Oktoober saagu! Ja oktoober sai.

Käesoleva aasta oktoobris on 5 reedet, 5 laupäeva ja 5 pühapäeva. Keegi tarkpea algatas seepeale kettkirja, milles väidetakse:

Seda juhtub kord 823 aasta jooksul. Sellist kuud loetakse Feng Shui õpetuse järgi rahatoovaks. Saada see sõnum 8 heale inimesele ja 4 päeva pärast on oodata suuremat rahasummat. Kui sõnumit edasi saadad, siis sa võimendad teadlikult oma reaalsust.

Iga lause on vale või isegi mitte vale, kuna sisaldab verifitseerimatuid ja falsifitseerimatuid väiteid. Vaatame neid ükshaaval.

Seda juhtub kord 823 aasta jooksul.
Otsene vale. Viimati oli 5 reede, laupäeva ja pühapäevaga oktoober meil 2004. aastal. Enne seda 1993., 1982., 1971. 1965. jne aastatel. Kes veel ei tea, siis kalendrid korduvad. 2004. aastat pole seal seetõttu, et see on liigaasta ja terve kalender ei kordu 2010. omaga.

Sellist kuud loetakse Feng Shui õpetuse järgi rahatoovaks.
Feng Shui on Vana-Hiina õpetus. Vanas Hiinas oli nädal 10-päevane. Sellise pikkusega nädal ei võimalda ühes kalendrikuus viit reedet, laupäeva ja pühapäeva. Tänapäevane Gregoriuse kalender kuulutati välja aastal 1582; isegi Euroopas ei hakanud see korraga kehtima; Hiinas võeti see üle alles 20. sajandi esimestel kümnenditel. Seega jutt Feng Shuist seoses Gregoriuse kalendriga on lihtsalt seosetu jama.

Saada see sõnum 8 heale inimesele ja 4 päeva pärast on oodata suuremat rahasummat.
Mul on homme avansipäev. Kas see ka loeb?

Kui sõnumit edasi saadad, siis sa võimendad teadlikult oma reaalsust.
Mida see küll tähendama peaks?

Aga tegelikut on siinne lugu algatatud oktoobrikuiste ajakirjandusleidude ja kommentaaride tarbeks. Tõstan osad septembri alt siia üle.

177 Replies to “Oktoober saagu! Ja oktoober sai.”

  1. Jure Biechonski uued plaanid:
    Psühholoog julgustab tundeid näitama
    Lisaks “alternatiivpsühholoogiale” plaanib mees ka suurejoonelisemat projekti:

    Mehel on käsil projekt, mille eesmärk luua uut tüüpi kool. «Kujutlege lasteaeda, kus lapsed õpivad mediteerima ja räägivad oma unistustest. Kujutlege kooli, kus õpilased õpivad enda sisse vaatama ja küsivad endalt, mis on nendele tähtis. Probleem on selles, et kui otsida vastuseid, siis me ei küsi sageli õigeid küsimusi. Näiteks seda, miks ollakse siin ja mida tahetakse teha oma eluga,» rääkis Biechonski.
    […]
    Algatatud haridusprojekti kuulub tema sõnul mitu tuntud poliitikut ja teiste elualade esindajat. Lisaks eestlastele on sellesse kaasatud inimesi Mehhikost, Lätist, Moldovast ja Rumeeniast.

    «Me ei ole mingi hull grupp Eestist, kes tahab midagi väikest korda saata. Praegu ei saa ma nimesid nimetada, aga see haridusprogramm on kiiresti õiges suunas liikumas,» ütles Biechonski lühidalt, lisades et tõenäoliselt aasta-kahe pärast toob ta koos mõttekaaslastega programmi laiema avalikkuse ette.

  2. Reuters vahendab uudist Vatikanist: Homer Simpson on katoliiklane.

    “Few people know it, and he does everything to hide it. But it’s true: Homer J. Simpson is Catholic”, the Osservatore Romano newspaper said in an article on Sunday headlined “Homer and Bart are Catholics.”

    The newspaper cited a study by a Jesuit priest of a 2005 episode of the show called “The Father, the Son and the Holy Guest Star”. That study concludes that “The Simpsons” is “among the few TV programs for kids in which Christian faith, religion and questions about God are recurrent themes.”

    Ajakirjanikud küsisid arvamust ka produtsendilt.

    But executive producer Al Jean told Entertainment Weekly on Monday he was in “shock and awe” at the latest assertion, adding that the Simpsons attend the “Presbylutheran” First Church of Springfield.

    “We’ve pretty clearly shown that Homer is not Catholic,” Jean said. “I really don’t think he could go without eating meat on Fridays — for even an hour.”

    Kahjuks ei ole teada, kas ka Ned Flanders katoliiklane on.

  3. @dig:
    Kahjuks ei ole teada, kas ka Ned Flanders katoliiklane on.

    Ei ole.
    Muide, katoliiklusse pöördub Homer vaid ühes osas koos Bartiga, ent Marge’ile, Ned Flandersile ja mõistagi ka kohalikule õpetajale reverend Lovejoy’le see ei meeldi. Ühiselt võidetakse Homer ja Bart õigele protestantlikule usule tagasi.
    Aga Lisa identifitseerib end juba ühes üsna varajases osas budistina ja on seda ka edaspidi, käies siiski koos perega kenasti ka pühapäeval kirikus, eriti kuna budism kirikuskäimist otseselt ei keela.

  4. @lauri:

    Osas “Lisa Gets an A” (AABF03; see osa, kus on homaar Pinchy) tunnistab Homer, et nädala parim aeg on kohe pärast kirikut, sest siis on järgmise korrani kõige rohkem aega :)

  5. Sattusin täna Kuku raadio nädala raamatu saadet kuulama. Räägiti Helen Tartes-Babkina raamatust “Kunst abiks lapse ja noore mõistmisel” Esmalt tundus päris huvitav. Häirekell lõi aga põlema väga suured üldistused ja kirjastus Stella Borealis. Küsimus on, et kas kunstiteraapia on ikka teadus või on jälle mingi “uhhuuga” tegemist?

  6. Göteborgi Ülikooli teadlased on välja selgitanud, et tänapäevased 70-aastased on intelligentsemad kui möödunud sajandi alguses sündinud 70-aastased. Niisugused tulemused tähendavad, et senised testid seniilsuse tuvastamiseks ei tööta enam õigesti.

    The H70 study provides data on cognitive symptoms that researchers have used to predict the development of dementia, and also to investigate whether the symptoms have changed in recent generations. The study involves a large proportion of 70-year-olds from Gothenburg, Sweden, who have been extensively examined over the years, including tests that measure memory, speed, language, logic and spatial awareness. New results from the study were published earlier this year in the reputable American journal Neurology.

    “Using the test results, we’ve tried to identify people who are at risk of developing dementia,” says Simona Sacuiu, resident in psychiatry at Sahlgrenska University Hospital and medical researcher at the Sahlgrenska Academy’s Unit of Neuropsychiatric Epidemiology. “While this worked well for the group of 70-year-olds born in 1901-02, the same tests didn’t offer any clues about who will develop dementia in the later generation of 70-year-olds born in 1930.”

    Uurimus avaldati teadusajakirjas Neurology.

  7. Tiiu Kuurme: hinnatud laps

    Hindamine on omalaadne kirg, mille tagamaaks on eksistentsiaalne ebakindlus. Hinne paneb asjad paika ja inimese lahtrisse. Minu hindamatu laps oli väärt kolme. Olemisega kaasnev ebakindlus on taas kord üle mängitud. Hindest on saanud iseenese püstitatud ikoon kõigeväelisest, mida meelsasti kummardatakse, sest see annab tunde, et asjad on kontrolli all. Hinnet ja hindamist peetakse tugisambaks, millel püsib kool.

  8. Ramlov: Kas newage uskumuste levimine pärsib ühikonnas kaastunnet?

    Asotsiaalile või kodutule öeldakse: “Sa oled selle elu ja maailma enda ümber ära teeninud – ise tekitanud – ja nüüd pead sellega silmitsi seisma” ja lisatakse et “võib-olla on nälgasuremine sinu õppetund, vaata kui palju sa sellest võid kogemusi ammutada”. Jah, ma utreerin, aga ajuti on mõne mõttemustri ohtlikkus näha just siis, kui me oletame selle muutumist juhtivaks.

    Pealegi, kas ei teki siin veel üks oht. Nimelt oht, et inimene, kel läheb halvasti ja kes usub, et ta ise on kogu oma halvastimineku taga ja selle põhjustaja, lisab niigi raskele olukorrale veel tugeva süütunde, et ta on endale nii raske olukorra põhjustanud. Jah, loomulikult räägivad needsamad õpetused, et süütunded on ebaloomulikud ja neid pole vaja tunda jne. aga mitte ükski uus vaimne õpetus ei suuda sajandeid kestnud inimpsüühika mustreid päevapealt murda ja ma kahtlustan, et on nii mitmeidki selle vaimsuse jüngreid, kes teevad halva mängu juures hea näo, aga öösel nutavad patja – sest süütundeid ju tunda ei tohi ja negatiivselt mõtelda ka mitte, ent pinge peab ju kusagil välja pääsema.

    Sama skeemi näikse rakendatavat ka igasuguste ravialternatiivide puhul, et inimene on ikka ise süüdi, kui tal nt vähk või muu potentsiaalselt surmav haigus kujuneb. “Haigus on õppetund” või “karma”, mis tuleb paremaks inimeseks saamise teekonnal läbi käia ja kui sured, siis ilmselt ei mõelnud sa ikka piisavalt õigesti ja usk oli nõder.

    Tegelikult pole see mõtteviis sugugi uudne või pragusele njuueidslusele omane. Selline jumalik karistus või karma keerdkäik on ju vana asi.

    Ka Ramlov täheldab:

    Muuseas, ma olen kunagi lugenud ka mingit vabakoguduse kristlikku foorumit, milles haigusest rääkiva teema all oli hulk kommentaare : “kui sa üldse haigeks jäid, siis järelikult pole su usk piisavalt tugev”.

  9. Martin Vällik ütles:

    Sama skeemi näikse rakendatavat ka igasuguste ravialternatiivide puhul, et inimene on ikka ise süüdi, kui tal nt vähk või muu potentsiaalselt surmav haigus kujuneb. “Haigus on õppetund” või “karma”, mis tuleb paremaks inimeseks saamise teekonnal läbi käia ja kui sured, siis ilmselt ei mõelnud sa ikka piisavalt õigesti ja usk oli nõder.

    Ja siis veel lood sellest, kuidas kriminaalkaristus on hoiatuseks — hoiatab kanepihuvilisi võimalike terviseprobleemide eest.

  10. «Võsareporter»: ravitseja lollitas invaliidi
    +video

    Kunagine tugev ja terve mees Aivar põeb sclerosis multiplexi, mis on ta sundinud invaliidsuspensionile. Arstide sõnul on tegemist ravimatu haigusega, kuid Põlvamaal tegutsev ravitseja Kivi-Karla pakkus talle väikese lootuskiire.

    Kivi-Karla, õige nimega Urmas Nurme, tohterdab inimesi kividega. Aivarile soovitas ta 20 kiviseanssi, mis tähendab kive täis kottide ladumist lamava haige peale kümneks minutiks. Üks seanss maksab 500 krooni. Aivari 20 seanssi tähendas üle kolme tunni kivide all lebamist.

  11. Katoliku kirik on välja tulnud uue dokumendiga, mis räägib, et mõned osad piiblist ei vasta tegelikult tõele. The Times kirjutab:

    The Catholic bishops of England, Wales and Scotland are warning their five million worshippers, as well as any others drawn to the study of scripture, that they should not expect “total accuracy” from the Bible.

    “We should not expect to find in Scripture full scientific accuracy or complete historical precision,” they say in The Gift of Scripture.

    Äramärkimist leiab näiteks kreatsionism:

    Some Christians want a literal interpretation of the story of creation, as told in Genesis, taught alongside Darwin’s theory of evolution in schools, believing “intelligent design” to be an equally plausible theory of how the world began.

    But the first 11 chapters of Genesis, in which two different and at times conflicting stories of creation are told, are among those that this country’s Catholic bishops insist cannot be “historical”. At most, they say, they may contain “historical traces”.

  12. Teadus nagu meelelahutus

    Maailm aga ei ole lineaarne ja üheselt määratud nagu on spordivõistlus, vaid hoopis tõe-näosuslik. Väga oluline ja raske võtmeküsimus on, kuidas vahendada tõenäosust. Üheks võimaluseks on teha seda analoogiate, tausta ja seoste kaudu. Ükski teadusuudis ei ole asi iseeneses, nagu on seda spordivõistlus. See on seotud keerulisse võrgustikku, mis toimib vaid seetõttu, et selle eri lülid suhtuvad uudisesse kriitiliselt, püüavad selle tõesuses selgust saada.

  13. Toidame ka blogidevahelist liiklust:
    Sander@Dukeplus Dukelupus: Postimehe imelik artikkel piimast

    Postimees kirjutas piimast kummalise artikli, autoriks on märgitud Tiina Kolk, kes tundub ajakirjanik olevat. Artikli algallikaid ei ole mainitud, lause “Oleme koos kolleegidega…” võiks viidata sellele, et Tiina Kolk ise on ka algallikas.

    Kui artikli esimene pool on suhteliselt asjalik, kirjeldades piima keemilist koostist ja mõju organismile, siis teine pool on täielik pseudoteadus… viisakalt öeldes, valetamine näkku. Tundub, et taas kord ei ole Postimehel üldse teadustoimetajat, kes lauslolli juttu ja jura välja korjaks.

  14. Kriku ütles:

    Halleluuja!

    Adalbert, mis moos see on?!

    Mr. Hugh Miller räägib ka teemal “Carbon 14 and radiometric dating show young Earth”. More crank magnetism.

  15. @salvey:

    Võib jälle täheldada, et Postimehe teadusajakirjanik ja meie vana sõber IKH on tagasi sõiduvees, ehkki pärast Jupiteri ja Kuu väidetava segiajamise lugu oli ta targu umbes nädala lehest eemal ning Postimehes on ka muid (sobivamaid!) rubriike, kus ta oma talenti näitab.

  16. Maailmatassi kaheksajalg Paul on ära surnud, teatab BBC.

    Paul was two-and-a-half years old and had been hatched at another centre at Weymouth in England in 2008.

    The centre’s manager, Stefan Porwoll, said that Paul had correctly guessed the winner of seven of Germany’s World Cup matches, including their defeat, and had “enthused people across every continent”.

    As the tournament progressed, the octopus’s uncanny knack of selecting the correct box drew increasing interest from the world’s media, culminating in his choice of Spain as the eventual winner.

    He became an instant hero in Spain, prompting a request to have him put on display at Madrid zoo.

    See on suurepärane idee! dig teeb ettepaneku kõik tulega proovitud “selgeltnägijad” otsekohe Madriidi loomaaeda väljanäitusele panna.

  17. dig ütles:

    dig teeb ettepaneku kõik tulega proovitud “selgeltnägijad” otsekohe Madriidi loomaaeda väljanäitusele panna.

    Teatavad inimesekaitseorganisatsioonid võivad jõulist pahameelt avaldada. Teisest küljest, Madriidis käiks ise ka ära. Aga Paulile olgu muda kerge.

  18. Sociological Images analüüsib spordifännide vahelist sõimlemist homoseksofoobsetel motiividel:

    It should be clear to everyone that this behavior represents a sick society. Team affiliation follows the rules of the minimal group paradigm: humans appear to be willing to form meaningful groups based on just about anything. Sports just happens to be an arena in which hypermasculinity is rewarded, even demanded. This makes it acceptable to be cruel to one another and makes it inevitable that that cruelty will take the form of hatred towards gay men (deemed masculine failures) in the form of homophobic slurs. It’s not even that they think the kids are gay, but calling them gay is good for a laugh and a great insult.

    This is what it’s like to be a man under patriarchy: moments of inhumanity in which men accept and reproduce hatred against others and moments of victimization when other men aim that hatred at you.

  19. Haruldase rahaoktoobri sõnum on umbluu
    Mati Soomre, Maaleht

    See on pesuehtne umbluujutt. Tegelikult juhtub üsna sageli, et ühes kuus on viis reedet, laupäeva ja pühapäeva. Selleks pole vaja muud, kui et 31-päevane kuu algaks reedega.
    […]
    Ja mitme tuhande aasta vanust Feng Shuid ei maksaks üldse asjasse segada. Vana-Hiinas oli sel ajal, kui see õpetus loodi, kümnepäevane nädal ja enam-vähem 30-päevane kuu. Nii et seal ei saanud mingi väega viit reedet, laupäeva ja pühapäeva ühes kuus olla.

    Ega ta juhtumisi skeptik.ee lugeja pole?

  20. Lõuna-Korea kultuuripäevadel promotakse ususekti

    Lõuna-Korea nn kultuuripäevadel esinema pidanud Tõnis Mägi loobus oma etteastest, kuna ilmnes, et tegemist ei ole mitte Korea suursaatkonna korraldatavate kultuuripäevadega, vaid hoopis ühe ususekti propagandaüritusega.

    «Pealtnägija» tuvastas, et ürituse peaesinejat, pastor Jaerock Leed peetakse Aasia ühe ekstreemseima sekti Manmin juhiks ning tema kogudus on välja heidetud Korea Kristlikust Nõukogust. Vaatamata sellele toetavad üritust teiste seas ka Kristiine, Pirita ja Mustamäe linnaosavalitsused, kuid mitte Lasnamäe linnaosavalitsus.

    Lasnamäe linnaosa vanem Kalle Klandorf ütles pärast Lee tausta uurimist, et üks linnaosa ei peaks promoma mingisugust ususekti.

    Klandorfil sobis saientoloogide ususekti küll promoda, aga hea, et seekord arukama otsuse tegi.

    «Ma ütleksin ilma irooniata, et kui me oleme Euroopa Liidu kõige mittereligioossem rahvas ning kui me usume protsentuaalselt kõige rohkem pendlikeerutajatesse, nõidadesse jne ja kõige vähem kristlusesse, siis võibki juhtuda, et keegi tuleb meid päästma,» ütles Tallinna Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu.

    Minumeelest on mõningane iroonia siiski kohane, kuna seda tõdeb inimene, kes usub surnute ülestõusmisse ja igavesse ellu, aga muidu on ta tähelepanek muidugi tabav.

    Järjekordne plusspunk Pealtnägijale!

  21. AlterNet vahendab juhtumit abielupaarist, kellel tehisaborti tarvis läks. Näib, et naistekliinikut olla ümbritsenud mõned vaenulikult meelestatud vagatsejad, kellel oma päeva sisustamiseks midagi targemat teha polnud kui patsientidele pahasti öelda.

    After extensive testing at a renowned Boston hospital three weeks earlier, we were told our baby had Sirenomelia. Otherwise known as Mermaid Syndrome, it’s a rare (one in every 100,000 pregnancies) congenital deformity in which the legs are fused together. Worse than that, our baby had no bladder or kidneys. Our doctors told us there was zero chance for survival.

    Running on pure adrenaline, and without even a hint of a plan, I grabbed my cell phone and crossed the street. I didn’t know what to say or how to say it, I just knew I wanted to make public the cowardice of these protesters. The video’s below—they didn’t disappoint.

    I learned a few important things from this encounter. First, these people aren’t used to being confronted. They prey on the weak and they pounce on the wounded. It’s easy to berate people and shame them when they’re too beaten down to fight back. But I chose to do just that, and you can see what happened.

  22. Mõnevõrra organiseeritumast naistearstide vastu suunatud tegevusest räägib CBS Evening News:

    (CBS) They look like wanted posters from the Wild West. But they’re not photos of criminals, CBS News correspondent Michelle Miller reports — they depict doctors in North Carolina who perform abortions. They asked us to block their faces.

    “It doesn’t say ‘Wanted Dead or Alive’ but the implications are clearly there,” said a doctor, who, fearing for his life, asked to remain anonymous.

    In the 1990s similar fliers were distributed in other cities. Then came the murders. Pensacola, Fla., doctor David Gunn and Dr. George Patterson of Alabama were shot and killed in 1993. Dr. John Britton was murdered a year later in Florida. All were targets on Wanted posters.

    Dr. George Tiller survived an assassination attempt in Wichita in 1993. He was killed in his church last year.

    “We know what the pattern has been year after year,” said Katherine Spillar, the executive vice president of the Feminist Majority Foundation. “Wanted poster, murder. Wanted poster, murder. We need tough prosecution before more doctors are murdered.”

    Tilleri tapja oli mäletatavasti noor logisevate kruvidega vanamees, kes seetõttu ääri-veeri propagandale mõnevõrra valusamalt reageeris kui tervetele inimestele kombeks. Tänapäeval istub ta kinni ja välja selles elus ilmselt ei pääse, aga enne süüdimõistmist üritas ta muu jama seas kohtus tõsise näoga väita, et keset kirikut naistearsti pihta tulistamine oli tema viis kaitsta sündimata lapsi, kelle algamata elu muidu abordiga lõpeb.

  23. Skeptik Korea usuüritusest: eestlase aju pole nii lihtne pesta
    Alo Raun, Postimees.ee

    «Kui inimene on oma uskumustes enam-vähem kindel ja terve mõistus on kodus, siis võib sellistel üritustel käia ja koguda kogemusi, nagu suurtel rahvakogunemistel ikka käiakse,» rääkis Vällik.

    «Eestlane ilmselt ei ole selline, kes väga kaasa tormaks selliste asjadega. Mina usun eesti rahva tervemõistuslikkusesse – et keegi ei lase seal kohe vägisi enda ajusid läbi pesta.»

    Või olen ma ise selle koha pealt liiga kergeusklik?

  24. dig ütles:

    Maailmatassi kaheksajalg Paul on ära surnud, teatab BBC.

    Juhtumist kirjutab ka Postimees:

    Tänavu suvel jalgpalli MM-finaalturniiri ajal kõvasti kirgi kütnud kaheksajalg Paul on tähelepanu keskmes ka pärast oma surma. Hiinlanna Jiang Xiao ilmus lagedale väitega, et Oberhauseni okeanaariumi töötajad on maailmale pikka aega valetanud ja tegelikult suri Paul juba kolm kuud tagasi.

    Miks Xiao sääraste süüdistustega lagedale tuli? Vastus on lihtne – hiinlanna väntab parajasti filmi, mis kannab pealkirja «Kes tappis kaheksajalg Pauli?». Ja praegu teeb ta oma filmile tasuta reklaami.

  25. Martin Vällik ütles:

    Skeptik Korea usuüritusest: eestlase aju pole nii lihtne pesta

    Kommentaariumis kohtame vana vilusoohvi:

    Tegelikult aga on need inimesed sügavalt pimeda usu vangistuses ja ajupestud, ning isegi nii sügavalt, et nendele ei ole võimalik ka vaidluses argumenteeritult seda selgeks teha, kuidas asjad tegelikult võiksid olla.

    Toon näite selle kohta, kuidas kommentaatorile 1932 polnud võimalik ka vaidluses tema ajupestust selgeks teha.

    Teadusliku mõttelaadi järgi on nii, et kui laenatakse vara X ja sõlmitakse “võlakirja” nimeline laenuleping selle kohta, siis on vara selle tehingu juures ja üldse ikka vara X, mitte aga võlakiri.

    Kommentaar on juba kolm plusspunkti kogunud. Ilmselt on aeg folie à deux appgreidida tasemele folie à trois.

  26. Medical Daily vahendab uut avastust inimgenoomi ja poliitiliste vaadete vahelistest seostest:

    Appearing in the latest edition of The Journal of Politics published by Cambridge University Press, the research focused on 2,000 subjects from The National Longitudinal Study of Adolescent Health. By matching genetic information with maps of the subjects’ social networks, the researchers were able to show that people with a specific variant of the DRD4 gene were more likely to be liberal as adults, but only if they had an active social life in adolescence.

    Nüüd, kui selle koleda haiguse põhjused teada on, ei ole ilmselt kaugel aeg, kui liberaalset ellusuhtumist ravima hakatakse. Samuti on ilmselged mõned võimalused preventsiooniks ja varajaseks interventsiooniks: teismeliste aktiivse sotsiaalelu otsene keelamine ning kaudne häirimine.

  27. Planeedi suurim reostaja Hiina Rahvavabariik on eesrindlikult ametis rohelise energia juurutamisega, kirjutab Independent:

    The Vivid Economics report, commissioned by Australia’s Climate Institute thinktank, showed China was second only to Britain in the value of its incentives to cut pollution from electricity generation.

    Britain’s efforts were estimated at 29.30 US dollars per tonne of carbon to China’s 14.20 US dollars, with the United States clocking 5.10, Japan 3.10, Australia 1.70 and just 70 US cents for South Korea.

    The six countries account for just under half of all global emissions.

    “The Chinese leadership have made a strategic decision that they missed out on the last two industrial revolutions and they don’t want to miss out on the third one,” said Erwin Jackson, director of the Climate Institute, of China’s “surprising” dominance.

    “They are now commanding the largest market share of clean energy investment at a global level as a result,” Jackson told AFP.

  28. ABS-CBN News vahendab AFP uudist komplementaar- ja alternatiivtuletõrjumisest Korfu saarel:

    CORFU, Greece – A would-be fireman was brought before justice on the Greek island of Corfu on Monday after being caught starting fires to boost his job chances, a court source said.

    The 38-year-old confessed to having started nine brush fires in the last fortnight after unsuccessfully lobbying local officials for a municipal firefighter’s job. He was released pending trial in February.

  29. Ajaloolased on üles tunnistanud, et tegelikult mõtlesid nad Vana-Kreeka lihtsalt välja, nagu kirjutab Ameerika suurepäraseim uudisteagentuur The Onion:

    WASHINGTON—A group of leading historians held a press conference Monday at the National Geographic Society to announce they had “entirely fabricated” ancient Greece, a culture long thought to be the intellectual basis of Western civilization.

    The group acknowledged that the idea of a sophisticated, flourishing society existing in Greece more than two millennia ago was a complete fiction created by a team of some two dozen historians, anthropologists, and classicists who worked nonstop between 1971 and 1974 to forge “Greek” documents and artifacts.

    Vandenõul oli üleilmne haare:

    “We picked Greece because we figured nobody would ever go there to check it out,” Nguyen-Whiteman said. “Have you ever seen the place? It’s a dump. It’s like an abandoned gravel pit infested with cats.”

    She added, “Inevitably, though, people started looking around for some of this ‘ancient’ stuff, and next thing I know I’m stuck in Athens all summer building a goddamn Parthenon just to cover our tracks.”

  30. The Scotsman kirjutab paavsti külaskäigust:

    Scottish Catholics will be told this weekend that they have to make up an £800,000 cash shortfall for the cost of the papal visit.

    Congregations were already asked in the run-up to the event in September to donate cash to an appeal target of £1.7 million to fund the historic first state visit by a pontiff.

    How successful the Scots were in reaching this target remains unknown, as it has never been published by the Church, but church-goers are due to be told at mass this weekend the size of their share of the total cash shortfall for the visit by Pope Benedict XVI.

    Ühele tõelisele šotlasele võib säärane laristamine kvalifitseeruda põhjuseks kirikust välja astuda.

  31. CNN kirjutab homoseksofoobsest koolinõunikust, kes kummaliste mõtete avaldamise tagajärjel kohast ilma jäi:

    McCance wrote on his personal Facebook page that he wanted gay people to commit suicide, according to The Advocate, a newspaper focusing on gay news.

    McCance used the terms “queer” and “fag” repeatedly, promised to disown his own children if they are gay and stated that he enjoys “the fact that [gay people] give each other AIDS and die.”

    He said he would resign from the school board to spare the district the bad press and distractions of dealing with the fallout from his comments. “If they decide after five or ten years to vote me back in, then I’ll run again,” he said.

  32. Homme algab surematu korealase ristiretk Eestisse

    – Tema on viimse päeva kohtumõistja.
    – Ta on esimene inimene, kes on käinud nii Kuul kui Päikesel ja mõlemalt naasnud.
    – Inimesed näevad teda ükskõik kus, sest ta on paista nii Päikeselt kui Kuult.
    – Kui Jaerock Lee järgija teda armastab, joonistab ingel ta seinale Jaerock Lee portree.
    – Jaerock Lee sünnipäeval peavad tema järgijad andma talle sünnipäevakingiks suure hulga raha.

    – Ta on oma palvete jõul ravinud inimesi terveks aidsist.
    – Kõikjal, kuhu Jaerock Lee läheb, saadab teda vikerkaar.
    – Kui ta avab oma vaimusilmad, näeb ta jumala kuju. Jumal on Jaerock Lee enda moodi.
    – On olemas Maast ligi miljard korda suurem Eedeni aed, mille elanikud käivad vahel UFOdega Maad külastamas.

  33. Postimees vahendab majandusuudiseid Vatikanist: Vatikanis enam raha ei pesta

    Paavst Benedictus XVI nõustus pärast Vatikani pangaga seotud skandaale rakendama Euroopa Liidu rahapesu- ja finantspettuste vastast seadust.

    Paavsti otsusega hakkab Eurooa Liidu rahapesu- ja finantspettuste vastane seadus kehtima ka Püha Tooli institutsioonidele, kaasa arvatud Vatikani Pangale, mida kutsutakse salapäraselt Usutööde Instituudiks.

    Rooma katoliku kirikule lähedased ärimehed ja poliitikud on Usutööde Instituuti kasutanud offshore pangana

  34. Valdek kirjutas:

    Postimehes on naiste ja meeste võrdõiguslikkus teemaks. Priit Pulleritsi tabelist võib näha seda ebavõrdsust.

    Kõnealune artikkel.
    Minu arvates on see Pulleritsu tabel suurepärane tõestus, et võrdõiguslikuse volinikku on tõepoolest tarvis ja vähemalt praegu on tal vaja rohkem võidelda naiste õiguste eest.

    1. Mille poolest on mehed naistest kehvemas seisus? Rohkem õnnetussurmasid, kuritegusid, kehvem haridus, madalam eluiga jne. Enamik taolistest probleemisest on inimese enda poolt vägagi mõjutatavad (kuigi eluiga mitte täiesti).
    Järeldus – mehi on vaja õpetada/aidata oma eluga paremini hakkama saama. Üks abivahend võib olla macho-patriarhaalse-mõtteviisi vähendamine ühiskonnas, et mehed paremini kasutaks eda õigusi ja võimalusi.

    2. Mille poolest on naised meestest kehvemas seisus? Vähem raha, võimu ja sotsiaalset prestiiži peamiselt. Enamik taolistest probleemisest on inimese enda poolt vähem ja ühiskonna poolt vägagi mõjutatavad.
    Järeldus – naistele on vaja praegusest paremini tagada võrdsed õigused ja võimalused. Üks abivahend võib olla macho-patriarhaalse-mõtteviisi vähendamine ühiskonnas, et naised saaksid paremini kasutada neile teoreetiliselt kuuluvaid õigusi ja võimalusi.

    3. Levinud on nullsumma-mõtlemine: kui keegi (rühmast, kuhu mina ei kuulu) tahab õigusi/võimalusi juurde, ju siis peab see tulema kellegi teise (minu rühma) arvelt ja selle vastu tuleb võidelda kasvõi objektiivsust unustades. Artikli juures olev tabel kajastab ainult meeste probleeme, ignoreerides naiste omi.
    Järeldus – on vaja institutsiooni, kes aitaks inimestesse suhtuda võrdselt ja selgitaks, et kõigi inimeste võrdselt suuremad võimalused on kasuks kogu ühiskonnale, mitte ainult mingile grupile.

  35. Meerikamaal puhuvad uued tuuled patenteeritud geenide vallas, kirjutab New York Times.

    Reversing a longstanding policy, the federal government said on Friday that human and other genes should not be eligible for patents because they are part of nature. The new position could have a huge impact on medicine and on the biotechnology industry.

    The new position was declared in a friend-of-the-court brief filed by the Department of Justice late Friday in a case involving two human genes linked to breast and ovarian cancer.

    The Patent and Trademark Office has sided with the proponents and has issued thousands of patents on genes of various organisms, including on an estimated 20 percent of human genes.

    But in its brief, the government said it now believed that the mere isolation of a gene, without further alteration or manipulation, does not change its nature.

  36. BBC annab teada, et Inglismaal on pooleteiseks aastaks pokri pistetud troll, kes mõisteti süüdi “pahatahtlike sõnumite edastamises”.

    Colm Coss, of Ardwick, Manchester, posted on a memorial page for Big Brother star Jade Goody and a tribute site to John Paul Massey, a Liverpool boy mauled to death by a dog.

    The 36-year-old “preyed on bereaved families” for his “own pleasure”, Manchester Magistrates Court heard.

    The posts included comments claiming he had sex with the victims’ dead bodies, the court heard.

    Missuguseid salakavalaid võtteid Scotland Yard trollijahiks kasutab?

    Unemployed Coss was only caught when he sent residents on his street photos of himself saying he was an internet “troll”.

    One of the residents passed the photos to police who interviewed him before he eventually admitted to posting abusive messages.

  37. Homoseksofoobiast Ugandas pajatab Washington Post:

    KAMPALA, Uganda — The front-page newspaper story featured a list of Uganda’s 100 “top” homosexuals, with a bright yellow banner across it that read: “Hang Them.” Alongside their photos were the men’s names and addresses.

    In the days since it was published, at least four gay Ugandans on the list have been attacked and many others are in hiding, according to rights activist Julian Onziema. One person named in the story had stones thrown at his house by neighbors.

    Missuguseid tuntud müüte geidest, haigustest ja värbamisest kõnealune ajaleht levitas?

    The Oct. 9 article in a Ugandan newspaper called Rolling Stone – not the American magazine – came out five days before the one-year anniversary of the controversial legislation. The article claimed that an unknown but deadly disease was attacking homosexuals in Uganda, and said that gays were recruiting 1 million children by raiding schools, a common smear used in Uganda.

    Kurja ajalehega tegelevad juba valitsuse agendid:

    After the newspaper hit the streets, the government Media Council ordered the newspaper to cease publishing – not because of the newspaper’s content, but rather that the newspaper had not registered with the government. After it completes the paperwork, Rolling Stone will be free to publish again, said Paul Mukasa, secretary of the Media Council.

  38. Times Herald-Record kirjutab kummalisest intsidendist New Yorgis, kus kohtu ette saadeti tegelane, kes oma alternatiivjuriidiliste teooriate põhjal võltsdokumente väljastas ja niimoodi krediidiühistult, advokaadibüroolt ja kahelt kohtunikult raha saada üritas.

    KINGSTON — An accused extortionist was arrested again Monday on new charges that he filed bogus paperwork in an attempt to scam money from a credit union, a law firm and two judges in Ulster County.

    Richard Ulloa, 51, of Stone Ridge, has been charged with four counts of falsifying business records, a felony.

    John Tobin, Ulster County’s chief assistant district attorney, said Ulloa was charged Feb. 12 with filing phony Uniform Commercial Code statements with the Department of State in Albany. Officials said Ulloa used the fake paperwork to put liens on the property of people who crossed him.

    He’s now embroiled in three court cases. Ulster County, three towns and a handful of public employees sued Ulloa and four alleged co-conspirators in a federal racketeering case in April. The suit accuses Ulloa and others of filing fake invoices and liens to intimidate government workers. The “paper terrorism” was usually prompted by tickets for traffic violations, according to the suit.

    Juba pikemat aega töötab ka valitsuse vandenõu vaese süütu suveräänkodaniku vastu:

    Ulloa’s anti-government plot became so notorious that Ulster County government departments were given mug shots of him and instructions to call security immediately if he entered the building.

  39. Slate kirjutab Colorado osariigis rahvahääletusele tulevast ettepanekust mõiste inimene kummaliseks ümber defineerida:

    On Election Day, Colorado residents will determine who gets to be a person. They’ll vote on Amendment 62, which defines a person as a human being from the beginning of “biological development.” That’s code for conception. The measure would grant fertilized eggs the right to life, liberty, happiness, and due process of law, effectively banning abortion, even in the case of rape or incest, and potentially outlawing IVF treatment, vaginal birth after Caesarean section, and some forms of birth control.

    Defineeritaks põrsas küüniliseks, elaks ta puu otsas.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga