Maailmalõpp aastal 2012

Üks jabur idee on mööda ilma ringi liikumas. Sellest räägivad kanaldajad, vaimsed inimesed, selgeltnägijad, astroloogid, vandenõuteoreetikud, ufoloogid, vibratsioonivahetajad, võnketasandi tõstjad, auratransformaatorid, gurud, joogatreenerid, nende jüngrid, veidrate ideedega arheoloogid-mütoloogid.

2012. aasta maailmalõpp on justnagu kogu New Age liikumise kvintessents, omamoodi Jeesuse teine tulemine, mida härdalt oodata, karta, loota, milleks ette valmistada.

Maailma lõpp on see osade jaoks otseselt mingi üleilmse katastroofi näol, osadele saab see aasta kauaoodatud uude dimensiooni üleminekuks, nagu paradiis, nirvaana või muu selline hea asi.

Gurud muidugi ütlevad, et sündmuseks peab valmistuma, sest edasi pääsevad vaid vaimselt õigesti häälestatud inimesed. Õiget häälestust aga saab nende juures harjutada (raha eest, loomulikult). Võib osta ka vastavaid raamatuid või külastada õigeid kodulehti internetis.

Miks just 2012?
Maiade kalender lõppevat siis ära.

Keda selline lapsik seos ei rahulda, siis võib vastavat algoritmi kasutades leida piiblist, et asteroid või komeet põrkab Maaga kokku. Või et talvisel pööripäeval paikneb Päike väga-väga lähedal galaktilise ekvaatori ja ekliptika lõikepunktile.

Mis küll juhtuma hakkab?
* Kosmilise kehaga kokkupõrget juba mainisin, aga see ei pruugi veel olla inimkonna lõpp, kuna:
* vaimselt puhastunud liiguvad edasi kõrgemasse dimensiooni;
* või tulevad kosmosetulnukad ja päästavad parimad Maa pojad ja tütred oma emalaevale tõstes ära;
* võibolla toimub hoopis Maa magnetpooluste vahetus;
* teadlased lähevad ülbeks ja keeravad LHC nupu üle piiri;
* masinad võtavad võimu;
* gammasähvatus steriliseerib planeedi;
* inimeste geneetiline kood modifitseerub ja algab uus evolutsiooniline ajajärk;
* Yellostone supervulkaanil saab aeg täis ja hakkab purskama;
* Atlantis tõuseb;
* mõtle ise endale sobilik lõpp välja.

San Franciscos toimus 31.10-02.11 2008 konverents teemal aasta 2012. Kokku tulid šamaanid, ufoloogid, mediteerijad, astroloogid ja muud New Age mütoloogid. Peeti loenguid, vaadati dokfilme, mediteeriti koos. VIP pilet maksis 300 dollarit. Konverentsi loosung kõlas: “Shift happens.”

Konverentsi üks korraldajatest ütles, et 2012 on inimkonna ajaloo tähtsündmus. Kõik, mida me teame, kõik, mis me oleme, saab kardinaalselt muudetud. Maia-asjanduste uurija John Major Jenkins teenis kestvad kiiduavaldused, kui ta väitis, et maiade hieroglüüfid kubisevad Linnutee keskust tähistavatest puu- ja loomakujutistest, mida Jenkins kutsub maiade loomismüüdi mustaks auguks.

Bostoni ülikooli maia asjatundja William Saturno, kes konverentsil ei käinud, rääkis loo, kus üks mees tuli ta kontorisse ja küsis ühe linnupesa kujutisega maia seinamaali kohta. Mees väitis, et see on maiade must auk, aga Saturno ütles: “Minumeelest on see linnupesa.”

Allikas: pressdemocrat.com

Ennustus
Palju inimesi saab hukka, kuna on gurude või iseenda poolt ajud vussi keeranud ja kui kaua oodatud ja selleks pikalt ettevalmistatud sündmus muidu aset ei leia, siis aidatakse üksteist nagu Jonestownis või vahetatakse võnketasandit nagu taevavärava (Heaven’s Gate) jüngrid.

433 Replies to “Maailmalõpp aastal 2012”

  1. Seda loomulikult. Meil kõigil on siis ikkagi ülimalt suur tõenäosus maha kärvata, rääkimata leinast tsivilisatsiooni pärast.

  2. Kriku ütles:

    Meil kõigil on siis ikkagi ülimalt suur tõenäosus maha kärvata,

    Üks huvitavaid juhuslikkuse elemente on, et tõenäosus, et kõik tuumasõjas surma saavad, on kaduvväike, mistõttu tõenäosus, et mõned ellu jäävad peaaegu 100%, aga tõenäosus, et mõni konkreetne inimene ellu jääb, oluliselt väiksem. Arusaadavatel põhjustel on enamiku inimeste esimeseks prioriteediks ennast tolleks konkreetseks inimeseks pidada ja alles järjekorra lõpupoole lohutust tunda sellest, et kõik inimesed ei saanudki surma.

  3. Kriku ütles:

    Kõigepealt peidavad nad end ära ja ootavad, et radioaktiivne tolm maha pudeneks ja sekundaarne radiatsioon natuke järele annaks. Kes seda ei tee, ei jää ellu.

    Ma pole üldse kindel, et see kõikides maailma piirkondades ilmtingimata vajalik oleks. Nagu öeldud, elatakse ka Tshernobõli tsoonis. Teistel suurimetajatel on seal ka elujõulised populatsioonid.

    Näita mulle suurimetajat, kes õnnetusejärgsetel esimestel päevadel epitsentri lähedal asus ning varjus ei püsinud — ja ikka veel elab, olgu siis keelutsoonis või kuskil mujal.

    Need, kes tänapäeval keelutsoonis elavad, toetuvad asjaolule, et kiirgusfoon on aja jooksul oluliselt langenud. Aga vahetult pärast sündmust on see suurusjärkudes kõrgem kui paar päeva, kuud või aastat hiljem — rääkimata kahekümnest aastast hiljem.

  4. Kriku ütles:

    Pinnase koorimine on vähemalt Tshernobõli kogemuse põhjal väga töömahukas ja mitte eriti efektiivne.

    Efektiivsus sõltub eesmärgist. Tšernobõlis oli eesmärgiks taastada õnnetuse-eelne seisund; toona olemas olnud tehnika abil seda ei suudetud. Praegu oleks ka küsitav; paarikümne aasta pärast oleks võib-olla lootust. (Samas, õnnetuse ja pommiplahvatuse tagajärgede vahel on ka parasjagu vahet; nii Hiroshimas kui Nagasakis koristati pärast sõda ära ja mõlemas elavad tänapäeval inimesed enam-vähem igapäevast elu.)

    Aga hüpoteetilises postapokalüptilises maailmas on eesmärk kasvatada nii ohutuid köögivilju, kui mõistlike jõupingutustega saavutatav — ja esmane pinnase koorimine kahandab toda ohutust täiesti märkimisväärselt. Tõsi küll, kahanev kasulikkus on selgi puhul olemas.

  5. Näita mulle suurimetajat, kes õnnetusejärgsetel esimestel päevadel epitsentri lähedal asus ning varjus ei püsinud — ja ikka veel elab, olgu siis keelutsoonis või kuskil mujal.

    Jutt on vastupanust saastatusele, mitte plahvatuse vahetule mõjule. See, et kogu Maa pinda plahvatuste vahetu mõjuga katta ei õnnestuks isegi siis, kui see eesmärgiks võetaks (mis tuumasõja puhul kindlasti nii ei ole) on IMHO ilmselge.

    Need, kes tänapäeval keelutsoonis elavad, toetuvad asjaolule, et kiirgusfoon on aja jooksul oluliselt langenud. Aga vahetult pärast sündmust on see suurusjärkudes kõrgem kui paar päeva, kuud või aastat hiljem — rääkimata kahekümnest aastast hiljem.

    Tshernobõli tsoonist ei veetud pärast katastroofi teps mitte kõiki minema ja seal on kontinuiteetne asustus, tõsi küll, immigratsiooniga koos. Igatahes elati saastunud tsoonis aastaid.

    Efektiivsus sõltub eesmärgist. Tšernobõlis oli eesmärgiks taastada õnnetuse-eelne seisund; toona olemas olnud tehnika abil seda ei suudetud. Praegu oleks ka küsitav; paarikümne aasta pärast oleks võib-olla lootust.

    Ausalt öelda ma ei usu labidamasinate erilisse täiustumisse 20 aasta jooksul. Aga minu arvates on kogu see arutelu kaunis mõttetu. Ma ei näe põhjust arvata, et Maal ei leiduks pärast tuumasõda kohti, kus oleks võimalik elada ka ilma sellise puhastuseta. Selle elu hind kiiritustõvega seotud haiguste, mutatsioonide jne. näol on ise teema, aga lõppude lõpuks oli inimkonna keskmine eluiga uusajani välja 20-30 vahel.

  6. Kriku ütles:

    Näita mulle suurimetajat, kes õnnetusejärgsetel esimestel päevadel epitsentri lähedal asus ning varjus ei püsinud — ja ikka veel elab, olgu siis keelutsoonis või kuskil mujal.

    Jutt on vastupanust saastatusele, mitte plahvatuse vahetule mõjule.

    Ei, jutt on paugujärgsest peitupugemisest.

    Pauk ise genereerib portsu mitmesugust kiirgust. Aga pauk genereerib ka rohkesti radioaktiivseid (lühikese elueaga) isotoope ja mürgist tolmu. Nood isotoobid genereerivad edasi lagunedes hulka sekundaarset kiirgust, aga lagunevad aja pikku pikema elueaga vähem kiirgavateks isotoopideks. Õhus hõljuvad radioaktiivsed mürgised osakesed hajuvad laiali ja pudenevad maha. Lõpuks, plahvatuaegne röntgeni- ja gammakiirgus indutseerib mõnedes metallides sekundaarset kiirgust, mis samamoodi eksponentsiaalselt vaibub.

    Kokkuvõttes on suurimetajal, kes hoidub vahetult pärast pauku välisõhu hingamisest ja sekundaarse kiirguse allikate vahel hulkumisest, tõenäosus ellu ja terveks — niipalju kui võimalik — jääda oluliselt suurem kui suurimetajal, kes seda ei tee.

    Efektiivsus sõltub eesmärgist. Tšernobõlis oli eesmärgiks taastada õnnetuse-eelne seisund; toona olemas olnud tehnika abil seda ei suudetud. Praegu oleks ka küsitav; paarikümne aasta pärast oleks võib-olla lootust.

    Ausalt öelda ma ei usu labidamasinate erilisse täiustumisse 20 aasta jooksul.

    Asjasse ei puutu labidamasinad, asjasse puutuvad vahendid raskemetallide kokkukorjamiseks ja muu materjali paigale jätmiseks. Kaevemasinad *saaksid* Tšernobõlis pealmised mullakihid ju juba täna ruutkilomeetrite kaupa minema vedada ja radioaktiivsete jäätmete hoidlasse deponeerida, aga see on praegu röögatult kallis ettevõtmine.

    Mõned huvitavad teadusalased arengud polümeeride ja nanotehnoloogia vallas võivad hakkama saada sellega, et paarikümne aasta pärast saab saastunud mulla mõistlike kulutustega kohapeal läbi töödelda, tseesiumi, strontsiumi ja teised olulisemad raskemetallid välja korjata ja seeläbi Tšernobõli kiirgusreostuse peamised allikad neutraliseerida.

  7. Jutt on vastupanust saastatusele, mitte plahvatuse vahetule mõjule.

    Ei, jutt on paugujärgsest peitupugemisest.

    Pauk ise genereerib portsu mitmesugust kiirgust. Aga pauk genereerib ka rohkesti radioaktiivseid (lühikese elueaga) isotoope ja mürgist tolmu.

    Jumal küll, sa räägid ju ise ka saastatusest… Ma ei näe põhjust uskuda, et kogu maismaad saastataks lühikese elueaga isotoopide ja mürgise tolmuga tasemel, mis tingiks kohustusliku peitupugemise ellujäämiseks.

  8. Küsi teadlaselt

    Moskva Riikliku Ülikooli maateaduste muuseumi teadustöötaja Nikolai Žarvin väidab, et lähima mõnekümne aasta jooksul lähtub Islandilt globaalne katastroof.

    Nimelt pidavat jää sulamine põhjustama Põhja-Ameerika ja Euraasia laamade omavahelise murdumise. Kärgatab plahvatus ja kogu maailmas kaob nähtavus, ärkavad magavad vulkaanid, tekib 20-30 kilomeetri (!) kõrgune hiigellaine, teiste hulgas hävitavad veevood New Yorgi ja Peterburi.

    Vastab Erik Puura.

  9. kui tõesti Atlantis tõuseb, siis mis see meile halba teeks? üks maa tuleb juurde ja ei midagi see ju maailma lõppu ei tähendaks.

  10. @ei tea:

    Nibirus ei ole midagi müstilist, see on Jupiter

    Thompson, R. Campbell (Reginald Campbell), 1876-1941
    The reports of the magicians and astrologers of Nineveh and Babylon in the British Museum : the original texts, printed in Cuneiform characters; edited with translations, notes, vocabulary, index, and an introduction (1900)

    VI. Omens from Halos
    No. 94. ….When a halo surrounds the Moon and Jupiter {Nibiru) stands within it, there will be a slaughter of cattle and beasts of the field.

    Jumala kolmiknimed: (Marduk is Umunpauddu at its appearance; when it has risen for two (or four ?) hours it becomes Sagmigar; when it stands in the meridian it becomes Nibiru.)

  11. Tulles pealkirja juurde tagasi, näib, et maailma lõpu teema on paljude jaoks huvitav. Minu jaoks on maailma alguse teema sellest palju põnevam? Kas on ses osas mõttekaasalseid?

  12. Tonda ütles:

    Mida see mees küll tarbib, et ajutegevus niimoodi degenereerub?!

    Jüngrite imetlust. Väga joovastav kraam, tekitab kiiresti sõltuvust.

  13. Tonda ütles:

    Mida see mees küll tarbib, et ajutegevus niimoodi degenereerub?!

    Ei tea, aga oled Sa elu24.ee ohutuses kindel, et sealt väikest degenereerivat viirust ei saa? :)

  14. Andres ütles:

    Tulles pealkirja juurde tagasi, näib, et maailma lõpu teema on paljude jaoks huvitav. Minu jaoks on maailma alguse teema sellest palju põnevam? Kas on ses osas mõttekaasalseid?

    Absoluutselt. Soovitan aimekirjandust.

  15. Maag Hannes Vanaküla: aastal 2012 hävib elu meie planeedil
    http://www.elu24.ee/?id=255916
    Ma pole kohe pikka aega nii segikammitud juttu lugenud. :) Mida see mees küll tarbib, et ajutegevus niimoodi degenereerub?!ajeke ütles:

    Tonda ütles:

    Mida see mees küll tarbib, et ajutegevus niimoodi degenereerub?!

    Ei tea, aga oled Sa elu24.ee ohutuses kindel, et sealt väikest degenereerivat viirust ei saa? :)

    Adblock mul on, Flashblock ka, äkki peaks üritama mingi Brainblock aretada….. :)

  16. Tonda ütles:

    … äkki peaks üritama mingi Brainblock aretada….. :)

    See on olemas, vaja ainult porteeritavaks muuta. Eriti efektiivselt on suutnud seda kasutada ja omavahel vahetada Aigar ja Andres. Kui see on seotud esitähega, siis olen riskirühmas :)

  17. Nasa warns solar flares from ‘huge space storm’ will cause devastation

    Senior space agency scientists believe the Earth will be hit with unprecedented levels of magnetic energy from solar flares after the Sun wakes “from a deep slumber” sometime around 2013, The Daily Telegraph can disclose.

    Scientists believe it could damage everything from emergency services’ systems, hospital equipment, banking systems and air traffic control devices, through to “everyday” items such as home computers, iPods and Sat Navs.

    Due to humans’ heavy reliance on electronic devices, which are sensitive to magnetic energy, the storm could leave a multi-billion pound damage bill and “potentially devastating” problems for governments.

    Dr Fisher, 69, said the storm, which will cause the Sun to reach temperatures of more than 10,000 F (5500C), occurred only a few times over a person’s life.

    Every 22 years the Sun’s magnetic energy cycle peaks while the number of sun spots – or flares – hits a maximum level every 11 years.

    Dr Fisher, a Nasa scientist for 20 years, said these two events would combine in 2013 to produce huge levels of radiation.

    He said large swathes of the world could face being without power for several months, although he admitted that was unlikely.

    A more likely scenario was that large areas, including northern Europe and Britain which have “fragile” power grids, would be without power and access to electronic devices for hours, possibly even days.

    He said preparations were similar to those in a hurricane season, where authorities knew a problem was imminent but did not know how serious it would be.

  18. Sama asi eesti keeles. Artikli lõpp — “Tema sõnul võib maailma suurtes piirkondades ees seista isegi mitme kuu pikkune elektrikatkestus, ehkki ta möönis, et see pole eriti tõenäoline. Tõenäolisema stsenaariumi kohaselt jäävad suured alad, kaasa arvatud Põhja-Euroopa, kus elektrivõrgud on kergestihaavatavad, elektrita ja juurdepääsuta elektroonikaseadmetele tundideks, võimalik, et isegi päevadeks.” — annab alust kahtlustada Telegraphi katses võimalikku olukorda pealkirjas üle võimendada. Mõnetunnine elektrikatkestus ei müü nii hästi kui sõnu “huge space storm” ja “devastation” sisaldav pealkiri.

  19. ma ei tahaks seda hästi uskuda. koguaeg ennustatakse maailma lõppu. hea huumori meel neil tõesti.kes meid siis ikka niimodi ründavad

  20. Pakun väja uue teema: ILMVÕIMATUD ASJAD.
    Ajamasin, igiliikur, seest õõnes maakera, tugev euro, igavene elu, vampiirid, singel Universum, alternatiivne matemaatika…
    M.V leiab kindlasti sobiva pilootteksti, või heidab ajatelg mõnele teisele vajalikku infot…
    PSKlikkide arvu tõstmiseks peaksd olema esindatud populaarsed otsisõnad.

  21. Ma lisaksin veel ühe maailmalõpuvariandi.
    See juhtub siis, kui teiste universumite kiirgus jõuab lõpuks meieni ja taevas läheb valgeks! Kahetsege patte, maalased! Maailmalõpp läheneb meile valguse kiirusel…

  22. 2182. aastal tabab Maad katastroof?

    Astronoomide sõnul on tõenäoline, et 172 aasta pärast ehk 2182. aastal tabab Maad asteroid, mis võib tekitada ülemaailmse katastroofi.

    Teadlaste sõnul peaks ligi 200 aasta pikkune aeg andma võimaluse luua efektiivne asteroidide hävitamise tehnoloogia, kirjutab “Discovery News”.

    Kurjakuulutav asteroid (101955) 1999 RQ36 avastati 1999. aastal. Selle läbimõõt on 510 meetrit ning see klassifitseeriti kui Apollo asteroid. Apollo asteroidid on need asteroidid, mis võivad Maale potentsiaalseks ohuks olla.

    Asjatundjate arvates on võimalus üks tuhandele, et see asteroid Maad tabab.

  23. Mina siis avaldaks samuti oma arvamust ja tooksin välja mõned punktid. Kui on seda 2012 maailmalõppu nii palju promotud, siis hakkas see ka mind huvitama. On nii palju erinevaid teooriaid ja arvamusi ja ei oska seisukohta võtta aga vihale ajavad need kes kraaksuvad et kõik on lollid ja maailm jääb ilusaks ja roosaks. Kui miskit peakski juhtuma, siis kas te tõesti arvate, et tehakse nii ruttu avalik ja ametlik teadaanne…? Kas te ka kujutate ette, kui see tehakse, mis siis saab? Minuarvates täielik katastroof, paanika, iniesed mõtlevad igasugu asju välja, ei käi tööl ei maksa laenu, varastavad, suhtuvad ellu palju kergekäelisemalt aga kes siis makse kogub et suured targad seda kõike uurida saavad? Kas te tõesti arvate, et universumis oleme ainult meie ja kunagi midagi ei juhtu, kas arvate ka et ülemaailma on pööbli ees vähe saladusi…? Nalja nuber. Ma ei jookse kah kohe poodi kuivaineid ostma vaid olen väga kahtleval seisukohal aga silmaklappe ma kah ette ei paneks. Kui vaadata viimaste aastate loodust, siis nagu midagi on paigast ära küll ja eks see ka natukene hullemaks läheb. Kõige hullem selle juures vist oleks see et vaadata ja tunda kuidas su lähedased ja eriti lapsed kannataksid, kui oleks kõik kiirelt, siis ok, aga kuude kaupa piinelda näljas, külmas, pimedas vms iganes, siis see oleks kohutav. Ja kui see juhtub ja sul on võimalus ellujäämisele ja sa ei ole oma skeptilisuse tõttu midagi teinud? Siis sina oledki see, kes saianuki pärast teisel kõri lõhki rebiks. Mõned kraaksuvad veel et tooge näiteks mõni teadlane välja, kes seda tõestada suudab, et seda ei ole ja et siis ei juhtu kah midagi. Eestis ei olegi arvatavasti midagi sellist aga mujal maailmas on aga ega siis seda nii kergekäeliselt avaldata. Kes on siis see inimene nn. mitte teadlane ja ütleb et te olete lollid kui usute, mis faktidele nemad põhinevad? Kui on ka ennustatud eelnevaltki maailmalõppu ja see ei ole toimunud, siis kuidas te saate selle põhjal öelda, et seda seekord ei juhtu? Internetist võib leida nii palju vastakaid arvamusi ja erinevaid teooriaid kuidas see juhtuks ja see ajab segadusse, peab tunnistama, et mida rohkem sellega ennast ülesse kütad, seda suurem hirm hakkab naha vahele pugema. Skeptikuid on palju aga mina ei kuulu nende hulka. Usun maavälisesse elusse, ja paljusse paranormaalsesse, on nii palju asju, mida me ei tea ja mida ei saagi teadma aga on ka palju uuritud ja isegi tõestatud ja siis tuleb üks skeptik ja ütleb, et see ei ole nii, siis mis faktidel ta seda ütleb, selgitagu siis aga reeglina seda ei tule..! Ja skeptikud, kui te seda ei usu, miks te siis seda uurite ja nii palju vaeva selle kallal näete, et selgeks teha, et se nii ei ole. Loodame kõik südamest, et midagi ei juhtu ja maailm jääbki ilusaks ja rooskas ja kõik läheb hästi.

  24. Kui miskit peakski juhtuma, siis kas te tõesti arvate, et tehakse nii ruttu avalik ja ametlik teadaanne…?

    Ei. Lihtsalt ei ole mitte mingit põhjust arvata, et see 2012. a. juhtuma peaks.

    Kui vaadata viimaste aastate loodust, siis nagu midagi on paigast ära küll

    Mis mõttes?

    eks see ka natukene hullemaks läheb

    Muidugi. Kõik läheb ikka hullemaks.

    Ja kui see juhtub ja sul on võimalus ellujäämisele ja sa ei ole oma skeptilisuse tõttu midagi teinud?

    Erinevalt 2012. aasta kartjatest on survivalist‘ide liikumises ratsionaalne iva olemas, nõus. Eks igaüks ise teab, kuidas riske hindab. Aga hinnata tasuks ikka olemasolevaid riske, mitte väljamõelduid.

    Kui on ka ennustatud eelnevaltki maailmalõppu ja see ei ole toimunud, siis kuidas te saate selle põhjal öelda, et seda seekord ei juhtu?

    Sellepärast et seekord, nagu eelmistelgi kordadel, ei ole mitte ühtegi reaalset põhjust maailmalõppu oodata. Ainult inimeste fantaasia.

    Usun maavälisesse elusse, ja paljusse paranormaalsesse, on nii palju asju, mida me ei tea ja mida ei saagi teadma aga on ka palju uuritud ja isegi tõestatud ja siis tuleb üks skeptik ja ütleb, et see ei ole nii, siis mis faktidel ta seda ütleb, selgitagu siis aga reeglina seda ei tule..!

    Skeptik tahab näha neid tõendeid, millest sa räägid. Millegipärast mitte keegi aga ei näita, kõik ainult jutustavad… :(

  25. Angelika ütles:

    Kui miskit peakski juhtuma, siis kas te tõesti arvate, et tehakse nii ruttu avalik ja ametlik teadaanne…?

    Oletame mõtteeksperimendi mõttes, et segastel asjaoludel otsustab ühel esimesel septembril keegi Saksamaa mingisugusele Poolale kallale tungida. Kui kaua aega läheb, kuni juhtumist avalikult teada antakse?

    (Vihje: vastuse võib leida sellest BBC uudistesaatest, mis läks eetrisse 1. septembril 1939.)

  26. “Postimees”, täpsemalt Inna-Katrin Hein vahendab “Fox News’i”: Kaheksa võimalikku maailmalõpu varianti

    Valitud tsitaate:

    Gammakiirgus võib ka Maa kaaslase Kuu hävitada.

    Probleemiks ei ole mitte asukohamuutus, vaid see, et Maa magnetväli tõmbab magnetpoolustele päikese radiatsiooni. Kui üks poolustest saab seda liiga palju, siis selle paiga elusolendid võivad saada kiirguse tõttu põletada.

    Teada on, et universumi kiiret laienemist põhjustab tume energia. Mida enam universum laieneb, seda enam kaugenevad tähed üksteisest. Universumist on näha varasemat väiksemat osa. Aatomid, mis ei ole enam teineteisele vajalikus kauguses, ei saa põrkuda.

    Tänapäeva eksperimendid Šveitsis asuva Suur Hardonite Põrgatajaga, millega püütakse Suure Paugu saladuste jälile jõuda, võib tekitad ohtlikke anomaaliaid. Suureks ohuks võivad osutuda fundamentaalosakesed kvargid. Nende etteennustamatu käitumine võib kaasa tuua katastroofilisi tagajärgi.

    Katastroofiline vulkanism paneb tektoonilised plaadid liikuma. Siiani ei ole olemas mis aitaks vulkaanipurskeid peatada.

    Samuti võivad uute viiruste levimisele kaasa aidata liigne antibiootikumide tarbimine.

  27. Võib ette kujutada, et päris inglise keele rääkjale lajatab selline näpukas ikka nuiaga, ja siis esitab üks hambamees seda kui “subatomic cock-up” (mille osas ma vajasin sõnastikku).

  28. Too on kultuuriline, Inglismaa ajakirjanikud sageli niimoodi teevadki. Näiteks tollesama Register’i praegune top story Google Street View rakendamisest Austraalias (Google menaces penguins with Street View Antarctica), kannab alapealkirja Flightless bird face blur tech goes missing. Sama teemat käsitab ka The Independent’i looduslooveerg, kus artikkel Look, there’s our nest… Google Street View comes to Antarctica on varustatud alapealkirjaga If Sir David Attenborough wasn’t already intrusive enough…) BBC versioon läheneb teemale natuke konservatiivsemast küljest, juhatades loo sisse pingviinide privaatsuse küsimuse äramärkimisega.

    Loomulikult ei leia lehest iga päev nii kanget ilkumist nagu The Guardian’i teadusrubriigi top story kreatsionismist Ühendkuningriigis vaestele sõgedikele reserveerinud on: The newly opened Centre for Intelligent Design aims to start a debate in the UK that’s not about religion but about evidence. Tõsi küll, mitte igas uudisväärtusega intsidendis ei ole jaburat veidrikku, kelle sõnad iseenda paroodiaks on, ka.

  29. Discovery News kirjutab, et maiade kalendri uurijad on leidnud põhjust kahtlustusteks, et seni tunnustatud viis maiade kalendrit gregooriuse kalendriga sidumiseks on vigane:

    Although GMT uses several sources of astronomical, archaeological and historical evidence to correlate the Long Count with our modern calendar, Aldana has cast doubt on the accuracy of some of the astronomical evidence interpreted from ancient Mayan artifacts and colonial texts.

    One of the key events described by Aldana is a battle date as set by the ruler of Dos Pilas (a Maya site in the current geographical location of Guatemala). Ruler Balaj Chan K’awiil chose this date by the appearance of Chak Ek’. According to Johan Normark, researcher at the Department of Archaeology and Classical Studies at Stockholm University, Chak Ek’ “used to be believed to be Venus but in another study Aldana believes it is a [meteor].”

    If this is the case, there’s a correlation mismatch. If an event is assumed to be correlated with the rising of Venus (a predictable, cyclical occurrence), but it’s actually correlated with a random event such as a meteorite, then we have a problem.

    Add this to a mismatch of solar calendar dates between Mayan sites and the end date of Dec. 21, 2012 could be at least 60 days out.

    Konkistadooride auks ja hiilguseks nimetatud Püha Barbari ülikool on välja lasknud ka pressiteate.

    (Santa Barbara, Calif.) –– For nearly half a century, Maya scholars have relied on a fixed numerical value called the GMT constant as a means of correlating the dates on the ancient Maya calendar with those on the Gregorian –– or modern –– calendar.

    Although he identifies the problems of the GMT constant, Aldana, who is not the first to question the calendar correlation, offers neither a solution nor a replacement. In line with the volume, his goal is simply to study the soundness of the arguments presented in support of –– and in opposition to –– the GMT constant and attempts others have made at identifying a solution. “A few scholars have stood up and said, ‘No, the GMT is wrong,'” said Aldana. “But in my opinion, what they’ve done is try to provide alternatives without looking at why the GMT is wrong in the first place.”

  30. kristo ütles:

    No kui 10% reeglian on uskijatest siis seekord on vist hulga rohkem neid , kuidagi palju asju viitavad selleni. Mayade kalender, I ching, ja mõningad hea reputatsiooniga oraalkid. Ja ärme unusta siis ka piiblit. Discovery pealt oli sellest ka hea saade “Decoding the past” vaadake seda, siis saate aru mis ma mõtlen. Ja ka uus asi mis on tulnud lähi minevikus “web-bot” mis disainiti selleks et ennustada ekonoomilisi muutusid tulevikus . On ka väga täpselt siiamaani kõik ära ennustand mis juhtund on ISEGi 9/11 rünnaku umb 20~ päeva ette (ei mäleta täpset arvu) . Ka sellest on juttu Decoding the past’is. Ma ei ütle ,et maailma lõppeb ära aga ma ütlen ,et on hea võimalus. Mayade kalendri järgi peaks me jõudma oma evulutsiooni viimasesse aega, võimalik. Aga see reastus mis juhtub iga 25,800a tagant , see sama mis 2012 21.dets, võib lihtsalt kõike seda , planeetide põrkamist, vulkaani tõusmist, globaalset, soojenemist tagant lükata. Sest meie ei tea ju mis juhtub siis kui see kätte jõuab kui päike läheb milkyway keskele. Ma usun seda mis on teadusega kinnitatud. Ja ma usun ka neid oraakleid (neist räägib ka Decoding the past’is) ,sest mis on tõenäosus, et nad panid 500 mõni ka 800a tulevikku täppi mis juhtub ja kes keda valitseb. NIMEDEGA mainisid ette. Tagasi Web-bot’i juurde, Web-Bot ennustas võimalikku tuumasõda 2008-2009. Ja Web-Boti sõnul pidid kõik katastroofid ja kõik muutused oma lõpp-punkti jõudma aastal 2012. See on liiga palju ,et olla kokkusattumus. VAADAKE seda enne vastamist “Decoding the past Doomsday 2012 The End Of Days”. Saate tõmmata torrenti saitidelt. Seal räägib kõigest sellest ja paljugi muud.

    Minu meelest ehe näide tüüpilisest kuulujutu-usklikust:
    Pool-kirjaoskamatu ja võrdlemisi madala intelligentsusega persoon, kes on avastanud enda jaoks IT poolt pakutava tarkuse varasalve:P

  31. veiqqq ütles:

    Pool-kirjaoskamatu ja võrdlemisi madala intelligentsusega persoon

    Ilmselt koolilaps. Kui saab vanemaks ja loeb rohkem, võib ehk ka targemaks saada ja ka teise poole kirjatarkusest selgeks saada.

  32. kallis inimesed, kes te kõik siin oma arvamusi avaldate,
    kust võtate õiguse arvata, et teile antud on tunnetada sedasamust maailma olemust ? Ainult olend, kes on saanud info JUMALALT endalt
    ja leiab, et ta peab seda levitama, (mis iseenesest suht erandlik nähtus oleks), võiks pretendeerida arvamusliidri kohale. Siin kõik te, armsad foorumisõbrad otsite üksteise väljaütlemistes kirjavigu ja ei mõista seda, mis peabki inimestele mõistmatuksjääma, kuna nii oli, on ja saab olema, aamen :-)

  33. Kriku ütles:

    Miks tast midagi arvama peaks?

    Daily Mail hirmutas jaanuaris inimesi Betelgeusega, Forte vahendas:

    Võimalik, et peagi hakkab Maa taevas vähemalt nädalaks või paariks paistma teine Päike. Kosmiline nähtus leiab aset, kui üks öötaeva eredamatest tähtedest supernoovaks plahvatab. Reedel ilmunud aruande kohaselt võib meie planeedi ajaloo üks rabavamaid valgusetendusi toimuda juba tänavu, vahendab The Daily Mail. /…/

    Vaidlus käib veel vaid selle üle, millal kõik kirjeldatu täpselt juhtub.

    Tähtede evolutsiooni mastaabis on Betelgeuse krahh ja läbipõlemine kõige lähema tuleviku küsimus, mis aga ei tähenda, et peaksite kohe tormama päikseprille ostma.

    Lõuna-Queenslandi ülikooli füüsika vanemõppejõud Brad Carter väitis möödunud nädalal, et galaktilise ulatusega plahvatus võib toimuda juba enne 2012. aastat — või igatahes millalgi lähema miljoni aasta jooksul. /…/

    Eksperdid aga kinnitavad, et isegi kui täheplahvatus meid lähemas tulevikus ees ootab, toimub see kõik ometi nii kaugel, et Maal pole suuremat häda karta.

  34. Õiget arvamist jagab Phil Plait, spetsialist pahaastronoomia vallas:

    The actual science in the original article is pretty good; they talked with scientist Brad Carter who discusses the scenario of Betelgeuse going supernova. The whole story is pretty interesting — I wrote about it in detail the last time there was nonsense about Betelgeuse blowing up — but in a nutshell Betelgeuse is a red supergiant star in Orion with about 20 times the mass of the Sun, and it’s very near the end of its life. When stars this massive die, they explode as supernovae. The distance to Betelgeuse is unclear (it has a very puffy outer atmosphere which makes distance determination somewhat dicey) but it’s something like a bit more than 600 light years, way way too far away to hurt us.

    It’s the question of when that the two articles go off the rails. Betelgeuse may explode tomorrow night, or it may not go kerblooie until the year 100,000 A.D. We don’t know. But given that huge range, the odds of it blowing up next year are pretty slim. And clearly, the original article was really trying to tie in the 2012 date to this, even when it has nothing to do with anything. The tie-in was a rickety link to scuttlebutt on the web about it, but that’s about it.

    What’s worse, the HuffPo article attributes the date to Dr. Carter himself, but in the original article he never says anything about it; the connection is all made by the article author. Given how popular HuffPo is, I imagine a lot of people will now think an actual scientist is saying Betelgeuse will blow up in 2012.

  35. Eks siis tulebki arvata seda, mis artiklis kirjas: juhtub ükskõik millal lähema miljoni aasta jooksul ja valgus jõuab sealt pärast plahvatust meieni 640 aastaga. Milles ikkagi küsimus?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga