Tühi teema 3

Olgu avatud tühi teema 3, kus staariks oled sina ise!

Algimpulsiks para-web-i kirjutajate süvaanalüüs skeptik.ee satanismi kohta: para-web.org.

Meilegi tuttav Andres K teab intellektuaalselt nentida:

Skepsiselehel on käinud ka intellektuaale, aga neid on sealt ruttu välja söödud. Ja kuna tegemist on kahjuks ikkagi satanistliku sektiga, …

Ja muidugi on kusagil olemas ka tõelised skeptikud, need päris ja ehtsad:

Ma ise olen väga suur skeptik, kui keegi teeb tohutuid üldistusi, mis statiliste andmetega kokku ei lähe.

Ütleb astroloogiahuviline Andres K. Mu irooniameeter peksab juba punases tsoonis.

Skeptik.ee-l on veel üht väge täheldatud. Vahendab kommenteerija Matrix:

Ja muideks, skeptik.ee-st. Kui mul on sant tuju ja ma tahan ennast lõbustada, loen nende saiti. Kunagi astusin nendega sõnasõtta nagu Andres K seda tihti kirglikult teeb. Selle peale tegid nad mu kuulsaks, sest minu nime guugeldades leiti mind alati esimesena sellelt leheküljelt.

Seega tulge skeptik.ee-sse, kes te unustuses olete! Meie vahendame kõiketeadja ja kõikjaloleva jumala Google õnnistust sellisel moel, et saate otsingutulemustes ettepoole. Ja teadagi pääsevad Google otsingus eespool olijad eelisjärjekorras teise vibratsiooni, kui maailma lõpp taaskord kaela kukub.

Varasemad tühjad teemad
Tühi teema 1
Tühi teema 2

373 Replies to “Tühi teema 3”

  1. Mäletatavasti peeti hiljuti maha rahvalikud protestid Tuneesias ja Egiptuses. Vana hea doominoteooria tähe all on protestimine üles võetud ka teistes kolmanda maailma riikides, kelleks sellel nädalal on Bahrain, Liibüa, Maroko ja Wisconsin. Nähtavasti ei lähe enam kaua aega, kuni protestimine saab olümpiaalaks.

  2. “Loomulik” on kuulus buzzword. Pühapäeva õhtu puhul vaatleme üht täiesti ebaloomulikku lihatootmisvõtet — põrsaste vannitamist.

  3. Mäletatavasti on Lähis-Idas hiljuti rahva rõõmuks hulka proteste maha peetud. Ilmselgelt on tegemist tõusuäriga — ja selles on kandev roll Facebook’il. Oma näppe tahab koogi sisse ka tuntud rahvusvaheline investor, keegi Abdullah, kes on otsustanud teha 150 miljardi dollarilise pakkumise Facebook’i ostmiseks. Vabal ajal töötab Abdullah Saudimaa kuningana.

    Vähemalt nii kirjutab Iraanis tegutsev Ahlul Bayt News Agency.

    In what is being termed as pure Wall street Gordon Gecko tactics, King Abdullah of Saudi Arabia has decided to make an offer of $150 billion to buy out Facebook. Inside sources within the kingdom suggest that he is very upset with Mark Zukerberg for allowing the revolt to get out of control. In a personal meeting between Mark Zuckerberg and King Abdullah on Jan 25, 2011, Zuckerberg had promised that he would not allow any revolt pages to be formed on Facebook even while he allowed Egypt and Libya revolt pages to be formed. But little did King Abdullah know Zuckerberg. Had he seen the movie “Social Network”, he would have been better advised than to trust Zuckerberg.

    Left with no option, Abdullah advised by Goldman Sachs has decided to buy out Facebook and “clean out the weeds”. The offer on the table is $150 billion. Facebook balance sheet was shown to King Abdullah and his kingdom advisors had mentioned that it is not even worth $1 billion given that it generates no profit. But the King threw the report into the dustbin and fired his advisors and decided to hand over the investment banking mandate to Goldman Sachs who put the value at $150 billion. The deal will be all cash. It is worthwhile to remind our readers that Goldman Sachs had invested into Facebook at an unimaginable $50 billion valuation.

    Artikkel ei jäta mainimata ka tehingu juurde kuuluvaid napis rõivastuses naissoost naisterahvaid.

    ____________
    Moslemite satiiri paremaks nautimiseks on abiks panna tähele, et kui Saudi Araabias on domineerivaks usulahuks sunna hulka lahterduv salafism, siis Iraanis teevad Kõige Õigemat Usku(tm) ši-iidid.

  4. dig ütles:

    Mäletatavasti on Lähis-Idas hiljuti rahva rõõmuks hulka proteste maha peetud. Ilmselgelt on tegemist tõusuäriga — ja selles on kandev roll Facebook’il. Oma näppe tahab koogi sisse ka tuntud rahvusvaheline investor, keegi Abdullah, kes on otsustanud teha 150 miljardi dollarilise pakkumise Facebook’i ostmiseks. Vabal ajal töötab Abdullah Saudimaa kuningana.

    Ebapiisavat skeptilisust näitab üles Postimees:

    Hiljuti teatas rikka naftariigi monarh, et riik eraldab 37 miljardit dollarit riigiteenistujate palkade tõstmiseks ning paljude sotsiaaltoetuste suurendamiseks. Ka avaldas kuningas huvi sotsiaalvõrgustiku Facebook ostimiseks. Vaatlejate sõnul on selle eesmärgiks hoida ära protestilaine levikut Saudi Araabias.

  5. Pühapäeva puhul kirjutab BugBlog, miks lepatriinud hulgakesi talvituvad.

    To spend the winter, seven spot ladybirds – otherwise solitary creatures – to spend the winter, they seem to actively seek each other. I took the photo above a few minunes ago in my garden. I counted 16 ladybirds – most were 7-spots, with two Harlequins – on the shady side of an agave killed by this winters’ harsh frosts. Before I go on to explain this communal hibernating behaviour I have to explain why ladybirds are so colourful. Ladybirds are aposematic, a term describing an antipredator adaptation by which organisms have evolved bright, contrasting colours (think on the yellow and black stripes in cinnabar moth caterpillar or wasps) to warn predators of dangerous behaviour (stinging) or distastefulness.

  6. Teadmata perioodilisusega ajakiri TV7 Uudised edastab jumalikul viisil spellitud elavaid sõnu:

    Eestisse on asutatud Taevas [sic] TV7 Kristlik Ühing, kuhu võid liituda [sic] toetaja liigmeks [sic]. Soomes vastav ühing on [sic] Ristin Tuki Ry, mille kaudu tuleb 75 % majanduslikkest [sic] resurssidest [sic]. Eesti oma ühingu eesmärgiks on samamoodi olla tulevikus võimaldamas [sic] Eesti saadete tegemine [sic] ja saadete tõlkimine [sic].

    Igasugune toetus on meile suureks abiks ja julgustuseks, sest soovime arendada kanalit tulevikus üha rohkem Eesti keelseks [sic].

    Töö laienemise [sic] kiirus sõltub loomulikult resurssidest [sic].

    Pea meeles, et iga euro on vajalik ja tähtis abi!

    Kuna tegemist on rahaliselt kehvas seisus asutusega, kes meelitab inimesi Tõelise Usu™ ja mitte mammonaga, on lisatud küsitlusleht ilma margita postitamiseks aadressil, mis otse loomulikult asub umbluupealinnas Pärnus. Lehe ärasaatjate vahel lubatakse välja loosida televiisor; eraldi on ära märgitud, et too televiisor on “uhiuus”. Kupongiga saab ärasaatja deklareerida kolmesugust panustamist; lisaks rahalisele annetusele pakutakse suurepärast võimalust telesaateid tasuta tõlkida ning suurepärast võimalust levitada teadmata perioodilisusega ajakirja TV7 Uudised.

    Artiklitest paistab, et ajakirja taga on mingisugune Elu Sõna haru, aga tõlke kvaliteeti arvestades tundub, et nad ei tööta koos end sisse seadnud Eesti elusõnalastega.

  7. Paljud religioossed usklikud väidavad, et ainult nemad on oma usu tõelised järgijad ja teisitimõtlejad on võlts-usklikud, nood aga jälle väidavad, et valeusklikena on nad täiesti valed. Sellepärast on värskendav näha tõelisi ersatsmoslemeid. Kirjutab ja pilti näitab Media Matters:

    Conservative activist James O’Keefe has released a video which supposedly shows Ron Schiller, a senior NPR executive, making controversial remarks to two people posing as members of a “Muslim Brotherhood front group.”

    Given O’Keefe’s long history of doctoring video and using dishonest tactics, this latest release warrants much skepticism.

    Vivian Schilleri tagasiastumisest räägib BBC:

    The head of National Public Radio network in the US, Vivian Schiller, has resigned after it emerged that the organisation’s chief fundraiser was secretly filmed making disparaging remarks about US conservatives.

    These are difficult times for NPR, the closest thing the US has to the BBC, as Republicans in Congress try to cut funding for public broadcasting.

    Paul Adams reports from Washington.

  8. Reedeõhtuseks põrnutsemiseks on seekord kunstiline ülevaade teadusliku fantastika ajaloost. Klõpsates läheb suuremaks.

  9. Pea ennast ise trolliks või kelleks taheks, kui tahad.
    Tuleb välja, et siin teiseusulisi jätkuvalt ei sallita, et siin pole vabat mikrofoni.
    Varemini paistis vähemasti selle teemaga seoses, et kõik sõnavõtjad ei pea olema siin skepsisusulised. Aga hea seegi, et saadakse lugeda, mida ma 39. poolt kirjutatust arvasin.

  10. Suvatse tõendeid esitada ja loogiliselt argumenteerida ja sul on vaba mikrofon.

    Meie reeglid ütlevad, et suhete klaarimine ei huvita mitte kedagi peale klaarijate eneste ja sellest lähtub ka moderatsioon. Nii et postitused, mille mõte on väljendada, mida kellestki arvatakse, võiks rõõmsasti ära jätta.

  11. Varareede lõppemise puhul olgu välja kraamitud Information is Beautiful‘i õpetlik diagramm tuntud toidulisandite teaduslikkusest või ebateaduslikkusest. Mida suurem ring, seda populaarsem; mida kõrgemal, seda paremini on kasulik mõju tõendatud.

    Klõpsates läheb suuremaks ja interaktiivsemaks, siis saab hiire mullide peale seisma jätta ja uurida, miks roheline tee on nii tõendatud kui tõendamata lahtris. Interaktiivsete mullide peale saab ka klõpsata, siis tuleb ette uuring, mis räägib, mis värk on.

  12. The Newspaper Guild, Meerikamaa meediatöötajate ametühing, kutsub Huffington Post’i korrespondente üles streikima ja nõudma paremat palka. Praegu töötavad nad tasuta.

    The Newspaper Guild is calling on unpaid writers of the Huffington Post to withhold their work in support of a strike launched by Visual Art Source in response to the company’s practice of using unpaid labor. In addition, we are asking that our members and all supporters of fair and equitable compensation for journalists join us in shining a light on the unprofessional and unethical practices of this company.

    Saadaval on kaks nõudmist:

    ● A pay schedule must be proposed and steps initiated to implement it for all contributing writers and bloggers; and,

    ● Paid promotional material must no longer be posted alongside editorial content; a press release or exhibition catalogue essay is fundamentally different from editorial content and must be either segregated and indicated as such, or not published at all.

    Muidugi on alati võimalus, et emand Huffington hakkab edaspidi kaastöid korjama umbluufirmade turustusosakondadelt. Küllap nood on nõus artikleid kirjutama ilma kummagi nõudmise rahuldamist nõudmata.

  13. Teisipäeva õhtupooliku puhul avaldab tuntud huumoriväljaanne CNN Money följetoni kapitalistlike sigakoerte edusammudest töötava rahva rõhumise alal.

    FORTUNE — With nearly 14 million unemployed workers in America, many have gotten so desperate that they’re willing to work for free. While some businesses are wary of the legal risks and supervision such an arrangement might require, companies that have used free workers say it can pay off when done right.

    “People who work for free are far hungrier than anybody who has a salary, so they’re going to outperform, they’re going to try to please, they’re going to be creative,” says Kelly Fallis, chief executive of Remote Stylist, a Toronto and New York-based startup that provides Web-based interior design services. “From a cost savings perspective, to get something off the ground, it’s huge. Especially if you’re a small business.”

    Those who join Remote Stylist, whether they are students or out-of-work 20- or 30-somethings, must agree to a four-month run and sign a hiring contract. She asks interns to commit 30 hours a week; she has been burned in the past by people who were trying to juggle a paid job with their commitment to Remote Stylist.

    Täiesti arusaamatul kombel näitavad mõned mitte-palgaorjad üles hämmastavat laiskust ja hoolimatust.

    […] a project to drive from Germany to Cambodia in plastic cars. Not only were the positions unpaid, but successful candidates had to pay their own expenses.

    One editor and two cameramen ended up quitting before the end of the trek due to rough conditions and 16-hour workdays. In retrospect, Lovejoy says, “I would screen a little bit better and make sure they understood that this wasn’t a vacation.”

    Crystal Green, owner of Tallahassee-based event planning firm Your Social Butterfly, has had mixed results with unpaid staffers who didn’t take their responsibilities seriously. She’s even had to retrace the missteps of unpaid staffers and apologize to alienated business partners.

  14. Police Quarterly uurib harimatuse mõju politseiniku töö jõulisusele.

    In the past, police scholars have examined the impact of higher education on different measures of officer behavior, most notably arrest and the use of force. Much of this prior work has suffered from poor methodologies, such as inadequate samples and the inability to control for theoretically relevant variables. In addition, previous inquires have focused on but one single behavior per study. In an attempt to overcome some of these limitations, we examine the effect of officer education on three key decision- making points (i.e., arrest, search, and use of force) by relying on observational data from two medium-sized cities. The results of the analysis indicate that higher education carries no influence over the probability of an arrest or search occurring in a police–suspect encounter. College education does, however, significantly reduce the likelihood of force occurring. Results may be due to the amount of discretion officer’s exercise in pursuing these behaviors. Recommendations for future inquiries revolving around theory development and the incorporation of research from the field of education are presented, as well as varying policy implications.

  15. dig ütles:

    After the Financial Times story broke, including Barr’s claims of infiltration, Anonymous responded. The response was brutal, resulting in full control over hbgary.com and hbgaryfederal.com. They were also able to compromise HBGary’s network, including full access to all their financials, software products, PBX systems, Malware data, and email, which they released to the public in a 4.71 GB Torrent file.

    Anonüümsete liberaalide frontgrupp HBGary on välja lekitanud veel poliitiliselt ebameeldivat materjali mitte-liberaalide kohta, kirjutab ThinkProgress:

    In February, ThinkProgress broke a story revealing that attorneys for the U.S. Chamber of Commerce had communicated with a set of military contractors — HBGary Federal, Palantir, and Berico Technologies — to develop tactics for sabotaging and spying on the Chamber’s progressive critics. The Chamber attorneys and the security firms discussed targeting ChamberWatch, the SEIU, MoveOn, ThinkProgress, and other groups. The proposals details efforts to steal private computer information, spy on the families of the Chamber’s critics, and plant false documents within organizations opposed to the Chamber’s agenda.

    ThinkProgress has uncovered yet another presentation from one of the private security firms describing plans for the Chamber. Because of a technical glitch, a few emails of the 75,000 emails leaked to the public from one of the defense firms did not process. One of the emails now processed correctly reveals yet another proposal, created by HBGary Federal executive Aaron Barr, and forwarded to the other security firms. Although it appears not to have been completed, the last slide in the presentation lists tactics — labeled “Discredit, Confuse, Shame, Combat, Infiltrate, Fracture” — to “mitigate [sic] effect of adversarial groups while seeking litigation.” View a selection of the slides below:

  16. miks Maiuspala kaanestaar erru saadetakse?

    kommentaarid loo juurde on eriti vahvad mu arust :) Keegi teab täpselt, et kaanestaar on Milvi / Signe/ Kairi, kes õppis õigusinstituudis/ on hoopiski ämmaemand/ veel mingi variant :)
    Sekka paar oma tütrekest uueks kaanestaariks soovinud/soovivat mammat :)
    lisaks veel arutlust, miks uut kaanestaari üldse vaja läheb : kõrgem hind, halvemad kommid, väiksem karp – ja kinnitamist, et uue pildiga komme küll ostma ei hakata :)

  17. Traian Băsescu külaskäigu puhul olgu esitatud sõbralik rumeenia lastelaul elevantidest ämblikuvõrgus hullamas ja kiikumas.

    Ainult väga ebaviisakad lapsed laulavad sellel viisil niimoodi:

    Un Severin se corupea
    În Parlamentul European
    Și pentru că corupția mergea
    A mai chemat un Severin.

  18. The Guardian kirjutab Tšehhi presidendi mustkunstitrikkidest Tšiili mail.

    Accompanied by a backing track straight out of a bank heist film, a video clip showing the Czech Republic’s president discreetly pocketing a ceremonial pen encrusted with semi-precious stones while his Chilean counterpart praises him during a Latin American visit has become an unlikely internet sensation.

    Vaclav Klaus, a conservative who has attracted international news coverage more often in recent years as a result of his combative Eurosceptic views, is shown in the clip opening a box containing the pen at the start of a press conference alongside Sebastián Piñera.

    As Piñera addresses journalists and gives Klaus an enthusiastic welcome, the Czech president takes the pen out, examines it carefully, moves his hands under the table, shuffles with his jacket, then buttons it up with both hands and finally lets his empty hands emerge above the table again to close the case.


    Küllap on siin süüdi mingisugune NWO, kellele Klausi vaated jalgu jäid.

  19. Reede õhtupooliku puhul võivad skeptikud end lõbustada Natural News’i artikliga, kus keegi akupunkturist üritab radiatsiooni terviseriske seletada:

    It is well known that radiation burns our cells by creating too much free radical damage. Now of course this is like talking Greek to medical officials and professors because if they knew this they would be on the bullhorn telling the public what to do to minimize free radical damage.

    If you are feeling sick from radiation exposures, be assured this is not a figment of your imagination.

    Getting CAT scans and PET scans involving the injection of radioactive dyes and other substances for medical diagnostic purposes results in exposure to very high levels of radiation.

    Working at a nuclear power plant, in a submarine, or with certain types of diagnostic medical equipment are all ways to become sick from radiation exposure even if there is not an accident.

    Naljaviluks on autor ära toonud xkcd diagrammi, aga allikaviidet ei ole ja pikselfontidega kirjutatud diagrammi on skaleeritud niisugusel viisil, et tekst sellel ei ole loetav. Pildile klõpsates see ka loetavaks ei muutu.

    Dr. Sircus was trained in acupuncture and oriental medicine at the Institute of Traditional Medicine in Sante Fe, N.M., and at the School of Traditional Medicine of New England in Boston. He served at the Central Public Hospital of Pochutla in Mexico, and was awarded the title of doctor of oriental medicine for his work. He was one of the first nationally certified acupuncturists in the United States. Dr. Sircus’s IMVA is dedicated to unifying the various disciplines in medicine with the goal of creating a new dawn in healthcare.

    He is particularly concerned about the effect vaccinations have on vulnerable infants and is identifying the common thread of many toxic agents that are dramatically threatening present and future generations of children. His book, The Terror of Pediatric Medicine, is a free e-book offered on his web site. Humane Pediatrics will be an e-book available early in 2011 and then quickly as possible put into print.

    Suure ego ja pisikeste nõeltega eskulaabil on veebisait ka, aga nimetatud suure ego tirriteerimiseks jätab dig sellele viitamata. Lugeja peab naba metavaatlusteni jõudmiseks Google’it kasutama.

  20. Forte-s kirjutatakse, et kvantteooria on teadlaste arvates maitseküsimus.
    Lühikeses tekstis on probleemistik ilusti rittapandud.

  21. Too on täitsa tore artikkel! Muide, märkasin, et lõugade pidamise ja arvutamise huvides on eesti keeles ilmunud Rein-Karl Loide “Sissejuhatus kvantmehaanikasse”. Tähendab, isegi kui lõugu ei kavatse pidada, siis arvutamine on selle teaduse tuum, nii et ometi (tõtt-öelda juba 2007) on ilmunud midagi, mis ei käi mitte hiilides ja ebamääraselt pomisedes kaks ringi hästi kaugelt ümber kvanmehaanika, vaid pistab sinna lusika sisse ja võtab täitsa mälutavad suutäied välja.

  22. Arvutamise kohapealt on muidugi võimalik tööd kokku hoida.
    Aga tõlgendamine on tõesti tundlik teema.
    Väita, et mingi tegevus kutsub esile hetkelised muutused kogu mõõtmatus ruumis on liialdus. Põimumine on siiski pigem mõõteriista sekkumise tulemus. Moodustub kvantsüsteem, mis kas on, või ei ole. Seepärast on muutused hetkelised.
    Kahtlejad võiks endalt küsida, et “kas siis vabal tahtel oleks üldse kohta, kui see oleks teisiti? Võib-olla piiritu kõiksus võtab meilt igasuguse vastutuse meie tegude eest, kuna oleme mingite multiuniversumis toimuvate muutuste marionetid?”
    Selliste lollide probleemide otsa komistavad need, kes unustavad tekkepõhilisuse, mida antakse kui teatepulka edasi kvandilt kvandile.

  23. Volbripäeva puhul, kui nõiad end inimesteks või vastupidi ja umbluu end ratsionaalseks argumendiks maskeerib, olgu ära mainitud Rational Argumentator’i artikkel võltsvitamiinist:

    3. Vitamin B17 prevents cancer in the same way that vitamin C prevents scurvy.

    If cancer is in fact a vitamin deficiency disease, then there must be an essential vitamin that has been edited out of modern man’s diet. Further, preventing or controlling cancer would be as simple as restoring this food compound to our daily diet.

    Over the past century researchers from a number of fields have discovered such a vitamin; the scientific community calls it amygdalin, or simply vitamin B17, and in its concentrated form, it is called Laetrile.

    Ajalooteadlikule elemendile võib irvitamisrõõmu pakkuda näiteks niisugune ajalooliste sündmuste järjekorra häbematu ärasegamine:

    Up until two hundred years ago, scurvy epidemics regularly decimated entire crews of ships. The British Navy recorded over one million sailor deaths due to scurvy between 1600 and 1800 alone. Scurvy is an extraordinarily painful disease causing bleeding from the nostrils, mouth, ears, and even the skin. For hundreds of years, scientists searched in vain for its cause, thinking that it was some sort of virus that lived in the dark holds of ships.

    Järjekindel on artikkel ka faktide sisekaemusest ammutamise alal.

  24. Vajan abi ühes tõlkeküsimuses ja ei oska esimese hooga mujale pöörduda; äkki oskab keegi siit öelda?

    Ingliskeelse sõna antidote vasteks on sõnaraamatutes “vastumürk”. Kui seda kasutatakse aga juba nakatunuile ohtliku nakkushaiguse vastu kaitset pakkuva ravimi tähenduses, kas siis oleks ehk õigem seda tõlkida nt “vastuseerumiks”?

    Tegemist on ilukirjandusliku tekstiga ja seega teatud paindlikkus vast lubatud, aga “vastumürk” tundub sellisel puhul vale (ja tegelikult tundub, et autorid ise on kasutanud juba inglise keeles vale sõna, kuna “antidote” tähendab ka inglise keeles ikkagi mürgistuse, mitte nakkuse mõju sürdavat ainet).

  25. See ei ole tingimata kirjaniku parandamise küsimus. Eesti keeles on üks termin vastumürk, inglise keeles natuke rohkem, näiteks antivenom ja antitoxin ka.

    Aga vastumürk on minu meelest terminina piisavalt lai, et igasuguseid meditsiinilisi vastuabinõusid ja vastuannuseid ära katta, iseäranis siis, kui teada on, et tekst on ilukirjanduslik. Vastuseerum nõuaks, et kõnealune vastumürk seerumist koosneb või vähemalt olulisel määral seerumit sisaldab, muidu oleks ta otseselt vale.

    Pärismeditsiin kontekstis oleme me varem rääkinud näiteks marutõvest, mille kontekstis inimestele nakatumisjärgset profülaktilist vahendit manustada võidakse. Selles konkreetses kontekstis on see vastumürk juhtumisi marutõvevaktsiin.

    Olenevalt konkreetsest nakkavast agendist võib vastumürgil ka muid põnevaid taotlusi olla kui mürgi otsene neutraliseerimine või viiruse/bakteri/toksiini vastaste antikehade sünteesi provotseerimine. Näiteks on olemas mürke, millega inimorganism pikapeale ise toime tuleks, kui äge manustamisjärgne reaktsioon teda enne ära ei tapaks; mõned neist leiavad sageli mainimist Austraalia rannikualade põliselukaid tutvustavas materjalis. Säärasel juhul võib vastumürgiks pidada vahendit, mis seda esmast reaktsiooni — olgu selleks siis anafülaktiline šokk, ajutine hingamispeetus või kasvõi ülikõrge palavik — piisavalt pärsib.

  26. Lihtsalt märkuse korras: vastuseerumit, ehk antikehadega (mitte vastukehadega) vereseerumit, on maakeeli ikka antiseerumiks kutsutud.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga