Tühi teema 3

Olgu avatud tühi teema 3, kus staariks oled sina ise!

Algimpulsiks para-web-i kirjutajate süvaanalüüs skeptik.ee satanismi kohta: para-web.org.

Meilegi tuttav Andres K teab intellektuaalselt nentida:

Skepsiselehel on käinud ka intellektuaale, aga neid on sealt ruttu välja söödud. Ja kuna tegemist on kahjuks ikkagi satanistliku sektiga, …

Ja muidugi on kusagil olemas ka tõelised skeptikud, need päris ja ehtsad:

Ma ise olen väga suur skeptik, kui keegi teeb tohutuid üldistusi, mis statiliste andmetega kokku ei lähe.

Ütleb astroloogiahuviline Andres K. Mu irooniameeter peksab juba punases tsoonis.

Skeptik.ee-l on veel üht väge täheldatud. Vahendab kommenteerija Matrix:

Ja muideks, skeptik.ee-st. Kui mul on sant tuju ja ma tahan ennast lõbustada, loen nende saiti. Kunagi astusin nendega sõnasõtta nagu Andres K seda tihti kirglikult teeb. Selle peale tegid nad mu kuulsaks, sest minu nime guugeldades leiti mind alati esimesena sellelt leheküljelt.

Seega tulge skeptik.ee-sse, kes te unustuses olete! Meie vahendame kõiketeadja ja kõikjaloleva jumala Google õnnistust sellisel moel, et saate otsingutulemustes ettepoole. Ja teadagi pääsevad Google otsingus eespool olijad eelisjärjekorras teise vibratsiooni, kui maailma lõpp taaskord kaela kukub.

Varasemad tühjad teemad
Tühi teema 1
Tühi teema 2

373 Replies to “Tühi teema 3”

  1. Scotland Yard on Assange kinni nabinud, kirjutab BBC.

    The founder of whistle-blowing website Wikileaks, Julian Assange, has been refused bail by a court in London but vowed to fight extradition to Sweden.

    Mr Assange denies sexually assaulting two women in Sweden. He was remanded in custody pending a hearing next week.

    A judge at City of Westminster Magistrates’ Court refused bail because of the risk of the 39-year-old fleeing.

    Peaminister ja tema lõbusate ministrite vennaskond pesevad oma käed intsidendist puhtaks:

    A Downing Street spokesman said Mr Assange’s arrest was “a matter for the police” and there had been no ministerial involvement in the case.

    Asjasse on segatud ka tundmatu kobakäpast bürokraat:

    An earlier warrant, issued last month, had not been filled in correctly.

    Kriminoloogiahuvilistele pakub ehk huvi, missuguseid võtteid politsei kasutas ja kui palju relvi tarvis läks:

    Scotland Yard said Mr Assange was arrested by appointment at a London police station at 0930 GMT.

    Police contacted his lawyer, Mark Stephens, on Monday night after receiving a European arrest warrant from the Swedish authorities.

    Välja on toodud ka süüdistused. Neid on neli.

    Unlawful coercion – used his body weight to hold down Miss A in a sexual manner.

    Sexual molestation – had unprotected sex with Miss A when she had insisted on him using a condom

    Deliberate molestation – molested Miss A “in a way designed to violate her sexual integrity”.

    Had unprotected sex with Miss W while she was asleep

  2. Tonda ütles:

    Ehk siis lihtsalt tähtkuju ( põhimõtteliselt sünnikuud ) arvestav horoskoop ei pruugigi väga mööda olema.

    Pruugib küll. Kõnealuse uurimuse põhjal võiks ehk kokku panna kasutamiskõlbliku kogumi seoseid sünnikuu ja mõnede närviloomuomaduste vahel, aga päris-astroloogid ei ole oma töös mitte mingisuguseid tagasisidevahendeid kasutanud, mistõttu on mõistlik eeldada, et astroloogid niisuguseid seoseid tähele pannud ei ole. Iseäranis, kuna astroloogia katsetamine järjekindlalt läbi kukub.

  3. Sünnipäev pole kindlasti tühiasi, aga kuna vastavat eriteemat ei paista, siis hõikan siin, et kui Baas ei valeta, on põhjust õnnitleda Krikut “kristuseikka” jõudmise puhul.

    Häid uudiseid sajab uksest ja aknast, sest tänane horoskoop lubab Amburile “meeldivate mõjudega aega. Märkate meeldivaks üllatuseks, et teiega arvestatakse rohkem, kui lootsite. On meeldiva koostöö ja arengu periood.”

    Kõike kena ja pikka jätku!

  4. Palju õnne eduka vananemise puhul.

    Aga mida ma esialgu tahtsin jagada…

    Üht vana sarja vaadates jäi mulle ette lõik, kus Feynman selgitab (inglise keeles), miks ta ei saa magnetismi kõigile arusaadavalt selgitada.

    Sarjaks on “Fun to Imagine”, kus Feynman selgitab tavalisele inimesele arusaadavas keeles, miks on asjad kuumad või külmad, miks jää on libe, miks tädi Minnie haiglasse sattus, kuidas rongid rööbastel püsivad, mismoodi ta nii targaks sai ja muid elulisi asju.

    Kus on meie (põlvkonna) Saganid ja Feynmanid, ah?

  5. Starker ütles:

    Kus on meie (põlvkonna) Saganid ja Feynmanid, ah?

    Nende väljakujundamine jäi rahastamata, kuna Manhattani projekt (Feynman) ja Apollo projekt (Sagan) olid otsa saanud ja uute alustamisega oli ülemeremaa rahvas kitsi.

  6. Tallinna Postimees avaldab aupaukliku järelehüüde tuntud allilmategelasele Vambola Kiviraiujale.

    Vägistamise ja väljapressimise eest karistatud Kiviraiuja tõus organiseeritud kuritegevuse tippu sai alguse eestlaste jõugujuhist Kalev Kurest, kelle eestkostmisel Vamps eestlasi siinses ühiskassas esindama asus ja eestlaste käest sinna raha kogus.

  7. k ütles:

    Miks ometi keegi skeptikus ei ole Julian Assange’ist ega wikileakist kirjutanud veel? Mees kuulutati täna tagaotsitavaks.

    Usinad wikilased on välja lekitanud dokumendi, mis väidab, et on Rootsi politsei ülevaade Assange süüasjast, nagu kirjutab Sky News:

    Curioser and curioser. Someone, probably in the Swedish legal system with a sense or irony, has leaked graphic details of the sex allegations against Wikileaks founder Julian Assange.

    The New York Times and the Guardian have both seen the 68 page document in which Mr. Assange is accused not only of sexual assault but of also committing ‘the world’s worst screw’.

    The police report, which even Mr. Assange and his legal team have yet to see, covers August of this year. It is claimed that the 39 year old Australian had sex with Ms A and Ms W over a period of four days. A lot of the ‘evidence’ makes for difficult reading. It is alleged Mr. Assange used his body weight, pulled off clothes, ripped off a necklace, refused to wear a condom and began to have sex with Ms W while she was still asleep.

  8. Wikileaks’i leketega on teadupärast sedasi, et nende autentsuses saab tugevasti kahelda, kuna allikad on anonüümsed.

    Aga Radio Free Europe räägib, et see ei ole mitte ainus põhjus Wikileaks’i nime kandvatesse kirjutistesse skeptiliselt suhtuda.

    Just like their peers around the world, Russian journalists have been writing extensively about the revelations contained in the secret U.S. diplomatic cables released by WikiLeaks.

    In at least one publication, the resulting stories have been quite extraordinary. In fact, according to some skeptical observers, the scoops appear too good to be true.

    According to the magazine “Russky reporter,” for example, the famous walkout by Western diplomats during Iranian President Mahmud Ahmadinejad’s speech to the United Nations in September 2009 was not spontaneous and had in fact been planned by Washington.

    But unlike other media reporting on the WikiLeaks revelations, “Russky reporter” provided no documents to back up its allegations. An extensive search of the WikiLeaks database fails to yield relevant U.S. cables, causing some analysts to suggest the magazine might be exploiting WikiLeaks to propagate false information.

    Asjasse paistab olevat segatud keegi Israel Shamir, kes pakub skeptikutele teatavat huvi ka oma igapäevatööga, milleks on nähtavasti vandenõuteooriate väljatöötamine populaarsetel teemadel nagu Holocausti-eiardlus ja 9/11 müstitsism (ühes antisemiitlike motiividega).

  9. Teadupärast on paljud meditsiiniprogrammid üle kogu maailma ametis inimeste vaktsiinivastaste hoiakute maandamisega. Aga kas negatiivne vaktsineerimiskogemus võib ka taotluslik eesmärk olla ning positiivseid tagajärgi evida?

  10. BoingBoing annab teada, et Wikileaks’i saaga järjekordses episoodis on Ühendriikide föderaalprokuratuur Twitteri käest hulka põnevaid andmeid nõudnud:

    The order was signed by federal Magistrate Judge Theresa Buchanan, in the Eastern District of Virginia. In addition to Birgitta Jonsdottir and Jacob Appelbaum reported here earlier this evening, others named include Rop Gonggrijp (whose name is misspelled), Julian Assange, Bradley Manning, and all accounts associated with Wikileaks itself. The information demanded includes all postal mailing addresses, billing data, connection records, session times, IP addresses used to connect with Twitter, all email addresses, and “means and source of payment,” such as bank account information and credit cards. Notably, the order does not demand the content of the accounts: public tweets or private “direct messages.”

    Teatavat piinlikkust lisab asjaolu, et Birgitta Jonsdottir on Islandi parlamendi saadik, kes juba diplomaate instseneerima asunud on. Kaugel see intsidentki enam on?

  11. Nii isehakanud kui ka isehakanud riigifilosoofidele on ikka ja jälle mõttemõlgutamisrõõmu pakkunud tuntud Thomas Jeffersonile omistatav tsitaat:

    When the government fears the people, there is liberty.

    Uuest vabadusepuhangust Põhja-Koreas kirjutab Postimees:

    Korea RDVi valitsusallika sõnul tähistati stalinistliku riigi troonipärija Kim Jong-un´i eilset sünnipäeva tagasihoidlikult, kuna võimud kardavad rahva viha.

    Anonüümseks jääda soovinud allikas kinnitas Lõuna-Korea meediale antud usutluses, et suurejooneliste paraadide ja juhikultuse poolest tuntud riigis peetud Kimi tähtpäev oli märkamatu Pyongyangi teadliku otsuse tõttu, vahendas uudisteagentuur AFP.

  12. Kui juba poliitika peale jutt läks, siis “Postimehe” gallup:

    Milline neist valimisloosungitest meeldib teile kõige enam?

    On aeg!

    Uus algus!

    Aitab!

    Sinu kindel võit!

    Võid kindel olla

    Ütelge, kas pole okse? Omal ajal võinuks hästi “Pikrisse” sobida, et 2011 on Eestis mitmeparteiline demokraatia ja võimule pürib tervelt viis erakonda ülaltoodud sügavmõtteliste loosungite all. Keegi poleks uskunud, aga kõik oleks irvitanud. Praegu ei kahtle keegi, aga naljakas ka enam eriti ei ole.

  13. Eesti demokraatias on kätte jõudnud aeg, kus inimesed ei vali enam loosungite põhjal. Nüüd valivad inimesed eelarvamuste põhjal.

  14. Sain järgmise kirja, panen üles, lootes loomulikult, et siia postitamine läheb ka arvesse:

    Dalai lamal on öelda järgmist 2011.aastaks.
    Selle lugemiseks ja järele mõtlemiseks kulub vaid mõni sekund.
    See mantra peab Sinu käest lahkuma 96 tunni jooksul.
    See kõik on tõsi – isegi kui Sa pole ebausklik…
    või oled ükskõik, millist usku…
     
    Usaldamine…
    DALAI LAMA JUHISED ELUKS
    1.. Võta arvesse, et suur armastus ja suured saavutused käivad käsikäes suure riskiga.
    2.. Kui kaotad, ära lase õppetunnil kaduma minna.
    3.. Järgi kolme olulist aspekti:
    – austust iseenda vastu
    – austust kaasinimeste vastu
    – vastutuse kandmist iga oma tegevuse eest.
    4.. Pea meeles, et oma tahtmise mitte saamine võib mõnikord osutuda suurepäraseks õnne hoobiks.
    5.. Õpi selgeks reeglid, siis tead, kuidas neid korralikult eirata.
    6.. Ära lase väikesel lahkarvamusel kahjustada tõelist suhet.
    7.. Kui mõistad, et oled eksinud, astu koheselt samme selle parandamiseks.
    8.. Iga päev leia veidi aega üksinda olemiseks.
    9.. Võta avasüli vastu muutused, kuid jää oma põhimõtete juurde.
    10.. Pea meeles, et vaikus on mõnikord kõige parem vastus.
    11.. Ela head, austusväärset elu, siis vanana tagasi vaadates, saad nautida seda uuesti.
    12.. Armastav õhkkond Sinu kodus on sinu elu aluseks.
    13.. Lahkarvamuste korral oma armastatud inimestega, tegele ainult hetkesituatsiooniga. Ära võta kõneaineks minevikus toimunut.
    14.. Jaga oma teadmisi. See on viis surematuse saavutamiseks.
    15.. Käi õrnalt ümber mullaga /Maaga.
    16.. Aastas korra mine mõnda paika, kus Sa pole varem kunagi käinud.
    17.. Pea meeles, et parim suhe on see, milles teie armastus teineteise vastu ületab teie vajaduse teineteise järele.
    18.. Otsusta oma edu üle selle järgi, millest Sul tuli loobuda, et seda saavutada.
    19.. Lähene armastusele ja toidutegemisele hulljulge andumisega.
     
    Meili see mantra vähemalt 5-le inimesele ja Su elu paraneb/täiustub.
    0-4 inimesele: Su elu pareneb veidi
    5-9 inimesele: Su elu täiustub nii nagu Sulle meeldib
    9-14 inimesele: Sul saab järgneva kolme nädala jooksul olema vähemalt 5 suurepärast üllatust
    15 & enamale inimesele: Su elu muutub märkimisväärselt ja see, millest iganes oled unistanud, hakkab kuju võtma.
     

  15. Väga hea lugemine, mis puudutab neid punkte.
    Aga see edasimeilimiste arvude mõte on justkui võõras. Nende jäikade numbritega toimuks justkui teksti solkimine. Vabandust!
    Aga kui hea tekst laieneb, on see ju positiivne kindlasti.

  16. @Andres:
    neh, seepärast ma siia meilisingi ju, et tekst laieneks ikka võimalikult laialdaselt, mul pole kade meel ja ega ma hakka sellist teksti mitte kellelegi üksikult meilima ;)

  17. Üksikult võib ka meilida, kui arvad, et kellelgi on vaja seda lugeda. Kõik nagu sõltub olukorrast.
    Budistlik filosoofia on justkui väga eluterve, kuigi see on tavamõtlemisega võrreldes üsna vastupidine.

  18. Andres ütles:

    Üksikult võib ka meilida, kui arvad, et kellelgi on vaja seda lugeda. Kõik nagu sõltub olukorrast.

    Ei tea kedagi konkreetset tõesti, kelle kohta ma arvaks, et tal oleks vaja seda lugeda. Seega jääb üle loota Universumile, kes vajaja siia juhatab. Või siis Google`le.

  19. Ma ei mõtenud selle jutuga otseselt Sind. Pidasin silmas tekstide edestamist üleüldiselt. Ja kõik see järgenev jutt, kus seletatakse , et mis siis juhtub, kui saadetaksete edasi või ei saadeta, võiks ära jääda.

  20. @Andres:
    Tjah, vaata, kui sel konkreetsel kettkirjal poleks seda järgnevat juttu olnud, poleks ma seda siia riputama hakanudki ju. Ilmselt poleks võimalustki tekkinud, sest ma poleks seda siis saanud. (Ja Sul oleks mitu kommentaari jäänud kirjutamata)
    Pealegi võib ju olla, et kaasaegsed kettkirjad huvitavad mõnd folkloristi.

  21. Siis oli see ikkagi ka kasuks. Ent need lubadused, mis järgnesid kirjale, on niisugused nagu need on. Sest peamine on ikkagi antud juhul põhitekst.
    Aga eks nood lubadused on otsekui programm ja kui inimene millessegi usub, siis ta käivitab protsessi. Uskumise jõud on suur.

  22. Huvitavaid paljastusi vikilekete alalt edastab Miami Herald:

    WASHINGTON — Investigators have concluded that Army commanders ignored advice not to send to Iraq an Army private who is now accused of downloading hundreds of thousands of sensitive reports and diplomatic cables that ended up on the WikiLeaks website in the largest single security breach in American history, McClatchy Newspapers has learned.

    Pfc. Bradley Manning’s direct supervisor warned that Manning had thrown chairs at colleagues and shouted at higher-ranking soldiers in the year he was stationed at Fort Drum, N.Y., and advised that Manning shouldn’t be sent to Iraq, where his job would entail accessing classified documents through the Defense Department’s computer system.

    But superior officers decided to ignore the advice because the unit was short of intelligence analysts and needed Manning’s skills, two military officials familiar with the investigation told McClatchy Newspapers.

  23. Leader-Post kirjutab õnnelikust õnnetusest Moskvas. Paistab, et terroristid kavatsesid aastavahetust tähistada plahvatusega Punasel Väljakul. Kasutatav seadeldis kujutas endast pommivööd, mille kaugjuhtimiseks kasutati mobiiltelefoni — pomm pidi plahvatama, kui sündmuskohta eemalt vaatlev terrorist pommivööle SMi saadab. Täiesti ettenägematult aga saatis telefonioperaator kõigile oma klientidele SMSitsi uusaastatervitusi, mis tõi kaasa pommivöö enneaegse plahvatuse ja hoidus hulka inimohvreid ära.

    The unnamed woman, who is thought to be part of the same group that struck Moscow’s Domodedovo airport on Monday, intended to detonate a suicide belt near Red Square on New Year’s Eve in an attack that could have killed hundreds.

    Security sources believe a message from her mobile phone operator wishing her a happy new year received just hours before the planned attack triggered her suicide belt, killing her at a safe house.

    Islamist terrorists in Russia often use mobile phones as detonators. The bomber’s handler, who is usually watching their charge, sends the bomber a text message in order to set off his or her explosive belt at the moment when it is thought they can inflict maximum casualties.

  24. Ära sa märgi — Celticu mark on täis — teda süüdistatakse skeptikute pundis olemises. Selline laim tuleks tuleks ikka kohtusse kaevata.

    Müstik teab ja paljastab:

    Celticust ei ole enam asja, ta on skeptikute pundis nüüd ja oma šamaanioskused ilmselt minetanud. Tundub, et talle on kenasti juhtmed kuklasse nende poolt kinnitatud!

  25. dig ütles:

    Dan & Dan laulavad oodi Daily Mail’ile:

    Nüüdsest, kui keegi saadab mulle järjekordselt lingi mõnele ajuvabale artiklile, mis on mõne meie tubli ajakirjaniku poolt Daily Mailist kopeeritud, saadan ma neile vastu lingi Daily Maili loole ja sellele videole.

  26. 1996. aasta juunis üllitas Texase ülikooli poliitteaduste professor Aaron Segal ajakirjas The Middle East Quarterly artikli Why Does the Muslim World Lag in Science?.

    By any index, the Muslim world produces a disproportionately small amount of scientific output, and much of it relatively low in quality.1 In numerical terms, forty-one predominantly Muslim countries with about 20 percent of the world’s total population generate less than 5 percent of its science. This, for example, is the proportion of citations of articles published in internationally circulating science journals.2 Other measures — annual expenditures on research and development, numbers of research scientists and engineers — confirm the disparity between populations and scientific research.

    This situation leads to some hard questions: Is Islam an obstacle to modern science? If not, how does one explain the huge gap in scientific output between the Muslim world and the West or East Asia? And what must change so that science can flourish in Muslim countries?

    Kuna tegemist on õpetlasliku tööga, mitte teleintervjuuga, siis on käsitatavaid põhjuseid päris hulka ja mõne üksiku esiletõstmine moonutaks üldpilti. Mitte-põhjustest väärib esiletõstu tähelepanek, et umbes tuhat aastat tagasi olid Bagdad, Kairo ja Damaskus üleavastatudmaailmse tähtsusega teadusuuringute keskused.

  27. @dig:
    Sellel teemal olen isegi ühte dokumentaalseeriat, science and islam, näinud jim al-khalili esitluses
    http://www.youtube.com/watch?v=KoCzzSzOIoA

    Paistis neutraalne ja kohati ka kriitiline. Keskenduti pigem selle “kuldajastu” pakutule. Keskseks oli see, et nad kogusid kokku ideid mujalt maailmast. Antiik-kreekast saadi palju ideid ja meditsiinis lisasid nad isegi vigu, kui antiikkreeklaste järgi ajust algavad epilepsiahood aeti halbade vaimude süüks. India kandist võeti ka palju üle ja näidati kui sarnased olid araabia numbrid võrreldes vanemate indiast pärit numbritega.

  28. @Martin Vällik:
    Jutt läks eilseks üllatavalt läbinägelikuks selliste tegelaste tegemise osas, aga siis pandi lukku ja kustutati viimased 5 tundi ära. Ei oodanudki, et seal selliste seisukohtadega nii peale jäädi.

  29. 2007. aasta suvel üllitas Euroopa Nõukogu Parlamentaarse Assamblee kultuuri-, teadus- ja haridusasjade komitee dokumendi The dangers of creationism in education:

    Summary

    The theory of evolution is being attacked by religious fundamentalists who call for creationist theories to be taught in European schools alongside or even in place of it. From a scientific view point there is absolutely no doubt that evolution is a central theory for our understanding of the Universe and of life on Earth.

    Creationism in any of its forms, such as “intelligent design”, is not based on facts, does not use any scientific reasoning and its contents are pathetically inadequate for science classes.

    The Assembly calls on education authorities in member States to promote scientific knowledge and the teaching of evolution and to oppose firmly any attempts at teaching creationism as a scientific discipline.

  30. Mida teeb Wikileaks, kui keegi lekitab välja raamatu Wikileaks’i sisemisest toimimisest? Astub juriidilisi samme, muidugi mõista. Kirjutab Postimees:

    Wikileaks teatas täna, et kaalub kohtuteed Julian Assange’ist raamatu «Inside Wikileaks» kirjutanud endise kaasvõitleja Daniel Domscheit-Bergi vastu.

    «Wikileaks on astunud juriidilisi samme endise töötaja Daniel Domscheit-Bergi vastu, kelle tegevuse organisatsioon septembris peatas,» kuulutas Wikileaksi praegune kõneisik Kristinn Hrafnsson AFP-le saadetud avalduses. «Selle põhjused selguvad järk-järgult, kuid mõningatele neist vihjavad Domscheit-Bergi raamatu katked.»

    «Selles raamatus tunnistab Daniel Domscheit-Berg organisatsiooni saboteerimist erinevatel viisidel,» jätkas Hrafnsson. «Endine Wikileaksi töötaja tunnistab, et kahjustas lehekülje peamist sisestamissüsteemi ja varastas materjali.»

  31. Mäletatavasti on Bank of America juba pikemat aega kahtlustanud, et Wikileaks plaanib asuda levitama materjale, mis tollele pangale paha valgust heidavad. BoA plaanis ennetavat vasturünnakut saades selleks õpetust siililt kolmelt andmeluurefirmalt, kes muuhulgas nuhkisid avalikest allikatest välja hulka teadmist juhtanonüümikute identiteetide kohta. Seepeale ilmusid välja tundmatuks jääda soovivad anonüümsed olevused, kes näotustasid neist kolmest ühe andmeturvafirma veebilehe ning lekitasid välja 50000 privaatset elektornikirja ühelt neist kolmest andmeluurefirmast. Kirjutab Tech Herald:

    After the Financial Times story broke, including Barr’s claims of infiltration, Anonymous responded. The response was brutal, resulting in full control over hbgary.com and hbgaryfederal.com. They were also able to compromise HBGary’s network, including full access to all their financials, software products, PBX systems, Malware data, and email, which they released to the public in a 4.71 GB Torrent file.

    In a statement emailed to The Tech Herald, Anonymous called Barr’s actions media-whoring, and noted that his claims had amused them.

    “Let us teach you a lesson you’ll never forget: you don’t mess with Anonymous. You especially don’t mess with Anonymous simply because you want to jump on a trend for public attention,” the statement directed to HBGary and Barr said.

    Sedasorti juhtumisi hüütakse vististi gängsterisõjaks kübermaal.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga