ERR punub skandaali — poputab holokaustieiardit ja muid “huvitavaid” tegelasi

Uus vaimne tase on Eesti Rahvusringhäälingu ühe nurgakese — Raadio 2 ja “Hallo, Kosmos!” vaimsel juhtimisel kätte jõudmas. Nimelt on paika pandud plaan, et saatesari “Hallo, Kosmos!”, see 2011. aasta Umbluu preemia vääritu laureaat, väljub raadiomaja ruumest ja korraldab endanimelise festivali kino Sõpruse majas. Festival toimub 2.-5. juunil.

N, 2. juuni kell 19 – Saladuste õhtu
Vandenõude uurija Jüri Lina uue suurfilmi “Täitmatu Uroboros. Massoonide salakaval taktika” esilinastus

R, 3. juuni kell 19 – Tulevikulabor
“Kuhu teadus viib?”
Teadusvisioone pakuvad Priit Ennet, Tiit Kändler, Aare Baumer, Tanel Tammet, Laur Järv

L, 4. juuni kell 17 – Kosmiline kohting
“Aktuaalset ufomaailmas”
Anomaalsete keskkonnanähtuste uurija Igor Volke

P, 5. juuni kll 17 – Vaimne pühapäev
“Kuhu kulged, inimene?”
Vestlusringis Alar Tamming, Peeter Liiv, Ingvar Villido

Kalju Paldise töötuba, taro kaardi spetsialisti Katrini ennustusnurk

Mulle tundub ääretult imelik ja lausa ebameeldiv mõelda selle üle, et Eesti Rahvusringhääling teeb oma nimel reklaami ja korraldab esilinastuse filmile, mille on kokku pannud teada-tuntud ajaloorevisionist, holokaustieiard, vandenõuteoreetik jne Jüri Lina.

Jüri Lina ei saa ilmselt midagi sellesse parata, et ta sedamoodi mõtleb ja kindlasti on tal vabadus oma loomingut kirjastada ja näidata, kuid Eesti Rahvusringhäälingul ei peaks ühe vandenõuteoreetiku ja juudivastase holokaustieitaja toimetustega end siduma, veel vähem seda toetama tasuta reklaami ja ürituse korraldamisega.

Päris teaduse päev on minu hinnangul vaid selleks kavva pandud, et ülejäänud udutajatele ja vaimset väärikust solvavale üritusele mingitki legitiimsuse illusiooni luua.

“Eesti Rahvusringhääling — holokaustieitaja hääletoru.”

Postimehe Elu24 vahendab ka uudist ning tragikoomikat lisab Energoman Kalju Paldis, samuti “Hallo, Kosmose!” patsient, kes “jagab praktilisi nõuandeid vee puhastamiseks ja laadimiseks”. Ilmselt ei tutvustata meile veefiltreid. Taro kaardi spetsialist Katrin aitab huvilistel tulevikku piiluda.

Järgmiseks võiks teha Kosmosehaigla, mille peaarstiks on Lille Lindmäe ja personaliks teised libaterapeudid ja posijad, kes saates reklaami on saanud.

Festivali korraldamine on juba palju enamat kui “erinevate maailmavaadete tutvustamine”, millega saatejuht on õigustanud oma eripäraseid saatekülalisi. See on aktiivne promotöö nende esinejate eest ja seda tehakse ei kellegi muu kui maksumaksja raha eest ja ERR nimel.

“Eesti Rahvusringhääling — igale posijale pai või kaks.”

Jääb küll selline tunne, et vandenõuteoreetikud ja teadusvastased on seekord hoopis ise ühe peene vandenõu pununud, et end rahva raha eest upitada ja oma pühale üritusele reklaami teha ning lasta sellele ajaviiteks ja vahelduseks ka päris teaduse aupaistet peale paista.

248 Replies to “ERR punub skandaali — poputab holokaustieiardit ja muid “huvitavaid” tegelasi”

  1. Arvult neljas “Hallo Kosmosega” tegelev teema siis.
    Muidu aga tuli eelnevates lõngades olnud mõtteid lugedes pähe, et kuna teadagi aastad mööduvad, tuuled pöörduvad, tsirkus alati jaäb ja loomad on uuemal ajal tsirkuses out, siis eks võib ju ( teatavate reservatsioonidega) ka arvata, et asemele tulevadki erinevad realityd mis inimesi asemele pakuvad. o tempora, o mores!
    No minetea, äkki see ongi parem variant. Ei ole ju päris kindel, et loomadele tsirkuses esinemine meeldib. Aga inimesed on enamasti ise ju rahul

  2. Cannes’i filmifestival kuulutas Hitlerile kaasa tundva von Trieri persona non grataks

    Organiseerijad teatasid, et direktorite nõukogu pidas erakorralise koosoleku, kus von Trier kuulutati persona non grataks sellest hetkest alates. Režissööri kommentaar oli nõukogu arvates vastuvõetamatu, väljakannatamatu ning vastuolus humaansuse ja suuremeelsuse ideaalidega, millest juhindub kogu festivali olemasolu.

    Meil siis pakutakse kordades kangemale ajalooväänajale eetriaega ja festivaliruumi ja seda lausa rahvusringhäälingu kaitsva tiiva all ja organiseerimisel.

    Ma tundun ka ise endale praegu jubeda demagoogina, ausõna.

  3. Martin Vällik ütles:

    Cannes’i filmifestival kuulutas Hitlerile kaasa tundva von Trieri persona non grataks

    Vabandan ette, kui ma miskit segi ajan, aga kas mitte Trier ka tiba ära ei pöörand ja transtsendentaalse meditatsiooni (TM) usku ei pöörand?

  4. Jaan Kaplinski arvab Jüri Lina kohta:

    Juutidest ja vabamüürlastest, kes on Linale enamvähem üks ja seesama, ei jäeta ütlemata midagi jälestust äratavat, mida üldse öelda saab. Suuremas jaos ajaloo jubedustest on süüdi juudid ja vabamüürlased. Inimene, kes Lina kirjutatut usub – ja otsustades tema menu järgi, peaks neid uskujaid olema –, jõuab vältimata arusaamisele, et see, kes hävitaks juudid ja vabamüürlased, teeks inimsoole suure heateo. Niisiis õpetab Lina eesti rahvale vihkamist juutide vastu ja püüab rehabiliteerida Hitlerit ja tema kampa ning teisi antisemiite praeguste Vene mustasajalisteni välja.

    Pekka Erelt kirjutas 1998. aastal Eesti Ekspressis:

    Sisuliselt ei kuuluta Jüri Lina midagi uut. Ta on lihtsalt osanud luua illusiooni, et temalt saad teada, mida keegi teine ei tea. Ikka ja jälle on tal viimaseid uudiseid kuskilt Euroopa ja Kanada arhiividest. Lina ümbritsev salastatuse aura on ühtlasi tema edu pant. Alati suudab ta jätta mulje, et teab rohkem, kui räägib. Vaikimise põhjus on nähtamatu vaenlane, kellega Linal pidevalt võidelda tuleb. Eestis oli selleks KGB, läänes juutide ja vabamüürlaste salaorganisatsioonid. Võitlus nähtamatute vaenlastega on aga lõputu ja lootusetu võitlus.

  5. holokaustieitaja

    Kas keegi oskaks selgitada, kes see selline on ja mille poolest too hullem on, kui kõikide teiste vägivallaaktide üksikasjades kahtleja?

  6. Martin, sa ei ole ainus maksumaksja meie riigis. kindlasti on palju huvilisi kes sellest üritusest osa saama lähevad.

    kui sind niiväga häiriks riigi raha sihipäratu või korruptiivne kasutamine, siis miks sa selle vastu pole välja astunud?

    mulle tundub et skeptiku sildi taha peidad inimest, kes tahaks niiväga, et kõik teised peavad mõtlema nagu sina ise?

    kõik vaimne mis on täna veel teadusele seletamatu, on paha ja vale. õigustad end minumeelest rumalate näidetega eluohtlikkusest, kus kergeusklik viib oma viimase raha arstist – soolapuhujale ja viimaks annab ka elu.

    ma ei taha öelda et kõik mida vaimsuse pähe meile serveeritakse, oleks väärtuslik, kuid igale peaks olema oma mis talle parasjagu meelepärane on?

    tore ju kui igaüks saab öelda mida mõtleb ja kui need mõtted leiavad ka teisi mõttekaaslasi, siis miks ka mitte? neile kõigile on seda miskipärast tarvis.

    ja lõpetuseks ütlen ma et küll ka tuleb aeg, mil sa hakkad nägema maailma teistsuguse prisma läbi. sellist maailma kus eksisteerib veel lisaks midagi väga olulist, olgugi et teaduslikku seletust sellele ei oska veel keegi anda :)

  7. tõnu, ära ole nii triviaalne… Muidugi on palju asju, mida teadus ei oska seletada. Ükski skeptik ei eita seda ja jälgib huviga uute avastuste tegemist ja ümber lükkamist jne. Kõigepealt aga ei ole põhjendatud nende seletamata alade täitmine suvalise ja igasugu tõenduseta (ja väidetavalt tõendust mitte vajavagi!) jogaga ja veel enam – siin räägitakse siiski pigem ja peamiselt asjadest, mida teadus justnimelt oskab seletada ja mida uhuud sellest hoolimata pea peale keeravad (à la lennukisabavahtijad või detox või kvantripatsi väidetav toime või…).

    Lisaks peaks lõpetama selle uhhuumaailma vaimseks nimetamise. Eesti keeles tähendab sõna vaimne midagi intelligentset, mida see uhhuutamine kindlasti ei ole. Nii et teeks ettepaneku kasutada pigem sõna vaimuline…

  8. Minu arvates on kõik see, mis täna veel teadusele seletamatu mitte paha ja vale, vaid vastupidi – äraütlemata põnev ja huvitav.

    Aga kõigepealt peab muidugi selle mingi seletamist vajava nähtuse enese olemasolu kohta vähemalt mingeid tõendeid olema, et seda siis seletama hakata. Mida enamuse vaimuliste asjade puhul kahjuks ei ole või kui on, on need hoopis lihtsamini seletatavad vägagi lihtsate ja maiste selgitustega. Nii et see ei ole minu jaoks ei põnev ega huvitav.

  9. Tõnu eriliseks meeleheaks lühikokkuvõte teadusuudisest ilmalikult hälvitatud planeetidest hierarhilistes kolme tähega süsteemides: Hot Jupiters from secular planet–planet interactions

    About 25 per cent of ‘hot Jupiters’ (extrasolar Jovian-mass planets with close-in orbits) are actually orbiting counter to the spin direction of the star1. Perturbations from a distant binary star companion2, 3 can produce high inclinations, but cannot explain orbits that are retrograde with respect to the total angular momentum of the system. Such orbits in a stellar context can be produced through secular (that is, long term) perturbations in hierarchical triple-star systems. Here we report a similar analysis of planetary bodies, including both octupole-order effects and tidal friction, and find that we can produce hot Jupiters in orbits that are retrograde with respect to the total angular momentum. With distant stellar mass perturbers, such an outcome is not possible2, 3. With planetary perturbers, the inner orbit’s angular momentum component parallel to the total angular momentum need not be constant4. In fact, as we show here, it can even change sign, leading to a retrograde orbit. A brief excursion to very high eccentricity during the chaotic evolution of the inner orbit allows planet–star tidal interactions to rapidly circularize that orbit, decoupling the planets and forming a retrograde hot Jupiter.

    Uudis ise ilmus Nature’is.

    Saladuskatte all olgu märgitud, et paljud skeptikud loevad sedasorti uudiseid regulaarselt. Tõsi küll, mitte kõik ei huvitu astrofüüsikast või eksoplanetoloogiast, mõnda kütkestab hoopis arheogeneetika või psühhomeetria, teist jälle taksonoomia või spektroskoopia.

  10. Martin Vällik ütles:

    Meil siis pakutakse kordades kangemale ajalooväänajale eetriaega ja festivaliruumi ja seda lausa rahvusringhäälingu kaitsva tiiva all ja organiseerimisel.

    Üks asjasse puutuv detail on ehk see, et Prantsusmaal on Natsi-Saksamaaga ajaloolistel põhjustel mõnevõrra valusamaid kogemusi kui Eestil. Toosama on ka üks põhjuseid, miks Prantsusmaal ja paljudes teistes kunagise Suur-Saksamaa lähinaabruses asuvates riikides on Holocausti ei’amine kriminaalkuritegu, Eestis aga kõigest jäle ning ebamoraalne teguviis, millega riiklikku karistust välja teenida ei õnnestu.

  11. Tahtsid paremini, aga välja tuli nii nagi ikka, e tahtsid noomida tegevuse eest, aga vot said hoopis tuult tiibadesse tähelepanust :-)

  12. @Tarvo Kruus:

    kahtlemata on meie keel väga erinevalt mõistetav. näiteks sinu jaoks on vaimne midagi muud kui minu jaoks. minu jaoks vaimsus pole midagi muud kui võime õppida teiste vigadest. vaimsed õpetused õpetavad meid vältima kannatusi, mida õpetajad on pidanud ise läbi elama. kui palju ja mis meid aitab kannatusi vältida, ongi igaühe valida.

    siin käis ka läbi valetamise mõiste. *sai baba valetas.*

    valetamine on minu jaoks halva varjamine. kui me lubame olla kohal kell viis, aga jõuame kohale pool kuus, sest auto läks katki, siis pole minu jaoks tegu valetamisega.

    sellised väljaütlemised on kohased kollasele meediale, kus imetakse pastakast välja sensatsioone.

  13. Kas keegi oskaks selgitada, kes see selline on ja mille poolest too hullem on, kui kõikide teiste vägivallaaktide üksikasjades kahtleja?

    Holokausti kohta on meil terve omaette lõng olemas, mis liiga pikaks venimise järel kinni pandi. Kuna nüüd on vastavad tehnilised probleemid lahendatud, siis võiks äkki ka tolle lõnga taasavada. Muidu hakkab see küsimus igale poole mujale pressima.

  14. Kriku ütles:

    Holokausti kohta on meil terve omaette lõng olemas, mis liiga pikaks venimise järel kinni pandi. Kuna nüüd on vastavad tehnilised probleemid lahendatud, siis võiks äkki ka tolle lõnga taasavada. Muidu hakkab see küsimus igale poole mujale pressima.

    Mina olen nõus taasavamise toetuseks hääle andma, aga tuletan meelde, et üheks sulgemise põhjuseks oli mittetehniline: tolles teemas hakkas välja kujunema lõpmatu vaidlemise tsükkel. (Seda fenomeni on siiamaani nähtud umbes kolmes teemas; teine oli Kalev Jaik: Revolutsioon majandusteaduses, samuti suletud ja kolmas oli Tuhala teema, mispeale me esimese aediku sisse seadsime.

  15. Vihakõnelejale riigi raha eest foorumi korraldamine on küll kuritegelik. Muidu, reede ju suisa kompu, laupäeval Volket võiks isegi kuulata, pühapäevane vestlusring näib nimede põhjal 2/3 metsapoole kiskuvat, aga no las vestlevad, ehk saab huvitav. Mingi posija paneb nurga taga kaarte, no see võinuks parem olemata olla.

  16. Kust jookseb “holokaustieiardi” tiitli piir? Kui ma väidan, et 20 000 inimese asemel tapeti Kloogal 5000, siis kas olen “holokaustieiard”?

  17. Karli Hess ütles:

    Vabandan ette, kui ma miskit segi ajan, aga kas mitte Trier ka tiba ära ei pöörand ja transtsendentaalse meditatsiooni (TM) usku ei pöörand?

    Ajate sassi teise filmiklassiku David Lynchiga.
    TM-usk, kui selline, aga paraku on teie väljamõeldis.

    Tarvo Kruus ütles:

    Lisaks peaks lõpetama selle uhhuumaailma vaimseks nimetamise. Eesti keeles tähendab sõna vaimne midagi intelligentset, mida see uhhuutamine kindlasti ei ole. Nii et teeks ettepaneku kasutada pigem sõna vaimuline…

    – andke andeks, aga see lause on ju täielik “bullsh*t” ja annab hästi märku teie teadmatusest.
    Kas nii teil need asjad siin käivadki, et fabritseerite ise tähendusi ja ka sõnu?

    Kuidas saab üldse mingist intelligentsist sel puhul rääkida või arutada suuri küsimusi, kui asjad on juba basic tasemel paigast ära? Lähtekohad on valed, mis veel tulemusest rääkida…
    Loogiliselt siin jääbki mulje, et on vaja lihtsalt vaielda, püüdlemata mingi tulemuse poole…
    Ei taha norida, aga sisuline ja keeleline korrektsus on siin tõesti rohkem kui puudulik ja nagu näha, mõeldakse ka siin asju välja. Intelligentsi elementaar võiks ometi olla eelkõige korrektsus sõnas ja mõttes ja muidugi ka eesmärgipärasus ja mõistuslikkus, mitte huupi sõnade loopimine.
    Kas ma eksin?

    Üldiselt aga teemast:
    Maailma infohulk on igal juhul pudru ja kapsad ja puhas meedia või puhas ideoloogia kui selline praktiliselt puudub, samuti nagu 100% tõeset raamatut või infoallikat ei leia, usu või mitte, kõik on subjektiivne.

    Ära süüdista meediat, süüdista inimest.
    Lõppkokkuvõttes peab ikka inimene ise omad järeldused tegema. Ja kui inimesel on mõistus terve, oskab ta ise tõese väärast eraldada – Inimese suurim vaenlane elab temas eneses, mitte ei ole need isikud väljastpoolt.
    Vaenlased on mentaalsed-psühholoogilised – dogmaatiline kinni jäämine, apaatsus või rahuldumine sellega mis on, samuti ka kõigega kaasa minemine. Tasakaalukas ja ettevaatlik inimene aga ei saa lootusetult rappa eksida ja leiab alati tagasitee …

  18. … Aga veel asjast.
    Ka valed võivad olla tõed ja kui karta seda, et inimesi püütakse miskisugusesse usku meelitada, siis ütleks, et mis seal vahet, nad igal juhul juba on. Point ei ole ju inimesi “ära pöörata”, kui pigem mõtlema panna ja oma ninaalusest kaugemale nägema inspireerida. Võimalused ja valikud on vaid õige ja vale leidmiseks.
    Mind isegi ei huvita enam täpselt mis selle holokaustiga lõppude lõpuks siis oli. 100% tean ma aga seda, et on ajalugu mida meile etendatakse ja on ajalugu, mis toimub kardinate taga, see on fakt ja see on oluline, mitte aga detailid.
    Võibolla peabki veits liialdama, et asja mõte inimestele pärale jõuaks.
    Kuigi kokkuvõttes, püüa sa teokarbile merepõhjas selgeks teha, et meil seal väljas on nii …
    Tema jaoks on merepõhja sogane vesi kogu maailm, tee mis tahad … :)

    Valetajaid ja pettureid on aga igas valdkonnas, oleks rumal vastupidist arvata. Või siis mingi valdkond 100% maha kanda või 100% ülistada.

    Samuti nõus ühe eelpool öelduga, et err kuulub kõigile eestlastele, mitte skeptikutele.
    Inimene kes pole avatud uuele infole võib ilma jääda ka tõekillukestest, mis mulli peidetud võib olla.
    Info on spekter, milles tuleb vaadata ka värve mis ei ole kõige meeldivamad, ainult nii on võimalik saada ette tõene pilt.
    Teisel juhul on tegemist ignoreerimisega ja puuduliku maailmavaatega. Mulle on jäänud mulje, et skeptikud vaatavad küll klassikalisest teadusest väljaspoole jäävat, aga skeptiku-prillid jätavad ette, igaks juhuks, selle asemel, et olla avatud, jätta natuke ka mõtluseks ja ise targemaks saada…
    Häid ja asjalikke mõtteid leiab igalt poolt, oleneb vaid vaatlejast…

    Õpetaja teeb oma tööd, õpilase otsustada on see kuidas ta tunnis kaasa teeb…
    (õpetajaks ei pea otseloomulikult mingeid gurusid või isikuid, pigem nähtusi jne…)

  19. Mets-olemine ei sõltu puude arvust vaid nende paiknemistihedusest. Nagu Puhhi fännid hästi teavad, võib ka kuuest männist saada mets, kui need lähestikku paiknevad. Tõsi küll, siis on tegemist Väga Väikese Metsaga. Täpselt needsamad männid üksteisest mõnevõrra kaugemale istutatuna aga metsa ei moodustaks.

    Omaette probleem on lainetamise teooriast tuntud pisiasi, et väikese sämplite arvu põhjal tehtud tihedusarvutused on paratamatult suure määramatusega, mis võib väikese puude arvuga koosluse puhul hindamise raskeks teha.

  20. dig ütles:

    Mets-olemine ei sõltu puude arvust vaid nende paiknemistihedusest. Nagu Puhhi fännid hästi teavad, võib ka kuuest männist saada mets, kui need lähestikku paiknevad. Tõsi küll, siis on tegemist Väga Väikese Metsaga. Täpselt needsamad männid üksteisest mõnevõrra kaugemale istutatuna aga metsa ei moodustaks.

    Kuus mändi võiks olla männisalu. Hõreda istutuse korral ja linna tingimustes park? Eestikeelsed nimed puudekoosluste kohta on veel tihnik, võsa, padrik, laas. Lõunapoolsetes maades on ka dshungleid, meist põhja poole jäävad taigad ja tundrad.
    Ma usun et Maa-ametis peaks ka mingi täpsem metsade register olema, kust selgub, kus ja kas on metsaga tegemist. Vaevalt nad muidugi ühe kaupa lausa arvel seal on.
    (Kuna ma veel isiklikku grafomaania lõime välja pole teeninud, siis võib ju selle posti tühja teemasse tõsta)

  21. dig ütles:

    P.H. ütles:

    Kust jookseb “holokaustieiardi” tiitli piir? Kui ma väidan, et 20 000 inimese asemel tapeti Kloogal 5000, siis kas olen “holokaustieiard”?

    Sõltub. Kas Sa väidad seda ka pärast Sinu esialgset väidet kummutavate tõenditega tutvumist?

    See küsimus viitab, justkui eksisteeriks Ajalooline Tõde. Muig.

    Keegi kurat ei tea, palju Eestis juute tapeti. Max Jakobsoni komisjon pakub 4000, mõni ajaloolane 1000, Yad Vashem 20 000. Selline kammajaa vaatab igalt poolt vastu; Tartu tankitõrjekraavi ohvreid hinnatakse 230 (dokumenteeritud) kuni 12 000 (arvutatud kraavi pikkuse põhjal; I kid you not).

    “Kuus miljonit” on samadele umbluu-arvudele üles ehitatud.

  22. P.H. ütles:

    “Kuus miljonit” on samadele umbluu-arvudele üles ehitatud.

    Minu mäletamist mööda võttis mingi tegelane vaevaks seda kuue miljoni juudi tapmist saksa koonduslaagrites uurida, et kus kohast see arvamus alguse sai. Selgus, et selle arvu olid mingi US natsid ise välja pakkunud.
    Kuid ma ei ole selles 100% kindel.

    II MS surmade statistika järgi kõigub juutide kogu surmade arv 4,8 – 5,8 milioni vahel.

    Kuid kui nüüd võtta see link, siis on näha vastuolu. Kuid eks ole kirjas ka “See artikkel vajab toimetamist”.

    Samas on tänapäeval sellest möödunud kannatusest saanud äri ja omamoodi poliitiline väljapressimise vahend kõigi mitte juutide vastu, mida siis omakorda igasugused müstik-vandenõulased koheselt kõikidele juutidele tüüp käitumiseks omastavad.
    Hea näide sellest, kus kaks valelikku äärmust ei lase kesksel arvamusel olla, kuna koheselt kleebitakse vastav märk külge, et oled nats või siis juut (kergemal juhul nende käsilane).

    Samas Auschwitzi koonduslaagri muuseum näitab ikka hulle jõledusi mida omal ajal korda saadeti. Kuid praeguseks on kõige jõledam juudimaa enda kohustuslikud ekskursioonid lastele sinna muuseumisse. Tegu ei ole ekskursiooniga vaid psühhikasse totaalse ja räige haava raiumine nende oma kiidide poolt. Mine ta mida nad seal räägivad, kuid laste nägude järgi midagi head see ei ole. Ju sealt mingi kiiks, kujuneda teatud äärmuslaseks, pihta hakkabki?

  23. @P.H.:

    Millisest holokaustist on jutt? 1906 või 1911 või hoopis 1919 aasta omast??? Hilisemaid variante on samuti olemas, valige ainult.

    http://sixmillionmyth.blogspot.....-myth.html

    In the American Jewish Committee’s annual report it is claimed that since 1890 Russia has had a policy to ‘expel or exterminate’ six million of its Jews. (Source: Sept. 1911 to Sept. 1912 AJC Yearbook pg. 15)

    Max Nordau, co-founder of the World Zionist Organization together with Theodore Herzl, warns of the “annihilation of six million people” at the Zionist congress in Basle, Switzerland. This was 22 years before Hitler came to power and 3 years before WW1 started.

    9 jaan 1938 aastal on juttu 5 kuni 6 miljonist antisemitismi ohvrist.

    25 juunil 1940: Jews again claim “six million” victims before German camps are even built yet. „… chairman of the World Jewish Congress said today that if the Nazis should achieve final victory 6 000 000 Jews in Europe are doomed to destruction.“

    Kahjuks on olemas selleaegsed ajalehed, kus ajalugu muutmata kujul kirjas on!

    Ben Weintraub’s 1995 book, Holocaust Dogma Of Judaism, fully explores and explains the Kabalistic gematria and occultism involved in the number. 6,000,000 is the number of perfect souls times ten, and ten is number of the Sephiroth, the divine emanations of G_d as seen in the Kabala.
    Thus, it is numerologically predetermined, and through various dark conjuring rites, supernaturally imbued with power. As a result, it can never, ever be changed. This is critical, central to the hex. 6,000,000 is the number. There are never more deaths; there are never less. 6,000,000 is the number. It must be ritually repeated and publicly acknowledged.

  24. Minu mäletamist mööda võttis mingi tegelane vaevaks seda kuue miljoni juudi tapmist saksa koonduslaagrites uurida, et kus kohast see arvamus alguse sai.

    Kulla inimene, seda on mitu põlvkonda ajaloolasi uurinud.

  25. @Kriku:

    Auschwitzi arhiiv langes venelaste kätte, 90tel olid arhiivid avatud ja sealt on pärit alljärgnevad andmed:

    The Auschwitz Death Registers: A Summary http://www.historiography-proj.....books.html

    As shown in the table below, the bottom line is that there are 67,227 recorded deaths in the partial set of Auschwitz death registers found (or at least made available) so far. To these are added an additional 63,069 extrapolated deaths, for a total death toll at Auschwitz/Birkenau of 130,296. Of course, toward the end of the war when conditions were chaotic, there could easily have been additional unrecorded deaths, but almost certainly the total death toll at Auschwitz/Birkenau is less than 150,000.

  26. P.H. ütles:

    Kust jookseb “holokaustieiardi” tiitli piir? Kui ma väidan, et 20 000 inimese asemel tapeti Kloogal 5000, siis kas olen “holokaustieiard”?

    Põhimõtteliselt küll. Eitaja on kõnekeelne väljend, paragrahvi saad aga trivialiseerimise eest. Kaust on religioon ja teda tuleb vastavalt kohelda. Enamus revisioniste ei tegele terve kaustaga vaid on spetsialiseerunud mingile konkreetsele episoodile.

    Sa ei pruugi konkreetseid numbreid ega asjaolusid mainidagi, jätkub isegi sellest, kui Sa midagi kausta jumalikku staatust rüvetavat mainid. No näiteks Eesti oludes et Kloogal toimunu kohta pole mingeid tavainimesesele usaldusväärsena tunduvaid uuringuid tehtud ning meil pole uduaimugi mis seal juhtus…..kui üleüldse juhtus.

    Kaust on religioon ja vaidlemine sel teemal on suht mõttetu. Usk.ee, s on kole raske sealseid veenda, et Jumala olemasolu on ei ole päris lõplikult tõestatud…:D Kaaskommija Oakrock näitas hästi, et nad on seda jama ei tea mis ajast meile pähe määrida proovinud.

  27. Kriku ütles:

    Kulla inimene, seda on mitu põlvkonda ajaloolasi uurinud.

    Seda küll, aga 6 000 000 oli tõestatud fakt amme enne, kui ajaloolased selle teemaga üleüldse tegelema said asuda. Minu mäletamist mööda süüdistas Ilja Ehrenburg sakslasi kuue miljoni hävitamises 4 jaanuaril 1945, see on enne kui NL väed Auschwitzi jõudsid ning sõda alles käis, nii et mingist uurimistööst ei saanud juttugi olla.

  28. @Konspiraator:

    Kus Te elanud olete? Kõik andmed on kättesaadavad. Alltoodu on Kultuuriministeeriumi kodulehelt.

    Ülevaade juutide tapmisest Eesti territooriumil asunud laagrites
    http://www.kul.ee/index.php?path=40&DocID=215

    1999. aastal kogunes Vabariigi Presidendi kutsel Inimsusevastaste Kuritegude Uurimise Eesti Rahvusvahelise Komisjon, mille ülesandeks seati Eesti Vabariigi territooriumil Saksamaa ja Nõukogude Liidu okupatsioonide ajal toime pandud inimsusevastaste kuritegude erapooletu uurimine. Ühe teemana uuris komisjon juutide tapmist Eesti territooriumil asunud laagrites.

    1944. a suvel alustati Vaivara laagri evakueerimist Saksamaale. Evakueerimise ajal osa vange hukati. Täpsed arvud puuduvad. Uurija Riho Västriku hinnangul hukati või suri umbes 10 000-st 1943. a Eestisse toodud vangist ligikaudu pool (nende hulgas 1800–2000 Kloogal 19. septembril maha lastud vangi). Ülejäänud evakueeriti Saksamaale, enamasti Stutthofi koonduslaagrisse. Komisjoni uurimisrühma käsutuses on materjalid 1944. a 6. augustist kuni novembri lõpuni Eesti ja Läti sadamatest välja sõitnud laevadele pandud isikute arvu kohta. Kuid vangide puhul ei ole alati eristatud juudi vange teistest vangidest, sõjavangidest ja nn Geheimnisträger’itest. Erandina on 14. augusti kohta märgitud, et siis oli Tallinna sadamas laevadele laadimiseks valmis 5000 juudi vangi.

  29. Oakrock ütles:

    Kus Te elanud olete? Kõik andmed on kättesaadavad. Alltoodu on Kultuuriministeeriumi kodulehelt.

    Siiamaani olen elanud planeedil Maa. Aga Jakobsoni komisjon ei uurinud absoluutselt mitte kui midagi, vaid viskas lihtsalt kõige hullemad lollused ametlikust ajaloost välja. Üleilmselt tuntud valetaja Jan Karski lora jäi kusjuures alles ja tippajaloolased kirjutasid oma nimed sinna alla. Too rong kustutamata lubjaga…:D

    Klooga ohvritest ei tea mitte keegi mitte midagi ja ainus info pärineb sellelt samalt sektilt, kes leiutas lambivarjud, juudirasvast seebi, keeras Katõni sakslaste kraesse, muuhulgas vorpides Saksamaalt kokku korjatud bürokraatiainstrumentidega hulgaliselt dokumente. Peale sõda.

    Viimane skandaal on John Demjanjuki protsessilt, kus isegi vasakäärmuslik BBC mainis ära, et Johni osalust ükskõik millises kuriteos ei tõesta mitte miski ja tema kohalolekut Sobibori koonduslaagris tõendav isikutunnistus on FBI andmetel võlts.

  30. salvey ütles:

    Eestikeelsed nimed puudekoosluste kohta on veel tihnik, võsa, padrik, laas.

    Siinkohal on paras aeg märkida kataklüsmide mõju grammatikale.

    Puudekoosluseks on näiteks tukk, mille omastav on tuka. Pärast metsatulekahju võib tukk küll järel olla, aga selle omastav on nüüd tuki.

  31. @dig:
    Hakkasin ise ka pärast postitamist mõtlema, et männitukk on hoopis sobivam nimi kui -salu, aga ei tihanud rohkem täiendama hakata.
    No meenus ka veel, et tihedalt istutatud ja varjuks mõeldud puudekooslus võib olla ka hekk.

  32. Artiklist:

    P, 5. juuni kll 17 – Vaimne pühapäev
    “Kuhu kulged, inimene?”
    Vestlusringis Alar Tamming, Peeter Liiv, Ingvar Villido

    Kas see on see Alar Tamming, kes Tavidi nimel kullapõrniklust edendab?

  33. Kulla inimene, seda on mitu põlvkonda ajaloolasi uurinud.

    Seda küll, aga 6 000 000 oli tõestatud fakt amme enne, kui ajaloolased selle teemaga üleüldse tegelema said asuda. Minu mäletamist mööda süüdistas Ilja Ehrenburg sakslasi kuue miljoni hävitamises 4 jaanuaril 1945

    Arvestades seda, et Euroopa juute oli üldse kokku veidi üle 7 miljoni, ei ole suurt midagi imekspandavat selles, et ka Ehrenburg mingit sellist arvu välja pakkus. Nood esialgsed hinnangud ja ka sõjaeelsete hoiatajate hoiatused olid lihtsalt ekstrapolatsioonid rahvaarvust.

    Aga Holokausti-kohane jutt tuleks liigutada Holokausti teemasse. Siis saaks oodata ka seda, et kõik väitlejad ka seal toodud viited läbi vaatavad enne kui edasi väitlevad.

  34. Kriku ütles:

    Kulla inimene, seda on mitu põlvkonda ajaloolasi uurinud.

    Sa ei saanud aru.

    Küsimus, et kes hakkas rääkima koonduslaagrites tapetud 6 miljonist juudist, mitte kogu kaotusest II MS ajal.
    Või ei tee sina ka vahet?

  35. Ja muidugi ei ole õige, et just 6 miljonit on mingiks pühaks arvuks kuulutatud. Täiesti tõsiseltvõetavad ajaloolased on pakkunud ka 5 ümber. See ei ole teema, mida ma põhjalikult tunneksin, nii et ma ei oska arvata, milline hinnang võib kõige õigem olla.

  36. Siis saaks oodata ka seda, et kõik väitlejad ka seal toodud viited läbi vaatavad enne kui edasi väitlevad.

    Optimist.

    Ei sugugi :) Oodata saaks igal juhul.

  37. Küsimus, et kes hakkas rääkima koonduslaagrites tapetud 6 miljonist juudist, mitte kogu kaotusest II MS ajal.
    Või ei tee sina ka vahet?

    Kindlasti ei tapetud kõiki 6 miljonit (kui neid ikka oli 6 miljonit, mitte näiteks 5,4 või 6,6) ohvrit koonduslaagrites ja ma ei tea, et keegi seda väidaks.

  38. @Kriku:

    Siin on inimese mälestused, kes veetis 2 aastat Buchenwaldi ja Dora laagrites ja pääses sealt põrgukatlast eluga… Loomulikult on surmalaagrites viibinute mälestused väärtusetud, kuna nad räägivad tegelikest sündmustest, mitte väljamõeldistest.

    The Holocaust Story and the Lies of Ulysses http://www.ihr.org/books/rassinier/debunking.shtml

    Having joined the Socialist Party, SFIO, in 1934, Paul Rassinier became the head of that party in the Belfort area when the war broke out in 1939. …. activities eventually came to the attention of the German authorities who caused him to be arrested and to be deported to the concentration camp at Buchenwald. Later he was sent to the camp at Dora where he was incarcerated until the end of the war.

    Upon his liberation in 1945, he returned to France where he was elected to the Assemblée Nationale as a Socialist deputy. … Due to his frail health, a consequence of his two years of imprisonment at Buchenwald and Dora, he retired from teaching and received a small pension from the French government. He died on July 29. 1967

    Indignant; Paul Rassinier began, then, almost immediately upon his return from Buchenwald, to do battle against the numerous concentration camp legends, as a free spirit and a scrupulous historian.

    Paul Rassinier’s contentions that there was no Nazi policy of Jewish genocide, that there were no officially sanctioned “exterminations by gas” and that there were no six million Jewish deaths at the hands of the Nazis have, naturally, bothered greatly the “court historians,” caught with their hands in the cookie jar, so to speak, with their dishonest scholarship, as well as the entire Zionist establishment which has built the State of Israel on the “myth of the six million.”

  39. Ja üks kui paljudest mälestustest see on?

    Mitte et oleks mingit põhjust mälestusi muudele ajalooallikatele eelistada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga