Teoloogid korstna otsas tuuldumas

Pildil kujutatud korsten tuulutab hästi.
Pildil kujutatud korsten tuulutab hästi.

Peapiiskop Põdra teemas on puhkenud tulised vaidlused teoloogia üle. Kuna sinna need päris hästi ei sobi ja diskussioon on liiga läbi põimunud, et tavalisi aedikuid kasutada, olgu teoloogide tuulutamiseks siinne lõim.

Teema pealkirja eest täname Oakrocka.

Tähelepanu! Tarandikus võib leiduda trolle. Söötmine omal vastutusel.

599 Replies to “Teoloogid korstna otsas tuuldumas”

  1. @Boris:

    Jasoniga ta eeldatavatsi sama tegelane pole, kuigi on arvatud.

    See teeb siiralt rõõmu!

    Ta käis vist ühes klubis kunagi midagi piiblist seletamas.

    Millisesse piibliklubisse Te siis kuulute, et Teil sellised andmed on?

    Ja arvas, et ta oli eelmises elus mingi kõva olija.

    Minul sellised andmed igatahes puuduvad, aga piibliklubi patsiendid teavad loomulikult paremini. Areng on võimalik ühe inimelu raames.

    Teadmiseks: Raamatud on inimese parimad sõbrad. Hale katse mind alandada, ei mõju.

  2. Oakrock, kui sa minu jutu peale, annad lihtsalt hinnanguid, näiteks et võrdlusmoment puudub, siis pole sellel ju ka mingit tõestuslikku alust. Võtame uuesti selle vendade loo, mida sina ütled olevat vanema ,kui piibli Kain-Aabel.No, seda parem, kui on ka veel vanemaid näiteid.Kuid, millest see räägib? Piibli järgi tõlgendan mina seda eelkõige elitarismi sünnina. ÜHT venda peetakse teisest paremaks, talle jagatakse tunnustust ja heakskiitu, kuid täiesti suvalise otsustuse põhjal.Kuidas saab karjakasvataja töö olla põllumehe tööst parem või soositum? Kas ei näinud mõlemad vennad vaeva oma igapäevast tööd tehes?Kleerikud põhjendavad seda väitega, et Aabeli USK oli suurem.Ei tea kuidas see küll kindlaks tehti? Mina näen siin ülekohtu ja ebaõigluse ilmingut ja väga olulise sündmuste ahela vallandumist:vennatapp,kättemaks,põgenemine, linnastumine jne.Kas pean hakkama tõestama, et kõik need mõttekujundid töötavad tänapäevani?

  3. @marve:

    Alustame algusest: http://et.wikipedia.org/wiki/Alglood Alglood on Toora esimese raamatu Genesis (sündimine, tekkimine; Moosese raamat). 1-11 ptk pealkiri.
    Genesises on kokku pandud kaks erinevat loomislugu, millest teine on iidsem ja pärineb sumeri-akkadi mütoloogiast, mis hiljem sobitatud Jahveh usundiga.

    Mina näen siin ülekohtu ja ebaõigluse ilmingut ja väga olulise sündmuste ahela vallandumist:vennatapp,kättemaks,põgenemine, linnastumine jne.

    Originaalmüüdis käib rahumeelne võitlus jumalanna Inanna südame pärast. Karjuseks on Dumuzid, kes suutis jumalanna Inannat veenda enda paremuses võrreldes põllumehega. Lõpuks Inanna abiellus Dumuzid’iga. Mingit vägivalda selles müüdis ei ole!

    The Courtship of Inanna and Dumuzi http://ksuweb.kennesaw.edu/~sh.....rtship.pdf

    Kui Teil midagi targemat teha pole, siis võib loomulikult oma aega nõmedatele jaburustele raisata, keegi Teid keelata ei saa. Piibel ei ole see allikas, kust võiks leida vastuseid elulistele küsimustele. Pigem on selleks allikaks antiikfilosoofia.

  4. Oakrock, kas sa tõesti väidad, et piibel ei mõjuta või pole mõjutanud lääneliku kultusruumi inimeste mõttemaailma, uskumusi, arusaamu ja tõekspidamisi. Või jääb sulle mulje, et mina kuidagi kaitsen ja õigustan piiblipõhiseid religioone ja õpetusi? Otse vastupidi. Ma väidan, et kaasaegsed probleemid nt El-iga seoses tulenevadki piibli omakasupüüdlikult ühekülgsest tõlgendamisest ja selle põhjal ühiskonna ohjamisest.Kas pole juudikristlik maailmavaade EL-s valdav? See on ju tore, kui antiikfilosoofias puudub vägivald ja muud pahed.Aga ma ei näe , et need väärtused oleks kuskil omaks võetuna kestma jäänud. Kasvõi seesama Kreeka. Sul on nagu suur hirm, et keegi tahab sinu arusaamu maha suruda. Võta vabamalt.

  5. @marve:

    kas sa tõesti väidad, et piibel ei mõjuta või pole mõjutanud lääneliku kultusruumi inimeste mõttemaailma, uskumusi, arusaamu ja tõekspidamisi.

    Kahjuks on mõjutanud ja see on usutegelaste poolne kuritegu, et nad levitavad teadlikult valesid. Kristlus on vägistatud müsteeriumiusk (algne nimetus krestlus), kust võeti üle rituaalid, kuid sisu – headus ja moraalsus- kui võimu saavutamiseks mittevajalikud heideti üle parda.

    Sul on nagu suur hirm, et keegi tahab sinu arusaamu maha suruda.

    Ei ma olen lihtsalt tüdinud, tahaksin näha seda päeva, kui kristlased oma kuritegude eest karistada saaksid! On vastik vaadata, kuidas meie juhid flirdivad kirikuga, kuidas üritatakse mürgitada laste mõtlemisvõimet usuõpetusega.

  6. Ma ei vaidle, vaid lihtsalt selgitan printsiipe.
    Kui keegi teab oma seisukohtade õigsust või vajalikkust väga kindlalt, ei saa teistepoolsed teisitiarvamused olla tema jaoks alandavad.
    Kui kamp matsisisd röögivad mulle kõrve, et see kirik, mida ma pean Oleviste kirikukuks, on Niguliste kirik, pole need seletamised minu jaoks alandavad. Sest ma tean, et mul on õigus.
    Alandav ei ole ka mistahes arsti soovitamine. Ka haiguste põdemne.
    Üheks hädaks võib olla tõik, et kodaniku pea on justkui liiga tühi, mis ei võta vastu uut infot. Kuid teiseks hädaallikaks on see, kui kellegi maailmavaade on ülimalt jäik, liigkonstruktiive. Nii et pea on pungil täis, kuid pea on lollust täis. Inimene võib õppida targaks, kuid hulluksõppimise võimalus on ka olemas. Ja viimased pole alati parandamatult haiged.
    Tõeline haritlase jutus on justkui õhku, ärakuulamisvalmidust, diplomaatsust, tolerantsust, avarust, poeetilist mõtteviisi, sageli ka humoorikust. Ja viimane lubab naerda ka enda üle. Tõeline haritlane laskub dialoogi ega piirdu masinlike ja valmistõdedest kubisevate monoloogidega. Arutlustel on mõte vaid siis, kui sel on ühisloominguline stiil. See, mida keegi on mitukümmend aastat arvanud, see ei paku sageli publikule pinget. Peale ei lähe ka loosungid, ise- oled- loll- stiilis stamplaused.
    Ka pole naeruvääristamisel helget ideed.
    Mida rokem on teadmisi, seda enam nähakse seda, mida ei teata.
    Kui suur filooof, orelikunstnik ja misjoniarst Schweitser palus kellelgi kirjaoksajal mingit väikest abi paluda, vastas too: ” Ma ei tee füüsilist tööd, sest ma olen haritud inimene.” Albert Schweitser vastas: ” Ma olen püüdnud ka haritud inimeseks saada, aga pole õnnestunud.”

  7. Oakrock, no näed lõpuks jõudsimegi ühele lainele. Sinu postituse viimase repliigiga olen igati nõus, aga tigetsev vastasseis ei paranda asja. Ka neil inimestel on hirm ja hirmunud inimese käitumine võib olla ettearvamatu. Iseäranis kõrgetel positsioonidel paiknevatel. Sa mõtle, kui kõik need petetud ja alandatud lõpuks taipama hakkavad, kuidas ja kes neid ninapidi on vedanud, siis kes tahaks olla pühamast pühamate nahas?

  8. @marve:

    Ka neil inimestel on hirm ja hirmunud inimese käitumine võib olla ettearvamatu. Iseäranis kõrgetel positsioonidel paiknevatel

    Mille ees neil hirm on??? Te olete naiivne inimene. Euroopas kustutatakse tulekahju bensiiniga – ootan huviga, millal kreeklastest NATO tankidega üle sõidetakse! See varsti saabuv finantskriis saab väga jube olema. Suur Depressioon 2

    kõik need petetud ja alandatud lõpuks taipama hakkavad, kuidas ja kes neid ninapidi on vedanud,

    Lõuna Euroopa mässab ju pidevalt, siiani pole veel mingeid tulemusi.

    siis kes tahaks olla pühamast pühamate nahas?

    Kes on pühamast pühamad???

    Püha vereliini pole olemas, seega on nad isehakanud, nagu kristlikud juhidki on ennast omavoliliselt jumala esindajateks sättinud. Tahaks kiriklastelt nõuda kirjalikku volitust, et jumal on neid volitanud tema nimel tegutsema.

  9. Ütled,et vastik vaadata, kuidas meie juhid flirdivad kirikuga.Need juhid on ju ise samuti suured kiriklased. Teadlased niisama.Ühtse välja teooriat nämmutatakse juba üle poole sajandi. Pole tõestatud! Ei tahetagi tõestada, sest siis hakkaks pettus paljastuma.Muidugi saab jube olema. Finantskriis koos majanduse kokkukukkumusega, näljahädad, veepuudus, epiteemiad ja sõda, sõda, sõda.Need relvahunnikud tuleb ju puruks lasta, et saaks jälle uusi vorpima hakata. Ja pane tähele:need sündmused on kõik objektiivse reaalsuse tsüklilised ja paratamatult seaduspärased nähtused.Inimesed ei saa nende vastu midagi ette võtta.Ellu jäävad üksnes vähesed väljavalitud.

  10. Maailm on oma pettekjutlustega pime. Kuid ega iga üksik inimene, kes seda kritiseerib, ei pea igakord sellest kirutud meelsusest kõrgemal seisma. Muuta saab ainult ennast ning enda eluülesanne
    piirdubki enda rolliga. Hullumaja arstil pole mõtet eluaeg kiruda, et miks tema töökeskkod selline on, et miks patsiendid terved pole.
    Levinud on väljend et rahvas väärib juhti. Võimalik, et juht on üleüldise meelsuse peegelpilt.
    Sisuliselt religioosne isik tegeleb iseendaga, mõjutab sellega maailma, aplodeerimata maailma huku üle. Kurjust vihates võidakse hoogu sattudes ka ise kurjusetekitajaks kujuneda.
    Ja ega keegi teistest parem pole. On vaid erinevad ja ajutised seisundid.

  11. @marve:

    Need juhid on ju ise samuti suured kiriklased. Teadlased niisama.

    See on nende tragöödia! Uppuja päästmine on uppuja enda asi.

    Finantskriis koos majanduse kokkukukkumusega, näljahädad, veepuudus, epiteemiad ja sõda, sõda, sõda……… need sündmused on kõik objektiivse reaalsuse tsüklilised ja paratamatult seaduspärased nähtused

    Ei need ei ole objektiivse reaalsuse tsüklilised ja paratamatult seaduspärased nähtused. Araabia rahutused on lääneriikide korraldatud. Alguses jäid vahele Inglise eriteenistuse töötajad, nüüd hiljuti oli uudis, et Prantsusmaa relvastas Liibüa mässulisi. Venemaa nõudis Prantsusmaalt selgitusi sõjalise abi kohta. Seega, Te olete näruselt naiivik!

    Milleks sõda vaja on ? Vastus sellele nõmedale, majandusseadusi eitavale poliitikale peitub järgnevas Neljapäev, Veebruar 24, 2011 Lähis-Ida uudised 23.02.2011: Messia tuleku märgid, http://jvi.planet.ee/blog/?start=20

    Mitmed mõjukad rabid ütlevad, et Araabias toimuvad rahutused annavad märku tulevasest Googi ja Maagoogi sõjast ja peatsest Messia tulekust, teatas juhtiv Iisraeli uudistejaam kolmapäeval. ……. Rabi Michel Yehuda Lefkowitz, näiteks, kirjeldas Ynet News’i artiklis, et see „prominentne rabi“on teadavatel põhjustel „kindel, et Jumal põhjustab seda rahutust, et panna inimesed omale kohale.“ Lefkowitz ütles: „Jumal käib ja alandab (nende tundeid) patust uhkust. Esmalt oli väike tulekahju siin ning riik, mida peeti suureks ja tugevaks, äkki vajas kogu maailma abi. Mitte sõda, ei midagi erilist, lihtsalt väike tulekahju.“

    Ellu jäävad üksnes vähesed väljavalitud.

    Kas Te arvate, et Te olete väljavalitu?

  12. Oakrock oli justnagu ühe Kalamaja klubis kunagi läbi astumas. Ajas mingit imelikku piiblijuttu. See oli juhuslik vaherepliik- varśti läksid teemad mujale. See polnud piibliklubi- hoopis mingi Peeter Liivi poolt organiseeritud seltskond.
    Mis tähendab piibliklubi patsiendid? Aga Oakrockil ometi mingeid oma patsiente pole?
    Kes siin alandamisega tegelenud on? Inimene alandab ennast mõningate tekstidega ise.
    Jason käib ka parafoorumis.
    Mingi skeptik on BDSM foorumis mingi Arstionu. Võib-olla Teadusemees.

  13. Andres ütles:

    Kurjust vihates võidakse hoogu sattudes ka ise kurjusetekitajaks kujuneda.

    Kõik kurjus on väljaspool ennast kurjusega võitlemine.
    Staliniste vaimustabki see, kui vägevasti Stalini ajal ikka kurjusega võideldi.
    Inkvisitsiooniaega keegi isiklikult ei mäleta, aga vaevalt ka siis teisiti oli.

  14. @Boris:

    hoopis mingi Peeter Liivi poolt organiseeritud seltskond

    Peeter Liiv mingis vanas Päikesetuules kirjutas (ei märkinud enda eksemplarile ilmumisaega – kusagilt 90-test) artikli Jeesus: olen tulnud riidu viskama üle maa, tuld, mõõka, sõda… Mõtteid salaõpetustest.

    Millisena aga ette kujutada Jeesust (tegelikult Jahvet), kes ei varjaks enam oma sügavamaid mõtteid? … Tõde meie isiku kohta, kui seda väljendatakse puhtalt ja sügavalt, pole mitte ainult valus, vaid ta on – kui see kostub puhastunud, elutarga inimese suust – ka üllatavalt magus. Inimesed tegelikult seesmiselt naudivad oma ego purustamist ja nad vajavad uusi Jeesusi, kes teeksid seda neile omases isetuses…..
    Kus nad siis on – need „saatanlikud“ surmajad armastuses, sest „kes ei sure, see ei tõuse ka surnuist? …. On paradoksaalne, et just Saatan oma imalas magususes tundub meile algul vägagi meelepärasena, Kristus aga ehmatab püsti Saatanana. Küllap sellepärast öeldaksegi, et paljud ei tunne Teda ära, kuna ootavad Teda kujul, mis vähimalgi määral ei ohusta nende status quo’d. Samal ajal kui „valeprohvetitel“ on lõpuaegadel lõikust laialt.
    Tundub siiski, et inimestel ei lasta enam kuigi kaua enda eest põgeneda ja salaõpetustel ning Lutsiferil (Valguse Toojal – kes lõppude-lõpuks osutubki ehk Kristuseks endaks) on selles otsustav roll.

    Jeesus räägib Johannese 8: 50 „Mina aga ei otsi oma au; üks on, kes seda otsib ja kohut mõistab! Jeesuse au pole keegi kunagi rüvetanud, seega….

    Mis tähendab piibliklubi patsiendid?

    Ei ole vahet kas usuhullud või New Age jüngrid. Idiootlikult ajupestud on nad ühtemoodi!

    Jason käib ka parafoorumis. Mingi skeptik on BDSM foorumis mingi Arstionu. Võib-olla Teadusemees.

    Kas on veel pakkumisi? Asi hakkab huvitavaks minema….

  15. Oakrock, kas sa oled kuulnud sellistest nähtustest nagu sarkasm, iroonia, pilge?Irooniline pilge, kus asju võetakse vastupidiselt nende tegelikule tähendusele.

  16. @marve:

    Te ei vastanud mu küsimustele!!!!

    Oakrock, kas sa oled kuulnud sellistest nähtustest nagu sarkasm, iroonia, pilge

    Sai kunagi lapsepõlves kuuldud küll. Lisada võib veel seda, et kui inimestele taktitunnet jagati, viilisin ma sellest pühast üritusest kõrvale, ju mul oli midagi paremat teha, ma vist viilisin sel ajal oma hambaid teravamaks. Ikka selleks, et parem hammustada oleks.

  17. Oakrock, kui ma räägin väljavalitusest, pühamatest pühadest ja objektiivse reaalsuse paratamatu toimimise seaduspärasustest, siis on see sarkasm.Ära võta kõike puhta kullana. Rohkem mängulisust. Ainult hammustades murrad oma hambad lihtsalt ära.Isiklik kogemus olemas.Ei ole absoluutset tõde maises elus.Püüa ennast vahepeal kõrvalt vaadata.

  18. @marve:

    kui ma räägin väljavalitusest, pühamatest pühadest ja objektiivse reaalsuse paratamatu toimimise seaduspärasustest, siis on see sarkasm

    Mina siin sarkasmi ei näe, kuna see on viimased 40-45 aastat teokssaav reaalsus (allikaks oleksid selleaegsed ajalehed, alates 60-te lõpust). Täpselt nii mõtlevad ju päris paljud meie valitsejad, siiani on muudetud seadusandlust just eesmärgiga valitsejatele omavolitsemiseks vabad käed anda; ja seda üle terve Euroopa Liidu. Üritatakse ju luua selle uppuva laevukesega Euroopa Ühendriike, kus kogu võim oleks uues Moskvas elik Brüsselis. Tõestage, et ma eksin!.

    Ainult hammustades murrad oma hambad lihtsalt ära. Isiklik kogemus olemas.

    Terve oma elu olen olnud väga kombekas ja viisakas, see paistis välja ka minu esimestest postitustest skeptiku lehel.Tänu siinsele seltskonnale tutvusin enda meheliku poolusega (yin/yang peaksid olema tasakaalus) põhjalikumalt, ei olegi väga viga. Aastaid tagasi selle jõuga kokku puutudes olin ma lausa hirmunud, seega areng on toimunud.

    OK. Kuidas, kui mitte hammustades, on võimalik viia info inimesteni, kes sisuliselt on lootusetult ajupestud ja kinni oma väikeses maailmas? Kuidas saab äratada poolsurnuid?

    Ei ole absoluutset tõde maises elus

    Tõde on see, et me elame värdjalikus religioosses maailmas, kus mina näen kõige suurema ohuna mitte sioniste endid, vaid kristlikke sioniste, kes hävitavad teadlikult kõike väärtuslikku, mis maailmas on. Parim näide on hr. Põõsas, kes leidis, et ta on Jumala poolt valitud kaasaegset ristisõda pidama.

    Püüa ennast vahepeal kõrvalt vaadata.

    Peale endaga tutvumist, tuues välja enda nõrgad ja tugevad küljed, enda heakskiitmist sellisena nagu oled, omandab inimene ka enda kõrvalt jälgimise võime. Seega ma tean, et ma paistan vastik. So what?

  19. @marve:

    Kuna skeptiklastel on probleeme asjade leidmisega, siis paar linki! Kunagi ma tarandikus mainisin USAs levinud tuumapaanikat, mille käigus ehitati tagaõue tuumavarjendeid, aga Liibüa kõrbepojad on vingelt neist üle! Neil on tagahoovis lausa tankid ja soomukid, oli ka uudis mässuliste lennuki allatulistamisest (ei viitsi otsida!)

    Liibüa mässulised nõuavad NATOlt vastuseid http://www.postimees.ee/?id=416153

    Liibüa ülestõusnute kindral Abdelfatah Yunis nõudis NATO-lt vastuseid eile toimunud õhurünnaku kohta, milles hukkus vähemalt neli ja sai viga 14 mässulist.
    «Me ei kahtle NATO kavatsustes, kuna nad on siin selleks, et kaitsta meid ja tsiviilisikuid,» ütles Yunis, kelle hinnangul oli tegemist eksliku rünnakuga. Siiski nõudis kindral BBC teatel alliansilt mõistlikku ja veenvat vastust.
    ……………………
    «NATO on Muammariga,» lisas teine võitleja Amr Mohammed, viidates Liibüat enam kui 41 aastat juhtinud Muammar Gaddafile.
    NATO kinnitusel on nad asunud juhtunut uurima. Viimase nädala jooksul oli tegemist juba kolmanda samalaadse juhtumiga. «See on uskumatu,» kirjeldas üks Banghazi elanik. «Kas see on tõesti eksitus või on midagi salaja korraldatud?» küsis ta.

    NATO vabandas Liibüa mässuliste tankide ründamise eest http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=43541207

    Liibüa mässuliste vägede juhataja teatas, et NATO vabandas mässuliste tankikolonni eksliku ründamise eest riigi idaosa linna Ajdabiya juures. Kindral Abdelfatah Yunis ütles, et õhurünnak toimus vaatamata sellele, et NATO-t hoiatati tankide rindele viimise eest.
    NATO teatas, et uurib asja. Rohkem üksikasju ei täpsustatud, vahendab BBC News.
    ………………..
    Rünnaku alla sattunud mässulised viisid gruppi tanke, soomukeid ja raketiheitjaid rindejoonele Ajdabiya ja Brega vahel.
    …………….
    „Liitlased ja ÜRO julgeolekunõukogu peavad lubama meil relvastuda. Me ei taha midagi, lihtsalt relvi, et end kaitsta selle diktaatori ja fašisti vastu,” ütles teine mässuline.

  20. Kuidas äratada (pool)surnuid? See on tõesti küsimus. Arvan, et see pole mingi jutuga võimalik. Selleks peavad toimuma teatud globaal-kata-stroofilised sündmused. Ei saa siin jutuks võtta.

  21. @marve:

    Arvan, et see pole mingi jutuga võimalik.

    Teie puhul on see minu pidurdamatu lobisemine mõju avaldanud, kuna Te suhtlete ju minuga.

    Enamus usklikest on minu sõbrakesest vihavaenlase sarnased (nime jätan nimetamata – ei taha järjekordset ämbritäit solki kaela saada!), lugemisoskus on neil olemas, kuid nad keelduvad iseseisvalt neile etteantud infot üle kontrollimast. Leides mingi huvitava fakti nt.usu kohta, tuleks seda kontrollida võimalikult erinevatest ja vastandlikest allikatest. Kui poolt ja vastu allikad seda fakti kinnitavad, siis võib seda uskuda.

    Selleks peavad toimuma teatud globaal-kata-stroofilised sündmused. Ei saa siin jutuks võtta.

    Te olete ettevaatlik, järelikult on Teil hirm. Kas Te saaksite mõne sõnaga seletada, mis tunne see on, kui on hirm? Mul on sellised emotsioonid aja jooksul kaduma läinud. Mässumeelsus ja vabaduse hindamine ei jäta ruumi sellistele mõttetutele tunnetele.

  22. Oakrock, ma ei sordi inimesi. Kui sa soovid minuga siin suhelda , siis ma teen seda. Ei lükka ka teisi eemale. Ma olen ettevaatlik, sest oleme antud foorumis majalised. Pealegi mõlemad privaatpalatite omanikud.Kindlasti on mul mõnes mõttes veel ka HIRM, aga mitte enda pärast. Ma tegelen sellega, kuid teatud ettevaatus tuleb kasuks.Huupi lahmides võib pärispalatisse sattuda. Arvan, et teatud inimestele etteheiteid tehes on tegemist tuntud fenomeniga, kuidas pada sõimab katelt, aga ühed mustad mõlemad.Kui sa ütled, et mingit usu kohta käivat fakti tuleb kontrollida võimalikult erinevatest ja vastandlikest allikatest, siis miks sa mõne allika kõntsaks nimetad?

  23. @marve:

    ma ei sordi inimesi.

    Te olete skeptikute hulgas lausa haruldane eksemplar, mulle ei olegi jupp aega psüühikahäirete diagnoose pandud, sorry – sõbrake vihavaenlane soovitas arstitädi poole pöörduda. Uups! Oli ka tore väljend – lehm möliseb – isegi minusugune linnadshunglis ellujäänud lapsuke teab, et lehm teeb amuuu!

    Ma olen ettevaatlik, sest oleme antud foorumis majalised.

    Jahve kuulutas ka VT 3Ms 25:23, maad ärgu müüdagu igaveseks, sest maa on minu (Jahve) päralt; sest te olete ju võõrad ja majalised minu juures!

    Kindlasti on mul mõnes mõttes veel ka HIRM, aga mitte enda pärast.

    Minu pärast ei ole vaja karta. Iga kell suudaksin ma vajadusel ennast ka kohtus kaitsta, sest minu väited põhinevad otseselt piiblil. Vastased peaksid ümber lükkama piibli sisu!

    Huupi lahmides võib pärispalatisse sattuda.

    Selle ajani läheb veel aega, repressioonid tulevad, kuid mingi ajaühiku pärast.

    et teatud inimestele etteheiteid tehes on tegemist tuntud fenomeniga, kuidas pada sõimab katelt, aga ühed mustad mõlemad

    Ma põhjendasin, miks ma vastik olen. Taktitunde saamise asemel teritasin ma hambaid, usun nimelt, et seda hammustust on võimelised tundma ka poolsurnud. Järsku mõni hakkab isegi iseseisvalt mõtlema…

    mingit usu kohta käivat fakti tuleb kontrollida võimalikult erinevatest ja vastandlikest allikatest, siis miks sa mõne allika kõntsaks nimetad?

    Eelistada tuleb originaaltekstile ajaliselt võimalikult lähedalolevaid allikaid, kuna keskajal mungad sulgede krabinal võltsisid tekste. (Tacitus – krestlastest tehti kristlased!)
    New Age materjalid põhinevad 19 sajandi teisel poolel ja 20 saj. alguses loodud erinevatele umbluu koolkondadele, mille rajajateks olid pesuehtsad aferistid. Selles ei ole mitte midagi väärtuslikku, olen neid materjale valikuliselt lugenud.

    Väidate, et Te ei tea New Age liikumisest midagi: palun üks variant on selline The rainbow swastika http://philologos.org/__eb-trs/ Religioonide originaalid on hulga huvitavamad.

  24. Kuigi ma Oakrockiga enam ei vaidle ( õigemini fakivigu ei paranda), siis viimase kirja kohta mõned täpsustused.
    Mina pole mingit diagnoosi määranud!!! Dagnoosi võib panna ainult arst. Kui ma soovitan kedagi arsti juurde minna või küsin, et kuidas arsti juurde minekuga oleks, siis see pole diagnoosimine.
    Kui keegi kukub oma jala katki ja ma teen juttu arsti juurde minemisest, pole see diagnoosimine.
    Ja muuseas, teistele skeptikule seda, et seda, et enne kohtuotsust pole kedagi korrektne petiseks nimetada. Ja kui keegi tegeleb esoteerilise niiöelda äriga( kus ostetakse näiteks konsultatsioone), pole see see ka petuäri, nagu mõni debiilne sketik arvab. Seadusega on see ka lubatud. Aga see selleks.
    Niisiis üldkokkuvõttes: Diaginoose määrab arst. Ja kurjategijaks määratletud otsus on kohtu pädevuses.
    Ja head nime ei tohi ka teotada. See kehtib ka kristlaste sõimamise kohta. Ja esoteeikute narrimise kohta, nendenimeliste pealkirjade all.
    Ja muuseas, mina pole Oakrocki lehmaks nimetanud. Aga kui kirju loetase vertikaalselt ja oma fantaasiat juurde lisades, siis võidakse valesti aru saada. Saadaksegi. Nii et soovitan kirjade kugemisel olla täpne! Ent see eledab selget pilku, mõistet, mida budistlikes tekstides palju esineb. Aga selge pilk pole kohe enda teha, kui seda veel pole. Kahjuks. Keegi psühhiaater rääksiki, et ta jälgib kuidas keegi teksti loeb, uidas keegi kuulab. Paljud “kuulavad ” nii, et mõtlevad millelgi muule, vastavad enne lause lõpetamist ja teisel teemal.
    Aga lehmadega seoses meenub ankekdoot: Üks lehm:” Ammuu…”
    Teine lehm : ” Ära mölise…!”
    Kas me nimetame lehma häält ammmumiseks , ammuuks või mölisemiseks, on kokkuleppe küsimus. Korrektsem on esimene. Ja ega lehm ei tee ainult ammuu… Mõnikord ka midagi muud: Näiteks: mmmmmmmmm Ja ega lehma hääl ja diktsioon polegi täpselt määratletud- lehm ei pea ka kõnet ametliku teksti järgi, lehm ei käi ka logopeedi juures. Ta pole inimene ja ta ei häälitse meie tähestiku järgi. Ja inimesed ei tee ka ainult ühte häält.
    Pärispalatisse panemine ja represseerimine on erinevad asjad.
    Kui mingil ajalooperiodil pandi mõningaid teistimõtlejaid hullarisse, siis antud juhul mõeldi vist lihtstalt segase ja seosusetu jutu ajamist. Nii et pärispalatsse pannakse seetõttu, et inimene oma tasakaalu tagasi saaks. Inimese enda pärast, mitte seisukohtade pärast. Kui keegi paneb segast, pole olline, et mis teemal see on.
    Oluline on see, et jutt on segane.
    Ja kui keegi paneb segast juba üksinda tänaval, ühissõidukis ja mujal, häirib see juba teisi. Küsimus pole seisukohtades.
    Nii et lehmadest võiks veel pikalt kirjutada, kas või uue pealkirja all.
    Noi nii pool tundi näiteks.
    Püha lehma mõiste on mida ma kultuurides tähtsal kohal.

  25. Oakrock, kas sa mitte pole teinud endale neist antiikfilosoofiatest ja originaalreligioonidest ebajumalat?Ebajumala tunnus on see , et ta ei salli teisi jumalaid enda kõrval.Tahab olla ainuke ja ainuõige ning soovib teistele omi arusaamu jõuga peale suruda.Kui sa nüüd jälgiks üldisemat plaani, siis näeks kuidas vastav mudel töötab.Ebajumal võimaldab mingit hüve, moodustab organiseeringu, kehtestab reeglid, seadused ja normid selle hüve kättesaamiseks. Tuletab kogu aeg meelde, et tänu temale, te üldse seda hüve naudite ja karistab karmilt neid, kes tema kehtestatud mängureegleid rikuvad.Enamikul inimestest on mingi ebajumal, keda ta teenib.Mõned on rahumeelsemad, osa väga agressiivsed.Viimasel on lakkamatu soov maailma valitseda ja endale üha rohkem jüngreid värvata, sest tal on väga suur hirm.Hirm jääda kaotajaks.

  26. @marve:

    Alustuseks väike selgitav sõnastik, et Te minu (vanu) postitusi lugedes õigesti aru saaksite:
    Digikene – väike ämber
    Digikesekene – suur ämber
    Lugupeetud – põhjatu ämber, kust välja ronida ei saa!

    kas sa mitte pole teinud endale neist antiikfilosoofiatest ja originaalreligioonidest ebajumalat?

    Ei ole, pean neid erinevaid jumalaid ja pooljumalaid natuke perversseteks kujudeks, kelle sebimisi on naljakas lugeda. Käituda tuleb risti vastupidi nende käitumisele, siis on võimalik elada normaalset, täisverelist elu. Antiikfilosoofia on vajalik silmaringi laiendamiseks, lugeda ja siis unustada. Eluks on see mittevajalik!
    Isiklikult olen ma hakkama saanud ilma igasuguse religioonita, olin 14, kui tegin kindla otsuse, et peale surma lähen ma põrgusse, kuna kristlik paradiis tundus põrgust hullemana. Olen endale väga elavalt ette kujutanud, kuidas ma küünte ja hammastega vastu võitleksin, kui mind vägivaldselt paradiisi viima oleks hakatud!

    Ebajumala tunnus on see , et ta ei salli teisi jumalaid enda kõrval

    Algses judaismis seda põhimõtet ei olnud, seal oli avalikult jumalate küllus (Egiptuse taust).

    Ebajumal võimaldab mingit hüve, moodustab organiseeringu, kehtestab reeglid, seadused ja normid selle hüve kättesaamiseks.

    Mis on halba humanistlikus moraalis/eetikas? Seadused VT on preestrite koostatud, sellel ei ole jumalaga midagi pistmist! Ei tea kas see tõsi on, kuid väidetavalt oli inimestel algselt grupiteadvus, seega oli mingil ajal templiteenistus vajalik inimkarja vaoshoidmiseks, Kalade ajastul olevat tekkinud inimesel eneseteadvus, mis muutis mõttetuks igasugused organiseeringud.

  27. @marve:

    Ei väsi kordamast, et Jesaja ptk. 1 on väga selgelt öeldud, mida inimeselt nõutakse: http://www.piibel.net/?rmt=Js&ptk=1 Manitsus tõsiseks patukahetsuseks
    14Mu hing vihkab
    teie noorkuid ja seatud pühi;
    need on mulle koormaks,
    ma olen tüdinud neid talumast.
    15Kui te käsi sirutate,
    peidan ma oma silmad teie eest,
    kui te ka palju palvetate,
    ei kuule ma mitte,
    sest teie käed on täis verd!
    16Peske endid, puhastage endid,
    saatke oma tegude kurjus mu silme eest,
    lakake paha tegemast!
    17Õppige tegema head,
    nõudke õigust, aidake rõhutut,
    mõistke vaeslapsele õigust,
    lahendage lesknaiste kohtuasju!

    Tuletab kogu aeg meelde, et tänu temale, te üldse seda hüve naudite ja karistab karmilt neid, kes tema kehtestatud mängureegleid rikuvad

    Siiani inimesed ju neid nõuandeid kuulda ei ole võtnud! Varases nooruses kasutasin vahel hädavalesid, kuid see muutus kurnavaks, sest tuli meeleheitlikult meeles pidada, mida sa kellegile valetanud oled. Valetamiseks olen liiga laisk!

    Viimasel on lakkamatu soov maailma valitseda ja endale üha rohkem jüngreid värvata, sest tal on väga suur hirm.Hirm jääda kaotajaks.

    Aga kristlus ongi juba kaotanud, see mis toimub on agoonia enne surma.

  28. Kui mingi mõte saab viljastatud, siis hakkab see ideena arenema, kasvama, levima.Praeguse maailma läbiv idee on HEA ja KURJA tundmine.Enne seda oli ainult HEA, kui seda maailma loodi.Kõik vanad lood legendid pajatavad sellest.Nüüd kui kurja mõiste sisse tuli, sai sellest vaenlane, kelle vastu tuleb võidelda ja ära võita.Too idee on muutunud totaalseks. Põhimõtteliselt käib kõikide sõda kõikide vastu.Sõda sõja pärast.Paljud nähtused on saanud asjaks iseeneses.Enamik inimesi ka.Siit tuleb nähtus semiootiline kollaps.Me räägime küll ühes keeles, kuid paraku ei saa üksteisest aru.Ei teki dialoogi.Ei saagi tekkida, sest see ühtne teadvusväli on meie endi poolt purustatud.Fragmentideks jagatud, tükildatud ja segi paisatud.SUUR SEGADUS.Ühe (eba) jumala kultus.Maskuliin-patriarhaalne despotism.Kes selle eest küll vastutab?

  29. @marve:

    Praeguse maailma läbiv idee on HEA ja KURJA tundmine.

    Jabur jutt!!!! See on kristluse luulutus.

    Mul ei ole õnnestunud internetist kätte saada selliseid raamatuid: J. P. Mendum Revelations of the Anti-Christ, 1879 (leidsin kusagilt torrentitest, kuid kardan, et ma ei suuda oma arvutit hiljen sealt kaasa tulevast kõntsast puhastada) ja Legends of Lucifer in early English and in Milton. Võibolla on vastus seal, ma ei tea – alles otsin seda!

    Enne seda oli ainult HEA, kui seda maailma loodi.Kõik vanad lood legendid pajatavad sellest.

    Vale jutt! Hesiodos kirjutas 4 ajastust, aga ma ei leia seda internetist (ka paberkandjal olev on kadunud, sorry). Olid Kuldne, Hõbedane, Vaskne ja meie elame Raudsel ajastul. Seega oli see taotluslik Ka teaduslikult on see nõme müüt ümber lükatud Steven A. Le Blanc „Lakkamatud taplused“ Müüt rahumeelsest ja õilsast metslasest. Tallinn 2004 Olion

    Nüüd kui kurja mõiste sisse tuli, sai sellest vaenlane, kelle vastu tuleb võidelda ja ära võita.

    Tõestage, et kurjuse jõud on olemas!!! See, et kristlased lõid keskajal kurjuse kehastuse Saatana, ei ole mingi tõestus. Muide saladuskatte all võin öelda, et sellist vaenlast ei ole. Mida tähendab anti-? Vastand!!! Kui Kristus oli mees, siis Antikristus on naine. Kas Te selle peale ei ole mõelnud? Nende tulekut iseloomustatakse identselt.

    Me räägime küll ühes keeles, kuid paraku ei saa üksteisest aru.Ei teki dialoogi.Ei saagi tekkida, sest see ühtne teadvusväli on meie endi poolt purustatud …….

    Ma olen üritanud natuke selgust tuua, kuid mul on puudunud väljund. Erinevad parafoorumid on otsast otsani hullemat jaburust täis, kui skeptiku leht, seega üritasin siin, kahjuks kuulutati mind siin trolliks, seega ei kuuldud mind ja ma olen läbi kukkunud.

    Maskuliin-patriarhaalne despotism.Kes selle eest küll vastutab?

    Naise alandamisele pani aluse pervert Paulus, seega tema vastutab!

  30. Ausam on kedagi psühhiaatri juurde ( või mujale, näiteks loodusesse…) soovitada, kui nautida ja irvitada teda ja tema “sürrealismi.”Kel kõrvad on , see kuulgu, nagu ütles… Aga vabandust! võib – olla ei naerdagi eriti.
    Idamaalt on laialt levinud jutuke, kus keegi läks vaimse õpetaja juurde midagi küsima. Ja kui õpetaja mainis midagi, siis hakkas külaline seletama , seletama ja seletama. Tulid hirmus konstruktiivsed targutused. Õpetaja hakkas teed tassi valama ja valas üle, üle, üle. Külaline lausa karjatas: “Tass ajab üle!” Õpetaja
    kommenteeris: “Sinu pea on nii igasugiseid lämmatavaid targutusi täis, et kui midagi juurde hakata valama, siis see enam vastu ei võta, läheb üle ääre…”

    Vahel aitab vaikuse kuulamine. Või loodushäälte tabamine. Ka on mõtlemise ja kirjutamise järjekorra meelde tuletamine kasulik.
    Ka naermine. Naerdes naerdakse ka oma illusioonid välja.
    Eks mitmed põhitõed saavad öeldakse välja juba lasteaias: Ära kiirusta , kuula ära.
    Huvitavaid enesejälgimiseviise õpetab jooga.

    Eks mingisuguste raamatute lummuses olevaid donkhotesid , kes pärast maha rahunevad, on palju. Pehmemaid variante on kindlasti eriti ohtralt. Kes saab taguda endale vastu rinda ja ütelda, et ta pole tuult tallanud. Äärmusi nähes kiikab rumalusi ka endas.

    Inimesed võivad näiliselt ja ajutiselt läbi kukkuda, kuid head ideed mitte kunagi. Need elavad edasi ja mingil ajal teostuvad nagunii.

    Teisel teemal seda, et nagu vist aru saan, et Marve otsib ja näeb just arhetüüpe. Sest oluline on ju sisu, asjade olemus.

  31. See, mis kristusest Jeesusest UT-s kirjutatakse,viitab tõsiasjale, et ta rääkis naiselikest väärtustest: armastage üksteist, ärge tülitsege ega käige kohut, ärge muretsege homse päeva pärast ja nii edasi.Kõige tõenäolisem, et ta ise oli ka naine, kuid maskeerus meheks, sest kes kuulanuks tollases patriarhaalses pimedikus NAIST?Neid võis olla rohkem, kui üks, kuid keskseks tegelaseks arvan Maarja Magdaleena.Ristile naelutamise ajal võis see ilmsiks tulla.Antikristusest juttu tehes on asi selge, see on organiseeritud religioon- kristlus ehk ristiusk.Aja jooksul on see täielikult judaismiks tagasi läinud.Üksnes võimujanu ja valitsemishaigus.Jah, Andres, ma räägin arhetüüpidest, valitsevatest mõttemallidest, mis määravad meie käitumismustreid ja tegutsemistrajektoore hallidest aegadest peale.Inimpsüühika pole muutunud.

  32. marve ütles:

    Kõige tõenäolisem, et ta ise oli ka naine, kuid maskeerus meheks,

    See seaks kahtluse alla väited Jeesuse ja jüngrite homoseksuaalsusest.
    Muidugi juhul, kui jüngrid ikkagi mehed olid.
    Võiks veel arendada teooria Juudase käitumise motiividest, kui ülejäänud 12 olid tegelikult habemete taha varjunud lesbid…

  33. @marve:

    Kõige tõenäolisem, et ta ise oli ka naine, kuid maskeerus meheks, sest kes kuulanuks tollases patriarhaalses pimedikus NAIST

    Marvekene! See on idiotism. Kuidas sai olematu kristus Jeesus meheks maskeeruda? Kas Teil on Kriku abiks, Te olete täielikus soos selle postitusega!!!!!

    Te olete Andresega paras paar, teid koos tuleks kokku siduda ja korstna otsa tuulduma panna.

  34. K-V, miks nii ühekülgselt ja äärmuslikult? Oli tegemist grupi inimestega, kes väljendasid tollases Pale-Estinas naiselikele väärtustele põhinevat tarkust.Kõik osalesid ja etendasid mingit rolli.Usun lihtsalt , et Maarja Magdaleenaks nimetatu oli eestvõtja.Kindlasti oli kaasatud ka mehi.Sisuliselt pole ju oluline ,kes isikuliselt täpselt oli.Tuleb mõista sönumit, mida nad edastasid.Kiriklike tõlgendustega ja isikutele orienteerudes ning Jeesusest ÜHE AINUSÜNDINUD JUMALAPOJA tegemine aitas lihtsalt sõnumi ära lörtsida. Mis Juudasesse puutub, siis tema täitis täpselt seda rolli,mis oli ette nähtud.Tegemist oli koostööga, mitte reetmisega.See on jällegi tõlgendamise küsimus.Tuleb mõista, mida öelda tahetakse.

  35. Oakrock,ära mine nii pöördesse.Mõtle pisut üldisemalt tollase Pale-Estina oludele, kus kogu võim ja valitsus oli koondunud pühade isaste kätte.Keegi ei tohtinud teha ühtegi iseseisvat liigutust, mis polnud kooskõlas nende käsulaudadega.Noor mees 30-ndais eluaastais ei saanud olla enam vallaline.Kõik oli reglementeeritud, kuid oli selliseid persona non gratasid, keda ei arvestatud inimeste hulka:naised-hoorad, maksukogujad jm.Et avalikult sõna saada pidi esinema mehena.Tuleb mõista mida tähendab kristus.See on inimene, kes oskab tasakaalustatult kasutada naiselikku ja mehelikku tarkust ning väge.See on jälle kleerikute nipp delegeerida kristuseks olemine AINULT ÜHELE MEHELE.Ja ülejäänutel pole enam mingit võimalust.Et püsiks nende ainuvalitsus ja dünastia.

  36. @marve:

    Oli tegemist grupi inimestega, kes väljendasid tollases Pale-Estinas naiselikele väärtustele põhinevat tarkust.

    Need naiselikud väärtused olid Egiptuse jumalanna Isise suu läbi öelduna sealses mütoloogias. Jeesuse prototüüp oli Apollonius Tyanast (oli MEES!), Jeesuse nimi pärineb 100 aasat varasemast Talmudi loost Yeshu, kes oli vallaslaps ja hukati ketserliku tegevuse pärast. Isise atribuudid kanti kristlike nõmedike poolt üle olematu Jeesuse emale, kes keskajal samastati katoliku kirikuga. .

    Kiriklike tõlgendustega ja isikutele orienteerudes ning Jeesusest ÜHE AINUSÜNDINUD JUMALAPOJA tegemine aitas lihtsalt sõnumi ära lörtsida

    Müsteeriumiusundis oli selleks Osirise ja Isise poeg HOROS! Ta oli ainusündinud poeg.

  37. @marve:

    Oakrock,ära mine nii pöördesse

    Kuidas peab suhtuma nendesse tõbrastesse, kes kehtestasid maapeal, alates oma võimuletulekust (312-325) tõelise harimatuse põrgu? Nõmeduse ja vere peo?

    Meil on tõeline arrrrrmmastuse religioon!!!! IRW, IRW, IRW!

    Tuleb mõista mida tähendab kristus.See on inimene, kes oskab tasakaalustatult kasutada naiselikku ja mehelikku tarkust ning väge

    Selle seisundi saavutamine ei ole nii lihtne, areng võtab aega vähemalt 15 aastat (kui oleksid olemas olnud Egiptuse stiilis müsteeriumikoolid, need kadusid üle 1000 aasta varem – preestrid säilitasid ja andsid edasi kreeklastele ja juutidele ainult teadmiste riismed!). Seega on Teie väide alusetu!

    delegeerida kristuseks olemine AINULT ÜHELE MEHELE.Ja ülejäänutel pole enam mingit võimalust.Et püsiks nende ainuvalitsus ja dünastia.

    Hindan väga kõrgelt keskaegseid ketsereid, tänu kellele on jõudnud meieni hävitatud müsteeriumiõpetuse headuse religioon. KRESTLASED OLID OSIRISE JA ISISE USUNDI JÄRGIJAD! Keiser Hadrianuse kiri, mille Digikesekene ära retsis!

  38. DIG! Millise nurga alt paistavad siin välja Suure Püramiidi kõrvad?????
    Süüria süüdistab USA-d oma siseasjadesse sekkumises 08. juuli 2011 09:07 http://www.delfi.ee/archive/ar.....d=49231147

    Hea, et Teie arvamusavaldust SP kohta ja minu pagendatud kommentaare ei loe Egiptuse peaarheoloog Zahi Hawass, ta saaks sellise jutu peale vist infarkti!

    Süüria süüdistas USA-d oma siseasjadesse sekkumises, pärast seda kui USA suursaadik Damaskuses Robert Ford sõitis hetkel rahutuste keskpunktis olevasse Hama linna. Süüria välisministeeriumi väitel oli Fordi visiit ilmne tõend USA seotuse kohta riigis jätkuva protestilainega.
    „USA suursaadiku viibimine Hamas ilma eelneva loata on ilmne tõend USA seotusest käimasolevate sündmustega ja katsest suurendada pingeid, mis kahjustavad Süüria julgeolekut ja stabiilsust,“ teatas Süüria välisministeerium oma avalduses.
    USA riigidepartemangu pressiesindaja Victoria Nuland ütles, et Washington on sügavalt mures olukorra pärast Hamas.
    „(Fordi visiidi) põhiline eesmärk oli teha tema füüsilise kohaloleku abil absoluutselt selgeks, et me oleme koos nende süürlastega, kes väljendavad oma õigust muutusi nõuda,“ ütles Nuland.

  39. Uku Masingu järgi tähendavat Jeesuse nime etümoloogiliselt lunastust ja kristus mõõdetut.Olen päri. Maailma olemus on bipolaarne s.t.on kaks vastandlikku nähtust, mis olemuselt on üks.Kõige ürgalgsem binoom on OLLA või MITTE OLLA. Neist kahest on üks naiselik omadus(mitte olla) ja teine(olla)mehelik omadus. Ja sedasi asjade arenedes on alati üks vastanditest naiselik, teine mehelik. Näiteks valgus-mehelik ja pimedus-naiselik. See on suhteline, võib olla ka vastupidi, aga see jääb, et on naiselik ja mehelik.Võib kasutada ka muid sõnu, aga nii on lihtsam aru saada.Kõik asjad on ühevanused.Enne Suurt Pauku oli maailm infona salvestatud.Joh. evangeeliumi alguses nimetatud SÕNA tähendabki salvestatud informatsiooni ehk universaalset teadvust,mis on jagunenud ja pihustunud kogu olemasolemises.Igal väikseimalgi teadvuse osakesel on olemas teadmine tervikust.Sellel osal universaalsest teadvusest, mida me praegu tunneme inimestena, pole olnud alati selline väljanägemine nagu praegu. Võib-olla mingi valguskerana, kuid ta omas kõrget teadvuse astet ja oli võimeline looma mateeriat, vastavalt olemasolevale infole.Ka praegu meid ümbritsev loodus ehk objektiivne reaalsus on inimteadvuse abil loodud.Siis aga tekkis teatud meespoolel mõtlemises kerge tasakaaluhäire ja nad tõrjuti ühiskonnast kõrvale. Pikapeale moodustati vandeseltslik vennaskond ja kuritarvitades vaimseid tarkusi pandi alus maailmapildile, mida tunneme praegu.See on ühepoolselt, ühekülgselt ja ühemõtteliselt mehelik maailmapilt.Dualistlik,püramiidhierarhiline, vägivallatsev, armukade,sallimatu,omakasupüüdlik,kade, petmisaldis, rivaalitsev ja sõjakas.Ebajumalakultuslik. Osatakse ainult lammutada, lõhestada, lõhkuda ja raisata mateeriat, mille loomise kohta ei mäletata midagi.Sa vaata kuidas naeruvääristatakse kõiki vaimseid tarkusi, mis toetavad loomist. Planeet on ära lagastatud, 33% maismaast kõrbestunud, metsad ja paljud looma- ja taimeliigid hävitatud.Ja nii edasi.See ei saa lõpmatuseni nii kesta. Selle peale võib mürki võtta.

  40. Jeesuseks nimetatud isik mäletas kõike seda, mida meie ei mäleta ja enamik ei soovigi mäletada, sest varvaste all veel ei lirtsu ja väävlihais veel ei lämmata.See korstnapilt on väga iseloomulik SELLELE maailmale.

  41. See oli küll Oakrocki poolt nätsti panna, et me oleme Marvega paras paar ja meid tuleks korstna osta tuulduma panna. Esiteks on see kompliment ja teiseks hästi fantaasiat õhutav. :) Nätsti! Mütsiga! Täitsa sürr, unesegane.:) See oli võib- olla Oaktocki
    huvitavaim jutt. Saame siis kokku, teeme ära. :)
    Aga eks siis vorst vorsti vastu: Varsti siis kirjutame sellest, mida me Oakrockiga teeme, kuhu me teda üles riputame. :)
    Oakrosk on mõnikord seletanud, et teda on alandatud. Aga kes ennast ülendab ja teisi alandab, teada alandataksegi. Ning kes
    ennast alandab, teda ülendatakse.
    Sageli mõõdetakse isikutele sama mõõduga, nagu ta teistele on
    mõõtnud. Mida teed teistele, seda teed endale, ja saad enesele.

    Sest missuguseid sobimatudi sõnu Oakrock ise teiste paikapanemiseks kasutab: Igasugsed ajukääbikud jne.
    Kui sellest lollist uhkusest ja teiste põlastamisest lahti saaks.
    Kurjusest, vihast, pahatahtlikkusest.
    Läbi ei kuku see, kelle sõnum on jaatav, armastav, positiivne , ülesehitav. Kellele on vaja eitust, vihkamist, negativsimi, pessimismi, lammutamist. Eks neid ” hüüdjaid hääli” on ennegi olnud, kus seletatakse , et teised on lollid. Kellel seda vaja on?
    Seltskonnas pannakse neid paika, paremal juhul lihvitakse.
    Hea kui sõnum sisaldaks mingit ideed, parandsulikku, tee näitamist. Teisi lolliks sõimajaid on alati tõrjutud ja tobedaiks peetud.
    Ütleb ju lapse suu targasti: Kes teisele ütleb, see ise on. Teisi lollideks nimetades pannakse justkui endale lolluse programm peale.

  42. Kristuse jüngreid oli 12. Mitte 11 või 13. Muide, neid on seostatud ka inimtüüpidega. Näiteks Peetrus oli ehtne koleerik. Juuda roll on salapärane. Johannes oli lähedaseim jünger.

  43. @marve:

    Vabandan, kuid ma ei ole Masingu fänn, kuna sattusin lugema mingit raamatut budismist, kus ta naiste kohta pahasti ütles. Hiljem sain teada, et Masing kirjutas palju asju sahtlisse, mida ta ei kavatsenud kunagi avaldada. Peale tema surma avaldati ka sahtlikirjandus. Halb suhtumine naistesse olla tingitud tema riidudest oma abikaasaga; ta elas ennast paberil välja!

    Uku Masingu järgi tähendavat Jeesuse nime etümoloogiliselt lunastust ja kristus mõõdetut.

    Lunastus, päästmine – millest? Mingit pärispattu pole kunagi olnud, see on väljamõeldis. Mõõdetu? Mõõdukas pigem. Buddhal on ju ka kesktee – ei askeesile, ei liialdustele.

    Maailma olemus on bipolaarne s.t.on kaks vastandlikku nähtust, mis olemuselt on üks. Kõige ürgalgsem binoom on OLLA või MITTE OLLA

    Kas Te olete Hamletiks kehastunud?

    Ja sedasi asjade arenedes on alati üks vastanditest naiselik, teine mehelik. Näiteks valgus-mehelik ja pimedus-naiselik.

    Ka nii jagatakse, kuid nende kahe vastandliku poole tasakaal tähendab mõistuse ja kirgede üle valitsemist! Need peavad tasakaalus olema, siis peatub mõtlemine, kaovad mittevajalikud emotsioonid (nt. ma ei mäleta milline oli hirm).

    Enne Suurt Pauku oli maailm infona salvestatud.Joh. evangeeliumi alguses nimetatud SÕNA tähendabki salvestatud informatsiooni ehk universaalset teadvust,mis on jagunenud ja pihustunud kogu olemasolemises.

    Mida teeb inimene selle teadmisega, see kõik on eluks mittevajalik. Füüsikud murravad esialgu veel piike, me ei tea milline saab füüsika tulevikus olema. Ainus, mis on esialgu kindel, on see, et me oleme selle päikesesüsteemi vangid.

    Sellel osal universaalsest teadvusest, mida me praegu tunneme inimestena, pole olnud alati selline väljanägemine nagu praegu.

    Vahel tuleb oma esivanematele minna külla, nad elavad loomaaias ja neid kutsutakse ahvideks!!!!

  44. Pikapeale moodustati vandeseltslik vennaskond ja kuritarvitades vaimseid tarkusi pandi alus maailmapildile, mida tunneme praegu.See on ühepoolselt, ühekülgselt ja ühemõtteliselt mehelik maailmapilt

    Ärge unustage, et enne meheliku maailmapildi tekkimist oli valitsevaks jumaluseks emajumalanna! Çatalhöyük http://en.wikipedia.org/wiki/%.....B6y%C3%BCk

    Dualistlik,püramiidhierarhiline, vägivallatsev, armukade,sallimatu,omakasupüüdlik,kade, petmisaldis, rivaalitsev ja sõjakas.Ebajumalakultuslik.

    Pole põhjust süüdistada vandeseltslikke vennaskondi, inimene on algusest saadik olnud ebameeldiv elukas. VT järgi oli inimkonna esiisa Noa lakekrants, kes vedeles paljalt telgis, ta needis ära oma poja Haami, kes teda sellises seisukorras nägi, mida Te sellise esiisa järglastelt tahate? Lapsed sarnanevad ju oma vanematele!!!! Kes on ebajumalad?

    Osatakse ainult lammutada, lõhestada, lõhkuda ja raisata mateeriat, mille loomise kohta ei mäletata midagi.Sa vaata kuidas naeruvääristatakse kõiki vaimseid tarkusi, mis toetavad loomist. Planeet on ära lagastatud, 33% maismaast kõrbestunud, metsad ja paljud looma- ja taimeliigid hävitatud.

    See on loomulik, nii peabki olema, kuna meil on valitsevaks religiooniks kristlus. Millised on vaimsed tarkused???? Mida tuleb looma hakata?

    Jeesuseks nimetatud isik mäletas kõike seda, mida meie ei mäleta ja enamik ei soovigi mäletada,

    See, et kristlus maa peale põrgu asutas on ammu teada/tuntud fakt, keerutamine selle asja ümber on mõttetu. Ainult pime inimene ei näe seda.

  45. @marve:

    Mul on veel paar küsimust

    Mida Te teeksite, kui maailmalõpp oleks nt. homme ja Lucifer, kui ajastu lõpetaja küsiks Teie käest:

    Mida olete Te teinud selle inimvaenuliku ja kõikehävitava kristliku religiooni paljastamiseks?
    Milline on olnud Teie panus, et maailm paremaks muutuks?
    Kas Te olete aidanud neid, kes kristluse ebainimlikkust on üritanud paljastada?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga