Umbluu preemia 2015 kandidaadid

Käes on aeg kokku koguda ja otsustada, kes võiks saada 2015. aasta Umbluu preemia.

Kandidaadi esitamiseks lisa oma kommentaar koos põhjendusega, miks just see kandidaat hea on sobilik. Viita mõnele artiklile või tele-raadiosaatele või mingile muule välisele allikale. Kui su kandidaat on pikaajaline umbluulane, et vääriks lausa elutöö preemiat, siis mõned olulisemad saavutused võiks koos allikaviidetega ära nimetada.

Umbluu preemia saaja kuulutatakse välja nagu ikka — 31. aprillil.

Eelmiste aastate laureaatide ning põhjendustega saab tutvuda Umbluu preemia leheküljel.

One Reply to “Umbluu preemia 2015 kandidaadid”

  1. Kommentaarid taastatud veebiarhiivist.

    #1 Klõbistaja 14. aprill 2015 kell 20:20
    Delfi tegi tõesti pahandust – pani alkeemia.ee-ga leivad ühte kappi – ilmselt vist tahtis rohkem lugejaid/pappi. Aga… rubriik FORTE on nt Postimehe “Teadusega” võrreldes lausa geniaalne, vähemalt mõnikord…
    Kanal 2 uus saade “Radar”? Viimase saate lõpus oli intervjuu Telegram.ee asutajatega. Reklaam umbluule. Kuid saate esimene teema oli toidulisanditest – see ei olnud jama.
    http://kanal2.ee/pluss/video/?id=25726

    On pakutud nöökhinda ühele “poliitikule” (R. O.). See vist ei sobi, sest pigem on tema puhul tegemist meditsiinilise probleemiga.

    Hakkas ilmuma uus ajakiri, mis hirmutab inimesi arstide suhtes. Müüginumbrid olevat head – ja üha rohkem lapsevanemaid loobub laste vaktsineerimisest. Väga tõsine oht meie kõikide tervisele (ja/või maksumaksja rahakotile). Muide, Austraalias olukord muutub – kui ei vaktsineeri, siis maksa ise ravikulud.

    Vasta | Tsiteeri

    #2 mihkel 14. aprill 2015 kell 22:46
    Mina annaks ka Delfile, just nende paljude alkeemia uudiste ees, mida nad tihti oma avaküljel 4-5nda uudisena promovoda. Pealkirjad tavaliselt sellised, kuidas mingi mahlaga saab vähki võita jne

    Vasta | Tsiteeri

    #3 Klõbistaja 16. aprill 2015 kell 12:58
    “Mida Arstid Sulle Ei Räägi” nimetab end terviseajakirjaks. Aga tegelikult…
    http://uudised.err.ee/v/eesti/…..3be6b45279

    “Jaanuaris ilmus Eesti poodide müügilettidele mitteteaduslikke meditsiinilahendusi pakkuv ajakiri.

    Väljaanne Mida Arstid Sulle Ei Räägi on frantsiisiajakiri, mille looja on Suurbritannias elav kirjastaja Lynne McTaggart, kes on new age’i eestkõneleja, spiritualist ja vaktsiinivastane, kirjutab Eesti Päevaleht.
    Ka ajakiri kannab sama meelestatust ehk seab meditsiini kahtluse alla ja pakub nii haiguste raviks kui ka ennetuseks looduslikke või suisa maaväliseid lahendusi, samuti heideti Inglismaal ajakirjale ette artiklit, mis rääkis C-vitamiinist kui imerohust ja milles oli lõik, et C-vitamiiniga on teatud juhtudel võimalik ravida HIV-d.

    Ajakirja Eesti versiooni jõudis see artikkel just tänavu aprillis ning lisaks leidub selles numbris artikleid sellest, kuidas reisile minnes ei maksaks end vaktsineerida, kuna leidub looduslikke alternatiivseid võimalusi (a-hepatiidi vastu aitavat ka näiteks lauasool), õpetatakse rinnavähki diagnoosima käitumise põhjal, väidetakse, et kaugtervendamine toimib, ja on ka lugu pealkirjaga, mis kutsub üles lastele hambaröntgeni tegemisest keelduma…”

    Jajah – seesama L. McTaggart, kes umbluutab kvantfüüsika ümber. Eesti keeles ilmunud raamatud “Väli” ja “Tahteeksperiment”. Raamatud ju ei valeta? :)) Telegram.ee ja alkeemia.ee on nendest “teostest” vaimustuses ja tsiteerivad tihti. Võetakse lausa aktsioomiks, et mõttejõul saab muuta reaalsust…

    Aga jaanuarist ka eesti keeles ilmuv ajakiri ikkagi? Peaks olema ebaeetiline selle müük ja reklaamimine.

    Vasta | Tsiteeri

    #4 kuraare 16. aprill 2015 kell 21:26
    Nomineerin Ingrid Peegi ja Halloo, Kosmos saate. Peek tegeleb Raadio 2 eetri vahendusel erinevate alternatiivsete, esoteeriliste ja pseudoteaduslike teemade käsitlusega ja annab platvormi nende ideede levitamiseks.

    Lisaks võib Peegi Linkedin’i profiililt lugeda, kuidas ta end ise paranormaalse uurijaks tituleerib. https://www.linkedin.com/in/ingridpeek

    Muidugi tugevad kandidaadid on ka “Mida arstid sulle ei räägi” ja Delfi

    Vasta | Tsiteeri

    #5 Klõbistaja 18. aprill 2015 kell 19:16
    @ kuraare:
    “Nomineerin Ingrid Peegi ja Halloo, Kosmos saate.”

    Kaks korda vist ei saa sama asja eest karistada/nöökida? Elutööpreemiast on ka justkui vara rääkida.

    Alkeemia.ee pole nöökhinda saanud? Kes seal see peatoimetaja nüüd oligi? :)

    Ajakirjanikud ei lähtu kriitilisest mõtlemisest? Probleem on märksa keerulisem – aga natukenegi mõtlemisvõimeline lugeja saab probleemi olemusest aru.

    Vasta | Tsiteeri

    #6 kuraare 18. aprill 2015 kell 21:41
    @ Klõbistaja:
    aa, selge. Polnud kursis, et Peek on juba võitnud isegi.

    Vasta | Tsiteeri

    #7 Mart 23. aprill 2015 kell 16:28
    Kanal 12 JUTUTUBA

    Uskumatu lihtsalt, kui palju leidub inimesi, kes reaalselt helistavadki stuudiosse ja küsivad täiesti tuima näoga: Kas ma olen rase?

    Oleks härra Bell omal ajal seda teadnud, et tema leiutisega saab ka inimesi ravida, oleks ta selle kindlasti varem valmis teinud :)

    Vasta | Tsiteeri

    #8 anonymous 10. september 2015 kell 17:38
    Uus tugev tegija, n-ö umbluu gasell: http://www.uusyhiskond.org/telegram.html

    Vasta | Tsiteeri

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga