Peaministriproua ufonautidega Veenusel ja teisi lugusid (leiud septembris)

Miyuki ja Yukio Hatoyama

  • Jaapani tulevane esileedi on ufoga Veenusel käinud
    Delfi

    Jaapani esileedi kirjutab, et kui ta unest ärkas, rääkis ta oma eelmisele abikaasale, et oli just Veenusel käinud. Mees kinnitas vastuseks, et see oli tõenäoliselt ainult unenägu.

    „Minu praegusel abikaasal on teistmoodi mõtteviis,” kirjutab Miyuki Hatoyama. „Ta ütleks kindlasti: „Oo, see on suurepärane.””

  • CIA arste süüdistatakse inimkatsete tegemises
    Delfi

    Aprillis avalikkusse lekkinud Punase Risti raporti järgi kogusid CIA arstid näiteks andmeid vangide hapnikusisaldusest veres veega piinamise ajal (waterboarding), et näha, kas vangid on tõesti hapnikupuudusse suremas. Punane Rist on CIA arstide tegevuse karmilt hukka mõistnud kui arstieetika vastase.

  • Arstide reisid tõid maailma suurimale ravimitootjale rekordilise trahvi
    PM E24

    Pfizer reklaamis retseptiravimeid arstide seas, korraldades neile puhkekuurortides ravimifirma kulul seminare ning pakkudes teisi hüvesid, sealhulgas golfimängu võimalust ning massaaži.

  • Matti Maimets: viirus ei lenda meetrist kaugemale
    Postimees Tarbija24

    See kõik tähendab, et haiged inimesed ärgu mingu tööle, kooli, lasteaeda. Perearsti ja pereõega saab ka telefoni teel rääkida.
    Viirus ei lenda üle meetri. Eestlastel on üldse väga vähe niisuguseid inimesi, kellele ta tahab olla lähemal kui üks meeter. See sotsiaalse distantsi hoidmine ei tohiks väga keeruline olla.
    Ja kui saabub kõrgenenud haigestumiste aeg, siis ärge kippuge nii kangesti klubisse, diskoteeki või sõpradele külla! Peske käsi! Uus gripp on kätehügieeni probleem nagu kõik gripid! Hoidke kaugemale köhivatest inimestest! Kõige hullem on peo sisse köhimine. On olemas salvrätikud, varrukad…

    Ma usun, et tipparstina olete isegi põnevil ja adrenaliin muudkui tõuseb. Et ootate, mis juhtub ja kuidas hakkama saate?
    Kas nüüd adrenaliin tõuseb, aga jah, ma olen oma eriala patrioot. Mu meelest on nakkushaigused kõige erutavam ja põnevam eriala meditsiinis üldse. Ja tegelikult on mul hea meel, et kõik saavad praegu aru, kui tähtis eriala see on.

  • Esoteerikahuvi toob vallajuhile umbusalduse
    Nils Niitra, Postimees

    Tervisetoas võis Kivirüüt tutvuda vabastava hingamisega, samuti tutvustas selgeltnägija ja ravitseja negatiivsete tunnetega toimetulekut ning vanade energiate vabastamist. «/…/ paljudel foobiatel või kaasasündinud rasketel haigustel on seos eelmiste eludega ja nende tervendamiseks on vaja mõista eelmiste elude sõlmpunkte ja need lahti harutada,» seisis muu seas regressiooni töötoa tutvustuses.

  • TIIT KUUSKMÄE: Keeleseadus kui suvateadus
    Tiit Kuuskmäe, Eesti Päevaleht

    Ainuõiget vaadet uue keeleseaduse eelnõuga kaasnevatele täiendustele ilmselt pole. Kuid vähemalt keeleteaduse vaatepunktist olen ma eelnevaga enda arvates liigagi rõhutatult näidanud (vähemalt niikaua kuni komisjoni liikmed või nende toetajad ei lükka minu väiteid konkreetsete viidetega ümber), et keeleseaduse täiendused ei põhine mitte mingitel ühiskonnas toimuvate protsesside kohta teaduslikult kogutud teadmistel, vaid täielikul suval.

  • Siirdatud neer muutis torumehe kunstnikuks
    PM Elu24

    44-aastane Gary Leighton on veendunud, et neer pärines andekalt kunstnikult, vahendab WENN.
    […]
    Mitmed uuringud on näidanud, et kolmandik siirdatud elunditega inimesi omistab mõningaid doonori iseloomujooni.

  • Edda Pauksoni nõuandeid sügiseks
    PM 24 tundi

    Hea on keskenduda kodule, aiale, perekonnale, hobidele, sõita ringi, käia veekogude ääres, metsas seenel ja marjul. See aitab koguda energiat ning saada võitu stressist ja pingetest. Eriti hästi mõjuvad sellised ühised ettevõtmised koolilastele, sest tänavu kohanevad nad kooliga raskemini.

  • 10 kahtlase väärtusega tervisenippi
    Pamela Eesmaa, naistemaailm.ee

    5. Klistiir
    Kuigi enne teatud meditsiinilisi protseduure on klistiir vajalik, siis regulaarne sooltepuhastus on ohtlik ning ei tohiks olla promotud teguviis. Vett sooltesse lastes võid tekitada hoopis vanadest jäätmetest ette tropi. Samuti on sooltel endal piisavalt hea puhastusvõime ja seda ei pea pidevalt turgutama. Liigne vedeliku tulv sooltes võib viia kõrvalmõjudeni nagu iiveldus, oksendamine ja isegi vesi kopsudes. Väga äärmuslikel juhtudel võib soolestiku sein puruneda, mis lõpeb fataalselt.

  • Katoliiklased: enne seksi tuleb palvetada
    PM Elu24

    Peatükk «Prayer Before Making Love» (Palvetamine enne seksi) sätestab, et palvetamine jumala poole aitab luua eelkõige armastust, hellust, eneseohverdust, andestamist ja alles lõpuks füüsilist ühte liitumist.

    Pikemalt: Daily Mail

  • Eestlaste abiga saavad 30 Aafrika last koolihariduse
    Kadri Ratt, Eesti Päevaleht

    30 Kongo küla last saavadki projekti käigus igaüks endale ühe toetaja Eestist, kes annavad neile 600 krooni stardiraha. Selle summa eest saab iga õpilane endale soetada koolikoti, koolitarbeid ja kohustusliku koolivormi, milleta kooli ei lubata. Lisaks saavad õpilased selle raha eest iga semestri lõpus ära maksta eksamitasud.

    Vt Muudamaailma.ee

95 Replies to “Peaministriproua ufonautidega Veenusel ja teisi lugusid (leiud septembris)”

  1. See Veske artikkel on niisugune keskmine pealiskaudne ja rumalavõitu artikkel… Kui esimest korda pilgu üle libistasin, siis ei ületanud valuläve, et siia postitama hakata. Aga kui Martin nüüd seda tegi, siis kommenteerin mõnd kohta.

    Homoseksuaalseid inimesi stereotüpiseeritakse (vikerkaarevärvilistes pükstes mehed)…

    Teatud väike osa kõnealusest grupist teeb ennast sellises olekus eksponeerides kõik, et taoline stereotüüp juurduks.

    ning marginaliseeritakse väidetega, et tegu on nii väikese grupiga ühiskonnast ja ei ole õiglane, et nad enamust enda olemasolu näitamisega ahistavad.

    Oh, ühiskond on nende olemasolust aastatuhandeid teadlik.

    Tegelikult on veider arutleda, mis homoseksuaalsust põhjustab – samal viisil võiks arutleda, mis põhjustab heteroseksuaalsust.

    Kahesoolise paljunemise eeliseid on (evolutsiooni)bioloogid pikalt käsitlenud. Pole siin veidrat midagi.

    Homoseksuaalsus kui elustiili küsimus on mind pikalt pannud mõtlema, milline see «homoseksuaalne elustiil» ikkagi on. Mis eristab seda heteroseksuaalsest elustiilist? Kas on veel olemas mingid tunnused peale armastatu soo?

    Tõenäoliselt kinnismõte oma homoseksuaalsust kõikjal alla kriipustada ja ekstra nähtavaks teha…?

    Lähtudes arusaamast, et homoseksuaalsus on kaasa sündinud ning ei ole hälve…

    Meelevaldne eeldus.

    …ongi vaja tunduvalt enam informatsiooni homo-, hetero-, bi- ja transseksuaalsuse kohta.

    Jah, inimese kohta on üleüldse igasugust uut informatsiooni tunduvalt rohkem vaja. Miks aga just ülalnimetatuid kuidagi eriliselt esile tõsta?

    Ian Riversi, St John’si kolledži sotsiaalpsühholoogia õppejõu arvates kiusatakse Suurbritannia koolides hinnanguliselt 46 000 noort inimest nende tegeliku või arvatava seksuaalse orientatsiooni tõttu taga. 40 protsenti sinna gruppi kuuluvatest noortest oli soovinud teha enesetappu.

    Kole küll, aga esiteks lapsi vanuses 5-19 peaks seal olema üle 11 000 000 lapse. Teiseks, sellele, keda koolis kiusatakse, kleebitakse külge igasuguseid silte (nagu “Klassi” filmist näha võib). “Arvatava seksuaalse orientatsiooni pärast kiusamine” võib muuseas tähendada ka seda, et last, keda kutsutakse praegu “pedeks”, kutsutaks teistsuguse suhtumise puhul omasooiharatesse lihtsalt kuidagi teisiti ja kiusataks ikka.

    Õigusi on vaja juurde anda eelkõige ka seetõttu, et inimestel, kes armastavad teineteist ning on koos elanud, oleks olemas samuti õiguslik kaitse, kui ühe partneriga midagi juhtub. See on inimlik.

    Esiteks suurel määral see nii juba ongi ja teiseks oleks inimlik, kui selline kaitse oleks kõigil koos elavatel ja üksteist armastavatel inimestel, olenemata sellest, kas nad on formaalselt abielus.

    Eesti vajab iga inimest – seepärast ei saa me ühiskondlikust elust välja lülitada inimesi ei nende seksuaalse orientatsiooni ega ka vasakukäelisuse pärast.

    Ja neid ei olegi välja lülitatud.

  2. Kriku ütles:

    ja teiseks oleks inimlik, kui selline kaitse oleks kõigil koos elavatel ja üksteist armastavatel inimestel, olenemata sellest, kas nad on formaalselt abielus

    Kas mõiste `abielu`kõrval peaks siis olema veel seaduslik vabaabielu`? Milles nende kahe erinevus siis seisaks ja milleks üldse siis kaks vormi peaks vajalikuks osutuma?

  3. salvey ütles:

    Kui see aju pole lapsest saati õppinud, mis on valus, magus, hapu jne. siis pole ilmselt teda võimalik ka õpetada nendest asjadest aru saama.

    Jama!

    Sedasorti klassifitseerimisülesanne on üks kõige lihtsamaid. Well, vähemalt pärast seda, kui Frank Rosenblatt ja tema aeronaudid pertseptroni leiutasid.

    Tänapäeval kasutatakse pertseptroni ja tema põhjal leiutatud algoritme suures hulgas küberneetilistes rakendustes, alustades automaatsest tekstituvastusest kuni noppimisrobotiteni välja.

  4. salvey ütles:

    Kriku ütles:Kas mõiste `abielu`kõrval peaks siis olema veel seaduslik vabaabielu`? Milles nende kahe erinevus siis seisaks ja milleks üldse siis kaks vormi peaks vajalikuks osutuma?

    Mõnedes riikides tunnustatakse nii registreeritud abielu (abielu kui akt) kui ka tavaõiguslikku abielu (abielu kui fakt). Tavaõigusliku abielu kriteeriumiks on tavaliselt inimestepaari kooselu mingisugusel viisil mingisuguses mõttes mingisuguse aja vältel.

    Nii halenaljakas kui see ka ei ole, ei ole veel teada ühtki riiki, mis tavaõiguslikku abielu samasooliste abiellujate puhul tunnustaks.

  5. Küll aga tunnustatakse abieluvälist kokkulepet, mis on suunatud ühise kodu loomisele ja muule taolisele. Praktiliselt vahet pole.

    Üleüldse minu arvates tähtsustatakse näiteks haiglasse helistamise jne. näidete puhul intiimsuhet üle. Mina tahaks võimalust eesti.ee abil kindlaks määrata, kellel peaks olema õigus minu tervise järele küsida. Sinna peaks kuuluma minu vanemad, advokaat, tüdruksõber ja üks lapsepõlvesõber. See, mis alusel ma selliseid valikuid teen, on sügavalt minu enda asi ja ei puutu kellessegi. See oleks inimlik.

  6. Tõenäoliselt kinnismõte oma homoseksuaalsust kõikjal alla kriipustada ja ekstra nähtavaks teha…?

    Minuarust on see küll müüt et homoseksuaalsed oma seksuaalsust rohkem nähtavaks teevad. Seda kuidas heterod tänaval üksteisel käesti kinni hoiavad näeb ikka väga tihti, ka suudlemine suht avalikult pole üldse haruldane. Mina isegi käin väga tihti naisega tänaval käest kinni.
    Palju neid homosi protsentuaalselt meie hulgas olema pidigi? Ja mina ei mäleta millal ma viimati tänaval nägin kahte homo … meenub vaid homoparaad Kopenhagenis aastal 99. Ilmselt olen neid ka hiljem näinud küll ja küll, lihtsalt see ei paista välja.

  7. Minuarust on see küll müüt et homoseksuaalsed oma seksuaalsust rohkem nähtavaks teevad.

    Jah, nõus, sellega tegeleb vaid väike osa neist. Aga see osakene paistab hästi silma.

  8. Santa ütles:

    Tõenäoliselt kinnismõte oma homoseksuaalsust kõikjal alla kriipustada ja ekstra nähtavaks teha…?

    Minuarust on see küll müüt et homoseksuaalsed oma seksuaalsust rohkem nähtavaks teevad.

    See on kahe otsaga asi.

    Ühest küljest on olemas hulka inimesi, kes paaniliselt kardavad seda, et keegi neile oma homoseksuaalsust demonstreerib, säherdusi demonstratsioone kõige kummalisematest kohtadest leiavad ning läbi confirmation bias‘e oma luulus üha kindlamaks muutuvad.

    Teisest küljest on homoseksuaalseid inimesi vähem, mistõttu ilmselge evolutsiooniline mehhanism[1] neilt paarilise leidmisel suuremat efektiivsust nõuab. Toda suuremat efektiivsust saab saavutada näiteks sellega, et nad külastavad demonstratiivselt ja provokatiivselt homoseksuaalse kuulsusega joogikohti erinevalt ontlikest inimestest, kes tagasihoidlikult ööklubides käivad.

    Ilmselt olen neid ka hiljem näinud küll ja küll, lihtsalt see ei paista välja.

    Kes provokatsiooni ei otsi, sellele ei torka ta eriti silma ja selle meelest läheb ta jälle kergesti minema.

    [1] Siinkohal on evolutsiooni objektiks muidugi käitumisviisid, mitte indiviidid.

  9. Kriku ütles:

    Tsiteerides Herbert “Merikotkas” Lindmäed: võtted, vahendid, meetodid.

    Oi kui ilus :) Eesti ilusa oskuskeele pooldajana arvan, et sõna „riist” on arhaism, mis võiks jääda lihasjõu ajastusse ja mida praegu enam vaja ei ole. Nõnda jäävad ära kohatud itsitused (à la „kulunud riistapea tuleb vahetada” – autentne näide; pärast toimetamist oli seal „kulunud tööseadis”) näiteks ohtlike seadmete kasutusjuhendites, millega suureneb üldine tööohutus (sest naerma puhkedes valvsus kaob).

  10. Eelhoiatus homse Ekspressi osas:

    HOMSES EKSPRESSIS: Tantristliku seksi laager Tallinnas

    Kogenud tantristid ei pea kaitsevahendeid kasutama, sest mees suudab ejakulatsiooni sajaprotsendiliselt kontrollida.

    menstruatsioon on kasulik vaid tampoone ja muid hügieenivahendeid tootvatele firmadele ning seda pole üldse vaja. “Tõelise tantristliku seksini jõudnud naisel ei eraldu üldse verd või kui, siis umbes teelusikatäis,” teadis õpetaja.

  11. Ebauskumused pärinevad varasest lapsepõlvest

    Ebausklikud veendumused täiskasvanutel võivad endast kujutada sellise protsessi kõrvalprodukti, mille abil me lastena ümbritsevat maailma mõtestada üritame, väidab uuring.

    /…/

    Hüpotees eeldab, et meile on sündides antud kaasa ajud, mis on arenenud keerukast maailmast mustreid otsides seda maailma mõtestama ja üritama mõista taoliste mustrite tekkemehhanisme.

    “Nii toimides – ja tegu on vaistliku protsessiga – tulevad lapsed vahel eelduste ja väärarusaamade peale, mis paistavad olevat aluseks täiskasvanuea üleloomulikele uskumustele,” selgitab Inglismaa Bristoli ülikooli eksperimentaalpsühholoog Bruce Hood.

    /…/

    Uurimus, mis näitab, et ka ateistidel võib esineda religioossete tõekspidamistega inimeste usuga võrdselt tugevaid ebauskumusi, ilmub ajakirja Journal of Culture and Cognition järgmises numbris.

    “Täiskasvanud peavad selliste aimduste vastu lausa võitlema,” ütleb Hood. “Teised laboratooriumid on saanud tõendeid selle kohta, et kui täiskasvanud inimene satub pingelisse olukorda või kui ajuhaigus on pärssinud tema teatud vaimseid funktsioone, kaldub ta tagasi ebausklikku mõtlemisse.”

    Hood kavandab juba järgmisi uuringuid, mis peaksid analüüsima meie reaktsioone voodoole ja arbumisele. Hood oletab, et inimestel, kellel esineb ebausklikke uskumusi, on aktiivsus emotsioone ohjes hoidvas ajupiirkonnas tõenäoliselt väiksem.

    Allikas: Forte.ee

  12. dig ütles:.

    Jama!

    Sedasorti klassifitseerimisülesanne on üks kõige lihtsamaid. Well, vähemalt pärast seda, kui Frank Rosenblatt ja tema aeronaudid pertseptroni leiutasid.

    Ma ei mõelnud ju mingit eriotstarbelist aparaati vaid seda kuidas tühja inimaju mudelisse isiksus tekitatakse. Ehki ilmselt on seegi võimalik. Mis sellesse pertseptroni puutub, siis ei saanud ma sellest jutust kehva inglise keele tõttu mõhkugi aru. Pole muidugi kindel, et parem keeleoskuski siin suuremat aitaks :)

  13. salvey ütles:

    dig ütles:.

    Jama!

    Sedasorti klassifitseerimisülesanne on üks kõige lihtsamaid. Well, vähemalt pärast seda, kui Frank Rosenblatt ja tema aeronaudid pertseptroni leiutasid.

    Ma ei mõelnud ju mingit eriotstarbelist aparaati vaid seda kuidas tühja inimaju mudelisse isiksus tekitatakse.

    Ei, kindlasti mitte. Tees oli ju selline:

    Kui see aju pole lapsest saati õppinud, mis on valus, magus, hapu jne. siis pole ilmselt teda võimalik ka õpetada nendest asjadest aru saama.

    Edasi:

    Ehki ilmselt on seegi võimalik. Mis sellesse pertseptroni puutub, siis ei saanud ma sellest jutust kehva inglise keele tõttu mõhkugi aru. Pole muidugi kindel, et parem keeleoskuski siin suuremat aitaks :)

    Pertseptron on teatud viisil organiseeritud tehisneuronitest moodustatud tehisnärvivõrk. Praktilise kasutamise kontekstis on pertseptronil mõned analoogsisendid ja üks digitaalväljund. Säärast närvivõrku saab etteantud sisendihulkade ja etalonväljundite põhjal õpetadasisendimustreid “ära tundma” — ehk siis ütlema, kas üks konkreetne värviplönn võiks moodustada A-tähe või kas üks konkreetne tehismaitsmissensoritest tulevate signaalide kogum võiks tähendada, et maitstakse hapukurki. See, kui keeruliste mustritega üks pertseptron toime tuleb, sõltub peaasjalikult sellest, kui palju neuronikihte temas on ja natuke ka kihi suurusest; praktilises kasutamises on peamine neuronite arvu piirav pudelikael kõnealust tehisnärvivõrku simuleeriva masina arvutusressurss.

  14. Martin Vällik on hakkama saanud järjekordse argumenteerimata ja sildistava kommentaariga…

    Lehtsaar samas muidugi teeb ka vigu. Kõige märkimisväärsemalt kaasasündinud ja geneetilise (päriliku) võrdsustamise osas.

  15. Ei, Lehtsaar üritab oma seisukohti argumenteerida. Sina aga loed piisavaks, kui öelda homofoobne ja jama ja loba.

    Kuskohas ta vaenu õhutab?

  16. Narva koolitüdruku uurimistöö viib ta Euroopa tippteadlaste käe alla

    Narva humanitaargümnaasiumi abiturient Kristina Aare võitis mullabaktereid käsitleva uurimistööga Euroopa noorte teadlaste konkursil eripreemia.

    Aare sõnul teadis ta juba neljandas klassis, et temast peab saama geeniteadlane ning kaheksandas klassis tegi ta oma esimesed teoreetilised uuringud. “Geeniteadus on minu jaoks nii huvitav, et vahepeal ma unustan kõik muu ära, kui sellega tegelen,” rääkis ta. Suurem osa tema vabast ajast kulubki geneetikaraamatuid lugedes.

    Benseeni tuuma sisaldavad aromaatsed ühendid on keemiliselt stabiilsed, tänu millele nad ei lagune kuigi kergesti ja kogunevad keskkonda. Lisaks sellele on paljud aromaatsed süsivesinikud väga toksilised, sest oma hüdrofoobsuse tõttu lahustuvad nad kergesti rakumembraanis, häirides sellega membraani funktsioone. Seepärast pälvivad ekstremofiilsed mikroorganismid, kes taluvad aromaatseid ühendeid ja suudavad neid ka lagundada, eriti suurt huvi. Palju selliste omadustega baktereid ongi perekonna Pseudomonas liikide hulgas.

    Super!

  17. Kelm petab inimestelt vähihaiget teeseldes raha välja
    Berit-Helena Lamp, Postimees

    28-aastane Karoly Kurvits, kelle vähivalude leevendamiseks kirikuõpetaja igal õhtul andunult palvet luges, on tegelikult Lõuna-Eesti üks tuntuim ja tagaotsituim kelm. Seda aferisti jahivad täna nii kahe prefektuuri politseinikud kui tema mitmekümned ohvrid. Internetis on vähemasti kaks foorumit, kus räägitakse selle kelmi peenetest sulitempudest ja lubatakse vaevatasu neile, kes Karoly Kurvitsa üles leiavad.

  18. Forte.ee: Ekspert: last tuleb vaktsineerida võimalikult vara!

    Lapsevanemad ei peaks muretsema selle pärast, et kaitsesüstimine õrnas eas nende lastele halba teeb, ütleb vaktsiiniekspert. Viimased andmed näitavad, et vastsündinute immuunsüsteem suudab juba sünnihetkel reageerida antigeenidega täidetud maailmale.

    Potentsiaalselt ohtlike nakkuste vältimiseks tuleks anda vaktsiine võimalikult varajases vanuses, väidab Genfi ülikooli vaktsinoloogia ja vastsündinute immunoloogia keskuse juhataja professor Claire-Anne Siegrist Euroopa immunoloogiakongressil ECI 2009.

    Paljud lapsevanemad eelistavad imikute kaitsepookimist kõrgema vanuseni edasi lükata, kartes, et laste immuunsüsteem osutub liiga nõrgaks või kahjustub vaktsiini toimel. Lastearstid, vastupidi, soovitavad imikud kõige ohtlikumate, bakteriaalset meningiiti või läkaköha tekitavate mikroobide vastu pookida võimalikult kohe pärast sündi. Nimetatud nakkused võivad tekitada pöördumatuid kahjustusi või lapsi isegi tappa.

    jne.

    Kommentaariumis annavad muidugi tooni raevunud emalõvid ja vandenõuteoreetikud. Keegi asjatundlikum võiks ehk kommenteerida, kui tõele vastab selline jutt: “Jaapanis keelustati imikute vaktsineerimine ja hällisurmad kadusid täielikult ja siis umbes samasuguse “eksperdi” nõudmisel taastati ja hällisurmad taastusid. Nüüd on jälle Jaapanis imikute vaktsineerimine keelatud.”

  19. Ei vasta tõele, vahepeal (1970ndatel) lükati vaktsineerimine läkaköha vastu edasi 2 a vanusele – hällisurmade arv mõnevõrra hoopis suurenes ja päris palju lapsi suri läkaköhasse (mille puhang tekkis).
    Siis hakati loomulikult uuesti Jaapanis lapsi läkaköha vastu vaktsineerima ja vaktsineeritakse jätkuvalt imikueas.

  20. http://www.delfi.ee/news/paeva.....=fpOpinion

    Üks vanem naine sattus koguni nii hoogu, et võrdles homosid inglitega. Printsiip võrdsest kohtlemisest ja suhtlemisest unustati ning kuulutati heteroenamus homovähemusest alaväärtuslikumaks nn lihtsurelike massiks. Selline üheülbaline ja kitsapiiriline teemaarendus muutis saate homoseksuaalsust idealiseerivaks ja propageerivaks agit-prop -ürituseks

  21. Peeter Saari: säästupirn kui eurokurk

    Niipea kui elektriküte sisse lülitatakse, kukub kokku kogu argumentatsioon säästupirni energeetilistest eelistest! Paari tehtega võib välja arvutada, et selmet päeval 1200 W radiaatoril huuata lasta, võib sama sooja saamiseks ööpäev läbi põletada nelja 150 W lampi, mis pealegi maksavad – kuni neid poes saada on – radiaatorist palju vähem. Hea valgustus tasuta pealekauba! Seega võiks tervenisti elektriküttega majades kõik hõõglambid praegu septembris sisse lülitada ja kustutada alles kevadel sooja saabudes – ei rahakotile, ei keskkonnale kas pole mingit vahet või oleks koguni soodsam, sõltuvalt konkreetsetest tingimustest.

  22. Ainsa reeglit kinnitava erandliku varjundina vilksatas näitleja Liina Tennossare murelik vihje, et ta oma perekonnas jääb ilma elu jätkumise rõõmust.

    Ämm-nämm – mis ta küll sellega öelda tahab…?

  23. @Kriku – saates esitati näidendit pere ainsa poja seksuaalse orientatsiooni ilmsiks tulekust. Artikli autori poolt “ainsaks erandlikuks varjundiks” nimetatud episoodist sain näiteks mina küll pisut teisiti aru. Ehk oli seal hoopis vihje neile ametliku pere loomise võimaluse andmiseks või midagi sinnapoole…

  24. Aga tõepoolest — kas on keegi kuulnud midagi naisinglitest?

    Kui peaks osutuma, et kõik inglid on meessoost, siis ei ole neil ju valikut. Vanad heebrea legendid räägivad küll, et kord hallil ajal olevat inglid inimeste naistega lapsi sigitanud (kõrvaljäreldus: inglid on seksuaalsed olevused), aga lapsed kukkunud nii hirmsad välja, et see praktika olla ära keelatud.

  25. Jep. Ise ta (Kasak siis) peab end agnostikuks ja on mulle vähemalt üsna positiivse mulje jätnud… kuigi olen kuulnud et ega teised füüsikud teda väga ei armasta. Kasaku loenguruumis ma praegu ka istun (hetkel üksi sest aega veel on). Kiiksud ongi huvitavad ju…

    Kirjutasin tudengipäevade programmijuhile ja küsisin mis värk on. Siiani pole vastust tulnud. Teine “akadeemiline pikapäevarühm” jäi mul esialgu märkamata a seal räägitakse homöopaatiast ja taimedega suhtlemisest ja vist auradest ka… nii et neil on kohe kaks umbluu üritust kavas.

  26. Miyuki Hatoyama on tegelikult lihtsalt väga tark naine. Natuke ektsentriline ta ju küll on, kuid mitte midagi kahjustavat. Pealegi, ei ole vähetähtis tõsiasi, et just Miyuki oli enda valimised võitnud abikaasa kampaaniameister ja kuvandi kujundaja!

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga