Juulis tehakse hapukurke ja muid lugusid Eesti ajakirjandusse

graafik

  • Tüüpilist libaajalugu alkeemia.ee müüdimasinast – Bermuda kolmnurk, Atlantis ja muu:
    Bermuda kolmnurgas avastati hiigelsuur kristallpüramiid

    Ajalooliste andmete järgi avastas püramiidi 1968. aastal juhuslikult üks loodusraviarst nimega Ray Brown, kes on pärit Arizonast Mesa linnast. Brown läks Kariibi mere äärde puhkusele ja käis sõpradega sukeldumas Bahama saarte lähedal ühes piirkonnas, mida teatakse kui “Ookeani Keelt”.
    […]
    Ja muidugi pole maailma eri ülikoolid kuigi innukad uurima võimalust iidsete varemete olemasolust, kus peitub arenenud tehnoloogia, sest see seaks kahtluse alla põhimõtteliselt kõigi nende lemmikteooriate alustalad.

  • Raadioarhiivist Traditsiooni Tarkus, kus Peeter Liivi külaliseks on Mai-Agathe Väljataga ja teised.
    Maailmalõpp 21.12.2012
    Hoiatan ette, et selle jutu kuulamiseks on kasulik omada paindlikku aju, vastasel korral on oht praksuga katki murduda.
  • Terviseamet on välja pannud teksti
    SIHTUURING
    “ILU- JA ISIKUTEENUSTE OSUTAMINE”. “PIIRIPEALSED TEENUSED”.
    (pdf)

    Võimalik pädevuse ületamine ja ravimite salakaubandus on laialdaselt levinud:

    Suurem osa teenuse osutajaid on kosmeetikud, küünetehnikud, maniküürijad, pediküürijad, massöörid jt. Osades salongides osutavad teenuseid meditsiinilise haridusega teenindajad ning üksikud nendest on registreeritud tervishoiutöötajate registris.

    Seadusandlusega ei ole praegu täpselt defineeritud, milliseid protseduure võivad teostada iluteenuste osutajad (näiteks: kuna Botox on ravim, siis selle süstimist tohiks teha ainult meditsiiniharidusega spetsialist).
    […]
    Sihtuuring näitas, et ilusalongides kasutatakse teenuse osutamisel retseptiravimeid (Botoxit, tuimestusvahendeid), mille soetamiseks saadakse retseptid kõrvalistelt isikutelt (tutvuste kaudu perearstide käest, tuuakse sisse teistest riikidest).

  • Teise uudise Terviseameti kokkuvõtetest saaks sõnastada:
    Vaktsineerimisest keeldujate arv tõusnud aastaga üle 600 võrra
    Pealkirja aluseks on kokkuvõtlik tabel Immuniseerimiskava täitmine 2011 (xls)

    Tekst, millele annab lapsevanem allkirja, kui keeldub lapse vaktsineeriisest:

    Olen teadlik, et minu laps võib vaktsineerimata jäämise tõttu haigestuda nakkushaigusesse.
    Olen teadlik, et tegemist on raskete ja eluohtlike tüsistustega nakkushaigustega ning lapse vaktsineerimata jäämine võib ohustada haigestumise korral tema elu ja tervist.

  • Teaduslikku lisandust narkoteemalisse arutellu:
    Drug harms in the UK: a multicriteria decision analysis
    Prof David J Nutt FMedSci, Leslie A King PhD, Lawrence D Phillips PhD, on behalf of the Independent Scientific Committee on Drugs

    Kommenteeritud ülevaade, kus näha ka graafik, mis iseloomustab eri ainete (alkoholist seenteni) individuaalset ja sotsiaalset mõju:
    The relative dangers of drugs: What the science says
    Thomas Kleppestø

205 Replies to “Juulis tehakse hapukurke ja muid lugusid Eesti ajakirjandusse”

  1. Tiina Jõgeda “hiilgab” tänases Ekspressis jälle oma teadmistega. Keegi lugeja, kes ilmselt internetti kasutada ei saa või ei oska, on rubriigilt “Õnne valem” küsinud, mis asi on transpersonaalne psühholoogia. Jõgeda vastab, viidates taimede, lindude ja esivanematega ühtsusseisundi saavutamise kõrvalt Stanislav Grofi tööle ja psühhedeelsete ainetega tehtud katsetele. Mh teab Jõgeda, et Grof katsetanud enda peale lämmastikoksiidi mõju.

    Tundub, et psühholoogiline nõustaja Jõgeda vajab hädasti teadusalast nõustajat, kuna ilmselt on ta lämmastikoksiidi segi ajanud naerugaasiga (dilämmastikoksiidiga).

    Varem on Jõgeda näiteks nimetanud vaktsiine mürkideks, promonud alternatiivmeditsiini ja höpaatiat ning väitnud, et kanep mõjub psüühikale “opiaatretseptorite” kaudu.

    Artikkel ei ole hetkel veebis loetav.

  2. ScienceDaily pajatab, et neuroteadlasde on tuvastanud seose aju anatoomia ja altrustliku käitumise vahel.

    To investigate whether differences in altruistic behavior have neurobiological causes, volunteers were to divide money between themselves and an anonymous other person. The participants always had the option of sacrificing a certain portion of the money for the benefit of the other person. Such a sacrifice can be deemed altruistic because it helps someone else at one’s own expense. The researchers found major differences in this respect: Some participants were almost never willing to sacrifice money to benefit others while others behaved very altruistically.

    The aim of the study, however, was to find out why there are such differences. Previous studies had shown that a certain region of the brain — the place where the parietal and temporal lobes meet — is linked to the ability to put oneself in someone else’s shoes in order to understand their thoughts and feelings. Altruism is probably closely related to this ability. Consequently, the researchers suspected that individual differences in this part of the brain might be linked to differences in altruistic behavior. And, according to Yosuke Morishima, a postdoctoral researcher at the Department of Economics at the University of Zurich, they were right: “People who behaved more altruistically also had a higher proportion of gray matter at the junction between the parietal and temporal lobes.”

    Küllap on oodata uute dogmade promulgeerimist objektivismikirikult.

  3. Richard Wiseman ja kompanii on sedastanud, et NLP väited valetamise ja silmade likumise vahelistest seostest ei vasta tegelikkusele, räägib ScienceDaily.

    Proponents of Neuro-Linguistic Programming (NLP) have long claimed that it is possible to tell whether a person is lying from their eye movements. Research published July 11 in the journal PLoS ONE reveals that this claim is unfounded, with the authors calling on the public and organisations to abandon this approach to lie detection.

    Professor Richard Wiseman (University of Hertfordshire, UK) and Dr Caroline Watt (University of Edinburgh, UK) tested this idea by filming volunteers as they either lied or told the truth, and then carefully coded their eye movements. In a second study another group of participants was asked to watch the films and attempt to detect the lies on the basis of the volunteers’ eye movements.
    “The results of the first study revealed no relationship between lying and eye movements, and the second showed that telling people about the claims made by NLP practitioners did not improve their lie detection skills,” noted Wiseman.

  4. Postimees: Armastuse energia – kallim kui kuld

    Jah, see kõik viib jälle tagasi lapsepõlve. Viitab lapse kogemusele, kui ema on ta võtnud vastu iseendana. Kui ta tihub nutta või puhiseb vihast, siis lastakse tal neid negatiivseid tundeid väljendada ega diskvalifitseerita, st ei hüljata emotsionaalselt. Ta kogeb, et oma impulsside, tegudega on ta saanud emalt tähelepanu, hoolitsevat hella energiat, ja see kinnitab, et ta on õige ja hea.

    Ema ja isa pahameel ja tähelepanu ehk energia äratõmbamine tähendab lapsele suurimat karistust. Laps kasvab aga vanemate hoolitsuse energias – see on tema arenguruum, mis annab mõnusa eneseküllasuse ehk täidetuse terveks eluks. Neil õnneliku lapsepõlvega indiviididel pole vaja pidevalt teiste heakskiitu ja tähelepanu.

    dig väljendab lootust, et sihukese vahutava rõveduse autorile tema kolleegid toimetuses NERF-vahust pulkade abil kineetilise energia käitumist demonstreerivad.

  5. Postimees: Õnnetoov ese võib tõesti aidata

    Nüüd on isegi teaduslikult tõestatud, et õnnetoov ese täidab oma eesmärki – lihtsalt sellepärast, et omanik usub talismani jõusse. Oma mõtetega saab paljugi muuta!

    Kölni ülikooli teadlased tegid kindlaks, et õnnetoova eseme kaasas kandmisel oli õnne inimestel rohkem kui nendel, kellelt ese ära võeti, vahendab Familien-welt.de.

  6. Quackometer vahendab, et Krikule iseäranis meelepärases ajalehes Süddeutsche Zeitung ilmunud artiklit, mis räägib homöopaatide uutest konstruktiivsetest meetoditest.

    Arzneimittelhersteller finanzieren einen Journalisten, der die Kritiker ihrer Produkte namentlich an den Netz-Pranger stellt. Bei jedem herkömmlichen Pharmakonzern wäre dies ein Skandal. Doch die Globuli-Hersteller sehen darin kein Problem, sondern einen “konstruktiven Dialog”.

    A consortium of pharmaceutical companies in Germany have been paying a journalist €43,000 to run a set of web sites that denigrates an academic who has published research into their products.

    Professor Ernst vihastas Suure Homöfarma välja sellega, et hakkas Exeteri ülikoolis täiendmeditsiini professoriks, rakendas populaarsete meditsiini alternatiivide peal rangeid tõenduskriteeriume ja avastas, et paljud säherdused protseduurid on alternatiivtõhusad.

    For his efforts, Ernst is continuously attacked. The Vice-Chancellor of Exeter has been written to by foaming homeopaths. His blogs for the GP magazine, Pulse, see a hoard of homeopaths turn up for every article to shout their abuse. But most worryingly, Ernst was attacked by Prince Charles when he was critical of a politicised report into the funding of alternative medicine by the NHS, insitigated by Charles, and funded by Dame Shirley Porter. Prince Charles’s principal private secretary, Sir Michael Peat, sent a letter to Exeter that almost cost him his job.

  7. Postimees: Uuring: vaktsineeritud lastel esineb rohkem haigusi ja tervisehäireid kui vaktsineerimata lastel

    Saksamaal läbi viidud uuringu, millesse oli kaasatud umbes 18 000 vaktsineerimata last, kelle vanus ulatus vastsündinutest 17-aastasteni, ja hiljuti veebilehe vaccineinjury.info poolt korraldatud uuringu tulemuste võrdlus näitas, et vaktsineeritud lastel esineb vähemalt 2–5 korda rohkem haigusi ja tervisehäireid kui vaktsineerimata lastel.

    Veebilehe uuringus osalesid peamiselt Ameerika Ühendriikide elanikud. Andmeid võrreldi Saksa rahvusliku KIGGS-i terviseuuringuga (laste ja noorte terviseuuring), mis viidi läbi kogu riigi elanikkonna laste hulgas, vahendab alkeemia.ee.

    Ameerika Ühendriikides ei ole kunagi läbi viidud ühtegi uuringut vaktsineeritud ja vaktsineerimata inimeste terviseolukorra võrdlusest rahvusliku haiguste kontrolli ja ennetamise keskuse ega ühegi teise agentuuri poolt viimase 50 aasta jooksul, mil vaktsineerimiste tihedus on üha kasvanud (tänapäeval antakse lastele üle 50 annuse 14 eri vaktsiini juba enne lasteaeda minekut, millest 26 annust antakse lapsele esimesel eluaastal).
    Vaktsineerimata laste tervisliku seisundi võrdlus riigi elanikkonna tervisestatistikaga on võrdväärne vaktsineerimata ja vaktsineeritud laste võrdlemisega, sest Ameerika Ühendriigi rahvastiku lastest ligi 100 protsenti on vaktsineeritud.

    8000 vaktsineerimata lapsest ainult neljal esines raskekujuline autism (0,05 protsendil) ning kõik need juhtumid olid ilmselt tingitud eelnevast elavhõbedamürgitusest.

    Tänapäeval kannatavad pooled Ameerika Ühendriikide lastest krooniliste haiguste ja tervisehäirete all ning 21% lastest on arengupeetusega.

  8. eriti äge kui seal artiklis oleks allikana ka alkeemia.ee peale viidatud :D aga huvitav siiski, millistel kaalutlustel see maha võeti?

    salvey ütles:

    uuringu tulemuste võrdlus näitas, et vaktsineeritud lastel esineb vähemalt 2–5 korda rohkem haigusi ja tervisehäireid kui vaktsineerimata lastel.

    hmm…no aga oletame, et see on tõsi. mina olen nõus vaktsineerituna põdema 2-5x rohkem nohu ja köha kui see tähendab, et olen samal ajal kaitstud palju hullemate asjade eest.

    aga ennekõike huvitab mind, kuidas mõista “vähemalt 2-5 korda rohkem”? palju siis see maksimum olla võiks? üldiselt olen ma harjunud, et selliseid ülimalt umbmääraseid vahemikke esitavad uhhuud, kes oma artikleid vorpides andmeid varrukast imevad.

  9. Sandra Jõgeva: Ebausk toob õnnetust

    Käisin mõni aeg tagasi Kadriorus moodsas kohvikus. Ja lugesin selle teadetetahvlit. Seal oli ainult ühte sorti teateid.

    Mida siis reklaamitakse trendikale, moodsalt keskkonnateadlikule naisele (või miks ka mitte mehele), kes elab eliitlinnaosas? Joogakursus. Hingamisteraapia koolitus. Saad hingamisõpetajaks! Kursus Tiibeti surnuteraamatu põhjal. Mingi Ameerika “väelauliku” kontsert Lilleorus. Mis veel: jooga. Veel kord jooga. Jooga emale ja lapsele. Tantrakursus. “Armastuse laager” vaid 220 eurot. Mingi kahtlane “transpersonaalse psühholoogia” ja “hüpnoteraapia” erakool, mida juhib poolakas, kes näeb välja nagu vuntsidega pornostaari Ron Jeremy kaksikvend.

    Põhjus, miks nii paljud noorepoolsed, haritud ja edukad inimesed Kadriorus asuva moodsa kohviku teadetetahvlil reklaamitavate asjadega nii totaalselt kaasa lähevad, võib olla vägagi lihtne. Nimelt üleüldise kultuurilise silmaringi puudumine, mida omakorda põhjustab pingeline tööelu ja vähene vaba aeg. Kui üle tüki aja loetud raamat on stressis ja väsinud inimesel Paolo Coelho või mõne kohaliku tuntud esoteeriku oma; kui sellelt ületöötamise ja kitsa silmaringi baasilt sattuda otse tantrismikursusele või meditatsioonilaagrisse, võib tõesti kõike korraga liiga palju saada.

  10. Jason ütles:

    eriti äge kui seal artiklis oleks allikana ka alkeemia.ee peale viidatud :D aga huvitav siiski, millistel kaalutlustel see maha võeti?

    Võib-olla tuvastas toimetaja, et tegemist oli plagiaadiga? Ega see kõlba kuhugi, kui pisike veebiväljaanne suure ja kollase ajalehe kohtusse kaebab ja jabura kirjatüki kopiraidi eest autoritasusid nõuab.

  11. Russia Today räägib Venemaal tegutsevatest aktivistidest, kes nõuavad Facebooki bännimist, kuna selles geisid propageeritavat.

    Russian religious activists have demanded Facebook be banned in the country over “gay propaganda” among minors and have launched a campaign to criminalize homosexuality.

    The scandal erupted earlier this month after the popular social networking website introduced same-sex marriage status icons: one depicting two brides, the other two grooms.

    In response, an Orthodox community in the city of Saratov, southern Russia, issued an ultimatum demanding that Facebook stop “flirting with sodomites” and remove all content promoting homosexuality.

  12. @salvey:
    Lugu sain nüüd hoopis Delfi naistekasse üles:
    Uus uuring: vaktsineeritud lastel esineb kordades rohkem haigusi ja tervisehäireid

    Kirjutasin seepeale Delfi toimetusse:

    Teadusmaailmas võetakse uuringuid tõsiselt siis, kui need on avaldatud korralikus eelretsenseeritavas teadusajakirjas. Artiklis nimetatud uuringut PubMed meditsiiniuuringute andmebaasis leida ei ole võimalik. Arvestades “uuringu” nõrka metodoloogilist kvaliteeti, ei avaldata seda ka tulevikus mitte üheski hea renomeega teadusajakirjas.

    Küll aga näib see artikkel sobivat vaktsiinivastastele ja teadusteadmatutele lugemiseks ja näib, et Delfi on nendega liitunud, sest vähegi teadusasjadega kokku puutunud inimene näeb, et see “uuring” sisaldab tõsiseid puudusi, mille põhjal ei saa teha pealkirjas väljendatud järeldust “vaktsineeritud lastel esineb kordades rohkem haigusi ja tervisehäireid”.

    “Uuringu” peamine puudus on andmete kogumise metoodika – anonüümne internetiküsitlus vaccineinjury.info kodulehel. Nimetatud koduleht on vaktsiinivastaste ja meditsiinile alternatiivsete meetodite (homöopaatia, naturopaatia, kiropraktika) harrastajate kogunemispaik, kus jagatakse oma ühist usku, et vaktsiinid ja moodne meditsiin on pahad. Selline vastajate enesevalik kallutab tulemused vastavas suunas, sest ei ole toimunud korralikele uuringutele kohast randomiseerimist ega ole koostatud võrdlusgruppe. Seega mida iganes viidatud “uuringuga” ka ei uuritud, ei saa saadud tulemusi usaldada ega järeldusi õigeks pidada.

    Valed ja õigustamata järeldused külvavad aga asjatut hirmu. Alles tulid välja meie Terviseameti arvandmed meie laste vaktsineerituse taseme kohta ja kurb tõsisasi oli see, et vaktsineerituse tase on langenud. See aga on ohuks meie kõigi tervisele, eriti nende laste tervisele, keda ei saa meditsiinilistel põhjustel vaktsineerida (nt immuunpuudulikkusega lapsed).

    Mõni üldine märkus veel.
    Kui uuringut teostab homöopaat, siis tasub kindlasti allika usaldusväärsus topeltrangusega üle kontrollida, sest homöopaatide arusaamad teadusest ja selle tegemisest on “alternatiivsed” ehk mitte eriti kooskõlas tänapäevaste arusaamadega.

    Kui tekst on pärit alkeemia.ee portaalist, siis suure tõenäosusega saabki sealt “alternatiivse” maailmavaatega kooskõlas olevaid tekste ja tasub olla topelttähelepanelik, kas too tekst ikka sobib suurema avalikkuse ette tuua ja iseenda usaldusväärsusega mängida.

    Lugupidamisega,
    Martin Vällik
    skeptik.ee

  13. Jason ütles:

    aga ennekõike huvitab mind, kuidas mõista “vähemalt 2-5 korda rohkem”? palju siis see maksimum olla võiks? üldiselt olen ma harjunud, et selliseid ülimalt umbmääraseid vahemikke esitavad uhhuud, kes oma artikleid vorpides andmeid varrukast imevad.

    Ja mujal ka. Rahvasuu räägib, et kord sadanud laest suur lahmakas krohvi pisut luuletada armastanud astronoomi kirjutuslauale ja naaberlaua ääres töötanud Charles Villmann olla märkinud: „Ära võta ainult ühest kohast, vaid ikka üle kogu lae!”

  14. Wired vestab, et Ühendriikide valitsus on trollidele militaarkasutusala leidnud.

    Within the State Department, a Silicon Valley veteran has quietly launched an improbable new initiative to annoy, frustrate and humiliate denizens of online extremist forums. It’s so new that it hasn’t fully taken shape: Even its architects concede it hasn’t fleshed out an actual strategy yet, and accordingly can’t point to any results it’s yielded. Its annual budget is a rounding error. The Pentagon will spend more in Afghanistan in the time it takes you to finish reading this sentence.

    But it also represents, in the mind of its creator, a chance to discourage impressionable youth from becoming terrorists — all in an idiom they firmly understand. And if it actually works, it might stand a chance of cutting off al-Qaida’s ability to replenish its ranks at a time when it looks to be reeling.

    The program, called Viral Peace, seeks to occupy the virtual space that extremists fill, one thread or Twitter exchange at a time. Shahed Amanullah, a senior technology adviser to the State Department and Viral Peace’s creator, tells Danger Room he wants to use “logic, humor, satire, [and] religious arguments, not just to confront [extremists], but to undermine and demoralize them.” Think of it as strategic trolling, in pursuit of geopolitical pwnage.

  15. BBC räägib, et kohalik politsei on otsustanud Ida-Anglia Kliimauuringute Keskusest elektronposti sisse vehkinud isikute taga otsimise lõpetada.

    The police investigation into the so-called “ClimateGate” affair is over.

    Norfolk Constabulary says there is no realistic prospect of finding the culprit within the statutory time limit of three years since the 2009 offence.

  16. Reuters räägib, et kevadel külvati USAs maisi rekordiliselt suurele põllupinnale, aga rekordiline põud toob kaasa rekordiliselt madala maisisaagi.

    As the worst drought since 1956 begins to expand to the northern and western Midwest, areas that had previously been spared, analysts are slashing corn yield estimates by the hour. Some analysts are also starting to cut their forecasts on the number of acres that will be harvested as farmers opt to plough under their fields to claim insurance.

    What began the season as a potentially record corn crop as farmers planted the biggest area since 1937, may now be the smallest in at least five years. Soybeans, which enter their key pod-setting phase later then corn, are increasingly at risk.

    Mis oleks üks uudisnupp Vanast Maailmast ilma veidrates iidsetes ühikutes väljendatud arvandmeteta?

    The poll of 13 analysts pegged the average estimated corn yield at 137.2 bushels per acre, down 6 percent from USDA’s current forecast of 146 bushels. The USDA dropped its yield estimate by an unprecedented 20 bushels per acre in its report on July 11.

  17. Kahju, et asjast ei kirjutanud mõni erapooletum ja usaldusväärsem autor. Keegi, kes saab palka kontsernilt GlaxoSmithKline, mis on teadupärast korduvalt šlikerdamisega vahele jäänud, ei mõju “aialkõlkujate” jaoks veenvalt ning on vaktsiinivandenõuteooriausklike jaoks pigem järjekordne raudkindel kinnitus illuminaatidepoolse mürgitamise hüpoteesile.

  18. Arvestades, et ta kirjatükk sisaldab ainult fakte ja hoidub kramplikult nende tõlgendamisest, konfirmeerib see peaasjalikult nende inimieste bias’e, kelle omi ka asjasse mittepuutuvad kommentaarid hõlpsasti konfirmeeriksid.

  19. ERR andis alternatiivmeditsiini teemal sõna akadeemikule (täpsustamata, et just arstiteadlasele).

    Täna hommikul rääkis akadeemik Ain-Elmar Kaasik raadiosaates “Huvitaja” teadusliku ja alternatiivse meditsiini omapäradest. Professori sõnul kasutab USA-s kuni 31% inimestest ja Soomes 33% elanikkonnast mingit liiki alternatiivravivõtteid, mille hulka kuulub väga palju erinevaid protseduure. Näiteks võib tegemist olla ka massaaži ja spa-protseduuridega. “Nõidu ei pea mitte alati tuleriidale saatma, teatud tingimustel võivad nad olla meie liitlased,” sõnab Kaasik naljatades. /—/

    [A]lternatiivseid meetodeid ei pea sugugi alati eitama või taunima. Teaduslik meditsiin on väga oluline haiguste ravimisel. Alternatiivne ja täiendav meditsiin tuleb eriti arvesse igasugustes terviseedenduslikes programmides, taastusravis, aga ka psühhosomaatiliste probleemide lahendamisel. Keskealistel ja vanematel on ligi pooled kehalistest kaebustest tegelikult psühhosomaatilist päritolu või nende poolt võimendatud. Sellega ei taha professor sugugi öelda, et inimesed mõtlevad endale haigusi välja, aga vananedes inimene kulub. Näiteks liigesed kuluvad ja inimene sageli kohaneb nende muutustega, kuid muretsemine kõikvõimalike olmeprobleemide pärast, võib neid hädasid võimendada.

    Akadeemiku sõnul on teaduslik meditsiin väga hea orgaaniliste haiguste diagnoosimisel ja ravimisel, aga ei suuda mitte alati lahendada psühhosomaatilisi probleeme.

  20. Allan Oolo ründab taas!
    Kuidas märgata lapse seljaprobleeme?

    Isegi kui lapsel on ilmne probleem, on vanematel ehk raske märgata seda, kui lapsel võib esineda subluktatsioon ehk liigeselukk.

    Oo, vana-kooli kiropraktika! Subluktatsioon (siin ja mõnes teises eestikeelses kiropraktika allikas nimetatud kui subluksatsioon) ja puha.

    Ka kõige tavalisemad lastehaigused võivad viidata seljaprobleemidele. Nendeks võivad olla pidevad kõrvapõletikud, kurguvalud, koolikud, peavalud, voodimärgamine, valuhood ja muudki

    Hmm, aga Annely Soots ütles, et hoopis vale toitumine ja varjatud toidutalumatused põhjustavad haigusi…

    Loo puänt on aga vist see:

    Tallinna Valuravi Kliinik on koostanud küsimustiku lapsevanematele. Antud küsimustiku eesmärgiks on saada ülevaade ja leida lahendusi, kuidas hoida lapse selja tervist ja võtta koormus lapse õlgadelt.

    Teateid selle küsimustiku kohta on mulle agendid põllult varemgi saatnud. Neid kutseid on levitatud mitmete kirjalistide kaudu ja nüüd spämmib Postimehe Naine24 seda vabatahtlikult.

    Allan Oolost on meil siin varemgi juttu olnud:
    Doktor Allan Oolo — mis doktor?

  21. Ars Technica räägib, et poliitilised veendumused värvivad inimeste ilmatunnetust, mis võimaldab inimestel sama ilma otsa vaadates vasturääkivaid kliimahüpoteese konfirmeerida.

    That authors of the study used data from about 8,000 poll responses, obtained between 2008 and 2011. The surveys included questions about how people perceived the weather in recent years. For temperatures, they were asked whether they were higher, the same, or lower than in past decades. Similar questions were asked about the frequency of floods and droughts. The survey also asked for self-assessments of political leanings, and included several questions that got at core ideological beliefs (such as egalitarian or individualist tendencies).

    Both droughts and floods passed the simple test. These showed a clear trend in response to precipitation changes, and the trend was in the right direction—people perceived more floods and fewer droughts when there was more rain. And, in the statistical analysis, ideology and political affiliation had a weak effect on the accuracy of recollections, having about as much influence as education.

    Things were completely different for temperatures. In fact, the actual trends in temperatures had nothing to do with how people perceived them. If you graphed the predictive power of people’s perceptions against the actual temperatures, the resulting line was flat—it showed no trend at all. In the statistical model, the actual weather had little impact on people’s perception of recent temperatures. Education continued to have a positive impact on whether they got it right, but its magnitude was dwarfed by the influences of political affiliation and cultural beliefs.

    And those cultural affiliations had about the effect you’d expect. Individualists, who often object to environmental regulations as an infringement on their freedoms, tended to think the temperatures hadn’t gone up in their area, regardless of whether they had. Strong egalitarians, in contrast, tended to believe the temperatures had gone up.

  22. Des Moines Register räägib pentsikust intsidendist, kus Iowat esindavaks föderaalsenaatoriks kandideerinud poliitik ühel ilusal hetkel otsustas, et tegelikult ei ole tal tarvis kampaaniat lõpuni ajada ja valimised võita, vaid piisab lihtsalt enese suveräänsenaatoriks kuulutamisest.

    In a letter dated July 4, the candidate, Randi Shannon of Coralville, argued that the legitimate federal government of the United States was replaced by illegitimate “corporate” government in 1871 and has been operating since then in violation of the U.S. Constitution.

    She learned this fact just recently, she said, and has come to believe it after months of research.

    Dropping her bid for state office was a rejection of that illegitimate government. Now, she said she has been appointed to serve as a U.S. senator in the recently revived and constitutionally legitimate Republic of the United States of America. She was placed in the office, she said, by Iowa’s four U.S. House members in the “Republic” government.

    Alternatiivjuura-huvilistele on ka kõnealune kiri saadaval.

  23. Martin Vällik tsiteeris:

    Tallinna Valuravi Kliinik on koostanud küsimustiku lapsevanematele. Antud küsimustiku eesmärgiks on saada ülevaade ja leida lahendusi, kuidas hoida lapse selja tervist ja võtta koormus lapse õlgadelt.

    Võeh push-poll‘i:

    Kas lastel on ühed õpikud koolis ja teised kodus või kannavad nad koolipäeva jagu õppematerjali endaga kogu aeg kaasas?

    Kas Teie arvates on lapse koolikott raske, keskmine või kerge arvestades lapse vanust ja kaalu?

    Kas lapsed on ise kurtnud, et koolikott on liiga raske ?

    On Teil ettepanekuid kuidas lahendada raske koolikoti probleem?

    Söör Humphrey selgitab lähemalt:

  24. @Martin Vällik:
    PM Naine24-st on lugu maha võetud. Vahepeal oli sedasi, et kirjutasin öösel kommentaari, mis hommikuks oli juba ära koristatud. Kirjutasin uue kommentaari ja lisaks oli veel paar kommi juurde kirjutatud ja u 12 paiku kadus terve lugu koos kommidega minema.

    Mälestus loost aga jääb:

  25. Eesti Ekspress: Tiina Jõgeda: Teateid Bermuda kolmnurgast

    Ainuke eelmise nädala uudis, mis mu suviselt vettinud ajus murdlaineid tekitas, rääkis Bermuda kolmnurgast – hiljuti avastati seal hiigelsuur kristallpüramiid. Merepõhjas asuv tohutu moodustis, suurem kui Cheopsi püramiid Egiptuses, võib olla võimas energiaallikas, mis mõjutab sealkandis liikuvaid lennukeid ja laevu. Või on tegemist hoopis aegruumi moondava kiirendiga, mis avab teisi reaalsusi ja paralleeluniversume?

    Bermuda saare, Puerto Rico ja Florida lõunatipu vahelisel alal juhtub alatasa midagi seletamatut: laevad kaovad jäljetult või leitakse hulpimas aluseid, kust meeskond salapärastel asjaoludel haihtunud. Selle kohta, miks Kariibi meri sealkandis äraarvamatult käitub, leidub hulk teooriaid. Mereteadlastest skeptikute omad on võimatult igavad, müstikute ja ufoloogide omad seevastu pakuvad grilliõhtuteks piisavat kõneainet.

    Väidetavalt avastas allveepüramiidi 1968. aastal juhuslikult loodusraviarst Ray Brown, kes käis Bahama saarte lähedal sõpradega sukeldumas. Ta kaotas vee all teised sukeldujad silmist, neid otsides märkas aga ookeani põhjast kerkivat massiivset ehitist, mille püramiidikujuline siluett paistis läbi päikesest valgustatud vee. Brown ei kulutanud püramiidi uurimisele palju aega, sest õhuvarud olid otsakorral, küll aga leidis samast imeliku kristallkera, mille endaga veepinnale kaasa tõi. Kui kristalli hiljem uuriti, tekitasid selle koostis ja omadused uurijates hämmingut.

    Nüüd on merepõhjaleidu kinnitanud Prantsuse ja USA sukeldumisrühmad, nii et tuleb uskuda: midagi seal meresügavustes peitub. Me ei tea täpselt, mis kobakas see on, ja me ei tea ikkagi, miks Bermuda kolmnurgas imelikud juhtumused aset leiavad – aga midagi, mida me loogiliselt talupojatarkusega seletada ei suuda, ometigi toimub.

  26. Postimees: Tervendaja Heli: igal inimesel on sensitiivsed võimed

    «Kui tegin reikiseanssi, siis nägin, kuidas tal kasvasid kõhus nagu väädid, mis olid ära kuivanud. Seal oli nagu džungel, aga see, mis pidanuks organis justkui elus ja roheline olema, oli pruun ja elutu. Ma siis vaimusilmas kujutlesin, et lõikan need kasutud väädid lahti ja võtan kõhust välja.»

    Kui treener ta avastas, oli poiss juba umbes pool tundi vee all olnud. Tekkis paanika, sest poisi seisund oli äärmiselt lootusetu. Kuigi kiirabi püüdis poissi elustada, olid lähedased juba meeleheites. Heli sai kõne noormehe tuttavalt, kes tegeles ka ise reiki ja Matrixiga. Tervendaja oli minemas teatrisse ja aega distantsilt aidata oli vaid 20 minutit. «Ütlesin, et teen, mida suudan, annan endast parima. Siis tegin Maagilist Matrixit ja kõike muud ka, andsin endast maksimumi,» ütleb Heli.

    Toimetas Anu Ansberg, reporter

  27. @dig:

    Selle tekstiga on nüüd sedasi, et tegelikult on seal väga palju tõsijuttu – perepsühholoogia/teraapia põhitõdesid. Ja pereteraapia on Eestis tõenduspõhiseks tunnistatud ja selle efektiivsust on maailmas uuritud jne.
    Häda aga selles, et milleks ometi on vaja jälle energiaid ja rakke jms värki sisse tuua?
    Samuti on jabur teise inimese täiuslikuks pidamise ja aktsepteerimise samastamine.

  28. @salvey:

    Tiina Jõgeda – nii tundub – kahjuks lihtsalt võtab kätte ja kirjutab. Ei ole väga seda moodi, et ta oleks mõnda päris-psühholoogia või neuroteaduste alast tööd kunagi lugenud.
    Totaalne jama on nt väide “Ükski psüühika-maadeuurija pole alateadvust suutnud mõõta või kaardistada” – teadvustamata protsesse psüühikas on tegelikult uuritud aastakümneid. Kui range olla, siis ilmselt pole keegi proovinud neid “kaardistada” a la Freud (miks peakski?), aga kohe kindlasti on teada paljud ajupiirkonnad, mis erinevate selliste protessidega seotud on. Google Scholar võib selliste uuringute huvilisi kõvasti ja lihtsalt aidata.

    Ja oh misasi on küll “aju rakutuum”? Mitte, et see lause muutuks oluliselt paremaks, kui oleks juttu ajuraku tuumast, aga praegu tundub, et vähemalt Tiiga Jõgeda arvates on ajus rakke tükki üks.

  29. @Martin Vällik:

    Lilleoru kohta ei tohi halvati öelda. Teaduskeskus Ahhaa arvates on nad igati aktseptaabel ja teadusega seotud seltskond, vähemasti kõlbab nendega seotud “istumismunasid” seal reklaamida.

  30. Kristallide aktiveerimine ingelliku tervendusega – grupiseansid distantsilt: https://www.facebook.com/events/218826601573553/

    Kristallide 1. järgu aktiveerimine ilmselt oli edukas (finantsiliselt), sest juba on uus seanss välja kuulutatud, sedakorda siis koos paarilisega, kellega on “pikaajalised pingestatud olukorrad ja suhtlusprobleemid”: abikaasa, laps, vanem, vanavanem, sõbranna, sõber.

    Paraku ei ole tegijad selle ürituse puhul sihtgrupiga arvestanud, sest paarilistega koos osalejaid eriti ei paista olevat (10).

    Aga muidu tundub päris tõhus äri, töö konti ei murra ja saab kodust töötada.

    Tutvusin FB ajajoonega – alguses tasuta seansid, tingimusel et teadet FB jagatakse, edasi personaalsed seansid, “Seansi tasu tunnetuslikult vahemikus 22-33 Eurot”, siis grupiseanss kõigile korraga “Juhul, kui soovitate Facebookis oma seina peal üritust ka oma tuttavatele, siis on hind ühele 15.- (teistele 19.-)” ja nüüd täna siis grupiseanss koos paarilisega, 2×15.- (2×19.-).

    Vaja on ainult genereerida sihtgrupile peale minevat udujuttu armastusest ja valgusest, komosest ja planeetidest, ning levitada seda koos oma kontonumbriga võimalikult paljudele.

    Stiilinäide:

    Tegemist on väga puhta ja kauni tervendustööga, kus tervendaja ise on täiesti neutraalsel positsioonil ning laseb teha tööd puhastel armastus-ja valgusolenditel, kes teavad täpselt, mis tervendust parajasti keegi vajab.

    Palun tee enne seanssi taotlus, mida soovid seansiga vabastada, täiendada, uuendada! Saada see taotlus lihtsalt õhku, kus sinuga töötavad valgusolendid need soovid kinni püüavad ning sinu parimaks hüvanguks lahendavad :)

    Täna töötavad minuga koos väga tugevalt Zadkiel, Zafkiel, Ariel, Mikael, Rafael, Metatron ja meiega ühinevad veel suuremad ja võimsamad valgusolendid kõrgematest Kosmilistest Hierarhiatest. Lisaks kõik teie enda saatjad ja teejuhid, kes on teid siia üritusele juhatanud! Valgusolendid panevad südamele, et kõik, kes täna osalevad, võtaksid vastutuse oma arengu ja spirituaalse kvanthüppe eest, mida me kõik läbimas oleme! Tänane üritus on suur kingitus meile kõikidele, kallikesed, ja me läbime kõiki ülestõusmisega seotud protsesse üheskoos, et tõusta üha kõrgematele sagedustele! Lendame kõrgelt, lendame koos! :)

    Mõned protseduurid personaalsel seansil:

    144 teemantkristalli aktiveerimine inimese aurakehas, Miikaeli energeetilise puhastuse, energiavõre joondamise, kosmiliste ja planetaarsete energiakiirtega puhastamine, erinevate valgusolendite tervenduse ja tasakaalustuse, DNA kiudude puhastamine, valmisolekul aktiveerimine jpm.

    Seanss käib, aga kes tahab veel liituda, pole probleemi:

    Kes nüüd veel liitub, siis palun saada oma energeetiline taotlus meie grupiga liituda, kuna alustan nüüd tööd ja enam internetis ei ole…

  31. Catalina ütles:

    Selle tekstiga on nüüd sedasi, et tegelikult on seal väga palju tõsijuttu – perepsühholoogia/teraapia põhitõdesid.

    Selle väitega on nüüd sedasi, et kui lähemalt uurida, siis on reovees väga palju esmaklassilist vett. Ainuke häda on, et ta on reoga segamini läinud ja veena kasutada ei kõlba.

  32. Delfi vahendab Buduaari: Tarmo Urb sai Ameerika teleravitsejaks

    Tarmo Urbi võib augustis näha Ameerika mainekas dokumentaalsaates “The unExplained”, kus ta aitab kahel lootusetult haigel terveneda.

    Produtsendid leidsid mind kuidagi läbi ühe mu tänuliku kliendi,” räägib Tarmo Buduaarile ja lisab, et saate meeskonna poolt pakuti välja 14 erinevat haiguslugu ja lahendamata situatsiooni, millest vaid kahe lahendamine oli nn küsimärgiga. Eesti soost ravitseja usub, et pole ravimatuid haigusi, küll on aga ravimatuid inimesi.

    Tarmo lahendab ravitsejana seinast seina kõiki probleeme, millega kaasaegne teadus hakkama ei saa. Muuhulgas tegeleb ta inimese isikliku energiaga. “Selle energiatöö tulemusel toimub energeetiline muutus paremuse poole ja immuunsüsteemi tugev tõus. Seejärel teab juba igaühe organism ja isiklik karma, mida edasi teha. Jumala tööd ma enda peale ei võta, aga inimene, kui tema tegelik potentsiaal avada, võib eneses avastada uskumatuid tagavarasid, millest tal aimugi polnud või millesse ta uskuda ei julgenud.”

  33. Sydney Morning Herald räägib uuest Austraalia usulahust.

    Serge Benhayon, a former tennis coach from Maroubra, has up to 1000, mainly female, devotees to his movement, Universal Medicine, based in the hills outside Lismore on the north coast of NSW.

    Mr Benhayon told The Sun-Herald he had no medical qualifications but stood by the effectiveness of his treatments, including ”esoteric breast massage” – administered only by women – and ”chakra-puncture”. His daughter, Natalie, 22, claims to be able to talk to women’s ovaries – for $70 an hour.

    Esindatud on ka skeptiline hinnang.

    John Dwyer, the former head of medicine at University of NSW, described the claim that a lymphatic pulse exists as ”utter nonsense”.

  34. Guardian räägib hüpnoositeaduste progressist.

    It seems, however, that there is very little that can be done to make you more or less hypnotisable – the hypnotisability trait is the primary factor in how successfully you can experience the effects. We know that there is a genetic component to this trait and that several studies have indicated that highly hypnotisable people show structural and functional differences in the brain when compared to low-hypnotisables, but the question of why we have a varying ability to have our reality changed by suggestions remains a mystery.

    Due to their ability to have their mental processes temporarily altered in ways previously not thought possible, highly hypnotisable people have become key in scientific studies. Amir Raz and colleagues at McGill University in Montreal reported that it was possible to “switch off” automatic word reading and abolish the Stroop effect – a psychological phenomenon that demonstrates a conflict between meanings, such as where we are much slower to identify the ink colour of a word when the word itself describes a different hue. Furthermore, when this experiment was run in a brain scanner, participants showed much lower activation in both the anterior cingulate cortex, an area known to be particularly involved in resolving conflict between competing demands, and the visual cortex, which is crucial for recognising words. Although this may seem like a technicality, to the scientific world it was a strikingly persuasive demonstration that hypnosis could apparently disassemble an automatic and well-established psychological effect in a manner consistent with the brain processes that support it.

  35. Medical Xpress räägib salakavalatest teadlastest, kes lugesid pärdikute kognitiivse taktika nende pisikestest peakestest välja.

    Their first result was one they had designed their experiment to achieve: they demonstrated that multiple parameters can be embedded in the firing rate of a single neuron and that certain types of parameters are encoded only if they are needed to solve the task at hand.

    Their second result, however, was a complete surprise. They discovered that the population vectors could reveal different planning strategies, allowing the scientists, in effect, to read the monkeys’ minds.

    Avastusele aitas kaasa serendipiteet.

    By chance, the two monkeys chosen for the study had completely different cognitive styles. One, the scientists said, was a hyperactive type, who kept jumping the gun, and the other was a smooth operator, who waited for the entire setup to be revealed before planning his next move. The difference is clearly visible in their decoded brain activity.

  36. The Age teatab, et tuhanded austraallased, keda SMSi teel tappa ähvardati, võivad rahulikult edasi elada. Kelmidele lunaraha maksmine on tungivalt mittesoovitatav.

    Police and the Australian Competition and Consumer Commission have warned that the messages – which typically read “Someone paid me to kill you. If you want me to spare you, I’ll give you two days to pay $5000. If you inform the police or anybody, you will die, I am monitoring you” – are fake.

    The ACCC’s ScamWatch website reports that some messages are long, but for others the message is broken up across several text messages.

    The phone number is listed as either international or blocked and typically demands an email be sent to killerking247@yahoo.com.

    The consumer regulator says the messages should be ignored and reported, and no money should be paid.

  37. Rick Falkvinge räägib TorrentFreak’is, et Rootsis on kohaliku tähtsusega munitsipaalpidustustelt minema kihutatud alatute noorpiraatide jõuk, kes jagasid tasuta vahvleid ja takistasid seeläbi kommertsalusel vahvlimüüki. Väljatõstmine kukkus aga läbi, kuna piraadid kutsusid politsei, keda nähes munitsipaalturvategelased taltusid.

    Well, here’s a story we’ve heard before in a flavor we haven’t. The Swedish Young Pirates association had a tent at a local municipal festival, and were handing out free waffles as an attraction. They were targeted with eviction from the festival, not because they weren’t allowed to make food or give things away (they were), but because the traditional festival waffle makers couldn’t get paid anymore.

  38. salvey vahendas:

    Eesti Ekspress: Tiina Jõgeda: Teateid Bermuda kolmnurgast

    Ainuke eelmise nädala uudis, mis mu suviselt vettinud ajus murdlaineid tekitas, rääkis Bermuda kolmnurgast – hiljuti avastati seal hiigelsuur kristallpüramiid. Merepõhjas asuv tohutu moodustis, suurem kui Cheopsi püramiid Egiptuses, võib olla võimas energiaallikas, mis mõjutab sealkandis liikuvaid lennukeid ja laevu.

    Skeptilise kirjanduse andmeil (=kaart umbes kakskümmend aastat tagasi mingis Soome skeptikute ajakirjas või raamatus) on sealkandis liikuvaid lennukeid ja laevu enim mõjutanud parakirjanik Charles Berlitz 1974. aastal ilmunud raamatuga The Bermuda Triangle. Nimelt ei olnuvat kirjamehel Bermuda kolmnurgas päriselt uppunud laevu nii palju võtta kui vaja ja ta paigutanud sinna ka paljud need, mis päriselt uppusid Kariibi meres, ning koguni ühe, mis uppus Mehhiko läänekaldal.

    Järgides Eesti ajakirjanduse tava seostada kõikvõimalikke maailma asju tingimata Eestiga, võiks sellist tegevust nimetada Lembitu tegemiseks – eks luuletati ka allveelaev Lembitu uputatud laevade rida palju pikemaks kui tegelikult (1987 oli mingis punaraamatus umbes 25 nime, 1999 arvati sellest tõeks umbes 4–5, aga nendest kõige kindlama kohta (Taani aurulaev Hilma Lau) on jälle arvamusi, et see olnud Saksa provokatsioon, et taanlased astuksid paremini Saksa sõjaväkke jne).

  39. Gizmo Crazed räägib huvitavast nanosüümist, mis paistab hepatiit C viirusele genotsiidselt mõjuvat.

    The breakthrough came from a group of researchers at the University of Florida, creating a “nanozyme” that eliminates the Hep C 100% of the time; before now, the six-month treatment would only work about half the time. The particles are coated with two biological agents, the identifier and the destroyer; the identifier recognizes the virus and sends the destroyer off the eliminate the mRNA, which allows Hep C to replicate.

  40. Valgamaalane räägib probleemist …

    «WCs esines varem hulganisti huligaansusi ja varastamist, seega tahtsime, et käimlat saaksid kasutada vaid meie kliendid, kellel seda tõesti vaja võib minna,» rääkis Bats Valgamaalasele

    … ja selle kummalisest lahendusest:

    Rimi kommunikatsioonispetsialisti Katrin Batsi sõnul paigaldati mündisüsteem poe tualetti 10. mail.

    Tont seda teab, kas arvasid Rimi tualeti-insenerid, et huligaanidel pole kümmet eurosenti, et vargad loodavad varastada ainult kraami, mille hind mustal turul on alla kümne sendi või, et ainus põhjus, miks mõni inimene võiks mitte-klient olla, on see, et tal pole kümmet senti.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga