Märtsi planeetide seis ja leiud ajakirjandusest

  • Planeetide seis on märtsis vaatamisväärne. Õhtu jooksul on võimalik ära näha Merkuur, Veenus, Jupiter, Marss, Saturn – kõik klassikalised ja palja silmaga vaadeldavad planeedid, mida tunti juba iidsetel aegadel ja osati eristada taevavõlvil kinni seisvatest tähtedest.

    Kohe peale päikeseloojangut tuleb loojangu suunast horisondi kohalt otsida Merkuuri, abiks binokkel, kuna taevas on seal suunas veel hele. Kõrgemal on näha hele Veenus, mida võib üritada tabada juba enne Päikese täielikku loojumist, ja veel kõrgemal Jupiter.

    Klõpsa pildile, näed suuremalt.

    Kuigi planeet Marss ronib Lõvi jalgade vahel üle horisondi juba kella kuueks õhtul, muutub ta seda silmatorkavamaks, mida pimedamaks muutub taevas. Või siis oodata umbes südaööni ja vaadelda Marssi koos Saturniga, kes selleks ajaks mõlemad kagusuunas kõrgust on kogunud.

    Klõpsa pildile, näed suuremalt.

    Pildid on tehtud tasuta planetaariumiprogrammiga Stellarium.

    Olgu etteruttavalt veel näidatud planeetide seis 21. detsembril 2012:

    planeedid seisuga 21. detsember 2012

    Kuidas tundub – kas joonduvad kõik planeedid ühele joonele ja raskuskese nihkub Päikesest välja?

  • Hingamisterapeut ja ekstaatiline algallikas
    Liisa Kaal, Femme.ee
    Muu hulgas täiesti legitiimne ja sisuline küsimus:

    Palun nüüd kõigil posijail ja soolapuhujail ning nende pooldajail mulle ära seletada, mida head teeb hingamisterapeut.

  • Ametlik statistika – vaktsineerimine paneb haigestuma
    Celtic kohtus numbritega ja need ajasid ta segadusse. Kui kellelgi meist on soovi asja asjalikul moel ja korrektselt üle seletada, siis oleksin mina ja tuhanded teised tõe otsijad tänulikud.
  • Mees, kes hoidis ära kolmanda maailmasõja
    Aadu Hiietamm, Õhtuleht

    Kell 00.15 [1983. aasta 26. septembril] hakkas ootamatult huilgama sireen. Kosmosest baseeruvalt hoiatussüsteemilt tuli teade, et USA idarannikult on NSVLi poole saadetud mandritevaheline tuumarakett.
    […]
    Olnuks see tõepoolest tuumarakett, jäänuks tuumaplahvatuseni kusagil Venemaal 25 minutit.
    […]
    Kuus kuud kestnud juurdlus selgitas, et luuresatelliit pidas USA tuumarakettide stardiks kõrgetest pilvedest peegeldunud päikesekiirt.
    […]
    Tänavu 24. veebruaril sai sõjaväepensionär Stanislav Petrov Baden-Badenis Saksa ekspresidendilt Roman Herzogilt maailma päästmise eest maineka Saksa meediaauhinna.

Täna polegi midagi rohkemat öelda, aga küllap teie usinad käed toimetavad siia uusi lugusid.

170 Replies to “Märtsi planeetide seis ja leiud ajakirjandusest”

  1. Spioneerimisest enne, nüüd ja edaspidi: Endine KGB-lane: spiooniks sobivad head suhtlejad meenutab ja arvab Vladimir Pool Delfis

    6. osakond, mida ma juhtisin, tegeles riigisaladuste kaitsega. Siin olid Dvigatel, Sillamäe uraanitehas, Narva Baltijets. Seal olid muidugi saladused. Teaduste akadeemiaga oli seotud saladusi, üks salajane teema isegi keeleinstituudis – kunstlik intellekt. Rahvusvaheline teaduslik-tehniline koostöö. Kaubandussuhted, välisspetsialistid.

    Mis neid siis huvitas?

    Mida tehti Dvigatelis, seda küll.

    Mida seal siis tehti, ega seda vanemadki tea?

    Millega ma olen rahul, on see, kuidas inimesed oskavad saladusi hoida, kuigi enam pole isegi riiki, mille saladusi hoida. Kolmandas tsehhis toimusid tõsised asjad, aga ega seda ole räägitud. Isegi meilt, riikliku julgeoleku komitee (KGB) juhtkonnast, ma arvan, mina teadsin ja minu asetäitja. Aga teised ei teadnud. Kui seda toodangut siit viidi, siis keegi ei teadnud, kuhu ta läheb. Dokumendid raudteel tehti kuni Pihkvani, Pihkvas vahetati ära. Seal edasi vahetati järgmises jaamas jälle ära. Ja nii edasi.

    Kuidas teie KGB-s kaadrit valisite?

    Meil oli tublimatel poistel juba 8. klassist silm peal. Oli üks poiss, kelle isaga rääkisin juba siis – teeme poisist mehe.

    Poiss ise ei teadnudki?

    Ei-ei. Suunati teda koos isaga. Lõpetas kooli ära, käis sõjaväes, sai vene keele selgeks. Vaatled pikemat aega inimest, et oleks ikka selline, kellega meeldib inimestel rääkida. Kaadripoliitika oli minu peal, käisin Moskvas ka vastuluure akadeemias kursuslastega rääkimas.

    Juhtus sageli, et te ka tulevase vastuluuretöötaja perekonnaga rääkisite?

    Ma rääkisin tema emaga, naisega, isaga. Sellest, kes ta on. Millega tuleb töös kokku puutuda. Kui vanemad ei olnud nõus, siis ei võetud ka.

    Vaene laps.

    Meie enda info ei huvita kedagi nii suurel määral. Kõiki, nii idapoolseid kui ka läänepoolseid huvitab Eesti territoorium kui platsdarm teiste riikide saladuste uurimiseks. Eesti on kogu aeg olnud paik, kus põimuvad paljude riikide huvid. Enne sõda, 1930. aastatel tegutsesid siin kõik olulisemad luured. Isegi Jaapan tegi siia oma konsulaarosakonna.

    Ma arvan, et järgmine agent on igati puhas eestlane, noorest põlvkonnast, Tartu ülikooli lõpetanu. Õigest pundist. Varsti ju ainult sellised ongi.

    Sellistega ei oska ju kontaktigi saada?

    Aga milline hea kontakt tekkis näiteks noortega elamislubade müümisel! Väga hea kontakt. Ja inglise keelt räägitakse ka igal pool.

  2. PZ Myers vahendab uuema aja õudusjutte salaühingust, kes laste päid peseb.

    They found something called “Good News Clubs” at schools, led by community volunteers, which superficially promote a kind of generic moral religiosity which often wins over culturally diverse communities — you know the ones I’m talking about, the kind where they might detest gay-hatin’, science-despisin’, Pat Robertson-style fundamentalism, but nod in happy agreement at the importance of faith, and blandly accept that religion in general is good and virtuous and that we should encourage our children to adopt a faith tradition…for their moral upbringing in an environment of conscience, don’t you know. What they don’t realize is that the Good News Clubs stealthily promote that gay-hatin’, science-despisin’, Pat Robertson-style fundamentalism directly to their children, while asking them not to talk about it to Mommy and Daddy. They will cheerfully take in the children of Catholics and Jews, so that they can tell those children that Catholics and Jews will burn in Hell.

    These people are just plain evil. Sure, they’re kindly old grandmas and sincerely pious ordinary joes, but they’ve also got it in their heads that they must inject their poisonous beliefs into everyone’s children. And they are dedicated: they will make time and invest money in their cause. Fear them. They lie and fight dirty and will use your own liberal and progressive values to undermine those same values in gullible children.

  3. salvey ütles:

    Kuidas teie KGB-s kaadrit valisite?

    Meil oli tublimatel poistel juba 8. klassist silm peal. Oli üks poiss, kelle isaga rääkisin juba siis – teeme poisist mehe.

    Kuidas CIA (kunstlikust intellektist rääkijatele muidugi LKA) endale kaadrit saab, seda võib näha nende värbamisveebilehelt. Nuhkimishuviliste tööotsijate värbamisjutt on pealkirja Clandestine Service all. FSB’l on ka veebileht, aga värbamisjuttu ei torganud selle peal mulle miskipärast silma.

  4. Postimees räägib, et tundmatud Norra meelelahutusspetsialistid kehutavad kõikides vanustes alaealiste huvi reitides Breiviku protsess alaealistele keelatuks.

    Kohtuprotsessi jälgima ei lubata alla 16-aastaseid isikuid ning 16-18 aastastel peab olema kaasas vähemalt üks vanematest.

  5. Postimees kirjutab salalikust õnnemänguvennaskonnast, kes on pühaduseteotuse üle õnnetu.

    Eile Kreekas käivitunud riigivõla restruktureerimise operatsioon – suurim sedalaadi sündmus ajaloos üldse – vallandas miljardite dollarite ulatuses CDSide ehk võlakindlustuse instrumentide väljamakseid.

    Lakmustestina turgude jaoks kuulutas Rahvusvaheline Vahetus- ja Tuletistehingute Assotsiatsioon (ISDA) CDSide omanike jaoks välja nn «krediidisündmuse», mis kindlustab neile kahjumaksed.

    Maailma suurima erafondi Pimco juht Bill Gross hoiatas, et kogu see saaga on CDSide turgu õõnestanud.

    «Reegleid on väänatud,» ütles Gross. «Lepingute puutumatust on rüvetatud ja nende kaal pole enam endine.»

    Teine konnasvend aga räägib vankumatust truudusest pühadele tekstidele.

    ISDA tegevjuht Robert Pickel ütles aga: «Ma arvan, et CDSide turg väljub siit võidukana, kuna me jäime lepingute kirjatähele truuks. Võti oli oodata, kuni krediidisündmus rakendub kõikidele võlakirjahoidjatele. Varasem otsus olnuks ennatlik.»

  6. International Business Times räägib Hong Kongi hambaarstist, kes kavatseb Egiptuse püramiidides putukroboteid valla päästa.

    An eccentric Hong Kong dentist will use his skills and tools, many of which he has invented, to explore ancient Egyptian wall cavities and fill in the gaps around the mysteries of the pharaohs.

    Tze-chuen has created a tiny robot, the size of an insect, with dental forcep-inspired grips on the top.

    This little device will travel between the cracks on two mysterious doors blocking the entrance to two narrow shafts believed to lead to Pharaoh Cheops’s tomb.

    Nagu komme ette näeb, on saadaval ka rassistlik huumor.

    “The Chinese have more experience with chopsticks. And a dentist has more experience in gripping with forceps,” Tze-chuen told Reuters.

    Loodetavasti ei solvu söögipulkade alal kogenud mittehiinlased mõtlematu stomatoloogi üle niivõrd, et lintšimiseks läheks.

  7. Nature räägib teadlaste komiteest, kes on vastu võtnud otsuse Lõuna-Aafrikasse üks põllutäis 15-meetriseid raadioteleskoope istutada.

    The US$2.1-billion SKA radio telescope will be made up of some 3,000 dishes, each 15 metres in diameter. The project will try to answer big questions about the early Universe: how the first elements heavier than helium formed, for example, and how the first galaxies coalesced. The telescope is so sensitive that it could even pick up television signals from distant worlds — something that might aid in the search for extraterrestrial intelligence.

    Since 2006, South Africa has competed against a joint bid from Australia and New Zealand to host the project. The South African site has some compelling advantages: construction costs are lower, and it sits at a higher altitude. But the Australian site would be cheaper to insure, and is less likely to be encroached on by future development. The margin in favour of the winner was extremely narrow, the source says.

    Hiiglaslikud arvutusjaamad söövad SKA tuhandete antennide sisendit — mis mõnede hinnangute põhjal on massiivsem kui kogu tänane Interneti-liiklus kokku — ja arvutavad selle põhjal pilte, milliseid võiks näha 3000-kilomeetrise läbimõõduga silm, kui inimkond jaksaks ja oskaks säherduse ehitada. Suure Silmaga plaanitakse põrnitseda pulsareid, musti auke, tumemateeriat ja Universumi ajaloo pimedat ajastut, rääkimata muidugi kõigest muust, mis talle silma jääb.

  8. IEEE Spectrum räägib Massachusettsi teadlaste istutatud pisikeste kirveste metsast, mis päise päeva ajal veemolekule paukgaasiks lõhub.

    The nanowire forest that Wang and his colleagues have created uses the process of photoelectrochemical water-splitting to produce hydrogen gas. The method used by the researchers, which was published in the journal Nanoscale, found that the forest structure of the nanowires, which has a massive amount of surface area, not only captured more light than flat planar designs, but also produced more hydrogen gas.

  9. Wall Street Journal edastab uudiseid kommertsnuhkimise vallast, kus Prantsusmaa firma Amesys üritab pärast kliendi salapärast kadumist lahti saada Moammar Gaddafi jaoks ehitatud Interneti-jälgimise süsteemist.

    The Eagle system, which Amesys developed for Libya after signing a 2007 contract with the regime there, allowed Gadhafi’s security services to intercept emails, online chats and Facebook messages of targets. The sophisticated electronic spying by the Gadhafi government continued as Libya’s revolution kicked off in February of last year.

    The existence of a surveillance center in Tripoli outfitted with Amesys’s Eagle equipment was first reported by The Wall Street Journal last August. According to surveillance files reviewed by the paper, the regime wielded the Eagle snooping technology against Libyan dissidents, journalists, human-rights campaigners and everyday enemies of the state.

    On Thursday, Bull said the business falls outside its core remit. “This activity is nonstrategic for the Bull Group, which wishes to focus…its expertise on mission-critical electronic systems and, in particular, on areas involving the protection of personnel and national security,” the company said in a statement, referring to the Eagle product.

    WSJ nuhid kirjeldavad, milline pilt avanes EAGLE kontoris siis, kui seal veel nuhid olid.

    Amesys’s dealings in Libya became the subject of attention after The Wall Street Journal discovered the abandoned spy center in Tripoli where agents working for Gadhafi sat in an open-plan office and operated the Eagle system to sift through the online communications of Libyan targets. The technology intercepted the flow of traffic from Libya’s main Internet service provider and harvested information from the stream using a method known as deep-packet inspection.

    The spy center was lined with posters and English-language training manuals stamped with the name Amesys. One poster hanging in the center, which described the Eagle system, said: “Whereas many Internet interception systems carry out basic filtering on IP address and extract only those communications from the global flow (Lawful Interception), EAGLE Interception system analyses and stores all the communications from the monitored link (Massive interception).”

  10. Eesti Ekspressis on lugu sellest, et 1937 keelati Eestis astroloogia, hiromantia ja muu ennustamisega raha teenimime. Mõni vastava teenuse osutaja pandi vangi ka.

    Astroloogi koht on vangimajas
    Pekka Erelt

    Kõik sai alguse detsembris 1936, kui riigivanem Konstantin Päts sai kirja nördinud kodanikult, keda väga häirisid astroloogid, hiromandid jt ennustajad. “See enneolematu petiste jõuk tegutseb laiakäeliselt ja ilma vähemagi takistuseta,” alustas kirja autor. Tema ettepanek oli: “Sarnastele ennustajatele oleks õige koht just Kihnu saar!” Kirjutaja teadis hästi, et nimelt sinna saadeti Pätsi ajal vastalisi meelt parandama.

    Pätsi ei jätnud kodaniku mure ükskõikseks. Ta asus tegutsema…

    Pikemalt paberlehes.

  11. Õhtulehes on pikem uurimuslik lugu Merivälja ufost. Tasub lugemist, aga pikemalt on see kirjas paberlehes või siis 10 selnti senti makstes.

    Salapärane Merivälja objekt M: Eesti oma ja tõestisündinud salatoimik
    Urmas Vahe

    Et lugematu hulk raha haihtus hämarusse ning ka Mittide pere, õigemini veel ainsana ellu jäänud perenaine Vivika ei olnud rahaveski kadumisest õuelt huvitatud, räägiti rahvale ja ka otsustajatele igasugust soga, ning kui legendi ja müstikat polnud, siis mõeldi see lihtsalt välja. Nii ei väsinud perenaine seletamast, kuidas tema maja aknad periooditi ning automaatselt sulguvad ja avanevad. Kuidas kellegi naiskodaniku köes olevat Meriväljalt pärit õnnekivi tükike, mis peranaisega alati kaasas käivat – tekkivat taskusse ka siis, kui naine kivi koju jättis.

    Kuulutustelehes SOOV on kuulutus:
    Merivälja Ufo metall 210 grammi

    Müüa unikaalne metall 210 grammi, alghind 55 miljonit dollarit, tükike Tallinnas Merivälja Ufo (objekti) väliskorpuse osast. See objekt on maakera juhtimissüsteem, mille kaevandamine toimus 1986 Moskva Kosmoseuuringute Instituudi poolt. Info internetis olemas. leili3008@hot.ee, 56389742

  12. Kuidas tänapäeval asjalood on? ASTROPÄEV Eesti Astroloogide Liidu koduleht
    Muuhulgas selgub, et üks üritus just äsja lõppenud on.

    10. märtsil kell 11.30-14.30
    Tallinna Rahvaülikoolis, Estonia pst 5a sissepääs siseõuest, 4. korrus
    Andres Klemet – astroloogia olemus. Juttu tuleb astroloogilisest mõtteviisist.

  13. Tasuta valgustab Merivälja saagat 15 aastat vana Luup

    «Minu jaoks pole Merivälja juhtumis midagi eriskummalist,» väidab Eesti ja New Yorgi teaduste akadeemia akadeemik, professor Anto Raukas. Geoloogia-, keemia- ja bioloogiateadusi kureerinud inimesena valdab ta ilmselt kõige enam Hõbekuuse 34 looga seotud materjale ja dokumente.
    «Nõukogude Liidu Teaduste Akadeemia asepresidendi Aleksei Janshini ja kindralstaabi ülema esimese asetäitja käsu peale(salajane kiri 15. juunist 1984 Eesti TA presidendile) võtta Merivälja objekt «pod osobõi kontrol», mõtlesin algul, et julgeolek üritab kontrollida salajase info levikut akadeemia süsteemis,» mäletab Raukas.

    Juhtivaks instituudiks saladuse lahendamisel sai Raukase enda geoloogia instituut. «Ma polnud sellist tükki varem näinud,» tunnistab mees, kes geoloogina tunneb juba poole meetri kauguselt kõiki võimalikke Eestis ettetulevaid mineraale. «Moskva, Leningradi ja Kiievi instituutidesse saadetud proovile vastas üksnes N. Liidu TA meteoriitikakomisjoni esimees J. Shukoljov. Kuna meteoriidiga polnud tegu, jäi järele tehissulami võimalus,» tõdeb Raukas. «Ent Moskva pädevad laborid väitsid, et seesugust sulamit ei osata ei N. Liidus, USA-s, Saksamaal ega Jaapanis valmistada. Kuna tükk pärines moreeni alt, liustik aga taandus Tallinna ümbrusest 11 000 aasta eest, siis ei jäänudki muud üle, kui pidada seda jääaja lõpul siin hädamaandunud UFO-jäänuseks,» naerab Raukas.

    «Kord teatati, et Moskvast saabuvad neli kindralit asja uurima,» meenutab Raukas. «Arvasin, et üks kahest: kas Nõukogude armee on lolliks läinud või mina. Kuue ja poole meetri sügavusel asus üksnes kassikullana tuntud püriit.» Ent käsule tuli alluda ja et geoloogia instituudi teadusdirektorist Herbert Viidingust ei piisanud, pidi ka akadeemik Raukas Estonia rongile vastu minema. «Üks oli isegi kindralpolkovnik,» imestab Raukas.

    «Merivälja augu servale jõudes ajas üks kindralitest – ilmselt ekstrasenss – keele suust, sirutas käed taeva poole ja hakkas kummalisi liigutusi tegema,» mäletab akadeemik. «Kes arvab, et Vene ajal igat sorti nõidadel Liidu tippjuhtkonnale mõju polnud, see eksib,» rõhutab Raukas. «Nii oli Brezhnevi-aegse poliitbürooga, Meriväljale aga läkitati Andropovile lähedal seisnud julgeolekukomitee «peaekstrasenss» Nikolai Sotshevanov.»

    http://luup.postimees.ee/luup/97/14/top.htm

    Isand Zuroff võiks pr. Mitt,i mälestused Teisest Maailmasõjast dokumenteerida. Päris ilmselgelt on proua ise holokausti üle elanud või seda vähemalt pealt näinud.

    raamatute loopimise, patjade purustamise ja sulgede saputamise, massiivse tugitooli lõhkumise ja öösiti maapõue sügavuses mürisema hakkava elektrirongi kõrval õnnestus kellelgi lausa kaks korda priske koeravolask läbi õblukese aknaprao toast välja paisata. «Isegi hiirel olnuks raskusi selle läbimisega,» tõdeb Mitt.

  14. Loodusmasinist Sirp, intervjuu Ülo Manderiga.

    Kas kliima ja keskkond ja liikide mustrid muutuvad? Kui kiired need muutused on ja kas me oskame nende muutuste tagajärgi ennustada?
    Kas need muutused on nähtavalt või ainult arvatavalt inimese põhjustatud?

    Loomulikult on ja eks see ole ju kogu biosfääri ajaloos nii olnud. Inimese tegevus on tänapäeval aga kõike protsesse kiirendanud, mis on vajalik kasvava inimkonna ühe suurema nõudluse rahuldamiseks. Eelnevalt oli juttu, et kiirenev aineringlus nõuab ka vastavat majandamist, kuid sellise intensiivsusega harjuvad vaid vähesed liigid. Suurem osa meie taimekoosluste liikidest on aga harjunud kasvama lämmastiku- ja ka fosforivaeguse tingimustes ning toitainete ülekülluses kaotavad nad kiiresti koha toitainelembidele. Seega on biosfääri kui terviku seisukohast tingimata vaja ka säilitada võimalikult vähese toitainete vajadusega kooslusi, millisteks on näiteks meie rabad ja kuivemate kasvukohtade (aru) kooslused. Teisalt mõjutab üldine atmosfääri maalähedase õhukihi temperatuuri tõus, mis toimub vääramatult juba mitme aastakümne vältel, liikide levikupiiride nihkumist. Selles kaotavad kõige rohkem arktiliste koosluste ning kõrgmäestike kõrgeimate ning külmimate tingimustega kohastunud liigid, kellel pole soojenemise tingimustes kuhugi enam põgeneda, samuti mereökosüsteemidest korallikooslused, kes taluvad väga väikeseid temperatuurimuutusi. Ka üldine ookeanide hapestumine suurema koguse süsinikdioksiidi lahustamise tõttu mõjub paljudele mereökosüsteemidele hävitavalt.

    Ennustamisega on loomulikult asjad segasemad, sest kõik globaalsete muutustega seotud mehhanismid ei ole sugugi selged ja ka vastavad mudelid on veel suhteliselt primitiivsed. Näiteks ei osata adekvaatselt seletada, millistesse maismaaökosüsteemidesse seotakse ca 2,9 miljardit tonni (2,9 petagrammi) süsinikku aastas. Samuti ei ole selged taimekoosluste ja tervete ökosüsteemide kohanemise ehk adapteerumise võime soojeneva atmosfääri tingimustes. Osale nendest küsimustest püüame vastata 2011. a alustanud uue tippkeskuse EN VIRON raames. Selle keskkonnamuutustele kohanemise tippkeskuse juhiks on prof Ülo Niinemets Eesti Maaülikoolist ning see ühendab viit teadlasterühma Tartu Ülikoolist, Eesti Maaülikoolist ja Tallinna Tehnikaülikoolist.

    Teadus on siis teadus, kui ta toodab uut teadmist. Vähemasti loodusteadustes on see nii. Seda võiks võrrelda maja ehitamisega, mis ilmselt kunagi valmis ei saa. Mõnedes harudes on siin-seal rajatud palju müürijuppe, mis heal juhul saavad õigete fragmentide abil suuremaks müüriks ehitatud, parimatel juhtudel on juba maja kontuuregi näha. Hullem on asi täiesti kaootiliselt laotud müüridega, mis pillapalla üksteisest eemal lebavad ja…

  15. Sellest tuleks eraldi lugu kirjutada, aga olgu siin ära mainitud. Nimelt pakub Sojaliit muude toodete seas müügiks korallkaltsiumi ja seda umbluuväidetega:

    Korallkaltsium rikastab vett aktiivse, ioniseeritud kaltsiumiga. Sellise vee igapäevane kasutamine aitab:
    • saavutada optimaalset vere pH taset;
    • vähendada südame-veresoonkonna ja seedeorganite haigestumise riski;
    • ennetada artriitide arengut, suurendada lihaste ja liigeste elastsust, taastada organismi luu- ja kõhrkudede normaalset struktuuri;
    • parandada kesknärvisüsteemi ja teiste organite ning kudede verevarustust, normaliseerida vererõhku ja veresuhkru taset;
    • rikastada verd hapnikuga, puhastada neerusid, seedeorganeid ja maksa

    Korallkaltsiumist ja pajatab ka Quackwatch:
    Be Wary of Coral Calcium and Robert Barefoot
    Stephen Barrett, M.D.

    Simply put, “coral remnants” are limestone, which coral organisms originally manufacture as a protective shell. Since coral reefs are protected by law, “coral calcium” is made by grinding up limestone that no longer contains live organisms.

    Limestone has no unique health properties. It is merely calcium carbonate, with some magnesium and trace amounts of many other minerals.

  16. @Konspiraator:

    öösiti maapõue sügavuses mürisema hakkava elektrirongi kõrval

    Tädi ei valetanud. See mürin on häirinud Muuga, Merivälja ja Viimsi inimesi juba aastaid. Raudtee, mis on majast mõnekümne meetri kaugusel, paneb maa värisema, nõukogude ajal vähem, kuna siis olid kaubarongide sõidule kehtestatud reeglid – sõitsid aeglaselt! Eriti hulluks läks olukord ameerika raudruunade kasutuselevõtu järel – need jäledikud ka huilgavad ja kriuksuvad kahtlaselt, lisaks maavärina efektile. Nõrgema närvisüsteemiga inimene võib sellise müra peale püksid märjaks lasta, aga kõigega harjub!

    Selle objektiga seoses üks faktikene, millest kuulsin Hõbekuuse tänaval – Vormsi Enn ei saanud mingil põhjusel sellele objektile läheneda, tal oli hakanud halb juba mere ääres, Tuule tänava alguses. Täpsemalt ei mäleta.

    Omal ajal tõdes Saksamaa suursaadiku Henning von Wistinghauseni vanatädi, et Põhjamaad, sh. Eesti, on kummituste poolest Euroopas tuntud. Keskajast saati olnud heaks kombeks pöörduda kuulsate viru nõidade poole. Nüüdseks on raskuspunktid miskipärast põhja poole nihkunud – kilbile on tõstetud lapi nõiad.

    Teie poolt viidatud artiklis on ka tõetera sees, kuid natuke teistsugune!
    Selgitus asub „Kaali kraatriväljal Phaetonit otsimas“ Vello Lõugas 1996 Entsüklopeediakirjastus. Lk. 118-120. Vadjalasi peeti teadupoolest kiilu rahvaks, mis tulenes Kaali meteoriidi sisenemisest atmosfääri vadjalaste elukoha kohal. Vai/vaaja (piksenool) ei karistanud vadjalaste hõime – seega nad tekitasid teistes hirme, kas mitte nemad ei saatnud hävitavat piksevaia teele.

    Vanaaja Kiievi-Vene ja Novgorodi kroonikates olid soome sugu tšuudid alati märgitud (tšuud tähendab kiilu). Tšuudide nimi hirmutas rohkem kui nende vägi. On teada nende jõudmine Konstantinoopolisse (Istanbuli).
    Nimetus tekkis vist? tänu laplastele – čudde, kes kutsusid nii vadjalasi. Venelased võtsid selle nimetuse laplastelt üle kujul „tšud“ ja neil läks see kasutusse läänemeresoomlaste vepslaste, vadjalaste ja eestlaste kohta laiemalt.

  17. Telegraph kuulutab suurt üleriigilist veeuputust Kiribatis.

    In what could be the world’s first climate-induced migration of modern times, Anote Tong, the Kiribati president, said he was in talks with Fiji’s military government to buy up to 5,000 acres of freehold land on which his countrymen could be housed.

    Some of Kiribati’s 32 pancake-flat coral atolls, which straddle the equator over 1,350,000 square miles of ocean, are already disappearing beneath the waves.

    Migratsiooniplaanimiskomitee on mõelnud ka sotsiaalsetele kaalutlustele:

    Mr Tong said the plan would be to send a trickle of skilled workers first, so they could merge more easily with the Fijian population and make a positive contribution to that country’s economy.

    “We don’t want 100,000 people from Kiribati coming to Fiji in one go,” he told the state-run Fiji One television channel.

    “They need to find employment, not as refugees but as immigrant people with skills to offer, people who have a place in the community, people who will not be seen as second-class citizens.

  18. Martin Vällik tsiteeris terviselubadusi:

    rikastada verd hapnikuga

    dig soovitab vere hapnikuga rikastamiseks sügavalt sisse hingata. Vajadusel võib protseduuri korrata, aga vahepeal tuleb muidugi välja ka hingata. Liiga sage sissehingamine ei ole reeglina hea mõte, kuna vere pH võib ebameeldivalt kõrgeks tõusta, aga mõõdukate pausidega — palun väga.

  19. @Konspiraator:

    Tugineme tšuudide puhul ka autoriteetse allika andmetele: Pekka Sammallahti Sami-suoma-sami satnegirji (saamelais-suomalais-saamelainen sanakirja) 1993 Girjegiisa Oy Ohcejohka

    Lk. 55
    čuddi — čuhti

    čuhti – čuddi == tšuudi; vainolainen. (tähendab vaenlast, vihameest)

    Vatjalaiset
    Wikipedia http://fi.wikipedia.org/wiki/Vatjalaiset

    Ensimmäiset maininnat vatjalaisista ovat tiettävästi 800-luvulta, jolloin heitä kutsuttiin tšuudeiksi, kuten myös virolaisia ja vepsäläisiä. Esimerkiksi Nestorin kronikassa käytetään vain nimitystä tšud. Peipsijärvi onkin venäjäksi Tšudsko ozero eli “tšuudien järvi”. Ensimmäiset kirjalliset tiedot vatjalaisista ovat peräisin keskiaikaisista venäläisistä lähteistä, joissa on mainintoja voď-kansasta. Myös voď-nimityksellä uskotaan olevan yhteys Peipsijärveen, sillä ainakin järven luoteisrannikolla sijainnutta virolaista muinaismaakuntaa kutsuttiin Vaigaksi, mikä on samaa etymologista alkuperää vatja-sanan kanssa. Tämän seudun uskotaankin olevan osittain vatjalaisten asuttamaa.

    Saami keel on fantastiline! Aru ei saa mitte midagi … näit. alkusanat == ovdasatni, joulukuu == juovlamanu, poronliha == bohccobiergu.

  20. The Atlantic räägib teadlasest, kes uurib, kuidas kassipisilased inimestega Nukkude isandaid etendavad.

    Jaroslav Flegr is no kook. And yet, for years, he suspected his mind had been taken over by parasites that had invaded his brain. So the prolific biologist took his science-fiction hunch into the lab. What he’s now discovering will startle you. Could tiny organisms carried by house cats be creeping into our brains, causing everything from car wrecks to schizophrenia?

    Toksoplasmoositekitaja ei ole tegelikult ainus sedasorti elukas, kes artiklis mainimist leiab.

  21. dig ütles:

    kuidas kassipisilased inimestega Nukkude isandaid etendavad.

    Toksoplasmoosist räägib meile lähemalt Nõmme Loomakliiniku loomaarst Ursula Mesikäpp, kes ise on hetkel samuti rase, 11-ne kassi omanik ja raseduse ajal ravinud ning katsunud sadu haigeid loomi. Buduaar

    Toksoplasmoosist on kasulik teada, aga seda pole vaja paaniliselt karta. Inimene põeb toksoplasmoosi 1 kord elus ja kui see haigus on enne rasedust läbi põetud, siis teist korda see külge ei hakka. „Paljud meist on siiski selle juba lapsena liivakastis mängides ära põdenud. Lapsed põevad seda haigust tavaliselt ilma eriliste sümptomiteta ja seega ei saagi aru, et laps haige oleks, täiskasvanud seevastu on aga natuke aega ka haiged,” nendib Ursula Mesikäpp.
    Tema arvates peaksid ettevaatlikud olema aga need rasedad, kes pole seda haigust põdenud, sest haigus võib loodet tõsiselt kahjustada. Sellepärast soovitab ta enne rasedust või raseduse alguses lasta vereproovist uurida, kas haigus on läbi põetud ja kui ei, siis tuleks hoolikalt jälgida, et nakkust ei saaks. Tavalistele rasedate vereproovidele saab lisada veel ühe ja lasta kindlaks teha, kas rase on toksoplasmoosi ära põdenud (umbes 80% meist on selle juba lasteaialapsena põdenud) ja kui on, siis võib rahulikult kassi edasi pidada.

    ee… kas Sa arvad, et läbipõdenute hulk 80% ei ole tõenäoline suurusjärk? (Teadupärast põeb skisofreeniat vist ainult 1% inimkonnast.)

  22. Jaak Allik: Peatage gümnaasiumireform!
    Nagu ikka, on keegi kommentaariumis juba kirja pannud mõtted, mis mulgi pähe on tulnud, aga mida ise nii hästi sõnastada ei oska

    läbikukkunud reform
    12.03.2012 08:46
    See reform on ette juba läbi kukkunud . Mis oli reformi eesmärk? Lahutada gümnaasiumiosad TUGEVATE põhikoolide ja gümnaasiumide saamiseks . Paraku tehti see reform “mõttes “ära 2007 kui raha kui raba . Praegu on selge , et asja kulud tahetakse lükata vanemate ja omavalitsuste kaela . Pole koolibusse , nafta hind tõuseb . Pole õpilaskodusid, seda eelkõige suurte linnades . Tallinna , Tartu ja Pärnu peale kokku on NULL õpilaskodu kohta .
    Pole ka selge , mida kutsekoolides õpetama hakata . Mis erialad need on , mis leiva lauale toovad? Kutsekoolide õppekoht peaks olema kallim kui tavakoolis , Eestis on see palju odavam . Pole praktikabaase . Kas hakkame Norrale medõdesid koolitama või Soomele hotellikoristajaid ? . Kuni pole reformi eelarvet ja hinnatud võimalikke sotsiaalseid muutusi, ei saa seda alustada .
    Praegu on selge , et vastuvõtukatsed Tallinna eliitkoolidesse jäävad , puhtaid gümnaasiume pole veel ehitama hakatudki ja koolide ümberkorraldamisele(transport , õpilaskodud , laborid , mööbel , )tehtavaid kulusid ei oska keegi ette näha .
    Hajaasustusega Pärnumaal on isegi majanduslikult kasulikum ja odavam olemasolev koolivõrk säilitada kui koolibussid käima panna .
    Mitmes õppeaines lõhub reform traditsioonilise metoodika ja lammutab rahvuskultuuri . Näiteks muusika . Tulevane muusikaõpetaja kaotab oma töö mõtte , sest lapsed lähevad just kõige magusamal ajal teise kooli ja temagi peaks hakkama koormuse saamiseks kolme kooli vahel pendeldama .
    Pole kooli , pole probleemi? . Aga ka laulupeod on kallid ja mõnele mõttetud .
    Haridus maal on kallis , ent harimatus veelgi kallim .

    (läheb küll teemast välja täiesti, aga meenutaks siin kohal ka päästeteenistuse reformi, mida põhjendati muu seas ka vist vähemalt nelja mehelise päästeüksuse vajalikkusega. IMHO võib õigel ajal, näiteks kulupõlengu korral piisata ühest mehest, kes voolikust vett laseks. 10 minutit hiljem ei pruugi enam ka neljast mehest oluliselt kasu olla)

  23. @salvey:

    Sümbolid? Kehv lehekülg, kuid leidsin huvitava materjali – Lucifer on ju nii, nii hirmus! L’ange du mal (1842) by Joseph Geefs http://www.fine-arts-museum.be.....8;ItemNr=5

    See töö asendati hiljem praegu tuntuga Le génie du mal http://en.wikipedia.org/wiki/Le_g%C3%A9nie_du_mal
    The Genius of Evil, known informally in English as Lucifer or The Lucifer of Liège,[1] is a religious sculpture executed in white marble by the Belgian artist Guillaume Geefs. Francophone art historians most often refer to the figure as an ange déchu, a “fallen angel.”

    The statue was originally a commission for Geefs’ younger brother Joseph, who completed it in 1842 and installed it the following year. It generated controversy at once and was criticized for not representing a Christian ideal.[8] The cathedral administration declared that “this devil is too sublime.”[9] The local press intimated that the work was distracting the “pretty penitent girls” who should have been listening to the sermons.[10]

    Bishop van Bommel soon ordered the removal of L’ange du mal, and the building committee passed the commission for the pulpit sculpture to Guillaume Geefs, whose version was installed at the cathedral permanently in 1848.[11]

    Naisi ilmselgesti vabamüürlasteks (seni) ei võeta.

    Eesti keeles ilmus kunagi mingi vabamüürluse entsüklopeedia (pealkirja ei mäleta), selle järgi on naistel omaette organisatsioonid. Meie müürlaste loozid on järelikult šovinistide pesad, nendega ei tahakski keegi normaalne naissoost olevus tegemist teha. Hi, hi, hi …

  24. Need lood ei ole päevakajalised muul põhjusel, kui et märtsikuus ilmunud. Ja eriti tõsised nad ka pole. Cracked.com-is järjestab Chris Bucholz kaheksa põhjust, miks meditsiinialased uudised kipuvad tegema mittefaktilisi avaldusi.

    Spotting stupid things in a newspaper is a bit like shooting fish in a supermarket: It’s incredibly, incredibly easy. But if you’ve never read something critically before because of some grossly misplaced trust you have in people capable of writing, here is a short list of symptoms that can easily be found in flawed health reporting. /—/

    What these articles usually don’t do is qualify what exactly that “link” means. If you’re missing a discussion of:

    – the cost of a diet/treatment,
    – its side effects,
    – how it compares with other treatments and
    – how it compares with doing nothing at all,

    … then you’re not reading very useful advice. Consider that last item for a second. Does a new diet reduce the risk of getting a disease from 5.4 percent to 5.2 percent? (I don’t know or care what the units could be. Riskometers, let’s say.) That is a potentially interesting finding, and it could certainly serve as a guide for future research, but it’s not the kind of evidence that should inspire you to cram fish oil into your throat until you stop blinking.

    Samas tutvustab Soren Bowie nelja äärmuslikuks peetavat kildkonda, mis kubisevad sisemistest lahkhelidest.

    [I]n the interest of understanding these communities and their crazy ideologies a little better, you have to first understand who they align themselves against, and in nearly every case, it’s the people who share their convictions. I realize that’s confusing, so let me show you what I mean.

    #4. 9/11 Conspiracy Theorists /—/

    #3. Bigfoot Believers /—/

    #2. Pro-Anorexics /—/

    #1. White Power Advocates /—/

  25. Mother Board kirjutab, et inimesed on tegelikult märksa paremad kui inimesed arvavad.

    A recent study published in the journal Emotion, by psychologists Fiery Cushman, Allison Gaffey, Kurt Gray, and Wendy Mendes, provides some further evidence for the link, as the authors put it, “between the body and moral decision-making processes.”

    This may be the first paper to have experimental subjects simulate murder with a real gun (it’s certainly the first one I’ve ever read). Essentially, the experimenters wanted to show that it is the physical act of potentially doing harm, rather than the viewing or hearing about such acts, that really turns your stomach. Subjects performed three kinds of actions: simulating direct harm (i.e. pulling the trigger of an unloaded gun pointed at one of the scientist’s face), watching someone else simulate direct harm, and performing a neutral motor action (i.e. slicing bread). Subjects’ physical responses were measured via blood pressure and heart rate, which are known to have a central role in reactions of disgust, aversion, and stress.

    The results, as predicted, were that the heart rates and blood pressures of subjects during and after the performance of harmful tasks were the highest by far: “These simulated harmful actions increased peripheral vasoconstriction significantly more than did witnessing pretend harmful actions or to performing metabolically matched non-harmful actions,” they wrote. “This suggests that the aversion to harmful actions extends beyond empathic concern for victim harm.”

  26. salvey ütles:

    Jaak Allik: Peatage gümnaasiumireform!

    Siinkohal võiks ehk mainida ka tuntud ärimehe Seth Godin’i äsjaüllitatud manifesti Stop Stealing Dreams. Tõsi küll, see keskendub Ameerika stiilis haridussüsteemile, millest Euroopa tavad mõnevõrra erinevad — näiteks kasutatakse valikvastustega teste Euroopa koolides oluliselt vähem ja nende vastuseid ei hinnata enamasti masina abil —, aga nii mõnigi detail väärib ka siinpool Lompi tähelepanu.

  27. salvey ütles:

    ee… kas Sa arvad, et läbipõdenute hulk 80% ei ole tõenäoline suurusjärk?

    Toksoplasmoosil levik varieerub riigiti tugevasti — sõltuvalt nii kliimast kui kohalikest kommetest. Näiteks on täheldatud, et prantslased, kes eelistavad liha süüa suhteliselt tooremana kui sakslased, evivad ka kõrgemat tõenäosust toksoplasmoosi nakatumiseks.

    Minu teada on 80% Eesti laiuskraadide jaoks kõrgevõitu, kõrva on jäänud suurusjärk ≈10%—20%. 70% lähedale jäävat prevalentsi on minu teada täheldatud näiteks mõnedes USA troopilistes piirkondades; võimalik, et 80%—90% võib leida ekvaatori lähedalt või Kolmandast Maailmast.

  28. Muusik ja entusiastlik uusajastulane Tom Valsberg heietab Delfis ühest ja teisest, meenutades muu hulgas ebateaduslikku Gaia-hüpoteesi.

    Tänu imelisele võimalusele surfata internetis, saame me olla informeeritud ja inspireeritud nende edusammudest, kes juba aktiivselt tegutsevad ja ümbritsevast hoolivad ning vaadata filme nagu “Fast Food Nation”, “The Shift”, “Zeitgeist”, “Home”… /—/

    Maa: organism või elutu mehhanism?

    Kreeka mütoloogias nimetati Gaiaks meie planeedi ehk emamaa isiksuslikku vormi, kellel on oma iseloom, tunded ja vajadused. Selle järgi nimetas ja naelutas ajalukku Inglise teadlane James Lovelock oma “Gaia teooria” ning aastal 2001 allkirjastasid tuhatkond teadlast Euroopa Geofüüsilise Ühenduse koosolekul Amsterdami deklaratsiooni. See algab lausega “Maa ökosüsteem käitub nagu üks isereguleeruv mehhanism, mis koosneb füüsilistest, keemilistest, bioloogilistest ja inimlikest komponentidest.”

    Austria filosoof ja leiutaja Viktor Schauberger ütles: “Emamaa on organism, mida ükski teadus ei saa ratsionaliseerida. Kõik, mis temal roomab ja lendab, sõltub temast ja kaob lootusetult unustusse hõlma, kui see maa, kes meid toidab, sureb.” Kuigi ei ole võimalik tõestada, kas Maa on elus ja tõelised skeptikud võivad selles igavesti kahelda, siis vahetaksin selles mõtiskluses ära sõna mehhanism sõnaga organism ja lähtuksin maailmavaatest, kus meie planeedi kõige suurem elanik ei ole mitte sinivaal vaid see planeet ise.

    Homo Sapiens: hävitav viirus või hea bakter?

    Planeet Maa põlisrahvad ja kaasaegsed keskkonnaspetsialistid on ühel nõul, et see Maa, kes rahuldab meie kõiki maised vajadusi on just nimelt elus. See ei ole nali, et emamaa on elav ja hingav organism.

    Nii nagu meie peal ja sees elavad bakterid ja viirused, kellest mõned meid aitavad ja teised hävitavad, elavad kõik loomad, taimed ja inimesed emamaa peal. Üks vorm nendest organismidest, kes planeeti asustab aga unustas ära, et see kelle peal ta elab, on elus. See vorm läks liiale nagu üks kõige populaarsemaid haigusi nimega vähk, kelle viisiks on elada just teiste ressursside arvelt ja piiramatult paljundada.

    Kas inimene on siis tõesti viirus või vähk?

    Huvitav, kas Tom on “tänu imelisele võimalusele surfata internetis” tuttav ka paleontoloog Peter Wardi Medea-hüpoteesiga, mis lihtsustatult ütleb, et elav Maa pole mitte heasoovlik superorganism, mis meid kõiki toidab ja katab, vaid enesetapjalik monstrum, mis kõiki elusolendeid peale ainuraksete palavalt vihkab ja tappa püüab?

  29. Mart K. ütles:

    Maa: organism või elutu mehhanism?

    Kõrvalseisjatele olgu selgitatud, et Gaia-hüpotees on ebateaduslik mitte sellepärast, et teaduses ei kõlba elusatest planeetidest spekuleerida vaid sellepärast, et see küsimus ei puuduta mitte Maa olemust vaid mõistete “organism” ja “elutu” kokkuleppelisi tähendusi, mis ei ole teadusetsi lahendatav küsimus.

  30. Reuters paljastab kurja ravimifirma vandenõud.

    Five patients being treated for eye disease were blinded after being injected with Roche Holding AG’s Avastin at the Los Angeles Veterans Affairs medical center, according to the New York Times.

    The latest cases of blindness follow an alert from the U.S. Food and Drug Administration on Tuesday that repackaged injections of the Avastin, also known as bevacizumab, had caused eye serious eye infections in 12 Miami-area patients.

    Avastin is a cancer drug, but is commonly used to treat the wet form of age-related macular degeneration and other eye diseases because it costs only about $50 an injection, compared with some $2,000 for Roche’s Lucentis, which is approved for treatment of eye diseases.

    The company has argued for years the process of dividing up doses creates the risk of contamination.

  31. Südamelöögid annavad vihjeid inimese iseloomu kohta ERR

    Saksa teadlaste uuringu kohaselt ilmnevad inimese isiksuse tunnused otseselt südamelöökides. Nimelt on nad teinud kindlaks, et südametuksete nn allkirjad ehk südame elektrilise aktiivsuse lainete mustrid on seotud teatud isiksuseomadustega. Teadlaste hinnangul võivad südamelöögid pakkuda seega alternatiivi praegustele meetoditele, mõõtmaks inimeste isikupära.

    Isiksuseomadused võivad südant mõjutada mitmel viisil. Üheks võimaluseks on otsene närviühendus aju ja südame vahel. Teadlaste hinnangul võib rolli mängida ka hingamise sagedus või teatud hormoonide vabastamine.

    Uurimuse ühe autori Stefan Koelsch’i sõnul loodavad nad leida inimeste isiksusejoonte määramiseks täpsema ja usaldusväärsema meetodi kui praegu kasutusel olevad. Koelsch’i hinnangul võib olla võimalik tulevikus tuvastada löögisageduse mustreid, mis on iseloomulikud kompleksematele meeleoluhäiretele, nagu depressioon. See lihtsustaks abi vajavate patsientide diagnoosimist ja riskigrupis olevate inimeste teavitamist.

    Vaata veel: Your heartbeat ‘hints at your personality traits’ (NewKerala)

  32. Mustlased petsid naiselt välja üle 11 000 euro
    Delfi

    ETV saate „Pealtnägija“ eetris olnud lugu algas 27. detsembril 2010, kui naise tööruumidesse sisenesid vanemaealised mustlased ja tahtsid talle ennustada. Seejärel algas terroriseerimine nii otsekontaktide kui telefoni teel, mille tulemusel andis naine mustlastele üle 11 000 euro.

    Paraku ei pidanud politsei vajalikuks kriminaalasja algatada ega naist terroriseerinud jõuku kinni võtta. Politsei väitel ei ole see kuritegu, kui inimene needuse mahavõtmise eest mustlastele raha maksab.

    Asjaga tegelenud ekskomissar Koit Pikaro helistas valge maagi esindaja Mariale ja nõudis, et ta 67 aastaks selle proua ära unustaks ja nüüd enam ei ole naiselt raha ka välja petetud. Kuid Pikaro muretseb, et kui politsei ei sekku, siis võivad mustlased karistamatult edasi tegutseda.

    Pikaro sõnul on reaalselt tegemist inimese terroriseerimisega enam kui aasta jooksul. Tema hinnangul võib olla tegemist ka teistelt inimestelt raha väljapressimisega.

  33. @salvey:
    ERR kodukal on vastav Pealtnägija videolõik vaatamiseks välja pandud.

    skeptik.ee Facebooki lehel arvasin asjast sedasi:

    Ei meeldi mulle see, et jäetakse mulje mustlane=petis. Esiteks ei ole kõik mustlased “ennustajad”, teiseks ei ole “ennustamine” mingist otsast romade monopol. Meil neid kohalikke ennustajaid, astrolooge, kanaldajaid, pendeldajaid ka muudest rahvustest. Meie meedia ise on seda usku ennustamisse pidevalt takka utsitanud ning rahvast petistele ette valmistanud.

    Olgu veel öeldud, et asi pole selles, et konkreetselt need “ennustajad” udu ajavad, vaid selles, et pole olemas mitte ühtegi “ennustajat” ega needusest vabastajat, maagi (musta ega valget), keda ükskõik mis põhjusel tõsiselt tasuks võtta.

    Kolmandaks tuleks üle saada valehäbist oma kergeusklikkuse üle, vaid julgelt selliste lugudega välja tulla, sest ilmselt ei ole sa ainus, keda nööritakse. Rääkige lähedastega, kellegagi, sest mitterääkimine toodab vaid uusi ohvreid juurde. Ohvripilastamisest stiilis “lollidelt tulebki raha ära võtta” tuleks samuti hoiduda.

  34. AlterNet juhib tähelepanu pentsikule (?) vastuolule vabariiklastest metapresidendikandidaatide retoorika ja nende potentsiaalse valijaskonna tarbimisharjumuste vahel.

    The Bible Belt’s Love Affair With (Gay and Straight) Porn

    The adult entertainment industry has long been one of the favorite whipping boys of social conservatives, who have argued that porn and other forms of adult entertainment (including strip clubs, swing clubs, phone sex and BDSM) are incompatible with the moral values of the Heartland and the Bible Belt. Porn, social conservatives claim, is for “godless liberals” in San Francisco, Greenwich Village and West Hollywood, not right-of-center voters in Republican-dominated “red states.” But the reality is that porn isn’t any less popular in so-called “red states” than it is in so-called “blue states,” and ironically, the places where the 2012 Republican presidential hopefuls are the most likely to be railing against porn are also places where an abundance of voters are likely to be consuming it. /—/

    the more one examines the data, the more evident it becomes that Republican-dominated states with a heavy concentration of far-right culture warriors are also states where erotic entertainment is very much in demand. Adult industry advocate Bill Margold, who was one of the top adult film stars of the 1970s, has often described the United States as a place where people hypocritically condemn adult entertainment with one hand while pleasuring themselves to it with the other hand; recent data bears that out. /—/

    [I]n December 2011, Rutgers University researcher/blogger Omar Haq published the results of his study on Google searches for gay porn. Haq found that between 2004-2011, the top 10 states that had the most Google searches for gay porn included five states that McCain won in 2008 (Texas, Mississippi, Kentucky, Louisiana, West Virginia) and five states that Obama won (New York, Ohio, New Mexico, Nevada and Florida). “People subscribe to a lot of porn in the southern Bible Belt states,” Haq noted. “I really believe it is suppression. Freud himself said that the more you suppress people, the more they are going to want to do something. It might be due to conservatism; I think that definitely plays a role.”

  35. Ei meeldi mulle see, et jäetakse mulje mustlane=petis

    Samas selline mulje kaitseb üsna hästi ühiskonda. Mustlastega kokkupuude on üldreeglina negatiivne ning kas on ikka mõtet omal nahal proovida, et äkki need konkreetsed mustlased, kes mulle ligi tikuvad, on head?

    Stereotüüp on üks kõige efektiivsemaid enesekaitse mehhanisme ning valdkondades kus igasugune positiivne mõõde puudub, võiks inimesed neist juhinduda küll.

  36. The Daily Telegraph annab sõna UK tähtsaimale katoliiklasele, kes sedastab, miks valitsuse kava samasooliste abielu lubada on taunimisväärne sõgedus.

    We cannot afford to indulge this madness

    Cardinal Keith O’Brien, Britain’s most senior Catholic, sets out his opposition to the Government’s plans to legalise gay marriage.

    Since all the legal rights of marriage are already available to homosexual couples, it is clear that this proposal is not about rights, but rather is an attempt to redefine marriage for the whole of society at the behest of a small minority of activists.

    Viite eest tuleb tänada Jesus & Mo‘d.

  37. salvey ütles:

    Politsei väitel ei ole see kuritegu, kui inimene needuse mahavõtmise eest mustlastele raha maksab.

    dig tuletab meelde, et varalise kasu eesmärgil inimestele väära ettekujutuse loomine mingisugusest needusest paistab KarS kelmuse paragrahvi alla käivat.

  38. Martin Vällik ütles:

    Ei meeldi mulle see, et jäetakse mulje mustlane=petis.

    Siin on veel see nüanss, et ajakirjanik ju tegelikult ei vihjagi, et mustlane petis on. Ajakirjanik kirjutab konkreetsetest petistest ja etnilise kitsarindlasena on tema meelest kõige mõistlikum neid petiseid just rahvuse kaudu kirjeldada. Ei tea, miks mitte näiteks “Pruuninahksed petsid …”, “Värvilise pontšo kandjad petsid …”, “X kooli vilistlased petsid …” või “Ilma kindla töö- ja elukohata inimesed petsid …” ? Lihtsalt sellepärast, et ajakirjanikul on eelarvamus etniliste klassifikaatorite eelistamise suhtes.

    Aga siis, kui hooletu lehelugeja täiesti süütut lehte lugema hakkab ja mõtet “mingisugused inimesed, kes olid silmatorkavalt mustlased, petsid”, mis seisab kirjas kui “mustlased petsid”, tõlgendab “petiste tüüp, keda hüütakse mustlasteks, toimetasid jälle pettusetööd”, kukub jama välja. Iseäranis lihtne on sedasorti tempe teha ambiguoossete omadussõnaklauslitega stiilis “kurjad inimesed toetavad poliitikut X”. Kas jutt käib inimestest, kes on vihaseks saanud, kuna poliitik mitte-X on jama teinud? Ehk hoopis inimestest, kes on õelad ja pahad? Võib-olla vihjatakse hoopis, et inimesed toetavad poliitikut X ja on kurjad pealegi?

  39. Konspiraator ütles:

    Mustlastega kokkupuude on üldreeglina negatiivne

    Oletame, et Sul on õigus. Kas siis ei peaks sellest järelduma, et mustlased eelistavad oma asju ajada üksinda, kuna nad ei taha üksteisega kokku puutuda ja sedasi negatiivseid kogemusi saada? Miskipärast ei käitu reaalsed mustlased niimoodi, nad võivad terveid suuri laagreid moodustada. Ju siis on neil seal hulka positiivseid kokkupuuteid — ergo, Sul pole õigus.

    What else is new?

  40. Konspiraator ütles:

    Stereotüüp on üks kõige efektiivsemaid enesekaitse mehhanisme ning valdkondades kus igasugune positiivne mõõde puudub, võiks inimesed neist juhinduda küll.

    Kuidas Sulle meeldiks stereotüüp Vandenõuteoreetikute kuulamine on enamasti negatiivne?

  41. Falkvinge kirjutab, et Europarlamendi õiguskomitees on kopiraidireformi küsimuses hääletanud. See polekski midagi perutavat, aga komitee 24 liikmest olid kohal 23 ja neist hääletasid 26.

    Yes, your reactions are correct here – that means that voter turnout on this copyright reform issue was 113%. Also, if there were 12 reform-friendly people with actual voting rights, then there would necessarily have been 11 against – causing reform to prevail, and the copyright monopoly to be substantially weakened in the European Union in favor of preserving our cultural heritage.

    This rather embarrassing issue was pointed out to the committee, the fact that there were three votes too many, and that these three votes determined the outcome. When this was done, along with formally requesting a re-vote, that re-vote on the points in question was denied.

  42. Õhtuleht teadusest inimestest, äädikärbestest, üksildusest, immuunsusest

    “Mida me näeme, on kindel muster, kus näib, et inimese immuunsusrakud on programmeeritud teatud kaitsestrateegia järgi, mis aktiveeritakse üksildases inimeses,” räägib UCLA teadlane Steve Cole. Ta selgitab, et immuunsussüsteem peab otsustama, kas võitleb viirusnakkustega või kaitseb keha bakterite eest. Üksildaste inimeste keha keskendub pigem viimasele, ent kui kehas napib viirustega võitlevaid antikehasid, ei suuda see võidelda haigustega nagu vähk.

    Kui inimene viibib liiga palju üksi, tõuseb ka tema vererõhk ja stressihormooni tase, mis tähendab, et südamehaigused on kergemad tekkima. Südamelihas hakkab kiiremini verd pumpama ning veresoonte seinad ei pea tekkinud rõhule vastu.

    Häiritud on ka uni, mis tekitab nii vaimset kui füüsilist väsimust. Üksildased inimesed ärkavad öösiti mitu korda üles ja veedavad voodis vähem aega.

    Kõik see kokku viib inimese piirini, kus tema elukvaliteet langeb veelgi.

    Põhjuseid tuleb otsida evolutsioonist, kus inimesed vajasid ellujäämiseks enda lähedusse teisi. Üksildus ei muuda inimest üksnes õnnetuks, vaid vähendab ka turvatunnet. Esivanemate puhul aitas see järglaste eest hoolt kanda ja geneetilist pärandit edasi anda. Seega – üksildusega kaasnev tunne on justkui hoiatus, et on vaja end kätte võtta või ohuga silmitsi seista.

  43. Õhtuleht Kurikuulus Vene püramiidskeem otsib Eestist ohvreid

    Saades teada, et helistan ajalehest, Zoja enam värbamisega vaeva ei näe. Ütleb, et peab intervjuu jaoks ülemuselt loa saama ja palub tagasi helistada. Poole tunni pärast saan Zojalt eesti keelt rääkiva Tanja telefoninumbri, kes on nõus ka asja sisust pajatama, kuid minut enne kohtumispaika jõudmist helistab tagasi – ülemus keelas intervjuu ära. Naine on nõus kirjeldama vaid isiklikke kirgastavaid kogemusi püramiidskeemis. Tänan ja loobun.

    Ljudani jõuan tänu juhusele – tuttava vanaema paigutas äsja skeemi 50 eurot ega oska seda veel häbeneda. Tema kaudu jõuan vana naise värvanud Ljudani, keda ülemused pole taibanud rääkimast keelata. “Pole absoluutselt mingit garantiid, et naine selle raha pealt midagi võidab või selle üldse tagasi saab,” on Ljuda aus. “Aga usk on tähtis.” Ta ei salga, et saab iga leitud hoiustaja pealt protsente.

    “Tavalised inimesed, vaesemapoolsed, pensionärid, vene rahvusest,” üritab Ljuda luua enda sääste püramiidskeemi panustava inimese koondportreed. “Pensionärid saavad lisasoodustusi.” Naine siiski ei taha rääkida valemitest, mille alusel saadav tulu arvutatakse. “Selleks on meil arvutis programmid,” kostab ta vaid.

  44. @salvey:
    Muide, sedasorti püramiid, kus allkirju ei anta, saab teoreetiliselt ka ilma kahjumita töötada. Siis, kui tegemist on rahapesumasinaga. Aga miks peaks üks suli rahapesutulusid välja maksma, kui ükski ohver ei saa tõendada, et talle raha maksis?

  45. The Irish Independent kirjutab grupist seltsimeestest, kes on mures, et elektriliinid nende maa all võivad leukeemiat põhjustada.

    NEW evidence has revealed underground electricity cables running through a seaside town could increase the risk of childhood leukaemia, campaigners claimed today.

    Professor Anthony Staines, of Dublin City University, maintained evidence about the magnetic field around the cables presented by EirGrid at An Bord Pleanala’s oral hearing in 2009 was seriously inaccurate.

    “As it is well established that low frequency magnetic fields increase the risk of childhood acute lymphoblastic leukaemia, there is at least one well-defined health risk which needs to be considered.”

  46. BBC räägib mõnedes Tansaania koolides praktiseeritavast nõudmisest, et HIV-positiivsed lapsed peavad kandma kellukest lindikest, et neid hõlpsam sotsiaalselt isoleerida oleks.

    Campaigners in Tanzania have criticised some schools for making HIV-positive pupils wear a red ribbon on their uniforms.

    The headmaster of one school told the BBC it was done at the parents’ request to ensure that all sickly pupils do not do tasks that may affect their health.

    Osutub, et olemas on ka asjassepuutuv seadus.

    But such stigmatisation was against the law, punishable by up to three years in jail, a campaign group warned.

  47. Rescue Post teatab, et kaamelipiim ravib autismi.

    Camel milk cure-all?

    For centuries, raw camel milk has served as a traditional curative among nomads, including Bedouins, and even the United Nations recognizes its exceptional nutritional value and supports increased production.

    Soovitatavalt tuleb kaamelipiima juua otse udarast.

    The milk, sweet and light when drunk straight from the camel, but thicker with clinging particles like buttermilk when frozen and thawed, is said to be similar in composition to human breast milk. Not only laden with vitamin C, zinc and insulin, it is suspected to contain proteins or other substances that may help with various diseases.

    Kostab Orac:

    The beauty of this article, if you can call it that, is that it doesn’t have to be about autism, vaccines, or any of the other common tropes, beliefs, and quackeries of the antivaccine movement. It could be about any form of quackery because it relies on the same types of bad reasoning that so many other justifications for unproven treatments for so many other conditions rely on. So, even though this is all about an alleged “treatment” for autism, it’s applicable to any kind of quackery.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.