Homöopaatiline logopeedia ja teisi leide märtsis

Homöopaatia lasteleVeebruari leidude kommentaaridesse on palju märtsi lugusid ka juba ilmunud. Olude sunnil, kuna märts on juba poole peal ja ma pole märtsi teemat avanud. Muu hulgas tegelesin Tuhala nõiakaevu kuivendamisega.

  • Terveks saab ka ravimiteta
    Kadri Tonka, Sakala

    Millal ja kuidas jõudsite arusaamani, et iga haiguse puhul pole ravimeid vaja?
    Jõudsin looduslike ravivahenditeni oma õe kaudu, kes on homoöpaat. Kui noorem olin, polnud nii palju vaja tervise peale mõelda, aga lapse sünniga neli aastat tagasi olukord muutus.

  • Saatan tunneb end Vatikanis nagu kodus?
    PM Elu24

    Amorthi sõnul on saatan end Vatikanis mõnusalt sisse seadnud ja tunneb end seal nagu kodus.
    Ka praegune paavst Benedictus XVI ei pruugi tema haardest pääseda.

  • Nastja Pertsjonok: kas GMOde kasutamine on ohtlik?
    Postimees

    Praeguseks on GMOde kasvatamine toonud kasu peamiselt firmadele, kes müüvad patenti ja GMOde kasvatamiseks vajalikke kemikaale, samuti väga intensiivse põllumajandusega tegelevatele suurpõllumeestele. Kahtlemata on see legitiimne huvigrupp, ent selle huvid ei pruugi kattuda avaliku huviga.

  • Erkki Truve: kas GMOde kasutamine on ohtlik?
    Postimees

    Kõik vähegi bioloogiast aru saavad inimesed mõistavad, et geneetiliselt muundatud organismide kasutamisega võivad olla seotud ohud. Need ohud on aga individuaalsed. Need sõltuvad konkreetsest muundatavast organimist, konkreetsest geenist, mis organismi juurde on viidud või sealt ära võetud. Samuti sellest, kus, kuidas ja milleks seda konkreetset GMOd kasutatakse.

  • Terviseamet kuulutas sõja vaktsineerimismüütidele
    ERR

    „Internetifoorumites ja perekoolides on hakanud levima erinevad vaktsineerimisalased müüdid ja kuulujutud, mis mõjuvad eksitavalt. Kui isegi väike hulk inimesi jätab end ja oma lapsi nende mõjul oluliste haiguste vastu vaktsineerimata, võib see kaasa tuua ohtlike haiguste uue leviku Eestis,“ kommenteeris initsiatiivi vajalikkust Terviseameti peadirektor Tiiu Aro. „Seepärast on meil heameel, et Eesti Arstiteadusüliõpilaste Selts on probleemi tõsidusest aru saanud ja valmis vabatahtlikult appi tulema.“

  • Uuring: eestimaalased kahtlevad poes müüdava toidu ohutuses
    PM Tarbija24

    Nielsen Eesti esindaja Martti Muna ütles, et eestimaalaste kahtlused tulid neilegi üllatusena ja otsest põhjust, miks siinsed tarbijad toidu ohutuses kuigi kindlad pole, neil välja selgitada ei õnnestunud.

  • Palju õnne π-päevaks!
    Mati Soomre, Maaleht

    Universumi läbimõõdu ülempiir on 93 miljardit valgusaastat ehk 1027 m, prootoni läbimõõdu alampiir 10-15 m. Niisiis ulatab 1042 prootoni rivi meie universumimulli servast servani. Seega piisab pii 42 komakohast, et arvutada universumi ümbermõõt vesiniku aatomituuma täpsusega.

  • Tudengi praepannile ilmus Jeesuse kujutis
    PM Elu24

    Ta lubas, et ei pese panni ära ja jätab selle mälestuseks.

    Aga kust nad alati teavad, et see just Jeesus on? Äkki on hoopis Mogri Märt?

  • Aare Baumer tahab murda linnalegende
    Eesti Päevaleht

    Uue telesaate „2020” juhina vahendab Baumer erialaspetsialistide arvamusi käsitletava teema kohta. Saade vaatab tulevikku ning esitab teadlastele ja asjatundjatele tulevikuprognoo se puudutavaid küsimusi. Millistes majades me tulevikus elame? Kas Eestisse peaks tuumajaama ehitama? Kas Eestist saab kosmoseriik? Kas Läänemeri on suremas? Säästu- ja hõõglamp – kumb on etem? Saates ei öelda, milline seisukoht on õige või vale, vaid lahatakse küsimust põhjalikult, et vaatajal tekiks võimalikult tõene pilt.

  • Solarises näeb suurnäitust Leonardo da Vinci leiutistest
    PM 24tundi.ee

    Näitusel saab tutvuda enam kui 80 Leonardo kõige innovaatilisema leiutise mudeliga, mille on originaaljooniste järgi valmistanud Itaalia puusepad. Suur osa mudelitest on interaktiivsed ning külastajad saavad oma käega selgeks teha, milline on nende eesmärk ja kuidas need töötavad.

  • VIKERRAADIO E-ETTEÜTLUS
    Testi oma eesti keele oskust
  • Tuhala maa-aluste jõgede mõistatus
    Erik Puura, Novaator

    Lihtne loogika on selles, et selle arvamuse alusel toituvad Tuhala jõgi ja ühtlasi Nõiakaev lõunapoolsetest soodest ja rabadest, samas kui kõik plaanitud kaevandusalad jäävad loodesse. Kindlasti on vaja hinnata võimalike kaevanduste mõju kogu piirkonnale, kuid tundub, et Tuhala Nõiakaev on valitud küll sümboliks, samas Nõiakaev ise ei saa kohe kuidagi ohus olla. Rein Perensi arvamusele toetudes akadeemik Anto Raukas eksib, sest Nõiakaevust kilomeetrite kaugusele loodesse jäävad kaevandused ei saa kohe kuidagi mõjutada Tuhala jõe veetaset Nõiakaevu lähistel ega toitumisala, mis paikneb Nõiakaevust hoopis lõunapool.

  • Kuidas ületada NIMBY sündroomi
    Erik Puura omas blogis

159 Replies to “Homöopaatiline logopeedia ja teisi leide märtsis”

  1. Ma arvan, et mõnel sellisel, mis Tallinna rahvuslasi huvitada võiks. Ei oska lambist isegi pakkuda — teemasid, mille kohta hoiakuga inimestel on ammu välja kujundatud arvamus, mis ei pruugi olla teadmis-/teaduspõhine, peaks olema hulgi.

    Mind you, see ei kehti kindlasti ainult rahvuslaste kohta.

  2. Mina kuulsin sellest pundist praegu esimest korda ja ei oska kuidagi arvata, mis võiks nende puhul teemaks olla. Nende kodulehekülg ei sisalda suurt midagi, mis minu anduritel tulukesed vilkuma paneks.

  3. Arstide Liidu avaldus Anneli Rõika juhtumis.

    Eesti Arstide Liit pöördub meediaväljaannete poole ettepanekuga lõpetada arstide vastu suunatud väljamõeldiste ja laimu levitamine. Ajakirjanik Anneli Rõigase valesüüdistusi on ajakirjanduses ühekülgselt ja pahatahtlikult võimendatud.

    Andmekaitseseadus ja arstieetika ei luba arstidel patsiendi või tema omaste nõusolekuta haigusloo andmeid avaldada. Seetõttu ei saa arstid ajakirjanduses avaldatud valesüüdistustele põhjendatud vastuväiteid esitada.

    Tervishoiuteenuse kvaliteedi ekspertkomisjoni otsuse kohaselt Oliver Rõigase raske haiguse ravimisel arstid vigu ei teinud ja patsiendi ema süüdistused on alusetud.

    Arstide liidu ettepanekul palus komisjon Anneli Rõigaselt nõusolekut poja haigusloo andmete avaldamiseks, et avalikkusel oleks võimalik tutvuda laialdast tähelepanu pälvinud juhtumi objektiivsete asjaoludega. Kahjuks keelas Anneli Rõigas haigusloo andmete avaldamise.

    Kokkuvõttes kohus otsustab ja kogu lugu. Selleks ta meil ju on.

  4. Postimehe taset näitab jälle kord asjaolu, et nad on kõrvuti pannud kaks artiklit. Esimene räägib päevakajalisest teemast:

    Tartu Ülikooli emeriitprofessor Selma Teesalu kinnitab, et kella keeramisest tingitud elurütmi muutumine ei põhjusta mitte ainult unehäireid, stressi, töö- ja liiklusõnnetusi, vaid mõjub laastavalt ka südamehaigetele ja diabeetikutele.

    «Terve inimene kohaneb une- ja söögiaegade muutumisega paari nädala jooksul, aga lastel võib selleks kuluda kuni kaks kuud – kellakeeramine mõjub halvasti isegi veel ema kõhus olevatele tulevastele ilmakodanikele,» rääkis Teesalu Õhtulehele.

    Teine müüb uhhuud:

    Õhtulehe ajakirjanik Dagmar Lamp otsustas suitsetamisest loobuda Allen Carri meetodi abil, mida armastavad Hollywoodi tähed – eduprotsent on sel meetodil väidetavalt 90 ning loobumiseks polevat vaja isegi tahtejõudu.

    Allen Carri terapeut Henry Jakobson rääkis talle ja teistele loobuda tahtjatele, et suitsetamine ja selle ägedaks pidamine on vaid ühiskonna ajupesu tulemus ning mahajätmine tundub raske hirmu tõttu – suitsetajad kardavad, et võtavad kaalus juurde, et füüsilised piinad on kohutavad; kardavad läbi kukkuda, kirjutab Õhtuleht.

    dig paneb kaks ja kaks kokku ja järeldab: Postimehe ajakirjanikud saavad oma terviseuudiseid Õhtulehest. Küllap professor Teesalugi rääkis Õhtulehega just selle maine pärast kvaliteetuudiste tootjana, mitte üksnes taaskasutajana.

  5. Tuntud iirlane Sinead O’Connor on Washington Postile kirjutanud veeru kirikust ja seksiskandaalist:

    When I was a child, Ireland was a Catholic theocracy. If a bishop came walking down the street, people would move to make a path for him. If a bishop attended a national sporting event, the team would kneel to kiss his ring. If someone made a mistake, instead of saying, “Nobody’s perfect,” we said, “Ah sure, it could happen to a bishop.”

  6. Postimees kirjutab usukoledustest: Kristlik rühmitus plaanis USA valitsuse vastu sõtta minna:

    Vahistamised «andsid tõsise löögi ohtlikule organisatsioonile, mida süüdistatakse Ühendriikide vastu sõja kavandamises,» ütles USA justiitsminister Eric Holder.

    Ilmselt umbes paarikümneliikmeline rühmitus alustas sõjaks valmistumist 2008. aastal, õppides Michigani metsades, kuidas tulirelvi kasutada ja lõhkeseadmeid õhkida.

  7. Malle Pärn kõrvutab teatrit kirikuga ja teeb imelikke üldistusi:

    Iga haritud inimene teab, et inimene on homo religiosus. See tähendab, et tal on tingimata vaja kedagi või midagi kummardada või jumaldada, kellessegi või millessegi uskuda. Kui ta selle usu kaotab, siis ta lakkab olemast.

    /…/

    Kui suur osa publikust on teatriusku, siis näitleja seda olla ei saa. Sest temal on vaja ühendust kõrgema vaimuga, tema ülesanne on selle vaimu läkitatud sõnumit edasi anda nendele inimestele, kelle jaoks teater on see ainus koht, kuhu nad oskavad tulla seda sõnumit otsima. Kui näitleja ei ole selle vaimuga ühenduses, siis ta kurnab ennast ära, jääb haigeks, ammendab oma talendi või kaotab energia ja elurõõmu.

    Relvile! Viimane aeg on Eestist tule ja mõõgaga kõrvaldada ristikatku levitavad marutõbised koerad — näitlejad — ning nende maskeeritud pelgupaigad — teatrid. Tõenäoliselt on ka kino ja televisioon selles vandenõus osalised, kuna sealgi võib silmata näitlemist, mis ilma usklikkuseta, nagu paistab, ilmvõimatu on.

    Surm Melpomene ja Thalia kahepalgelisile soosikuile!

  8. Ilmselgelt on Eestis nii, et kui sa oled piisavalt aktiivne oma jutte meediasse saatma siis oledki kohe arvamusliider. Huvitav kui suur honorar on?

  9. Forte.ee: Inimese moraalseid hinnanguid saab magnetiga muuta

    Teadvuseuurijad leidsid magnetimpulssidega mässates, kuskohas ajus asub moraalsus. Valvsad vandenõupaljastajad on selle peale muidugi varnast fooliumimütsid haaranud…

    Stiilinäide:

    “kõike saab muuta mõtteid kujutlusi tundesid emotsiooone käitumist moraalseid hinnanguid kogu aju tegevus on väljaspoolt juhitav ja iga värdjas võib su nupulevajutusega hulluks ajada kas siis pikaks ajaks või ka hetkeks, mingi soovitud tulemuse saavutamiseks iseendile paistavad säärased perverdid heategijatena, mida nad ei väsi ka ajju saadetavas tekstis rõhutamast.”

  10. Kuulus esikatoliiklane Bill Donohue on välja tulnud järjekordse kummalise avaldusega:

    You’ve got to get your facts straight. I’m sorry. If I’m the only one that’s going to deal with facts tonight so be it. The vast majority of the victims are post pubescent. That’s not pedophilia buddy. That’s homosexuality.

    O’Conner: Sorry Larry, at what age does somebody become, you know, post pubescent in America as a matter of ages?

    King: What is the age?

    Thomas: Ah… I don’t know. Let’s ask Bill. He seems to be the authority on post pubescency.

    Donohue: 12, 13 years of age. Look, all I’m saying (crosstalk).

  11. Hiiumaa õigeusu preester Sakarias selgitab Päevalehes, mis paast tegelikult on.

    Haiged ja inimsusvastased ideoloogiad on püüdnud kasutada kõiki mõjuvahendeid, saavutamaks lõhestatud ja korrastamata ilmavaatega inimmassi. Oma identiteeti mitte tundva inimmassiga on lihtne manipuleerida – sest too vajab tegelikult korrastatust, mida lõppeks pakub siis keegi, kes muudab kurikavalate suhtekorralduslike võtetega autoriteediks iseenda.

    Kristluse kriitikud heidavad sama käitumismudelit ette kirikule, sest ei mõista kristluse manifesteeritavat inimisiksuse vabadust, mille üle ei saa sofistlikult targutada, vaid mis peab olema kogetav. Probleem, miks nood kriitikud kristlust ei mõista, seisneb selles, et neil ei ole empaatiavõimet tegemaks vahet valgustusaja diskursusest imbuva niinimetet humaanse inim-käsitluse ja maailmavaatelise inimkäsitluse vahel. Need kriitikud jäävad üldjuhul ainult protesti tasandile. Seetõttu on ka paastu mõistmine Eesti ühiskonnas vildakas.

    Nii et kahtlejad on ikka empaatiavõimetud, vaimupuudega inimesed — mitte ainult Malle Pärna, vaid ka mõnede muude kirjaosklike kristlaste jaoks.

  12. Mart K. ütles:

    Nii et kahtlejad on ikka empaatiavõimetud, vaimupuudega inimesed — mitte ainult Malle Pärna, vaid ka mõnede muude kirjaosklike kristlaste jaoks.

    Ega ateistid ka võlgu jää, kui ma nende retoorikast õigesti aru saan.
    Niisiis, kuna mõistete “jumal” ja “on olemas” vahel kehtib seos “jumalat ei ole olemas”, siis on kõik religioossed tekstid ja traditsioonid jama. Nende lugemine-järgimine tuleks kiiremas korras ära lõpetada, kuna mitteolemasolev jumal ei saa midagi öelnud olla ja austust avaldada pole talle ka mingit mõtet. Kes nende asjadega siiski tegeleb, on ebaadekvaatne ja sellisena ka ühiskonnaohtlik.
    ?

  13. Jaan Lahe vastab Postimehes ajakirjaniku küsimustele

    Kristuse ülestõusmine surnuist on midagi sellist, millel on tähendus ainult kristlaste jaoks, ja tänapäeval ei oska isegi osa kristlasi, ka teolooge, sellega midagi peale hakata. Vahel räägitakse isegi jutlustes hoopis looduse tärkamisest või sellest, et peaksime moraalselt uuesti sündima ja saama paremateks inimesteks.

    Kirik pole ka enam moraalivalvur. Muidugi on neid, ka kirikus, kelle arvates peaks kirik selle rolli endale jälle võtma. Kuid see pole lihtsalt võimalik, sest kristlikku moraali ei saa teha kohustuslikuks mittekristlastele.

    Kogu ristiusu sisu saab põhimõtteliselt taandada paarile keskse tähendusega sõnumile. Näiteks, et on olemas Jumal, kes on kogu olemise alus; inimene on võõrandunud Jumalast ja iseendast; Jumal ilmutab end erilisel viisil Kristuses, et lunastada inimest tema võõrandatusest ja lõhestatusest, mida «kiriku keeles» nimetatakse patuks. Selle kõrval on kõik muu teisejärguline, suhteline ja diskuteeritav.

    Nii asjadele vaadates ei ole põhjust näiteks väita, et hakates laulatama samast soost inimesi, on Rootsi luterlik kirik taganenud ristiusust. Aga ometi on seda väidet ka meie kirikus aeg-ajalt esitatud. Loomulikult leidub ristiusus palju erinevaid väiteid inimese kohta, ka tema soolisuse ja seksuaalsuse kohta, kuid ükski neist väidetest ei puuduta ristiusu keskset sõnumit.

    Ja palju muud huvitavat. Lugesin huviga.

  14. K_V: Ei tea, ma ei ole ateist, vaid kahtleja, ja ma ei pea ühiskonnaohtlikuks ühtegi religiooni, mis ise ennast liiga tõsiselt ei võta. Küll aga leian, et kogudused, mošeed, sünagoogid ja stuupad, aga ka soolapuhumis- ja alternatiivmeditsiiniasutused tuleks varustada adekvaatsete caveat emptoritega.

    Saudi Araabiast siiski eeskuju võtta ei maksaks.

    Homme hukatakse seal nõid, kui Allah ei sekku.

  15. Oi, Martini lingitud intervjuu on tõesti südantsoojendav.

    Ent ka tänapäeva mittereligioosne inimene vajab rituaale, need liidavad inimesi, pakuvad turvatunnet ja neis on oluline elamuslik külg.

    Sellega on ka minu isiklikud religioossed seisukohad üsna konkreetselt kokku võetud.

  16. Väga huvitav, mõtlemapanev, päevakajaline ja oluline artikkel, ja üldse mitte ainult kliimateadusest The Guardianis.

    The trouble with trusting complex science

    In 2008 the Washington Post summarised recent psychological research on misinformation. This shows that in some cases debunking a false story can increase the number of people who believe it. In one study, 34% of conservatives who were told about the Bush government’s claims that Iraq had weapons of mass destruction were inclined to believe them. But among those who were shown that the government’s claims were later comprehensively refuted by the Duelfer report, 64% ended up believing that Iraq had weapons of mass destruction.

    There’s a possible explanation in an article published by Nature in January. It shows that people tend to “take their cue about what they should feel, and hence believe, from the cheers and boos of the home crowd”.

    Huvitav, kas George Monbiot pahandaks, kui see siia ära tõlkida? Ma võiks proovida, kui asjaomased isikud sellise mõtte heaks kiidavad.

  17. Postimees: Elanikud võivad tuulepargi müra eest kompensatsiooni saada

    Noarootsi vallas asuva Aulepa tuulepargi omanik Eesti Energia kaalub tuulepargi tekitatud müra eest kohalikele elanikele kompensatsiooni maksmist.

    Hiljuti kurtis Noarootsi vallavanem Aivar Kroon majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM) saadetud kirjas, et vallas asuva Aulepa tuulepargi müra on muutunud kolme kohaliku küla elanike jaoks õudusunenäoks.

    Krooni sõnul olevat vald hetkel olukorras, kus kolmel külal on oht jääda täiesti tühjaks – inimesed ei soovi seal enam elada.

    Nimelt on Sepa kinnitusel mängus hoopis teised väärtused ja väärtushinnangud ning raha (võimaliku kompensatsiooni – toim.) suurust pole isegi täpsemalt arutatud.

    Samas on tema sõnul fakt see, et kinnisvara väärtus on tuulepargi läheduses nullilähedane ning nooremad ja tegusamad inimesed kavandavad piirkonnas ärakolimist.

  18. Vahelduse mõttes ka üks uudis millestki muust kui seksist katoliku kirikus.

    The Independent: Papal ally accused of ‘ritual beatings’

    The child abuse scandal rocking the Catholic Church widened yesterday as a leading German bishop personally appointed by Pope Benedict was accused of ritually beating and punching children at a church-run home during the late 1970s and early 1980s.

    Bishop Mixa’s diocese yesterday rejected the allegations as “absurd, untrue and obviously invented in order to defame the bishop”.

    Bishop Mixa is the second senior German Catholic figure linked to the Pope to face accusations. Monsignor Georg Ratzinger, the pontiff’s brother, this month admitted hitting young choristers during his time as the director of Germany’s renowned Regensburger Domspatzen boys’ choir.

  19. Mart Sander: “Käin pihil mitte nii tihti kui ma peaksin”

    Mart Sander avaldas tänases Eesti Ekspressis arvamust roomakatoliku kiriku ja pedofiilia seoste kohta. Ta kahtleb selles, et Rooma paavst võib olla seotud pedofiiliga ning pani kahtluse alla ka varem välismeedias katoliku kiriku tegevust puudutavad artiklid, kus väidetakse, et kirikuisad võivad olla seotud pedofiiliga. Sander usub, et meedia lähtub liiga palju müüginumbritest.

  20. Paberlehes oli Mart Sandri jutu mõte, et põhjust ja tagajärge ei tohi ära vahetada. Kui arvata, et 1% meestest on pedofiilsete kalduvustega, nagu mingi uuring näitas (ma ei tea, mis uuring ja kas see % õige on) ning et pedofiilid püüavad teadlikult infiltreeruda organisatsioonidesse, mis lastega tegelevad (nagu praktika tõepoolest näitab), siis pole midagi kummalist selles, et absoluutarvuna üsna suurel hulgal on õnnestunud sisse imbunud katoliku kirikusse.

    Kõik see ei ole muidugi mitte vabandus kiriku vähesele organisatsioonilisele suutlikkusele selle väärnähtusega tegelemisel. Küll aga on tal õigus ses osas, et katoliku kiriku ja pedofiilia vahel puuduvad olemuslikud seosed.

  21. Kriku ütles:

    … pedofiilid püüavad teadlikult infiltreeruda organisatsioonidesse, mis lastega tegelevad …

    Üks probleem selle “preestrid ei ole pedofiilid, pedofiilid infiltreerusid preesterkonda” teesiga on, et see kujutab endast Tõelise Šotlase eksijäreldust ja peidab niimoodi varjatud eeldust, et eksisteerib range piir Preestriks Maskeerunud Lasteahistajate ja Tõeliste Preestrite(tm) vahel. Aga praktikas me teame, et see piir kiriku arvates sugugi range ei ole, just sellepärast, et kiriku juhtfiguurid pidasid aastakümneid normaalseks käitumismustriks seda, et laste ahistamiselt tabatud preestrid paigaldati preestriteks teises kohas, mitte ei kuulutatud neid mittepreestriteks.

  22. Dig, aastakümneid ja -sadu ei peetud pedofiiliat ka ilmalikes ringkondades probleemiks, millega peaks aktiivselt tegelema nii, nagu seda tänapäeval tehakse.

    Kui möönda, et pedofiilid üritavad ennast sokutada laste huvijuhtideks või muudesse sellistesse ametitesse, ei ole mitte mingit põhjust arvata, et nad kiriku rahule jätavad. Inimeste motiivid nii kooli kui lastekottu kui kirikusse tööle minekul on erinevad.

  23. Kriku ütles:

    Kui möönda, et pedofiilid üritavad ennast sokutada laste huvijuhtideks või muudesse sellistesse ametitesse, ei ole mitte mingit põhjust arvata, et nad kiriku rahule jätavad.

    Kirikukogudused tõmbavad üldse ligi igasugu rahvast.
    Neid, kellel isu võõra vara järele, mida kristlastelt kergema vaevaga loodetakse saada.
    Pedofiile, vist.
    Homoseksuaale, oma õiguste ja üleüldise sallivuse eest võitlema.
    Neid, kelle arvates Piibli looduslugu on täiesti piisav.
    Selline mulje on jäänud.
    Sellepärast ei ole isegi huvi tekkinud koguduseelu seestpoolt vaadata.

  24. Meerikamaal on kamp legislaatoreid kohtusse kaevatud. CREW süüdistab neid ebaseaduslike kingituste vastuvõtmises põrandaaluselt kristlikult seltskonnalt nimega The Family turuväärtusest oluliselt odavamate üürikorterite näol.

    Kirjutab Associated Press Yahoo vahendusel:

    he Citizens for Responsibility and Ethics in Washington – CREW for short – cites news reports that say House members and some senators have paid below-market rents to live in a house on C Street SE that is owned by a Christian prayer group known as the Fellowship. CREW wants the House and Senate ethics committees to determine whether the monthly rent, reported to be around $950, is below the market value. If so, CREW says, the discount could amount to an illegal gift.

    Other lawmakers named in the complaint did not respond to calls for comment. They are: Republican Sens. Sam Brownback of Kansas and John Ensign of Nevada, neither of whom currently live in the house. Also named in the complaint were Sen. Jim DeMint, R-S.C. and Reps. Heath Shuler, D-N.C., and Zach Wamp, R-Tenn.

    C Street on varem skeptikute tähelepanu püüdnud seoses Uganda gay-vastase seadusega.

  25. Miks ma seda usun

    Sabine Rückert, publitsist (“Die Zeit”)

    Tunneb psalme, tähendamissõnu, prohvetite ettekuulutusi ja paljusid imelugusid. Tunneb lugusid maailma loomisest ja selle lõpust. Aga sellelt, kes – nagu mina – on kirikuõpetaja peres üles kasvanud, oodatakse, et ta ei peaks piiblit pelgalt kirjanduslikuks maailma kultuuripärandi või õhtumaa hariduskaanoni osaks, vaid et ta seal kirjeldatut ka reaalselt usuks. Ja see on jultunud nõudmine.

    Sest siin pole enam tegemist ühe rahva värvikireva looga, vaid neli korda jutustatud üksiku rändjutlustaja elulooga, kes olevat Lähis-Idas parandamatult haigeid käte abil ravinud, torme vaigistanud ja viis tuhat inimest peotäie leiva abil toitnud, saatanaga võidelnud ning üle vee kõndinud. Ja pärast oma ristilöömist olevat ta veel surnuist üles tõusnud. Ja seda kõike peaksin ma uskuma! Kõigist neist uskumatutest lugudest – selles uskumatute lugude poo­lest rikkas raamatus – oli minu jaoks kõige viimane, ülestõusmise lugu komplitseerituim.

    Ja ometi. Just ülestõusmise lugu on minu jaoks praegu, kui ma olen täiskasvanud, kõigist armsaim. Ma pean seda nii suurejooneliseks, nii häbitult lootustandvaks, et ma olen ka oma ainsa lapse nimeks pannud Maarja Magdaleena – naise nime, kellega ülestõusnu olevat kõige esimesena kohtunud.

    Minagi usun seda lugu. Ülestõusmisi on. Seda mitte füüsilise elluärkamisena, minu isiku uue versioonina, kes ühtäkki planeedil jalutab. Ma ei võta kummituslugusid tõsiselt. Ülestõusmine tähendab minu jaoks kujutelma, et ma võin vabaneda halvavatest seaduspärasustest – maailma ja minu enda omadest. Ja võib-olla ka kujutelma armastusest, mis ulatub teisele poole surma: Maarja.

    „Laske surnutel matta oma surnud,” seisab uues testamendis. Enam brutaalsemalt öelda ei saa. Surm libiseb mu ellu hirmu kaudu – kui ma kardan vaesumist, haigeks jäämist, mahajätmist ja allakäiku, kui ma hoian jäigalt kinni oma vajadustest ja olemasolevast korrast. See on teatud laadi vaimne surm, mis haarab minust kinni keset elu ja laseb mul roiskuda, kui ma veel hingan.

    Kui ma ütlen, et usun ülestõusmist, ei mõtle ma loodusseaduste vastase sündmuse tõeseks pidamist. Siin ja praegu tahan ma enda jaoks avatuna hoida tükikese taevast. Ja sellest avausest paistev hele valguskiir muudab minu jaoks maailma. Konkreetsuses on oodatavus. Usus on hoomamatus.

  26. Pulleritsu järjekordne virin: Eesti mees muutub järjest jobumaks. Miks?

    Kuidas olla korraga õrn ning jõuline ja otsustav, selles, nagu elu näitab, pole põrmugi kerge selgusele jõuda.

    Siis tuleb “Statoilist” bensiin ja tikud osta. Midagi teha pole, looduslik valik jätkub.

    Jumal küll, kuidas ma ei seedi sellist tatist ininat…

  27. National Catholic Reporter üllitas juhtkirja:

    The Holy Father needs to directly answer questions, in a credible forum, about his role — as archbishop of Munich (1977-82), as prefect of the Congregation for the Doctrine of the Faith (1982-2005), and as pope (2005-present) — in the mismanagement of the clergy sex abuse crisis.

    We urge this not primarily as journalists seeking a story, but as Catholics who appreciate that extraordinary circumstances require an extraordinary response. Nothing less than a full, personal and public accounting will begin to address the crisis that is engulfing the worldwide church. It is that serious.

  28. Vaimulik vehib teadusega. Meego Remmel: Mida siis sina usud?

    Tänaseks on endine ateist [geeniteadlane, inimgenoomi kaardistajaid, raamatu „Jumala keel“ autor Francis Collins] kujunenud veendunud usklikuks. Maailmakuulsa teadlasena julgeb ta oma usku tunnistada kogu teadusmaailma ees.

    Paar aastat tagasi avaldas National Georgraphic tema kui kristlasest teadlasega intervjuu, kus teda usutles üks tuntumaid ateistlikke teadusajakirjanikke. Viimane küsis, kuidas ta saab uskuda, olles tõsiseltvõetav geeniteadlane? Collins vastas: „Teadus saab vastata vaid küsimustele, mis ja kuidas, ainuüksi uskudes võib leida vastuseid küsimustele, miks ja milleks üleüldse kõik?!“

  29. Postimees jagab jälle kord üliolulist nõu: Mida teha üleliigsete keedumunadega?

    dig’i tagavaravanaema asetäitja abi nõuanne teemal “Mida teha lollide ajalehtedega?” soovitab neid kasutada akende pesemiseks. Riigiviina võib presidendile jätta, tavaline aknapeseuvedelik töötab suurepäraselt. Selleks, et teada, mida teha lollide Interneti-ajalehtedega, ei ole too vanaema kahjuks veel piisavalt vanaks elanud.

  30. New York Times: Vatican Priest Likens Criticism Over Abuse to Anti-Semitism

    ROME — A senior Vatican priest, speaking before Pope Benedict XVI at a Good Friday service, compared the world’s outrage at sexual abuse scandals in the Catholic Church to the persecution of the Jews, prompting angry responses from victims’ advocates and consternation from Jewish groups.

    A leading advocate for sexual abuse victims in the United States, David Clohessy, called comparing criticism of the church to persecution of the Jews “breathtakingly callous and misguided.”

    “Men who deliberately and consistently hide child sex crime are in no way victims,” he said. “And to conflate public scrutiny with horrific violence is about as wrong as wrong can be.”

    Abraham Foxman, the national director of the Anti-Defamation League in the United States, attributed the remarks to ignorance, not malice. “You would think that a senior priest in the church would have a better understanding of anti-Semitism than to make this hideous comparison,” he said.

  31. CNN: Feds found Pfizer too big to nail:

    (CNN) — Imagine being charged with a crime, but an imaginary friend takes the rap for you.

    That is essentially what happened when Pfizer, the world’s largest pharmaceutical company, was caught illegally marketing Bextra, a painkiller that was taken off the market in 2005 because of safety concerns.

    A manager in Florida e-mailed his sales reps a scripted sales pitch that claimed — falsely — that the FDA had given Bextra “a clean bill of health” all the way up to a 40 mg dose, which is twice what the FDA actually said was safe.

    But when it came to prosecuting Pfizer for its fraudulent marketing, the pharmaceutical giant had a trump card: Just as the giant banks on Wall Street were deemed too big to fail, Pfizer was considered too big to nail.

    Why? Because any company convicted of a major health care fraud is automatically excluded from Medicare and Medicaid. Convicting Pfizer on Bextra would prevent the company from billing federal health programs for any of its products. It would be a corporate death sentence.

  32. Sydney Morning Herald: Inquiry finds East Anglia scientists were not dishonest:

    LONDON: The university at the centre of an international row over leaked emails about climate research breached the spirit of freedom-of-information laws but the scientists involved did not behave dishonestly, a parliamentary report has found.

    A high-level group of cross-party MPs have delivered their verdict on the leaking of thousands of emails from the University of East Anglia’s Climatic Research Unit last year.

    Vandenõuteoreetikutele asi muidugi ei meeldi. The Australian’is esitab keegi Frank Furedi raskeid küsimusi:

    The real question is, what was the point of the investigation? The committee’s main aim seemed to be to ensure that the moral status of the current consensus on climate change remained intact.

  33. Juhuks, kui terroristidel peaksid ideed otsa saama, on Briti eriteenistused valmis omi jagama, vahendab Päevaleht:

    Eriteenistuse raporti järgi on Al Qaida palganud platsilise kirurgia asjatundjaid, kes asetavad plastlõhkeaine rinnaimplantaadina naisekehasse – nii on hõlbus riigipiire ületada, et sooritada enesetapurünnakuid.

    Päevalehes on kuupäev 3. aprill. Kahjuks ei ole allikat antud, muidu kontrolliks tolle kuupäeva ka üle.

  34. Postimees pajatab Anvar Samosti kummalistest sõpradest:

    «Paljud inimesed eelistavadki praegu olla ametlikult töötud, isegi kui nad faktiliselt seda pole,» rääkis Anvar Samost tänases Raadio 2 saates «Olukorrast riigis». Samost tegi selle tähelepaneku enda sõnul oma töötuna registreeritud tuttavatega vesteldes.

    «Ennustan, et töötus hakkab kiiresti vähenema aasta teisel poolel,» lisas ta, tuginedes arvestusel, et siis lõpeb paljudel töötuna regitreeritutel hüvitise saamise periood ja neil tekib motivatsioon töökoht vastu võtta.

  35. Times Online raporteerib energeetilisest külmast sõjast vanade rivaalide vahel:

    American technology to produce shale gas is unleashing a scramble for drilling rights in Poland, where experts believe vast reserves of unconventional gas exist that could help to weaken Russia’s grip on Europe’s energy supplies.

    ConocoPhillips is poised to launch Poland’s first shale gas drilling programme next month near Gdansk on the Baltic coast.

    Wood Mackenzie, the oil and gas research group, estimates that there could be as much as 48 trillion cubic feet (1,36 trillion cubic metres) of unconventional gas stretching across northern and central Poland. The gas, which does not lie in conventional reservoirs but inside tight rock formations, has become accessible only recently through the use of new hydraulic fracturing technology developed in the United States.

    Gerson Lehrman Group analüüsib:

    Gazprom is acutely aware of growing interest in shale gas development in western Europe.

    Gazprom certainly does not want to see itself competing with marginal shale gas producers in Europe, urged on by the Energy Commission of the European Union. It is unlikely that the shale gas boom in Europe can gather sufficient steam by the end of 2011 to compete with the 27.5 billion cubic meter output of the Nord Stream line.

  36. Postimees jälle …

    Selgeltnägija peab Pärnus praktilise loengu:

    Laupäeval, 10. aprillil kell 13 saab Pärnus Karusselli 23 teoks Kristiina Raie praktiline loeng “Erinevad teadvuse tasandid”.

    Ilmselt on Postimees pühade ajal ideepuuduses ja üritab mune lüpsta nii, kuis jaksab: Munad rändavad pärast pühi kõhtu:

    Ilmselt on paljud pärast munadepühi vaevelnud ideedepuuduses, mida ometi selle keedetud ja värvitud munade hunnikuga peale hakata.

    Strippar Marco võitleb Tuhala nõiakaevu eest:

    Staarstrippar Marco Tasane andis allkirja kuulsa Tuhala nõiakaevu toetuseks.

    Kas sina oled Nõiakaevu või Maardla poolt?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga