Vestlusi piibliloost koos Oakrockaga

Tapeet
Pildil kujutatud tapeet ei ole artikliga seotud.

Juba mõnda aega läkitab Oakrock meile regulaarselt tapeeti risti- ja muu-usust, olleks viljakuselt võrreldav ehk vanameister Buratino enesega. Et tapeedirullid valesse kohta veerenuna aupakmatute diskussioonide ohvriks ei langeks; et vaidlused nende kirjutiste Tühja Teemasse sobivuse üle vaest teemat ilmaasjata ei risustaks; et Koioti hambad kivikõvu klusiile lutsides auklikuks ei kuluks — saagu esimese järgu kapikristlase auastme õigusega välja teeninud Erise alandliku teenri Oakrocka epistlid siia teemasse kokku.

Noli nothis permittere te terere!

Tähelepanu! Tarandikus võib leiduda trolle. Söötmine omal vastutusel.

682 Replies to “Vestlusi piibliloost koos Oakrockaga”

  1. @IvarA:

    Kõigepealt mille pärast suhtumine või selle teadmine tähtis on?

    Euroliidu tulevik on natuke tume, mitte küll kohe, kuid kaugemas tulevikus. Lõunas asuvad maad ei ole harjunud kokkuhoidlikult elama ja mässavad nüüd. Alles oli uudis, et Kreekas protestisid lisaks rahvamassidele ka politseinikud. Lisaks on Kreekal raskusi talle esitatud tingimuste täitmisega. Keegi ei taha püksirihma pingutama hakata ja nii ollakse eelarvekärbete vastu. Kukkumas on Portugal, Hispaania…. Tulevastest muudatustest Lissaboni lepingus olen ma teadlik, aga ikkagi… Mis saab edasi?

    Euroliit on ise vajalik aga praegusel kujul on see liialt USA huve esindav

    Tean paremini EL ajalugu, kaasaegsest tean vähem (ei ole näiteks nende dokumente lugenud), minu energia on kulunud usuasjade otsimisele, et skeptikus tõestada, et minul on õigus.

    Euro on positiivne , ei pea enam kohaliku rahaga jamama vaid saame ka päris raha hakata kasutama nagu õiged eurooplased :D

    Olen majanduse küsimustes suhteliselt harimatu, tean ainult seda, mida ma loen ajalehe artiklitest. Seda on vähe, kuid avastasin, et E24 avaldab Financial Timesi artikleid. Miks euro pärisraha on, selle sain ma põhjalikult E24 teada.

    Luban majanduse teemadel suu lahti teha siis, kui olen natuke targemaks saanud.

  2. @Märt:
    @IvarA:

    Minu kõhklused ja kahtlused eurotsooni tuleviku suhtes kaotas järgmine artikkel:

    Hiina lubab aidata eurotsooni kriisist välja: http://majandus.delfi.ee/news/.....d=37015307

    Hiina lubas aidata eurotsooni riike võitluses kriisiga, lubades jätkuvalt osta eurotsooni kriisikeskmes olevate riikide võlakirju.
    Majanduse ja rahanduse eest vastutav Hiina aseprtesident Wang Qishan sõnas, et on nõus tõstma oma abi Euroopa riikidele, kes tegelevad eurotsooni kriisist välja tulekuga.
    Sellise teadaandega esines asepresident Hiina ja Euroopa Liidu vahelisel kõrgel majaandus- ja kaubandusdialoogil Pekingis, vahendas Financial Times.
    Kuna Hiina on Euroopa Liidus suurim kaubanduspartner, on eurotsooni helge tulevik ja tugev raha Hiina huvides. Hiina ja Euroopa Liidu vahelist kaubandust saab mõõta käesoleva aasta 11 kuu jooksul numbriga viis triljonit krooni.

    Negatiivsete arengute puhuks (kui EL finants- ja majanduskriis isegi Hiina jaoks liiga suureks kasvab) pakkus kommentaator välja järgmise lahenduse: Euroopa Keskpank väljendas muret Iirimaa päästepaketi üle
    http://majandus.delfi.ee/news/.....d=36938771

    Eesti elu, 20.12.2010 15:49
    Uuel aastal avastavad arenenud EU liikmesriigid, et miskit moodi on nende kõrvale sattunud hädine orjariik nimega Eesti. Kui praegu tuntakse kaasa näiteks Taimaal töötavatele orjadele ja lapstöölistele, siis uuel aastal avastavad meie kaasliikmesriigid, et nendega ühes liidus ja kiviviske kaugusel on veel hullemaid kohti. Ei taha enam Norrakas elada majas mille ta on ostnud riigist kus lapsetoetus on lapse kohta 64 senti päevas ja enamus inimesi saab miinimum palka, mis on 1,73 eurot tunnis miinus maksud, või huvitav oleks vaadata kui meie peaminister saab Saksamaa liidukantsleriga kuskil kokku ja ütleb, et 64 senti lapse kohta päevas, see on jumala okei ja tegelt on Eesti juba nii arenenud riik, et siin kasvavad meil lapsed ise ja tööliste palk on veel isegi suur, kuna eesti rahvas on nii tubli, et riigi hüvanguks on enamus neist nõus töötama tasuta.
    Eesti jätkab väga edukal kursil ja tõenäoliselt moodustab aastal 2012, küll esialgu ainult koos Lätiga, uue liidu mille prognoositav nimi saab olema Valgete Aafriklaste Liit Ullikestele mis siis lühendatult on VALU.

  3. dig ütles:

    Jõulude puhul laseme Jeesusest rääkima kellegi Stephen Colbert’i, kes argipäeviti pühapäevakoolis piiblilugu õpetab.

    Kuna elu peab tingimata komöödiat järele ahvima, väljendab tuntud esiteepiduline Judson Philips nüüd oma igatsust maailma järele, kus ei oleks enam metodiste. Philipsile ei ole meelt mööda metodistliku kiriku sotsialistlikud ja marksistlikud kalduvused.

    Today, the Methodist Church is little more than the “religious” arm of socialism.

    The Methodist church is pro-illegal immigration. They have been in the bag for socialist health care, going as far as sending out emails to their membership “debunking” the myths of Obamacare.

    Say, where are the liberal complaints on the separation of church and state?

    I guess their outrage is selective.

    Aga kuidas puutub asjasse Ameerika vihkamine?

    In short, if you hate America, you have a great future in the Methodist church.

  4. Oakrock ütles:

    Ei taha enam Norrakas elada majas mille ta on ostnud riigist kus lapsetoetus on lapse kohta 64 senti päevas

    Juhuks, kui mõned kaaskommentaatorid peaksid olema lugenud raamatuid selle asemel et harida ennast nii kohalike kui välismaiste rahatähtede lugemisega, olgu ära märgitud, et Norra riigis sendid ei kehti. Norras kasutatakse ööre. Saja ööri eest saab krooni ka, kui hästi kaubelda. Ehtsa krooni peal on isegi kuninga pilt.

    Euro eest tuleb rohkem ööre välja käia, tänase seisuga umbes seitsesada kaheksakümmend kuus tükki. Kuigi euro kallim on, ei ole euro peal kuninga pilti. Kuna norra rahvas oma raha hellalt hoiab, kuid üksikisikutelt seda eeldada ei julge, ei lubata sealmail käega katsuda ühtki viiekümnest öörist väiksemat rahatükki. Sellepärast on eurot ostes kaval maksta ülekandeöörides.

    Mis puutub seoseid norrakate äritahtmiste ja lapsetoetuste üle, siis Norra ja Hiina valitsused on juba pikemat aega kaubelnud vabakaubandusleppe sisseseadmise üle. Praegu kauplemine küll seisab — Hiina valitsus on Norra peale Nobeli rahupreemia pärast pahane. Sellest, kuidas Hiinas lapsi riiklikult toetatakse, on kirjutanud näiteks Time.

  5. @dig:

    64 senti lapse kohta päevas, see on jumala okei ja tegelt on Eesti juba nii arenenud riik, et siin kasvavad meil lapsed ise

    See 64 senti käib Eesti kohta!!!!!

  6. @dig:

    Juhuks, kui mõned kaaskommentaatorid peaksid olema lugenud raamatuid selle asemel et harida ennast nii kohalike kui välismaiste rahatähtede lugemisega, olgu ära märgitud, et Norra riigis sendid ei kehti. Norras kasutatakse ööre. Saja ööri eest saab krooni ka, kui hästi kaubelda. Ehtsa krooni peal on isegi kuninga pilt.

    M A J A N D U S sai minu huvialaks alles hiljuti, ma alles arenen!

    Ei taha enam Norrakas elada majas mille ta on ostnud riigist kus lapsetoetus on lapse kohta 64 senti päevas

    Digikesekene! Ma kasutasin boldi, kas nüüd on arusaadavam!!!! Selle ma tegin juba loomkatsetega kindlaks, et skeptiku lehel mõningad ei saa loetust aru!!!!!

  7. Oakrock ütles:

    M A J A N D U S sai minu huvialaks alles hiljuti, ma alles arenen!

    Majanduses ja maalikunstis arenemine tundub mulle meetodi poolest sarnane olevat.
    Kunstnikuks areneja kopeerib suurte meistrite töid.
    Majanduses areneja kopeerib ajakirjanduses majanduse kohta väidetut.
    Kuni omi mõtteid hakkab tekkima.
    @kah areneja

  8. Oakrock ütles:

    Selle ma tegin juba loomkatsetega kindlaks, et skeptiku lehel mõningad ei saa loetust aru!!!!!

    See tuletab mulle meelde internetikasutajat ebeneser.
    Tema väidab, et Piiblit tuleb lugeda seni, kuni mõtted saavad piiblitekstiga üheks.
    Siis oled ka Jumalaga üks.

  9. @K_V:

    Majanduses areneja kopeerib ajakirjanduses majanduse kohta väidetut.
    Kuni omi mõtteid hakkab tekkima.

    Oh oleks see nii lihtne, õppida tuleb ju tõelistelt meistritelt aga neid ju vähevõitu. Majandus ja pangandus tegi 70-te lõpus läbi suure muutuse; vana, rahulik sidemetega pangandus, mis oli üle elanud ka Suure Depressiooni, suretati välja; asemele tekkisid noored kiskjad. Alustuseks natuke klassikat:

    “Lehman Brothersi pangakrahhi 10 õppetundi” http://www.e24.ee/?id=314957

    3. Herbert Lehman poleks sellist asja (pangakrahhi) iial juhtuda lasknud. Ta polnud vaid tööstur ja pankur, vaid ühtlasi ka New Yorgi kuberner, kes koos Franklin D. Rooseveltiga 1930. aastatel New Deali nime all tuntud uued majandusprogrammid kokku pani. Lehman uskus, et 1929. aasta krahh arenes Suureks Depressiooniks justnimelt pankade kokkuvarisemise tõttu.

    5. «Ahnitsemine ja krabamine kaugele ei kanna.» Need sõnad ütles Herbert Lehman aastal 1957 New Yorgi senaatorina, just veidi enne pensionile minekut. Teemaks olid suure äriga seonduvad ohud. Elaks mees täna ja näeks oma silmadega valitsevat boonustekultuuri, poleks tal ilmselt lihtsalt sõnu.

    7. Tegele ka teiste asjadega. Tänased investeerimispankurid töötavad 15 tundi päevas ja teevad kõva raha, aga ei tea peale investeerimispanganduse maailmast suurt midagi.

    8. Ära usalda matemaatikat. Bobbie Lehman avastas sellised ettevõtjad nagu Pan Americani Juan Trippe’i ja Litton Industriesi Charles Thorntoni. Ta ütles, et tema investeerimisfilosoofia on lihtne: «Panusta inimesele.» Dick Fuld panustas valemitele, eriti just algebrale, ning ütles, et müstilised riskantsete hüpoteekidega tagatud finantsinstrumendid ei vea iial alt.

    10. Ära müü rämpsu. Preaegu teevad kapitalistid raha, panustades läbikukkumise ja mitte edu peale. Nagu Financial Times möödunud nädalal kirjutas, toovad riskifondide juhid George Soros ja John Paulson rohkem raha sisse kui Boeing. Need mehed ei oleks kaugeltki nii rikkad, kui nad poleks panustanud ülalmainitud lennukate finantsinstrumentide läbikukkumisele. Vana hea Lehman Brothers tegeles tegelike väärtuste ja reaalse rahaga. Kaasaegne kadunuke kulutas surmaeelsed aastad rämpsu parseldamiseks.

    Valed otsustused tapavad!!!!

  10. @K_V:

    Selle ma tegin juba loomkatsetega kindlaks, et skeptiku lehel mõningad ei saa loetust aru!!!!!

    Alltoodu valguses on kommentaarid liigsed!

    Mis on tavaharidus?
    Leidsin Teie küsimusele vastuse. Järeldused võite ise teha!
    Gustav Adolfi Gymnaasium otsib imeopetajat
    http://www.delfi.ee/news/paeva.....d=32075325
    #327 Tonda 12. juuli 2010 kell 0:57
    Korras! Ega te Andresega juhuslikult vennad ei ole? Nii totaalselt teemast mööda vastust pole ammu näinud.
    Minu vastus: Teemast ei ole midagi mööda, probleem on Teie tähelepanuvõimes. Vastus oli lihtsalt välja toodud 2 lõigus!

    See tuletab mulle meelde internetikasutajat ebeneser

    Pole kuulnud, pole näinud. Ja tema seisukoht on superjama

  11. Vaata oakrock, kui nüüd selle vana teema juurde tagasi tulla, siis pole selles artiklis absoluutselt defineeritud seda müstilist tavaharidust. ON natuke virisetud teemal, et mida tavaharidus ei ole. Täiendi kaudu hulga defineerimine ei ole kindlasti parim ega täpsem meetod. Oakrock meenutab mulle neurootilist naist kes teab suurepäraselt mida kõike ta ei taha, aga kellel pole vähimatki aimu mida ta tahab.

  12. @Tonda:

    Sorry, see oli näide Digikesele, kes samasse ämbrisse astus, elik lugeda ei osanud. Seega pole Te ainuke, kellel on loetust arusaamisega raskusi!.

    Solvamistega ärge nähke vaeva, olen tõestanud, et mul on väga paks nahk!!!!

  13. @Oakrock:
    Ma hästi ei usu et sul oleks paks nahk. Sa paistad kroonilise pessimistina ning ei mäletagi millal sa asju positiivsest küljest nägid.

    Väidad et elan mingis ilustatud mullis, kuid ma oskan probleemidega kohaneda ja optimistlikult edasi elada.

    Eile leidsin 44 minutilise helisalvestuse kus üle 900 inimese tegid tsüaniidi joomisega enesetappu. Alates 3. osast hakkasid enesetapud beebidega peale ja üht-teist ebameeldivat oli kuulda. Umbes kolmandik olid lapsed.

    http://www.youtube.com/watch?v.....re=related

    Tahaks näha kuidas sa pärast seda käitud ja triviaalsustest paranoilist draamat tahad teha. Need inimesed olid ka väga pessimistlikud tuleviku ja ühiskonna osas ning arvati, et USA valitsus teeks nendega vastasel juhul hullemat. Kahtlustan, et kui palju sinusuguseid pessimiste kokku saab, siis on selline äärmuslik käitumine üle keskmise tõenäoline.

  14. @Märt:

    Ma hästi ei usu et sul oleks paks nahk. Sa paistad kroonilise pessimistina ning ei mäletagi millal sa asju positiivsest küljest nägid.

    Olen skeptiku lehel nii kaua vastu pidanud, hoolimata ketser/kristlase Kriku vastutöötamisest ja lõpututest solvamistest. Olen ka oma missiooni täitnud, paljastasin kristluse inimsusevastased kuriteod. See, et keegi seda tähele pannud pole ei ole minu viga. Olen kahe jalaga maa peale toetuv realist. See hoiab ära valusad kukkumised, mida majandus- ja finantskriiside ajal ikka ette tuleb.

    Globaliseerumisest olete midagi kuulnud????? Maailmamajandus on omavahel seotud, ei ole eraldatud piirkondlikke turge (nt USA, Euroopa, Aasia), vaid kõik kauplevad üksteisega!!!!

    Muide minu vaist Hiina suhtes ei petnud mind: Hiina ostis 45 miljardi krooni eest Portugali võlakirju
    http://majandus.delfi.ee/news/.....d=37144613

    Väidad et elan mingis ilustatud mullis, kuid ma oskan probleemidega kohaneda ja optimistlikult edasi elada.

    See kestab täpselt niikaua, kuni Teie majanduslik olukord on rahuldav, see ei pruugi nii jääda… Kui euro majal põleb katus, siis mõjutab see ka Eestit!!!! Teie ilusas mullis võib ju katus majast eraldatud olla???

    Need inimesed olid ka väga pessimistlikud tuleviku ja ühiskonna osas ning arvati, et USA valitsus teeks nendega vastasel juhul hullemat.

    USA on väga raskes majanduslikus seisus!!! Üle 30 miljoni USA elaniku vajab toiduabi
    http://www.delfi.ee/news/paeva.....d=35073309

    zek, 16.11.2010 12:21
    Hapud on teie andmed, see arv 42 miljonit, kes saab food stampse.
    Meie mõistes ravikindlustus puudub 59 miljonil inimesel.

  15. @dig:

    dig postuleerib, et fraas “paks nahk” ja neli järjestikust hüüumärki ei kuulu ühte lausesse.

    Aga on efektne. Kas “paaaaaaks naaaaahk” on parem?

  16. Mis moodi see euro katus põleb. Otsi mingi ajaperiood, kus 50 aastat tervel mandril mingeid vara puudusest tekkinud probleeme polnud.

    Tean globaliseerumist ja imelik, et kardad ikka Hiinat. Miljonid võlgnevad kümnetes riikides olevatele tuhandetele eri organisatsioonidele raha ja nii enam-vähem igas kapitalistlikus riigis. Sellises võlgade ja laenude võrgustikus ei ole legaalseid võimalusi riike üle võtta.

  17. @Märt:

    Mis moodi see euro katus põleb.

    Sotsialismus kui selline on vale lähenemine, see ei tööta!
    NL ja Saksamaa on seda proovinud, aitab juba!

    Otsi mingi ajaperiood, kus 50 aastat tervel mandril mingeid vara puudusest tekkinud probleeme polnud.

    50 kuni 60-te keskpaik, oli stabiilne ja rahva jaoks külluslik periood.

    http://www.hot.ee/ajaloost/tex.....ndusp5.htm
    Tööpuudus oli 1950.-1960. aastatel madalam kui sõdadevahelisel ajajärgul. Sel ajajärgul tööstusriikides kujunenud ühiskonda hakati nimetama heaoluriigiks. Põllumajanduses toimunut on nimetatud agraarrevolutsiooniks ehk omamoodi tööstuslikuks pöördeks. Tootmise mehhaniseerimine tõstis tööviljakust, sordiaretus ja kemiseerimine saagikust. Probleem ei olnud enam selles, kui palju jõutakse toota, vaid selles, kuidas hoiduda ületootmisest. Tööstusriikide majanduse struktuur muutus. Nende tööstus ei neelanud enam põllumajandusest vabanevat tööjõudu, sest tootmine laienes sealgi, vajamata uusi töölisi. Vabanev tööjõud ei jäänud siiski töötuks, vaid siirdus kaubandus- ja teenindussfääri, mis arenes üsna tormiliselt.

    Hea ülevaade ka sellel aadressil: http://foorum.12c.pri.ee/viewt.....c68da1b00d

    kardad ikka Hiinat.

    Kus minu selline hirm välja paistab, vastupidi soovitan kõigile juba pikemat aega hiina keelt õppima hakata, siis on uute omanikega lihtsam suhelda….

    Sellises võlgade ja laenude võrgustikus ei ole legaalseid võimalusi riike üle võtta.

    Kaose tingimustes on muide kõik võimalik, aga seda ei juhtu. Minu sisetunne ütleb seda!

  18. @Oakrock:
    Sõjajärgne buum oli küll, kuid 50ndatel ja 60ndatel oli USAs kõvasti rassilisi ja hipilikke mässe. Korea ja vietnami sõda polnud toredad. Viimase 20 aastaga on eesti ja teiste ida-euroopa riikide elatustase mitmekordistunud ning rikkad riigid on ikkagi rikkamaks läinud ja saadavad kaubad on palju huvitavamaks läinud.
    Tegelikult proovi ainult 10 aastane rahulik periood leida ilma vaeste mässudeta.

    Ja mis siis kui saksamaal on midagi sotsialismi nimelist? Nii rikkad riigid ajavad palju raha erinevatesse valitsuse projektidesse. Kui arvad, et rikka riigi võimalus eelarvest inimeste abiks midagi kulutada on katuse põlemise märk, siis elad ikka kroonilise allakäigu tundega.

    USA vaesuspiir on teine asi kui eesti või keenia vaesuspiirid. Vaeseim 10% on alati olemas.

  19. @Oakrock:
    Hiljuti kuulsin raadios kuidas helistanud pensionär kurtis, et kui keegi käis Eestis, siis oli too öelnud, et kusagil mujal pole vaeste ja rikaste vaheline lõhe nii suur ning vaeste hulk nii kõrge.

    Mida sa arvad sellise arvamusest?

  20. @Märt:

    Viimase 20 aastaga on eesti ja teiste ida-euroopa riikide elatustase mitmekordistunud ning rikkad riigid on ikkagi rikkamaks läinud ja saadavad kaubad on palju huvitavamaks läinud.

    Teie viga on, et Te ei loe kommentaare artiklite juures. Eestis on vaesunud isegi keskklass, kuna laenude tasumine ja pidevalt tõusvad kaudsed maksud ei võimalda normaalselt toime tulla. See, et Teie ja Teie lähem sõpruskond elab normaalselt, ei tähenda, et kõik Eestis heaolu naudiksid.

    Me oleme jõudnud skisofreenilisse seisu “Arrak vaesus on iseloomuomadus” http://www.tarbija24.ee/?id=355504
    Majandusteadlane Andres Arrak ütles täna vaesust käsitleva konverentsi ümarlaual sõna võttes, et vaesus on iseloomuomadus, millega tekitas kohaolijais parasjagu elevust.
    Arrak tõi näite USA kohtupraktikast, kus kodutu üles korjanud ja ta koju toonud senaator hiljem ahistamissüüdistuse sai. Nimelt leidis kohus, et vaesus ja laiskus on osa inimõigustest.

    Natuke parem seisukoht on toodud: “Lauristin vaesus on juba keskmise palgaga inimese mure” http://www.tarbija24.ee/?id=355293

    Tartu Ülikooli professor Marju Lauristin ütles vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse konverentsil kõneldes, et vaesus ei tähenda üksnes rahapuudust, vaid ka sotsiaalset tõrjutust ja elust kõrvalejäämist.
    Lauristini sõnul seostatakse Eestis vaesust liiga tihti asotsiaalsuse ja kodutusega ning halvemini toimetulevaid inimesi peetakse automaatselt luuseriteks. Pigem on aga Lauristini hinnangul vaesus Eestis tööta jäänud suurpere isa, oma vaesust häbeneva lapse või pensionärist intellektuaali nägu ja tegelikult on vaesus juba keskmist palka saava inimese probleem.

    Hiljuti kuulsin raadios kuidas helistanud pensionär kurtis, et kui keegi käis Eestis, siis oli too öelnud, et kusagil mujal pole vaeste ja rikaste vaheline lõhe nii suur ning vaeste hulk nii kõrge.

    Olen seda ka kuulnud ja see paistab tõsi olevat.

  21. Oakrock ütles:

    Kui Teie teadmised majandusest piirduvad Jaigi üligeniaalsete mõttemängudega, siis saab Teile ainult kaasa tunda…

    Täiesti õigus! Kahjuks Jaik ei tea seda veel. Kes läheks ja ütleks talle?

  22. Eestlaste orjusest jõulude valguses.
    http://ahtokaasik.wordpress.co.....lestuseks/

    Suurmees Kreutzwald ei kinkinud eestlastele yksnes rahvuseepose vaid töötas kogu elu eestlaste vabastamiseks kiriku ja aadli vägivaldsest vaimupimedusest. Arusaadavalt pole Kreutzwaldi isamaalised ja valgustuslikud vaated praegu moes. Moes on hoopis kubjaste ja aidameeste kadaklik vaimsus. Meenub libaisamaalaste kadaklik ajalookäsitlus, riiklik misjoniteenistus (kaplanaat), riigikristlaste jonnakas tung kohustusliku religiooniõpetuse poole, mädanev talurahvaarhitektuur ja tuledes säravad kirikud.

    Igavesed pidutsemised valitsesid linnades ja lossides, igavesed pisarad kylades … Kõik maksude, tööde ja sõdade raskus langes eestimaa vaestele elanikele, keda nende valitsejad piinasid, nagu neil tuju oli.
    A. Bestužev, Sõit Revelisse, 1821.

    Must märk seisku ajaloo raamatus, mil ajal sakslaste jalg esmakordselt maale astus. Ryytel pidas ennast kõrgemaks olendiks võrreldes eestlastega, keda ta röövis ja oma veoloomaks tegi.
    Faehlmanni kirjast C. E. Napierskyle, 1846.

    Kui maa ja eesti rahvas sakslaste poolt vallutati, siis oli ristiusu levitamine ainult ettekäändeks, tõeliseks tõukejõuks oli vallutusiha. Eestlased tehti orjaks ja see orjus hakkas kehtima kogu ajaloos kyll ennekuulmatul kujul.
    Tuletatagu meelde yhe 17. sajandi kroonikakirjutaja [Kelchi] sõnu, kes Liivimaad iseloomustas, et see on pappide paradiis, aadlikkude taevas ja talupoegade põrgu.

    Faehlmanni avaloeng eesti keele lektorina Tartu ylikoolis 1842. a sygissememestri algul.
    Rahva tõelist armastust oma vanade jumalate vastu, kes olid tema iseseisvuse tunnistajad, tema vabaduse, tema rippumatuse ja jõukuse kaaslased, on raske hävitada, ega saada seda ainult välise vägivallaga iialgi ära võtta.
    Kreutzwald, Ueber den Charakter der Estniscen Mythologie.

    [—] seevastu aga on põimitud laisklevate mustakuueliste päevavaraste pähe säherdune loorberilehtedest pärg, nagu oleks nad jumal teab kui suured teened rahva harimise alal omandanud. Ptyi! Niisuguste häbematute valelikkude peale! Vaese rahva pimestamiseks on mustakuuemehed juba kyllalt teinud, nyyd siis hakkavad nad haritumate seisustegi käest kyynlaotsakest ära kiskuma, kuid varem või hiljem murrab see tegevus neil pimestajatel ikkagi kaela.
    Kreutzwaldi kirjast Sachssendahlile, 16.11.1852.

  23. @Märt:

    Sõjajärgne buum oli küll

    Leidsin lihtsalt lahtiseletatuna alljärgneva: Allikad EEK kullastandardile http://www.lhv.ee/forums/index.cfm?id=188560

    Mis on raha eesmärk üleüldse? Raha eesmärk on mõõta erinevate asjade ja teenuste väärtust ning väljendada seda võrreldava ekvivalendina. Mistahes objektiivseks mõõtmiseks on aga oluline, et mõõdiku enda väärtus oleks stabiilne, vastasel korral ei ole mõõdik enam objektiivne. Kujutage endale ette, kui mõne muu mõõtühiku, näiteks kilogrammi, väärtus kõiguks-langeks samamoodi kui tänastel valuutadel. Täna tähendab kilo kümmet õuna, homme seitset, ülehomme viit – no suht varsti hakkate te kilo asemel kasutama mingit muud mõõdikut, parema puudumisel “üleeilset (inflation-adjusted) kilogrammi”.See ei ole ei normaalne ega jätkusuutlik, kuigi vastupidist on püütud viimased 40 aastat tõestada. USA sidus dollari kullast lahti sellepärast, et Vietnami sõda oli ta sisuliselt pankrotti viinud ning kohustuste tasumise asemel devalveeriti nende mõõtühikut – kiire reaalse majanduskasvuga 50ndatel ja 60ndatel ei tekitanud kullastandard mingeid probleeme.

    Kui valuutad lahti seoti (USA 1971), siis valitsused ja pangad said inflatsiooni tulemusena oma võlgadest lahti, aga keegi sai ju samavõrra sisse. Pakun, et see kaotaja oli keskklass, “ühiskonna tugisammas”. Ei tahaks olla selle USA kodaniku nahas, kes aastatel 1950-1970 oma kahekümne aasta säästud USA võlakirjadesse paigutas.
    Stabiilne valuuta soodustab säästmist, inflatsioon soodustab raiskamist. Pikemas perspektiivis on võitja teada.

    Inflatsioon on olukord kus keegi üritab kedagi teist pehmelt öeldes pidevalt tüssata. Kullastandardiga sellist asja praktiliselt ei eksisteeri. Produktiivsus surub hinnad alla ja sinu lapsel on tegelikult vähem raha vaja, et mingisuguseid vajalikke kaupu osta, kaasaarvatud kinnisvara ning inimeste ostujõud reeglina suureneb (erinevalt tänapäevast).

  24. Kullastandardi miinustest oli eespool juttu
    Ühtegi tõsiseltvõetavat argumenti paraku ei ole… jah, kullastandard tekitab deflatsiooni – so what?
    Inflatsiooni eesmärk on takistada inimestel säästude kogumist ning sundida nad töötamise-tarbimise tsüklisse, et genereerida majanduskasvu. Sisuliselt on tegemist varjatud maksustamise ning selle maksuraha abil sotsiaalsete eksperimentide korraldamisega – ma valiksin iga kell deflatsiooni selle asemele ;-)

    Deflatsioonilises keskkonnas ei ole mingit vajadust laenata. Inimestel on suured säästud, nad ostavad asju säästude eest, korter maksab 4-5 aastapalka. Noor inimene kogub 3-5 aastat raha, puudu jääva osa saab vanemate käest. Ostab korteri, 5-8 aastaga on vanematele võlg tagasi makstud (ilma intressideta) ning ülejäänud elu on tõesti korteriomanik ja igasugusest võlaorjusest vaba.
    Kui kuskilt laenata, siis deflatsioonilises keskkonnas on intressid väga madalad, sest puudub inflatsioon ehk vajadus kompenseerida raha väärtuse langust.

    kuid 50ndatel ja 60ndatel oli USAs kõvasti rassilisi ja hipilikke mässe. Korea ja vietnami sõda polnud toredad

    See näitab lihtsalt inimeste idiootsust.

    Ja mis siis kui saksamaal on midagi sotsialismi nimelist? Nii rikkad riigid ajavad palju raha erinevatesse valitsuse projektidesse.

    ASTMELINE TULUMAKS! Eestis on selle kohta ainult vingumist, kui halb see on. Mingi tüüp soovitas üldse vaestel ja pensionäridel ära sureda.

    et rikka riigi võimalus eelarvest inimeste abiks midagi kulutada on katuse põlemise märk, siis elad ikka kroonilise allakäigu tundega.

    Mõtlesin poliitilist situatsiooni, momendil ei saa vaielda sel teemal, kuna on arusaamatu, mida üldse tahetakse.

  25. Deflatsiooni ei saa lubada juba kasvõi sellepärast ,et rahvastiku arv on kasvav. Inimestel on vaja raha kasutada.
    Kullastandard või mitte, kinnisvara ja toit lähevad kallimaks, samas kui tööstustooted on odavnevad.

    Rohkem asju=parem elu näide ei toimi väga hästi , sest mõnede teenuste kättesaadavus võib väheneda või siis infrastruktuur degradeerub (”teed ei ole mõeldud talvel liiklemiseks” :D )

  26. @IvarA:

    See käib ainult 1950-1970 kestnud buumi kohta USA-s. Seal oli see ideaalne.

    Tean, et kullastandard ei sobi kaasaega.

    Praegu alustasin 1929 a kriisiga, kunagi jõuan ma ka osani, kus seletatakse kuidas edukalt majandada võlgu elavat riiki. Ma seedin alles seda teavet, mis ma leidsin! Varsti jagan oma uusi teadmisi.

  27. Oakrock ütles:

    Mistahes objektiivseks mõõtmiseks on aga oluline, et mõõdiku enda väärtus oleks stabiilne, vastasel korral ei ole mõõdik enam objektiivne. Kujutage endale ette, kui mõne muu mõõtühiku, näiteks kilogrammi, väärtus kõiguks-langeks samamoodi kui tänastel valuutadel. Täna tähendab kilo kümmet õuna, homme seitset, ülehomme viit – no suht varsti hakkate te kilo asemel kasutama mingit muud mõõdikut, parema puudumisel “üleeilset (inflation-adjusted) kilogrammi”.

    Täna maksab ühe kilokrooni jagu õunu ühe kilokrooni.

    Homme maksab ühe kilokrooni jagu õunu ühe kilokrooni.

    Ülehomme maksab ühe kilokrooni jagu õunu ühe kilokrooni.

    Täiesti stabiilne. Kui õuna kilogrammi hind peaks kilokrooni suhtes kõikuma, on tegemist õuna, mitte raha hinna kõikumisega.

  28. @dig:

    Digikene! Alkogooli tuleb vähem tarbida!

    Jaigist! Täiesti õigus! Kahjuks Jaik ei tea seda veel. Kes läheks ja ütleks talle?

    Kas Te olete argpüks, et ei julge tegelikele ja kehtivatele majandusseadustele toetudes talle ära seletada, et ta ullike on? Või jääb teadmistest puudu? Siis tuleb ennast harida, muud üle ei jää.

    Täiesti stabiilne. Kui õuna kilogrammi hind peaks kilokrooni suhtes kõikuma, on tegemist õuna, mitte raha hinna kõikumisega.

    Raha hulk ja seega selle hind on nõudluse ja pakkumise tulemus nagu iga kauba puhul. Vaadake parem dollari hinna kõikumisi nt krooni suhtes. Väärtus on olnud väga kõikuv – dollar on maksnud alla 10 krooni ja ka üle 15 krooni (ei mäleta kõige kõrgemat kurssi)

    Avalikkuse arusaamine rahast, rahandussüsteemist ja makromajandusest põhineb täna suuresti kullastandardil. Inimesed ei mõista, et 1970datel toimus väga oluline muutus selles kuidas rahandussüsteem opereerib. Sellega seoses ei ole mainstream makro siiani muutnud paljusid enda arusaamasid valitsuse rollist riigirahanduses. Vahet ei tehta erinevatel rahandussüsteemidel, ei osata ära kasutada võimalusi mida fiat rahandussüsteem pakub monetaar- ja fiskaalpoliitika vallas… Edasi võite lugeda REDEEMABLE IN GOLD ON DEMAND AT THE UNITED STATES TREASURY http://money4nothingchicks4fre.....-treasury/

    Siin on põhimõtted ära seletatud puust ja punaseks meetodil!

    Ligi: Eesti on liiga väike et olla sõltumatu
    http://www.e24.ee/?id=360970

    21.12.2010 20:18 aivaka : «Eesti on liiga väike, et sellist luksust nagu täielik sõltumatus, suletus ja kodukootud lepalehed endale lubada. Liiga väiksed on tegelikult kõik Euroopa riigid,» sõnas Ligi.
    Arvan, et J.Ligi peab silmas R.Mundelli teooriat, et mida suurem valuutatsoon, seda optimaalsem. Kõige optimaalsem on selle teooria järele maailma-(ühine) raha. Ja kõige usaldusväärsem (inflatsioonivaba) raha on R.Mundelli järgi kuld.
    Kuigi kullastandardist loobuti 1971.a., elab kullastandardi idee edasi valuutakomiteede ja valuutatsoonide näol.

  29. Head uut aastat!

    Kõik piiblis antud märgid on ammu teoks saanud, aga mida ei ole, see on viimne kohtupäev. Nüüd tuleb vist hakata otsima kaasaegseid variante. Parim visioon viimasest kohtupäevast on alljärgnev!

    Raivo J. Raave: Preester ja patuta naine http://www.ekspress.ee/a/37605645

    vahelehõige, to küsin veel, 31.12.2010 19:18
    Millal on see viimne kohtupäev? Millest ma selle ära tunnen? Ütleme, tulen töölt koju, ja siis….kas on mingid märgid, et nüüd on see käes?_

    Noh, eks see sa olema umbes nii- tuled õhta koju, võtad külmikust õlle ja keerad telku seebiooperi peale. Aga sellelt (võta näpust) tulevad hoopiski erakorralised uudised: “Arusaamatutel asjaoludel on Tempel rusudest tõusnud”. “Kindlaks tegemata isik tungis Knesseti ruumidesse ning nõudis enda Juudamaa Kuningaks kroonimist”. “Moslemid astuvad massiliselt ristiusku !”. “Ossama bin Laden palus Paavstilt pattude andeksandmist”…
    Rüüpad lonksu õlut, sügad hämmelduses hargivahet, aga siis kostab uksekell. Uksel seisab sinu ammulahkunud vanaema, kes käratab: “Krt ! Mitu korda olen ma sulle öelnud, et alukates pole isegi oma kodus viisakas ringi tuijata !!!”…
    Ja siis taipad: “Lõpuks ometi ! Viimnepäev on käes”..
    .

  30. @dig:

    Digikene! Säravaid pärleid Ligi suust!!!!

    Ligi: euro oli kokkuhoiupoliitikale vaid ettekäändeks, http://www.e24.ee/?id=360924

    Rahandusminister Jürgen Ligi sõnas tänasel konverentsil «Kuidas hinnata Eesti edu»…
    «Eelmistel aastatel oli lihtsam rääkida kokkuhoiupoliitikast eurole viidates, tegelikult oli tegemist lihtsalt raha lugemisega,» sõnas Ligi.

    Ligi: Eesti on liiga väike, et olla sõltumatu, http://www.e24.ee/?id=360924

    Eesti on liiga väike, et sellist luksust nagu täielik sõltumatus, suletus ja kodukootud lepalehed endale lubada. Liiga väiksed on tegelikult kõik Euroopa riigid, sõnas Ligi.

    Rahanduslikus mõttes on Eesti nii sõltumatu, et temast ei sõltu midagi. Sellepärast me oma kursi sidusime. Suur-Euroopa idee ei ole mitte ainult selleks, et vähendada kulusid, vaid ka barjääre, lausus rahandusminister.

    Oleme teel Euroopa liitriigi poole, ärge unustage, et poliitiliste muudatuste läbisurumiseks on kasutatud majanduslikke hoobasid juba ajaloos.

    Inside the federal reserve; WND unveils comprehensive report on ‘fraud of the century’
    http://www.worldnetdaily.com/n.....E_ID=50935

    “From the Great Depression, to the stagflation of the seventies, to the burst of the dotcom bubble” in 2001, charges U.S. Rep. Ron Paul, “every economic downturn suffered by the country over the last 80 years can be traced to Federal Reserve policy.”
    While many Fed defenders claim it worked valiantly to prevent or minimize the ravages of the Great Depression, in reality the Fed caused the Depression and greatly increased the severity of its effects.
    In fact, as July’s Whistleblower documents, the Fed’s new chairman, Ben Bernanke, admits that the Federal Reserve was responsible for the Great Depression. “We did it,” Bernanke said, adding, “We’re very sorry.”

  31. Oakrock ütles:

    Kuidas saab mingi talumees joonistada põllule äratuntavalt inimese näo, mis kaldu vaadates on naise nägu????

    Kuidas saab mingi talumees lihtlabastest puulattidest ilusa suure sara kokku panna?

    Kogemuse ja planeerimise teel. Naabrimeeste kutsumine aitab ka.

  32. @dig:

    Sara saraks, see on arusaadav. Ma aktsepteerin Teie planeerimise staadiumit. Nüüd teostuse juurde: Otsisin mõned näited:

    Kindlalt inimese tehtud on jube auto pilt 1998 aug: East Field – Alton Barne http://www.lucypringle.co.uk/photos/1998/aug.shtml
    Hoax of a car commissioned by Mitsubishi and made by ‘Team Satan’ which took all day to construct.

    Ja see:Yatesbury, Wiltshire 27th Jun 2004 http://www.lucypringle.co.uk/p.....04as.shtml

    Inimese tehtud peaks olema ka see lihtne ja rohmakas pilt: Old Sarum – nr Salisbury, Wiltshire 6th Aug 1998 http://www.lucypringle.co.uk/p.....98cy.shtml

    Ka see võib olla inimeste tehtud: Cherhill, Wiltshire 27th Aug 2000 http://www.lucypringle.co.uk/p.....00ex.shtml

    Või see Bishop Sutton, Hampshire 25th Jun 2001 http://www.lucypringle.co.uk/p.....01az.shtml

    See : Stephen’s Castle Down, Hampshire 20th Jun 2001 http://www.lucypringle.co.uk/p.....01au.shtml

    See eriti lopergune on kindlasti inimese kunstiteos: North Down nr Beckhampton, Wiltshire 6th May 2002 http://www.lucypringle.co.uk/p.....02ab.shtml

    Üks täiuslikest sümbolitest, kus pildil on ka sipelga suurused inimesed Windmill Hill (2), Wiltshire 22nd Jul 2006, http://www.lucypringle.co.uk/p.....shtml#pic2

    Järgmine pilt kujutab egiptuse hieroglüüfi Ra/Re – Päike. (samasugune oli ka Kaali meteoriidikraatri põhiplaan, veesilma ümbritses kõrge müür ja veesilma keskel võis olla kivist ohvrialtar – praegu järel kivivare. Vello Lõugas “Kaali kraatriväljal Phaethonit otsimas” 1996 lk 142-143.)
    Avebury, Wiltshire 2nd Aug 1998 http://www.lucypringle.co.uk/p.....98df.shtml

  33. @dig:

    Miks pean ma NB! Õhtulehe kommentaaridest lugema, et viljaringe saab teha LASERIGA!!! See võimalus läks mul tõesti meelest ära. See oleks loogiline seletus, miks need nii täiuslikult tehtud on.

    Kuid kelle huvides on inimesi hirmutada? Kas New Agelastel on piisavalt raha, et tellida laseriga lõigatud piltide tegemine? Seda enam, et nad on grupikesed, kellel kõigil on oma pretendendid Kristuse kohale. Neil puudub üks kandidaat. Midagi siin ei klapi…

    Vale Maitreija on mõttetu tüüp, Venemaa miilitsast Kristusel vaevalt sellist raha oleks, Moon kui Kristus, on piisavalt jõukas, järsku tema on nende viljapõllu soperdiste taga?

    Siis kui inimesed on poolsurnuks hirmutatud, tuleb härrake Moon, kui suur juht ja õpetaja, inimestele uut elusuunda näitama. Vastik!

  34. @dig:

    Laser on see, mida saavad piltide joonistamiseks kasutada inimesed, kaasa arvatud Teie pakutud ettevalmistustööd! Miks skeptikud laserit välja pakkunud ei ole?

    Kommentaarid on vahel tõeliselt valgustavad, soovitan ka Teil lugeda, saate ka valgustatuks!

  35. Dig. Vastus on olemas artikli Skeptik ee. asutaja: ajalehed võiksid lõpetada horoskoopide avaldamise kommentaarides ja parawebis (sorry ise ei vaata TV-d):

    aadamson 12 07.01.2011 02:45
    ma ütlen üht, mina olen vabamüürlane ja olen eestlaste seas positsioonil, aga see oli tõde, mis etvs oli aga 5% teavad seda, ja see % on tuletatud lihtsalt eestlase uskumuste kokkusobimisest tema elu kogemustega, kes mõistab, see mõistab, kes põmmpea see jääb isegi siis nõdraks kui puust teha selgeks päikse trajektor

    http://www.para-web.org/showthread.php?tid=5286
    Müstik Saladuste uurija 21-11-2010 22:22
    Filmis ju on lausa näha, et uurijad olid öö läbi mitmete kaameratega põllul ja ei näinud mingeid aparaate ei õhus ega maa peal, nägid vaid hetkelist sähvatust, mis tuletas meelde, et filmi on vaja vahetada…Hommikul oli suur keeruline viljaring põllul.

    Kuidas teadsid uurijad õigel ajal õigel põllul olla? See viljaring sai olla ainult inimtekkeline! Ka selle tegemise tellija on siit tuletatav!!!

    Eespool oli selline lõik:
    Tegelikult on olemas ülekaalukad tõestusmaterjalid sellest, et Maiade kalender kirjeldab järjestikuseid nihkeid teadvuses, mida hakatakse kogema üha suurema sagedusega peale 17. juulit 2010 ja üha rohkem peale Universaalse Laine Liikumise algust 8. märtsil 2011. Nihked lõpevad 28.oktoobril 2011.

    Mis on Universaalne Laine, sellest pole mul õrna aimugi.

  36. Märt! Kuidas Te mind eurohirmude pärast kutsusite?

    Portugalis läks olukord teravaks http://www.e24.ee/?id=368984
    08.01.2011 13:32

    Portugali võlakirjade tootlused hüppasid euroajastu rekordkõrgustesse, mõned pangaaktsiad kukkusid aga 17 aasta sügavaimasse auku.
    Turgudel kinnistus arusaam, et Lissabon peab Kreeka-Iiri teekonna jalge alla võtma ja abilaenu paluma.
    Euroopa pangaaktsiad on üldises languses pärast Euroopa Komisjoni teadaannet, et eelisaktsiate omanikud tahetakse panna jagama pankade päästmise valu – kergenduseks maksumaksjaile.
    Üks pankur ütles: «Portugalis hakkab kõik kokku jooksma. Võlaturud suruvad tootlusi kõrgemale ja kõrgemale, kuni ongi traumapunkti minek.»

    hp : € pysimine on ainult kuude kysimus, kohe esilekerkivat Hispaania kukkumist EU rahasysteem enam yle ei ela. Reformikommud hakkavad nagunii EEK lammutamises syydistama rahvast, kuna Emori jutu järgi olevat olnud yle poole rahvast € pooldajad. Kahju ei ole Reformikommudest, kellede valimisshow oli €, loll peabki tunda saama, vaid kahju on kolmveerandist eesti rahvast, kellele ei antud mitte mingisugust sõnaõigust € kasutuselevõtu yle otsustamisel.

    08.01.2011 14:11
    !!! to hp : Imed vist hakkavad sündima, et Sinu kommentaar on püsima jäänud! Minu analoogne kommentaar novembris Eesti Ekspressis kustutati kiiresti …ja Postimehes isegi terve värske artikkel lükati kiiruga arhiivi!

  37. Järg:

    08.01.2011 17:26
    aivaka : seniil:”…meie eksportkaubad on valmistatud importtoorainest…”
    Miks on see nii? Põhjus seisneb meie rahasüsteemi iseärasustes. Valuutakomitee tähendab sisuliselt, et me saame oma kohalikku raha ringlusse lasta ainult netoekspordi ja/või netovälisinvesteeringute sissevoolu korral. Kui me ei suuda netovälisvaluutat sisse tuua, siis kohalikku raha ringlusse lasta ei saa. St, et sisenõudlus sõltub täielikult välisnõudluse olemasolust. Ehk nagu I.Neivelt ütleb, et “rikkust loovad vaid eksporditavad kaubad ja teenused” (Sirp, 25.11.10). Seega valuutakomitee riigi esmaseks ülesandeks on tagada võimalikult suurem välisnõudlus. Selle ülesande lahendamiseks “peamiselt tuleks maksustada tarbimist” (I.Neivelt, Sirp, 25.11.10). Sest kaudsed maksud (eriti suht.kõrged aktsiisid) aitavad (hinna-)inflatsiooni tõusu kaudu suunata sisenõudlust välisnõudluse suurendamise poole. Välisnõudluse suurenemine tõstab veelgi (hinna-) inflatsiooni, mis muudab impordi suhteliselt odavamaks ja ekspordi suhteliselt kallimaks. Tulemuseks on:
    1.Impordi ja ka ekspordi osakaalu pidev pidev suurenemine SKT-st.
    2.Siseturu osakaalu pidev vähenemine SKT-st.

    Meie ülesandeks jääb valuutakomitee süsteemi tingimustes, tsiteerides veelkord I.Neivelti “…kiire kohanemisvõime”. Ehk teiste sõnadega, suht.kõrgest(hinna-)inflatsioonist tingitud raha tegeliku väärtuse languse tasakaalustamine raha ametliku väärtusega reaalpalkade langetamise kaudu. Seega (valuutakomitee) süsteemi eesmärgiks on võimalikult odava tööjõu ja importtooraine baasil eksportida võimalikult enam.
    Oma, isesseisva majanduse arendamisest ei saa sellises süsteemis juttugi olla. Ja eurole üleminek oli seotud valuutakomitee süsteemi veelgi jäigemaks muutmisega.

    Neivelt Majanduse arengu eeldus on dogmadest lahtisaamine
    Indrek Neivelt 25.11.2010 Sirp 44 26. 11. 2010

    http://www.sirp.ee/index.php?o.....issue=3323

  38. Maailm lõpeb kahe aasta pärast! Või siiski mitte? http://www.ohtuleht.ee/index.aspx?id=409621

    Viljaringide asjus oli Igor Volke pikka aega skeptiline. 1970ndatel Lõuna-Inglismaal avastatud viljaringid olid primitiivsed. Pealegi selgus, et vähemalt mõni neist on inimeste kätetööna sündinud. “Kuid nüüd, kui näen mitmekümnest elemendist koosnevaid väga keerulisi kujundeid, on selge, et tegu on arenenud tehnoloogiaga. Kuna tegijaid tabatud ei ole, on nad meistersulid. Siit edasi võiks küsida, kas meie omad on nii kaugele arenenud või vastavad tõele viited maalaste ja tulnukate vahelise koostöö kohta?” pilgutab ta silma. Maiadega viljaringe seostama Volke ometi ei tõtta, ehkki need olevat olemuselt samasugune grafiti nagu nende piltkiri – mõeldud mingi sõnumi avalikkusele edastamiseks.

    Peale muistse Stonehenge’i asub Volke sõnul Lõuna-Inglismaal viljaringide tekkimise piirkonnas kolm mastaapset nüüdisaegset sõjaväebaasi.

    Ainult tõeliselt rumal inimene ei oska neid fakte kokku viia ja ei näe siin seost moodsa tehnoloogia ja viljaringide vahel.

    Laserjoonistused on sellised:
    http://fineartamerica.com/art/drawings/laser/all

  39. @Oakrock:
    Ma pole sind kellekski nimetanud. Mis siis kui osad aktsiad rekordmadalale langevad? Pankrotti minekut on igal ajal. Ma ei näe mingit põhjust EL lagunemiseks vms.

  40. Elagu valetav ja vassiv Eesti ning meie kõrgeltharitud naiivikud (nii mees-kui naissoost)!

    Euroala tõehetk saabub sellel nädalal http://majandus.delfi.ee/archi.....d=38138557

    no, 10.01.2011 12:39
    milleks paanikat külvata? Andrus ju ütles, hm, silmi pilgutamata ja Jürgen kinnitas, et nüüd on kõik okitoki!

    mis, 10.01.2011 19:53
    seal teada, vaadake eesti panga valuutadetabelit kus viimased andmed on 7. jaanuarist. Neid ei saagi avalikustada, sest euro on nii palju nörgemaks jäänud, et tekiks paanika. Kas on möeldav, et ykski valuutakurss ei muutu 4 päeva järjest.

    Õhtul vaatasin, siis 2011 aasta andmed puudusid, viimane tabel oli 31.12.2010.

    Tere tulemast EUROPARADIISI

    Eurotsoonis on iga kümnes inimene tööta 07. jaanuar 2011 http://majandus.delfi.ee/archi.....d=38020483

    Tööta oli novembris EL-is 23,2 miljonit inimest ja eurotsoonis 15,9 miljonit inimest.

  41. @Oakrock:
    Poole miljardi inimese kohta 23 miljonit töötut ja ikka ei suuda positiivset leida. 95% on tööga. Sinusugune intellektuaal lasi hiljuti USAs kellelegi kuuli pähe. Ta oli selline tark poliitanalüütik, kes ei leidnud kedagi, kes temaga nõustuks. Kas tuleb tuttav?

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga