimiannust hakkas tulema ninast paksu mäda ja haigus paranes.
    Vahepeal olen käinud seal paljude erinevate probleemidega ja iga kord abi saanud. Homöpaadi nimi on Tatjana Vatter ja väidan, et ta on igati professionaalne.
    Päris kindlasti on meil selle ametinimetusega diplomeeritud soolapuhujaid, kes asjast veel midagi ei tea, kuid on ka tõsiseid tegijaid. Kahju, kui need diletandid rikuvad ka heade tohtrite mainet.

  31. eelmisele…
    miks sa minu eelmist kommentaari osatad? ülevalpool on ju toodud välja väidetavalt vaktsineerimata lastega toimunud haigestumised. “tõe huvides” peaks välja tooma ka vaktsineerimise varjuküljed. see, et skeptikute punt neist asjadest ei räägi, ei tee neid olematuks!

    usas (kus on toodetud eesti lastele manustatavad vaktsiinid) on olemas täiesti ametlik ja avalik vaktsiinitüsistuste andmebaas: http://www.medalerts.org/
    lisaks on usa kongress võtnud vastu seaduse (National Childhood Vaccine Injury Act of 1986 (NCVIA)), mille alusel on loodud vaktsiinitüsistuste tõttu kannatanud patsientide kompensatsiooni programm (Vaccine Injury Compensation Program (VICP)).
    juba aastaid on toimunud mitmeid kohtuprotsesse, kus väidetavalt vaktsiinitüsistusi saanud laste vanemad hagevad vaktsiine tootvaid ettevõtteid. siit saab kenasti ka järeldada, miks eestis on laste vaktsineerimine soovituslik ja usas kohustuslik.

    tahaks teada kuidas on olukord eestis vaktsiinitüsistuste raporteerimisega. oletan, et üsna nutune. võimalikke vaktsiinitüsistusi puudutav info peaks ideaalmaailmas tagasi jõudma ravimitootjateni, kes siis oma toodet arendavad, aga sellist infovoolu, vähemalt eestis, ei toimu.

    skeptik, ehk uurid teemat? kuigi jah, siin pole ju infot ega fakte mida oleks vaja ümberlükata, sest mitte midagi ei toimu ja keegi pole väitnudki, et toimub…
    siiski, alustada võiks: sots.min., tervishoiuamet, haigekassa (küsib vastu “kes selle kinni maksab?”) jne. edasi ravimifirmade esindused eestis. lisaks sellele, on mul varrukas veel üks väga hea uurimisteema, mis puudutab ravimifirmade esinduste tegevust eestis.

  32. aga kerttu “info” selle kohta, et medalerts on ametlik andmebaas ja et see kajastab vaktsiinitüsistusi, pärineb küll ilmselt homöopaat-refleksoloogidelt:P
    ei ole see ei seda ega teist.

  33. Mis selle medalertsiga siis on? loomulikult on igal ravimil omad kõrvaltoimed – kuigi tänapäeval liigutakse üha kitsamalt suunitletud ravimite poole, mis vastavalt ka vähem kõrvaltoimeid annavad.
    Aga nagu ütlevad paljud arstid – pole kõrvaltoimet, pole ka toimet. See iseloomustab hästi homöopaatiat, kus ükski vähegi põhjalikum uuring ei näita erinevusi platseebo toimest – ehk siis antagu tähtsa näoga kasvõi kamajahu – vahet pole.
    Alalõpmata kedratavad jutud, kuidas kõrvaltoimeid maha vaikitakse – eriti big pharma ja nende äraostetud arstide poolt -, ei pea pehmelt öeldes paika – The majority of VAERS reports are sent in by vaccine manufacturers (42%) and health care providers (30%)….
    Minu isiklik arvamus on, et inimene, kes vaktsineerimisest mistahes kahjustuse saab, annab selle sama haigusega nö naiivselt kokku puutudes lihtsalt otsad.
    Vaktsiin pole ju sisuliselt miskit muud, kui maksimaalselt kahjutukstehtud jupike haigustekitaja materjali või selle koopia- ehk siis tõeliselt bioloogiline – looduslik ravim. Jutt, et vaktsiinid on keemia on samapalju tõde, kui väide, et inimene on üleni keemia, nagu kõik elus- ja eluta loodus.

  34. kerttu pajatas:

    “tõe huvides” peaks välja tooma ka vaktsineerimise varjuküljed. see, et skeptikute punt neist asjadest ei räägi, ei tee neid olematuks!

    usas (kus on toodetud eesti lastele manustatavad vaktsiinid) on olemas täiesti ametlik ja avalik vaktsiinitüsistuste andmebaas: http://www.medalerts.org/
    lisaks on usa kongress võtnud vastu seaduse (National Childhood Vaccine Injury Act of 1986 (NCVIA)), mille alusel on loodud vaktsiinitüsistuste tõttu kannatanud patsientide kompensatsiooni programm (Vaccine Injury Compensation Program (VICP)).

    NVICP veebist loeme, et finantsaastal 2007 esitati tollele USA programmile 409 kompenseerimistaotlust, neist 168 autismiga seotud. Tõsijutt, vaktsiinid on ikka ühed koledad asjad küll. Varjukülgedega ja puha.

    Nüüd loeme FARS veebist, et 2007. aastal USAs liiklusõnnetustes surma 41 059 inimest. Ma ei ole küll arst, vaid ainult matemaatik, aga minu tagasihoidliku rehkendamise järgi on see kaks suurusjärku rohkem.

    Miks keegi teede varjukülgi ausalt ei paljasta? Meil just algas september, lapsed lähevad kooli! Kas keegi tõesti laste peale ei mõtle!?

  35. Aleksander kirjutas:

    Minu isiklik arvamus on, et inimene, kes vaktsineerimisest mistahes kahjustuse saab, annab selle sama haigusega nö naiivselt kokku puutudes lihtsalt otsad.

    Noh, päris nii lihtne see ka ei ole. Vaktsiini põhikomponent on küll oma struktuurilt päris-haigustekitajaga võrdlemisi sarnane, aga vaktsineerimine ise on insenertehniline protsess, mis sisaldab ka muid komponente ja untsumineku-võimalusi, alustades süstalde korduvkasutuse teel viirushepatiidi või HIV’i levitamise riskist ja lõpetades meditsiiniõe kassi karvadega kokkupuutumise tagajärjel anafülaktilisse šokki suremise võimalusest.

    Aga kõik need riskid kokku on väga väikesed ja enamikku neist osatakse arenenud maades väga kenasti maandada.

  36. Nõus,dig – nii lihtne see midugi pole. Selleks ongi välja mõeldud kuue ja ka seitsmevalentsed vaktsiinid, mis juba süstaldesse pakendatud on, et elimineerida kõige suurem kõrvaltoimete tekke risk – naha läbistamine süstlaga ja mitmeannuselise vaktsiinianuma saastumise võimalus . et siis kolme-nelja viie torke asemel, mil iga kord on võimalik lisaks mehhaanilisele kahjustusele ka nahapinnalt või vaktsiinipurgist mikroobe sisse viia, tehakse vaid üks torge ühekordse nõelaga, mida korduvkasutada praktiliselt ei saa.

  37. Vaers ei peagi võrduma medalertsiga, aga kui sa medalertsi alt sisse lähed, siis esimesena näed sa VAERSi ja see ongi see andmebaas, millel analüüsid põhinevad …

  38. Aleksander, asjalood ei ole tegelikult nii lihtsad:)
    Medalerts on osa kõlava nimega veebilehest National Vaccine Information Center, mis aga kohe kindlasti pole ei ‘national’ ega ei paku vaktsiiniteemadel objektiivset ja tõenduspõhist infot. Selle lehe pidajaks on Barbara Lou Fisher, kel on 1970ndatest veendumus, et tema laps sai täisrakulisest läkaköhavaktsiinist püsiva ajukahjustuse. Nii kõrvalmärkusena: läkaköha täisrakuline vaktsiin ei põhjusta ajukahjustust, küll aga võis suhteliselt sageli põhjustada vaktsineerimisejärgset palavikku. Kui aga lapsel on kaasasündinud (geneetiliselt determineeritud) rakumembraanide ioonkanalite defekt, siis esimese palaviku foonil vallandub selle defektiga seotud kliiniline sündrom: krambisündroom, mis on raskesti raviga kontrollitav, psühhomotoorse arengu mahajäämise. Enamasti on tegu naatriumkanalit kodeeriva SCAN1A geeni, aga ka GBRG2 ja veel mõne geeni defektiga. Tegu on harva esinevate ja raskete kliiniliste tagajärgedega mutatsioonidega, enamasti uusmutatsioonidega, mis põhjustavad haigust nimega raske müoklooniline epilepsia (Severe myoclonic epilepsy in infancy e. SMEI e. Dravet sündroom) – suguvõsas ei ole ei enne ega pärast selliste nähtudega lapsi sündimas. Haiguspildi vallandab palavik. Kuna esimene palavik võis tõusta pärast vaktsiinisüsti, siis võis mõnel juhul haiguspilt välja kujuneda ajaliselt eelneva kaitsesüsti järgselt.

    Nüüd ainuüksi medalerts lugedes võib jääda mulje, et VAERSi näol ongi tegu justnimelt vaktsiintüsistuste andmebaasiga, mida see aga pole.
    VAERSi kodulehekülg on hoopis siin: http://vaers.hhs.gov/ .
    Ning oma kodulehel on VAERS sunnitud tõdema seda, et “In some media reports and on some web sites on the Internet, VAERS reports are presented as verified cases of vaccine deaths and injuries. Statements such as these misrepresent the nature of the VAERS surveillance system.”

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga