Libateadus peavoolu ja muud detsembri leiud ajakirjandusest

detox jalaplaaster

  • Usklikud teevad jumala kohta enesekeskseid oletusi
    Delfi Forte

    Mida võiks uskuda jumal? Usklikud inimesed kalduvad selle küsimuse üle arutledes võtma eeskujuks iseenda uskumusi, kuid seavad endale vähem piiranguid teiste inimeste uskumusi vaagides, selgub värskest uurimusest.

  • Bulgaaria akadeemikud: tulnukad jälgivad meid!
    Delfi Forte

    “Tulnukad on praegu kõikjal meie ümber ning jälgivad meid lakkamatult. Nad ei ole meie suhtes meelestatud vaenulikult; pigem soovivad nad meid aidata, kuid me pole piisavalt arenenud, et nendega otsekontakti astuda,” ütleb Filipov ja lisab, et isegi katoliku kirik Vatikanis on tulnukate olemasolu tunnistanud.

  • Intel tahab inimeste aju kiibiga varustada
    Delfi Forte

    Intel usub, et leidub piisavalt inimesi, kes oleksid nõus ajuimplantaadi paigutamisega.

    Lisaks vaktsineerimisele või vere loovutamisele pisike kiibike ka.

  • Lauri Vahtre: Peksame puruks vanaema serviisi ja teeme perepiltidest lõkke

    Viimasel ajal tundub mulle üha sagedamini, et nüüdismaailma lahkulöömine Kristuse õpetusest ja kõiksugu esoteeriliste imeõpetuste vohamine tuleb lihtsalt laiskusest. Tore on olla ateist ja korrutada jutukesi inkvisitsiooni kuritegudest, aga veel toredam on tegelda tunnetuse kõrgemate tasanditega ja kes teab mis meditatsiooni ning vaimsusega, sest sellel tegevusel puudub too tüütu omadus – nõuda praktilisi ohvreid ja sätestada praktilisi kohustusi.

    Kristlusel ja esoteerikal on rohkem ühist kui ateismil kummagagi.

  • Rohelised tohtrid — taimed aitavad meid
    Delfi Naistekas

    Teadlased on tõestanud biovälja olemasolu taimedel, sealhulgas tavalistel toataimedel.

    Juba 1949. aastal avastasid biofüüsikud, et taimi ümbritseb eriline elektromagnetiline väli, mis ümbritsevate kiirguste taustal mõjutab nende lähedal olevate elusorganismide psüühilist ja füüsilist seisundit.

  • Metsamoori väega taimi täis rohukapp
    PM Tarbija24

    «Ma ei soovita palju taimi kokku panna, sest nii saab keha ja loomulik elujõud korraga liiga palju infot ning võib sattuda segadusse,» räägib Karjus. «Kuna iga taim on võimas arst, tahavad nad kõik mõjutada oma süsteemi ja haige organism ei saa aru, mida temaga teha tahetakse.»

  • Tervisekaitse hoiatab liba-veeproovivõtjate eest
    PM Tarbija24

    Tervisekaitseinspektsioonini on jõudnud info Tallinna kortermajade elanikelt, kelle lauatelefonidele on helistatud sooviga pääseda korterisse joogivee kvaliteedi uurimise eesmärgil. Helistajad väidavad, et tulevad kontrollima raskemetallide sisaldust joogivees.

    Sellised joogivee kontrollijad soovivad inimestele müüa lõpuks joogivee puhastamise filtreid.

  • Doktor: kõik uue gripi vaktsiinid on võrdselt head
    PM Tarbija24

    Saksamaal puhkenud skandaal, nagu saaks valitsusliikmed paremat vaktsiini kui lihtrahvas, on TÜ kliinikumi nakkusosakonna juhataja Matti Maimetsa sõnul rumalate inimeste jutt.

    Maimetsa sõnul on see harimatute inimeste jutt, et üks uue gripi A(H1N1) vaktsiin on parem kui teine. «Need on inimesed, kes joovad uriini ja söövad platsentat. Meil on teaduslikel uuringutel põhinevad andmed, mis ütlevad, et kõik need vaktsiinid on võrdselt head,» märkis ta.

  • Nastja soovitab: unusta suhkur ja sool, loobu singist ja viineritest!
    Postimees Elu24

    Mul näiteks pole kodus üldse suhrut, asendan seda meega! Tavalist soola ma ka ei kasuta, soovitan selle asemel jämedat meresoola või sojakastet.

    Millest mesi küll koosneb? Aga jäme meresool? Järgmisena palun Nastja nõuandeid satelliitide orbiitide arvutuste kohta.

  • Marsi «Troojast» leiti UFO jäänused?
    Postimees Elu24

    «Meie arvates meenutab see mingi masina osa, näiteks tulnukalaeva tiiba või kokpiti,» sõnasid tundmatute lendavate objektidega tegelejad.

    See pole ju tundmatu lendav objekt, vaid tundmatu seisev objekt. Aga PM-l pole vist enam kuhugi langeda.

  • Soome arst: vaktsiin on aidanud säästa elusid
    Kadri Ibrus, Eesti Päevaleht

    Ennekõike oli oluline vaktsineerida raskete haiguste riskirühmad ning esimeses järjekorras rasedad naised. Nüüd oleme näinud, et rasedaid ei ole seagripi tõttu intensiivosakonda pea aegu üldse jõudnud. Küll aga on nende asemel intensiivraviosakonnad pidanud vastu võtma palju ülekaalulisi inimesi. Seega ei ole Soome rasedatel olnud selliseid märkimisväärseid prob leeme, mida on näidanud Austraalia ja Uus-Meremaa ning Kanadas ja Mehhiko kogemus, kus intensiivraviosakondades oli eriti palju rasedaid naisi. Väga suure tõenäosusega tulenebki see sellest, et Soome rasedad said kohe kiiresti algfaasis vaktsineeritud.

  • Loodus ravib, Eesti Päevalehe erileht

    Loodusravi pole tavameditsiini vaenlane, vaid partner. Võib-olla tuleb aeg, kus ka Tartu Ülikoolis saavad tulevased tohtrid kuulata loenguid loodusravi meetoditest nagu toimub Vilniuse Ülikoolis. Siis ei ütle noor arst oma eakale, liigesevalude käes kannatavale patsiendile, et ta võib küll kaaniravi proovida, aga see ei aita teda. Siis ei ütle kirurg operatsioonile tulnud patsiendile, kes on kasutanud kaaniravi ja kannab selle tõestuseks hammustusearme, et kui ta tahab AIDS-i saada, siis kasutagu kaane edasi.

    See eriväljaanne on Kolmanda Silma ja Tervendaja edasiarendus. Kaanest kaaneni valet, pettust, eksitusi, pseudoteadust, jama, loba ja muud sellist täis. Täielik otserünnak tervele mõistusele, teadusele, tervisele. Taas üks näide selle kohta, et seni pikalt vähese “külahullude” seltskonna süütu harrastus on jõuliselt tungimas peavoolu osaks. Selle eest esitan EPL erilehe tegijad Umbluu preemia kandidaadiks. Terje Kõrm ja Signe Kalberg.

    Tänu Krikule selle leiu eest!

137 Replies to “Libateadus peavoolu ja muud detsembri leiud ajakirjandusest”

  1. Jah. Ja need vähesed uuringud, mis on antud teemasse korralikult tehtud, mälutüübi-hüpoteese ei kinnita.

    Mina mäletan, et seda, et ühel jääb paremini meelde pilt, teisel tekst, õpetati omal ajal koolis, samuti rääkis sellest oma muidu täitsa asjalikes raamatutes “Hommikust hommikuni” ja “Poiss ja tüdruk” ka Harri Jänes.

    Aga teemasse naastes: ennast maagiks nimetava H. Vanaküla sonimine Delfis on ajanud tagajalgadele ning sulge haarama Tartu Teoloogia Akadeemia tudengi. Veiko Rämmelil on kadestusväärselt lihtne maailmapilt: ühel pool on Vene ja Prantsuse revolutsionäärid-ikonoklastid, Rotterdami Erasmus, üliliberaalsuse tont, moslemid, homod, saatanlikud lesbipiiskopid, piiblivastased, mustad maagid eesotsas Vanakülaga, Keskerakond, Reform, kommunistid, vabamüürlased, sionistid, vaesus, viletsus ning kurjuse jõud in general, teises leeris moraal, eetika, kirik ja kristlus.

    Teine päevakajaline artikkel on Delfi juhtkiri “Eestlase usk — selgeltpimedate tuleproov”.

    Jõulude eel ja ajal räägitakse palju usust ja uskumisest. Väga vähesed meist ütlevad, et ei usu õieti üldse endast ülevamasse ning saavad hakkama ainult “omaenese tarkusega”. Samas näitab kõikvõimaliku pseudoteadusliku materjali hea minek, et eestlane ei ole oma usus eriti (järje)kindel. Pigem hüpleb ta siia-sinna ja helbib moosi pealt vahtu.

  2. Loomakaitsjate loogika: kui metsistunud lammast Rammu saare võsast kätte ei saa, et tema eest nagu kord ja kohus hoolitseda, tuleb ta maha lasta. Lambad on sellise hoole ja armastuse eest kindlasti väga tänulikud.

    Veterinaarkeskuse juhataja Vladimir Vahesaar ütles, et amet koostas juhtunu kohta väärteoprotokolli ning loomade omanikku otsitakse. Tema sõnul pole lambad ruutkilomeetri suurusel saarel otseselt suremas ja neil on võimalik seal hetkel ära elada, kuid lisas, et lambad on siiski koduloomad, kes vajavad hooldamist.

    Vahesaar märkis, et kindlasti tuleb lambad Jõelähtme valda kuuluvalt saarelt paadiga ära toimetada ning soodsate ilmaolude korral tehakse seda veel selle aasta sees. Ta tõdes, et kui kõiki lambaid kätte ei saada, siis oleks õige kinni püüdmata jäänud loomad maha küttida.

  3. Mart K. ütles:

    ning sulge haarama Tartu Teoloogia Akadeemia tudengi

    Ai sa vanakuradivanaema, see on üks ütlemata lõbus lugemine! Ainus libastumine tõelisest täiusest on fraas “kristlased ja üldse mõtlevad inimesed”, millest jääb ekslik mulje, nagu oleks teine võimalik ilma esimeseta.

  4. Meie meedias käis ka läbi uudis selle kohta, et “teadlased on kindlaks teinud”, et jõuluvana on halb eeskuju, keda ei tohiks järgida.

    Paks roolijoodikust jõuluvana on halb eeskuju
    Delfi

    Teadlased: jõuluvana on joodik, liiklushuligaan ja ülekaaluline
    Õhtuleht

    AVASTUS: Jõuluvana on lastele halb eeskuju!
    Delfi Naistekas

    Austraalia rahvaterviseekspert dr Nathan Grills leiab, et tavapärane ettekujutus jõuluvanast annab halba eeskuju ning võib propageerida ülekaalulisust ja purjus peaga autojuhtimist.

    Algne allikas on British Medical Journal:
    Santa Claus: a public health pariah?
    Nathan J Grills, public health fellow, Brendan Halyday, illustrator
    Sealsed kommentaarid (Rapid Responses) tasuvad ka lugemist.

    Kuidas asjad tegelikult olid, saab teada siit:
    Santa’s a Health Menace? Media Everywhere Are Falling for It—But the Study Was Meant as a Joke
    BMJ artikkel oli otsast lõpuni naljana mõeldud, aga kergeusklik meedia võttis selle kriitikavabalt ette ja pasundas uuringust kui päris asjast.

  5. Heh. Forte on üles noppinud The Daily Telegraphi uudise, et piibliliidu ja krisatlike uuringute keskuse uurimuse kohaselt ajavat “masu inimesi jõulude ajal pühakotta”.

    Tähelepanuta on jäetud samas lehes ilmudnud uudis, kus Briti riikliku ühiskonnauuringute keskuse teadlane näitab, et viimase veerandsajandi jooksul on brittide usklikkuse määr järsult langenud ning kristlaseks peab end neist seal vaid veerand.

    37% britte ei usu jumalat või ei oska öelda, kas kõrgemaid olendeid on olemas, 35% usk jumalasse on kindel või kõigub väga harva.

  6. @Mart K.:
    Suurepärane näide sellest et eestlased usuvad ennekõike Vandenõu Teooriatesse ,kui jumalasse, on selle Veiko kirjutis.
    H Vanaküla tekst polnud küll mingi sonimine , üks normaalsemaid
    viimaseaja Delfi kirjutistest.
    Eestlase usk- horoskoopidesse ja ennustajatesse ,nii küsitluse kui selle
    kirjutise kommentaaridest nähtub et neid on vähe ja , et uskujad
    usuvad ennekõike ennustaja isiku erivõimetesse , sest arvuti poolt
    koostatud ennustusi ei tahtnud uskuda keegi , kuigi kõik uskujad
    uurisid ennustuse õigsust ainult tagantjärel ja tegid sellest täppiläinud
    väljanoppeid.
    Interneti kommentaaride lugejana olen veendunud et iga eestlane
    usub mõnda Vandenõu Teooriat ja ülejäänud uskumused põhjendatakse
    ka selliste teooriate raames , kas või küsimus vaksineerida või mitte.
    On vist tõeline vandenõu teooriate ajastu , igal inimesel omad.

  7. Vanaküla sonimine oli tüüpiline tigeda inimese jutt, kes enda arvates on kõigi maailma hädade põhjuse üles leidnud. Niisugune keskmine “Kesknädala” tase.

    TTA tudeng muidugi lärtsutab ka rõõmsalt märgist mööda. Ei näita Vanaküla avaldamine mitte muud midagi peale selle, et klõpse jahtiv “Delfi” avaldab kõike paska, mida neile saadetakse. Mida rohkem niisuguseid üksteise peale röökimisi seal ilmub, seda parem neile. Ma ei imestaks, kui nad kogu seda “diskussiooni” teadlikult orkestreeriks.

    Aga kas tasub niisugust niinimetatud aja niinimetatud kirjandust ülepea jälgida või refereerida…?

  8. Võib-olla on Sul õigus, Kriku. Vanaküla juttu delfi arvamusrubriigis silmates ei tõtanud ma seda siia linkima — ei pidanud piisavalt huvitavaks või muul moel märkimisväärseks.

    See “vastureaktsioon” ületas aga mingi minu sisemise naljaläve — ajas oma siiras märgist mööda põmmutamises aiva muigama ja tekitas tahtmist end teistega jagada.

  9. Äsjaavastatud maailm on liiga kuum, et elu meile tuttaval kujul seal püsida suudaks, nenditi Harvard-Smithsoniani astrofüüsika keskuse pressiteates.

    […]

    Temperatuurid planeedil ulatuvad hinnanguliselt 120st 280 kraadini.

    See on nüüd küll mingi jura.

  10. @K_V:

    Natuke harivat tapeeti Saatana ja inkvisitsiooni kohta

    Inkvisitsiooni parim käsitlus on toodud raamatus „Inkvisitsioon“ J. Grigulevitsh, Eesti Raamat 1981, paljusid nn „nõidu“ süüdistati koostöös saatanaga.

    Lk 161, Palve, mida kiriklased „saatana väljaajamisel“ laususid, pidi sünnitama ebausklikku hirmu eemaletõukava ja pahelise, ent sellegi poolest võimsa inimeste soo kiusaja ees:

    „Mine välja, kuri vaim, kes sa oled täis valskust ja omavoli; mine välja, valede sigidik, kes sa oled inglite hulgast välja tõugatud; mine välja, madu, kavaluse ja vastuhaku kehastus; mine välja, paradiisist pagendatu, kes sa pole väärt issanda armu; mine välja, pimeduse ja igavese maa-aluse tule poeg; mine välja, kiskja hunt, kes sa oled täis nõmedust; mine välja, must deemon; mine välja, väärusu vaim, igaveseks põrgutulle mõistetud põrgusigidik; mine välja, sina kõlbmata elajas, kõige hullem kõikidest olemasolevaist; mine välja, varas ja röövel, kes sa oled täis kiima ja saagihimu; mine välja, metskult ja kuri vaim, kes sa oled igavestesse piinadesse mõistetud; mine välja võrgutaja ning joodik; mine välja, kõige kurja juur ja kuritegude juuretis; mine välja, inimsoo värdjas…(Tsit. J. Sprenger, H. Institoris, 1932; 44 vene keeles)

    Saatana autoriteet oli keskajal tänu tema populariseerimisele kiriku poolt üpriski suur. Seda autoriteeti aitasid kõikjal tõsta kiriklased, kes kuulutasid saatana vägevust küll altarist, küll pihitoolist. Saatana arvele võis kanda kõik inimlikud nõrkused ja alatused, kõik kiriklaste ja kiriku puudused ja pahed. Seepärast ongi kiriklased alati püüdnud vahtus sui tõendada saatana olemasolu.

    Lk 162, Dominikaani ordu ajakirjas „Lumiere et Vie“ 1966.a.78 numbris lk.27 on kirjas: „Ikka veel külvab saatanast lõhestaja segadust kristlaste hulgas. Mõned kristlased aga arvavad, et saatan on suutnud veenda üht osa usklikest selles, et teda ei olegi olemas ja see just ongi tema kõige kavalam pettus“

    1968.a. kinnitas vatikani ametlik häälekandja, ajakiri „Civilta Cattolica“ oma 7 dets. numbri 468 lk: ….inglite ja kuradite olemasolus kahtlemine tähendab jultumuse ilmingut. „Loomulikult ei tule kõiki pühades raamatutes kirja pandud inglite tegusid võtta täht-tähelt… Kuid kas on lubatav jõuda täieliku kahtlemiseni inglite ja deemonite olemasolus? Teoloogide enamus vastaks sellele, et niisugusel korral pannakse kahtluse alla üks usu tõdesid.“

  11. Kriku ütles:

    Äsjaavastatud maailm on liiga kuum, et elu meile tuttaval kujul seal püsida suudaks, nenditi Harvard-Smithsoniani astrofüüsika keskuse pressiteates.

    […]

    Temperatuurid planeedil ulatuvad hinnanguliselt 120st 280 kraadini.

    See on nüüd küll mingi jura.

    Miks nii?

  12. Head ideed ja hea teostus teevad loodetavasti ka rikkaks:

    Tartu teadlaste leiutatud klaasi saab läbipaistmatuks muuta

    Tavaolekus on see klaas peaaegu läbipaistmatu, näiteks klaasi taga paiknevast inimnäost võib aimata vaid väga ähmast kontuuri. Lülitile vajutamine muudab klaasi aga selgeks ja kirkaks aknaklaasiks.

    Tore on ka see, et üks Eesti ettevõtja hakkab seda leiutist juba kasutama:

    Nano TAKi juhataja Ilmar Kingi sõnul on ka väga oluline, et kirjeldatud metoodikale on võetud patent. See võimaldab tugevat konkurentsieelist Eestis loodud tehnoloogiale.

    Just seepärast plaanibki Nano TAKi koostööpartner Andrese Klaas hakata kõnealust klaasi tootma ja juba ehitab vastavat liini. Klaasi loojad on algusest peale pannud rõhku sellele, et tulevane toode oleks odav ning sobiks seega laiale tarbijaskonnale.

    Veidi kahtlevaks laia tarbijaskonna tekke osas teeb toote voolutarve:

    Keskmine aken tarbiks voolu umbes sama palju nagu keskmine säästupirn, sedagi vaid siis, kui klaas on läbipaistev.

    Huvitav, kas põhimõtteliselt on võimalik teha ka selline läbipaistvust muutev klaas, mis tarbib voolu vaid oleku muutmisel, kuid püsiseisus on vaiki või kasutab pealelangeva valguse energiat?

  13. Martin Vällik ütles:

    Huvitav, kas põhimõtteliselt on võimalik teha ka selline läbipaistvust muutev klaas, mis tarbib voolu vaid oleku muutmisel, kuid püsiseisus on vaiki või kasutab pealelangeva valguse energiat?

    Peaks olema küll, aga tootmine on kallim.

  14. Kriku ütles:

    120 kraadi juures elab mõningaid Maa baktereid ju küll?

    Kurjad keeled räägivad, et kuna ekstremofiile ebapiisavalt uuritud on, ei tunne me neid veel piisavalt, et nad lahterdada eluks nii, nagu me seda juba tunneme.

  15. Vaevalt et nad nüüd tavalistest bakteritest nii fundamentaalselt erinevad on, et ei mahu määratluse “elu meile tuntud kujul” alla. Vaat’ mislikid, need juba ei ole elu meile tuntud kujul.

  16. Forte.ee: vana-aastaõhtul näeb kuuvarjutust ja teist täiskuud.

    Muidu kena astronoomia-alane artikkel, ent ebateadustest ei suudeta siiski täielikult mööda laveerida. Saage tuttavaks: hukatusemärk “sinine kuu”:

    Aastalõpu-kuutõus on oluline veel ühe harvaesineva kokkusattumuse pärast: nimelt on see juba teine täiskuu detsembris. Mõnel pool nimetatakse teist täiskuud samas kalendrikuus “siniseks kuuks”
    /…/
    Astroloogid on juhtinud tähelepanu, et sarnane taevakehade seis eelnes maailmasõdadele, 2001. aasta New Yorgi terrorirünnakule, 1960ndate alguse Kuuba raketikriisile ja 2004. aastal tuhandeid inimelusid nõudnud Kagu-Aasia tsunamile.

  17. Forte.ee: miks aastavahetusel antud lubadused lörri lähevad.

    Selle 78 protsendi hulgast, kellel lubaduse pidamine välja ei tulnud, keskendusid paljud eesmärkide saavutamata jätmise varjukülgedele; nad olid oma ihasid alla surunud, edust unistanud ja valinud endale eeskuju, või lootnud ainuüksi tahtejõule.

    “Paljusid taolistest nõuannetest jagavad tihtipeale eneseabieksperdid, kuid meie tulemused näitavad, et need lihtsalt ei tööta,” ütleb Wiseman. “Kui püüate kaalu kaotada, ei aita külmkapile supermodelli pildi kleepimine või saledast kehast fantaseerimine kuidagi seda eesmärki saavutada.”

  18. http://www.ekspress.ee/news/ar.....d=28215513

    De Salazar menetles seda juhtumit nagu teadlane, aga mitte pime usufanaatik. Tema uurimuse tulemused tehti teatavaks kogu Hispaania inkvisitsioonile. Järeldused olid edaspidi kõigile kohustuslikud.

    Tulemus? Kui Eesti aladel mõisteti 16.–17. sajandil nõidumissüüdistusega surma 65 inimest, siis palju suuremas Hispaanias loetakse ohvreid vaid 40–50.

    Inkvisitsioon meie aladele ei jõudnud. Sellele peab mõtlema kahetsusega.

    Meil käis kohtumõistmine ordaalide abil ka siis, kui mujal oldi sellest loobunud. Ebausk jäigi välja rookimata.

    2005. aasta eurobaromeetrist selgus, et eestlastest uskus jumalat 16 protsenti küsitletuist, mis oli Euroopa madalaim näitaja. Vaime ja kõrgemaid jõudusid uskus seevastu 54 protsenti küsitletutest, mis oli Euroopas kõige rohkem.

  19. http://www.maaleht.ee/archive/.....d=28063447

    Eestlase jumal

    – on südameasi, millest ei räägita

    – on inimese enda sees

    – on looduse vägi

    – on esivanematega seotud

    – on luterlik või sellest mõjutatud

    – on tihtipeale kindlalt määratlemata

    Rahva hääl on Jumala häälega päris sarnane, umbes nii selgitas D`Artagnan noorele Louis 14-le raamatus 20-aastat hiljem. (Mitte et sel raamatul oleks midagi pistmist ajaloolise tõega)

  20. Kui me mõtleme algaval aastal terakese rohkem, hindame tegelikkust veidikese tugevama kriitikameelega, oleme natuke vastuvõtlikumad arukatele nõuannetele, laseme end mõnevõrra vähem lollitada globaalsetest mängudest, mõistame tsipa sügavamalt Eesti pikaajalisi huve ja kaitseme neid pisut targemini, hoomame kas või natukese sügavamalt, et ühiskonna sidusus ei ole pelgalt sotsiaalteadlaste leivakannikas, vaid evolutsioonis edukalt läbiproovitud trend, siis kujuneks algav aasta vähemalt mõnevõrra edukamaks kui üks skeptik loota võib.

    http://www.epl.ee/artikkel/485649

  21. Sinu oskus oma asja targalt ajada on imetlusväärne. Ilusat uut!

    Sinu poolt mainitud omadustele ja eesmärgile ma küll ei pretendeeri, aga muidu head uut aastat sullegi :)

  22. Välisajakirjandus kajastab ebausu laastavat mõju Lõuna-Aafrika raisakotkaste populatsioonile. Sealsetel hasartmänguritel on nimelt kombeks selgetltnägijavõimete omandamiseks ja lotonumbrite või matšide tulemuste teadasaamiseks süüa kotkaste ajusid.

  23. Saabus info “veekonverentsi” kohta jaanuaris Tallinnas.

    Tutvustuse põhjal tundub olevat paras puder ja kapsad päris- ja parateadustest. Kui uroloog ja kirurg räägib sellest, kuidas hoida oma neerud parimas korras, peaks see vist olema teadus. Samal konverentsil esineb aga “Sc. D, mäeinsener ja hüdrogeoloog” teemadega nagu “struktueeritud vesi”, “vee mälu” ja “loomulik veepuhastus: šungiit, räni, korall, hõbe, magnet, püramiid”. Paneb nagu kulmu kergitama. Mida arvata sellest, kui end teetseremooniameistriks tituleeriv härra räägib “vee omaduste tundmisest vanas Hiinas”, või Tiibeti traditsioonilise meditsiini terapeut loeb loengut “vesi kui väline, sisemine ja salajane element”, ei oska arvata.

    Odav see lõbu igatahes pole.

    Link ka: http://www.cafow.org/water2010

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga